PDA

View Full Version : Türkiye Kupası'na yeni statü

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
20.Ağustos.2009, 20:21
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Türkiye Kupası’nın yeni statüsünü kararlaştırdı

Yeni statü sayesinde kupa mücadelesine daha çok profesyonel takım dahil olabilecek.

Buna göre, Türkiye Kupası heyecanı yaşayan takım sayısı geçen sezon 54 iken, yapılan yeni düzenlemelerle bu sayı 2009-2010 sezonu için 71’e çıktı. Geçen sezondan farklı olarak grup maçlarından önce, 2 kademe maçlarının yanı sıra bir de play-off turu oynanacak ve 3 eleme sonucunda Türkiye Kupası gruplarına kalan 20 takım belli olacak.
Buna göre, Türkiye Kupası 1.Kademe’de; 2008-2009 sezonunda TFF 2.Lig yükselme grubunda oynayan 10 takım, TFF 2.Lig klasman gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan toplam 10 takım, TFF 3.Lig yükselme grubundaki 10 takım ve TFF 3.Lig klasman gruplarını lider tamamlayan 5 takımdan oluşan toplam 35 takım, bölgesel gruplar halinde tek maç eleminasyon sistemine göre maç yapacak. Tur atlayan 17 takım ile bay çeken 1 takım, 2.kademeye yükselecek.
Türkiye Kupası 2.Kademe’de; 2008-2009 sezonunda Turkcell Süper Lig’i son 3 sırada tamamlayan takımlar, yine aynı sezon Bank Asya 1.Ligi’nde oynayıp Turkcell Süper Lig’e çıkamayan 15 takım ile 1.kademede tur atlayan 18 takımdan oluşan toplam 36 takım, bölgesel gruplar halinde tek maç eleminasyon sistemine göre maç yapacak. Tur atlayan 18 takım, play-off turuna yükselecek.
Türkiye Kupası play-off turunda; 2008-2009 sezonunda Turkcell Süper Lig’de 4-15 derecesi alan ve son kupa şampiyonu olan takımın hariç tutulduğu 11 takım, aynı sezon sonunda Turkcell Süper Lig’e katılmaya hak kazanan 3 takım ile 2.kademede tur atlayan 18 takımdan oluşan toplam 32 takım, seri başı uygulaması olmadan tek maç eleminasyon sistemine göre maç yapacak. Tur atlayan 16 takım, gruplara yükselecek.
2008-2009 sezonunda Turkcell Süper Lig’de ilk 3 sırayı alan takımlarla, sezonu Fortis Türkiye Kupası şampiyonu olarak tamamlayan takım seri başı olduklarından eleme turları oynamadan gruplara kalacak. Eğer Türkiye Kupası şampiyonu, ligi de ilk 3 sırada tamamlamışsa, bir önceki sezon Türkiye Kupası’nda final oynayan diğer takım seri başı olacak. Kupa finalisti de ligi ilk 3’te tamamlamışsa lig 4’üncüsü seri başı olmaya hak kazanacak.
Böylece 20 takım, beşerli dört grupta yer alacak. Her grupta ilk 2 sırayı alan toplam 8 takım çeyrek finale kalacak. Çift maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak çeyrek final maçlarında üstünlük sağlayan 4 takım yine çift maçlı eliminasyon sistemine göre yarı final maçları oynayacak. Yarı finalde başarılı olan 2 takım tek maçlı eleminasyon sistemine göre ve tarafsız bir sahada Türkiye Kupası final maçını oynayacak.

GodfatheR
20.Ağustos.2009, 20:24
Gittikçe itici olmaya başladı bu kupa :/ Ne berbat statüdür bunlar :/ Şu grup maçları kalkmalı artık,kupanın bütün heyecanını öldürüyor :/

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
20.Ağustos.2009, 20:25
Gittikçe itici olmaya başladı bu kupa :/ Ne berbat statüdür bunlar :/ Şu grup maçları kalkmalı artık,kupanın bütün heyecanını öldürüyor :/
Bende öyle düşünüyorum,gruplar kalkmalı

erdemzorer10
20.Ağustos.2009, 20:26
başlığı okudum ve ohh be sonunda grup maçlarını kaldırdılar diyerek habere girdim ama malesef beklediğimi alamadım..
grup maçları oldukça hiçbir zevki yok bu işin..

Melekovic
20.Ağustos.2009, 20:32
Çeyrek final maçlarına kadar kupada ne oluyor ne bitiyor hiç bir heyecanı olmuyor . Belki güçsüz bir takım büyük takımlardan birini eleyecek? Ama grup olunca grup maçlarında yense ya da berabere kalsa bile büyük takım diğer maçları alıp çıkarken o takım aldığı 1 ya da 3 puanla eleniyor.Kupa dediğin surprizlerle dolu olmalı. İngiltere Ligindeki gibi Ispanya ligindeki gibi örneğin; aaa şu amatör takım Villareal'e 4 atmış yok şu İngiliz takımı amatör takımdan 3 yemiş gibi.

DenizlispoR
20.Ağustos.2009, 20:59
Çeyrek final maçlarına kadar kupada ne oluyor ne bitiyor hiç bir heyecanı olmuyor . Belki güçsüz bir takım büyük takımlardan birini eleyecek? Ama grup olunca grup maçlarında yense ya da berabere kalsa bile büyük takım diğer maçları alıp çıkarken o takım aldığı 1 ya da 3 puanla eleniyor.Kupa dediğin surprizlerle dolu olmalı. İngiltere Ligindeki gibi Ispanya ligindeki gibi örneğin; aaa şu amatör takım Villareal'e 4 atmış yok şu İngiliz takımı amatör takımdan 3 yemiş gibi.
Katılıyorum Kaan abi.Real Union R.Madrid'i elemişti.Evinde 4-3 kazanarak.Türkiye'de tek o maçı yense bile direk çıkamıyor.Bizde kendimiz neden artık Erzurumspor,Pendikspor gibi süprizler çıkmıyor diye dövünürüz.

Maksic
20.Ağustos.2009, 21:40
Fortis kaldırıldı mı? Veya yeni bir isim gelicek mi?

Crocodile1963
20.Ağustos.2009, 23:54
Türkiye Kupası maçları artık TRT'de . . .

RoNNiE91
21.Ağustos.2009, 00:54
Ben grupları seviyorum.

El Barto
21.Ağustos.2009, 01:49
O gruplar kalkmadan bir cacık olmaz bu kupadan. :)

The.Crow
21.Ağustos.2009, 02:10
TFF 3.lig yükselme gurubundaki 10 takım da katılıyormuş. Bafraspor kupayı alcak :)) guingamp gibi :)

GeNç KaRTaL
21.Ağustos.2009, 18:07
Bu durumda Galatasaray,Trabzonspor,Beşiktaş veya Fenerbahçe ile aynı grupta yer alacak.Grup aşamasında bir heyecan olur en azından..

The.Crow
21.Ağustos.2009, 18:26
Bafrasporumuz için onlar rakip sayılmaz. Transferlerimiz süper.. Fransadan 2 gurbetçi genç,Almanyadan 1 gurbetçi genç transfer edildi. Veee sezonun transferi Gökhan Gönül'ün kardeşi Hakan Gönül Bafraspor'da. ( Gerçi dedikodulara göre kampta beğenilmemiş ve gönderilecekmiş ama soyadı yeter ) :D