Log in

View Full Version : Gökhan Gönül

TR.CaPTaiN
24.Ağustos.2009, 23:25
http://img41.imageshack.us/img41/1541/gokhangonul.jpg (http://img41.imageshack.us/i/gokhangonul.jpg/)

Forma İsmi: Gökhan Gönül
Şube: Futbol
Mevki: Defans
Doğum tarihi: 7 Ocak 1985
Doğum yeri: Bafra, Samsun

Gökhan Gönül 7 Ocak 1985, Bafra,Samsun doğumlu Türk Milli Futbolcu. Defansın sağında görev yapmaktadır.

Gençlerbirliği'ne transfer olduktan sonra 5 sezon boyunca Gençlerbirliği OFTAŞ'ta kiralık olarak oynayan Gökhan Gönül 95 kez profesyonel müsabakaya çıkmış 16 gol atmıştır. Gençlerbirliği Oftaş'ın 2007-2008 sezonunda Turkcell Süper Lig'e çıkmasında büyük rol oynamıştır.

2007 - 2008 sezonundan itibaren Fenerbahçe'yle 4 yıllık anlaşma yapmıştır. Sezonun başlarında forma şansı bulamayan Gökhan Gönül teknik direktör Arthur Zico tarafından sürpriz bir kararla Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı PSV Eindhoven maçında sahaya ilk 11 çıkmıştır.

GOAL dergisinin 2008 yılı için yaptığı en iyi 15 bek oyuncusu sıralamasında kendine 14. sırada yer bulmuştur. Fenerbahçe'deki ilk golünü 2007 - 2008 Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş mücadelesinde Galatasaray'a karşı atmıştır.

Fenerbahçe'nin 2 yıl önce Gençlerbirliği Oftaş'tan transfer ederek 4 yıllık sözleşme imzaladığı Gökhan Gönül, 5 yıl daha Fenerbahçemize hizmet edecek.

Milli Takım Kariyeri:

İlk Milli Maçını 17 Kasım 2007 tarihinde Norveç'e karşı oynamıştır ve 1 Asist yapmıştır. 2008 Avrupa Şampiyonası aday kadrosunda yer almış ancak şansız şekilde sakatlanmıştır.

Başarıları:

Fenerbahçe Türkiye Süper Kupası : 2007, 2009
UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final : 2007/08

_________

...

FD: Taraftar için özel bir şey söylemek ister misin?

GG: Taraftar benim için her şey. Taraftarın bana karşı antipatik olması beni çok üzerdi. Ama sağolsunlar, taraftarlar beni sevdiler. Her zaman destek oldular. Benim de kötü oynadığım zamanlar oldu. Futbolda bazen kötü pas atabilirsiniz, kötü orta açabilirsiniz ama kötü mücadele edemezsiniz. Fenerbahçe taraftarı bunu çok iyi biliyor. Kötü oynadığım zamanlar da oldu ama hiçbir zaman mücadeleyi bırakmadım. Mağlup da olsak, farklı da mağlup olsak, 2 değil de 1 farkla yenilelim dedik. Ben taraftarların ne istediğini çok iyi biliyorum. Mücadele istiyorlar. Şampiyonluk istiyorlar. İnşallah bunu bu sene başaracağız. Başkanımızın verdiği büyük sözler var. Teknik heyet ve başkanımızın bize sadece manevi desteği olabilir, bunu başaracak olan biz futbolcularız. Biz de başkanımızı ve teknik heyetimizi seven futbolcular olarak bunu başarmak istiyoruz.

FD: Fatih Demirkol

bugra 1905
24.Ağustos.2009, 23:32
Türk Futbolcular İçinde Arda İle Beraber En İyisi Şu Anda