Log in

View Full Version : Diyarbakırspor Cephesinden Açıklama Geldi!..

tarikko
25.Ağustos.2009, 17:09
Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, kendilerini provoke etmek isteyenlerin amacına ulaştıklarını söyledi.

Çetin Sümer, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, dün, Fenerbahçe karşısında galip durumda iken, taraftarların sahaya yabancı madde atmasına anlam veremediklerini belirtti. Sümer, şöyle konuştu:

''Diyarbakırspor karşılaşmasında birileri rakip takımların formasını giyip bayrağını açıyorsa, bunun altında çok şey aranabilir. Bizi provoke etmek isteyenler amacına ulaşmıştır. Diyarbakırspor çok iyi bir takımdır. Diyarbakırspor bir Sivasspor modeliydi. Taraftarlarımız destek yerine köstek oldu. Dünyanın hiçbir yerinde takımı galip iken bir taraftar sahaya pet şişe, taş, su gibi şeyler atmaz. Maçtan sonra 3 ayrı noktada olaylar çıktı. Maçtan sonraki olayların büyümesinde emniyet güçlerinin büyük hatası var. Çünkü, Diyarbakırspor taraftarı hassas bir taraftardır.''

Sümer, Fenerbahçe maçında bir de protokol krizi yaşadıklarını ve her takımın yöneticilerinin oturabileceği 10 kişilik yer ayrılması gerekirken, maçı bir taburede oturarak izlemek zorunda kaldığını söyledi.

Yönetim kurulu olarak karar aldıklarını ve şeref tribünü ile ilgili gerekli düzenlemeler yapılmadıkça orada oturmayacaklarını ifade eden Sümer, ''Aziz Yıldırım yer bulamıyorsa, burada bir dengesizlik vardır. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulüp Başkanı, Kulüpler Birliği Başkanı ve her şeyden önce hemşehrimiz. Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ve ilgili vali yardımcısı öyle bir keşmekeşe getirdiler ki, utanmazsam şeref tribününde oturmazdım'' dedi.

-''TARAFTARLAR BİRLİĞİ VE AMİGOLARA BİLET VERMEYECEĞİZ''-

Çetin Sümer, hedefledikleri büyük Diyarbakırspor oluşturma çabasının bu olaylarla büyük bir sekteye uğradığını vurguladı.

''Bizi provoke etmek isteyenleri taraftarlar birliği ve amigolar kontrol edebilir'' diyen Sümer, bir taraftarın canlı yayında sahaya inmesinin şokunu halen yaşadığını belirtti.

Sümer, ''Bizi desteklemeleri için taraftarlar birliği ve amigolara 500 bilet veriyorduk. Biz taraftarlar birliği ve amigolara sahip çıktık, onlar taraftara sahip çıkamadı. Kendilerini düzeltene kadar kulüp binasından içeriye giremeyecekler'' diye konuştu.

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Sümer, herkesin maçları izleyebilmesi için bilet fiyatlarını düşük tuttuklarını, ancak bundan sonra bununla ilgili de ciddi tasarruflar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Basın sözcüsü Suat Önen de yönetim kurulu ve Diyarbakır'ın önünün kesilmeye çalışıldığını savundu. Önen, ''İşte bugün tam birlik günüdür. Başarıyı çok görüyorlar. Bunlar bizi karamsarlığa itmeyecek. Yolumuz uzun. Arkası gelecek, bunlar bizi yıldırmasın. Toplumsal barışın sağlanması için çabalar sürerken, biz de Diyarbakırspor Kulübü bu zincirin bir halkası olmak istiyoruz'' dedi.

Maraton

KaPaLı
25.Ağustos.2009, 17:14
Başkanın bahsettiği şöyle birşey.

http://www.hayatimfenerbahce.com/wp-content/uploads/2009/08/diyarklasik05.jpg

Maçtan sonra canlı yayındada dikkat ettim stadtan Galatasaray formalı insanlar çıkıyodu sürekli. Şaşırdım bir an. Acaba Diyarbakır'da Galatasaray'lamı maç yaptık diye.

Başkan iyi niyetli dün Aziz YIldırım'da söyledi ama maçtan sonra olanlarda polis suçu araması yanlış. Herşeyden önce İstiklal Marşını ıslıkladı taraftarları.

erdemzorer10
25.Ağustos.2009, 17:17
yapıcı açıklamalar..umarım bi yolu bulunacak bu konunun..maç izlemeye gelenlere de yazık provakatörler yüzünden olan onlara ve Diyarbakırspor'a oluyor..

RaSenGan
25.Ağustos.2009, 17:36
Başkanın bahsettiği şöyle birşey.

http://www.hayatimfenerbahce.com/wp-content/uploads/2009/08/diyarklasik05.jpg

Maçtan sonra canlı yayındada dikkat ettim stadtan Galatasaray formalı insanlar çıkıyodu sürekli. Şaşırdım bir an. Acaba Diyarbakır'da Galatasaray'lamı maç yaptık diye.

Başkan iyi niyetli dün Aziz YIldırım'da söyledi ama maçtan sonra olanlarda polis suçu araması yanlış. Herşeyden önce İstiklal Marşını ıslıkladı taraftarları.

Galatasaray taraftarının amacı belli zaten.Fenerbahçe'nin yenilmesini istiyorlar ve Diyarbakırspor lehine tezahürat yapıyorlar.Olaylar çıkaracaklarını sanmıyorum.

CeNTeR_TR
25.Ağustos.2009, 18:19
Superspor'dan aLıntıdır ..

Sümer'den üstü kapalı G.Saray'a eleştiri!
Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, dün akşam oynanan Fenerbahçe maçından sonra çıkan olaylardan, isim vermeden Galatasaray taraftarlarını sorumlu tuttu. Sümer, "Olayları, büyük bir takımın taraftarları çıkardı" dedi.

Şeref tribününde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yer verilmemesini sert bir dille eleştiren Sümer, Valilik ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nü devlet protokol adabına uymamakla suçlayarak, olayların çıkmasında en büyük hatanın emniyet güçlerinde olduğunu ileri sürdü.

Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, dün akşam Fenerbahçe maçından sonra yaşanan olaylara ilişkin bugün kulüp binasında basın toplantısı düzenledi.

Maç öncesi çarşamba günü taraftar birlik başkanları ile toplantılar yaptıklarını anlatan Sümer, "Taraftarın kulübe destek çıkacağını sanmıştık. Bu yüzden fiyatlarda indirime gittik. Taraftarlar birliğine de 500 adet ücretsiz bilet vermiştik. Taraftar destek değil köstek oldu. Bilinçli taraftarımızı tenzii ediyorum. Onları ayrı tutmak istiyorum. Onlar olay çıkaranlara da engel olmaya çalıştı. Taraftarlar birlikleri ve amigolar bu olayların önüne geçemeyecekse, bundan sonra kulüp binasından içeri giremeyecek" dedi.

1951 yılında oynanan bir karşılaşma sırasında taraftarların yeraldığı bir fotoğrafı gösteren Sümer, "Bakın o dönemdeki gerçek taraftar böyleydi. Diyarbakır kültürü ve gerçek taraftarı da böyledir. Fötr şapka, kravat ve papyonlu, takım elbiseli taraftarlar. Bugün de gerçek Diyarbakırspor taraftarı yine beyefendiliğiyle ön plana çıkandır. Böyle taraftarımız olduğunu biliyoruz. 3-5 kişi belli gurupların etkisinde kalarak dünkü maçı resmen provake ettiler. Amaçlarına da ulaştılar. Diyarbakırspor, bir Sivas modeliydi. Toplama takım değil. Bilinçli ve yerinde transferler yapıldı" dedi.

"TAKIMIN BAYRAĞINI AÇTILAR"

Ekip olarak gece-gündüz çalışma içinde olduklarını anlatan Çetin Sümer, dün akşam yaşanan olaylarda emniyet yetkililerinin büyük hataları olduğunu savundu. Diyarbakırspor taraftarının hassas bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Sümer, "Emniyet yetkilileri bunu bilmesi gerekiyordu. Rakip Fenerbahçe gibi büyük bir takım. Diyarbakırspor galip durumdayken büyük bir takımın bayrağı açılıyor. İşte ne olduysa o andan sonra oluyor. Dün yaşanan olayları kimse Diyarbakırspor'un gerçek taraftarlarına mal etmesin" şeklinde konuştu.

"AZİZ YILDIRIM'A HAKSIZLIK YAPILDI"

Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın şeref tribününde yer bulamaması konusuna da açıklık getiren Başkan Çetin Sümer, şunları söyledi:

"Aziz Yıldırım, Fenerbahçe gibi bir kulübün başkanı. Hemşehrimiz ve Kulüpler Birliği Başkanı ve Türk futboluna büyük hizmetler yapmış bir insan. Geçmiş dönemlerde kendisine ve ailesine yönelik yapılan çirkin tezahüratları unuturmak istedik. Aziz Yıldırım bir de bizim hemşehrimiz. 'Hoş geldin büyük başkan' tabelası hazırladık. İftar yemeği vererek samimiyetimi ve misafirperverliğimizi gösterdik. O da buna inandı. Bizi kırmadı. Ancak şeref tribününde Aziz Yıldırım'a yer verilmemesi, hem bizi hem de Fenerbahçe camiasını derinden üzmüştür. Kulüp olarak bizden kaynaklanmayan sorunlar yaşandı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve sorumlu vali yardımcıları, ilgisiz alakasız bazı insanları ve bu insanların korumalarını şeref tribüne alarak, misafirlerimize yer vermemiştir. Yönetim olarak bundan sonraki maçlarda seyirciler arasında oturma kararı aldık. Şerefli insanlar rahat otursun diye."

Türkiye'nin hiç bir yerinde böyle bir uygulama olmadığını belirten Başkan Çetin Sümer, "Trabzonspor deplasmanında bize 15, misafirlerimiz için de 15 olmak üzere toplam 30 kişilik yer tahsis edildi. Ben kendi sahamda konuk takım yöneticilerini şeref tribününde oturtamayacaksam, şeref tribününde de oturmam" dedi.

"KÜRT AÇILIMINA SEVİNDİK, DÜNKÜ OLAYLARA ÜZÜLDÜK"

Diyarbakırspor Basın Sözcüsü Suat Öner ise, takımları için 'toplama takım' denildiğini hatırlatarak, transferlerin çok ciddi çalışmalardan sonra yapıldığını ve ne kadar isabetli olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Yurtiçi ve yurt dışındaki Diyarbakırsporluları biraraya getirmeyi hedeflediklerini anlatan Suat Önen, çok uzun vadeli bir projeyi uygulamaya başladıklarını belirterek, "Son zamanlarda Kürt açılımıyla birlikte hükümet ve DTP'nin görüşmeleri bizleri sevindirmişti. Biz de insanlarımızı sevindirmek istedik. Ama dünkü olaylardan sonra çok üzüldük. Yönetim olarak her doğrunun yanında yeralacağız. Yönetim olarak kararlıyız, ne pahasına olursa olsun mücadelimizden asla taviz vermeyeceğiz. Basit provokatörler, basit provokasyonlar bitmeyecek" dedi.

Alicanfmfan
25.Ağustos.2009, 19:17
Özkan Sümer'de Aziz Yıldırım'ın kuyrugu oldugunu ögrenmiş olduk.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Pardon Çetin Sümer

KaPaLı
25.Ağustos.2009, 19:20
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Pardon Çetin Sümer

Alican saçmalamada üstüne yok. Gitte elini yüzünü yıka açılırsın biraz. Dün başkan maçtan sonra Aziz Yıldırım'ı uğurlarken bayaa üzgün gözüküyodu. Benim ettiğim küfürü dün kimse etmemiştir.

Alicanfmfan
25.Ağustos.2009, 19:22
Ben gördüklerimi hissetiklerimi söylerim , Aziz Yıldırım'ında Diyarbakırlı oldugunu unutmayalım.

KaPaLı
25.Ağustos.2009, 19:23
Alican saçmalamada üstüne yok. Gitte elini yüzünü yıka açılırsın biraz. Dün başkan maçtan sonra Aziz Yıldırım'ı uğurlarken bayaa üzgün gözüküyodu. Benim ettiğim küfürü dün kimse etmemiştir.

Alican saçmalamada üstüne yok. Gitte elini yüzünü yıka açılırsın biraz. Dün başkan maçtan sonra Aziz Yıldırım'ı uğurlarken bayaa üzgün gözüküyodu. Benim ettiğim küfürü dün kimse etmemiştir. Ama başkanın o halini görünce üzüldüm açıkçası. Adam belkide gündüzünü gecesine katıp kulup için uğraştı ama yaşadıklarına bak. 2 maç oynadı içeride ikisindede aynı görüntü.

Alicanfmfan
25.Ağustos.2009, 19:27
Neden tekrarlıyorsun ki :D

Universal
25.Ağustos.2009, 19:52
Ben gördüklerimi hissetiklerimi söylerim , Aziz Yıldırım'ında Diyarbakırlı oldugunu unutmayalım.

Burası hissettiklerini söyleyebileceğin bir yer değil, o yüzden herhangibi bir kanıtın olmadan böyle laflar söylememeni tavsiye ederim, sadece boşuna tartışmaya çıkarır. (::)

sananes
25.Ağustos.2009, 20:57
yahu stadda olsunda 10 tane 20 tane galatasaray taraftarı olsun 100 olsun yada ne fark eder hangi gs taraftarı istiklal marsını ıslıklar.ayrıca stadın her tarafından yabancı madde atıldı sahaya gsliler her tribünde oturacak değil ya.Olayları hangi örgütün sempatizanlarının çıkardığı gün gibi ortadadır bazılarının üstünde gs forması varsada bunun ezeli rakibimizle hiç bi alakası olamaz fener formasıda giyip istiklal marsını ıslıklayabilirlerdi o stadda futbolla klüplerle ilgilenmediler çünkü canlı yayını fırsat bilip olay çıkarttılar

BeeTLeJuiCe
25.Ağustos.2009, 21:01
Olayları bizlerde tasvip etmiyoruz fakat lütfen diğer konularda olduğu gibi amacından saptırmayınız.

GeNç KaRTaL
25.Ağustos.2009, 21:04
İyi ve kötüyü ayırmak lazım..

erdemzorer10
25.Ağustos.2009, 21:43
Olayın Galatasaray taraftarı ile ne alakası var yahu ? Diyarbakırspor öndeyken bile sahaya bir sürü yabancı madde iniyordu..İstiklal Marşı ıslıklanıyordu..

genel anlamıyla yapıcı bir konuşma olsa da Galatasaray taraftarı hakkında yapılan yorum saçmadır..bu Galatasaray değil Beşiktaş olsa da aynı yorumu yapardım..toplasan 10 kişi etmeyen bir gruba böyle bir ithamda bulunmak bazı şeylerin üstünü kapatmaya çalışmaktır..ama kimse saf değil..

kişisel önerim Diyarbakırspor un maçlarını başka bir şehirde yapmasıdır..bu şekilde her maç provake edilecektir..

GebzeLi1907
25.Ağustos.2009, 22:15
Ben Federasyon olsam İstiklal Marşını ıslıklayan bi taraftarı bidaha asla tribüne almam bu sezon.En azından böyle provakatörlere bi reklam sahası kapanmış olur.
Ayrıca bu suç ordaki güvenlik güçlerinin suça dur demesi lazımdı bunun hapis cezası var İstiklal Marşı'na hakaretten yargılanıldığı zaman.Al bütün tribünü gerekirse içeri,taviz verme.
Gs forması giyen kişiler olabilir onlarında ne amaca hizmet ettikleri ortada asla ve asla tüm Gs taraftarına mal edilemez o kitle.Bi çok Gs'lı lanetledi dün Diyar tribünlerini yaptıkları adiliklerden ötürü.

erdemzorer10
25.Ağustos.2009, 22:24
Olayın bir Galatasaray boyutu yok bu neden anlaşılmıyor bir türlü?
Galatasaray forması giymiştir Diyarbakırspor'u destekliyordur Fenerbahçe karşısında bundan daha doğal birşey varmı? ki bunların sayı bir elin parmaklarını geçmez..
İstiklal Marşı'nı onlar mı ıslıkladı?Sahaya onlar mı attı o kadar yabancı cismi?Onlar mı her türlü provakasyona dahil oldu?
Biraz mantıklı düşünelim..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
edit : sayısı

GebzeLi1907
25.Ağustos.2009, 22:35
Olayın bir Galatasaray boyutu yok bu neden anlaşılmıyor bir türlü?
Galatasaray forması giymiştir Diyarbakırspor'u destekliyordur Fenerbahçe karşısında bundan daha doğal birşey varmı? ki bunların sayı bir elin parmaklarını geçmez..
İstiklal Marşı'nı onlar mı ıslıkladı?Sahaya onlar mı attı o kadar yabancı cismi?Onlar mı her türlü provakasyona dahil oldu?
Biraz mantıklı düşünelim..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
edit : sayısı

ben zaten Gs boyutu var demedim.Gs'ı böyle olaya yakıştırmak yan yana koymak hiç hoş olmaz diyorumda zaten.Ancak bu işi yapan kişilerde Gs taraftarlığı, sempatizanlığı olabilir bu genel olarak Gs'ın yada Gs taraftarının sucu değil.Stadda olanlar dışında bilemez bunları o formalılar ıslıkladımı provakosyonlarda rol aldı mı
İllaki Gs forması giyiyor Gs'ı destekliyor diye hainlik içinde bulunmayacak diye bişey yok.
Gerçek Gs taraftarı bunlardan ap ayrı yerdedir yine söylüyorum.

erdemzorer10
25.Ağustos.2009, 22:42
Aynı şekilde Galatasaray deplasmana geldiğinde olay çıksa bunu Fenerbahçe sempatizanları yapmış olabilir şeklinde mi yorumlayacağız?
Olayın taraftar boyutu yok arkadaşlar..bu bir provakasyon gösterisiydi ve gayet iyi bir şekilde amaca ulaşıldı..Galatasaraymış Fenermiş Beşiktaşmış bunlar sadece araç olarak kullanıldı..

GebzeLi1907
25.Ağustos.2009, 22:48
Aynı şekilde Galatasaray deplasmana geldiğinde olay çıksa bunu Fenerbahçe sempatizanları yapmış olabilir şeklinde mi yorumlayacağız?
Olayın taraftar boyutu yok arkadaşlar..bu bir provakasyon gösterisiydi ve gayet iyi bir şekilde amaca ulaşıldı..Galatasaraymış Fenermiş Beşiktaşmış bunlar sadece araç olarak kullanıldı..

Fenerbahçe formalı kişiler olursa tribünde ve aynı olaylar cıkarsa bu yorum yapılabilir gayet normal.Bölücülerin arasında illaki Fb sempatizanıda vardır.Onada en ağır şekilde cevabı veririz.Olayların provakasyon olmadığını söylemeyen yok zaten olay Fb-Gs cekişmesi olmadığı ap acık ortada.
Ama Diyarbakır'ın ayrı bi Fener düşmanlığı vardır halkı genel olarak Gs sempatizanıdır oda su götürmez bi gerçek.
Yine ulusal değerlerine sahip cıkan,duyarlı gerçek Gs taraftarını ayrı tuttuğumu belirteyim de yanlış anlama olmasın.

Redrum
25.Ağustos.2009, 23:02
İstiklal marşını ıslıklayanlar bunu Galatasaraylı kimliğinden dolayı yapmadı, bunu zaten hepimiz biliyoruz; ne zaman gördük kü Galatasaray taraftarının İstiklal Marşına saygısızlıkta bulunduğunu? Tamamen provokatör grup içerisinde bikaç kendini bilmezin suçudur, Galatasaray'ı mı destekliyorlar onu bilmiyorum ama; Galatasaray ve taraftarı onların bu hareketini desteklemedi , desteklemez de; işin böyle bir boyutu yok.

El Barto
26.Ağustos.2009, 00:23
Yazdıklarınızı göndermeden önce 1-2 kere fazladan düşünmenzde yarar var.