PDA

View Full Version : Arda,Kaptan nasıl olunur gösterdi

Gangstaa
26.Ağustos.2009, 16:21
Arda, kaptan nasıl olunur gösterdi!

http://www.yazete.com/pics/news/260820091116192084940_2.jpg

RIJKAARD: Seni Tallinn karşılaşmasında dinlendirmeyi düşünüyorum, oynatmayacağım.
ARDA: Saygı duyarım ama oynamasam da Estonya’ya gelmek istiyorum hocam.
RIJKAARD: Neden gelmek istiyorsun ki? İstanbul’da kal, iznini iyi değerlendir.
ARDA: Dinlenme zamanı değil, arkadaşlarımı yalnız bırakmak istemiyorum.

ÖNCE HOCASI DURUMU İZAH ETTİ

Galatasaray’ın genç takım kaptanı Arda Turan, yeni sezonda giydiği 10 numaralı formanın hakkını saha içinde olduğu kadar dışında da vermeye devam ediyor.

Sorumluluklarını yerine getirebilmek için her türlü fedakarlığa göğüs germeye çalışan Arda’nın özverili davranışları, önceki günkü takım toplantısında da su yüzüne çıktı. Teknik direktör Frank Rijkaard’ın Estonya’da oynanacak ve tur için sadece formalite maçı olarak görülen Levadia karşılaşması öncesinde Florya’da futbolcularıyla yaptığı konuşma, duygulu anlar yaşanmasına vesile oldu. Hollandalı teknik adam, Tallinn’le oynanacak karşılaşmada bazı futbolcularını dinlendireceğini, diğerleri için ise bu maçın kendilerini gösterebilmek için büyük bir fırsat olacağını söyledi.

SONRA DA ARDA KENDİSİNİ GÖSTERDİ

Daha sonra son 2 maçta dinlenme fırsatı bulamayan Arda, Milan Baros, Keita, Servet ve Gökhan Zan’a dönerek “Sizi bu maçta oynatmayacağım. Üst üste önemli maçlar oynayarak yoruldunuz. Lig için dinlenin” diyen Rijkaard, odadan çıkmak üzereyken Arda’nın “Hocam beni dinlendirmek isterseniz kararınıza saygı duyarım. Ama oynamasam da kaptan olarak arkadaşlarımla birlikte Estonya’ya gelmek istiyorum” şeklinde tatlı çıkışıyla karşılaştı. Hollandalı’nın “İznini iyi değerlendir. Her zaman bu fırsatı bulamazsın” cevabına karşılık “Şimdi sırası değil” diyen Arda, duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu. Rijkaard’ın futbolcularına dönerek “İşte örnek kaptan böyle olmalı” dediği ve bu hareketten çok etkilendiği ifade edildi.

Böbrek için destek

Arda Turan ve Mehmet Topal, dün iftarı Türk Böbrek Vakfı’nın gecesinde açtı. Galatasaray’ın kaptanı “Sağlık her şeyden önce gelir. Ben de bu yüzden sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyorum ve elimden geldiğince bu tip organizasyonlara katılıyorum” diye konuştu.

erdemzorer10
26.Ağustos.2009, 17:44
Birçok sosyal projenin içinde yer alıyor Arda..Hatta bugün Lig Tv de yayınlanacak bir program da Arda nın hasta ziyareti falan gösterilecek..Serdar adlı vatandaşımızın Arda ile tanışma isteği üzerine kırmayıp hastaneye gidişini oradaki samimi konuşmalarını davranışlarını görünce gerçekten duygulanmamak elde değil..Helal sana büyük kaptan..Metin Oktay'ın formasını taşımak bu olsa gerek..

erdemzorer10
26.Ağustos.2009, 18:05
Kaptanlık Arda'ya yaradı

http://media4.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/Spor%C3%96zel/2608kaptanarda.widec.jpg

Galatasaray şu ana kadar oynadığı 8 resmi maçta 29 gol attı. Sarı-kırmızılı ekipte bu sezon 11 değişik futbolcu fileleri havalandırırken Arda Turan 2 gol, 12 asistlik performansıyla gollere damga vurdu.

Galatasaray'da bu sezon yeni teknik direktör Frank Rijkaard ve yeni transferler Keita, Elano, Mustafa Sarp gibi isimlerle kadrosunu güçlendirmesi, gol sayısını da arttırdı.

Son oynanan Kayserispor maçından sonra sarı-kırmızılı ekip 8 resmi maçta 29 kez fileleri havalandırdı. 11 değişik futbolcu gol atarken gollerin 3 tanesini rakip futbolcular kendi kalelerine attılar.

Resmi maçlardaki en golcü isim 5 golle Milan Baros olurken, Harry Kewell ve Shabani Nonda 4'er gol kaydettiler. Yeni transferlerden Keita 3 gol atarken, Mustafa Sarp 2 gol kaydetti. Elano ise Ali Sami Yen'de taraftarı önünde çıktığı ilk maçta güzel bir golle fileleri havalandırdı.

Ancak tüm bu gollerde ortaya çıkan en önemli isim Arda Turan’dı. Arda bu sezona çok hızlı girdi. Ancak gol atmaktan çok attırdı. 8 maçta 2 gol atan Arda, buna karşılık 12 golün asistini yaptı. Bunlara kendi kalesine atılan 2 gol de dahil...

Kısacası Arda'nın ceza alanına yaptığı güzel ortalara kendi takım arkadaşları vuramasa bile rakip oyuncular vurarak ağlara gönderebiliyor. Arda özellikle deplasmandaki Maccabi Netanya ve geçen hafta sonu oynanan Kayserispor maçlarında 3'er asist yaparak dikkat çekti.

Arda, A Milli Takım’ımızın Ukrayna ile oynadığı hazırlık maçında da 1 asist yaptı.

Sosyal yardımları ve takım içi liderliğinin yanında performans olarak da çok üstüne koydu Kaptan..

PesimiSTyLa
26.Ağustos.2009, 18:35
8 maç 2 gol 12 asist. Müthiş bir performans. Aman nazar degmesin :)

yunusgs
26.Ağustos.2009, 18:58
Birçok fırsat kollayan,Galatasaray'ın kötü duruma gelmesini bekleyen kişilere Arda bu yükün nasıl kaldırılacağını gösterdi.Bravo Büyük Kaptan!

E.Cartman
27.Ağustos.2009, 16:14
Kaptanlık böyle olur 22 yaşında bu kadar olgunluk gerçekten çok önemli helal olsun...

Fernando Gago
27.Ağustos.2009, 16:20
Arda şuan zirvede bundan daha iyisi nasıl olur bilemiyorum :D

attiilla
27.Ağustos.2009, 20:55
biz buralARDAyız..büyük kaptan..

ozaniel
29.Ağustos.2009, 07:20
Arda gerçekten hem futboluyla hem de kişiliğiyle takdir edilecek bir futbolcu, ne desek az.