PDA

View Full Version : "G.Saray'ı mahkemeye verseydim..."

ForsakeN
27.Ağustos.2009, 00:41
"G.Saray'ı mahkemeye verseydim..."

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_vv_Hasan_Sas001.jpg

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon sonunda sözleşme yenilemediği futbolcu Hasan Şaş, futbolu bıraktığını, hedefinin teknik direktörlük yapmak olduğunu söyledi.

Maraton.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Hasan Şaş, şu an yorumculuk yaptığını, ancak uzun vadede hedefinin teknik direktör olarak görev almak olduğunu kaydederek, ''İnsan futbolu bırakınca kendini bir boşlukta hissediyor. Ben de ilk olarak TRT'de başlamak istedim ama beni uzun süre bu iş tatmin etmez. Hedefim teknik direktörlük. A antrenörlük lisansım var. İyi bir teknik direktör ile birlikte birkaç sene çalışmak, ondan sonra kendim bu yolda ilerlemek istiyorum. Antrenörlük lisansım var ama teknik direktörlük lisansı almam lazım. Bunun için de kursa gideceğim'' dedi.

Diğer arkadaşlarının ayrılmasını gördükten sonra açıkçası iyi şekilde ayrılmayı beklemediğini kaydeden Hasan, ''Sanki bir gelenek haline geldi bu Galatasaray'da ama tabi diğer arkadaşlarımın hiç biri kendi taraftarları tarafından ıslıklanmadı. Kendi taraftarları onlara küfür etmedi. Özellikle Hamburg maçından bahsediyorum. Ali Sami Yen'den alkışlarla gitmek isterdim. Böyle ayrılışım beni üzdü'' ifadesini kullandı.

Hasan Şaş, ''Seyrantepe Stadı açıldığında, mesela UEFA kadrosu ile o zamanki takım açılış maçı yapsa sizce nasıl olur? Böyle bir öneri gelirse kabul eder misiniz?'' şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

''O günkü yönetimin durumuna bağlı. Şu an olsa ya da 2 ay sonra olsa kabul etmem. Şu andaki pozisyonum bunu kabul edecek durumda değil. Biraz bana yapılanları hazmetmem lazım. En az 1 yıl geçmesi lazım. Ben böyle gönderilmeyi hak etmedim. Islıklar, küfürler, cep telefonuna mesajla gönderilmeyi hak etmedim.''

''RIJKAARD'IN BARCELONA DIŞINDA BİR BAŞARISI YOK''
Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Frank Rijkaard ile ilgili görüşleri de sorulan Hasan Şaş, ''Hem Rijkaard Galatasaray için, hem Galatasaray Rıjkaard için bir şans'' dedi.

''Hiçbir teknik direktörün eline Galatasaray'da böyle bir kadro vermediler'' ifadesini kullanan Hasan, ''Bu kadar derinlemesine bir kadro var. Rijkaard'ın Barcelona dışında bir başarısı yok. Geçen sene de Guardiola 3 tane kupa aldı. Ondan önce Cruyff vardı, o da Barcelona'da kupa aldı. Barcelona'ya kim gelse 2 senede bir kupa aldı. Rijkaard'ın Galatasaray'da alacağı UEFA kupası onun tekrar Avrupa'da bir yerlere gelmesini sağlayacak. Rijkaard'ın Galatasaray'da UEFA Kupasını bu kadro ile kaldırması lazım'' diye konuştu.

''ARDA MİSYONUNU TAMAMLAYINCA GİTMELİ''
Hasan Şaş, ''Arda yurt dışına gitmeli mi?'' sorusu üzerine de, ''Türkiye'de hiçbir şey daha iyi olmaz. Mustafa Denizli 2 kupalı adam ne oldu? 3 haftada herkes yerin dibine sokuyor. O zaman bu Arda için de geçerli Tuncay için de geçerli başkası için de geçerli. Arda buradaki misyonunu tamamladığı anda yurt dışına gidecek, gitmez ise burada mutlaka bir sezonu kötü geçecek ve üstüne gelecekler. Sonraki sezon tekrar iyi oynamaya çalışacak ve bir başka sezon tekrar düşüş yaşayacak ve ne olacak? Sonuçta Arda yorulacak. İnşallah UEFA Kupası'nı bu sene veya önümüzdeki sezon kaldıracağı zaman hemen orada yurt dışına gideceğini açıklayacak. Yoksa onun dışında Arda için Türkiye'de daha fazla şey olacağına inanmıyorum. Bu sözü Arda'nın futbolculuğu açısından değil, insanların bakış açısından dolayı söylüyorum'' ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE İÇİN FAZLA BİR KADRO''
Hasan Şaş, Galatasaray'ın bu sezon Türkiye için fazla bir kadro kurduğunu iddia etti.
Yönetimin bu yıldan korktuğunu dile getiren Hasan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Geçen sene ligi 5. bitirdiler, bu sene de başarısız olurlarsa birçok şey yerinden oynayacak. Neler oynayabilir? Yönetim yerinden oynayabilir, mart ayında seçim var çünkü. Futbolcuların hepsi başarısızlık halinde kendilerinin de gönderilebileceğini düşünür hale gelebilirler. Onun için çok pahalı ve kaliteli transferler yapıldı. Kaliteli transfer para ile olur. Türkiye ligine fazla transferler yaptılar bence. Galatasaray bu kadrosu ile Fransa'da, Almanya'da şampiyon olabilir. Türkiye ligi için fazla bir kadro.''

''MAHKEMEYE VERSEYDİM, TRANSFER YAPAMAZLARDI''
Hasan Şaş, Galatasaray'da parasının kaldığını ve henüz bunları alamadığını ifade ederken, bunun hassas bir konu olduğunu ve kendisinin seyircinin önüne atıldığını iddia etti.

Hasan, ''Şu anda bütün arkadaşlarım paralarını aldılar. İnsanların bilmediği bir şey var; Galatasaray'ı ben mahkemeye verseydim Galatasaray transfer yapamazdı. Transfer tescili yapamazlardı. İnsanlar çok fazla bilgi ve donanıma sahip olmadığı için kaçırıyorlar. Şu anda bütün alacaklarım kulüpte duruyor buna rağmen ben bir uzlaşma bekliyorum yönetimden. Uzlaşma olmazsa yapacak pek fazla da bir şeyim kalmıyor. O paralar benim çocuklarımın parası'' şeklinde konuştu.

''FENERBAHÇE'DEN 5 KERE TEKLİF ALDIM''
Hasan Şaş, ''Galatasaray'da oynarken diğer kulüplerden teklif aldınız mı?'' sorusunu ise, ''Fenerbahçe'den 5 kere teklif aldım hayatımın her döneminde ama hiçbir zaman kabul etmedim'' diye yanıtladı.

Ligtv.com.tr

Universal
27.Ağustos.2009, 00:56
Bu tarz efsane oyuncuların, bu tarz demeçler vermesi bana göre yanlış. Mahkemeye verseydim veya Fenerbahçe'den teklif aldım, artık bunlar geçmişte kalmış. İki kişi arasında sır olanların medya tarafından insanlara aktarılması huzursuzluktan başka birşey kazandırmaz.

Hasan Şaş'ın alması gereken bir para var. Ama Galatasaray olmasaydı belki Hasan Şaş'da olamıyacaktı, efsane oldun, çok güzel paralar kazandın. Otur kulüp ile masaya alacağım var bunu uygun taksitlere bağlayalım bu şekilde alayım de, iki tarafda mutlu olur.

ShevAnil
27.Ağustos.2009, 01:00
Böyle konuşmaya devam etmeli Hasan Şaş bazı şeyleri anlaması lazım bir futbolcu 3 yılda 2 maça çıkıyorsa sonu bu olur. Hazmetmesi gerekiyor heleki böyle efsane futbolcuların.

sananes
27.Ağustos.2009, 01:00
edu ile fenerbahce arasında olanda da futbolcuya hak veriyorum burda da yani anlamıyorum 300-500bin dolar 1 milyon dolar bi takımı zenginde etmez fakirde ver yahu insanların parasını yada uzlaş direk kapıyı gösterme prestij paradan çok daha önemlidir.Galatasaray son bi kaç yılda fazla bile tuttu hasanı kadrosunda bu doğrudur ama her ne olursa olsun sözleşme yapmışsan ödemeleride yapacaksın(bunu sadece gs için söylemiyorum tüm takımlarımızda bu sorunlar zaman zaman oluyo genele kastım)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Böyle konuşmaya devam etmeli Hasan Şaş bazı şeyleri anlaması lazım bir futbolcu 3 yılda 2 maça çıkıyorsa sonu bu olur. Hazmetmesi gerekiyor heleki böyle efsane futbolcuların.

futbolcuyla maç başına bedel ödemeyi baz alan bir sözleşme yaparsan ancak böyle konuşabilirsin

ShevAnil
27.Ağustos.2009, 01:02
futbolcuyla maç başına bedel ödemeyi baz alan bir sözleşme yaparsan ancak böyle konuşabilirsin

Ozaman 5 yıllık sözleşme imzalasaydık senelik 1.5m € alsaydı sürekli yatsaydı dahamıo hayırlı olurdu? Kendisini galatasaraya vermiş bir insanın bunları söylemesi hiç hoş değildir.

PesimiSTyLa
27.Ağustos.2009, 01:04
Röportaj içinde cok farklı seyler söylemiş ama orası kırpılıp başlık yapılmış.
''TÜRKİYE İÇİN FAZLA BİR KADRO'' Bu da yapılabilirdi başlık. Haber siteleri işlerine geldiği gibi başlık atıyorlar, çoğu kişide içeriği okumadan baslıga göre yorum yapıyor.
Hasan'ın alacakları vardır, doğrudur. İçimizden yetiştikleri için bazı oyunculara anlayış gösterecekleri bilindigi için alacakları daha gec ödeniyor. Sonunda da bütün parasını kuruşu kuruşuna alıyorlar. Kimsenin parası kalmıyor sonuçta.
Hasanın böyle konuşması normal ama ben isterdimki 6-7 aylık sakatlık yasadıgı zamanlarda da parasını aldıgını bi kesilmenin olmadıgını söylemesini isterdim.

Bunun dışında 2002 de keşke avrupaya transferi gerceklesseydi. Monacoya transferi oluyormuş ama son anda Monaco ödemede sorun cıkardıgı için iptal olmuştu böyle bir olaylar olmuş. Fenerbahceninde tekliflerini reddetmesi iyi olmuş. Herkes kendi tarafında güzel.

sananes
27.Ağustos.2009, 01:06
Ozaman 5 yıllık sözleşme imzalasaydık senelik 1.5m € alsaydı sürekli yatsaydı dahamıo hayırlı olurdu? Kendisini galatasaraya vermiş bir insanın bunları söylemesi hiç hoş değildir.

benim söylediklerimle 5 yıllık sözleşme yapsaydık cümlesinin ne alakası var ki kendi takımımada edu basına açıklama yaptığı için kızıyorum mesela.Söylemek istediğim bi mukavele yapmışsın o oyuncu sözleşme sonuna kadar senin oyuncun olarak takımında kalmıs;bu şartlarda o oyuncunun parasını eksiksiz bir şekilde ödemek zorundasın ama oyuncu uzlaşalım diye bekliyorum diyo yani alacaklarının belki 1/3üne bile uzlaşacak senin takımınla ilk kezde söylemedi param kaldı diye klübum uygun bi şekilde efsane ismiyle anlasması gerek.Bu sayede klüpte hasanda prestij kaybetmez

ShevAnil
27.Ağustos.2009, 01:07
Benimde demek istediğim şuydu sözleşmesi doldu ve gitti bunları basına açıklaması gerekmiyor.
Orada sizin dediğiniz maç başı olayına bende bu şekilde bir yönlendirme getirdim.

E.Cartman
27.Ağustos.2009, 02:21
Keşke verseydin! Hasan'ın yaptığı gerçekten ayıp kimse konuşmuyor bir Hasan konuşuyor intikam duygusu mudur kin midir nedir içinde beslediği duygu ama çok büyük ayıp ediyor Hasan...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ayrıca böyle yaparak taraftarın gözündeki değerini düşürüyor...

Gangstaa
27.Ağustos.2009, 02:22
Yeni takım üzerinden prim yapmaya çalışıyor sanırım.Böyle giderse tüm taraftarın antipatisini toplayacak.

erdemzorer10
29.Ağustos.2009, 07:56
Hasan LigTV de yayınlanan 2ye1 programında gereken açıklamaları çok net bir şekilde yaptı.Yukarıdaki yazıda geçen çoğu şeyi söylemediğini belirtti.Hatta spiker bir ara Galatasaray'daki parasal kriz dönemlerinde Hasan'ın kendi cebinden futbolculara ödeme yaptığı konusuna girecekken Hasan o konuya girmeyelim dedi tebessüm ederek.
Programı izledim ve gerçekten birkez daha Hasan Şaş'ın ne kadar büyük bir Galatasaray'lı olduğunu anladım..Yukarıdaki yazıya kesinlikle itimad etmeyiniz.Hasan program kapanırken üstüne basa basa söyledi yukarıda belirtilenleri söylemediğini.:)

Alicanfmfan
29.Ağustos.2009, 07:58
Yürü kolpa basın yürü

SAİT71
29.Ağustos.2009, 09:16
Bence Hasan Şaş gibi bir oyuncunun Galatasaray ile simgeleşmesi gerekirdi. O kadar CL maçına çıkmış bir oyuncu Dünya Kupası nda oynamış güzel bir kariyeri olan ve yeterli derecedede yeteneği olan birisiydi. En azından biraz sabredilmeliydi. Yazık oluyor. Hele Hakan Şükür gibi bir devin böyle ayrılması ise hiç hoş değil. Bunlar futbolumuzun lokomotif futbolcuları.

Basın konusuna girmeyeliim. Artık gazete bile almıyorum. Midem bulanıyor yalan haberleri görünce..

erdemzorer10
29.Ağustos.2009, 16:37
Kesinlikle öneriyorum arkadaşlar..Yukarıdaki yalan habere azıcık itimad eden varsa bulsun internetten izlesin Hasan'ın 2ye1 deki yorumlarını..
Gözlerimin dolduğu anlar oldu..
Yukarıdaki yazı tamamen hayal ürünüdür..Hasan'ı bu çerçevede değerlendirmeyiniz kesinlikle..

LifeYourself
30.Ağustos.2009, 00:33
saol erdem hocam açıkladığın için.