Log in

View Full Version : Bir Dev çöküyor Kaldıranı Yok

sakary Ali
27.Ağustos.2009, 22:37
BİR DEV ÇÖKÜYOR KALDIRANI YOK

Sakaryaspor, 3 milyon TL'lik borç yüzünden lisans çıkaramadığı için sahaya 11 oyuncu sürememe tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Geçtiğimiz sezon Bank Asya 1. Ligi'nden 2. Lig'e düşen ve bugüne kadar Türk futboluna onlarca yıldız kazandıran Sakaryaspor, 3 milyon TL'lik borç yüzünden lisans çıkaramadığı için sahaya 11 oyuncu süremeye tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Yeşil siyahlılar sözleşmeleri devam eden oyuncuları, geri çağırdığı diğer gençlerle takviye ederek Tavşanlıspor maçına çıkmaya çalışacak.
Bugüne kadar Türk futboluna Hakan Şükür, Aykut Kocaman, Tuncay Şanlı gibi üzere onlarca yıldız oyuncu kazandıran ve son yıllarda büyük bir düşüşe geçen Sakaryaspor'un, eski borçlar nedeniyle Futbol Federasyonu'na şu anda en az yaklaşık 3 milyon TL yatırması gerekiyor. Bu para temin edilemediğinden yeni transferlere lisans çıkarılamıyor.

Türkiye 2. Ligi Birinci Grupta Pazar günü Kütahya Tavşanlıspor ile karşılaşacak olan Sakaryaspor, bu nedenle sözleşmesi devam eden oyuncuları geri çağırdığı gençlerle takviye ederek sahaya çıkmaya çalışacak.

Sakaryaspor Basın Sözcüsü Halit Evin, kulüpten alacağı olan eski teknik heyet ve futbolcular ile yüzde 30 konusunda anlaştıklarını belirterek, "Maalesef son anda cayma olunca federasyona olan borcumuzu yatıramadık. Şu an için 3 milyon TL'ye ihtiyacımız var. Bu borcu ödeyebilmemiz mümkün değil. Bu nedenle genç oyuncularımızdan Berat, Onur ve Kartalspor'a verdiğimiz Serkan'ı geri çağırdık. Elimizdeki mevcut kadromuz ile Tavşanlı maçına çıkacağız" dedi.

Evin, Sakaryaspor'un Türkiye'ye malolmuş bir takım olduğunu da belirterek, "Herkesten yönetimimize destek olmalarını bekliyoruz. Ama bugüne kadar beklediğimiz desteği göremedik. Zor da olsa maçlara çıkarak en azından Sakaryaspor'un ligde var olduğunu ortaya göstermeye çalışacağız" diye konuştu.

Teknik direktör özcan Kızıltan ise, lige iyi bir hazırlık yaptıklarını belirterek, "Maddi konu çözülemediği için yeni transferler yerine elimizdeki kadro ile maça çıkmaktan başka çare yok. Yönetim sorunu çözmeye çalışıyor" demekle yetindi.

yunusgs
27.Ağustos.2009, 22:45
Tuncay Şanlı,Hakan Şükür,Aykut Kocaman yardım etse ya.Vefasız insanlar.Tüm insalık için konuşuyorum.İnsanlar vefasız...

sananes
27.Ağustos.2009, 23:11
çok yazık çökmesi evet ama yinede politika doğru borcu olan lisans çıkartamasın bencede bu sayede ilerki yıllarda daha düzgün politikalarla gidebilir kulüplerimiz

Aşk-ı Şehir
28.Ağustos.2009, 07:00
Kaç tane takım çöktü bu ülkede. Bu da bir yenisi oluyor. Her ne kadar Sakaryaspor ile aramız iyi olmasa bile Sakaryaspor'un kurtarılmasını isterim. Ancak durum zor...

titates1
28.Ağustos.2009, 07:01
Sakaryaspor borç yaparken tuncaya hakana aykuta mı sordu niye yardım etsinler ki ? yapmasalardı ...

tarikko
28.Ağustos.2009, 09:14
Kotu bir durum gercekten.Umarim kurtulurlar borclardan..

MaliKaya
29.Ağustos.2009, 02:20
Umarim en kisa surede toparlanirlar ve tekrar lige renk katarlar.

Redrum
29.Ağustos.2009, 02:25
Tuncay Şanlı,Hakan Şükür,Aykut Kocaman yardım etse ya.Vefasız insanlar.Tüm insalık için konuşuyorum.İnsanlar vefasız...

3 Milyon Euro denilen parayı memur bir insanın ömrü boyunca kazanması imkansız ülkemizde. Anlayacağın öyle az buz bir para değil, Bu tip paraları Hakan Şükür, Tuncay, Aykut Kocaman gibi adamlar sağlayamaz, belki sağlayabilir ama yani çok para yahu, kimse vermez onu.

DenizlispoR
29.Ağustos.2009, 02:31
Sakaryaspor borç yaparken tuncaya hakana aykuta mı sordu niye yardım etsinler ki ? yapmasalardı ...
Bu nasıl bir mantıktır ya.Bir takımda sen yıldızlaşıyorsun ve büyük kulüplere transfer oluyorsun.Hatta oradan Avrupa'ya gidiyorsun.Ancak senin oraya ulaşmanda yardımcı olan kulübü siliyosun ?

sananes
29.Ağustos.2009, 03:32
silmekmidir tartışılır bu yani yetenekliysen bu fark edilir zaten nedir yani tuncay yada hakan sükür sakaryasporda yetişme diye ücretinden pay mı vermeli sakaryaya tabi ki yardımları olur olmusturda ama 3 milyon euro az para mı.hem bu adamlar oynarken katkı sagladıkları gibi transfer olurkende katkı saglamıslardır bu takımlara sonra yetiştirme ücreti diye bi olay var.Yani bana kalırsa büyük oyuncular yetiştirmiştir sakarya ve o oyuncular sayesinde büyük yerlerede gelmiştir herşey karsılıklı ve zamanında

Hugo
29.Ağustos.2009, 03:34
Kartalspor da 1,5 milyon TL borçtan dolayı lisans çıkartamıyoru. 13 futbolcumuzun lisansı çıkmış sadece. Kürşat ve Mehmet Kahriman gibi önemli oyuncuları oynatamıyoruz.. 13 oyuncuya gittik Altay deplasmanına da.
Aynı şekilde Kocaelispor da A2 liginde Kartal'ın karşısına takım çıkaramadı. Çünkü oyuncuları 1.Lig maçında kullandılar. 3-0 hükmen mağlup sayıldılar A2 liginde de.
Takımlarımızın bu hali ligde çok sürprizler olabileceğini gösteriyor. Beni kaygılandırıyor bu durum. Genç oyuncular ve elde kalanlar Samsun, Kocaeli ve Kartal gibi kulüpler çok büyük sıkıntı yaşayacak gibi görünüyor..

World Hollow o1
29.Ağustos.2009, 03:46

Kardeşim 3Milyardan bahsedilmiyor orada :)

Hem nereden biliyorsun yardımcı olmadıklarını vefasız diyorsun.

3 trilyon bize borç fazla önemli gibi gelsede Sakarya'nın işadamları istese 10 trilyon bile bulurlar

GeorgeWeah
01.Eylül.2009, 20:08
Cok üzücü bir durum. Bazı arkadaslarıımızın dediği gibi iş adamları ya da eski oyuncuları yardım etse Sakaryaspor borcu bırakın alt liglerdeki en zengin kulüp olur. Ama işte burda bir gercek daha ortaya cıkıyor. Düşenin dostu olmuyor ne yazıkki..

CeNTeR_TR
02.Eylül.2009, 00:39
ÖyLe oLmuyor işte arkadaşLar maaLesef iş adamı devreye giRsin durumLarı ..

Çok nadir oLuyor bunLar .. Sakarya'da yardım oLsa biLe baştakiLer yiyecektir bu parayı ne kadar yardım edersen et aynı Bizde oLduğu gibi .. Aynı sıkıntıLarı bizde yaşıyoruz ordan burdan para topLanıyor ama sonuç haLen daha transfer tahtası kapaLı takım krizLerde .. Sakarya'da bu şekiLde oLur gider .. Umarım toparLanırLar ama kısa vadede oLur bu toparLanma aLt yapıyı sağLam tutmak Lazım artık .. Mevkide yiyen adamLar varsa veya arkada yiyen bir tayfa varsa kim yardım ederse etsin sonuç aynı kaLır ..