Log in

View Full Version : Uefa Şampiyonlar Ligi 2009/2010

Pages : 1 2 [3]

eXcitinG
29.Nisan.2010, 23:50
GuardioLa da taktik okumanın T si yok. Bunu bir kez daha gördük. İbra gibi bir en azından varLık gösteremesede fiziği iLe savunmayı zorLayan bir adamı çıkarıp, gencecik, fizik açıdan çok zayıf adamLarı dev gibi adamLarın üstüne saLmak hiç bir mantığa sığmayan bir hamLe.

Mourinho zayıf haLkaLarı çıkardı, sürekLi oyuna fizik açıdan oyuncuLar aLdı. Her adam aLdığında İnter daha da dirençLi bir takım oLdu. BarceLona oyuna her adam aLdığında, daha da eridi.

Arada ki fark bu.

GeNç KaRTaL
29.Nisan.2010, 23:59
Ben bu maçın 90 dakikasını seyredemedim.Ancak geçen seneki Chelsea-Barcelona eşleşmesinin 2.maçında Chelsea'nin Barcelona'yı oynatmaması,yaptığı pres ile çaresiz hale getirmesi Barcelona'lı oyuncuları bana seyir zevki vermişti açıkcası.

Ayrıca İnter turu sadece bu maç sayesinde geçmedi.Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.İlk maçı yok sayarak İnter defans yaparak turu geçti demek bu başarıda payı olan herkese haksızlık olur.

nekop
30.Nisan.2010, 00:15
sen yapma allah aşkına.barcelona xerez'den gol yedi pozisyon verdi.inter korkusundan ceza sahasını 10 metre geçmedi hikaye anlatmayın herkes gördü.

Futbolun sadece hucumdan ibaret olmasını mı bekliyorsunuz? Sahasında 3-1 kazanmış, maçın başında 10 kişi kalmış bir takım savunma yapmayacakta ne yapacak? Ayrıca Barcelona oyunu İnter yarı sahasında oynadıda ne oldu? Maç boyunca ceza sahası dışında paslaşıp durdular.Mourinho'nun müthiş savunma anlayışı Barcelona'ya karşı minimum hata ile oynadı ve hakederek turu atladılar.

Sekopej
30.Nisan.2010, 00:24
Hocaları değiştirelim, Guardiola'nın takımı 60 dakika 10 kişi oynamak zorunda kalsa, Etoo'yu sol bekte kademeye girecek şekilde oynatabilir miydi? Ya da Milito'yu sağ bekte kademeye. Sonrasında oyuncu değişikleriyle doğru müdahelelerde bulunabilir miydi?

Peki Mourinho dün Barcelona başında olsa, yapacağı müdahalelerle oyuna etki edip maçı 2 farklı kazandırabilir miydi? Bence Guardiola Inter'i böyle oynatamazdı ama Mourinho Barcelona'ya 2 farklı galibiyet getirirdi.

İlk maçta yenmek istedi yendi, şimdi 2 farklı yenilmemek istedi ve yorulmadan, mükemmel kademelerle 2 farkı yemedi. 2 forvet oyuncusuna defansta kademeye girmesini öğretmiş, siz de anadolu takımlarıyla kıyaslıyorsunuz yahu?

Trabzonspor
30.Nisan.2010, 00:36
Serkan baika açıklanamazdı duygularıma tecüman oldun:D

el.nino
30.Nisan.2010, 10:20
Futbolun sadece hucumdan ibaret olmasını mı bekliyorsunuz? Sahasında 3-1 kazanmış, maçın başında 10 kişi kalmış bir takım savunma yapmayacakta ne yapacak? Ayrıca Barcelona oyunu İnter yarı sahasında oynadıda ne oldu? Maç boyunca ceza sahası dışında paslaşıp durdular.Mourinho'nun müthiş savunma anlayışı Barcelona'ya karşı minimum hata ile oynadı ve hakederek turu atladılar.

bende diyorum ya o savunmayı madrid le barcelona birleşse açamazdı.ceza sahasına girecek yer yok çünkü 9 kişi defansta.

GeNç KaRTaL
30.Nisan.2010, 13:10
bende diyorum ya o savunmayı madrid le barcelona birleşse açamazdı.ceza sahasına girecek yer yok çünkü 9 kişi defansta.

Bunu herkes yapamaz işte.Anadolu takımları örnek gösterilmiş.Anadolu takımları bizim 3 büyüklere karşı direnemiyorlar çoğu zaman.Barcelona'ya karşı böyle direnmeleri ne mümkün.Ayrıca Barcelona'nın diğer oynadığı maçları da örnek göstermek pek doğru değil bence.Her maç şampiyonlar ligi yarı final rövanş maçı atmosferinde oynanmıyor.

Ilhan
30.Nisan.2010, 13:52
GuardioLa da taktik okumanın T si yok. Bunu bir kez daha gördük. İbra gibi bir en azından varLık gösteremesede fiziği iLe savunmayı zorLayan bir adamı çıkarıp, gencecik, fizik açıdan çok zayıf adamLarı dev gibi adamLarın üstüne saLmak hiç bir mantığa sığmayan bir hamLe.

Mourinho zayıf haLkaLarı çıkardı, sürekLi oyuna fizik açıdan oyuncuLar aLdı. Her adam aLdığında İnter daha da dirençLi bir takım oLdu. BarceLona oyuna her adam aLdığında, daha da eridi.

Arada ki fark bu.

Sana katılmıyorum Hayrettin abi.

Guardiola bence dünyadaki en iyi taktisyendir. Zaten futbolcu iken de çok zekiydi.

O genç ve zayıf diye adlettiğin adamlardı grup maçlarında Inter'e tek pozisyon vermeden büyük aciziyet yaşatan.

Ibrahimovic kötüydü, çünkü duruyordu. Çünkü hareketsizdi. Kapalı bir savunma var önünde. Mecbur hücum adamların ahreket edecek. Topsuz alanda pırpır dönmeleri gerekir ki rakip de onla beraber koşsun ve boşluk doğsun.

Maçın ikinci yarısına baktığımda bir ara özellikle topu bırakıp sadece Ibrahimovic'i seyrettim. Rakip defansın arasında kimi zaman yürümüyor bile, sadece duruyordu. Rakip defansı rahatsız eden bir yapısı yoktu bile. Hareketin yoksa, duruyorsan istersen 5 metre ol. Yine de faydan dokunamaz.

Ibrahimovic çıkıp senin ufak tefek diye tabir ettiğin adamlar girince Barcelona pozisyon bulmaya başladı. Hatta Bojan maçın en net pozisyonunu kaçırdı. Maç 5 dakika daha oynansaydı Barcelona kesin gol atardı. Nitekim atılan golde bolca topsuz alanda hareketlenen Jeffren'in büyük payı vardı.

@Sekopej,

Mourinho bu maçta Barca'nın başında olsaydı değil 2-0 yenmek, 4-5 tane yerdi Inter'den. Çok büyütüyorsunuz bu adamı gözünüzde.

ThersoN
30.Nisan.2010, 16:10
Tartışma Guardiola mı yoksa Mourinho mu daha iyi olayına dönmüş..
Tekrar söylüyorum.. Guardiola kötü olabilir.. hatta Mourinho Guardiola'dan daha iyi bir teknik adam olabilir.. ama geçen akşam yapılması gerekeni yaptı diye açıkara dünyanın en iyisi diye tanımlandırılmasına karşıyım.. önceden neler gördük.. yapmayın yahu.. bi mourinho tutturmuş gidiyorsunuz.. kalburüstü bir çok teknik adam geçenki savunmayı yaptırabilir intere eğer isterse tabii.. Hiddink Chelsea'de yaptı diyorsunuz da.. neden Mourinho'yu bu kadar büyütüyorsunuz onu anlamıyorum.. Barcelona deplasmanında yapılması gereken daha kontrollü oynayıp kontra atak bulmaktı, 10 kişi kaldı iyice kapandı halen ısrar ediyorum bir Anadolu takımı gibi kapandı!! ben İnter taraftarı olsam utanırım! Belki de bu yapılması gerekendi fakat yapılması gerekeni yapmak bir adamı muhteşem yapıyorsa ben bişiy demiyorum artık

gerrrard
30.Nisan.2010, 16:17
Tekrar söylüyorum.. Guardiola kötü olabilir.. hatta Mourinho Guardiola'dan daha iyi bir teknik adam olabilir.. ama geçen akşam yapılması gerekeni yaptı diye açıkara dünyanın en iyisi diye tanımlandırılmasına karşıyım.. önceden neler gördük.. yapmayın yahu.. bi mourinho tutturmuş gidiyorsunuz.. kalburüstü bir çok teknik adam geçenki savunmayı yaptırabilir intere eğer isterse tabii.. Hiddink Chelsea'de yaptı diyorsunuz da.. neden Mourinho'yu bu kadar büyütüyorsunuz onu anlamıyorum.. Barcelona deplasmanında yapılması gereken daha kontrollü oynayıp kontra atak bulmaktı, 10 kişi kaldı iyice kapandı halen ısrar ediyorum bir Anadolu takımı gibi kapandı!! ben İnter taraftarı olsam utanırım! Belki de bu yapılması gerekendi fakat yapılması gerekeni yapmak bir adamı muhteşem yapıyorsa ben bişiy demiyorum artık

dün inter dünyada neredeyse hiçbir takımın yapmayacağı çok değişik bir defansif sistemle oynadı. defans ve ortasaha ip gibiydi, müthiş uyum içerisindeydiler. ortasaha sola gidiyorsa defans sağ tarafa geçiyordu böylece atak vermiyorlardı. top xavi'ye geldiğinde tüm defans bir anda ileri geçip barçalı oyuncuların ofsayta düşmesini sağladılar. bu yüzden maçta futboldan çok keyif aldım. müthiş bir defans sanatı vardı sahada çünkü.

bugün mourinho bu kadar övülüyorsa bunun sebebi barçayı elemesi değil, yıllardır 2. turu doğru düzgün geçemeyen inter'i finale taşımasıdır. inter'e kadar mourinho'nun abartıldığını düşünürdüm fakat saygımı kazandı.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
30.Nisan.2010, 17:44
Bayern kazanır finali inşAllah...(Hamit için,Inter'den nefret ettiğim için...)

GeNç KaRTaL
30.Nisan.2010, 18:24

Sence Barcelona'yı elediği için mi Mourinho'nun en iyi olduğu düşünülüyor?Yoksa geçmişinde elde ettiği müthiş başarılar zincirine bir halka daha eklediği için mi?

Sekopej
30.Nisan.2010, 23:43
Porto gibi bir takımla avrupanın 2 kupasını ard arda almış, sonra Chelsea'ye 50 sene sonra şampiyonluk sevinci yaşatmış, İtalya ligi dışında iş yapamaz diyen Inter'i finale taşımış birisi. Inter'in başına kimler geldi geçti ama Inter buraları göremedi, avrupada sürekli Milan ve Juventus'un çok gerisinde kaldılar.

Mourinho'nun takım 10 kişi kalır diye sık sık 10 kişiyle antreman yaptırdığı biliniyor. Zaten bu çalışılmamış olsa, ne Eto ne de Milito defansta öyle kademeye giremezdi. Demek ki bunları çalıştırıyor Mourinho.

Herkesin futboldan aldığı keyif elbette farklıdır ama ben maçı izlerken Inter o disiplinli, rakibe açık vermeyen savunmasını görünce keyiflendim, yapılan kademelerde sanki hücum yapan takım net gol pozisyonu yakalamış gibi keyiflendim. Siz 1 kaleci 9 tane savunma adamını koysanız böyle savunma yaptıramazdınız, savunma oynamak da başarıdır, üstelik de sahada 2 forvet ve 1 hücüma dönük oyuncu varken. Ben bu nedenle bile hayran oldum, yoksa tek forvet gerisi savunma ağırlıklı oyuncuyla oynasa, bu kadar hoşuma gitmezdi herhalde.

Ve Mourinho'yu büyütmemin sebebi şimdi finale çıkması değil, şimdiye kadar yaptıkları. Ben eminim ki yarın Real Madrid'in başına geçse, yıllardır takım olamayan, avrupada başarıya hasret kalmış Real Madrid'i de zorlanmadan finale taşır, İspanya'da şampiyonluğa ulaştırır.

efenberg
01.Mayıs.2010, 08:24
Bence Mourinho yapılması gerekeni yapmıştır.Adamın skor avantajı vardı kullandı.Futbolu çirkinleştirdi diyenler bence futboldan anlamayanlardır.Oradaki mücadele harika bir taktik savaşıydı ve bundan keyif almak gerekir.Mourinho geçmişteki başarıları ve şimdiki İnter kariyeri ile dünyanın en iyisi..

Fearless Coward
01.Mayıs.2010, 10:46
Mourinho'nun benim gözümde hep ayrı bir yere sahiptir..Taktik anlayışlarına hayranım gerek defansif gerek ofansif anlamda harika taktikler yaratıyor sadece İnter'i finale çıkarması değil Porto,Chelsea gibi takımlarda da neler yaptığı ortadaydı..Belki şimdi TSL'den bir takımın başına geçse o takımında Avrupa'da adını söz ettirirdi kesin.. :)

ThersoN
02.Mayıs.2010, 02:01
Anadolu takımı gibi kapanmak ne demektir? Futbol taktiğine yeni türevler mi eklediniz?

Utandırmak ne demek yahu? Bu kadar saçma bir yorum olamaz. Kendini bir an önce eleştirmelisin. Futbol bu takımlar atakta oynar full kapanıp defansta oynar. Sen seyir zevki iyi bir maç izliceksin diye o takımlar utanç duruma düşmüyor. Finale nasıl çıkacam bu maçı nasıl noktalıcam diye düşünüyor. Sence çıkıp sürekli ısrar ediyorsun ANADOLU TAKIMI gibi kapandı diye.

Sahada durum neyi gerektiriyorsa onu yapıyorlar. Dışardan konuşması güzeldir. Karşında ki barcelona hücüm futbolunu en iyi yapan takımlardan birisi, sen 10 kişi kalmıssın defansif oynayıp kapanınca zevksiz kötü beş para etmez untandırıcı bir maç oluyor.

Haklısın İnter hücüm oynucaktı. 2-3 tane gol yeyip elendiğinde İnter yönetimine hesabı sen verecektin değil mi? Bizim türk oldugum cidden hemen belli oluyor. Anladık sıkıcı bir maç olabilirde böyle yorumlar cok daha sıkıcı..

Ben eklemedim ama Thomas Doll eklemiş olabilir.. Geçmiş haftalardan Gençlerbirliği maçlarını bulabilirsen izlemeni tavsiye ederim.

Anadolu takımı destekleyen arkadaşlar alınmasın onlardan bu konuda özür dilerim, ama böyle birşey var özellikle kendinden büyük takımlara karşı puan almanın tek yolu ve futbolu güzelleştirdiğini düşünmüyorum

Senin kadar sert konuşmayacagım ama canını sıktıysa yorumum kaale almayabilirsin

Mourinho'nun sevmediğim bir tarzı var ve bence Inter Avrupa'nın en iyi ve köklü 10 takımı arasında yer alıyor. Rubin Kazan dahi Inter'den daha iyi bir futbol ortaya koydu bana göre ve hala bana Inter'in o maçtaki hali gözüme hoş gelmiyor.Ayrıca bunun aşırı büyük bir olay olarak anılmasına da karşıyım.

Mourinho kişisi a kişisi b kişisi farketmez orda o taktiği uygulayan bir çok takım turu geçebilirdi ve bana hoş gelmedi, beğenmedim.. bunu yaptı diye başta Mourinho kendisi olmak üzere ardından da basın tarafından büyütülmesine karşıyım!

Kullandığım kelimelere dikkat edelim, bana göre, bence, vb. bunun üzerine halen bişiyler sölemek isteyen olmaz sanırım..

Sana göre futboldan anlamıyorsam, benimle muattap olma!

Trabzonspor
02.Mayıs.2010, 02:13
Neden eleyemediler o zaman Barcelonayı oraya gelene kadar veya geçen sene kimse akıl edemedi işte bu bir stratejidir.

Savaşlarda böyle stratejilerle kazanılır.Lider vasıflı zeki inasanlar(Atatürk,Mourinho)her zaman düştükleri durumlarda çıkar yol bulabilecek kapasiteye sahipler.Bence Mourinho stratejisini doğru uygulattı ve hedefe ulaştı.Oyunu çirkinleştşirmek diye birşey mi var bende onu anlamıyorum.

Anadolu takımları dediklerinz ne yapsın kendileri 10 milyon büçe ile takım kuruyor rakipleri 100 milyonluk takımlar arada uçurum varken ne yapsınlar aptalca saldırsınlar mı.Herkes haddini biliyor kapasiten neyse onu uygularsın.Gol atamayacağın takıma karşı saldırmanın anlamı var mı madem atamıyorsun yememeye çalışacaksın.

ThersoN
02.Mayıs.2010, 02:17
Tamam o zaman sana göre öyle olması dogru bana göre yanlış bundan doğal ne olabilir..

Ama burda sanki eleştiri üyelerin şahsına yapıyormuşum gibi cevaplar alıyorum..
O stratejiyi Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalde görmek zevk vermedi. Zevk almadım ya daha ne demeliyim subjektif birşey bu, bir görüş.. ama yoruma saygı gösterilmiyor, futboldan anlamıyor, sıkıcı deniyor vb.

Trabzonspor
02.Mayıs.2010, 02:21
Benim öyle bir amacım yok tabi ki de herkes düşüncelerinde hürdür.Bende maçtan zevk almadım açıkcası ama bunu küçemsemek ne kadar doğru onu söylüyorum.Ortada kazanılmış bir başarı var ve bunu oyuncuların ve hocanın kutlamasından doğal ne olabilir ki.Bu başarıyı küçümsemekte verilen emeği küçümsemektir.

GeNç KaRTaL
02.Mayıs.2010, 02:34
Geçen seneki finalde dünyanın en iyi teknik direktörlerinden birisi olduğuna kimsenin şüphesi olmayan Ferguson'ın Barcelona'ya karşı düşündüğü planla rezil duruma düştükten sonra Mourinho'nun yarı finalde Barcelona'yı saf dışı bırakması şahsım adına onun en iyi olduğunu düşünmeye sevk ediyor beni.Buradaki bir çok kişiyle anlaşamadığınız nokta şurası;

Mourinho kişisi a kişisi b kişisi farketmez orda o taktiği uygulayan bir çok takım turu geçebilirdi

O taktik bir çoklarına göre muhteşem bir savunma taktiği iken size göre küçük takımların yaptığı kapanma taktiğinden farkı olmamasıdır.Herkes öyle bir savunma yapamaz,yaptıramaz.Bu yüzden Mourinho farklıdır.Tabii sizinde söylediğiniz gibi herkesin görüşünün aynı olmamasından doğal bir şey yok.

ThersoN
02.Mayıs.2010, 02:35
@Trabzonspor

Bayern - Barcelona oynasaydı; Van Gaal böyle bir strateji yaratıp uygulasaydı inan bana Mourinho kadar konuşulmaz ve övgü almazdı..

Tabi kazanılan başarıya saygı duymak esastır ama işin özünde ben Mourinho'nun çok büyütüldüğünü düşünüyorum yoksa başarısız biri oldugunu değil

ThersoN
02.Mayıs.2010, 02:47
O taktik bir çoklarına göre muhteşem bir savunma taktiği iken size göre küçük takımların yaptığı kapanma taktiğinden farkı olmamasıdır.Herkes öyle bir savunma yapamaz,yaptıramaz.Bu yüzden Mourinho farklıdır.Tabii sizinde söylediğiniz gibi herkesin görüşünün aynı olmamasından doğal bir şey yok.

Tabii her düşünceye saygı esastır, Mourinho'nun bu maçta yaptıgı taktik bana hoş gelmedi, nitekim tek de değilim bir kaç arkadaşta lehime görüş bildirdi ama size göre hoş gelmiş başarılı bulunmuş olabilir saygı duyarım, Mourinho'yu sevmiyorum, hoşlanmıyorum, tarzını sevmiyorum, konuşmalarını, tavrını sevmiyorum.. bu da bir insana asıl kişi hakkında olumsuz görüş bildirme hakkını verebilir, ha buna katılır ya da katılmazsınız o size kalmış ama ben burda görüşümü belirtiyorum diye ve o görüş size uymuyor diye benim yorumuma sıkıcı ya da şahsıma yönelik futbolu bilmiyor demek ayıptır, hoş bir şey değil..

Futbolda böyle şeyler olabiliyor, FMde de başınıza gelmedi mi yeni bir yönetim geliyor, hiç birşey yokken sizi gönderiyor, çalışmak istemiyor sizinle.. Ben de kulüp başkanı vesaire olsam, Mourinho ve benzeri isimlerle çalışmak istemem, haa Mourinho da Barcelona'da çalışmak istemiyormuş, bakınız herşey arz-talep meselesi..

Barcelona'yı eledi diye bu kadar büyütülmesinin sebebi Barcelona ise o da biraz bende olumsuzluk yaratıyor, Barcelona'nın da abartılmasına karşıyım..

Mourinho'yu sevmiyorum ama başarısına saygı duymak gerekir, Maradona'yı da sevmiyorum misal.. Arjantin; Dünya Kupası'nı da alsa yine sevmeyeceğim... yani Maradona dünya şampiyonu oldu diye sonradan sevecek değilim, aynı şekilde Mourinho'yu da 88 farklı takımla ŞL finali oynadı diye sevecek değilim

Trabzonspor
02.Mayıs.2010, 02:47
@Trabzonspor

Bayern - Barcelona oynasaydı; Van Gaal böyle bir strateji yaratıp uygulasaydı inan bana Mourinho kadar konuşulmaz ve övgü almazdı..

Tabi kazanılan başarıya saygı duymak esastır ama işin özünde ben Mourinho'nun çok büyütüldüğünü düşünüyorum yoksa başarısız biri oldugunu değil

Peki büyütüldü diyorsun futbolun içinden gelmeyen bir adam Porto ile kupa almış ingilterede şampiyon olmuş.İtaşyada şampiyon olmuş yüksek ihtimal yine olacak ve şampiyonlar liginide alacak.Daha ne yapsın bu adam,iayrıca kendine özgü duruşu tavırları bi saygınlığı ve en öenmlisi taktiksel zekası.

Kim hangi hoca Eto'o ya o işleri yaptırırdı bende sana bunu soruyorum.Herkes kırk yıl düşünse Eto'o Milito gibi iki adamın oralarda o işleri yapacağını aklının ucuna getirmezdi.

Mourinho herkese bir görev verdi ve onlarda o görevleri sorgulamadan harfiyen yerine getirdi.Sonuç Barca elendi İnter finalde.

Trabzonspor
02.Mayıs.2010, 02:52
Son mesajı görmemişim bir insanı sevmiyorsun diye onu kötüleyemessn bence düşüncende özgürsün ama kötülemek yanlış olur.Bende Azis Yıldırımı sevmiyorum şimdi burda onu mu kötüliyeyim adam birşeyler yapıyor saygı duarız.

ThersoN
02.Mayıs.2010, 02:58
Peki büyütüldü diyorsun futbolun içinden gelmeyen bir adam Porto ile kupa almış ingilterede şampiyon olmuş.İtaşyada şampiyon olmuş yüksek ihtimal yine olacak ve şampiyonlar liginide alacak.Daha ne yapsın bu adam,iayrıca kendine özgü duruşu tavırları bi saygınlığı ve en öenmlisi taktiksel zekası.

Kim hangi hoca Eto'o ya o işleri yaptırırdı bende sana bunu soruyorum.Herkes kırk yıl düşünse Eto'o Milito gibi iki adamın oralarda o işleri yapacağını aklının ucuna getirmezdi.

Mourinho herkese bir görev verdi ve onlarda o görevleri sorgulamadan harfiyen yerine getirdi.Sonuç Barca elendi İnter finalde.

Kendine özgü duruşu tavırları ve konuşması aşırı medyatik, yani taktiği böyledir onu bilemem ama benim sevmediğim bir yapı bu..

Ben Mourinho'yu sevmediğimden değil ama bence o seviyeye gelmiş Inter'e o işi bir başkası yaptırabilirdi diye düşünüyorum, belki yanlış düşünüyorum..

İşin özü medyatik ve kendini beğenmiş tavırlarını sevmiyorum, kişilik meselesi belki bu tür insanlardan pek hoşlanmıyorum, söyledikleri ile olay yaratanları mesela..
Futbol sade bir oyun olarak kalsın istiyorum, başarılarını göz ardı etmiyorum, ama aynı takımla 2 kere dünya kupası kazanan, ya da aynı takım ya da ayrı takımlarda hem dünya kupası akabinde avrupa şampiyonu ya da ne bilim kendi kıtasında şampiyon olan teknik adamlar var, aynı kulüpte 10 yıl 20 yıl hatta 40 yıl istikrar sağlayan hocalar var.. bunları neden hatırlamıyoruz çünkü medyatik ve sansasyonel kendini aşırı beğenmiş değillerdi.. Mourinho unutulabileceğinin farkında ve ilgi çekmek istiyor adam yaptıklarını yapanlar var yani başarıları eşşiz değil ve tavırları ile dikkat çekmek istiyor ve bu hali bana gerçekçi gelmiyor yani.. Portekiz'in havasından suyundan da değil yani çok mütevazi portekizliler de var

ThersoN
02.Mayıs.2010, 03:00
Son mesajı görmemişim bir insanı sevmiyorsun diye onu kötüleyemessn bence düşüncende özgürsün ama kötülemek yanlış olur.Bende Azis Yıldırımı sevmiyorum şimdi burda onu mu kötüliyeyim adam birşeyler yapıyor saygı duarız.

Bakınız Messi övülüyor hak ediyor övülmeyi ama çıkıp geçen bir kaç senenin Cristiano Ronaldo'su gibi konuşmuyor..

Mourinho da övülmeyi hak ediyor ama her yorumuna her lafına ben Avrupa şampiyonuyum ve özel biriyim diye başlaması ve bu lafın artık her yerde yazması beni tiksindirdi

Sekopej
02.Mayıs.2010, 12:27
O seviyeye gelmiş Inter'i herkes finale taşırdı demişsin ama Inter'i o seviyeye getiren zaten Mourinho. Ben hiç hatırlamıyorum, sanırım 1 defa UEFA'da yarı final oynamıştı Inter son yıllarda (son 10-15 yıl) ve şimdi ŞL'de final oynuyor.

Mourinho'nun unutulacağını sanmıyorum ama adamı tanımadan yorum yapıyoruz, o da pek hoş olmuyor. Kendisine defalarca, sen tercümansın, sen ne anlarsın futboldan gibi, basında, diğer teknik direktörler tarafından yapılmış eleştiriler var. Zamanında Barcelona'da tercüman diye daha fazla yetki vermeyenler var.

Geçmişte O'na yapılan eleştirileri, söylenenleri, şimdi cevaplıyor. Belki o gelen eleştiriler O'nu bu derece motive etti, hırslandırdı. Kimse durduk yere bu tür açıklamalar yapmaz, belki çoğu, saygısız diye düşündüğümüz açıklamalarını, birilerine cevap olsun diye yapıyordur, anlıyan anlıyordur, bizler ise sadece dışarıdan görüyoruz.

Oynattığı takımlarda, ligde iç saha mağlubiyeti almamış bir hoca 135 maçta. Sanırım bu da saygı duyulacak bir yanı.

RasAnt
02.Mayıs.2010, 14:24
Mourinho gibi teknik adam görmedim ya,isteğim Münichin şampiyon olması ama İnterin olacağını düşünüyorum.

guarin14
02.Mayıs.2010, 14:39
İnşallah kupayı kazanır İnter.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
07.Mayıs.2010, 17:23
UEFA'ya Ribery tepkisi

Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen Bayern Münih, Ribery'e 3 maç ceza veren UEFA'ya tepki gösterdi.

Alman şampiyonunun menajeri Uli Hoeness, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin Franck Ribery'e ceza verirken İtalyanların etkisinde kaldığını söyledi.

Bayern Münihli Ribery, Fransa'nın Olympique Lyon takımıyla oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında kırmızı kart görmüş ve 3 maç ceza almıştı. Bu karşılaşmanın rövanşında oynamayan Ribery, 22 Mayıs'ta Bayern Münih ile İtalya'nın İnter takımı arasında oynanacak finalde de forma giyemeyecek.

Hoeness, Alman SID ajansına yaptığı açıklamada ''UEFA'da çıkarı olan çok fazla İtalyan var. Yarı finalde Ribery'yi oyundan atan hakem İtalyan'dı. UEFA'da söz sahibi kişiler arasında birçok İtalyan var, tek bir Alman bile yok'' dedi.

Bayern Münih, Ribery'nin 3 maçlık cezasının onaylanması üzerine, karara itiraz etmek amacıyla Uluslararası Spor Mahkemesi CAS'a gideceğini bildirmişti.

Bayern Münih-Lyon maçında Ribery'yi İsviçreli hakem Massimo Busacca oyundan atmıştı.

Bu arada Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Theo Zwanziger, UEFA Yönetim Kurulu'nun da üyesi.

LigTv

Revolution
08.Mayıs.2010, 00:00
Ribery'yi oynatmak için her türlü oyunu oynayacak anlaşılan Munih. İsterse 3 tane Ribery'yi oynatsınlar Mourinho'nun finale çıktıktan sonra bırakacağını hiç ama hiç düşünmüyorum her ne kadar karşısında Bayern Munih ve van Gaal olsa bile.

nerazzuri
08.Mayıs.2010, 12:03
boşa kürek sallıyorlar.

E.Cartman
13.Mayıs.2010, 21:08
Bayern istediğini yapsın Mourinho finale çıktıktan sonra bırakmaz kupayı kolay kolay...

Maç ne zaman?

27 Mayısta...

E.Cartman
15.Mayıs.2010, 19:38
27 Mayısta...

Edit: 22 Mayıs Cumartesi'ymiş

ozaniel
16.Mayıs.2010, 00:04
Guardiola da bir ay öncesine kadar çok övülüyordu. Mourinho çok kaliteli bir teknik direktör ama yenilmez değil. İki tarafın da %50 şansı var.

KaPaLı
16.Mayıs.2010, 01:48
Guardiola ve Mourinho arasında kıyaslama yapmak yanlış olur. Mourinho 2 sene öncesine kadar çıkmadı. Barcelona'yı yönetmedi sadece..

KanaKe
16.Mayıs.2010, 11:12
Inter cok iyi defans yapiyor ben Inter'i favori olarak geliyorum.. Bayern cok iyi hücum oyuncularina sahip fakat defans olarak Inter'e göre biraz zayiflar ayrica Buyten'in sakatligi var diye biliyorum.

nerazzuri
16.Mayıs.2010, 11:32
İyi defans yapmasının yanı sıra, takım halinde en iyi hücum yapan takım.

İnter %99 favoridir bu maçta kim ne derse desin.

TR.CaPTaiN
21.Mayıs.2010, 02:54
Inter'in finale kadar geleceğini tahmin etmiştim fakat bu sefer Van Gaal eski öğrencisine sürpriz yapacak ve kupa Almanlara gidecek diye düşünüyorum. 3-2 gibi bol gollü bir maç olabilir.

barahir
21.Mayıs.2010, 02:57
İnterin kazanacağını düşünüyorum.. Keşke şartlar Bayern'in kazanmasını sağlasa ama zor..

Fernando Gago
21.Mayıs.2010, 11:20
Mourinho kazanmak için her şeyi yapar . Bayern'i tutucam ama işleri zor . Her şey bir yana finale yakışır bir maç olur umarım

KaPaLı
21.Mayıs.2010, 11:24
Ribery'nin olmaması Bayern'in yararına olacak.. Robben - Olic - Müller oynayacak hucum hattında. Defans hattı çok daha sağlam olacak. Hamit'in oynaması bekleniyo. Onun ortasahada ne kadar etkili olduğunu biliyoruz.

A.FaruK
21.Mayıs.2010, 12:03
Ribery'nin olmaması Bayern'in yararına olacak.. Robben - Olic - Müller oynayacak hucum hattında. Defans hattı çok daha sağlam olacak. Hamit'in oynaması bekleniyo. Onun ortasahada ne kadar etkili olduğunu biliyoruz.

Roben - Olic - Müller üçlüsü çok formda Hamit'te aynı şekilde sonlara doğru iyi form yaklaladı umarım kupayı alırlar.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
22.Mayıs.2010, 18:58
Kupa sahibini buluyor

Bu akşam 21.45'te ne işiniz varsa bırakın. Çünkü Bayern Münih ile İnter, Bernabeu'da kapışacak, izleyicilere futbol üstü bir şölen sunacak. 90 bin taraftar statta, milyarca futbolsever de ekranları başında bu dev heyecana ortak olacak.

Avrupa’nın iki devini karşı karşıya getiren Şampiyonlar Ligi finalinin değeri 350 milyon Euro olarak ifade ediliyor. Galip gelen taraf tam 120 milyon Euro’yu kasasına koyacak. Madrid’deki dev finalde aynı zamanda iki futbolun iki dahi hocası Van Gaal ile Mourinho’nun taktik düellosu yaşanacak. Maçın Türkiye açısından da ayrı bir önemi var. Hamit Altıntop, Yıldıray Baştürk’ten sonra Devler Ligi finali çıkacak ikinci Türk olacak. Şampiyonlar Ligi’ni 2001’de alan Alman ekibi 9, Kupa 1’de 1965’ten sonra bir daha yüzü gülmeyen Mavi-Siyahlılar ise 45 yıllık hasrete son vermek amacında.
BAYERN MÜNİH-İNTER
STAT: Bernabeu
SAAT: 21:45
HAKEM: Howard Webb (İng.)
BAYERN MÜNİH: Butt, Lahm, Van Buyten, Demichelis, Contento, Hamit, Schweinsteiger, Van Bommel, Robben, Müller, Olic
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Van Gaal
İNTER: Cesar, Chivu, Samuel, Lucio, Maicon, Zanetti, Sneijder, Pandev, Cambiasso, Eto'o, Milito
TEKNİK DİREKTÖR: Jose Mourinho

LigTv

Revolution
22.Mayıs.2010, 19:44
Kupa Milano'ya gidecek gibi ama finallerin favorisi olmaz :)