View Full Version : Ankaraspor - Galatasaray [TSL 4.Hafta]
The.Crow
28.Ağustos.2009, 15:17
http://i30.tinypic.com/2s8k26a.jpg
tarikko
28.Ağustos.2009, 16:03
Turkcell Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray ile karşılaşacak olan Ankaraspor'da şok bir gelişme yaşandı.
Ligin 3. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile 1- 1 berabere kalan Ankaraspor'da yedikleri yemekten sonra rahatsızlanan 8 futbolcunun hastaneye kaldırıldığı ortaya çıktı.
Gaziantepspor maçı sonrasında toplu halde yemek yiyen Ankaraspor'da futbolcular Stefan Senecky, Erich Brabec, Aydın Karabulut, Neca, Ömer Aytan, İlhan Parlak, Adem Koçak ve kaptan Hürriyet Gücer'in yedikleri yemekten dolayı rahatsızlandıkları ve hastaneye kaldırıldıkları öğrenildi.
Bu futbolcuların serum tedavisi gördüğü ve Galatasaray maçında oynayıp oynamayacaklarının belirsiz olduğu ifade edildi. Hürriyet dışındaki futbolcuların rahatsızlıklarından dolayı yapılan çalışmalara katılmadıkları ifade edildi.
Konuyla ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Ankaraspor Teknik Direktörü Jurgen Rober eksik oyuncuların sıkıntılarını yaşadıklarını belirterek, "Ben ve teknik ekibim eğer lisans çıkartırsak Galatasaray maçında belki kadro problemi yaşamayız" şeklinde espri yaptı.
Ankaraspor'da ayrıca Gaziantepspor maçında sakatlanan Özgür Çek ve golcü Konate'nin de Galatasaray karşısında forma giymesi beklenmiyor.
Ajansspor
Galatasaray için çok kolay maç olacak.Ankaraspor'un bir çok as oyuncusu oynayamayacak büyük ihtimalle.Talihsiz bir durum Ankaraspor için...
anilton
28.Ağustos.2009, 17:44
Senecky,Brabec,Aydın,Neca,Ömer Aysan,İlhan Parlak,Adem Koçak,Hürriyet,Özügr Çek,Konate...
Başka kim kaldı...:)
CeNTeR_TR
28.Ağustos.2009, 19:04
Maç erteLenmesse GaLatasaray averajını baya bi arttırır :)
IcedEarth
28.Ağustos.2009, 20:24
Maç erteLenmesse GaLatasaray averajını baya bi arttırır :)
Bu durumda as oyuncuları oynatacağımızı sanmıyorum. Sıradan bir galibiyet alırız bence...
LaigLeNoiR
28.Ağustos.2009, 21:43
Ankaraspor'a helal olsun. Böylesine bir maç öncesi şöyle amatörce birşey yapmışlar. Umarım oyuncuların birşeyi yoktur. Her iki takıma da başarılar dileyeceğim ancak Galatasaray'a dilemiyorum. Zaten yeterince formdalar benim dileyeceğim başarıya ihtiyaçları yok :)
Knightmare
29.Ağustos.2009, 13:49
rahat bi maç gs için, hele ki son gelişmelerden sonra :) bu sefer çok abartmazlar diye umuyorum ve 2-0zanırlar diyorum :p
Homer J.S
29.Ağustos.2009, 16:37
Kötü olmuş Ankaralı futbolculara.. Ankaraspor'a antipatim var zaten,4-1 gibi bir skorla alırız diye düşünüyoruz..
erdemzorer10
29.Ağustos.2009, 16:40
Dün Ömer Aysan ve kulüp yönetiminden bir arkadaşın röportajını izledim..
Olayı Antep'e mal etmek istemeseler de son yedikleri yemekten bir hayli şikayetçiler..
Gerçekten büyük şanssızlık hele ki Antep gibi bir şehirde başınıza gelebilecek en son şeylerden biri böyle bir olay..
Geçmiş olsun diliyorum..
Bu durum bizi maçın tek favorisi yaptı..Gol yemeden 3+ atarız diye düşünüyorum..
Sekopej
29.Ağustos.2009, 16:42
Ediz ve Mehmet Çakır'ın da Ankaragücü'ne verildiği haberleri var. Sahaya paf takımla mı çıkacaklar acaba?
KaPaLı
29.Ağustos.2009, 16:45
Olmayan oyunculara Ediz ve Mehmet Çakır'ıda ekleyin :)
LadroN
29.Ağustos.2009, 19:41
takımda kimse kalmamış melih gökçek sahaya çıksın oynasın oğluyla beraber:D 4+ atarsak tadından yenmez:D
tarikko
29.Ağustos.2009, 19:45
Ediz ve Mehmet Çakır'ın da Ankaragücü'ne verildiği haberleri var. Sahaya paf takımla mı çıkacaklar acaba?
Bu gidisle oyle gozukuyor abi :)
Lucas Neill
30.Ağustos.2009, 19:33
Bol gollü bi galibiyet alırız diye düşünüyorum..
BeeTLeJuiCe
30.Ağustos.2009, 19:36
Galatasaray en farklı galibiyetini bugün kazanır diye düşünüyorum. Gökçek bi takıma ağırlık vereyim derken ikisinide batırcak gibi ama bakalım.
DisCo
30.Ağustos.2009, 22:56
Galatasaray gerek formu gereksede farklı galibiyet alışkanlığı ile maçın favorisi.
Rakip takımdaki eksiklerde göz önüne alındığında güç farkının ortaya çıkacağı ve maçın bol gollü geçeceğini düşünüyorum.
Cengo
31.Ağustos.2009, 00:22
İ/M 2/2
no comment
SAİT71
31.Ağustos.2009, 05:35
Galatasaray'ın şu formu ve kadrosuyla önünde durabilecek bir Anadolu takımı göremiyorum. Rahat alırlar. Ama +7 felan biraz fazla kaçar o kadar olmasada 3-1 4-1 gibi bir tarife açarlar :D
Alicanfmfan
31.Ağustos.2009, 06:22
İnşAllah kazanacagız takımıma güveniyorum...
scar face
31.Ağustos.2009, 06:25
7 gol mü Türkiye Süper Liginde 11 e 11 maçta deplasmanda 7 gol ???
ShevAnil
31.Ağustos.2009, 07:47
Ayhan kadroya alınmadığına göre İlk 11'imiz şu şekilde olacaktır..
...........................Leo Franco
...Sabri ...... Emre Aşık .... Servet .... Hakan(Uğur)
.................Elano ............. Mustafa
............................Arda
...Keita .................................. Kewell(Aydın)
...........................Baros
erdemzorer10
31.Ağustos.2009, 07:57
_______Leo Franco________
Sabri____Zan__Servet__Balta__
_______M.Sarp__M.Topal_____
__________Elano___________
Keita______________Arda___
_________Baros_________
beklentim bu yönde
ShevAnil
31.Ağustos.2009, 08:06
Gökhan Zan götürülmedi.
DisCo
31.Ağustos.2009, 20:47
Galatasaray kazanır diyoruz ama bunda hücum gücünün büyük etkinliği var. Yani 5 yese bile 10 atar diyoruz. Oysa o 5'i yememesi gerekiyor. Özellikle duran toplarda çok büyük zaaflarımız var. Bunu şimdiye kadar olan maçlarda yaşadık. Umarım en kısa sürede sorun aşılır.
Suicider
01.Eylül.2009, 00:09
_______Leo Franco________
Sabri____Zan__Servet__Balta__
_______M.Sarp__M.Topal_____
__________Elano___________
Keita______________Arda___
_________Baros_________
beklentim bu yönde
kadro böyle gokhan zan yerine emre aşık var
uAburak89
01.Eylül.2009, 00:16
İyi kadro çıkarmış Rijkaard, işi ilk yarıdan bitiririz gibi geliyor ama, bakalım artık..
Lucas Neill
01.Eylül.2009, 00:21
Sabri'nin yerine bu maçta Uğur'u oynatabilirdi aslında ama yine de güzel kadro Keita ve Baros'tan goller bekliyorum asistler her zamanki gibi Arda'dan ve Elano'dan:)
Clayman
01.Eylül.2009, 01:03
4-6 gol oynadık ama olacak mı göreceğiz :D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Staddaki taraftarların yarısından fazlası Galatasaraylı görünüşe göre :)
PesimiSTyLa
01.Eylül.2009, 01:15
Senecky 2 müthiş top cıkardı. Özellikle Mustafanın kafa vurusu. Baskıyı kurduk.
uAburak89
01.Eylül.2009, 01:17
Elano'nun vuruşunu da iyi çıkardı, sonrasında Arda'nın kornerden sonraki çalımları da çok iyiydi.
Clayman
01.Eylül.2009, 01:19
Senecky gerçekten iyi çıkardı 2 topu da...
CeNTeR_TR
01.Eylül.2009, 01:27
Ankaraspor bastırıyor son birkaç dakikadır.Bu arada Elano çok çok etkisiz.
uAburak89
01.Eylül.2009, 01:29
Geçen senelere göre hücumda duran toplarda fazlasıyla etkiliyiz, ancak savunmada da bir zaaf var. Çok pozisyon veriyoruz yan top ve duran toplardan. Ayrıca takım olarak etkisiziz bugün, bir ara 3-5 dakikalık bir parlama oldu ama şu anda eser yok.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Geri pas var resmen :S
Clayman
01.Eylül.2009, 01:31
Baki'nin pozisyonu geri pas...
CeNTeR_TR
01.Eylül.2009, 01:39
İlk yarı 0-0 bitti..
GaLatasaray Burak'ında dediği gibi bi ara parLadı ama diğer zamanLarda pekde etkiLi değiLdi .. Maç ortada şu anda .. Ama 2.yarı ne oLur biLemeyiz :)
sentugo
01.Eylül.2009, 01:45
Ayhan olmadan sıkıntı çekiyor gs..
uAburak89
01.Eylül.2009, 01:45
Hakemler Baki'nin pozisyonu nasıl göremedi, acaba ben mi yanlış gördüm geri pasın babasıydı yahu.
SAİT71
01.Eylül.2009, 01:47
Bu ma 3-1 biter Gs alır gibi geliyor.. İkinci yarıda goller gelecek :)
HooijDonk07
01.Eylül.2009, 01:58
Ankara iyi oynuyor
Clayman
01.Eylül.2009, 02:00
Gol bulmamız gerekiyor. Nonda oyuna girecek...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Kewell da girecek...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Çok tehlikeli geldiler...
CeNTeR_TR
01.Eylül.2009, 02:06
GaLatasray için şans'ın dorukda oLduğu dakika Ankaraspor için ise ŞanssızLığın zirvede oLduğu bir dakika geçti maçta =)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Elano o kadar kötüydiki nasıL sabrettiyse Rjkard bu dakikaya kadar..Ve çıktı oyundan KeweLL girdi.
Maksic
01.Eylül.2009, 02:09
Nonda'nın gönderilmesi isabetli karar olur bence artık vadesi doldu gibi şu maçtada görüldüğü kadarıyla umarım yanılırım..
Homer J.S
01.Eylül.2009, 02:09
Şu hücum hattıyla gol atamamış olmamız ilginç..
CeNTeR_TR
01.Eylül.2009, 02:11
GoL oLdu Nonda 1-0
Clayman
01.Eylül.2009, 02:12
Ofsayt gol, karar doğru...
CeNTeR_TR
01.Eylül.2009, 02:12
Ama ofsayt .. biraz geç geLdi görüntü .. kusura bakmayın ..
Homer J.S
01.Eylül.2009, 02:13
Atamıyoruz halen ona şaşıyorum.. Aman 90lara bırakmıyalım da maçı..
Maksic
01.Eylül.2009, 02:14
Abluka altına aldık diye bilirim Ankaraspor'u 10 dakika içinde gol gelmesi içten bile değil..
Homer J.S
01.Eylül.2009, 02:16
Umarım bir gol gelir.. İlk haftalarda 3 puanın nereden geleceği önemli değil.. Hem Beşiktaş derbisinede moralli çıkmak lazım..
CeNTeR_TR
01.Eylül.2009, 02:18
Keita çıktı Aydın girdi.
Homer J.S
01.Eylül.2009, 02:18
Bol keseden kaçırıyoruz sanırım.. Aydında Keita'nın yerine girdi oyuna.. Hadi Aydın yap bi güzellik..
Clayman
01.Eylül.2009, 02:19
Kewell attı sonunda... Ohhh...
Maksic
01.Eylül.2009, 02:19
Abluka altına aldık diye bilirim Ankaraspor'u 10 dakika içinde gol gelmesi içten bile değil..
İşte budur ya Harry Kewell(H) 1-0 oldu oh be..
CeNTeR_TR
01.Eylül.2009, 02:20
Aradığı goLü buldu GaLatasaray.
LadroN
01.Eylül.2009, 02:20
harry kewell
Homer J.S
01.Eylül.2009, 02:25
Çok güzel oldu bu..
Clayman
01.Eylül.2009, 02:28
Nonda attı 2-0 oldu...
Maksic
01.Eylül.2009, 02:28
Oh be Nonda'da attı rahatladık:) 2-0
Clayman
01.Eylül.2009, 02:29
Aydın müthiş bi pas bıraktı gerçekten...
Homer J.S
01.Eylül.2009, 02:31
Galatasarayın sitesine giremiyoruz ama bu haberler rahatlayor insanı. :D
LadroN
01.Eylül.2009, 02:39
bu iş bu kadar 2-0 darısı beşiktaş maçına
Maksic
01.Eylül.2009, 02:41
Öncelikle Aslanlarımızı kutlarım bir kutlamam gereken işide Röber olur gerçek bizi iyi okumuş umarım Ankaraspor'un başında kalır gerçekten iyi bir hoca Nonda gol atmasına rağmen yinede pek beğenmiyorum hızlı bir golcü lazım bence bize umarım transferin son gününde sürpriz bir oyuncu transferi faha yaparız..
uAburak89
01.Eylül.2009, 02:42
Bu sene oynadığımız diğer maçlara nazaran pek iyi oynamasakta gol yemeden kazanmak güzel. :) Tebrikler Aslanlara...
CeNTeR_TR
01.Eylül.2009, 02:43
TebrikLer GaLatasary.
RaSenGan
01.Eylül.2009, 02:47
Diğer maçlara göre daha kötüydük.2 gol kesmedi beni :) Umarım en kötü maçımız bu olur.
Clayman
01.Eylül.2009, 02:48
Bu maçı bize kazandıran herhalde Rijkaard oldu. 2. yarıda yaptığı hamleler maçı getirdi. 2 golde de 2. yarıda oyuna giren oyuncuların imzası vardı. Elano'nun hemen şov yapmasını bekleyemeyiz tabiiki. Bugün çok etkisizdi. Yavaş yavaş takıma alışacaktır o da. Pek iyi oynamadığımız maçta bile kazanmak güzel. Tebrikler Aslan'larım..
yunusgs
01.Eylül.2009, 02:57
Arkadaşlar ilk olarak sahada harika bir Ankaraspor vardı.Onlarında hakkını verelim.Hücumda hızlı oyuncuları ile orta sahamızı ve defansımızı zor durumda bıraktılar.
Savunmada ise Aydın çok etkiliydi.Ayrıca tüm hatlarıyla kapanınca Ankaraspor kilidi açmakta zorlandık.
Bu maçta duran topların önemi bir kez daha ortaya çıktı.
Rijkaard'ın hamleleri tam bir usta teknik direktör işiydi.Oyunu çok iyi okudu.
Ayrıca Servet bence bugünün kahramanıydı.Savunma da o kadar kritik müdahaleler yaptı ki hızlı Ankaraspor forvetleri,Servet'in gölgesinde eridi kaldı.Ayrıca son dakikalarda attığı çalımlar süperdi Servet'in az daha gol atacaktı :D Keşke 10 tane daha ''Servet'imiz'' olsa
PesimiSTyLa
01.Eylül.2009, 02:58
Gol gelene kadar iyi bir oyun oynadığımız söylenemez. İlk yarıda yine 2 pozisyonumuz vardı fakat 2. yarı Kewell'ın golüne kadar 1 tane pozisyonumuz yoktu. Top bizdeydi yalnız bal yapamayan arıı gibiydik desek yanılmış olmayız.
Bugün ortasahada Ayhan'ın yokluğunu hissettik. Sarp-Topal 2lisi Ayhan'ın yaptıgı görevi yapamıyor. İleri çıkışlarda cok etkisiz kaldılar ve o iş sadece Elanoya kaldı.(zaman zaman Arda ile yer degiştirdikleri için Ardaya da kaldı.) Fakat tek başına topu ileri taşımak da zor oldu. Hürriyet ortasahada rahat vermiyordu. O yüzden uzun toplar atıyorduk, o da rakip defanstan dönüyordu hep.
İlk yarıda Hakan'ın kanatından cok geldi Ankara. 2. yarı buna izin vermedi Hakan toparlamıştı, yalnız ilkk yarıda cok boş bıraktı bölgesini ve rakibe kolay geçiş imkanı verdi. Nitekim Ömerin oradan yaptıgı bir ortaya İlhan kötü vurmuştu.
2. yarı başladı, kadroda değişiklik yoktu. Tita ile cok etkili geldi Ankara ama Leo tecrübesi ile topa müdahele edebildi. O golü yeseydik işimiz cok zor olurdu. Daha sonra Rijkaard devreye girdi. Nonda, Kewell ve Aydın oyuna girrdi. Giren Kewell alışık oldugumuz ön direk gollerinden birini attı. Duran toplar gercekten futbolda cok önemli. Kötü oynadıgınız bir macı(Ankara maçı) birden gerceklesen korner organizasyonu ile golü bulup kendi lehinize cevirebilirsiniz. Bugün onu yaptık. Arda çok iyi kesti, Kewell'da cok iyi vurdu. Bu dakikadan sonra rahatladık. Aydın sagdan getirdi topuu 3 kişiyi üstüne cekip Nondaya müthiş pas attı ve Nonda cok sakin, ilerledi ve bilindik yerden sert vurusu ile golü yaptı. İlk golü attıktan sonra macı kopardık zaten. Top tamamen hakimiyetimizde oldu.
2. yarı 70. dakikaya kadar hiçbirsey yapamadık o dakikadan sonra cok iyi baskı kurduk ve golleri bulup kazandk.
Değinmek istediğim bir konu;
dakika 60 oyuncu değişikliği. Nonda-Baros, Kewell-Elano.
Daha sonradan dakika 71 Aydın-Keita
Ee ne var bunda?
dakika 74 Arda orta, Kewell gol.
dakika 83 Aydın asist Nonda gol.
Sonradan giren 3 oyuncu;
Nonda 1 gol
Kewell 1 gol 1 topuda direkten döndü.
Aydın 1 asist
Rijkaard faktörü burada devreye girdi. ve yedek kulübesinin zenginliğinin ne kadar önemli oldugunu da gördük.
Tebrikler Cimbom'um...
Bunda Rijkard'dan çok kadro zenginliğinin önemi var o oyuncular zaten ilk 11 oynayacak seviyede.İyi hamleler tabi de o kadar zor değil :)
Suicider
01.Eylül.2009, 03:15
bu telegol ün muhabiri ne kadar saçma sorular soruyor arkadaş ya nondaya sercanla kendini kıyaslar mısın diyo :D
Nedvedmania
01.Eylül.2009, 03:17
Oyundan çıkan adamlara bakın. Keita , Baros , Elano. Hepsi birbirinden yıldız futbolcular. Oyundan alınıyorlar ve yerlerine giren Kewell , Aydın , Nonda 3lüsü maçı kurtarıyor :)
El Barto
01.Eylül.2009, 03:18
Ankaraspor formaları A.Gücü'ne benzemiş bile. :)
Tebrikler Galatasaray'a. Kadronun derinliği sayesinde kazandılar maçı. Artık Nonda Baros'tan formayı alır heralde.
PesimiSTyLa
01.Eylül.2009, 03:19
bu telegol ün muhabiri ne kadar saçma sorular soruyor arkadaş ya nondaya sercanla kendini kıyaslar mısın diyo :D
Bir keresinde de Rijkaarda isminiz nasıl okunuyor diye sordu:icon_confused:
Rijkaard da Frank dedi gitti:icon_smile:
Suicider
01.Eylül.2009, 03:21
Bir keresinde de Rijkaarda isminiz nasıl okunuyor diye sordu:icon_confused:
Rijkaard da Frank dedi gitti:icon_smile:
:icon_biggrin: :icon_biggrin: yok abi rezil ediyor adam resmen bizi :icon_neutral:
yunusgs
01.Eylül.2009, 03:21
Bu arada çıkan oyunculara dikkat edin herkes yedek klübesine geliyor sorun çıkarmıyor.Hatta Keita kendi performansına kızdı kenara gelince ve ilk golden sonra taraftar gibi sevindi.
Sekopej
01.Eylül.2009, 03:31
Ankaraspor bu maçı kazanamadı ama mücadelesi takdir edilmeli gerçekten. Galatasaray'dan korkup gömülmedi geriye, bekleri hücumu düşünüp Galatasaray'ın kanatlarının hücum gücünü azalttılar diye düşünüyorum. En iyi savunma hücumdur mantığıyla. Neca, İlhan ve Tita ile başlaması da bunu gösteriyordu.
Orta sahada topu iyi kullanıp top yapamayan 2 oyuncu olan Mustafa ve Mehmet'i zorlamaları Galatasaray ile başa baş mücadele edebilmelerini sağladı. Hücum alanındaki etkisizlikleri ve Galatasaray'ın kalitesi Ankaraspor'un puansız maçı tamamlamasına neden oldu.
Sahada artık gezinmeye başlayan Elano'yu ve defans arasında ezilen Baros'u görüp çıkarmak çok büyük bir taktik becerisi olmasa gerek.Maç bu şekilde devam ederken Barış'ı ya da Uğur'u oyuna almayacaktı herhalde. Keita Aydın değişikliği ise pek beklemediğim bir değişiklikte, burada takdir ettim Rijkaark'ı genç oyuncusuna güvendiği için ve karşşılığını da aldığından. Yaptığı yerinde hamle nedeniyle.
Maç oynanırken orta sahada bir Emre tarzı oyuncusu olsa Galatasaray tutulmaz demiştim. 2 aynı tip oyuncunun oynaması forvetle arada kopukluk yaşanmasına neden oldu. Elano'nun fiziki yönden yetersiz olmasının da etkisi vardı elbette. Ayhan orta sahada bu görevi yapabilir ama 1 yabancı hakkı daha vardı Galatasaray'In, bunu yaratıcı bir orta sahadan yana kullansalardı gerçekten her anlamda çok iyi bir takım olacaktı.
Kalite farkı belli etti bugün kendisini. Kewell'ın çok güzel kendini boşa çıkarıp attığı gol düğümü çözdü. Aydın'ın asisti de çok güzeldi. Transferde yarın son gün, orta sahaya bir bomba patlatmaz umarım Galatasaray.:) Tebrikler Galatasaray'a.
Ankaraspor ise bazı oyuncularını kaybedecek. Bugün Mehmet Çakır olsa mesela sonuç farklı olabilirdi. Hocaları görevi bırakır mı bilmiyorum ama bu şekilde oynarlarsa iyi işler yapmaya devam ederler çünkü diğer rakipler Galatasaray değil.
Corpus
01.Eylül.2009, 03:31
Hazır rijkaard da başımızdayken Sercan gelsin bize ve gelişsin :) Sercan'ın şuan Galatasaray ' a gelmesi çok mantıklı özellikle bu maçı izledikten sonra
tarikko
01.Eylül.2009, 03:32
Acikcasi Galatasaray`in bu kadar zorlanacagini tahmin etmemistim.Ilk yarida maci koparir diyordum ama gol bulamadilar.2. yarida da yedekten gelen oyuncularla ilerleyen dakikalarda maci koparmasini bildiler..
Sekopej
01.Eylül.2009, 03:35
Bu arada üst oynadım, kuponum yattı. Ne olacaktı 1 tane daha atsaydın Galatasaray.:D
RaSenGan
01.Eylül.2009, 03:49
Bu arada üst oynadım, kuponum yattı. Ne olacaktı 1 tane daha atsaydın Galatasaray.:D
Cengiz abi de İ/M 2/2 oynamış.İlk yarı Galatasaray 1 gol atsa 429 Tl alıyordu yanlış hatırlamıyorsam :D
Sekopej
01.Eylül.2009, 03:53
Ne diyeyim, bir daha GS maçına oynamam, gerçi tek maçtan gitmedi ama olsun.:D
İlk devre sıkıştırmıştı bir ara Galatasaray, orada golü atmış olsa, maç kesinlikle üst biterdi. İlk golü bulduktan sonra devamını getirmekte zorlanmıyor Galatasaray.
ThersoN
01.Eylül.2009, 03:57
sezon başında sorun olarak gözüken bi konuyu rijkaard pozitifize etmiş belli, kulubede oturan 3 isimin 3üde ilk onbirde oynayacak kalitede olması bu maçı kazandırdı bize, fakat sakatlık ceza durumları olmadıgı sürece yedek oturan bu isimlerin sorun çıkartmayacagını yine bilemeyiz
Selman Ozturk
01.Eylül.2009, 05:48
Pazartesi maçlarının kendine has, spesifik bir psikolojisi vardır. Rakibiniz oynamış, iyi-kötü kazanmış. Bunun oluşturacağı baskı vesaire etmenler Pazartesi sendromu olarak dillendirilir literatürde.
Ancak Galatasaray gibi bir takımsanız bu tür mental etmenler sizin için bir bahane olamaz, olmamalı. Galatasaray bugün haftalardır izlemeye alıştığımız göze hoş gelen, bunaltan, ısıran oyununu oynamadı. Ancak Galatasaray bugün "büyük takım" olmanın önemli bir koşulunu yerine getirmiş oldu. İyi oynadan da kazanmasını bildi.
Maç sonrası Milli takım arası olması ve as oyuncuların geçtiğimiz Pazar gününden bu yana süregelen 8 günlük arası; Galatasaray'ı bu maçı biraz da hazırlık maçı havasında oynamaya itti. Konsantrasyondan uzaktı Galatasaray maçın büyük bir bölümünde.
Ankaraspor her maçı bu kadar istekli oynasa Avrupa Ligi'ne gider. Ancak Anadolu takımlarının en büyük eksikliği bu tek maçlık konsantrasyonu bütüne yayamaması. Sivasspor bunu 2 sezon yaptı başarılı oldu. Diğer takımlar neden yapamasın?...
Bireysel performanslara değinmeyeceğim; zira bugün Galatasaray'ın en iyi oyuncusu bile %40-%60 kapasite ile oynadı. Buna sahanın yıldızı Servet de dahil.
Kenardan gelen hamleler yapılabilecek en doğru hamlelerdi. Kaldı ki skor tabelasına baktığımızda sonradan giren üç oyuncunun da imzası var. Rijkaard takımı sadece iyi çalıştırmıyor, aynı zamanda oyunu da iyi okuyabiliyor. Bugün de bunun meyvesini aldı. Elbette bu değişiklikler her zaman tutmayabilir. Ancak aksayan kısmı görüp buna müdahale edebilmek bir teknik adamlık meziyetidir.
Zirveye oynayan bir takım için kulübenin önemi bir kez daha saygıyla anıldı.
Arda orta sahada başarılı olamaz diyenler bugün oyunun son bölümlerinde Arda'nın orta sahanın göbeğine geçtikten sonraki dirilişini bir kez daha izlesinler. Ben yıllardır Arda'nın göbekte çok iyi işler yapacağını, sol çizgide yeteneklerinin kısıtlandığını dile getirmeye çalıştım. Rijkaard da apaçık görünen bu gerçeği uygulamaya geçirdi. Çok da başarılı oldu.Gün geçtikçe de bu doğrunun getirisi artacaktır. Ben halen orta sahada Arda-Elano, arkalarında Mehmet Topal (Mustafa Sarp-Ayhan-Linderoth), ileri üçlünün solunda Kewell sağında Keita şeklinde oynamasından yanayım. Öyle zannediyorum ki ilerleyen zaman diliminde Rijkaard da bu tarz bir dizilişe yönelecek.
Seyir zevki düşük bir müsabaka olsa da önemli bir deplasmandan ders niteliğinde bir üç puan çıkardı Galatasaray. Moraller bozulmadı.Zorlu bir deplasman hikayesi de mutlu sonlandı.
Son bir cümle ile bitirmek istiyorum: Bir takımın Servet gibi taşı, Rijkaard gibi başı olmalı...
Alicanfmfan
01.Eylül.2009, 07:01
Tebrikler Galatasaray'a tek begendigim isim Keita idi ilk yarıda top ayagına resmen yapısıyor yahu :D
DisCo
01.Eylül.2009, 21:48
Galatasaray'ın kadro kalitesi ile maçı kazanacağı belliydi.
Oyundan çıkanlar iyi işler yapıyor, girenler maç kazandırıyor. Gerçekten olumlu yönlerin varolması bizleri sevindiriyor.
Diğer dikkatimi çeken bir nokta ise artık duran toplarda çalışılmış organizasyonlar yapıyoruz. Şimdiye kadar biri golle sonuçlandı ancak idmanların takımımıza faydalı olduğu ortadadır.