Log in

View Full Version : Hakem Hataları

Burak Duran
14.Nisan.2006, 15:26
2. Hafta

Ankaragücü 0-1 Galatasaray

- Selçuk Dereli

Dk.5: Hakan Kutlu ceza sahasında, kaleye 2-3 metre pozisyonda topa eliyle müdahale ediyor, hakem Selçuk Dereli ise oyunu devam ettiriyor...

DK.9: Yine Hakan Kutlu.. Ceza sahasına girmek üzere hareketlenen ve kendisini ekarte edip ceza sahasına giren Necati Ateş'in bileklerine direkt müdahale ediyor... Bu pozisyonda dengesini kaybedip sağ kolunun üzerine düşen Necati 2 hafta sahalardan uzak kalıyor;

3. Hafta

http://www.internetspor.com/v3/resim/haber/3104nobre.jpg

Çaykur Rizespor 1-2 Fenerbahçe

-Metin Tokat

İlk yarının son dakikasında tartışılacak bir penaltı golü ile soyunma odasına yenik giden Fenerbahçe ikinci yarının 4. dakikasında bu sezonun kahramanlarından Marcio Nobre'nin eliyle düzeltip attığı gol ile beraberliği yakalıyor...

7. Hafta
kadıkoyde kayseri maçında dakika 75 ceza sahasına yakın bir bolgeden alex kendını yere atıyor faulle uzaktan yakından alakası yok serbest vurustan 1-0 oluyor maç kopuyor .

8. Hafta

http://img221.imageshack.us/img221/5295/anelka9mg.jpg

Konyaspor 2-4 Fenerbahçe

-Özgüç Türkalp

Karşılaşma boyunca kötü bir oyun sergileyen Fenerbahçe, 2-0 mağlup iken 76. dakikada Anelka'nın elle gol atmak isteyip kaleciyi dağıtarak faul yapıp gol atması sonucu farkı bire indiriyor... Pozisyonda Özgüç Türkalp ve yardımcısı Cemal Gemici Konyasporlu oyuncuların tepkileri ile karşılaşırken; 4. hakemimiz sevgili İsmet Arzuman da o sırada oyuncu değişiklikleri ile ilgilendiğini beyan ediyor...

Maçtaki konsantrasyonunu kaybeden Özgüç Türkalp, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Konyasporlu Ceyhun Eriş'i skor 3-2 iken oyundan ihraç ediyor...

. Hafta

Fenerbahçe 2-1 Ankaragücü

Fenerbahçe'nin zorlandığı bir maç... Skor 1-1 iken yine hakem faktürü devreye giriyor... 1 hafta önce Konya'da sahne alan Anelka, burada da iki kişinin arasına girerek hakeme penaltıyı çaldırıyor... Alex'in gole çevirdiği penaltı ile maç 2-1 sona eriyor...

10. Hafta

Galatasaray 1-1 Denizlispor

- Selçuk Dereli

Maç boyunca sarı kart sınırındaki oyuncularımızı adeta belleğine işlemiş gibi sahaya çıkan Dereli, bir taç pozisyonunda Orhan Ak'a sarı kart çıkarıp bir sonraki hafta oynanacak olan G.Birliği maçında cezalı duruma düşmesini sağlıyor..

Aynı maçta Ilic'in penaltı pozisyonunda yine devam diyen hakem, maç sonunda kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Hasan Şaş'ı rapor ediyor...

11. Hafta

http://img195.imageshack.us/img195/7299/hakan3bo.jpg

Gençlerbirliği 2-1 Galatasaray

- Oktay Demiray

İsmail Güldüren'in Necati ve Hakan Şükür'e ceza sahasında iken yaptığı iki cani hareket... Birinde top oyunda olduğu için penaltı+kart... Ama hakem ortada yok... Maç boyunca kasaplık yapan Güldüren 79. dakikada adam biçmektan dolayı 'lütfen' sarı kart görüyor...

Fenerbahçe 1-0 Gaziantepspor

- Cem Papila

Maç boyu ilginç kararlar veren Papila, 90+1'de Alex'e fizik kurallarına aykırı ( ayağına basılan ve takla atan bir adam düşünün ) bir penaltı çalar ve F.Bahçe'nin galibiyet golünün asistini yapar...

15. Hafta

Ankaraspor 1-2 Galatasaray

- Fırat Aydınus

Oyun 0-0 devam ederken Jaba'nın ceza sahası içerisinde aldatmaya yönelik hareketini penaltı olarak yorumlayan hakem, bu pozisyonda itiraz eden Ümit Karan'ı da sarı kartla cezalandırıp kart sınırına getiriyor...

Fenerbahçe 2-2 Trabzonspor

- Metin Tokat

En kritik karar; skor 2-1 iken ve son 7-8 dakikaya girilirken sarı kartlı Appiah'ın Fatih Tekke'ye ceza sahası içerisinde yaptığı hareketin penaltı ile değerlendirilmemesi, akabinde Fenerbahçe'nin beraberlik golünün gelmesi...

18. Hafta

Konyaspor 0-1 Galatasaray

- Metin Tokat

Ceza sahasında %100 elle kesilen top... 90. dakikada 17 yaşındaki Aydın galibiyet golünü atıyor...

20. Hafta

Malatyaspor 1-1 Galatasaray

- Serdar Tatlı

90. dakikada 1-1 devam maçta Malatyasporlu Mert Korkmaz'ın topu kale çizgisinde elle çıkarması sonucunda gelmesi gereken penaltı ve kırmızı kart kararı...

Maç sonrasında Misafir Takım Soyunma Odası'nın kırılması ve Orhan Ak'ın PFDK'ya sevk edildikten sonra aldığı 1 maçlık ceza...

21. Hafta

http://www.internetspor.com/v3/resim/haber/4902kerem,-nobre.jpg

Samsunspor 0-5 Fenerbahçe

- Serdar Tatlı

Tesadüfe bakın ki, bir hafta önce %100 penaltıyı ve kırmızı kartı es geçen Tatlı, metrelerce uzaklıktan, Samsunspor kalecisi Kerem'in Nobre'ye yaptığı ''halisünasyon'' kokan hareketi görüyor... Fenerbahçe lehine penaltı verip, Samsun kalecisi Kerem'i ihraç ediyor... Maç da bitiyor...

Tatlı hakem, maç sonunda Samsunspor'dan özür diliyor

26. Hafta

Galatasaray 4-2 K.Erciyesspor

- Zafer Önder İpek

2-2 devam eden maçın son dakikalarında kale çizgisinden Erciyessporlu Devran'ın elle çıkardığı topa korner işareti veren İpek, bu pozsiyondan sonra gelen 3. golün hemen ardından her yere saldıran Emre Toraman'ı oyundan atmıyor..

Ayrıca bu maçta kaldırılan 9 ofsaytın 6 tanesinin ofsaytla alakasının olmaması ve bu 6 pozisynun net 6 gol pozisyonu olduğunu da eklemek lazım...

27. Hafta

Denizlispor 1-2 Galatasaray

- Serdar Tatlı

İlk yarının sonunda kaldırılmayan levha ve bunun sonucunda elle düzeltilip atılan bir gol...

Türkiye Kupası Grup Maçı

Kayseri Erciyes 0-0 Fenerbahçe

http://www.internetspor.com/v3/resim/haber/4747fbel.jpg

...alıntıdır.
kendi yorumum yoktur eğer konu tartışma yaratacaksa veya site kurallarına aykırıysa özür dilerim ve kapatılmasını rica ediyorum

kaptanonder
14.Nisan.2006, 15:36
bence güzel bi konus zaten gs herzaman haksızlık yapılıyor yapılmayada deavm edilecek yoksa fb nasıl 1.ci olacak :D:D aslında gercekler göz önünde yorum yapmaya bile gerek yok :(

paceywitter
14.Nisan.2006, 15:38
kendi yorumum yoktur eğer konu tartışma yaratacaksa veya site kurallarına aykırıysa özür dilerim ve kapatılmasını rica ediyorum

Bu gün açtığın konulara bakılırsa tartışma çıksın diye elinden geleni yapıyorsun bence

Neron_FB
14.Nisan.2006, 15:39
Burak, siz kendinize göre haklısnz biz de kendimize göre ve bu konu böyle uzayıp gider...Zaten ağır tartışmalar da bu nedenle çıkıyor..keşke bu konuyu açmasaydın abi...

Burak Duran
14.Nisan.2006, 15:43
Bu gün açtığın konulara bakılırsa tartışma çıksın diye elinden geleni yapıyorsun bence

benim açtığım ilk konudur. ve belittiğim gibi tartışma yaratıcaksa kapatılsın diyorum

Burak Duran
14.Nisan.2006, 15:43
Burak, siz kendinize göre haklısnz biz de kendimize göre ve bu konu böyle uzayıp gider...Zaten ağır tartışmalar da bu nedenle çıkıyor..keşke bu konuyu açmasaydın abi...

dediğim gibi problem çıkacaksa modlar burdalar kapasınlar konuyu

kaptanonder
14.Nisan.2006, 15:46
ee ozaman acmayacaksın konunun arkasında durmayıda bileceksin sen dogru konuya el attın bence dogru hersey ortada zaten dogrulardan kacarken gidiyor lig elden

Burak Duran
14.Nisan.2006, 15:48
ee ozaman acmayacaksın konunun arkasında durmayıda bileceksin sen dogru konuya el attın bence dogru hersey ortada zaten dogrulardan kacarken gidiyor lig elden

ben açtığım konunun yanlış olduğunu sölemiyorum bu yazılanların hepsinin arkasındayım benim belirttiğim site içi problem çıkacaksa konu kapatılsın yoksa burda yazılan hataların hepsine katılıyorum!

kaptanonder
14.Nisan.2006, 15:54
bence site içinde bisey olmaz ama bazı kişilere dokunur mu onu bilemem :D:D kimse üstüne alınmasın bu hakem hataları herzaman için böyle devam edecek

paceywitter
14.Nisan.2006, 15:55
bence site içinde bisey olmaz ama bazı kişilere dokunur mu onu bilemem :D:D

sen böyle konuşmaya devam edersen sana dokunurlar yakında :D:D:D:D

kaptanonder
14.Nisan.2006, 15:57
kötü bişey demiyorumki gercek bisey :D:D:D
Feneri tutmadım diye bisey olcaksa olmaya devam etsin sorun olmaz

Burak Duran
14.Nisan.2006, 15:57

bence kullandığı kelimeler dikkat et ayıp ediyosun...

comandante
14.Nisan.2006, 15:59
ya hata olur tabiki herkes farklı düşünür bu konuda.ve kesin tartışma çıkar.burak konu güzel abi.hesapladım fenerden 11 puan düşün bize 7 puan ekleyin.öyle gözüküyo:Dama olur hatalar ya!

Burak Duran
14.Nisan.2006, 16:01
ya hata olur tabiki herkes farklı düşünür bu konuda.ve kesin tartışma çıkar.burak konu güzel abi.hesapladım fenerden 11 puan düşün bize 7 puan ekleyin.öyle gözüküyo:Dama olur hatalar ya!

abi bence tartışma çıkmamalı adam gibi seviyeli tartışmayı bilmeliyiz eğer herkes kavga çıkar diye bu konuları açıp tartışmazsa ne olur halimiz... buarada aynen dediğin gibi oluyor :D

Neron_FB
14.Nisan.2006, 16:03
bence bu hatalarla hesap yapılamaz çünkü 1 hata maçın seyrini hepten değiştirir..Mesela Fener lehine yapılan bi hata, belki de fenerin daha farklı kazanmasını engellemiş olabilir vb.. gibi. o nedenle bunların üstüne konuşmak bana doğru diil gibi geliyo..konuşulması gereken, hakemlerin kendilerini nasıl düzelteceğidir..

kaptanonder
14.Nisan.2006, 16:03
öyle olursa fenerbahçe iranla sözlesme imzalar nükleer bomba ile tüm stadlara bomba atar haklı yere paunlarımız yendi diye :D:D:D işin sakası bu evet tam bir kombe kuruluyor bu hakemler üzerinde

Burak Duran
14.Nisan.2006, 16:05
bence bu hatalarla hesap yapılamaz çünkü 1 hata maçın seyrini hepten değiştirir..Mesela Fener lehine yapılan bi hata, belki de fenerin daha farklı kazanmasını engellemiş olabilir vb.. gibi. o nedenle bunların üstüne konuşmak bana doğru diil gibi geliyo..konuşulması gereken, hakemlerin kendilerini nasıl düzelteceğidir..

belki haklısın bazı hatalarla maçı fenerin kazanması sağlanmaya bilir ama burda yazılan hatalardan bir kaçı kaçtana saymadım ama maçın kaderini toptan etkiliyor... ve sana şu konudada katıılıyorum hakemlerin düzelmesi lazım ama nasıl bende bilmiyorum

paceywitter
14.Nisan.2006, 16:06
abi bence tartışma çıkmamalı adam gibi seviyeli tartışmayı bilmeliyiz eğer herkes kavga çıkar diye bu konuları açıp tartışmazsa ne olur halimiz... buarada aynen dediğin gibi oluyor :D

ama sen taraflı bir yorum yaparsan düzeyli bir tartışma yapılamaz bu bir gerçek zaten her spor programında bıktık bu tür tartışmları görmekten burda olmasaydı bari

Burak Duran
14.Nisan.2006, 16:08
abi taraflı yorum yapılmasın o zaman normal makul bi şekilde bunlar niye oldu ve daha ne kaqdar olur ve nasıl düzelir bunu konuşalım

nic-39
14.Nisan.2006, 16:11
50 metreden arıf e(inonu de) penaltı calan hakemler oldugu muddetce fenerın bu pozısyonlarına da leyhte dudukler calınabılir..baska dıcegım bısey yok..saygılar..

kaptanonder
14.Nisan.2006, 16:11
söle olur benim düsüncem bu hakemleri adam akıllı yetistir teki ögretmen hakemlik yapıyor teki memur hakemlik yapıyor böyle yola cıkarsan macların cogu hatalı olur sadece gündemde olan takımlar liderlige hep böyle devam eder sadece 4 takım yine sampiyonluga oynar digerleri ise uefa ve lig düsmemek için ugrasırlar

Burak Duran
14.Nisan.2006, 16:16
arif futbolu bıraktı arkadaşım :D o çok eskide kalan şeyler...
bencede hakemler adam gibi yetiştirilmeli ve tek işi hakemlik olmalı

paco
14.Nisan.2006, 16:24
beyler ben antalya da hakemlik seminerine katıldım kurs yani ders anlatımı 4 gün sürdü günde 4 saat ders vardı sonra yani 4 gün sonra sınav vardı yazılı ve sözlü sonra koşu sınavi vardı ve ben bunların hepsini geçtim hakem oldum ancak ordan sonra yükselmek biraz torpil birazda yaptığın meslekle ilgili

kaptanonder
14.Nisan.2006, 16:28
görün daha ne bi hakem adayı torbil olmadıgından yükselemiyor ne tuhaf bi dünyada yasıyoz anlamıs degilim yanlıs zamanda mı geldik yoksa dünyaya

Burak Duran
14.Nisan.2006, 16:58
bende hakem olayım bari bi kaç torpille 2.lige geçerim ordan ver elini TSL :D:D

gorkemyilmazkarasu
14.Nisan.2006, 17:04
ya hakemlerin art niyetli olduğunu düşünmüyorum (daha doğrusu düşünmek istemiyorum) herkese yanlış kararlar verilebilir ama daha dikkatli davranılması gerekir tabii

EreN
14.Nisan.2006, 17:24
Herkesin bakış açısı farklıdır...başarı olduğu zaman hatalar gözükmez bu durumda fenerbahçeye yapılan haksızlıklar karanlıkta kalıyor.Yada gsye herneyse...4 sene şampiyon olduğu sene gs acaba ne kadar adil kazandı maçlarını ? geriye gidersek yabancı sınırını aştığı halde ingiliz ve diğer ülkelerden getirilen adamların sadece 4 saatte türk yapılıp kadroya alınması ? yani bu her zaman olmuştur sadece fenere yapılan bişey değildir...

paco
14.Nisan.2006, 17:54
bkz cem deda .... türkiyenin en genç hakemi çok mu başarılada hayır babası sadık deda sayesinde ... burda bir hazırlık maçında efes cup ta ki daha o zaman süper lig hakemliğine yükselmemişti bile w.bremen li bir oyuncuyu 2. sarı karttan oyundan atmayı unuttu ... o sende süper lige çıktı nasıl iş anlamıyorum

Burak Duran
14.Nisan.2006, 17:56
her zaman olmuştur diye hala devam etmesi gereken bişey mi ?? ben bunu çözemedim

nic-39
14.Nisan.2006, 17:59
ayrıca sunuda solemek gerekır nobrenın rıze macındakı el olayını bırakın hakemı rızelı futbolcular bıle gormedılerkı ıtıraz etmedıler ayrıca twdekı tekrarlarla goruldu bu olay..keza aynı sekılde samsun macındakı olayda tekrar verılmeyene dek herkes olayın penaltı kırmızı kart oldugunu soluyodu..yanı hakem ıkı gozle ve bır sanıye kadar kısa surede bu kararı verıo bundan dolayı elestırıler acımasızca olmasın..gecen sene man utd-totthennam macında top cızgıyı 1 metre gectı gol vermedıler..neyseee sunu soylemek ıstıorum bu sene bızım lehımıze bırcok karar verılmıs olabılır.gecmıste gs ya da bjk lehıne hıcmı karar verılmedı..arıf futbolu bıraktı dıosun ama anelka olayı kadar barız bı hatadır o penaltı..bılıosnuz kı o mactan sonra besteler yapıldı olayla ılgılı..

Burak Duran
14.Nisan.2006, 18:01
aynen sölediğim gibi bu hatalar yapıldı diye hala devam etmek zorunda mı hiç mi ilerlemicek bizim ligimiz?? ben nobrenin kendini attığı pozisyonda penaltı olmadığını daha adam düşerken söledim ama elle alma olayına bişi diyemem birazda futbolcuların hakemler yardımcı olması lazım

nic-39
14.Nisan.2006, 18:06
bugun senle kapısmadıgımız konu kalmadı valla :)ya bende hakemlerden memnun dıılım desem nolcak gene aynı seylerı tartıscaz..oncelıkle arklara katılıorum.profesyonellık olmalı hakemlıkte yanı bı hakem baska ıs yapmamalı..artı sunu da dusunun alttan hakem gelmez cunku amator macları bırakın superlıg maclarında bıle dayak dıo adamlar(samsun macı-serkan)enayı mı hakem olsun be:)

Burak Duran
14.Nisan.2006, 18:07
valla kalmadı :D napalım başka kimse tartışmıyo bizde birbirimize sarıyoz :D bence futbolda hakem olmamalı herşey daha iyi olur :D

nic-39
14.Nisan.2006, 18:10
mehmet demırkol ya da ugur meleke tam hatırlmaıorum hangısı ama soyle bı onerısı var..hakem sayısı artmalı dıo..uc orta hakem olmalı ıkı cızgı ıkı de yan halem olmalı dıo..bence mantıklı..

Burak Duran
14.Nisan.2006, 18:13
valla 1 orta saha 2 ceza sahası 4 tane de yan hakem :D 7 hakem hakem yediosu demek gerekir o zaman

perpetua
14.Nisan.2006, 18:19
mehmet demırkol ya da ugur meleke tam hatırlmaıorum hangısı ama soyle bı onerısı var..hakem sayısı artmalı dıo..uc orta hakem olmalı ıkı cızgı ıkı de yan halem olmalı dıo..bence mantıklı..
Bu da cok zor bir sey. Saha icine hakemler farkli kararlara varirsa ne olacak? Birisi ben faul vardi diyecek, digeri yok ben de gordum kendisini yere atti diyecek. Hangisinin karari uygulanacak sonucta? Sahanin ortasinda 15 dakikalik konferans yapmalari oyunu yavaslatir. Ayrica ne kadar cok hakem ihtiyaci olursa, ortalama hakem halitesi o kadar da dusecektir.

sorsecret
14.Nisan.2006, 18:22
valla 1 orta saha 2 ceza sahası 4 tane de yan hakem :D 7 hakem hakem yediosu demek gerekir o zaman

oldu olacak her futbolcuya 1 hakem .ya arkadaşlar bu konuyu büyütmeye gerek yok.bu işi insanlar yapıyo insanlar da daima hata yapar.taki robotlar yönetene kadar.

Burak Duran
14.Nisan.2006, 18:23
oldu olacak her futbolcuya 1 hakem .ya arkadaşlar bu konuyu büyütmeye gerek yok.bu işi insanlar yapıyo insanlar da daima hata yapar.taki robotlar yönetene kadar.
benim sölediğim işin espiri yanı. burda sorguladığımız hakemler hata yapar tamam ama niye hep fener lehine???

nic-39
14.Nisan.2006, 18:26
Bu da cok zor bir sey. Saha icine hakemler farkli kararlara varirsa ne olacak? Birisi ben faul vardi diyecek, digeri yok ben de gordum kendisini yere atti diyecek. Hangisinin karari uygulanacak sonucta? Sahanin ortasinda 15 dakikalik konferans yapmalari oyunu yavaslatir. Ayrica ne kadar cok hakem ihtiyaci olursa, ortalama hakem halitesi o kadar da dusecektir.
basketbol ve us futbolunda da bırcok hakem var pek ole sorunlar cıkmıo..sonucta bı futbolcu sahada 9-10 km kosuomus..hakemler ın bu tempoya dayanması zor..bence ya hakem sayısı artmalı ya da teknolojiye basvurulmalı..

Maymuncuk
14.Nisan.2006, 20:28
Bence bu değerlendirmeyi yapan bir Galatasaraylı :):)

Fener posizyonlarında büyük çoğunlukla sölese bile BİRAZ Galatasaray posizyonlarında abartmış ... ;)

Berkaiser
14.Nisan.2006, 20:33
Olan olmuş.Önemli olan bundan sonra olmaması.

jacke
14.Nisan.2006, 22:31
hayret bişey ya hala böle konu açııyolarda adamı dinden imandan çıkarıyolar.ya kardeş sen ilk önce böle bi tartışma kavga konusu açtğn için senin banlanman lazım.zevkler ve renkler tartışılmaz.ben feneri överim sen gsyi bu böle sürüp gider allah da yukarda hakkınsa şampion olursun,olamıyosan susup oturacaksın tıpkı bizim 4 sene üst üste oturduğumuz gibi...

Burak Duran
15.Nisan.2006, 12:38
birincisi burda olay zevk değildir FUTBOL KURALLARIdır bu kuralla zevke göre konmuyor... ondan sonra sen buraya gelene kadar hiç kimse böle tepki vermedi demekki sende problem var ki bütün gün tartıştığım nic-39 arkadaşım bile tepki vermedi. burda kavga konusu yoktur edepli insanca tartışma vardır bence biraz tartışmayı öğrenmeliyiz herşeyi kavgaya dönüştürenler banlanmalı ben değil

nic-39
15.Nisan.2006, 13:14
birincisi burda olay zevk değildir FUTBOL KURALLARIdır bu kuralla zevke göre konmuyor... ondan sonra sen buraya gelene kadar hiç kimse böle tepki vermedi demekki sende problem var ki bütün gün tartıştığım nic-39 arkadaşım bile tepki vermedi. burda kavga konusu yoktur edepli insanca tartışma vardır bence biraz tartışmayı öğrenmeliyiz herşeyi kavgaya dönüştürenler banlanmalı ben değil
kardesım benı cagırdın galıba ben de geldım hemen:D uzatmayalım artık ya bu konuyu bakın hava ne kadar guzel dısarı atalım kendımızı hava alalım :)

EreN
15.Nisan.2006, 14:24
Arkadaşlar gereksiz bir konu bence...

perpetua
15.Nisan.2006, 19:23
basketbol ve us futbolunda da bırcok hakem var pek ole sorunlar cıkmıo..sonucta bı futbolcu sahada 9-10 km kosuomus..hakemler ın bu tempoya dayanması zor..bence ya hakem sayısı artmalı ya da teknolojiye basvurulmalı..

Sana katiliyorum ancak Futbol'u diger bir cok spor'dan ayiran ozelligi cok ozel haller disinda oyunun akici olmasi. Saha icinde hakemlerin 5 dakika pozisyonu nasil degerlendirelim diye konferans yapmasi oyunun akiciligini kesecektir. Ben de isterim hakem hatalarinin olmamasini ancak bunun ne pahasina olacagi onemli.