View Full Version : Bu pozisyon Belçika'yı karıştırdı!
KaF KeF
01.Eylül.2009, 18:56
Bu pozisyon Belçika'yı karıştırdı!
Ölüm tehditleri! Geçtiğimiz hafta sonu Belçika Liginde oynanan Anderlecht-Standard Liege maçında Standard Liegeli oyuncu Axel Witsel'in Anderlecht'in Polonyalı oyuncusu Marcin Wasilewski'ye yaptığı ağır faul sonucu Wasilewski'nin futbol kariyerinin sona erdiğine yönelik haberler üzerine, internet sitesine, Standard Liege futbolcuları Axel Witsel ve Steven Defour'a yönelik ölüm tehdidi yağıyor. Bir çok Anderlecht taraftarının, çok sert geçen karşılaşmada Witsel'in Wasilewski'yi kasti olarak sakatladığını iddia ederek, internet sitesine ölüm tehditleri yazınca, her iki oyuncu da polis tarafından koruma altına alındı. Polis Sözcüsü Veronique Baccus, bu tehditleri çok ciddiye aldıklarını ifade ederek,''Her iki oyuncuyu da ciddi bir şekilde korumaya aldık. Şu an Standard Liege'in kulüp otobüsü de antrenmanlara gidiş-gelişinde polis tarafından korunuyor. Antrenman sahası etrafında da polis tedbiri alındı'' diye konuştu.
Öte yandan Belçika Futbol Federasyonu bugün Axel Witsel'in yaptığı sert faul ile ilgili karar alacak. Milli futbolcuya en az 4 hafta ile 1 yıl arasında ceza gelmesi bekleniyor.
Standard Liege'in kalecisi ve Türk Milli takımında kampta olan Sinan Bolat, takım ve kulüp olarak Marcin Wasilewski'nin durumuna çok üzüldüklerini belirtti. Axel Witsel'in iyi bir arkadaşı olduğunu, kesinlikle faulün kasti olmadığını ifade eden Bolat, Witsel'in duygusal bir oyuncu olduğunu kaydetti. Bolat, yine de böyle bir faulün olmaması gerektiğine işaret ederek, Wasilewski'nin futbol kariyeri sona ererse bunun kendisini çok üzeceğini dile getirdi.
http://www.sporx.com/img/2009/09/011251805104.jpg
01.09.2009
Kaynak : AA
http://www.youtube.com/watch?v=hSaRmAuQtAk
bugra 1905
01.Eylül.2009, 19:24
Çok Kötü Olmuş Ya UmarıM Sona Ermez Wasilewskinin Futbol Hayatı Witsele İyi Bir Ceza Gerekli
gerrrard
01.Eylül.2009, 19:26
Axel Witsel gibi wonderkid bir oyuncunun yok olmasını istemem açıkcası fakat çok kötü bir pozisyon. Umarım Wasilewski'nin futbol kariyeri sona ermez.
gerrrard
02.Eylül.2009, 00:35
Wasilewski Belçika'nın en çirkef oyuncusu belkide. Axel Witsel'de aslına bakarsak tam tersi. Daha bu yaşında ölüm tehditleri alıyor fakat yaptığı hareket çok çok kötü. Berbat bir durum Eduardo'dan çok daha kötü bir pozisyon. Wasilewski umarım sahalara dönebilir. Axel'in durumunu ise çok merak ediyorum.
baristayfur
02.Eylül.2009, 00:43
Hareket pek kastiye benzemiyor biraz kasıt var ama amaç kesinlikle sakatlamak değğil..ama adamın ayak fena kırılmış..umarım futbol hayatı sona ermez.
Umarım bizlerinde başına böyle şeyler gelmez
gerrrard
02.Eylül.2009, 00:43
Axel Witsel 11 maç ceza almış.
gerrrard
02.Eylül.2009, 00:48
Bence az bile. Hayır insan olan oturur ağlar o yaptığından sonra bu herif ben ne yaptım diye hakeme itiraz ediyor hala...
Maçtan sonra Axel Witsel'in hüngür hüngür ağladığınıda söyliyim burdan.
tarikko
02.Eylül.2009, 00:53
Off nasıl kırılmış ya...Kesinlikle hak etmiş Witsel hatta gerçekten az bile.Nasıl girmiş yahu adamın ayağına..
IcedEarth
02.Eylül.2009, 02:14
Maçtan sonra Axel Witsel'in hüngür hüngür ağladığınıda söyliyim burdan.
Keşke rakibinin ayağını 2ye katladığı an o kadar itiraz etmeseydi. Yaptığını bilmesine rağmen o kadar itiraz, hele ki öteki adam yerde acı içinde kıvranırken pek hoş durmamış. Açıkçası 2 futbolcu yerinde de olmak istemezdim...
sakary Ali
02.Eylül.2009, 02:16
oo çok kötü ne biçim olmuş ya. allah acil şifalar versin ne diyelim
gerrrard
02.Eylül.2009, 02:21
Keşke rakibinin ayağını 2ye katladığı an o kadar itiraz etmeseydi. Yaptığını bilmesine rağmen o kadar itiraz, hele ki öteki adam yerde acı içinde kıvranırken pek hoş durmamış. Açıkçası 2 futbolcu yerinde de olmak istemezdim...
O pozisyonda bu kadar büyük birşey olduğunu düşünmemiş olabilir. Maçtan sonraki görüntülerde anlamıştır belki bilemiyorum fakat bu çocuk daha 19 yaşında ve benim son zamanlarda izlediğim en yetenekli oyunculardan biri. Bu pozisyondan sonra belkide yok olabilir. Kasıtlı olarak görmedi sanırım Belçika Federasyonu 11 maç ceza gelmiş.
ForsakeN
02.Eylül.2009, 02:41
Pozisyonu gördüğümde ben bile acı hissettim neredeyse.Kim bilir Wasilewski neler hissetmiştir :(
erdemzorer10
04.Eylül.2009, 06:17
Belçikadaki bazı gazetelerde Marsin Wasilewski'nin bacak röntgeni varmış,resmen ikiye ayrılmış adamın bacağı..Witsel'in içinde bulunduğu pskolojiyi düşünemiyorum..
Hiçbir insanın öyle bir şeyi isteyerek yapacağını düşünmesem de "şu Wasile'nin bir canını yakym" düşüncesi vardı bence Witsel'de o pozisyonda..Çünkü istese üstünden de atlayabilirdi..Ama bu kadar ciddi bir şey olacağını düşünemedi..
ikisine de yazık oldu..Şu dakikadan sonra futbol hayatlarının devam edeceğini düşünmüyorum 2 oyuncunun da..
gerrrard
04.Eylül.2009, 15:49
@erdemzorer10
Yukardada demiştim Wasilewski öyle rahat bir adam değil. Rakibiyle her zaman diyalog halinde, "çirkef" biri. Axel Witsel'in bilerek yapmış olması olası.
Wasilewski'nin hayatı büyük ölçüde bitti zaten maalesef. Axel Witsel'de Sinan Bolat'ın söylediğine göre çok duygusal biriymiş. Toparlaması onunda zor. Böyle bir yetenek daha eriyip gitti sonuç olarak.
http://1.bp.blogspot.com/_X5nYbuom6yM/Sp5S99otfMI/AAAAAAAAAeA/K3-9j5r3NDM/s1600/wasil.jpg
Wasyl'in ayağı..
TR.CaPTaiN
05.Eylül.2009, 18:56
Anderlecht'li Wasilewski'nin ayağını kıran S.Liege'li Witsel'in cezası, ünlü fizikçi Einstein'in hesapları örnek verilerek yapılan savunma sonucu önemli oranda indirildi. Ceza getiren hareket:
Standart Liege'in ligde geçen hafta sonu Anderlecht ile oynadığı karşılaşmada yaptığı faul sonucu Polonyalı savunma oyuncusu Marcin Wasilewski'nin ayağının kırılmasına neden olan ve Belçika Futbol Federasyonu Disiplin Komitesi tarafından ağır cezaya çarptırılan Witsel'i, kulübün menajeri Pierre Francois kurtardı.
Standart Liege'in menajeri Pierre Francois, itiraz üzerine federasyonda yapılan duruşmada, doktor Michel Matagne'in raporunu sunarak, Witsel'in ve Wasilewski'nin birbiriyle temasa geçtiği süre ve bunun etrafında gelişen olayları, ''Einstein'in fiziksel hesapları'' ile açıkladı. Francois, bu açıklamaların ışığında Witsel'in hatayı kasti yapmadığını öne sürdü.
Aynı zamanda adli kaza ve çarpışmalar üzerinde uzman olan Matagne'in raporunda, Witsel'in Wasilewski'den daha önce topa yaklaştığı, ancak Polonyalı oyuncunun kayma hareketi yaptığı için topla daha çabuk buluştuğu anlatılarak, bu buluşmalar adım adım, santim santim 8 değişik biçimde açıklandı.
Bu savunmanın ardından Tahkim Kurulu, Witsel'in 23 Kasım 2009 Pazartesi gününe kadar 12 maç oynamama ve 2 bin 500 avro para cezası, 8 maç ve 250 avroya çekildi. Futbolcunun, uluslararası maçlarda oynamama cezası da bu itiraz sonucunda kaldırıldı.
Öte yandan, ayağı kırılan Polonyalı Marcin Wasilewski'nin muhtemelen bir daha sahalara dönemeyeceği öğrenildi.
AA
Suicider
05.Eylül.2009, 19:22
wasilewski hiç sevmediğim bir oyuncu adam sürekli itiş kakış içinde bide o pis pis gülüşüne sinir oluyorum ama sonuçta bu başka bir olay umarım sahalara döner en kısa zamanda...witsel ise daha genç bir oyuncu umarım bu olay onun kariyerini zedelemez