Log in

View Full Version : Bayram Günü Maç Skandalı!

PesimiSTyLa
03.Eylül.2009, 18:28
Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig’de 6’ncı hafta programını açıkladığında gerçekten şok olduk. Federasyon öyle bir program yapmış ki, Ramazan Bayramı’nın arefe günü Beşiktaş Kayserispor’a konuk oluyor. Bayramın 1’nci günü, Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediye ile, Galatasaray ise bayramın 2’nci günü Kasımpaşa ile karşılaşacak. Bu nasıl bir zihniyettir?

Bu, Federasyonumuzun Türk futbolcularına, Türk hocalarına, "Size, bayram haram" demesinden başka bir şey değildir. Aynı federasyonumuz, yabancıların Noel Bayramı’nı (25 Aralık, Hristiyanlık’ta Hz.İsa’nın doğum günü olarak kabul edilmektedir) unutmamış.

Ligin ilk yarısı yabancı futbolcular bayramlarını "huzur içinde" kutlasınlar diye, 20 Aralık’ta bitiyor. Ve 30 gün lige ara veriliyor. Bu nasıl iştir? Türk futbolcusuna, "Sen bayram yapamazsın, Eşinle dostunla doya doya bayramını kutlayamazsın" diyen Türkiye Futbol Federasyonu, yabancılar için ise ligi onların kutsal gününden tam 5 gün önce bitirerek ülkelerine rahat (!) gitsinler diye adeta yol izni bile veriyor.

MÜSLÜMAN YABANCILAR DA VAR

Unutmadan söyleyelim; yabancı futbolcular içinde Müslüman olanlar da var. Onlar ne yapacak peki? Fildişili Abdulkader Keita, Kayserispor’un kalecisi Souleymanou, Diyarbakırsporlu Ayman ve diğer yabancı uyruklu ama Müslüman olan futbolcuları düşünen bir Allah’ın kulu yok mu? Varsa yoksa "Yabancılara nasıl yaranırız" çabası.

YABANCILAR ZATEN TÜYÜYORLAR

Bizim Türk geleneklerinde, bayram ve arefe günleri, mezarlıklar ziyaret edilir, büyüklerin ellerinden öpülür, ne kadar uzakta olursa olsun, hasret giderilir, küsler bile barışır. Neden, bizim insanımızın haklarını biz kendimiz engellemeye çalışırız? Yabancılar için zaten ligi erken bitirmenin gereği yok. Adamlar bayramları olduğunda zaten "tüyüyorlar". Geçtiğimiz yıllara baktığınızda buna benzer olaylarda hiçbir takımın yabancısının Türkiye’de olmadığını göreceksiniz. Bilerek ya ceza alıyorlar ya da izin alıp gidiyorlar. Onlar için zaten Federasyonumuzun çabalamasına gerek yok.

KULÜPLER UYUYOR MU?

Kulüp yöneticilerimiz bu karara itiraz etmeyecekler mi? Kulüpler Birliği bu konuda nasıl bir tavır takınacak. Şimdilik bu cephelerden bir tepki gelmemesini de hala anlayamıyorum. Ey Mahmut Özgener; neden bayramın 1’nci ve 2’nci günü maçları oynatıyorsunuz. Ligin devre arası tam 1 ay.

Bunu, Türk insanını düşünerek 3 haftaya indirseniz ne kaybedersiniz. Bu memleketin evlatlarının, bayramından ne istiyorsunuz. Görevdeyken yaptığınız onca güzel işi, yaptığınız bu tarihi skandalla gölgede bıraktınız.

NE DEDİLER?

SERHAT ULUEREN: YAZIKLAR OLSUN

Maç programında 5, 6 ve 7. haftaların programını gördüm. Yazıklar olsun! Mahmut Özgener ve ekibine... Utanmadan 20-21 Eylül maç programlarına, Bayram’ın 1 ve 2. gününe maç yazıyorlar. Yani diyorlar ki; "Türk futbolcusunun Bayram’ı olmaz. Biz Müslüman falan değiliz, bizim için Müslümanlık; oruç, bayram..." Gerisi hikaye...

AHMET ÇAKAR: YABANCI HAYRANLIĞI

Çok büyük bir hata. Bu planlama yapılırken Ramazan Bayramı pas geçilip Süper Lig’in 6. haftasında ufak bir ara verme olabilirdi. Ligin ilk devresinde bir haftalık tatilin kimseye zararı dokunmaz. Yabancı futbolcular erkenden ülkelerine dönüyor da; yerli oyuncularımıza neden Bayram tatili yok? Bu Federasyon’un yabancı hayranlığından başka bir şey değildir!

SİNAN ENGİN: YILLARDIR BÖYLE

Federasyo’nun bu kararını fazla eleştirmemek gerekir. Demek ki yöneticiler böyle uygun görmüştür. Bu yıllardan beri bir gelenek haline geldi. Aksi olsa zaten garip olurdu. Türk futbolcusu bu duruma artık alıştığından ötürü bizim de bir yorumda bulunmamamız gerek. Bu kararı eleştirmek yersiz.

HASAN ŞAŞ: BÜYÜK SAYGISIZLIK

Bu Türk futbolcularına federasyonun yaptığı bir saygısızlık. Türk futbolcular, anneleri, babaları, çocuklarıyla beraber olmak için, böyle bir fırsat beklerken, Türkiye Futbol Federasyonu, bu konuda neden yardımcı olmuyor anlamak imkansız. Yabancıların kendi bayramlarında maç falan dinledikleri yok. Kimseye hesap vermeden çekip gidiyorlar.

HAKAN ŞÜKÜR: ZEHİR ETTİLER

Federasyon, büyük bir hataya kurban gitmek üzere. Türk futbolcusunu zaten düşünen yok ki. Yabancılar gününde paralarını alırken, biz ise her zaman "sen bizim evladımızsın" nasihatını almadık mı? Bayramın 1 ve 2’nci günü bizim kendi evlatlarımızın bayramını zehir edenler, konu yabancılar olunca her zaman bunu yapıyorlar.

Sekopej
03.Eylül.2009, 18:33
Senelerdir böyle, bayram günleri ülkemizde hep maç olur. Noel için de devre arasına gelir, gelmezse de isteyen oyuncular kalkıp gider ülkelerine.

İngiltere'de Noel döneminde 2'şer gün arayla maçlar oynanırken ülkemizde durum bu. ne diyelim burası Türkiye, böyle gelmiş, böyle gider. Oysa ki futbolcu sendikası olsa, bayramda maçlara çıkmayacağız dese, mutlaka kurulmalı ve işlevselliği sağlanmalı böyle bir sendikanın.

Hugo
03.Eylül.2009, 18:35
Ya ne skandalı arkadaş... Skandal sayılmaz ama maç yapılmasa daha güzel olurdu.

sananes
03.Eylül.2009, 18:36
İngiltere de devre arası diye bi icat yok bizim ülkemizde var noele denk gelmesi bu yüzden olsa gerek abartılacak bi konu olduğunu düşünmüyorum

BeeTLeJuiCe
03.Eylül.2009, 18:40
Herkesin isyan ettiği durum Çifte Standart. Eğer Bizim Bayramlarımızda maç olmasa, Noel'de maç olsa inanın daha fazla çatlak ses çıkardı.

Konuyla tam alakası olmasada söylenince aklıma geldi. :), Aslında Ligi biraz daha geç başlatıp devre arası tatilinide kaldırabiliriz. Gereksiz yere çok uzun tatil oluyor, oyuncuların bu tatilden sonra lige tekrar ısınmaları zaman alıyor.

PesimiSTyLa
03.Eylül.2009, 18:41
Abartılacak bir durum değil, her sene oynanıyor ama her senede yabancılar mutlu olsun diye noelde ara veriliyor. Burada çifte standart var. Yoksa söyle bakıldıgında bayramda harçlıklarını toplayıp maca gidecegim diye sevinen bircok insan var. Sorun burada yabancılara yapılan ayrıcalık. O yüzden böyle deniliyor.

Melekovic
03.Eylül.2009, 18:43
Ceza veremiyolarsa Noel'de evine giden oyuncularına bu kulupleri bağlar. Bu oyun şov işi. Beşiktaş Arefe günü yapacak sonra bayramı kutlayacak zamanı var,Fenerli futbolcuların da 2 günü var GS li futbolcularında diğer kulup futbolcularınında. Bu da yaptıkları işin bir cilvesi.

Yabancılar tatilleri olunca hiç bi şey dinlemezler lafına da şöle bir örnek vereyim. NBA'de insanlar televizyonları başından kalkmasınlar diye Noel'de maç yapar takımlar ve en iyi görülen mücadeleleri de televizyon naklen yayınlar.

SAİT71
03.Eylül.2009, 18:44
Resmen yazık bizim Türklere. noel için yabancı oyuncular ne yapıp ne edip gidiyorlar bir şekilde. Diyecek söz yapacak yorum bırakmamışlarki. Böyle devam etsinler bravo..

sananes
03.Eylül.2009, 18:45
çifte standart yok ki ortada devre arası tatili noele geliyo keşke devre arası tatili olmasa zaten o ayrı.Ama benim haberde dikkatimi çeken mahmut özgener ve ekibini bitirmeye calısıyo sanırım medya her sene bayramlarda maç yapılıyo ben hiç bölye skandal,şok oldum gibi tepkiler verilen bi yönetim görmemiştim

Sekopej
03.Eylül.2009, 18:47
Ceza veremiyolarsa Noel'de evine giden oyuncularına bu kulupleri bağlar. Bu oyun şov işi. Beşiktaş Arefe günü yapacak sonra bayramı kutlayacak zamanı var,Fenerli futbolcuların da 2 günü var GS li futbolcularında diğer kulup futbolcularınında. Bu da yaptıkları işin bir cilvesi.

Yabancılar tatilleri olunca hiç bi şey dinlemezler lafına da şöle bir örnek vereyim. NBA'de insanlar televizyonları başından kalkmasınlar diye Noel'de maç yapar takımlar ve en iyi görülen mücadeleleri de televizyon naklen yayınlar.

İngiltere'de de var mesela. Şöyle düşünürüm, yılbaşı gecesi garsonluk yapmak mesela. Her işin dediğin gibi cilvesi var.

Türkiye'de Noel zamanı maç olsa nasıl tepkiler gelir, aslında onu görmek için 1 sene koysalar iyi olur.:D

Bir de 30 günlük ara çok olmasın diye Ocak'ın ilk haftası FTK maçları var sanırım.

Melekovic
03.Eylül.2009, 18:56
Evet Serkancım.Kendimden örnek vereyim.Bizim sektörde gemi yanaştıysa iş beklemez.2005-2006-2007 ve 2008 yılarında tüm resmi ve dini bayramlarda işteydik. Arada bir Ramazan Bayramının 3. gününü bir de kurban bayramının 2 gününü tatil yapmıştım galiba.
Keza hic 23 Nisan 30 Ağustos 29 Ekim ve 19 Mayısta tatil yaptığımı hatırlamıyorum.

Noel günü maç olmuştu Serkancım.Kaç sene öncesi hatırlamıyorum ama birinde Galatasaray birinde de Fenerbahçe Türk oyuncularla çıkmıştı. Zannedersem biri lig diğeri kupa maçıydı.

SAİT71
03.Eylül.2009, 20:40
Ama futbolcu olduktan sonrada yeşil saha görünce midem bulanıyor dersin :D her işe göre zorluklar oluyor. :)

anilton
03.Eylül.2009, 20:42
Diğer yeşilleri görünce hiç midem bulanmazdı ama...:)