View Full Version : Kaçan balıklar!
CeNTeR_TR
05.Eylül.2009, 03:42
Kulüplerimiz transfere milyon dolarlar harcarken birçok önemli yıldız, 'bedava'ya başka takımların yolunu tuttu. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş geride kalan transfer döneminde yaklaşık 80 milyon Euro'yu kasasından çıkarmak zorunda kalırken; kimi takımlar da yıldız oyuncuları çok uygun rakamlarla kadrosuna kattı.
Owen ve Crespo gibi dünyaca ünlü starlar, bonservis bedelleri olmadan başka takımların yolunu tuttular.
Bu tarz yıldızları transfer ederek, maddi açıdan büyük paralar harcamayan takımlar, forma satışlarından da önemli gelirler elde ediyor. İşte ligimizdeki büyük ekiplerimizin kaçırdığı balıklar:
Michael Owen
Newcastle United'dan Manchester United'a
Shunsuke Nakamura
Celtic'ten Espanyol'a
Hernan Crespo
İnter'den Genoa'ya
Mancihe
Atletico Madrid'den Köln'e
Fernando Morientes
Valencia'dan Marsilya'ya
Pantelic
Hertha Berlin'den Ajax'a
Andriy Shevchenko
Chelsea'den Dinamo Kiev'e
ThersoN
05.Eylül.2009, 04:54
Bu verdigin isimlerin hiç birinin türkiyeye gelecegini sanmıyorum
SAİT71
05.Eylül.2009, 10:06
SAydıklrı oyuncuların çoğu vadesini tamamlamış futbolcular.
Sheva, Crespo, Morientes, Hatta maniche de artık yavaş yavaş sona yaklaşıyor.
Bence sporx in saçma bir haberi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Konu için demiyorum sporx e diyorum yanlış anlaşılma olmasın haa :D
Addolorato
05.Eylül.2009, 12:29
Shevchenko'ya 7 M € bonservis ödedi Dinamo Kiev. Ayrıca Nakamura yerine Elano'yu tercih ederim.
Hep çıkan Türkiye'den takımlara önerilen ya da onların genç yaşta transfer edilememesi tarzında bir haber sandım. Bu daha saçmaymış. İçlerinde en "kaçan balık"ı Nakamura'dır bana göre.
nannar
05.Eylül.2009, 13:59
:)Bence kaçan balık yok bu oyuncular arasında... Yani Türkiye'ye bu oyuncuların getirilmemesi ilerde ligimize katar ligi gibi bakılmaması açısından çok önemli bir gelişme... Eskiden olsa 32+ oyuncuları alırdı büyük takımlar ama artık akıllandılar :) Zaten yukarda da görüldüğü gibi Pantelic ve Owen'dan başkası bulundugu takımdan daha kötü takıma gitmiş...Owen da premier lig tecrübesi sayesinde orada kaldı... Tabi bir de Teves'i kaptırınca ünlü ve beleş bir ismi kaçırmak istemedi Ferguson... :) Bize onlardan gelirse çogu iş yapardı 1 sene... Ama ondan sonra hiçbir işe yaramayacağı gibi bir de ligimize katar ligi gibi bakılmaya başlardı.... son yıllardan örnek : roberto carlos
DenizlispoR
05.Eylül.2009, 14:32
:)Bence kaçan balık yok bu oyuncular arasında... Yani Türkiye'ye bu oyuncuların getirilmemesi ilerde ligimize katar ligi gibi bakılmaması açısından çok önemli bir gelişme... Eskiden olsa 32+ oyuncuları alırdı büyük takımlar ama artık akıllandılar :) Zaten yukarda da görüldüğü gibi Pantelic ve Owen'dan başkası bulundugu takımdan daha kötü takıma gitmiş...Owen da premier lig tecrübesi sayesinde orada kaldı... Tabi bir de Teves'i kaptırınca ünlü ve beleş bir ismi kaçırmak istemedi Ferguson... :) Bize onlardan gelirse çogu iş yapardı 1 sene... Ama ondan sonra hiçbir işe yaramayacağı gibi bir de ligimize katar ligi gibi bakılmaya başlardı.... son yıllardan örnek : roberto carlos
Son mesajlarını hiç beğenmiyorum hocam.Roberto Carlos'un geliş amacı sadece futbol değildi.Roberto Carlos Türkiye'yi,Fenerbahçe'yi dünyaya tanıttı.1 sene topunu oynadı CL'de takıma önderlik etti.
nannar
05.Eylül.2009, 14:36
ben oyun yönünden bahsettim oğuz :) yoksa isim olarak yukardaki listede yer alan tüm oyunculardan daha büyük bir futbolcu olduğu kesin... ;)
SAİT71
05.Eylül.2009, 15:38
İlk yıllarda reklam amaçlı iyiydi Carlos ama reklamında sınırı olmalı. Sezon sonu gidiyor zaten. Bence bu sene yol verilmesi gerekliydi Carlos a. Zaten adam kafasında bitirmiş olacakki artık ileriden geriye koşmuyor bile :)