View Full Version : Flaş !!! Serdar Bilgili ve Yönetimi İstifa Etti
Koray Düşova
26.Nisan.2004, 12:29
SERDAR BİLGİLİ GÖREVİ BIRAKTI !
http://www.spor3.com/images/anaman_260404.jpg
Camia Lucescu’dan istifa beklerken, flaş haber zirveden geldi. Serdar Bilgili önümüzdeki günlerde Beşiktaş’ı olağanüstü kongreye götüreceğini ve Başkanlık yarışında yeniden aday olmayacağını açıkladı…
Serdar Bilgili ile birlikte tüm yönetim kurulu da istifa etti.
Koray Düşova
26.Nisan.2004, 12:34
Sıra Lucescu'da...
Koray Düşova
26.Nisan.2004, 12:43
Serdar Bilgili, Beşiktaş Başkanlığı'nı BIRAKTI
Bilgili, Fenerbahçe maçında kendisine ve ailesine edilen ağır küfürlerin, kongre üyelerinin oturduğu tribünlerden geldiğini belirterek 'Ben hayiseytliyimdir; gelecek ay Beşiktaş'ı Genel Kurul'a götüreceğim ve aday olmayacağım. Görevim bitmiştir' dedi
Serdar Bilgili düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: '1992'den beri Beşiktaş'a hizmet etmeye çalışıyorum. 2000 yılından beri de çok sevdiğim yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla çalıştık. Geldiğimizden itibaren uluslararası standartlarda, Avrupa'nın en modern yönetim tarzını sergiledik. Türkiye'de hala tek olan, gerçek anlamda bir Futbol AŞ'yi kurduk. Tesislerimiz, sağolsun Nevzat Demir'in de katkılarıyla Avrupa'nın en iyi kamp sahasına sahip olduk. İnönü Stadı aynı şekilde, Akatlar'daki kulüp binamız aynı şekilde. Geldiğimizde 35 milyon dolar seviyesinde olan Beşiktaş'ın bütçesi bugün 60 milyon dolar civarında. UEFA Kriterlerine en yakın kulübüz. 100'üncü yılımızda Beşiktaş'ımızı onurlu bir şekilde şampiyon yaptık, UEFA Kupası'nda ilk kez çeyrek final oynadık.
Ocak ayında tekrar seçime girdik; bunun sebebi de başladığmıız işleri yarım bırakmamak, Avrupha'da Beşiktaş'ın herkesin cekete ilikleyeceği bir bir ekip haline gelmesini sağlamak.. Bugüne kadar kimsenin hakkını yemedim, onurumla yaşadım Sadece Beşiktaş'a hizmet için çalıştım; devletle iş yapmadım, ihale peşinde koşmadım.
Hayatımın en değerli yıllarını verdim, 28'imden 40'ıma kadar.. Ailem, eşim, canım kızım.. Dünkü maçta benim haysiyetime, onuruma, aileme çok ağır küfür edildi. Bu küfürler Beşiktaş'ın sahibi olan kongrelerde oturan VIP tribün, localar ve numaralı tribünlerden geldi.. Ben, yönetim adına da bunları kaldıracak insanlar olmadığımızı belirtmek istiyorum. Benim bulunduğum koltuk Beşiktaş Başkanlığıdır; bu küfürleri o makama ettirmem. Önümüzdeki ay içinde Beşiktaş'ı Olağanüstü Genel Kurul'a götürme kararı aldım ve bu Kurul'da aday olmayacağım. Ben bu şekilde bırakmak istemezdim; bu şekilde bırakmayı da hak ettiğimi düşünmüyorum. Ama sadece spor kamuoyunun değil herkesin de bazı mesajlar alması lazım.
Koray Düşova
26.Nisan.2004, 12:45
Beşiktaş'lı taraftarlar zaten istifa etmesini istiyorlardı ,artık Lucescu'nun da camia ya karşı gitmemek için bahanesi kalmadı,yeni başkan da Nevzat Demir olacaktır.
Frank_Castle
26.Nisan.2004, 12:48
hayırlısı olsun ..3 ay evvel şampiyonuz diyen insanlar ne hallere düştü ... güreşçiler gibi : üstteyim diye sevinme ; alttayım diye üzülme ...
PhotoGrapher
26.Nisan.2004, 12:59
İşte ne zaman ne olacağı belli olmuyor.Üç ay önce kendilerini kesin şampiyon ilan etmişlerdi. (m)
Wolverine
26.Nisan.2004, 16:36
Bence sırada Lucescu olmalı.Ama herhalde sezon sonunu bekliyor ama şunu demeden de geçemeyeceğim "Serdar BİLGİLİ'ye gerçekten yazık oldu.Çünkü Türkiye'nin en iyi başkanlarından biriydi.Ben bir Fenerbahçe'li olarak bunları gönül rahatlığıyla diyebiliyorum"
tolginho
27.Nisan.2004, 02:48
Serdar Bilgili'yi düşününce çokta şaşırtmadı bu karar beni. Bilgili'ye yazık oldu ama belki bu taraftarlar kendilerine bundan bir ders çıkartırlar. Hiç ummuyorum ya.
tolginho
27.Nisan.2004, 03:06
Bu konuda son haber ise federasyon Bilgili'nin kararını gözden geçirmesini istediği yönünde.
Bakalım önümüzdeki günler oldukça hareketli geçecek gibi.
tolginho
27.Nisan.2004, 04:43
az evvel istifa konuşmasını dinledim, adeta kanım dondu diyebilirim. Söyleyecek fazla bir söz bırakmamış sayın Bilgili. Bilgili'ye bu kararı aldıran insanlar utansınlar. Beşiktaş büyük bir ismini kaybetti maalesef.
FilippoInzaghi
27.Nisan.2004, 09:56
bencede bilgiliye helal olsun namusuna ve serefine laf söyletmedigi icin o küfürleri edenlerinde bundan ders cikarmalari gerekir cünkü bundan bjk zarar görecek
BaGa TaRKaN
14.Mayıs.2014, 12:38
Yıllar Önce Kıymeti Bilinmeyen Adam Gittikten Sonra Takımı Bugünlere Getirenlere Öyle Bir Kin Nefret Kusuyorum ki Bu Nefret Hiçbir Zaman Bitmeyecek.
kumbara
14.Mayıs.2014, 13:04
Yıllar Önce Kıymeti Bilinmeyen Adam Gittikten Sonra Takımı Bugünlere Getirenlere Öyle Bir Kin Nefret Kusuyorum ki Bu Nefret Hiçbir Zaman Bitmeyecek.
Kıymeti bilinmeyen ? Fener' şampiyonluğu satan başkandan mı bahsediyoruz abi ? Yoksa luce'den mi ?
BaGa TaRKaN
14.Mayıs.2014, 13:21
Başkandan Bahsediyorum Ama Orda Bir Yanılma Var Dediğiniz Gibi Gördüğünüz Gibi Değil Bundan Sonraki Gelenler Sence İleriye mi Taşıdı Kulübü ?
kumbara
14.Mayıs.2014, 13:24
Olay sonraki başkanlar değil, serdar bilgili şampiyonluğu sattı mı ? Sattı. Sinan engin aziz yıldırımla anlaştı mı ? Anlaştı. Bu kadar basit.
Del Piero_10
14.Mayıs.2014, 13:27
Nasıl sattı? Merak ettiğim için soruyorum. Futbolculara oynamayın mı dedi?
kumbara
14.Mayıs.2014, 13:28
Nasıl sattı? Merak ettiğim için soruyorum. Futbolculara oynamayın mı dedi?
Luce bu yüzden gitti, şimdi detaylı anlayamıycam, her beşiktaş'lı bilir bunu. Aslında herkes bilir de, çoğunun işine gelmez.
BaGa TaRKaN
14.Mayıs.2014, 13:28
Olay sonraki başkanlar değil, serdar bilgili şampiyonluğu sattı mı ? Sattı. Sinan engin aziz yıldırımla anlaştı mı ? Anlaştı. Bu kadar basit.
O Sattı Diyenlere Sende İnanıyorsan Seninde Onlardan Bir Farkın Yok.
Beşiktaş Kulübü eski Başkanı Serdar Bilgili, 2003-2004 sezonunda şampiyonluğu kaybetmelerinde iç ve dış etkenlerin etkili olduğunu söyleyerek, "Şampiyonluğu sattığım iddiası iğrenç bir iddiadır, benim için bu iddiayı ortaya atanlar gerçekten şerefsizdir" dedi. Bilgili, Beşiktaş'a bir daha başkan olmayacağını kaydetti.
Beşiktaş Kulübü eski Başkanı Serdar Bilgili, bir özel televizyonda katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada, Beşiktaş geleneklerine uygun olmadığı, Beşiktaş menfaatlerine zarar vermemek ve yeni yönetimin iyi çalışmasını sağlamak için bugüne kadar konuşmadığını belirterek, "Şahsımla ilgili dönemimle ilgili çirkin iftiralar ortaya atıldı. Ciddiye almadım, ama benim kaçtığımı ve zafiyetimin olduğu yönünde yorumlar yapıldı" dedi.
2003-2004 yılında kaçan şampiyonluk için komisyon kurulması ile ilgili soruya Serdar Bilgili, "İlk yarıyı bitirdiğimizde 8 puan öndeydik. 8 puan önde olmamıza rağmen şampiyonluğun kaçırılması doğal karşılanabilir. Galatasaray, 1996 yılında 9 puan geriden şampiyon oldu. O dönemde bizim şampiyonluğu kaybetmemizde dış etkenler ve iç etkenler etkili oldu. Bazı konularda elimizde bir belge olmadığı için ispat etme şansımız yok. Zaten olsaydı, bu konuda girişimlerimizi yapardık. Fenerbahçe'nin, Çaykur Rizespor maçının tekrar edilmesi, Beşiktaş'a çok büyük haksızlıktı. Daha sonra Türk futbol tarihinde görülmemiş bir yönetimle ve kesinlikle iyi niyetle yapılmayan bir yönetimle Beşiktaş katlediyor. İspat etmem mümkün değil, ama Cem Papila'nın, Samsunspor maçını iyi niyetle yönetmediğini düşünüyorum. Çünkü yönettiği diğer maçlardaki yönetimiyle bu gözüktü. Bundan sonra oynadığımız diğer maçları da göz önüne aldığınızda Beşiktaş, dış etkenler tarafından etkilendi. O günkü noktada 63 milyon dolarla en yüksek gelir elde eden kulüptük ve diğer kulüplerin önüne geçmiştik. Bir kez daha şampiyon olsak fark daha da artacaktı. Şampiyonluğumuzun başarımızın azalması için yapılanlar karşısında etkisiz kaldık. Samsunspor maçından sonra futbolculara, teknik heyete ve yönetici arkadaşlara sakin olmalarını, basına açıklamalarda dikkatli olmaları gerektiğini söyledim. Fakat Beşiktaş ruhu vardır, haksızlığa haykırış. Biz, buna çok tepki gösterdik ve konsantre olamadık. Yönetici olarak bu krizde kulübü iyi idare edemedik ve başarısızlığa doğru gittik. Kaçan şampiyonluğun incelenmesinde bizim açımızdan bir sorun yok. Dış etkenler araştırılırken, Cem Papila'nın, MHK Başkanı'nın sorgulanması lazım. Ama bunları yapmaları için yetkisi yok. İç etkenler için genel kuruldan yetki alması lazım. Yıldırım Demirören ve Kıvanç Oktay'ın ayrılmasından sonra yönetimin başarısız olması için çalıştıkları iddiası ve benim şampiyonluğu sattığımı iddia ettiler. Buna hangi geri zekalı inanır. Hangi futbolcuya, hangi hocaya bunu kabul ettirebilirsiniz.
Şampiyonluğu sattığım iddiası çok aşağılık iğrenç iddiadır. Benim için iddiayı atan gerçekten şerefsizdir. Ve bu komitenin ne için kurduklarını açıklamalılar. Beşiktaş geçen sene bu sene ve bu senede geriye düştü. Her başarısızlıktan sonra komisyon mu kurulacak ? Şu anda liderden 16 puan gerideyiz. Bunun için de komisyon kurulsun. Böyle çalışmalar Beşiktaş'a zarar verir, son derece gereksiz diye düşünüyorum" diye konuştu.
Serdar Bilgili, başkanlığı küfür nedeniyle mi bıraktığı yönündeki soruya ise, "Fenerbahçe maçında 3 metre ötemden bana küfür ettiler. Beşiktaş başkanlık koltuğu çok saygı değer bir koltuktur. Onlar o koltuğa saygıyı göstermiyorsa, ben göstermek istedim. Benim için onurum, haysiyetim ve Beşiktaş başkanlık koltuğunun değeri çok fazladır" dedi.
"BEŞİKTAŞ İÇİN HER ZAMAN DOĞRU OLANI YAPTIM"
Beşiktaş'ın Fulya projesini engelleyenlerden biri olarak gösterilmesine tepki gösteren Bilgili, "Beşiktaş Başkanı'nın ağzından kelime 1 kere çıkar. İstifa edeceğimi söyledim ve ettim. Bana taraftarlar ve kongre üyeleri geri dönmem için baskı yaptı, ama ben sözümden dönmedim. Bundan sonra da bir daha başkan adayı olmadığımı açıkladım. Ve ben sözümden dönmem. Fulya'ya engel olmak için neden uğraşayım. Fulya çalışmaları benim zamanında başlamıştır. İsmail Ünal'ı korumak haddim değil, ama kendisini çok iyi tanırım. Yıllarca benden önce bile Beşiktaş'a hizmet etmiş ve çok fanatik bir Beşiktaşlı. Böyle bir projeyi engelleme gibi bir düşüncesi olamaz. Yönetimin hesabı hedef saptırmaktır" diye konuştu.
Beşiktaş için her zaman doğru olanı yaptığını da söyleyen Serdar Bilgili, Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır ile ilgili olarak da, "Şeref Nasır, son derece yetersiz bir Divan Kurulu Başkanı'dır. Şeref Nasır, devamlı gazetelere çıkıyor, devamlı açıklama yapıyor. Benim hakkımda da eleştirilerde bulunuyor" dedi.
Serdar Bilgili, Beşiktaş'ı kalbinden çıkardığı yönündeki basında yer alan haberle ilgili de, "Ben, böyle bir şey söylemedim. Çıkan haberle ilgili dava açtım ve kazandım. Ben o röportajda sadece Beşiktaş'a kırgın olduğumu söylemiştim, yanlış anlaşıldı. Beşiktaş'ı benim kalbimden kimse çıkaramaz" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş'ın son dönemde kamuoyundaki imajında ve saygısında büyük bir düşüş olduğunu söyleyen Serdar Bilgili, Beşiktaş'ın mali durumu için de, "Görevi bıraktığımızdan beri mali olarak 60 milyon dolarlık bir gerileme var. Beşiktaş'ın mali yapısı hızlı bir şekilde negatife doğru gidiyor ve buna acilen tedbir alınması gerekiyor" dedi.
Serdar Bilgili, Beşiktaş Kulübü Başkanlığı için tekrar aday olup olmayacağı ile ilgili soruya ise, "Beşiktaş Başkanı'nın ağzından söz bir kez çıkar. Ben, istifa ettiğimi söyledim ve ettim. Bir daha başkan olmayacağımı söyledim ve olmayacağım" dedi.
kumbara
14.Mayıs.2014, 13:32
Aynı zamanda akaretleri parselleyen efsane başkan serdar bilgili mi ? Abi bırakın allah aşkına ya, demirören'e 10m borcun gerçekten olduğunu zannedenler gibisiniz. Açın gözlerinizi artık, yiye yiye bitiremediler beşiktaş'ı. Hadi bilgili satmadı diyelim, e sinan engin ? Adam fenerli yahu daha ne olsun, güldürmeyin beni.
Del Piero_10
14.Mayıs.2014, 13:35
Sinan Engin'in Aziz Yıldırım ile yakınlığı zaten herkesin malumu. Benim merak ettiğim satış nasıl oluyor.
BaGa TaRKaN
14.Mayıs.2014, 13:37
Kendi Ağzınla Diyorsun İşte Biri Sinan Engin, Diğeri Malum Zat Demirören :)
Adama Yıllardır Herkes Küfür Eder Ama Adam Hiç Bir Şey Olmamış Gibi Beşiktaşı Yiyenlerin Başında Gelir Kurtulabildik mi Hayır ve O Zat Futbolun Patronu Ülke Olarak Zaten Gelinen Son Nokta Daha Aşağısı Var mı ?
Beşiktaşlılık Duruşu Diye Bir Meşhur Duruş Vardır Bilmem Hatırlarmısın. Eğer Yüzsüz Olsaydı O İstifa Eden Başkan Emin Ol Daha Çok Kalırdı Vermezdi Tahtını Demirören Gibi Şahsiyetlere
kumbara
14.Mayıs.2014, 13:40
Mesele duruş meselesi ise, bilgili akeretleri götürürken neredeydi o duruşu ?
Edit: Uzamasın konu abi, böyle bir günde tartışmak istemiyorum.
BaGa TaRKaN
14.Mayıs.2014, 13:49
Yalnız Akaret Diyorsun da Adam Başkanlığı Döneminde Yapmadı Onu İş Adamı Kimliğiyle Borçları Olan Batan Projeyi Risk Alarak Girdi
footballer33
14.Mayıs.2014, 13:52
Bu konuya ben de şöyle katılmak istiyorum: Beşiktaş'a, Süleyman Seba'dan sonra 'adam gibi' bir başkan gelmedi.
BaGa TaRKaN
14.Mayıs.2014, 13:55
O Konuya Bende Şöyle Katılayım;
Beşiktaş'a Süleyman Seba'dan Sonra Aziz Yıldırım Gibi Otoriter Bir Başkan Gelmedi.
Del Piero_10
14.Mayıs.2014, 13:57
O Konuya Bende Şöyle Katılayım;
Beşiktaş'a Süleyman Seba'dan Sonra Aziz Yıldırım Gibi Otoriter Bir Başkan Gelmedi.
Serdal Adalı var, Aziz Yıldırım tipi ama Beşiktaş'ın pek hayrına olmazdı gibi geliyor bana.
Kaka Leite
14.Mayıs.2014, 16:21
Beyler kusura bakmayın bozuyorum ama çok zaman geçmiş bea.
Boşu boşuna tartışmaya, konuyu hortlatmaya gerek yok.