PDA

View Full Version : Hemen sıkılma sorunu ?

Ahmet Göktaş
06.Eylül.2009, 06:47
Arkadaşlar ben ne yaptıysam olmuyor .Oyuna giriyorum bir kariyer açıyorum.Ve bir takım alıyorum.Mesela üküçük bir takım.Kadro iyi 1-2 takviye yapmak isitoyurm maaş bütçesi fifti fifty oldugu için ypaamıyorum ve istifra ediyorum.Büyük takıma gitsem para var kaliteli oyuncu var samıyor...Kısacası hemen 5-10 dk oynayıp sıkılıyorum.En fazla 3-5 ay önce 4 sezon oynamıştım bjk ile oyun bozuldu.O gün bugün hep bu sorunu yaşıyorum.Bir çok rehber okudum bu konu ile ancak olmadı.Ayrıca TSL dışındaki liglerde hiç hiç sarmıyor beni :S :icon_frown::icon_frown:

Lütfen özellikle fmnin üstadı abilermden ve arkadşlarımdan öneriler bekliyorum....

Chinatown
06.Eylül.2009, 15:06
valla bu nasıl bir sorundur anlamadım kardeşim :) ama bazı ufak ayrıntılar vereyim :)

öncelikle pilot takım önemli, bir pilot takım al kendine hiç bulamıosan data editörden yap :p oraya gelecek vadeden ucuz oyuncular al, böle 2-3 seneye kendi takımına koyabileceğin, kendi bulup alt takımlarından yetiştirdiğin oyuncuyu oynatmak büyük keyif :) tabi bu keyfi tadmak için sıkılmadan oyuna devam ediyorsun :)

ikinci olarak sene başı hazırlık kampında turneye çık :) ben Trabzonsporla garip garip ülkelere giderim hep, çok hoş bir mizaç katıyor oyuna :) izlanda, endonezya, senegal gibi ülkelere götür takımını :)

üçüncü olarak ne kadar iyi de olsa kadron yapabilirsen eğer her yıl en az 2-3 transfer yap, değişik oyuncular gözünü gönlünü açar :)

ve takım önerilerindede yazdım, hem şampiyonluğun hem de şampiyonlar liginde başarının kolay olmayacağı, ama liginde söz sahibi olan, everton, leverkusen, lazio gibi takımları öneririm.

oyun görünümüde esastır, sıkıldığın an skin değiştir, bende işe yaradı bayaa :) ya da misal ben Trabzonspor dan başka takım yönetmem ama formasını sevmiyorum, data dan cska formasının aynısına cevirdim şimdi oynamaya doyamıyorum :)

şimdilik aklıma gelenler bu kadar, dahası gelirse yardımcı olmaya çalışırım :)

nannar
06.Eylül.2009, 15:22
kısa ve net 1-2 cümle ile aktarayım...

FM oynarken zevk almak istiyorsanız yönettiğiniz takımın başına geçmenizden ,yaptıgınız transfere, yönetimle olan dialoglardan basın toplantılarına, oyuncularla olan muhabbetinizden rakip menajerlerle olan atışmalara kadar herşeyin senaryosunu aklınızda canlandırarak,hayal kurarak oynayın....

Ben kimbilir kaç kere Erman Toroğlu veya Ahmet Çakar'la canlı yayında tartıştım :D

Ahmet Göktaş
06.Eylül.2009, 15:34
valla bu nasıl bir sorundur anlamadım kardeşim :) ama bazı ufak ayrıntılar vereyim :)

öncelikle pilot takım önemli, bir pilot takım al kendine hiç bulamıosan data editörden yap :p oraya gelecek vadeden ucuz oyuncular al, böle 2-3 seneye kendi takımına koyabileceğin, kendi bulup alt takımlarından yetiştirdiğin oyuncuyu oynatmak büyük keyif :) tabi bu keyfi tadmak için sıkılmadan oyuna devam ediyorsun :)

ikinci olarak sene başı hazırlık kampında turneye çık :) ben Trabzonsporla garip garip ülkelere giderim hep, çok hoş bir mizaç katıyor oyuna :) izlanda, endonezya, senegal gibi ülkelere götür takımını :)

üçüncü olarak ne kadar iyi de olsa kadron yapabilirsen eğer her yıl en az 2-3 transfer yap, değişik oyuncular gözünü gönlünü açar :)

ve takım önerilerindede yazdım, hem şampiyonluğun hem de şampiyonlar liginde başarının kolay olmayacağı, ama liginde söz sahibi olan, everton, leverkusen, lazio gibi takımları öneririm.

oyun görünümüde esastır, sıkıldığın an skin değiştir, bende işe yaradı bayaa :) ya da misal ben Trabzonspor dan başka takım yönetmem ama formasını sevmiyorum, data dan cska formasının aynısına cevirdim şimdi oynamaya doyamıyorum :)

şimdilik aklıma gelenler bu kadar, dahası gelirse yardımcı olmaya çalışırım :)

Teşekkürler abi önerilerini dikkate alıp yeni oyuna başlayacağım.Ancak o genç oyuncu alıp yetiştirmek malesef çok zor. İyi bir potansiyele sahip genç bir oyuncu 2-3 m. Bu da dünya devi olmayan kulüpler için küçük sayılamayacak rakamlar.Ayrıca FM'de takımın alt yapısından adam çıkaran görmedim doğru düzgün.Çünkü hiç yüksek potansiyelli oyuncu olmuyor alt yapılarda.O hazırlık turnesi kafama yattı güzel olacak :)

kısa ve net 1-2 cümle ile aktarayım...

FM oynarken zevk almak istiyorsanız yönettiğiniz takımın başına geçmenizden ,yaptıgınız transfere, yönetimle olan dialoglardan basın toplantılarına, oyuncularla olan muhabbetinizden rakip menajerlerle olan atışmalara kadar herşeyin senaryosunu aklınızda canlandırarak,hayal kurarak oynayın....

Ben kimbilir kaç kere Erman Toroğlu veya Ahmet Çakar'la canlı yayında tartıştım :D

Teşekkürler önerin için abi. Mourinho gibi olucam ben tasarladım kafamda :D Tabii sonraki sezonlar çok zor oluyor rakip menejerlere attıgım laflardan sonra oyuncusunu almak :P

ozaniel
06.Eylül.2009, 16:14
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=73428

Bu linkteki konuyu görmemişsen onu okumanı tavsiye ederim. Bunun dışında zevkler ve renkler farklı olsa da ben en çok finansal gücü zayıf takımların finansal gücünü oyuncu satarak(genç yıldızları alıp pahalıya satmak) ve çok para kazanan oyuncuları bedava başka takımlara vererek geliştirmek hoşuma gidiyor.

yorumsuz1i
06.Eylül.2009, 16:32
Ben kimbilir kaç kere Erman Toroğlu veya Ahmet Çakar'la canlı yayında tartıştım:D

Hiç güleceğim yoktu:D

Benden de bir tavsiye.Memleketinin takımıyla başla.

El Barto
06.Eylül.2009, 16:35
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=73428

İlgili konudan devam ediniz.