View Full Version : Sercan'ın Babasından Bomba Açıklamalar!..
anilton
07.Eylül.2009, 19:40
Milliyet'te yer alan habere göre, Bursaspor'un milli golcüsü Sercan Yıldırım'ın babası Kenan Yıldırım, oğlunun en büyük hayalinin Galatasaray'da oynamak olduğunu söyledi.
Star TV Spor Müdürü Ertem Şener tarafından hazırlanan Futbolig'de dün gece Estonya maçının kahramanlarından Sercan Yıldırım'ın babası Kenan Yıldırım'ın sözleri gündeme bomba gibi düştü. Ertem Şener'in sorularını yanıtlayan Kenan Yıldırım son zamanlarda tehditler aldıklarını vurgulayarak "Oğlum Galatasaraylı ben de öyle. Artık söylemekten çekinmiyorum. Fenerbahçe bizim için bitmiştir" şeklinde konuştu. Baba Yıldırım, Sercan'ın Fenerbahçe'nin kapısından nasıl döndürüldüğünü açıkladı.
İşte Ertem Şener ve Kenan Yıldırım arasındaki konuşmanın detayları…
E.Ş – Sercan'ın Fenerbahçe'ye transferi neden olmadı?
SERCAN'IN BABASI (Kenan Yıldırım)- Fiyatı başkan çok uçuk tuttu (Bursa başkanı). Ondan yani. Siz geçen hafta duyurduğunuzda "Sercan Fenerbahçe ile 4 yıllık anlaştı diye bu haberin kaynağı da bendim zaten. Size bağlanan arkadaş haberi benden aldı. Ben çık söyle dedim. Çünkü bitmişti transfer. Siz doğru haberi vermiştiniz."…Ama bir anda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Vederson'u vermem onun yerine Sercan için 9 buçuk milyon euro vermeye hazırız deyince bizim Bursaspor başkanı uçtu uçtu. Bir anda fiyatı 11 buçuk milyon euro'ya çıkardı. İnanamadım. Sercan'ı çok yıprattılar.Çok hırpaladılar.…Ben Galatasaraylıyım. Sercan'ın da gönlünde Galatasaray vardı.Türk kulüpleri isteseler vermeyeceğim artık. Hedef Avrupa bundan sonra. Tercihimiz Avrupa.
E.Ş.-Siz şöyle bir yorumda bulundunuz mu yakın çevrenize "Galatasaray'ı Fenerbahçe'ye tercih ederiz"? bu doğru mu? Gönlünüzden Galatasaray geçiyormuş doğru mu?
K.Y- Aynen öyle
E.Ş- Peki Galatasaray ile görüştünüz mü bu konuda?
K.Y- Evet Haldun Üstünel ile bir görüşmemiz oldu. Çok kibar bir insan. Çok iyi. Bizim istediğimiz rakamı veremeyeceklerini dobra dobra açıkladı. Keita ve Elano'ya çok para ödediklerini bu sebeple bütçelerinin yeterli olmayacağını söyledi. Dedim ya bundan sonra Türk kulüplerini düşünmüyorum. Zaten devre arasında Avrupa'dan gelecekler. Ocak'ta büyük ihtimalle İngiltere'ye gidecek.
E.Ş –Fenerbahçe ile ve Galatasaray ile birlikte mi görüştünüz aynı anda mı görüştünüz? Metin Korkmaz bu Mehmet Topuz'un menajeri değil mi?
K.Y-Hayır. Önce Galatasaray ile görüştük. Fenerbahçe'den bir çok menajerler aracılığıyla teklif geldi bize. Bizzat bizimle görüşmediler. Menajerleri devreye soktular hep.
E-Ş-Sercan'ın kaç tane menajeri var ki?
K.Y- Kaç tane değil. Bir sürü menajer geldiler. Bitireceğiz dediler. Hiç birine itimat etmedim. En son kulüp bize Metin Korkmaz ile bağlantıya geçiyoruz. Biz ona yetki verdik. Mecburen kulüple hareket etmemiz gerekiyordu. Biz de o şekilde hareket ettik. Metin Korkmaz'a verdim ben. 2011'e zaten Federasyon'a verildi, resmi menajerimiz diye.
E.Ş – Metin Korkmaz bu Mehmet Topuz'un menajeri değil mi?
K.Y – Evet evet evet !
E.Ş – Hani bu Mehmet Topuz olaylarından dolayı Aziz Yıldırım bir daha Metin Korkmaz ile çalışmam demişti? N'oldu, nasıl oluyor bu olaylar ?
K.Y-Vallahi ben Fenerbahçe'den hiçbir yetkiliyle görüşmedim. Onlar benle görüşmüyorlar. Bu Metin Korkmaz Bursaspor kulübünün menajeri. Tanju Çolak ile Metin Korkmaz ortaklar. Bursa ile çok iyiler. Bundan kaynaklanıyor. Fener'de muhatap olarak alıyor. Ben çalışmak istemedim. Ama benim çocuğum Mehmet Topuz gibi değil. Gelip benden istemediler. Ben oğlumu evladımı o durumlara düşürmem. Bir daha Fenerbahçe bitmiştir benim için. Bitti Fenerbahçe bizim için. Trilyonları verseler bitmiştir. Dünyanın sonu gelse bitmiştir. Benim oğlum neyse ya neyse.
E.Ş-Sercan nereyi istiyor peki? Sizin Galatasaray'ı istediğinizi biliyorum da. Sercan da mı istiyor Galatasaray'ı?
K.Y-Evet doğru. Artık söylüyorum. Sercan'da Galatasaray'ı istiyor. Ama bundan sonrası için hedefimiz yurt dışı. Ben Sercan'a da dedim. Gördün işte bütün takımları. Seni başkan vermez bu fiyata. Biz bu sene kulübe inandık 1 sene daha uzattık. Neyse konuşturmayın beni.
E.Ş-Kenan Bey kimse M.United ve M.City'nin teklif yaptığına inanmıyor Sercan'a…
K.Y-Gidin Bursaspor'dan isteyin o zaman.Kulüpte var.
E.Ş-Siz bana fakslayın.
K.Y-Ben de yok Bursaspor kulübünde var. Bana vermezler.
CeNTeR_TR
07.Eylül.2009, 19:44
Dün akşam bir spor programındada dinLedim bu muhabbeti.
Adam iLk önce gönLümüzden geçen kLüp oLan Fenerbahçe iLe anLaştı diyor ardından transfer iptal oLunca Galatasarayı istiyorduk diyor.
Sen oyna diLber biz çaLarız aLem bizi dinLer ;;)
TR.CaPTaiN
07.Eylül.2009, 20:01
Milliyet ve Star TV aynı gruptan olmasına rağmen röportajda bazı yerleri değiştirmişler.
http://www.ajansspor.com/video/v/20090907/iste_sercan_yildirim_gercegi.html
Sercan'ın babasının rolünü transferde ben çözmüş değilim. Olay öyle bir duruma geldi ki, Sercan'ı transfer etmek isteyen takım hem Sercan'ın menajeriyle hem Sercan'ın babasıyla hem Bursaspor'la neredeyse uçan kuşla anlaşmak zorunda. Ayrıca Aziz Başkan 9.5 m € gibi ciddi bir para teklif etmiş. Teklif edilen 9.5 m €'ya rağmen Sercan'ın alınamamasına kesinlikle üzülmem.
Enteresan bir nokta daha var; Sercan'ın babası diyor ki, sırf kulüple muhattap olmayacaksın biraz da gelip oyuncuyla anlaşacaksın. Eğer Fenerbahçe öyle birşey yapmış olsa İbrahim Yazıcı çıktığı her programda Fenerbahçe yöneticilerini yerden yere vururdu. Kaldı ki doğru olan da zaten kurallara göre Sercan'ın babasının dediği değil.
Son olarak da, Sercan'ın babası Sercan'a Avrupa'dan da teklifler olduğunu eğer Ertem Şener isterse Bursaspor'dan alabileceğini söyledi. Fakat Ertem Şener röportajdan sonra istedik ama bu belgeleri bize vermediler dedi. Eğer Bursaspor kulübü verseydi bu belgeleri Star TV'ye, hepimiz Sercan'a Avrupa'dan gelen tekliflerin kaç m € civarında dolaştığını görmüş olurduk.
Crocodile1963
07.Eylül.2009, 20:08
Onu bunu bırakın medya bütün sene Sercan'ı transfer ettirmeye çalıştı ama nafile. Babası - amcası - dayısı kim ne derse desin bütün iş kulüpte bitiyor.
Sercan bu sene Bursaspor'da kaldı eğer Bursaspor'dan transfer olucaksa bu Avrupa kulüpleri olacaktır. . .
bugra 1905
07.Eylül.2009, 20:14
Onu bunu bırakın medya bütün sene Sercan'ı transfer ettirmeye çalıştı ama nafile. Babası - amcası - dayısı kim ne derse desin bütün iş kulüpte bitiyor.
Sercan bu sene Bursaspor'da kaldı eğer Bursaspor'dan transfer olucaksa bu Avrupa kulüpleri olacaktır. . .
İnşalalh Kardeş Ben Sercanın Türkiyede Bursadan Başka Bir Yerde Oynamasını İstemiyorum İnşallah Buradan Avrupaya Gider
Sekopej
07.Eylül.2009, 20:17
Daum Vederson'dan vazgeçse demek ki Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşmiş olacaktı. Vederson verilmeyince 9,5 Euro'yu kabul etse Bursaspor yine Fenerbahçe'ye gelmiş olacaktı. Sonra da gönlümüzde Galatasaray var, Fenerbahçe benimle görüşmedi diyor. Doğru olanı zaten öncelikle kulüplerin görüşmesi değil mi?
9,5 gerçekten iyi bir rakam. Sanmıyorum bundan daha fazlası teklif edilsin. Aziz Yıldırım da bu tekliften yukarı çıkmayacaktır artık. Ocak'ta göreceğiz avrupa kulübüne giderse kaç paraya gidecek?
Crocodile1963
07.Eylül.2009, 20:21
Birazdan Sercan'ın açıklamaları basına düşer biraz bekleyin. . .
barahir
07.Eylül.2009, 20:23
Çok Fazla Gündemde olması iyi değil bu çocuk için.. Rahat bıraksınlar, seneye de gider bi avrupa klübüne işte..
anilton
07.Eylül.2009, 20:55
Daum Vederson'dan vazgeçse demek ki Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşmiş olacaktı. Vederson verilmeyince 9,5 Euro'yu kabul etse Bursaspor yine Fenerbahçe'ye gelmiş olacaktı. Sonra da gönlümüzde Galatasaray var, Fenerbahçe benimle görüşmedi diyor. Doğru olanı zaten öncelikle kulüplerin görüşmesi değil mi?
9,5 gerçekten iyi bir rakam. Sanmıyorum bundan daha fazlası teklif edilsin. Aziz Yıldırım da bu tekliften yukarı çıkmayacaktır artık. Ocak'ta göreceğiz avrupa kulübüne giderse kaç paraya gidecek?
Serkan abi adam diyor ki F.Bahçe M.Topuz olayındaki gibi sadece bonservis konusunda anlaşabilir.Ama böyle transfer bitmez ben gelmiyorum desem nasıl alacaksın,gelip bizimlede konuşması lazım diyor...
PesimiSTyLa
07.Eylül.2009, 21:06
Haldun Üstünel ile görüşmüş, Onların gönlünden de Galatasaray geciyormuş ama "Bu sartlarda bizim transfer etmemiz zor, daha az bedelle Elano, Keita aldık." demiş Haldun Üstünel ve gerçekleşmemiş transfer. Babası Rijkaard ile calışmasını ve Arda ile yan yana oynamasını istiyormuş, Sercanda aynı sekilde, olmamış. Artık Türkiyeden transferine izin vermeyecegim dedi babası. Fenerbahce kapısını da tamamen kapattım, ona hiç izin vermeyecegim dedi. Bundan sonrada Sercan'ın gidecegi yer Avrupa olur. Ama Bursa istedigi gibi 9-10 milyonları alamaz, 4-5 milyonlara bırakmak zorunda kalır.
DisCo
07.Eylül.2009, 21:16
Galatasaray ne yapıp edip Sercan'ı transfer etmelidir. Yabancılara milyon dolarlar giderken geleceği olan ve Türk bir oyuncu kaçırılmamalı. Hele ki Sercan gibi bir oyuncu.
Sekopej
07.Eylül.2009, 21:23
İyi de Anıl, Sercan ile görüşse ve ben gitmek istiyorum dese Sercan, oyuncunun aklını çelmiş olmayacak mı? Sercan'ın başını döndürecek teklif yapsa bir kulüp ve Bursaspor ile anlaşmamış olsa, Sercan gitmek istiyorum diyerek Bursaspor'u zor durumda bırakamaz mıydı? Ne olurdu Bursaspor ya sözleşme uzat ya da kadro dışısın derdi, sonra en azından para kazanalım diyerek istediğinden daha düşük bir fiyata satmak zorunda kalabilirlerdi.
Bu nedenle kulüple görüşmek en doğrusu. Eğer Vederson'u vermeyi kabul etse Fenerbahçe, Fenerbahçe'ye imza atacakmış, demek ki Sercan'ın da haberi vardı ve istiyordu yoksa transfer o aşamaya kadar gelmezdi. Babasının açıklamalarını bu nedenle tutarsız diye değerlendiriyorum.
Siz geçen hafta duyurduğunuzda "Sercan Fenerbahçe ile 4 yıllık anlaştı diye bu haberin kaynağı da bendim zaten. Size bağlanan arkadaş haberi benden aldı. Ben çık söyle dedim. Çünkü bitmişti transfer. Siz doğru haberi vermiştiniz."…
Transfer bitmişse Sercan'ın da, babasının da onay verdiği anlamına geliyor bu açıklama bence.:) Bizimle iletişime geçmediler pek inandırıcı değil.:)
Ve burası Türkiye, büyük konuşmayacaksın. Türkiye'den bir kulübe vermeyeceğim diyor ama Bursaspor avrupadan istediği teklifi alamazsa ve Galatasaray ya da Fenerbahçe iyi teklif yaparlarsa görürüz Sercan geliyor mu, gelmiyor mu?
Tabi Türkiye'de bu konularda üstüne gidilerek kaybolması yerine yurt dışında gelişimini sürdürebileceği bir kulübe bir an önce gitmesini ben de isterim.
murat taşlı
07.Eylül.2009, 21:34
Ne acayip milletiz hiç bir şeyimiz düzgün değil kim kime ne yapmış anlamış değilim yahu.Her transfer yılan hikayesi gibi.
ForsakeN
07.Eylül.2009, 21:48
Babasının bu açıklamaları yaparken belki de telefon görüşmesinin kaydedildiğinden haberi bile yoktur.Çünkü çok dobra konuşuyor adam.Ertem Şener ile muhabbet ediyor gibi konuşurken anlatıyor tüm bunları.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bir de babanın bu açıklamaları basına milli maç öncesi yapması çok saçma oldu.
bursa_mc
07.Eylül.2009, 21:54
Sercan'dan açıklama
Bursaspor'un yıldız futbolcusu Sercan Yıldırım, son günlerde kendisi hakkında çıkan bazı haber ve açıklamalarla ilgili Bursasporum.com'a bilgilendirmede bulundu.
Değerli spor kamuoyunun dikkatine...
Son dönemde basında yer alan transfer söylentileri ve benim dışımda yapılan açıklamalar mensup olduğum camiayı olduğu kadar beni de son derece rahatsız etmiştir. Yapılan açıklamaların benimle hiçbir ilgisi olmadığı gibi beni de hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
Bursaspor’da oynamaktan ve yeşil beyaz formayı taşımaktan dolayı onur duymaktayım. Taraftarlarımızı benim dışımda gelişen olaylardan dolayı üzdüğüm için özür dilerim. Milli takımdan döndükten sonra bu konularla ilgili daha geniş bir basın açıklaması gerçekleştireceğim.
Clayman
08.Eylül.2009, 00:36
Bu tekliflerin zaman sırası da önemli tabi. İlk teklifi Fenerbahçe yaptı sanırım. O kabul edilmedi. Haldun Üstünel'in söylediklerine göre Galatasaray'ın Bursa'ya bir teklif götürmemiş olması gerekiyor. En azından o cümleden o anlam çıkıyor. Son olarak da Fenerbahçe 9,5 milyon € + Vederson teklifi yapmış anladığıma göre. Vederson gitmesin denilince transfer gerçekleşmemiş.
Demek ki Sercan, Galatasaray Bursaspor'un istediği teklifi yapsa bize gelecekti. Biz teklif yapmayınca da transfer olmuş olmak için Fenerbahçe'ye gidecekti herhalde.
MaliKaya
08.Eylül.2009, 00:51
Bu kadar buyuk konusmamasi lazim. Sercan cok yetenekli bir oyuncu, olanla olmayana care yok ama Sercan'in Avrupa'ya gdcegini zannetmiyorum.
Crocodile1963
08.Eylül.2009, 01:41
Galatasaray satsın o zaman Arda'yı Fener'e madem bu kadar meraklıyız transferine. Ne de olsa değerini buldu öyle değil mi . . .
RaSenGan
08.Eylül.2009, 02:50
Biz Sercan için Arda + 10 Milyon Euro verelim belki değerini bulur :)
Umarım bir dahaki sezon Avrupa'da temsil eder ülkemizi.
erdemzorer10
08.Eylül.2009, 03:14
Avrupa'dan Sercan için Başkanın düşündüğü miktarda bi para çıkacağını sanmıyorum..
Neyse hayırlısı olsun..İnşallah bizi gelecekte çok büyük bir avrupa kulübünde temsil eder Genç Timsah..
CeNTeR_TR
08.Eylül.2009, 03:18
Sercan çok yetenekli ama babasınında çok yanlışı var bu konuda.Ben onu Avrupaya yollayacağım diyor.Sen nasıl yolluyorsun.Bırak çocuğun karar versin.
Sercan'ın City veya United'a gittiğini bir düşünün hangi maçta kaç dakika süre alacak ? Belki futbolunu geliştirecek ama otura otura körerecek.
Şimdi mantıklı konuşacak olursak Roonney , Adebayor gibi isimlerden Sercan forma şansı bulabilirmi öyle birşey olma imkanı yok değil hiç yok.
Peki Fenerbahçede veya Galatasarayda oynayabilirmi ? Bana göre iki takımdada banko oynar.Peki bu iki takımdan mı Avrupaya gitmesi daha kolay olur yoksa Bursaspordan'mı ? Tabiyki Fenerbahçe ve Galatasaraydan gitmesi daha kolay olur.
O zaman ben onu şuraya yollayacağım yok yollamam yok yollarım gibi sözler yanlış.İlk önce Türkiye'de büyük takımda pişer ardından Avrupaya gider.Ama bu çocuğun futbol hayatı bitecekse sadece paraysa onlar için futbol o zaman hiç durmasın City ile anlaşsın :)
E.Cartman
08.Eylül.2009, 03:41
Avrupa'dan hiç bir takım Sercan için 9-10M€'ları vermez hatta bazı takımların 4-5'leri bile vermek istemeyeceklerini düşünüyorum çünkü Sercan şu anda sadece Türkiye çapında patlama yapmış bir isim Sercan'ın bir şekilde vitrine çıkması Lazım ya GS yada FB'ye gelecek yada Milli takım dünya kupasına giderse orda patlama yapacak başka bir yolu yok Arda'yla kıyaslamalar olmuş burda Arda'nın yaptığı patlamanın 10'da 1'ini yapmadı Sercan bir de ordan bakın ve Türkiye'de kaç futbolcuya Nike gibi büyük bir firma özel bir reklam yapmış sorarım lütfen karşılaştırmaları biraz dengeli ve mantıklı yapın...
TR.CaPTaiN
08.Eylül.2009, 04:11
Bu tekliflerin zaman sırası da önemli tabi. İlk teklifi Fenerbahçe yaptı sanırım. O kabul edilmedi. Haldun Üstünel'in söylediklerine göre Galatasaray'ın Bursa'ya bir teklif götürmemiş olması gerekiyor. En azından o cümleden o anlam çıkıyor. Son olarak da Fenerbahçe 9,5 milyon € + Vederson teklifi yapmış anladığıma göre. Vederson gitmesin denilince transfer gerçekleşmemiş.
Demek ki Sercan, Galatasaray Bursaspor'un istediği teklifi yapsa bize gelecekti. Biz teklif yapmayınca da transfer olmuş olmak için Fenerbahçe'ye gidecekti herhalde.
Fenerbahçe Vederson'u vermek istememiş. Fenerbahçe'nin teklifi sadece 9.5 m €. Bursaspor ise Vederson'u vermiyorsanız sadece para olarak 11.5 m € verin demiş. Doğal olarak Fenerbahçe de o parayı vermiyor.
Galatasaray konusuna gelince, Sercan'ın babası ve Sercan Galatasaray'ın oyun yapısının Sercan'a daha uygun olduğunu düşünüyorlarmış fakat Galatasaray da Bursaspor'un istediği parayı çok bularak almamış.
Clayman
08.Eylül.2009, 04:33
Fenerbahçe Vederson'u vermek istememiş. Fenerbahçe'nin teklifi sadece 9.5 m €. Bursaspor ise Vederson'u vermiyorsanız sadece para olarak 11.5 m € verin demiş. Doğal olarak Fenerbahçe de o parayı vermiyor.
Ben de farklı birşey demedim zaten. Bir sonraki cümlemden anlaşılıyor.
nannar
08.Eylül.2009, 04:56
Fenerbahçe ve Beşiktaş ülke içindeki trasnfer piyasasını uçurmasaydı bu fiyatlar oluşmazdı...Sen gidip İsmail Köybaşı , Tabata ya da Mehmet Topuz gibi isimlere 6 ile 10 milyon arasında rakamlar verirsen Bursa başkanı Sercan'a 11 de ister 21'de ister!!! Yurt dışından bu saydığım 4 futbolcuya toplam 15 milyon € vermezler ama içerde bu adamlar toplam 25-30 milyon € yapıyor ne hikmetse... Eğer bu oyuncular bu fiyatsa Arda Türkiye'de 50 milyon € yapsın... Yurt dışında 3 yapan içerde 10 yapıyorsa , yurt dışında 15 yapan içerde 50 yapar yani... Sercan'ı ben çok beğeniyorum ve Galatasaray'da olmasını isterim ancak Türkiye'de transfer piyasasının arttırılmasından yana da değilim...Bu yüzden bence yıldızı parlayan oyuncuları kapmak için yarışır gibi fiyat arttırıp , parayı basar alırız zihniyetinin değiştirmesi lazım Fenerbahçe ve Beşiktaş Kulüplerinin... Bizim Keita+Elano+Baros+Kewel 4 lüsünü aldığımız fiyata Türkiyeden Mehmet Topuz+ İsmail Köybaşı + Tabata + Sercan alınmıyor :) Sizce de bir gariplik yok mu? ;)
sananes
08.Eylül.2009, 05:00
Yabancı sınırı var yani mehmet topuzu fenerbahce besiktas yıllardır istiyodu az paraya satmıyo anadolu takımları işi ögrendiler eskiden afrikalı oyuncuları 1e getirip 5 satıyolardı şimdi türk oyuncuları biraz parlatıp cok daha karlı bi şekilde satıyolar.Yani piyasa şartları bu Tabata hariç Türk oyunculardan bahsediyorum.Büyük takımsan kaliteli türkleri almak istiyosun onlarda böyle işte yapabilecek bisey yok ki
Sheriff
08.Eylül.2009, 05:05
Sercan gelse banko oynayacakmıydıki zaten de oyun planını düşünüyorlarmış :)
Clayman
08.Eylül.2009, 05:22
Sercan gelse banko oynayacakmıydıki zaten de oyun planını düşünüyorlarmış :)
Sercan'ın babasının Galatasaray'ı istemesinin sebebi, Sercan'ın Galatasaray'lı olması ve babasının, Sercan'ın Rijkaard gibi bir hoca ve Arda'yla yan yana oynamasını istemesinden..
TR.CaPTaiN
08.Eylül.2009, 05:40
Ben de farklı birşey demedim zaten. Bir sonraki cümlemden anlaşılıyor.
Farklı birşey demişsin. Ortada Fenerbahçe'nin 9.5 m € + Vederson şeklinde bir teklifi yok. Fenerbahçe'nin teklifi sadece 9.5 m € Zaten Fenerbahçe 9.5 m € + Vederson teklifi yapsa muhtemelen şuan Sercan Fenerbahçe'nin oyuncusuydu. Bir de Vederson gitmesin diyen bir yönetim nasıl 9.5 m € + Vederson teklifi yapabilir ki ?
Diğer mesajımda eklemeyi unuttuğum birşeyi daha ekleyeyim; Tamam Sercan genç oyuncu olduğundan dolayı babasının ona sahip çıkması, destek vermesi vs. önemli fakat Sercan'ın babasının medyada bu kadar fazla gözükmesi doğru değil. Doğru olan Sercan'ın transferinde bu işi profesyonel olarak yapan bir kişinin rol almasıdır. Tabi ki bu işin mutfak kısmı olacaktır. Evde babasına danışacaktır ama bu işi profesyonel olarak bilmeyen bir kişi bu kadar medyada yer bulursa bu Sercan için de pek güzel olmaz.
bursa_mc
08.Eylül.2009, 16:15
Ne Zaman Susacak Bu Adam?
Crocodile1963
08.Eylül.2009, 17:12
Sercan'ın hala neden tartışıldığını anlayamıyorum. Sercan, Bursaspor'da kaldı mı? Evet. Bursa'da mutlu mu ? Evet.
Geçen sene başlarında Sercan'ı Türkiye'de tanıyan yoktu. 2008-2009 sezonunda SüperLig'de oynamaya başla ve ilk senesinde 15 gol attı. Şimdi tanımayan yok.
Seneye bu zamanlarda Sercan hakkında ne konuşuyor olacağız acaba ?
bursa_mc
08.Eylül.2009, 17:18
Seneye değil Ocak ayında yine başlar..:D
Sekopej
08.Eylül.2009, 17:37
Sercan'ın babası oğlunu gündemden düşürmek istemiyor sanırım. Çünkü transferin son dönemlerinde Fenerbahçe'ye gidiyor açıklamasını da o sızdırmış basına, şimdi bu açıklamayı yapan da babası. Bıraksın açıklamaları, Sercan zaten oynamaya, gollerini atmaya devam ettikçe gündemde kalacaktır.
bursa_mc
09.Eylül.2009, 15:26
TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜM
Kenan Yıldırım, “Star TV beni resmen tuzağa düşürdü. Gerçekler ekrana yansıtıldığı gibi değil” diyerek kendini savundu.
Sercan`ın babası, tepki toplayan sözlerinin montajlanıp verildiğini iddia etti
Engin AKSÖZ
Transfer sezonunun en gözde oyuncusu olan Bursasporlu Sercan Yıldırım’la ilgili spekülatif haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Transferin gündemini bazı günler neredeyse tek başına belirleyen yıldız oyuncuyu, süreçte tepe tepe kullanan yaygın yazılı ve görsel medyanın, son olarak baba Yıldırım üzerinden olaya yeni bir parantez açması, dün Bursa’da geniş yankı bulmuştu.
Dün Olay Spor`u ziyaret eden baba Kenan Yıldırım, Star TV’deki ‘Futbolig’ programına yaptığı açıklamaların bazı yerlerinin montajlandığını iddia etti.
Söylemediği bazı şeylerin kendi ağzından dillendirildiğini belirterek, “Söz konusu kanal beni resmen tuzağa düşürdü. Gerçekler ekrandaki gibi değil. Telefon konuşmamızı bana haber vermeden kaydedip yayına vermişler” açıklamasında bulundu.
G.SARAYLIYIZ DEMEDİM
Programa pazar gecesi canlı bağlanmadığını, konuşmalarının 4 Eylül Cuma günü kendisine haber verilmeden banda alındığını, bazı pasajlarda kullanmadığı ifadelerin yer aldığını ileri süren baba Kenan Yıldırım en çok “Ben de Sercan da G.Saraylıyız” sözüne içerlediği söyledi.
Baba Kenan Yıldırım kendini şu sözlerle savundu:
“Star TV’den arayanlar bir süre sonra tuzak sorulara başladı. Fenerbahçe’nin önerdiği rakamlarla, G.Saray’ın ne verdiğini sorguladılar. Daha sonra sıra ailece Sercan’ın hangi takımda oynamasını istediğimize geldi. Ben bu soruda kesinlikle `ben de Sercan da Galatasaraylıyız` demedim. Bu sözlerim kesinlikle kurgu ve doğru değil. Sadece Rijkaard’ı taktir ettiğimi, G.Saray’da oynarsa Arda Turan ile iyi bir ikili olacağını öne sürdüm. Ama asla `Galatasaraylıyız` demedim. Ben doğma büyüme Bursalı ve Bursasporluyum. Böyle bir şey deklare etmem, kendi özümü inkar anlamına gelir.”
SAĞLAM’DAN ÖZÜR DİLERİM
Rijkaard’ın adını telaffuz ederek Ertuğrul Sağlam’ı istemeden incittiğini de belirten baba Yıldırım, “Burada hata ettiğimi kabul ediyorum. Ertuğrul Sağlam’ın oğlumun üzerinde büyük emeği vardır. Rijkaard’ı başarılı futbol kariyeri nedeniyle örnek göstermiştim. Bu yanlış anlaşılma nedeniyle Ertuğrul hocamdan özür dilerim” şeklinde konuştu.
“Bizim ailece derdimimiz para değil” savunmasında bulunan baba Yıldırım, her ortamda paragöz birisi gibi gösterilmekten şikayet ederek sözlerine şöyle devam etti:
“Elbette oğlumun haklarını koruma adına arkasında duracağım. Hakkımızı arama adına yaptığımız çıkışlar hep yanlış yorumlandı. Başkan Yazıcı’ya sözleşme yenilerken ‘bizi mağdur etme, istersen 2015’e kadar imza atalım’ dedim. Her şeyi sayın Yazıcı’ya ve yönetime bıraktık. Çünkü biz önce Bursasporluyuz. Sercan’ın kazandığı parayla ilgili de spekülasyonlar yapılıyor. Beş kuruş peşin para almadık. Oğlumun altındaki son model arabayı bankadan kredi çekerek satın aldık. Hala taksitlerini ödüyorum.”
ARTIK KONUŞMAYACAĞIM
Söz konusu programda anlattığı birçok şeyin yayına verilmediğini öne süren baba Yıldırım sözlerini şöyle bitirdi:
“Örneğin Sercan’a Manchester United ve M. City’den 15 yaşından beri teklifler geldiğini belirttim. Konuşmamı yayına hazırlayanlar bu sözlerimi makaslamış. `Bana inanmıyorsanız, açın telefonu kulübe sorun` dedim. İşlerine gelmeyeni kestikleri için, anlatmak istediklerimin özü uçup gitmiş. Beni oğlumun üzerinden kullanıp tuzağa düşürdüler. Taraftarla karşı karşıya bıraktılar. Yanlış yaptığımı kabul ediyorum. Artık bundan böyle kimseye oğlumla ilgili açıklama yapmayacağım.”
Olay.com.tr (MB)
ForsakeN
09.Eylül.2009, 17:02
Babasının bu açıklamaları yaparken belki de telefon görüşmesinin kaydedildiğinden haberi bile yoktur.Çünkü çok dobra konuşuyor adam.Ertem Şener ile muhabbet ediyor gibi konuşurken anlatıyor tüm bunları.
TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜM
Söylemediği bazı şeylerin kendi ağzından dillendirildiğini belirterek, “Söz konusu kanal beni resmen tuzağa düşürdü. Gerçekler ekrandaki gibi değil. Telefon konuşmamızı bana haber vermeden kaydedip yayına vermişler” açıklamasında bulundu.
Söylemiştim.StarTV'den de bu beklenridi zaten.Adamı resmen kandırmışlar yazık. Tabii babanın da böyle birşey olabileceğini önceden görmesi gerekirdi.Bir basın mesubuna bunları niye anlatıyorsun kardeşim.
TR.CaPTaiN
10.Eylül.2009, 03:49
Zaten izlendiğinde orjinalinde Galatasaraylıyız diye birşey söylemediği görülüyordu fakat basın doğal olarak daha ilgi çekici olsun diye Galatasaray'da oynamak istiyordu sözüne kendi yorumunlarını katarak Sercan Galatasaraylı başlığını atmıştı. Sercan gerçekten Galatasaraylı, Beşiktaşlı veya Fenerbahçeli olabilir. Ben ihtimal vermesem de, 3 büyüklerden birini tutabilir ama çıkıp da bunu ne babası ne de oyuncunun kendi açıklamaz. Sonuçta bu işten para kazanan insanlar taraftar gibi düşünemezler ve giydikleri formanın hakkını vermeye bakarlar. Şuan kimse diyemez ki, benim takımımda oynayan oyuncuların hepsi küçüklüğünde bizim formamızla geziyordu, bizim renklerimize gönül veriyordu.
Sercan'ın babasının medyayla köprüleri atması Sercan için iyi bir gelişme.
bursa_mc
10.Eylül.2009, 14:47
Sercan'ın babasının medyayla köprüleri atması Sercan için iyi bir gelişme.
Ne gibi iyi bir gelişme??
bursa_mc
10.Eylül.2009, 15:31
Montaj varsa işimi bırakırım
Star TV Spor Müdürü Ertem Şener, “Kenan Yıldırım`ın ses kasedinin montajlı olduğunu kanıtlasınlar, ben mesleğimi bırakırım” dedi.
Bursasporlu Sercan`ın babası Kenan Yıldırım`ın, pazar gecesi Star TV`de yayınlanan Futbolig programında ekrana gelen ses kaydının yankıları devam ediyor. Baba Yıldırım`ın “Star TV benim söylediklerimi montajlamış ve haberim olmadan yayınlamış. Tuzağa düşürüldüm” şeklindeki iddialarının ardından gazetemizi arayan Star TV Spor Müdürü Ertem Şener, Kenan Yıldırım`ın gerçekleri söylemediğini açıkladı.
İZNİYLE YAYINLANDI
Şener, kendilerinin, Sercan`ın `oldu` denen Fenerbahçe`ye transferinin neden gerçekleşmediğini öğrenmek için baba Kenan Yıldırım`ı aradıklarını belirterek, “Bu kaset, Kenan beyin bilgisi dahilinde yayınlandı. Kesinlikle art niyetli montaj yok. Bu kasedin montajlı olduğunu kanıtlasınlar, ben mesleğimi bırakırım” dedi.
Ertem Şener konuyla ilgili OLAY`a şunları söyledi:
“Kenan Yıldırım, `Sercan Estonya maçında cumartesi günü gol atarsa, söz veriyorum, kendim programa geleceğim. Benim kasedimi yayınlamanıza gerek yok. Eğer gelmezsem o zaman yayınlarsınız` dedi.
Ayrıca, telefon bağlantısında, yayında çıkmasını istemediği bazı bölümler olduğunu söyleyerek, o bölümlerin çıkarılmasını istedi. Ben de o bölümleri çıkardım. Bunların dışında herhangi bir montaj yapmadık.”
TUZAK NE DEMEK
“Bu kaset, tamamen Kenan Yıldırım`ın bilgisi dahilinde yayınlandı. Zaten yasa gereği izinsiz vermemiz mümkün değil. Hele hele tuzağa düşürme diye bir şey kesinlikle olamaz. Bu sözler, Bursaspor camiasının bizi yanlış değerlendirmesine yol açar. Oysa böyle bir durum yok. Kenan Yıldırım, telefonda resmen bize `Ben Galatasaraylıyım` dedi. Bu söz, nasıl montajlanıp da söyletilebilir ki!”
Star TV Spor Müdürü Şener, elindeki ham kasedi Bursa`ya göndermeye hazır olduğunu belirterek, “Benim Bursaspor`la herhangi bir sorunum olamaz. Ayrıca Bursaspor taktir ettiğim bir takımdır. Kenan Yıldırım, oğlu Sercan`ın Fenerbahçe`yle anlaştığı yönündeki haberleri de kendisinin medyaya verdiğini kabul etti” ifadesini kullandı.
YÜZLEŞMEYE HAZIRIM
Ertem Şener, sözlerini şöyle noktaladı:
“Namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum. Bu kaset, herkesin bilgisi dahilinde yayınlandı. Eğer bu kasedin montajlı olduğunu kanıtlasınlar ben o gün gazetecilik mesleğini bırakırım. Hodri meydan!.. Kenan Yıldırım ile bu konuda her yerde yüzleşmeye de hazırım.”[/B]
olay.com.tr
TR.CaPTaiN
10.Eylül.2009, 19:50
Ne gibi iyi bir gelişme??
Şöyle iyi bir gelişme; Sercan'ın babası çıkıp televizyonlara, gazetelere transfer dönemi bittikten sonra açıklama yapmayacak. Dolayısıyla televizyonlarda, gazetelerde Sercan'ın transferiyle ilgili yazılar olmayacak. Ve Sercan transfer haberleriyle değil oynadığı futbolla konuşulacak.
barahir
10.Eylül.2009, 20:37
Ertem Şener bıraksın bu işleri.. O kaydın montajlanmış olduğu çok açık.. Dinlerken bile kesilen bölümler beli oluyo..