PDA

View Full Version : Sel mezarlığı yok etti şehide dokunmadı.

DisCo
13.Eylül.2009, 17:45
http://www.haberturk.com/2009/09/13/kuturesim/mezaaarrseee.jpg

Geçtiğimiz çarşamba günü şiddetli yağmur sonrası oluşan sel, Balıkesir’in
Gönen İlçesi’ne bağlı Dereköy Beldesi’nde mezarlığın yok olmasına neden oldu. Selin yıktığı köy mezarlığında sadece bir mezar sağlam kaldı. 1995 yılında Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’nde şehit düşen 1974 doğumlu Jandarma Çavuş Ercan Coşkun’a ait olan mezarın başındaki Türk bayrağı bile selden etkilenmedi.

LEKE BİLE YOK

Şehit babası Ethem Ruhi Coşkun, “Sel, kocaman blokları, ağaçları söküp götürdü. Şehit mezarı ve bayrak buradaydı. Aldım bayrağı yıkadım yerine koydum. Mezarın mermerini de sildim” dedi. Şehidin annesinin mezar taşını dere kenarında bulduklarını söyleyen köyün eski bekçisi Esat Engin ise
“Gördüğünüz gibi bu mezarlar böyle bahçe kısmına doğru gelmiş. Mezar taşları sağa sola saçılmış. Fakat Allah’ın hikmeti ki, Ercan kardeşimizin mezarı bayrağına varıncaya kadar duruyor. Allah tarafından kardeşimize bir şey gelmiş ki, kabri sapsağlam kalmış. Mezar taşında dahi bir leke yok. Bu olayı duyan vatandaşlar köye geliyor” diye konuştu.

Addolorato
13.Eylül.2009, 17:48
Çok ilginç gerçekten.. Allah'ımızın şehitlere ne kadar saygı gösterdigininde bir kanıtı..

Nedvedmania
13.Eylül.2009, 18:56
Anlamadım ben. Babası Bayrağı almış yıkamış. Mermerdeki çamurları temizlemiş yazıyor. Altındada leke bile yoktu yazıyor.

SAİT71
13.Eylül.2009, 20:18
ya bu tür şeylere inanmayın arkadaşlar. Yanlış anlaşılma olmasın, şehidler ölmez mezardada yaşarlar ama bir kere o mezar suyun akış yönüne göre yukarıda kalıyor. Hemde nereden bileceğiz ki sonradan bayrağı dikmediler ve temizlemediler taşı felan. Yani haber yapmak içinde uydurulmuş birşey olabilir.

Daha garibi bu şehid neden bir şehidler mezarlığında değilde tek başına burada?

RaSenGan
13.Eylül.2009, 20:23
ya bu tür şeylere inanmayın arkadaşlar. Yanlış anlaşılma olmasın, şehidler ölmez mezardada yaşarlar ama bir kere o mezar suyun akış yönüne göre yukarıda kalıyor. Hemde nereden bileceğiz ki sonradan bayrağı dikmediler ve temizlemediler taşı felan. Yani haber yapmak içinde uydurulmuş birşey olabilir.

Daha garibi bu şehid neden bir şehidler mezarlığında değilde tek başına burada?

Köylerde mezarlar böyle.Şehit olunca köylerine gömmeyi isterlerseler çocuklarını bu şekilde oluyor.Bizim köyde de var 3 şehidimiz mezarlık girişinde3..

bu şehid olduğu için yeri önemlidir ondan olabilir ancak yinede çok büyük bir raslantı

El Barto
14.Eylül.2009, 14:46
Bu inanç meselesidir. Herkes istediği şeye inanmakta özgür. İstanbul'da olanlar 99 depreminden sonraki şehir efsanelerini bilirler. Bunlara inananlar vardı ben bizzat biliyorum.

Manevi bir güç olabileceği akla pek yatkın gözükmese de inançlı olduğumuz için Allah'ın yaptıklarından ve yapabileceklerinden sual etmiyorum kendim adıma. Suyun akış yönüne göre terstedir yüksektedir vs. ama bunu Allahın hikmeti vs. gibi de yorumlayabilirsiniz.

Bu vesile ile selde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve o şehit kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum.

Belki de ölen vatandaşlarımızı ve bu şehit kardeşimizi yad edebilmek adına yapılmış bir haberdir. Kim bilir Allahın takdiri. :)