Log in

View Full Version : Beşiktaş - M.United | Şampiyonlar Ligi B Grubu 1.Maçı

anilton
14.Eylül.2009, 04:20
http://img21.imageshack.us/img21/3777/lmanu.jpg

Hakem : Nicola Rizzoli
Yayın : Star

Alicanfmfan
14.Eylül.2009, 04:22
Başarılar Beşiktaş'a...

Varonil
14.Eylül.2009, 04:23
Beşiktaş'ın işi zor olacak,2 sene önceki 2-1 kazandığımız Liverpool maçı gibi olmasını bekliyoruz ama bu sefer daha zor.

Daha motivasyonu yüksek bir Beşiktaş seyredebiliriz,Manchester United'ın 2-0 kazanacağını düşünüyorum.Umarım yanılırım.

RIDVAN TLM
14.Eylül.2009, 04:43
rooneye bi ders verilir umarım...ama gerçekten zor beşiktaşın işi...gs maçinda iyi oynayan serdar evrayıda zorlar insallah

TuTh
14.Eylül.2009, 04:50
Beşiktaş kazanmak istiyorsa ki bu da çok zor bence Tabata'yı oynatmamalı.Onun yerinde Yusuf'a görev vermeli.Sağ Kanat S.Özkan Sol Kanat Tello Ortada Fink-Ernst ikilisi olmak zorunda ama forvet çok büyük bir sıkıntı BJK için.En faydalı Holosko olur diye düşünüyorum

RaSenGan
14.Eylül.2009, 05:10
Allah yardımcısı olsun Beşiktaş'ın.İsminin büyüklüğüne yakışan bir futbol sergilerler ve en iyi skoru alırlar umarım.

DisCo
14.Eylül.2009, 05:24
Manchester United gerek kadro kalitesi gerekse tecrübesi ile Beşiktaş'a karşı bu maçı kazanacağını düşünüyorum.

Beşiktaş'ın galip gelmesi seyircisine bağlıdır.

sananes
14.Eylül.2009, 05:28
grubun ilk maçlarında büyük takımlar tökezleyebiliyo yani ferguson ne yapar o da bilinmez tmm iyi menajerdir yıllardır futbolun içinde ama garip kadrolar çıkarabiliyo gerçi mustafa hocada öyle.yinede az gollü bi beraberlik bekliyorum 0-0 1-1 gibi

GeNç KaRTaL
14.Eylül.2009, 05:34
Mustafa bu maçta hiç sürpriz aramaya kalkmasın.Adam akıllı bir kadroyla çıkarsak olası muhtemel muthiş atmosfer ile birlikte bir şeyler yapabiliriz belki.

GeNç KaRTaL
14.Eylül.2009, 06:12
Mustafa yazmışım yanlışlıkla.Mustafa hoca olacaktı.Tamam o görmüyor ama yinede saygısızlık olur..:icon_smile:

Bordo61Mavi
14.Eylül.2009, 07:19
Aslinda Besiktasa cok azda olsada bi sans goruyordum ama Manchesterin Spurs macindan sonra bu macida alcani dusunuom

titates1
14.Eylül.2009, 07:30
Manchester farklı kazanıcak diye düşünüyorum...

anilton
14.Eylül.2009, 16:59
Son 2 senenin Şampiyonlar Ligi finalisti ile oynayacağız.Söylenecek pek fazla söz yok.Saha ve seyirci avantajımız dışında hiçbir artımız yok rakibe karşı...

Ama en nihayetinde bunun adı "futbol"...

Allah yardımcımız olsun...

-------------------Hakan----------------

İ.Kaş--------Sivok------Ferrari------İsmail

--------------Fink-----Ersnt-------------

S.Özkan---------Tabata-------------Tello

-------------Bobo/Holosko---------------

E.Cartman
14.Eylül.2009, 17:01
Mustafa Denizli Galatasaray maçındaki gibi sürpriz ararsa Tarihi bir fark ortaya çıkabilir ama Beşiktaş ideal diziliş ve 11'iyle sahaya çıkarsa her şey olabilir maçta ama ben yinede Man.Utd'nın galip geleceğini sanıyorum...

anilton
14.Eylül.2009, 17:06
G.Saray maçındaki tek sürpriz Ekrem'in önlibero oynayıp Fink'in yedek beklemesiydi,Belki Holosko-Nihat birde.Yoksa söylenildiği gibi çok sürpriz bir kadro yoktu...

bugra 1905
14.Eylül.2009, 17:23
Umarım Forvette Nihat Tek Başına Oynamaz Oynarsa Beşiktaş Zor Gol Atar
UmarıM Beşiktaş Alır Ama Hiç Ümidim YoK Benimde

SAİT71
14.Eylül.2009, 17:31
Bu maçtan pek ümidim yok o nedenle Man U kazanır gibi geliyor. Valla bir beraberlik çok iyi olabilir ilk maç için. Bjk nin rakibi diğerleri

Sirius Black
14.Eylül.2009, 17:50
Mustafa Hoca'nın öncelikle, savunmayı sıkı kurması çok önemli. Fantazi aramamalı Hoca... Özellikle avrupa tecrübesi olan oyuculardan kurulu bir defans Manchester United'ın ölümcül hücum gücünü olabildiğince en aza indirgeyebilir.
--------------Hakan Arıkan---------------
-İ.Kaş---Ferrari---Sivok---İbrahim Üzülmez-
Sorabilirsiniz, neden İbrahim Üzülmez? Arkadaşlar, Galatasaray maçında İsmail Köybaşı'nın nasıl kolay çalım yediğini ve defansta bir fiyasko olduğunu gördük. Bence tecrübeli bir İ.Üzülmez çok daha iyidir.
Alman ekolü ile bezeli, savaşan bir orta saha Beşiktaş'a çok iyi gider diyorum ben.
-----Fink---Ernst-----
Ofansif orta sahada teknik gücü yüksek bir Beşiktaş'ın iş yapacağını düşünüyorum.
---S.Özkan---Yusuf---Tello---
Hızlı ve bitirici bir forvet Beşiktaş'ın az gelişen ataklarında kocaman bir umut olabilir.
------Holosko------

Varonil
14.Eylül.2009, 18:00
İbrahim Üzülmez konusunda sana katılıyorum Atıl.Man.United ile maç yapan bir takımın kanatlarının hem savunmada hem hücumda çok koşması gerekir.Man Utd gibi kanatları çok iyi kullanan bir takıma karşı İsmail ile başlarsa M.Denizli fiyasko olacaktır

yaman76hakanFB
14.Eylül.2009, 18:10
Beşiktaş için çok ama çok zor bir maç olacak..Kazanma şansı bence hiç yok.. Ama kaybetse bile son dakikaya kadar oyunun içinde kalmaları onlar adına çok önemli..

Sirius Black
14.Eylül.2009, 18:12
Tabii, taraftarın verdiği destek çok önemli. Eğer, iyi kareografiler ve tezahüratlar yaparlarsa +1 etkisi olacaktır...

nannar
14.Eylül.2009, 18:40
İnönü de öyle fark mark zor olur... Taraftar desteğiyle iyi işler yapar beşiktaş... Ama yener mi yenilir mi bilemem.... Yalnız fark konusunda mustafa denizli2ye çok iş düşüyor. Adam gibi bir 11 ve diziliş çıkarması lazım... Yani ucuz kahramanlık peşine düşerek enteresan işler yapmadan normal 4-3-2-1 düzeniyle çıksın bence... Fink ve Ernst ile yusuf orta alanda olmalı.... Yusuf'u sola falan çekmesin... solda adam gibi tello, sağda da Serdar oynar işte... forvet konusunda nihat formsuz ve boysuz, bobo en uygunu gibi duruyor ama saktsa bilemem... yalnız beşiktaş'ın beklerde sorunu var..İbrahim kaş falan hadi neyse ama ismail tecrübesiz... Her ne kadar sevmesem de tecrübeden dolayı deli ibo olsa daha iyi olurdu yani :D DC'lere zaten hiç birşey demiyorum... Ferrari sert futboluyla iyi oynar ama Sivok hata yapabilir bence... Başarılar BJK :)

LeqenDary
14.Eylül.2009, 19:18
Mustafa Denizli'ye bağlı herşey...Bizim maçtaki gibi saçmalarsa bu İngiliz takımı attıkça atar...Ama iyi bir onbir ve taktikle çıkarsa 1 puan neden olmasın diyorum...Başarılar Beşiktaş :)

SAİT71
14.Eylül.2009, 19:18
Bana göre Ferraride hata yapabilir gibi geliyor. Rooneyi felan tutmak zor iş :)

anilton
14.Eylül.2009, 19:27
Yahu şu İ.Üzülmez'in savunma yönü iyi İsmail'den daha yararlı olur lafları palavra...

Kim diyor İ.Üzülmez'in savunma yönü iyi diye...

İ.Üzülmez mi durduracaktı yani Keita'yı?

Herzaman ki gibi skor yazarlarının laf salatasından başka hiçbir şey değil...
Keita,Yattara gibi çabuk,çevik,dengeli ve teknik adamları durdurabilmenin tek yolu yardımlaşma.İsmail her pozisyonda Sabri ve Keita ile 2'ye 1 kaldı.Deli İbo olsaydı ilk yarı atılırdı.İsmail en azından dengesiz değil.Çocuk sol kulvarı tek başına kullandı.Gitti geldi,gitti geldi.Yusuf orta saha çizgisine bile gelmedi.Ama Keita nasıldı,her pozisyonda Sabri'nin dibindeydi.Bu iş yardımlaşma işi.Birebir kalırsa Evra'yı da rezil eder Keita...

Konusu açılmışken bir yazı paylaşayım;

Oynamadığı bir maçın ardından Üzülmez’e saracak kadar saplantılı değilim ama G.saray maçından sonra bile Üzülmez isminin anılıp, keşkelerle donatıldığını görünce mağlubiyeti de, üzüntüsünü de bir anda unuttum desem yeridir. Efsunlu olduğuna kanaat getireli çok oluyordu ama Manchester maçı arifesinde 11’e yakıştırılması ve bu yönde kamuoyu yaratılmasıyla(ki bir kesim taraftar da buna dahil) bana saldığı korku ile 3 gollü mağlubiyeti bir çırpıda unutturması cidden yıllar sonra kendi nazarımda takdir edilmesini sağladı. (Ben ki derbi mağlubiyetlerini günlerce kafaya takar yemeden içmeden kesilirdim; bu yüzden teşekkürler İbrahim.)

Şimdi beğenilmeyen ve her fırsatta kulp takılan İsmail’e bakıyorum; topla yumuşak, süratli, geriye gömülmek yerine bindiren, ver-kaçlara giren, çizgiye inen, bu sayede orta alanda daralan oyuna genişlik kazandırmak adına 2.bölgedeki pas trafiğine dahil olan, oynamaya çalıştığımız 4-3-3’e ve kısa paslı futbola yatkın, yaşına ve tecrübesizliğine rağmen özgüveni yüksek; hatta Catania ve Süper Kupa maçında sinyallerini verdiği üzere de kendini gösteren ileri uç elemanının ağzına top atacak kadar ayağına hakim ve başı yukarıda. Gelinen noktada bu yetenek ve üretkenliğini maça damgasını vuracak seviyeye çıkaramasa da, kendisine güvenip formayı vermek ve sabretmek adına ciddi ve önemli gerekçelerimiz olduğunu düşünüyorum.

Diğer yandan Üzülmez’e bakıyorum; ama bakmaya başlayalı 10 yıl olmasına rağmen (özellikle son 5 yılında) yukarıda sıraladığım meziyetlerden sadece ‘’bindiren ve çizgiye inen’’ bir oyuncu profili ile karşılaşıyorum, ki bunları da herhangi bir sonuca bağlama yeteneğine sahip olmadığı herkesin malumu; buna mukabil, geriye dönüşlerinde yürüyüş temposundaki yalancı koşuları ile yarattığı sıkıntı ve öncelikle rakibi yerine bölgesini savunması gerektiğini yıllar geçmiş olmasına rağmen kavrayamaması ( rakibi yerine topa odaklanmasından ötürü arkasına sarkan oyuncuları pozisyona sebep olduktan sonra fark ediyor) bu zamana kadar bir çok maçta skora etki etmiştir. Kırmızı kartla atıldığı Fransa milli maçı ve Liverpool deplasmanı, üzerine gidilmesi halinde sözünü ettiğim bu zaafının en net görüldüğü maçlardır. Maalesef pozizsyon bilgisi sıfır.

O kuvvetli olduğu iddia edilen savunma yönü de benim gözümde (birazdan değineceğim) ‘’vazgeçilmeyen bek’’ hikâyeleri kadar yalan ve göz boyamadan başka bir şey değildir. Bir bek düşünün ki ikili mücadelelerdeki top kapma anlayışı ''genellikle'' rakibi formasından çekmek (bu çoğu zaman faulle sonuçlanır ama sonuçlanmasa dahi bu görüntü kirliliğini içime sindiremiyorum) ve yatarak ayağına kapanmaktan ibaret olsun, ki bu da başarısızlıkla sonuçlanması halinde oyundan düşmesi ve pozisyonunu yitirmesine yol açıyor, ama Koray ve Fahri’den görmeye alıştığımız(daha çok Koray) yatarak kayarak müdahaleler, yol açtığı tüm sıkıntılara rağmen bir hırs göstergesi ve mücadele isteği olarak algılanır oldu ve Üzülmez de bu zihniyetin kaymağını yemeye devam ediyor gibi; halbuki savunma oyuncunun öncelikli görevi ayakta kalmak ve pozisyonunu kaybetmemektir; öyle ki yere yatıp da ekarte olduğu her pozisyonda 20-25 metrekarelik bir alan ve rakibe rahat topla oynama fırsatı tanımaktadır; ve Üzülmez denilince akla ilk gelen ‘’ güçlü savunmasına ! ’’dair ekleyeceğim bir başka problem de geriye fazla yaslanmasından ötürü, çizgiye paralel tek bir uzun pasla ceza alanımıza giriş çıkışların fazla efor sarf edilmeden gerçekleşmiş olması, ki bu Şampiyonlar Ligi’nde fazlasıyla baş ağrıtacaktır.

19 yaşındaki İsmail’i mercek altına alırken topla oynama isteği ve özgüveninden söz edebiliyorken, 35 yaşına gelmiş bir oyuncunun defansta yapılan hazırlık paslarını bile ‘’bana atma, ileri şişir, kaleciye dön’’ vb hareketlerle süslemesi aslında içinde bulunduğumuz tartışmanın ne denli gereksiz ve zaman kaybı olduğunun en büyük kanıtdır. Diğer yandan artık kendisiyle özdeşleşen ‘’hücumda topla giderken arkasındaki oyuncunun formasını sarılıp, aynı anda yere düşme’’ hastalığı, son zamanlarda ciddi bir artış gösteriyor ki, bu da yukarıda sözünü ettiğim özgüven eksikliğinin bir başka işareti; zira ne acıdır ki gücünün yetmeyeceğini ve sıyrılıp mesafeyi açması halinde pozisyonu sonlandıramayacağını herkes gibi kendisi de biliyor.

Tamam vefa yalnızca bir semt adından ibaret olmasın, ama sırf vefa ve saygı diyerekten bunca yılı devşirme bir bek oyuncusu ile heba etmek, taraftara yapılan haksızlık ve saygısızlık değildir de nedir. Şu İsmail’i izledikten sonra yemin ediyorum yıllar sonra su ve elektriğe merhaba diyen köylü ile okul yolunu 1 km kısaltan tahta köprülerine kavuşmuş öğrencilerden daha büyük bir mutluluk yaşadım. Sevgiyse klube de sevip, sayarız; hem böylelikle dolaylı yoldan da olsa saha içine faydası dokunur; aksi taktirde bu kadar olumsuzluğundan söz etmişken, iyi-kötü fark etmeksizin şu takımda herkesin kenara alındığı bir ortamda, hiçbir şey vermemesine rağmen sırf tecrübe ve savunma masallarıyla sürekli forma bulan bir oyuncunun varlığı ciddi anlamda takım içinde sıkıntılara yol açacaktır.

Çok iyi hatırlıyorum bundan 3-4 yıl önce Üzülmez’i savunmak adına ortaya atılan gerekçeler sıralandığında futbol kokan tek bir yorum dahi yapılmıyordu, varsa yoksa 5 yıldır hiçbir hoca vazgeçmedi, 6 yıldır hiçbir hoca vazgeçmedi, 7 yıldır bla bla .. ve 10 yıla gelmiş bulunuyoruz.

Öyleyse, Üzülmez’i savunmak adına arkasına sığınılan hangi hoca ‘’benim sol bek adayım Üzülmez’’ demiş bir bakalım.

* Scala dönemi Münch bek, İbo sol iç - kanat*

* Luce zamanında 3lü savunma oynadık, ''beksiz sistem''

* Rıza zamanında 3lü savunma oynadık, ''beksiz sistem''

* Bosque zamanında ilk transfer Fran sol beke, İbo ön tarafa

* Tigana zamanında ilk isteği sol beke Gustavo Nery ama o’nun yerine Rico getirilince tüm planlar alt üst ve Baki’den tutun da Sedef’e kadar herkes deneniyor ve sonunda mecburiyetten Üzülmez’e gün doğuyor.

* Ertuğrul döneminde Üzülmez’in Süper Kupa’dan kalma 3 maçlık cezası ile yola çıkıyoruz ve Antalya maçıyla başlayan periyotta daha 45 dakika dolmadan maçın yorumcusu O. Derelioğlu 5 dakikalık aralıklarla Üzülmez’in kulaklarını çınlatınca tuhaf bir biçimde Üzülmez yine basın ve medyada yokluğu hissedilen ve aranan bek konumuna geliyor; attığı imzanın mürekkebi kurumadan ‘’Kurtuluş’u bu sene sağ bekte izleyebilirsiniz’’ demeci ile Ertuğrul’un da ne denli kendi doğruları olan bir adam olduğunu hesaba kattığımızda Üzülmez'in formayı alması kimseyi şaşırtmıyor.

Vakti zamanında Panathinaikos forumuna üye olup, Seric hakkında bilgi almak maksadıyla açtığım başlığın ve alaycı bir dille yazılan yorumların önce Forza, sonra sözlük ve devamında tüm basına sıçramasından ötürü de hayatımın en büyük pişmanlıklarından birini yaşadığımı itiraf etmeyelim, öyle ki adam daha idmana çıkmadan ön yargılara kurban gitti ve her an patlamaya hazır bir bomba muamelesi görmekten kurtulamadı, zaten bir adama hata yapacak endişesi ile odaklanıldığı vakit, en ufak bir pas hatasında yükselen tepkileri kontrol altına almak da pek mümkün olmuyor; ama Serie A tozu yutmuş bir bek ile Üzülmez kabusunun bu sefer sonlanacağına kendimi öylesine inandırmıştım ki, o anki heyecan ile soluğu Seric’i en iyi bilenlerin yanında almamdan ötürü de kendime kızamıyorum; lakin olur da ''bugüne dek Üzülmez için ne yaptın ?'' sorusu yöneltilirse fazlasıyla tatminkar bir yanıtım olacağından ötürü de rahatım.

Uzun lafın kısası;

Üzülmez bek değildir, hiçbir zaman olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.

Hayranlık uyandıran performansı ve akılda kalan maçları; Scala ve Luce zamanına tekabul etmektedir, o dönemde de yukarıda ifade ettiğim üzere asla bek olarak görev yapmamıştır; zaten o dönem oynamaya çalıştığımız sistemde bek diye bir mevki de bulunmamaktadır. Lucescu, Beşiktaş kariyeri boyunca Üzülmez ile yalnızca bir kez 4’lü savunma oynamayı denemiş, onda da AEK’dan 5 gol yiyerek Üzülmez ve 4'lü savunmaya töbe etmiştir. Tüm bunlardan ötürü, bilmem kaç yıldır hiçbir hoca vazgeçmedi, bu takımın öncelikli beki Üzülmez vb görüşler zerre kadar gerçeği yansıtmamaktadır.

Gökhan Gönül, Uğur Uçar örneklerinden gerekli dersleri çıkarıp, Üzülmez'in Şampiyonlar Ligi tecrübelerinden yararlanmamamız dileğiyle ...

CeNTeR_TR
14.Eylül.2009, 20:10
Manchester her yönden Beşiktaş'dan en az 3,4 gömlek üstte bir takım.Ama bunun adı futbol.Ne olur bilinmez fakat Manchester'da Beşiktaşa kaybetmez heralde.
Eğer bir süpriz olmassa Manchester rahat kazanacaktır umarım yanılırım.Olurda iki sene önceki gibi bir galibiyet çıkarsa açıkçası şaşırırım.O süprizdi bu ne olur tanımı bile olamaz bence.

Başarılar ve bol bol şans Beşiktaşa.

eXcitinG
14.Eylül.2009, 20:47
BJK TV de ALen şöyLe birşey söyLedi. SürekLi yoLda,sokakta,bakkaLda heryerde beni gören Abi LiverpooL maçındaki atmosferin aynısı Manchester maçında da oLacakmı diye soruyor. ŞöyLe söyLeyeyim atmosferLer ısmarLama iLe oLmaz, o anda, anLık duyguLar iLe ortaya çıkar. Sipariş iLe LiverpooL maçının aynı atmosferini bir daha yaratamayız dedi. BeLki daha da iyisini yaparız orasıda ayrı dedi :)

YeniLeceğiz, ama iyi oyun iLe yeniLeLim.

ThersoN
14.Eylül.2009, 21:02
bu maçı ve sonucunu çok ciddiye almaya gerek yok, burda snuç ne olursa olsun beşiktaş fazla etkilenmeden önüne bakmalıdır

LaigLeNoiR
14.Eylül.2009, 21:12
Sonuçta yabancı sınırı yok istersek 8 yabancıyla çıkalım maça farketmez. İnönün atmosferinin aynı şekilde olması için kafadan gol yemememiz lazım. İlk yarım saat gol yemeyelim üstüne bir de gol atarsak o atmosferden kat be kat daha fazlası olur eminim.

I3esiktas
14.Eylül.2009, 21:16
Bende ilk 30 dakika Gol yemezsek Bir Sürpriz Çıkarırız Diye düşünüyorum

sakary Ali
14.Eylül.2009, 21:29
ManU'nun son Tottenham maçı ben çok korkuttu.Allah yardımcımız olsun diyorum.

Sheriff
15.Eylül.2009, 08:36
En büyük oyuncusunu kaybetmiş bir Manchester var karşımızda.Ronaldo gitti Tevez gitti. Dikkatli ve organize oynarsak bu maçı alırız diye düşünüyorum. Bence şu anda abartılacak bir kadroları yok. Bir kaç baş belası oyuncu haricinde çok özel kadro yok.Savunmamız hatasız oynamalı. hücumda ise iyi çoğalmalıyız. Taraftar en önemli avantajımız. Birazda şan bizim yanımızda olursa neden olmasın. Umutluyum yani..

RaSenGan
15.Eylül.2009, 08:44
Beşiktaş kazanır diyorsunuz da nasıl gol atıcak :) ManU'nun geçen seneki gibi sağlam kadrosu yok ama bizim ligimizdeki takımlar Berbatov,Rooney,Nani gibi adamları nasıl tutsun ? Nihat,Holosko,Bobo Rio'yu Vidic'i nasıl geçsin ? Adamlar Chelsea'yi duman etti.Karşısında orta düzey bir takım yok ki Beşiktaş'ın.Koskoca ManUtd var.Adamları yenebilecek takımların sayısı çok az.Beşiktaş kazanırsa süper olur ama çoook düşük bir ihtimal.İnönü'de diye Beşiktaş'ın kazanma ihtimali artmış olsa da ManU bu ev deplasman tanımaz.Bakalım sonuç ne olacak.İnşallah Beşiktaş kazanır.

murat taşlı
15.Eylül.2009, 13:39
Tamam Beşiktaş atmakta zorlanabilir ama geride sağlam olursa en azından beraberlik olacaktır oda kötü olmaz bence bencede Manu eski gücünde değil korkarak oynarsak rakibin işine gelir.Ayrıca kişisel hatalar olmasın bende İsmail in çok kötü olduğuna katılmıyorum o kanatta Tello ile oynarsa daha faydalı olacaktır.Özelikle hücumda Manu nun o kanadında sorun olabilir bu ikili

LaigLeNoiR
15.Eylül.2009, 14:21
Böyle maçlarda posizyon kaçırmamalıyız. Girdiğimiz posizyonları değerlendirmeliyiz. Burak'ın da dediği gibi şansında yanımızda olması lazım.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Çarşı United'a karşı!

Çarşı'nın Liverpool maçındaki tribün şovu, aradan iki yıl gibi uzun bir süre geçmesine karşın hâlâ belleklerde ve dillerde... Maç öncesi şehitler için açılan dev bayrak ve yapılan saygı duruşu... Ardından maçla birlikte tam 7 dakika durmaksızın süren, kulakları sağır eden 132 desibellik tezahürat ve sahada şaşkına dönen Liverpool'lular...
Sonuçta Beşiktaş, taraftarının bu müthiş desteği sonrasında İngiliz ekibini 2-1'le yolcu etmiş, maçın yankıları Ada'da da büyük olmuştu. Hatta İngiliz basını hayranlığını, ‘İnönü, futbol tarihinin en yüksek desibel düzeyiyle tarihe geçti, Beşiktaş bununla gurur duyabilir. Bu kadar yüksek sesle İngiltere'de tezahürat yapılsa, herhalde yasak gelirdi. Çünkü burada 90 desibelin geçtiği yerlere ceza uygulaması var' sözleriyle dile getirmişti.
Yer yerinden oynayacak

İşte o aynı Çarşı'ya, bu gece Manchester United karşısında da çok büyük iş düşecek. Bunun bilincinde olan taraftarlar da, İnönü'yü bir festival alanına çevirmek için çalışmalarını tamamladı.
Stat baştan aşağı süslendi. Başlama düdüğünden maçın bitimine kadar, skor ne olursa olsun bir saniye susmayacak olan Çarşı, top rakibi geçtiğinde ıslıkla ve değişik şekillerle gürültü çıkartacak ve rakibi baskı altına alacak.
Bu amaç doğrultusunda İnönü Stadı'na özel bir ses sistemi bile kuruldu. Kısaca bu gece İnönü'ye gelecek United'lılar, yaşarken ‘cehennemle' tanışacak!

15.09.2009

Kaynak : Fanatik

eXcitinG
15.Eylül.2009, 16:45
Dünya da herhaLde bir maça çıkarken maçı kazanmak için en büyük etkenin taraftarı oLduğu başka bir kuLüp daha yoktur herhaLde. Tamamen Çarşı nın yapacakLarına endeksLi gibi duruyor sonuç :)

SAİT71
15.Eylül.2009, 17:04
Bence Beşiktaş ın ilk hedefi beraberlik olmalı. İlla tarihe geçeceğiz diye kazanmaya zorlamamalı. Bulursa atmalı ama unutmasınlarki bu grupta Man U lider olacak 2. lik için Man u dan alınacak puan artı bir puan olacaktır. Diğer rakiplerden alınacak puanlar gruptaki konumunu belirler. Old Trafford da ise yenilsede etkilememeli yani orada mağlup olsa bile gruptan çıkabilmeli.

Bence beraberlik süper olur..

LaigLeNoiR
15.Eylül.2009, 18:48
FB ve GS'nin daha alt sınıf takımlarla oynadığı Uefa maçlarında bile daha fazla mesaj bulunuyor bizim Manu maçından. Bu da ilginç.

Bu maçı kazanacağımıza inancım git gide artıyor.

PesimiSTyLa
15.Eylül.2009, 18:51
Bobo'yu evine yollamış Denizli. Kadrodan çıkarmış. Sakatlık sorunundan dolayı değilmiş. Lig TVde son dakika verdiler.

Manu macın mutlak favorisi, Bjk nin puan alabilmesi için çok ekstra işler yapması gerekecek. Şuana kadar oynadığı oyunla 1 puan dahi çok zor görünüyor...

anilton
15.Eylül.2009, 19:11
Bobo'yu evine yollamış Denizli. Kadrodan çıkarmış. Sakatlık sorunundan dolayı değilmiş. Lig TVde son dakika verdiler.

Tahminen 11'de olmadığını öğrenince sorun çıkarmıştır.Çünkü özellikle Ş.Liginde kendini göstermek istiyordu...

Hugo
15.Eylül.2009, 19:24
Star tv uyduda şifreler maçı değil mi? Ona göre bir anten ayarlayayım :)

bursa_mc
15.Eylül.2009, 20:56
Unıted çok rahat alır maçı..Eğer kendilerini kasmazlarsa fark olabilir..

mpaker66
15.Eylül.2009, 21:30
manchstr united maçı çok kolay alır bence beşiktaş nihat ve holosko ile kontraa oynamalı.Saygılar

feanorringeril
15.Eylül.2009, 22:55
Man Utd, Galatasaray kadar olmasın ama zor bir rakip. : )
şaka bir yana,
Beşiktaş rezalet bir sezon başlangıcı ve Galatasray karşısındaki hüsrandan da sonra kötü gidişe bir dur demek için bu maçı fırsat olarak görmeli ve oyuncular kendini bu maç için özel olarak motive etmeli. Bu maçta alacakları bir sürpriz sonuç Beşiktaş' taki soğuk rüzgarları dindirecek, havayı bir anda ısıtacaktır.

Açıkçası karşınızda Dünya' nın fizik gücü en yüksek takımlarından kurulu olan Premier Lig' in en büyük dört takımından biri varken galibiyet almanız pek kolay değil haliyle. Bunu inkar edemeyiz. Bir sürpriz sonuç için oyuncuların çok üst düzey bir motivasyon ile sahaya çıkmaları gerek. Fakat şunu unutmamak gerek; hiçbir takım yenilmez değil ve sahaya çıktığınızda maç 0-0' dan başlıyor.

Ben en büyük problemin Rooney olacağını düşünüyorum. Top ayağındayken ne yazık ki bizim takımların kaldırabileceğinden daha hızlı ve bunun yanında tereddütsüz oynayan bir futbolcu, onun karşısına çıkacak oyuncunun fazla zamanı olmayacak müdahale etmek için.

feanorringeril
15.Eylül.2009, 22:59
bu arada Beşiktaş kalecisine fazlasıyla iş düşecek bu gün. O da gerçekten gününde olmalı. Kalesini gole kapattığı müddetçe takımını ateşleyebilir.

Ben en çok Mustafa Denizli' nin nasıl bir oyun oynatmak istediğini merak ediyorum takımına. Soğukkanlı, akıllı ve 90 dakika mücadeleci bir oyun sergileyebilecek mi acaba Beşiktaş?

sananes
15.Eylül.2009, 23:38
uyduda star maçı kilitleyecektir maalesef seyredemeyecegim sanırım

LaigLeNoiR
16.Eylül.2009, 00:05
Rüştünün kulağında sorun varmış top çarpmış.

Bu yüzden kalede Hakan Arıkan olacak. Aman tanrım Liverpool'dan 8 yediğimizde de o vardı kalede :)

anilton
16.Eylül.2009, 00:53
Kadrolar;

------------------Hakan----------------

İ.Kaş--------Sivok----Ferrari------Deli İbo

-------------Ernst----Ekrem-------------

Holosko---------Tabata----------S.Özkan

-----------------Nobre-------------------

-----------------Foster-------------------

Neville-----Vidic------Evans----------Ervra

---------------Carrick--------------------

---------Scholes-----Anderson------------

Valencia------------------------------Nani

---------------Rooney--------------------

GodfatheR
16.Eylül.2009, 00:56
Ekrem'İ ön libero oynatmak nedir anlamak güç :/

LaigLeNoiR
16.Eylül.2009, 01:00
Yahu yabancı sınırı yok ama biz 5 yabancıyla çıkıyoruz maça. Kaş yerine Ekrem koy Ekremin yerine de Fink.

Maden yedekti Fink niye o kadar önceden transfer edildi ?

CeNTeR_TR
16.Eylül.2009, 01:01
Ferdinand yedekmi yoksa kadroda mı yok ?

Ek oLarak boL Şans Beşiktaş.

anilton
16.Eylül.2009, 01:02
Kadroda yok Ferdinand...

Trabzonspor
16.Eylül.2009, 01:06
Maçı izleyebileceğimiz bir link var mı ya?

Beşiktaşa başarılar.

RaSenGan
16.Eylül.2009, 01:08
Mustafa Denizli rakibin ManU olduğunu unuttu sanırım.Fink gibi adam var yedek oturtuyo.Ön liberoda Ekrem'dan kat kat iyidir.Allah yardımcısı olsun Beşiktaş'ın ne diyim.

CeNTeR_TR
16.Eylül.2009, 01:09
Star verecek dimi maçı ?

Trabzonspor
16.Eylül.2009, 01:12
Verecek ama şifreye giriyor cihazda yahu.

CeNTeR_TR
Hemşo eğer direk site adı vermek yasak değilse ben söylim burdan.

fenerbahce_1907
uyduda star maçı kilitleyecektir maalesef seyredemeyecegim sanırım

"Şampiyonlar Ligi B grubunda yer alan temsilcimiz Beşiktaş´ın ilk maçı olan Beşiktaş-Manchester United‚
bu akşam 21:45´ten itibaren Star tv´den şifresiz olarak izlenebilecektir.
İyi seyirler dileriz"

Star TV

Trabzonspor
16.Eylül.2009, 01:19
Nerde yazıyor bu Mert ?

Trabzonspor
16.Eylül.2009, 01:32
Hemşo eğer direk site adı vermek yasak değilse ben söylim burdan.

Turgut msnde yoksun.

CeNTeR_TR
16.Eylül.2009, 01:33
Girmiyorum ya msn'e anlatmıştım ya.Özel mesaj attım.

Bu arada hadi hayırlısı olsun Manu başladı maça.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Sivok sarı gördü.Hızlı hücumculara karşı zorlanacaktır savunma.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Manu ataklarını genelde İbo'nun kanattan yapıyor :)

ThersoN
16.Eylül.2009, 01:49
man u tek kale oynuyordu şimdi biraz açıldı beşiktaş eğer aynı şekilde tek kaleye dönerse oyun hezimet gelebilir

sentugo
16.Eylül.2009, 01:53
Spikeri hiç beğenmedim..

Yalnız Hakan Arıkan gerçekten baya başarılı oynuyor şu dakkaya kadar..

ThersoN
16.Eylül.2009, 02:01
30 dakika problemsiz geçti

RaSenGan
16.Eylül.2009, 02:17
İlk yarıyı kazasız belasız atlattık.0-0 iyi bir sonuç ilk yarıda.

IcedEarth
16.Eylül.2009, 02:19
Fark yemeyelim derken puan mı çıkarıyoruz maçtan noluyor :)

ThersoN
16.Eylül.2009, 02:20
ilk 10 dakikadaki baskıda atamayan manu için ilk yarının geri kalanında atması bjk için iyi olmazdı ben de üzülürdüm açıkçası, şimdi bjk biraz daha toplandı, ikinci yarı başında yine bir baskı olacaktır, takım bunu kırdıgı halde burdan bir puan çıkarır

C h A o S
16.Eylül.2009, 02:20
Koca ülkede bi tane adam akıllı spiker olmaz mı yahu?Saçma sapan bir maç anlatım tekniği var.

nerazzuri
16.Eylül.2009, 02:22
Spiker Foster'in üstün performansından dolayı kaleyi Van Der Saar'dan aldığını zannediyor :icon_lol:

RoNNiE91
16.Eylül.2009, 02:22
Ben 1 puana razıyım.Rakip Man Utd sonuçta (:

sananes
16.Eylül.2009, 02:23
erken gol yenmediğinde puan alma hatta kazanma ihtimali git gide artar zaten liverpool macında da böyle olmuştu:) fenada oynamıyo bjk üzülmez solda zorlanıyo gibi ama üzülmezle alakalı değil antonio valencia yetenekli en önemlisi yeteneklerini cok dogru kullanan bi oyuncu nani gibi artisliğe kaçmayıp işini yapıyo dikkat etmek lazım o adama insallah alıcaz puan 3 olursa süper olur

Redrum
16.Eylül.2009, 02:25
Bkz: Hertha'yı hertha'da yenmek :)

LaigLeNoiR
16.Eylül.2009, 02:25
İlk yarım saatte gol yemezsek şansımızın olduğunu söylemiştim. Nazar değmesin ilk yarıda gol yemedik. Fena da oynamıyoruz. Serdar Özkan yine çok etkili.

Ekrem'de ön libero da bence gayet başarılı oynuyor. Tabata çok top kaybı yapıyor henüz takıma alışamamış,uyumsuzluk bariz göze çarpıyor.

Denizli umarım onun yerine Fink'i alıp hücum gücünü biraz daha zayıflatmaz.

Yusuf X Tabata değişikliği gayet yerinde olur.

anil luque
16.Eylül.2009, 02:31
Tabata bence de henüz takıma adapte olabilmiş değil, paslaşmalarda sıkıntı yaşıyor. Serdar fena değil ama aşırı özgüvenden midir yoksa aşırı heyecandan mıdır garip hareketler yapıyor.. İlk şutu gayet yerindeydi ve nitekim gol oluyordu ama ikinci şutunda solundan Ernst bindirme yapmış yapmışken ve içerde Nobre'nin istediği gibi bir pozisyon oluşmuşken şut atması garipti .. Neyse olacak inşAllah Kartalım olacak .. Nihat son yarım saat girmeli oyuna ve Holosko biraz daha ileri yaklaşmalı ..

Varonil
16.Eylül.2009, 02:42
Beşiktaş ilk yarıda çok iyi takım savunması yaptı.İlk yarıda gol yememek önemliydi.Tabata takım içinde ufak bir uyum sıkıntısı yaşıyor.2.Yarı daha konsantre bir şekilde oynayıp golü bulabiliriz.Haydi Beşiktaş.

sentugo
16.Eylül.2009, 02:48
Kurtarıcı Yusuf

CeNTeR_TR
16.Eylül.2009, 02:48
Mustafa DenizLi heraLde takımdan kovulmak istiyor !!

Serdar Özkan çıktı :s

RaSenGan
16.Eylül.2009, 02:52
Rooney çıktı Berbatov girdi.
Carrick çıktı Owen girdi.

Şimdi daha iyi savunma yapması lazım Beşiktaş'ın.

ThersoN
16.Eylül.2009, 02:53
spiker öle kötü ki owen için newcastle düşünce man utd geri döndü dedi ya
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
krampon fırlatan rooney miydi?

CeNTeR_TR
16.Eylül.2009, 02:56
Rooney İnşAllah maç sonunda daha'da deLirecek.

sentugo
16.Eylül.2009, 02:56
Krampon fırlatan rooney di..

Bana kalırsa Tabata çıkar tello girer

ThersoN
16.Eylül.2009, 02:57
sahada başka milliyetten ernst mi var niye alman ernst deniyor bi de iki tane rodrigo olucak dikkat ama olmadı biri çıktı tek rodrigo ile idare etcez, yahu allah aşkına düzgün spiker yok mu ülkede

RaSenGan
16.Eylül.2009, 02:58
Tabata çıktı Tello girdi.Nihat ısınıyormuş.

Alman Ernst nedir ya :D

IcedEarth
16.Eylül.2009, 02:59
Kontraya fena çıktı Manchester United. Beşiktaş puan istiyorsa saunmaya biraz daha dikkat etmeli, İbrahim Üzülmez'i açık alanda Valencia ile yalnız bırakmamalı...

ThersoN
16.Eylül.2009, 02:59
Alman Ernst Muhteşem Süleyman gibi :D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Alex'in bu kadar çaresizliğin resmini verdigi görülmemiş bi de, premier lig izlemiyor mu bu adam

sentugo
16.Eylül.2009, 03:03
Holosko çıkar Nihat girer..

Nobre kaçırdı

RaSenGan
16.Eylül.2009, 03:04
Spiker Mourinho'ya Marinyo dedi :n:

sentugo
16.Eylül.2009, 03:04
berbat bir gol yedi beşiktaş

RaSenGan
16.Eylül.2009, 03:05
Ah be Scholes attı.75 dk iyi dayandı Beşiktaş.

ThersoN
16.Eylül.2009, 03:06
gülmekten golü kaçırdım, gol cidden kalitesizmiş ama

IcedEarth
16.Eylül.2009, 03:08
Hakan çok şanssız bir gol yedi, böyle iyi oynadığı maçta hata yapmadan gol yedi... Beşiktaş'ın işi çok zor, gol yollarında haftalardır suskun isimlere sahipler. Nobre'nin yerinde iyi bir satraforu olsaydı Beşiktaş'ın işler çok daha iyi olabilirdi...

ThersoN
16.Eylül.2009, 03:16
Hakan çok şanssız bir gol yedi, böyle iyi oynadığı maçta hata yapmadan gol yedi... Beşiktaş'ın işi çok zor, gol yollarında haftalardır suskun isimlere sahipler. Nobre'nin yerinde iyi bir satraforu olsaydı Beşiktaş'ın işler çok daha iyi olabilirdi...

aynen öle göz göre göre ladese gitti beşiktaş, tabata yerine daha iyi bir kaç transfer yapıp takımı güçlendirebilirlerdi, beşiktaş takım kalitesi olarak şampiyonlar liginde iyi yerlere gelecek bir takım değil
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
edit: özellikle orta saha

sentugo
16.Eylül.2009, 03:19
Yazık oldu Beşiktaşa..

Oghuse
16.Eylül.2009, 03:22
Günün adamı bana göre Ernst'di çok kritik müdahelelerde bulundu..Nobre yine ortasaha'da topa çıkarmaya oldukça yaralı oldu. Beşiktaş yediği golde ise normalde yaptığı savunmayı golde yapamadı daha az adamla müdahele etti ve sonucu çok bedava bir gol oldu. ManU resmen büyük takım golü attı. Yazık oldu..

Nedvedmania
16.Eylül.2009, 03:22
1-0 bitti.

ThersoN
16.Eylül.2009, 03:26
maçın hakkı beraberlikti..
bence bjk biraz daha formda olsa ya da gole gidecek oyuncular biraz daha kaliteli olsaydı.. burdan puan çıkarabilirdi.. ayrıca golden sonra kendilerini çok saldılar bence.. hakan beklenenin aksine baya iyiydi.. takım da mücadele etmedi değil fakat biraz daha şans skoru değiştirebilirdi.. bence ihtimaller içerisinden kötünün iyisi oldu.. bjk daha moralli devam edecektir grup maçlarına.. kalan maçlarında başarılar diliyorum.. umarım gruptan çıkarlar...

Homer J.S
16.Eylül.2009, 03:28
Beşiktaş'ın gol atamayacağını az çok hissetmiştim. Ancak gol yemesi çok kötü oldu, bunu haketmemişti.

Yine de her şeye rağmen tebrikler Beşiktaş.

Suicider
16.Eylül.2009, 03:30
beşiktaş elinden geleni yaptı maçın hakkı 0-0 dı ama olmadı yinede tebrikler bjk

CeNTeR_TR
16.Eylül.2009, 03:31
Öncelikle Tebrikler Beşiktaş'a.

Yazık oldu 1 puana.Bu gruba 1 puan ile başlayabilirdi Beşiktaş.Ama bir an önce şu goL orucunu açmak lazım.

Benim tahminime göre Beşiktaş Ramazandan sonra goL atmaya başlar gazetelerde yazar ' Beşiktaş Orucu Biraz Geç Açtı ' :p

Cengo
16.Eylül.2009, 03:35
Öncelikle Tebrikler Beşiktaş'a.

Yazık oldu 1 puana.Bu gruba 1 puan ile başlayabilirdi Beşiktaş.Ama bir an önce şu goL orucunu açmak lazım.

Benim tahminime göre Beşiktaş Ramazandan sonra goL atmaya başlar gazetelerde yazar ' Beşiktaş Orucu Biraz Geç Açtı ' :p

Bjk iftar yaptı daha güzel olurdu.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yazık oldu, kısmet.Manu maçı hedef maç değil, düşünmemelisiniz.

CeNTeR_TR
16.Eylül.2009, 03:39
Bjk iftar yaptı daha güzel olurdu.

Yazık oldu, kısmet.Manu maçı hedef maç değil, düşünmemelisiniz.

İkisinede katılıyorum :) İftar yaptıda oLabiLir :)

Beşiktaş'ın zaten rakibi zaten grubun diğer takımLarıydı onun için bu maç için fazla üzülmeye gerek yok artık diğer maçlarada bu futbolu gol atarak yansıtmaları gerekir.

Varonil
16.Eylül.2009, 03:39
0-0 çok iyi bir sonuç olacaktı,olmadı.Yine de Beşiktaş elinden geldiği kadarıyla çok iyi mücadele etti.Zaten grupta ManU'dan alınacak puanlar süpriz olurdu.Şimdi sırada zor bir CSKA deplasmanı var,buradan en kötü beraberlikle ayrılabilecek güçte Beşiktaş.

LaigLeNoiR
16.Eylül.2009, 03:40
Puan alabilirdik ancak olmadı. Takımı tebrik ediyorum güzel mücadele verdiler ancak Yusuf hariç.

Geçen seneye göre çok ciddi bir düşüş var. Oyuna girmesini en çok ben istiyordum ancak böyle oynayacaksa bir daha hiç girmesin. Adeta Manu'nun istediklerini yaptı. Hücuma kalkacağımız anda saçma hareketlerle kaptırdı topları hep ve tehlikeli oldular.

Ayrıca Ernst,Ferrari ve Sivok muhteşemdi. Delinho,Ekrem ve Nobre'de maç boyu çalıştı durdu.Ayrı bir parantez de Serdar Özkan'a. Son 2-3 maçtır muhteşem oynuyor. Tam bitti derken yeniden doğuyor galiba Serdar inşallah nazar değmez. Takımın herşeyiydi bugün oyundan çıkana kadar,ki çıkması da bence yanlıştı.

Herşeye rağmen teşekkürler Beşiktaş'ım.

E.Cartman
16.Eylül.2009, 03:41
Beşiktaş gerçekten güzel oynadı özellikle ben Serdar Özkan, İbrahim ÜzüLmez, Sivok, Ferrari ve Ernst'i çok beğendim Yusuf ise bence tam bir felaket oldu çok gereksiz top kayıpları yaptı pas atacağı yerde ikinci çalımı denedi sürekli ama maçın genelinde başa baş ve zevkli bir mücadele izledik, Çarşı'nın da şovları görüLmeye değerdi. Yalnız bir şey farkettim bilmem farkeden oldu mu maçın 47-48-49. dakikalarında Galatasaray tezahuratı duydum gibi geldi -Saldırsana Saldırsana Saldırsana Galatasaray, Bizim için kupaları kaldırsana kaldırsana Galatasaray şeklinde-... :D

Oghuse
16.Eylül.2009, 03:45
bu arada maçın anlatıcısı kimdi? Marinyo diyerek beni afallattı..

tarikko
16.Eylül.2009, 03:47
bu arada maçın anlatıcısı kimdi? Marinyo diyerek beni afallattı..
Emre Tilev... :icon_biggrin:

eXcitinG
16.Eylül.2009, 03:48
İşin mücadeLe kısmını yine süper yaptık. Ama sonunu yine her zaman oLduğu gibi yine getiremedik.

Ferguson konuşuyor şu anda.''Hayatımda bu kadar fantastik, takımını bu kadar ateşLeyen bir taraftar daha görmedim, muhteşemLerdi'' dedi..

Puan aLabiLirdik ama oLmadı, WoLfsburg ve CSKA ya İnönü de işLerin nasıL oLacağını gösterecek bir mesaj iLettik sanırım. İkisinide yeneceğiz !

tarikko
16.Eylül.2009, 03:48
Alex Ferguson'a çaresiz diyordu.Şampiyonlar Ligi Finalin'i kaybettiğinde bile bu kadar çaresiz değildi dedi maçta :n:

HooijDonk07
16.Eylül.2009, 03:50
Rooney çıkmasa daha fazla atabilirdi ManU.M.Denizli ne yapıyor anlamış değilim

anilton
16.Eylül.2009, 03:52
Öncelikle şunu belirtelim diğer üç takımın Manu'dan alacağı her puan ekstra puandır.Diğer üç takım Manu'nun rakibi değil...

Wolfsburg ve CSKA'dan içerde 6 alacağımıza eminim...

Bugüne gelirsek;mükemmel mücadele ettik.Sahanın heryerinde vardık.Zaten Manu'dan daha çok koşmuştuk istatistiklerde.Manu topla oynamada daha üstün ama o topu kendi yarı alanlarında yaptılar.Biz 11 kişi ile topun arkasına geçince yarı alanlarında top çevirdiler...

Mükemmel bir takım savunması yaptık.İ.Üzülmez harici herkes görevini eksiksiz yerine getirdi savunmada.Rooney adım atamadı.Sonradan giren Owen ve Berbatov'da etkili olamadılar...

Özellikle Ferrari ve Ernst muhteşem oynadılar.Top kullanımı haricinde Hakan'da çok iyiydi.S.Özkan'da yükselen grafiğini sürdürüyor.Çıkmasaydı skor üretebilirdi...

Ferrari'ye özel olarak değinmek istiyorum.Popescu'dan sonra ben böyle soğukkanlı,pozisyon bilgisi üst düzey bir stoper görmedim Türkiye'de.Tek kelimeyle müthiş...

Hücum anlamında da elimizden geleni yaptık.Holosko,Nobre,S.Özkan çok haraketliydiler.Tabata hala teknik anlamda adapte olamamış takıma.Ayrıca kariyerinin ilk ŞL maçı.Ama geriye gelip sorumluluk almak istemesi,basit oynaması,klasik 10 numaralardan farklı olarak mücadele etmesi umut verici.Son 10 dakikaya gol yemeden girebilseydik daha etkili olabilirdi hızlı hücum ayaklarımız.Ama olmadı malesef.Sağlık olsun...

Takımımı tebrik ediyorum.Son iki yılın ŞL finalisti ile oynuyorsun ve ezilmiyorsun,takır takır top oynuyorsun...

Tarihi fark,hezimet bekleyen arkadaşlarıda ümitlendirdiğimiz için özür dilerim...

C h A o S
16.Eylül.2009, 03:53
Bugün Beşiktaş bana göre umut verdi.Manu'ya karşı iyi bir direnç ortaya koydu.Açıkası ne Wolfsburg ne de Cska İnönü'den çıkamaz gibi.

DisCo
16.Eylül.2009, 03:53
Beşiktaş yaptığı savunmayı hücuma taşıyabilseydi bugün çok iyi bir skor alabilirdi.

Yapılan yanlış transferlerin kaçınılmaz sonu bu maçada yansıdı.

Yusuf bu maçın en kötüsüydü. Ne adam geçebildi, ne doğru dürüst pas verebilirdi. Beşiktaş bu oyunuyla -hücum anlamında- zor maç kazanır.

Clayman
16.Eylül.2009, 03:56
Yusuf dışında Beşiktaş iyiydi bugün.

Golde yapılabilecek pek birşey var mıydı derseniz, yapılabilecek eleştiri olsa olsa Scholes'u tutan oyuncunun adamını kaçırması olur ki ben göremedim kameranın açısı itibariyle.

Şans biraz Beşiktaş'ın yanında olsaydı, puan alabilirdi ama olmadı. Yine de tebrik etmek gerek Manchester'a karşı bu futbolu.

TR.CaPTaiN
16.Eylül.2009, 04:01
Beşiktaş'ın kendi evinde olma avantajını kullanmasını, Manchester United'ın ise önemli oyunculara sahip olması nedeniyle daha zevkli, gollü bir maç bekliyordum fakat kısır bir maç oldu. Beşiktaş'ta Ernst ve Ekrem göze batarken ManU da zaman zaman Valencia zaman zaman da Nani ile etkili olmaya çalıştı. Ben bu maçta Manchester United'ı beğenmedim. Alıştığımız klasik İngiliz takımları gibi değillerdi. Onlar da beraberlik için gelmiş gibiydi fakat attıkları gol ile de 3 puanı alıp döndüler. Böyle bir ManU'ya karşı Beşiktaş'ın daha etkili olmasını beklerdim.

Şampiyonlar Ligi'nde yenemiyorsan yenilmeyeceksin de. Aslında kağıt üzerinde bu grupta ManU ile diğer 3 takım arasında fark var. Yani yüksek ihtimalle ManU lider olur diğer takımlar arasında çekişir fakat Wolfsburg veya CSKA'nın kendi evlerinde oynadıkları maçta ManU'dan alacakları 1 veya 3 puan direkt olarak Beşiktaş'ın 1 adım önüne geçmeleri demek.

Hugo
16.Eylül.2009, 04:04
Serdar Özkan çıkınca sinirden kafayı yedim. Umudum tükendi.
Nihat oyuna girerken Nobre'nin çıkması gerekirdi. Holosko geçsin artık şu forvete. Nobre pozisyon hatası yapıyor. Hep geride kalıyor hava toplarında. O Nihat'ın ortaya Batuhan olsaydı şimdi şenlik vardı..
Yolun açık olsun Beşiktaş.

anilton
16.Eylül.2009, 04:08
Galip gelemiyoruz ama son üç maçtır yüzümü güldüren bir S.Özkan var.Muhteşem oynuyor.İyi bir S.Özkan milli takıma da faydalı olur.Hem süratli,hem teknik oyuncu çıkmıyor bu ülkeden pek.Ya süratli oluyor tekniği zayıf oluyor ya da teknik oluyor yavaş kalıyor.Bu bakımdan milli takımda değerlendirilmesi gereken bir isim Serdar...

tarikko
16.Eylül.2009, 04:13
Aynen milli takımda oynayacak kapasitede bir oyuncu değil bana göre..

I3esiktas
16.Eylül.2009, 04:14
Yedigimiz Gol Liverpool Maçında Gerard'ın attıgı golün aynısıydı. Maça gelirsek Mükemmel bir oyun sergiledik. Serdar özkan'ın Gerçekten Formuna Hayran kaldım Ama 2. Yarı Yusuf ile degişikligini Anlamadım Holosko veya Tabata çıkar diye düşünmüştüm ama Serdar özkanı görünce Şok oldum. Ernst Hayatımda izledigim en iyi Ernst'di. Kontra Yakalanırken Top keserek Bizi faciadan engelledi. Defans 4 Lüsü Fazla konuşmaya Gerek yok bence Ellerinden gelenin En iyisini yaptılar Ferrari ve Sivok ikilisine Hayran kaldım.

Sonradan girenler Fazla etkili olamayınca Skoru lehimize Çeviremedik Ama Şu Grupda Kolay lokma olmadıgımıza Herkeze gösterdik.

Birde Birşeye acayip Sinir oldum Spikerin Tabata Demeden önce Hep 8m Euro ile Başlaması. İlk 11i Sayarken 8m Euroluk Tabata orta sahada Oyundan Çıkarken 8 M ueroluk tabata oyundan çıktı vs ..

scar face
16.Eylül.2009, 04:19
çok zevksiz bir maç oldu bana göre Beşiktaş sadece iyi mücadele etti..Manu da kendisini fazla sıkmadı.Akıllarında Man City macı var bence...

Giza
16.Eylül.2009, 04:26
çok zevksiz bir maç oldu bana göre Beşiktaş sadece iyi mücadele etti..Manu da kendisini fazla sıkmadı.Akıllarında Man City macı var bence...

manu kendisini nasıl sıkmadı rooney kranponunu fırlattı sinirden bence man city maçıda kimsenin aklında değildi.

scar face
16.Eylül.2009, 04:31
manu kendisini nasıl sıkmadı rooney kranponunu fırlattı sinirden bence man city maçıda kimsenin aklında değildi.
Tottenham macını izleseydin asıl hevesli Manu yu görürdün.

Rooney in nasıl karaktere sahip olduğunu biliyoruz..Manu bu maçı alamasaydı elenecek miydi..?Hayır aslında yanıt bundan ibaret

DisCo
16.Eylül.2009, 04:35
Kahvede değilsiniz. Aranızda çekişme varsa msnden halledin. Burada milletin huzurunu kaçırmayın.

LaigLeNoiR
16.Eylül.2009, 04:38
Rooney çıkmasa daha fazla atabilirdi ManU.M.Denizli ne yapıyor anlamış değilim

Rooney maç boyunca varlık gösteremedi bu kanıya nerden vardın anlamadım.

Bu arada konu nerelere gelmiş boşverin arkadaşlar bunları.

Serdar Özkan gerçekten en sevmediğim oyuncuların başında geliyordu Beşiktaş'ta ancak gerçekten iyi oynamaya başladı.

Arda'nın Manisa'da oynadığı dönemde Ersun Yanal'a: Hocam Serdar'ı da alın takıma o benden daha yetenekli." dediğini de hatırlatayım. Ancak şu anda Arda nerede Serdar nerede. Kendini bir türlü geliştiremedi ama bu sene biraz daha iyi yolda. Oynaması taraftarıyım ben eğer böyle bir yetenek varsa sergilesin.

eXcitinG
16.Eylül.2009, 04:42
Konumuz Serdar Özkan ve diğerLeri yada MiLLi takımda oLması ya da oLmaması değiL. Mübarek gece de daha fazLa uzatmamanızı rica eder, devamı haLinde ne oLacağınıbiLdiğinizi hatırLatmak isterim.

LeqenDary
16.Eylül.2009, 04:43
M.United kazanmak için hiçbişi yapmadı...Beşiktaşın yedek kuLübesi Galatasarayınki veya Fenerinki gibi oLsaydı bugün gaLip geLen taraf oLurduk...Eğer Beşiktaş bu maçta oLduğu gibi gruptaki diğer maçLarınıda aynı ciddiyetLe oynarsa bence bu gruptan çıkar...

anilton
16.Eylül.2009, 05:00
`BÖYLE TARAFTAR GÖRMEDİM`

Manchester United teknik direktörü Alex Ferguson, Beşiktaş`ı 1-0 mağlup ettikleri karşılaşmadan sonra açıklamalarda bulundu.

Ferguson yaptığı açıklamada "Bu kadar zorlanacağımızı bekliyorduk. Beşiktaş çok mücadeleci bir takım. Fakat beni en çok Beşiktaş taraftarı etkiledi. Takımlarına harika bir destek veriyorlar. Bu taraftar karşısında işimizin zor olduğunu biliyorduk.

Beşiktaş bize taktiksel sıkıntılar yaşattı. Forveti ikilemek zorunda kaldık. Bir baskı kurduk ve bu baskının sonucunda da golü bulduk.

Beşiktaş taraftarı gerçekten harika. Ben hayatımda hiç böyle bir taraftar görmedim. Gerçekten rakiplerin üzerinde inanılmaz derecede baskı kuruyorlar." dedi.

besiktas1903
16.Eylül.2009, 05:03
Hucum hattimiz formda olsaydi su an sevinen taraf belkide biz olurduk. savunmamiz muhtesemdi Manuyu resmen oynatmadik.
Tabatayi cikaracagi yerinde Serder Ozkani cikarinca Mustafa hocaya kizdim, gecen sene iyi degisiklikler yapan Mustafa hoca bu sezon hep yanlis degisiklikler yapiyor.

Boboyu acilen kazanmamiz lazim onsuz olmuyor Aslinda ben Batuhan dan cok umitliyim ama Mustafa hoca ona herhalde pek guven miyor..

Serdar Ozkan, Ernst, sivok, ferrari ve Hakan iyi oynadilar ve son olarak taraftarimiz muhtesemde

ThersoN
16.Eylül.2009, 06:38
yenildikten sonra taraftar süper olsa ne yazar

LaigLeNoiR
16.Eylül.2009, 06:58
Tüm dünyada isim yapar :)

SAİT71
16.Eylül.2009, 08:42
Ne yazık ki olmadı. Bjk hakketti bir beraberliği ama olmadı. Forvet hattı çok beceriksizdi. Öncelikle takımın kilit noktası Kaleci, 2 stoper ve Ernst dörtgenini kutlamak istiyorum. Müthiştiler. Özellikle Ernst ve Ferrari süper oynadı. Şaşırdım Ernst e. Arı gibiydi. Savunmada, ileride kanatlarda heryerdeydi. Ferrari müthiş müdafa yaptı. Gerçekten süper oynadı. Hakan arıkan yan top zaafını elinden topu kaçırarak tekrarlasada maçta çok güzel müdahaleler yaptı.

Gel gör ki: 8 milyon euronun kalıbına küçük gelen ve CL tecrübesi sıfırın bile altında olan tabata hiç bir şey yapmadı. ne pas Ne çalım ne kilit bir orta. Ya bu dev turnuvada yarışacaksın; Oyun Kurucun tabata? Benin ciddi şüphelerim var Tabatanın CL'de katkı yapamayacağı konusunda. neyse onuda geçtim; mustafa denizli nin Serdar Özkan Yusuf değişikliği son derece garip. Hala Yusufu kanatta deniyor. Yusuf ne yaptı dün? Pas veremedi, koşamadı adam 35 yaşında sen Man Utd ye en etkili atak yapabileceğin kanada bu oyuncuyu koyup tıkadın. Nitekim Yusuf ta etkisiz kaldı ki zaten yeteneği hızı yaşı belli olan bir adam daha fazlasını bekleyemezsin.

Bu tip takımlara karşı kapalı oynuyorsunuz, atak yaparken kanatlarınızda hızlı adamlar olması lazım ki bir anda kontr-atak ile yakalarsanız etkili bir hücum yapabilesiniz.. Serdar Özkan'a gelince ben beğenmedim. Çalım atmak öyle değil. Çalım diye ona denmez. Her pozisyonda çalım deniyor. Çok bencil. Çalımıda beceremiyor. Pas desen yok. Şut desen berbat. Gs maçındada harcadı şutları bu maçtada. Ben bu futbolcunun bu kapasitenin en fazla çok az üstüne çıkacağını ve ondan sonra orada kalacağını düşünüyorum. İbo ya gelince Üzülmez olanı yaşına göre gerçekten takdiri haketti. O yaşta yinede durdurdu o kanadı. Bir iki kez geçildi kademe yapamadı ama genel anlamda takdir ediyorum saygı duyuyorum ki İbo yu beğenmem aslen ama bu maçta çok beğendim.. Kaş'a gelirsek, gerçekten vahim bir tabloyu gördüm. Adam Getafede oynayamadı. Sen bedava kaptırdığın adamı para ver kirala sonrada CL de man Utd ye karşı oynat. Neyse işin o kısmını geçtik KAş gerçekten kendini geliştiren birisi. İleride dahada iyi olacak. Ben beğendim. Bir sezon maç oynamayan bir adam yinede man utd karşısında dökülmedi. Kademeye girdi bir kaç kez kaçırdı ama olur o kadar. Holosko; Çok çalıma girdi, boş yere topları kaptırdı. Çalım atarken çok açtı topu, bencildi. Bugün sadece kendimi göstereyim takım önemli değil der gibi oynadı. Keşke biraz daha pas yapsaydı pas derken çalım atmayı bırakıp pas vermeyi deneseydi... Sivok'a gelirsek oda müthişti. Savunmada diyecek söz yok. Arada Kaş'ın arkasından rakibi karşıladı kendi mevkisini ve diğer mevkiyide kontrol etti. Nobre genel anlamda iyiydi. Top indirdi sakladı ama biraz daha etkili olmalıydı. Özellikle ataklarda vuruşlarda ortalarda daha çok rol alması lazımdı.

Özetlersem goldeki yapılan adam paylaşım hatası yaktı gerçekten. Dizime bir yumruk vurdum daha acısı geçmedi :D. Dönen topta bir adam tutmuyordu Scholes i. Oda poz vererek gol attı. Bjk kendi ataklarından birini atsa bu maçı alırdı veya 1 puan cepteydi. Maç için çok kötü oldu diyoruz ama fazlada yapacak bir durum yok. Berbatov, Owen vs. Yedekten girdi son dakikalarda düşünün takımı. Son iki yılın finalisti Bjk gerçekten iyi oynadı. Ben beklemiyordum bu oyunu ama bir beraberlik iyi olur diyordum hatta süper olur dedim mesajımda..(Bkz. O Mesaj (http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=1552773&postcount=37))

Tekrar diyorum: Beşiktaş'ın rakipleri diğerleri. Man u dan alınan her puan artı puan olacaktı. Denizlide aynı böyle söyledi. Çok etki etmez bu mağlubiyet. diğerlerine yenilme kendi evinde yen tamam çıktın. En azından UEfa olmalı ki bana göre öyle olur. CSKA bitmiş gibi görünüyor. Benim asıl önemsediğim maçlar Wolksburg ve CSKA. Bunları ekarter ederse iyi bir şeyler olur.

Addolorato
16.Eylül.2009, 14:38
Tatsız tuzsuz bir maçtı goldede defansın hatası vardı parmak kadar Scholes'a kafamı vurdurulur yahu ordan. Beşiktaş hakkı olan bir puanıda alamadı malesef şanssızlık diyelim umarım daha sonraki maçlarda toparlar Beşiktaş.

Hugo
16.Eylül.2009, 15:03
Bu arada dip not Star uyduda şifrelenmedi, iyi oldu.

anil luque
16.Eylül.2009, 15:04
Daha 3 gün önce ezeli rakibine 3-0 gibi bir skorla yenilmiş bir takımın bir anda buralara nasıl geldiğini görmek bile yenilginin acısını hafifletmeye yeter bence .. Gönül isterdiki sonuna kadar hakkımız olan 1 puanı alalım ama olmadı .. Daha buraya CSKA lar Wolfsburglar gelecek onların da sonu aynı merak etmeyin boğulacaklar burda.. Hani her inişin bir çıkışı vardır derler ya ilk basamağı bu maçla çıkmış olduk, hafta sonu kapalıdayız Kayseri'ye patlarız.. !!

murat taşlı
16.Eylül.2009, 21:18
M.United kazanmak için hiçbişi yapmadı...Beşiktaşın yedek kuLübesi Galatasarayınki veya Fenerinki gibi oLsaydı bugün gaLip geLen taraf oLurduk...Eğer Beşiktaş bu maçta oLduğu gibi gruptaki diğer maçLarınıda aynı ciddiyetLe oynarsa bence bu gruptan çıkar...

Beşiktaş ın yedeklerinden girenler Yusuf,Tello,Nihat- ki Bobo 18 de bile değil:icon_wink:.Bence sorun oyuncuların özgüveninde yenilseler bile oynadıkları oyun kendilerine güvenini artırdı , bundan sonra Beşiktaş toparlanacaktır birkaç maç üstüste kazanınca işler yoluna girer .Tabi genede Beşiktaş a hava katacak biri lazım herkes onun Nihat olmasını bekliyor

Fietra 10
16.Eylül.2009, 22:05
Alman Ernst..Sanki biz adama Fransız İngiliz Ernst dedik..Her topu aldıgında Alman Ernst..Maçları izlerken eziyet çekiyoruz resmen..

anilton
16.Eylül.2009, 22:06
"Hani şans melekleri elimizden tuacaktı"

:D :D :D

Varonil
16.Eylül.2009, 22:07
Alman Ernst..Sanki biz adama Fransız İngiliz Ernst dedik..Her topu aldıgında Alman Ernst..Maçları izlerken eziyet çekiyoruz resmen..

:icon_biggrin:

Seyrederken bende koptum o kısma hele Jose Mourinho'ya Marinyo dediği zaman iyice kopuyorsun :D

ThersoN
16.Eylül.2009, 22:08
vahşi rooney tanımlamasını yapmış ingiliz basını :D

Fietra 10
16.Eylül.2009, 22:09

niye bıraktı diyor birde sonradan orası daha bomba :D

ThersoN
16.Eylül.2009, 22:09
Tüm dünyada isim yapar :)

ribery diyor ya ben güzelliğin hiç maç kazandırdığını görmedim

ben de diyorum ki isim yapmanın hiç maç kazandırdığını görmedim :)

nekop
16.Eylül.2009, 22:18
Beşiktaş 1 puan alsa çok iyi olacaktı ama yinede kaybedilmiş bişey yok ortada sonuçta bu Manchester gruptaki diğer ekipleride içerde dışarda büyük ihtimalle yenecektir.

Sirius Black
16.Eylül.2009, 22:50
Beşiktaş, gerçekten iyi oynadı. Ben gole kadar puanı koparacaklarına inanıyordum. Man Utd'ye top oynatmadılar. Ancak Scholes'un golünde defansın payı çok büyük. Hakan elinden geleni yaptı(o pozisyonda) ama defans izleyince gol geldi.

Beşiktaş'ı incelersek, Hakan, her ne kadar pozisyonlarda sırıtmasa bile, eline ve ayağına gelen her topu itinayla rakibe verdi.

Defansa gelince, olabilecek en iyi defanstı. Valencia ve Nani'yi iyi kapattılar diyebilirim. Aslında gole kadar kusursuz gibilerdi(1-2 pozisyon hariç). En çok Ferrari'yi beğendim diyebilirim.

Orta sahaya gelince, vasat bir orta saha izledik. Ernst, iyi oynuyor derken, yaptığı pas hatalarıyla yine vasatın üstünü aşamadı. Yusuf, bu gece berbattı.

Forvet ise, Nobre'yi beğendim diyebilirim. Tabii, Nihat'ın ortasını centilmence harcaması dışında. Holosko ise, ayağına gelen her topu harcadı bana göre Yusuf'tan sonra gecenin en kötüsüydü. Nihat'ın ayağına top az geldi ama onları iyi kullandı. Ona da iyi diyebilirim.

SAİT71
16.Eylül.2009, 23:19
Evra ne müthişti ya kaç kez atağı kesti. Nobre motoru çalıştırana kadar evra bizim sahadan koştu aldı :D Valencia ve Evra süperdiler..

feanorringeril
17.Eylül.2009, 01:18
beşiktaş iyi mücadele etti.
Zaten ancak bütün maçlarını bu mücadele gücüyle oynarsa gruptan çıkma şansı bulabilecek.

Wolfsburg ve CSKA oynadıkları maçta ikisi de güçlü göründüler. Beşiktaş' lılar şimdiden bu ikisinden kendi sahasında 6 puan alacağız şeklinde konuşuyorlar ancak yanılıyorlar. Puanlar aslanın ağzında. Hem CSKA hem de Wolfsburg çok iyi gözüktüler bana kendi maçlarında. Beşiktaş-Man Utd. maçından daha kaliteli bir futbol ve mücadele oldu o maçta. Her maç Beşiktaş için zorlu geçecek ve Beşiktaş' ın gol yollarında bu kadar etkisiz olması düşündürücü. Kolay gol atamıyorlar. Hızla sonuca gidemiyorlar. Her pozisyon uzuyor da uzuyor..

SAİT71
17.Eylül.2009, 01:25
Bjk ne yapıp ne edip gol atmalı. İlerideki sıkıntıyı gideremezse gol yer. Atamazsan atarlar. Mesela dünkü maçta 1 gol atsa en az 1 puan alırdı ki bence o golüde yemezdi. Çünkü oyun sistemi ve oyuncuların motivasyonu değişebilirdi.

Denizli Bjk nin kanatlarına Yusuf gibi adamı koyarsa Bjk gol felan atamaz. günümüz futbolunun en önemli silahı hızlı oyundur. Yusuf la mı gol atacak acaba Denizli? :D

Addolorato
17.Eylül.2009, 01:34

Evet çıldırdı sayın seyirciler 25 yıllık teknik direktörlük hayatında şampiyonlarligi finali dahil hiç bir maçta Ferguson umutsuzlugun resmini bu kadar sergilemedi :D

Spiker bombaydı ya star'ın spikerleri hep böyle :D

SAİT71
17.Eylül.2009, 01:45
Ertem şener olsaydı kesin

"Vuruyor Reklam panolarınaaa" derdi. bir maçta insa 5-6 kez dermi ya Ertem diyor işte :D

Evet çıldırdı sayın seyirciler 25 yıllık teknik direktörlük hayatında şampiyonlarligi finali dahil hiç bir maçta Ferguson umutsuzlugun resmini bu kadar sergilemedi :D

öyle bir lafki sanki dünya kupası final maçında 6 pastan gol atamadılarda ona çıldırıyor. Çok abartıyor spikerleri :D