View Full Version : Fenerbahçe-FC Twente | UEFA Avrupa Ligi H Grubu 1.Maç
Varonil
14.Eylül.2009, 04:21
http://img42.imageshack.us/img42/2606/headernm.jpg (http://img42.imageshack.us/i/headernm.jpg/)
http://img42.imageshack.us/img42/9612/52692.gif (http://img42.imageshack.us/i/52692.gif/)http://img34.imageshack.us/img34/6277/52818.gif (http://img34.imageshack.us/i/52818.gif/)
Tarih:17.09.2009
Stad:Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı
İçerde oynayacağımız bütün maçları kazanmamız lazım.Zor bir maç olacak,başarılar Fenerbahçe ..
tarikko
14.Eylül.2009, 05:23
--------------------Volkan------------------
Gökhan---------Lugano-----Bilica--------Carlos(Vederson)
--------------Cristian-----Emre--------------
M.Topuz----------Alex------------A.Santos
---------------------Guiza----------------
Böyle bir 11 ile çıkarız diye düşünüyorum.İnşallah sahamızda iyi bir başlangıç yaparız Avrupa Ligine.Rakibimiz zor gerçekten Hollanda'nın önemli ekiplerinden ama biz kendi oyunumuzu oynarsak mutlaka kazanırız.Bu maçı da taraftarımızın desteğiyle kazanırız diye düşünüyorum.Skor tahminim 3-1 ya da 3-2 diyorum..
titates1
14.Eylül.2009, 07:30
Rahat kazanırız Twente bize rakip olamaz ... farka bile gidebilir..
bugra 1905
14.Eylül.2009, 17:30
Twente Sanılan Aksine Fenerbahçeyi Çok Zorlar Bence Hiç Rahat Maç Olmaz Ama Fenerbahçe Bişekilde Kazanır Bence
Başarılar Fenerbahçeye
scar face
14.Eylül.2009, 17:31
Güzel bir baslangıc yapacağız :)
SAİT71
14.Eylül.2009, 17:49
3-1 alırız diyorum
Sirius Black
14.Eylül.2009, 17:52
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin hedefi kupa olduğuna göre böyle rakiplerden korkulmamalıdır, Buğra. Ben demiyorum ki rakip küçümsenmeli. Hiç bir rakip küçümsenmemelidir ama böyle rakiplerden de korkulmamalıdır.
Homer J.S
14.Eylül.2009, 17:57
Ben bir şey soracağım,her maç için böyle ayrı konu mu açılacak. Grup konusu var bir tane oradan konuşulacak diye biliyorum.
Varonil
14.Eylül.2009, 18:03
Grup konusunda grupta son durum,takımların analizi vb. gibi şeyler konuşuluyor.Burada ise Fenerbahçe-Twente maçı hakkında konuşuyoruz.
Homer J.S
14.Eylül.2009, 18:05
Tamam,sağol bilgilendirme için.
yaman76hakanFB
14.Eylül.2009, 18:07
İyi başlamak çok önemli..Emre'de oynayacak..Bence M.Topuz'a birde bu maçta,sağ açık olarak şans vermek gerekiyor.Oynadıkça performansını katlayacağına inanıyorum..Bursa maçında da iyi mücadele etti..Rahat kazanacağımızı düşünüyorum..Çünkü iç sahada gol yeme stresi de olmayacak..
Clayman
14.Eylül.2009, 18:32
Twente en önemli oyuncularını sattı bu sene. Elia ve Arnautovic artık takımda yoklar. Fenerbahçe'ye sıkıntı yaratabilecek özel bir oyuncuları yok. Ama çok iyi bir takım. Başlarında da Steve McClaren gibi bir hoca var. Fenerbahçe'nin rahat kazanacağını düşünmüyorum.
nannar
14.Eylül.2009, 18:50
Rahat kazanırız Twente bize rakip olamaz ... farka bile gidebilir..
:) Avrupada Fransa,İtalya,İngiltere,Fransa,Hollanda,Almanya ve İspanya gibi liglerde üst sıraları zorlayan her takım herhangi bir türk takımına kafa tutabilir... Fenerbahçe maçı kazanmaya daha yakın ama çok kek olarak görmezler inşallah...Eğer görürlerse de zamanında köy takımı diye dalga geçilen Zaragoza'nın yaptıgını yapar Twente...
Fenerbahçe'ye başarılar dileriz...
LeqenDary
14.Eylül.2009, 19:11
Twente'de bence iyi takım ama Fener'in seyircisi önünde kazanmasını bekliyorum...Hollanda takımı olduğu için üst bekliyorum :D ...
Sekopej
14.Eylül.2009, 20:05
Eleme maçı değil, içeride yenecek golün önemi yok, bu nedenle gol yesek de yediğimizden fazlasını atar kazanırız. Taraftarın önünde şov bekliyorum. Rahat maç olacaktır, sağ kanatta Kazım yerine başka biri oynadığında tabi.
DisCo
14.Eylül.2009, 20:07
Fenerbahçe'nin kadro kalitesi ve seyirci avantajıyla rahat kazanması gerekiyor.
Ancak Fenerbahçe böyle maçlarda bazen anormal işler yapabiliyor. 2-2 gibi beraberlikler çıkabilir.
CeNTeR_TR
14.Eylül.2009, 20:14
Çok rahat olmamız gereken bir maç.Taraftar bile bence büyük bir maç havasında gitmeyecekdir Stada.He adı Avrupa maçı orası ayrı.Rakip bize denk bile değil.Rahat kazanmalıyız.Ama Daum'un süprizleri ne olur onu bilemem :)
Hollanda Ligin'den hiçbir takım bizim rakibimiz biLe oLamaz Twente'de bunlara dahil.
BaşarıLar Fenerbahçe'm FinaLe giden yolda iLk maç.
sananes
14.Eylül.2009, 20:19
kazanırız ama sürekli aynı oyuncuları oynatıyo daum rotasyon yapması lazım yavas yavasta olsa ne biliyim semihi oynatabilir mesela oynatmalıda artık yada özeri.Ben özeri seyretmek istiyorum artık yani değişiklikler bile aynı nerdeyse 70den sonra ortadan biri cıkar selcuk girer falan.Twente hollanda ligindeki en organize oynayan takım belkide Mclaren calıstırdıgı için olabilir bu disiplinliler diger hollanda takımlarına göre.Erken öne geçersek maç rahat geçer
ThersoN
14.Eylül.2009, 21:32
Avrupada Fransa,İtalya,İngiltere,Fransa,Hollanda,Almanya ve İspanya gibi liglerde üst sıraları zorlayan her takım herhangi bir türk takımına kafa tutabilir... Fenerbahçe maçı kazanmaya daha yakın ama çok kek olarak görmezler inşallah...Eğer görürlerse de zamanında köy takımı diye dalga geçilen Zaragoza'nın yaptıgını yapar Twente...
Fenerbahçe'ye başarılar dileriz...
Ben de bu görüşe katılıyorum, böyle turnuvalarda rakip kim olursa olsun küçümsenmemelidir, belli ki Fenerbahçe rakibine göre kağıt üzerinde baya öndedir fakat futbol sahada oynanır, futbol insanın işidir, futbol top işidir, top yuvarlaktır ve insan kompleks bir varlıktır hata yapabilir yanlış yoldan alelade ilerleyebilir, dikkatli olunmalıdır.. ben yine de süpriz çıkmayacağı bahsedilenler gibi çok olay da olmasa Fener'in galibiyeti alacağını düşünüyorum.
..Hollanda Ligin'den hiçbir takım bizim rakibimiz biLe oLamaz Twente'de bunlara dahil...
Hocam görüşüne saygı duyarım, fakat çok iddaalı konuşmuşsun, Twente rakip olmayabilir ama hali hazırda bizim takımlarımıza kafa tutup harcayabilecek Hollanda takımları var...
Umarım oyuncularımız psikolojik olarak kolay lokma sendromuna düşmezler..
RaSenGan
14.Eylül.2009, 21:46
Hollanda Ligin'den hiçbir takım bizim rakibimiz biLe oLamaz Twente'de bunlara dahil.
Yapma abi.Ajax falan nasıl olamaz ? Çok küçümsememek lazım.AZ birkaç sene önce elemedi mi Fenerbahçe'yi :) Twente olamaz rakibi ama daha iyileri olabilir.Fenerbahçe rahat kazanır bu maçı.
Fenerbahçe'nin kadro kalitesi ve seyirci avantajıyla rahat kazanması gerekiyor.
Ancak Fenerbahçe böyle maçlarda bazen anormal işler yapabiliyor. 2-2 gibi beraberlikler çıkabilir.
Fenerbahçe'nin bu maçlarda öyle çok anormal işler yaptığı yok bir Sion maçında rahatlıktan 2-2 oldu.
Galatasaray böyle küçük rakiplere karşı sürpriz sonuçlar alıyordu ama o da kalmadı artık...
murat taşlı
14.Eylül.2009, 22:46
Rahat almamız gereken maç tek sorun kendi saha ve seyirmiz önünde bu tip takımlara karşı golü erken bulamazsak o zaman işimiz zorlaşır diğer türlü 3 ten aşağı olmaz.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bence olması gereken 11 şöyle olmalı. Volkan-G.Gönül.Lugano-Bilica-A.Santos-M.Topuz-Cristian-Emre-Ö.Hurmacı-Alex-Semih
LeqenDary
14.Eylül.2009, 23:03
Fenerbahçe'nin bu maçlarda öyle çok anormal işler yaptığı yok bir Sion maçında rahatlıktan 2-2 oldu.
Galatasaray böyle küçük rakiplere karşı sürpriz sonuçlar alıyordu ama o da kalmadı artık...
Sigma Olomouc, Pendik facialarını hatırlatmayın bize...Her büyük takımın tarihinde böyle maçlar vardır...
Cengo
14.Eylül.2009, 23:37
Sigma Olomouc, Pendik facialarını hatırlatmayın bize...Her büyük takımın tarihinde böyle maçlar vardır...
Bu yaptığınızı fanatiklik olduğunu biliyorsunuz değil mi?
Aşağılamak ise yaptığınız burada kalış süreniz pek uzun olmaz, haberiniz ola.
LeqenDary
14.Eylül.2009, 23:41
Kastım aşağılamak değildi...Sadece ona cevap vermekti...Böyle anlaşıldıysa özür dilerim...
Ben bunun aksini mi iddaa ettim?Galatasaray'da o da artık yok dedim hatta.Geçmişte kaldı her iki takım içinde o günler.
CeNTeR_TR
14.Eylül.2009, 23:51
Hocam görüşüne saygı duyarım, fakat çok iddaalı konuşmuşsun, Twente rakip olmayabilir ama hali hazırda bizim takımlarımıza kafa tutup harcayabilecek Hollanda takımları var...
Umarım oyuncularımız psikolojik olarak kolay lokma sendromuna düşmezler..
Tabi herkesin görüşü farkLıdır ek olarak biririn görüşüne saygı duymak tebriğe değer.
Bence Hollanda takımları Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bu sene rakibi biLe oLamaz.Umarım yanılmam ama diLerimki bu turdan sonra yine bir HGollanda ekibiyle eşleşelim :)
Yapma abi.Ajax falan nasıl olamaz ? Çok küçümsememek lazım.AZ birkaç sene önce elemedi mi Fenerbahçe'yi :) Twente olamaz rakibi ama daha iyileri olabilir.Fenerbahçe rahat kazanır bu maçı.
Aygün küçümsememek lazım orada haklısın.Ama ben ne bir Ajax'ı ne bir Feyenord'u ne bir Twente'yi Fenerbahçeyi Galatasarayı zorlayabiLecek bir ekip göremiyorum.
AZ dediğin gibi Fenerbahçeyi Birkaç sene önce eLedi bu sene değil yani :)
Geçmişe mazi derLer.Ama bunu hatırLatmayı neden yeğLedin bunu buLamadım :0: Ayrıca hatırLatmanıza gerek yok biz zaten biLiyoruz heraLde.
Gerçi sonraki mesajlarından birinde yanlış anlaşıldıysam demişsin ama emin oL bunu Tüm Fenerbahçe taraftarı yanLış anLayacaktır.
gerrrard
14.Eylül.2009, 23:57
Tabi herkesin görüşü farkLıdır ek olarak biririn görüşüne saygı duymak tebriğe değer.
Bence Hollanda takımları Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bu sene rakibi biLe oLamaz.Umarım yanılmam ama diLerimki bu turdan sonra yine bir HGollanda ekibiyle eşleşelim :)
Ajax bizim Türk takımlarına Amsterdam'da gol show yapar.
LeqenDary
14.Eylül.2009, 23:57
Ben bunun aksini mi iddaa ettim?Galatasaray'da o da artık yok dedim hatta.Geçmişte kaldı her iki takım içinde o günler.
Ben başka türlü anlamıştım o anda ama neyse uzatmaya gerek yok :)
CeNTeR_TR
15.Eylül.2009, 00:00
Ajax bizim Türk takımlarına Amsterdam'da gol show yapar.
Bende yapamayacağını düşünüyorum.
LeqenDary
15.Eylül.2009, 00:03
Geçmişe mazi derLer.Ama bunu hatırLatmayı neden yeğLedin bunu buLamadım :0: Ayrıca hatırLatmanıza gerek yok biz zaten biLiyoruz heraLde.
Gerçi sonraki mesajlarından birinde yanlış anlaşıldıysam demişsin ama emin oL bunu Tüm Fenerbahçe taraftarı yanLış anLayacaktır.
O anlık düşünceyle demiştim...Her büyük takımın mazisinde vardır dedim ve fenerle ilgili birkaç örnek verdim, bunun pek yanlış anlaşılcağını sanmıyorum,ama öyle olduysa kusura bakmayın...
RaSenGan
15.Eylül.2009, 00:07
Aygün küçümsememek lazım orada haklısın.Ama ben ne bir Ajax'ı ne bir Feyenord'u ne bir Twente'yi Fenerbahçeyi Galatasarayı zorlayabiLecek bir ekip göremiyorum.
AZ dediğin gibi Fenerbahçeyi Birkaç sene önce eLedi bu sene değil yani :)
Futbolda her şey mümkün abi :) Twente'nin Fenerbahçe'yi yenme ihtimali çok düşük olabilir ama bir Ajax'ın,Feyenoord'un çok daha fazladır.Bana göre bu iki takım bizim büyüklerimizi zorlar hatta yenebilir.Ama sana göre farklı olabilir abi :)
ThersoN
15.Eylül.2009, 00:12
Herkesin görüşü kendine göre haklıdır tabii..
Bu yüzden herkesin görüşüne saygı duymak lazım..
Kağıt üzerinde konuşmanın pek bir manası yok, eğer ilerleyen turlarda bahsi geçen Hollanda ekipleri onlar olmazsa bile onların ayarında takımlar ile karşılaşacagğız nasılsa o zaman durumu tekrardan ele alırız.
gerrrard
15.Eylül.2009, 00:13
Ayrıca Twente'de evinde Fener'e de G.Saray'a da yenilmez. Siz Hollanda futbolunu bizim süper(!) ligimizden daha kötü görüyorsunuz sanırım.
CeNTeR_TR
15.Eylül.2009, 00:15
@ gerard ; Ben şahsen Hollanda futbolunu bizim 'Süper Ligimizden' daha kötü görüyorum ..
@ mayk ; tamamdır dediğimiz gibi herkesin kendi iddaa ettiği bir görüş olacakdır :)
@ cskinq1 ; tamamdır sorun yok yani açıkladığına göre sataşmak için yazmamışsın :)
LeqenDary
15.Eylül.2009, 00:26
2-3 sene önce gördük Psv'yi Kadıköyde farktan kurtuldu...Fener'in ve G.Saray'ın geçmişten daha iyi bir kadroları var. ( GS 2000 yıllarını saymazsak :) )
Hollanda futboluna lafımız yok ama Bizim futbolumuzda onda aşağı değil bence...
GodfatheR
15.Eylül.2009, 00:34
İnşAllah laubali Kazım'ın yerine sağda ya Topuz ya da Özer oynar.Güiza'nın yerinede Semih ile başlarsak daha iyi olur bence.Ne olursa olsun rahat bir maç olacağı görüşünde değilim.Ama 2-0 veya 3-1 gibi bir skorla kazanacağımızı düşünüyorum.
İçtimai TV'ye bi kaç gün önce mail atmıştım kanalınız şifrelenecekmi diye, ve bugün yanıtını aldım işte o yanıt.
----- Original Message -----
From: Can Kahraman
To:
[email protected]
Sent: Monday, September 07, 2009 4:58 PM
Subject: Merhaba.
Merhabalar. Sizlere bir sorum olacak. İçtimai TV Fenerbahçe'nin maçlarını canlı yayınlayacak.
Acaba Türksat uydusunda İçtimai TV şifrelenecekmi?
Cevap yazarsanız sevinirim. İyi günler.
Ve Cevap:
Salam.
Mektubunuza cavab olaraq bildirmek isterdik ki, Ictimai TV-nin siqnali shifrelenmeyecek. Turksatla butun oyunlara baxa bilersiniz.
Tewekkur edirk.
Yaşasın Azerbaycan!.. :D
Kesindir nettir..
sananes
15.Eylül.2009, 00:39
twente ve alkmaar bu yıl feyenorddan iyiler bence ajaxtanda iyiler psv istikrarsız ajax ve feyenordda.hollanda futbolunun sorunu bence ciddi olmamaları yeteri kadar gamsızlar yani defans falan yapmıyolar ama az ve twente bunun dısında defans yapmayada calısıyo o yüzden erken gol atıp macı çabuk koparmalıyız yoksa başımızı ağrıtırlar
GodfatheR
15.Eylül.2009, 00:41
Allah razı olsun Azerbaycan'dan :D:D Qardaşlara salam olsun :D:D
TR.CaPTaiN
15.Eylül.2009, 06:53
Ne küçümsenecek kadar rahat ne de abartılacak kadar zor bir maç bekliyorum. İlk 10-15 dakikalık karşılıklı tartmadan sonra taraftar desteğiyle birlikte 2-0 gibi bir galibiyet bekliyorum. Ayrıca Twente geriye düşerse kaybedecek birşeyi olmayacağından oyunu kitlemeye çalışmayacaktır. Dolayısıyla, hem Güiza için daha rahat bir ortam hem de futbolseverler için daha zevkli bir maç olacaktır.
Bursaspor maçında Bilica-Lugano ikilisi iyi oynamıştı. Bu maçta da defans büyük ihtimalle Gökhan-Lugano-Bilica-Carlos'tan oluşacak. Ortasahaya ise Emre dahil olacak fakat Emre son maçta iyi oynayan Mehmet Topuz'un yerine mi yoksa Kazım'ın yerine mi girecek maç günü göreceğiz. Benim görüşüm; Mehmet'in sağda Kazım'ın yerine oynaması takımın mücadele gücünü arttıracaktır.
Avrupa sahnesine iyi bir giriş yaparak bu gruptan lider çıkmalıyız. Başarılar Fenerbahçe'm.
scar face
15.Eylül.2009, 07:03
Gökay,bence Hollanda kalitesiz yabancılar memleketi savunma yapmayı bilmiyorlar bi kere.Hücumları iyi olmalarına rağmen Avrupa'da sert futbol oynanıyor.Hollandalılar ise bundan nefret eder...
Hem bizim bayıltan pas trafiğimiz de cabası müthiş bir atmosfer olacak tribünlerde...
Sheriff
15.Eylül.2009, 08:37
Twente normal şartlarda bize rakip olabilecek kapasitede bir takım değil ancak yinede içimde bir korku var. Kadro kalitesi olarak çok daha iyiyiz. Umarım oyuncularımız gerçek oyuncularını oynar ve bu maçı rahatlıkla kazanırız.
murat taşlı
15.Eylül.2009, 14:02
Anlamakda zorlanıyorum bu takımı yenemeyeceksek kimi yeneceğiz, hafife almak değil ama rahat bir maç olacak bence, iyi başlamak önemli o yüzden motivasyon eksikliği olmaz
Varonil
15.Eylül.2009, 22:13
Uluslararası maçların motivasyonları daima farklı olur,hafife almamak gerekir ancak Twente'den üstün bir takımız.Kazanıp,grup maçlarına iyi başlamak çok iyi olacak.
scar face
16.Eylül.2009, 23:32
Takımın antrenmanı söyle bi izledim herkes neşeli,umutlu,hırslı kazanacağız insallah..
SAİT71
16.Eylül.2009, 23:52
azerbaycandan Allah razı olsun hem Gs hem Fb maçları yayınlanacak. TNT de Gs maçı olacak. Alternatifli güzel bir yıl bizi bekliyor :D
Varonil
17.Eylül.2009, 00:20
http://img197.imageshack.us/img197/4287/20090916toplanti5.jpg (http://img197.imageshack.us/i/20090916toplanti5.jpg/)
“Avrupa maçları bayram günümüzdür”
Teknik Direktörümüz Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi'nin yeniliklerle başlayacağını, Twente karşısında da galibiyet alarak iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi. Yarın sahaya süreceği kadro hakkında bilgiler de veren Daum, Avrupa maçlarının kendileri için bayram günü olduğunu söyledi. Oyuncumuz Diego Lugano ise, Twente karşısında, sonunda belki de şampiyonluk olacak bir yola ilk adımlarını atacaklarını söyledi.
Yarın oynayacağımız FC Twente maçı öncesi, Teknik Direktörümüz Christoph Daum ve oyuncularımızdan Diego Lugano, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odası'nda bir basın toplantısı düzenledi..
BAYAĞI YENİLİK OLACAK
İlk olarak UEFA Avrupa Ligi'nin yeniliklerinden bahseden Daum, "UEFA Avrupa Ligi'ndeki bu yeni statüyü büyük bir heyecanla bekliyoruz. Şampiyonlar Ligi'ne benzer bir statü yapıldı. Bence daha iyi, eşit ve ilgi çekecek bir sistem yaratıldı. Aynı zamanda başka bir yenilik de, 6 hakem ile bir futbol maçına çıkılacak olması. Bu gruplardan sonra net bir şekilde yeni sistemin neler getirdiğini göreceğiz. Umarım hakemler tarafından daha net kararlar verilir. Bu da ilgi çekecek bir uygulama olacak. Yani bu yeni Avrupa Ligi'nde bayağı bir yenilik olacak.
İSTEKLİ VE SABIRLI OLMALIYIZ
Gruplara gelince, Steaua Bükreş ve Twente gibi iki güçlü rakip bizi bekliyor. Sherif ile ilgili yeterli bir bilgimiz yok, ancak ilerde olacak. Twente geçen yıllarda çok iyi neticeler aldı. İyi bir ekip. Gençleri yetiştiren ve satan güçlü bir kulüp. Geçen yıl Schalke ile yaptıkları maçı izledim. Bu yıl gruplar çekildikten sonra da takip ettik ve birkaç maçını izledik. İyi bir karışım var. Genç ve yetenekli isimlerle tecrübeli yaşlı futbolcuları bir arada oynatıyorlar. Oynadıkları sistem 4-3-3 zaman zaman kanatlardaki forvetleri de orta sahaya çekerek 4-5-1'e dönebiliyorlar. Sonuçta esnek bir sistem Twente'nin oynadığı. Zaman zaman 4-5 forvetle geliyorlar, zaman zaman da tüm takım olarak defans yapıyorlar. Bizim için önemli olan ve hedefimiz içerdeki maçta Twente kalesi önünde oynamak ve baskı yapmak, pres yapmak. Ancak bunu yaparken de kontratak yememeliyiz. Çünkü güçlü bir rakip. Futbolcularımız çok hırslı. Avrupa Ligi için başarılı olmak istiyoruz. Gruplardan çıkmak istiyoruz. Şunu da biliyoruz zor bir lig ve zor bir grup olacak. İyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Hedefimiz galibiyet. Bizim açımızdan baktığımız zaman, çok büyük bir istek olmalı sahada. İstek ama yanında sabır da gerekiyor. Böyle bir rakibe karşı bu çok önemli.
BAYRAM GÜNÜMÜZ
Önder yok. Carlos'ta ise soru işaretleri var. Deniz de olmayacak. Geri kalan tüm oyuncularımın hepsi sağlam ve oynayabilir. Heyecanla bu ligi bekliyoruz. Bunlar bizim için özel maçlardır. Bu Avrupa Ligi maçları bizim için bayram günü gibidir. Günlük olarak Süper ligde yaşıyoruz Avrupa ligi maçları ise bizim için bayram günü gibidir" diye konuştu.
KİMSE BİZE BİR ŞEY HEDİYE ETMEDİ
Soruları da yanıtlayan Daum, Carlos'un sakatlığının bulunduğunu ve durumuna bakacaklarını söyledi. Lig ve Avrupa'da art arda alınan başarılı sonuçların hatırlatılması üzerine ise Daum, "Her şey çok rahat geçmedi bizim için. Çok zor maçlar oldu. Kimse bize bir şey hediye etmedi. Twente de etmeyecek" dedi. Her maça kazanma hesabı üzerine hazırlandıklarını belirten Daum, "Benim için başarılı olmak, önümüzdeki maçı kazanmak demektir. Twente maçını da kazanmak istiyoruz. Sonrasını görürüz" diye konuştu.
BİLMEDEN SÖYLEMEK SPEKÜLASYON OLUR
Avrupa Ligi ile ilgili hedefleri somut bir şekilde dile getirmediğinin ve hep bir çekince bıraktığının belirtilip bunun nedeni sorulduğunda ise Daum, "Hiçbir zaman büyük konuşmak istemiyorum. Küçük konuşmak da istemiyorum. Bizim ilk hedefimiz bu gruptan çıkmak. Şimdiden 'Bu kupada şampiyon oluruz' demek çok büyük bir spekülasyon olur. Çünkü henüz Şampiyonlar Ligi'nden Avrupa Ligi'ne katılacak takımları bilmiyoruz. Bunları bilmeden, şimdiden bunu söylemek çok büyük bir spekülasyon olur" diye konuştu.
LUGANO "İLK ADIMI ATIYORUZ"
Oyuncumuz Diego Lugano ise Twente karşısında önemli bir yolda ilk adımı atacaklarını söyledi. Lugano, "Türkiye liginde oynuyoruz ama yeni bir müsabaka ve lig başlıyor. Belki de sonunda şampiyonluk olacak bir yolda yarın ilk adımı atacağız. Bu bizim için çok önemli. Tüm futbolcular olarak bunun bilincindeyiz" dedi.
Defansta değişik partnerlerle oynamasının ne gibi sıkıntılar doğurduğunun sorulması üzerine ise Lugano, "Edu ile üç sene beraber oynadık. Aramızda, bir birimiz anlama durumu vardı ve saha için bir birimizi tanıyorduk. Bu sene ise yanımda oynayan oyuncu devamlı değişiyor. Bilica ile 2 haftadır oynuyoruz. Alışacağız birbirimize. Alışmak güvenmek önemli. Önümüzdeki haftalarda, birbirimizi tanıdıkça daha iyiye gideceğiz" dedi.
tarikko
17.Eylül.2009, 01:24
Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Twente'nin teknik direktörü Steve McClaren, "Ortamdan etkilenmeden, kendi futbolumuzu oynamaya bakacağız" dedi.
McClaren, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı basın toplantısında, yarın statta kendilerini nasıl bir ortam beklediğini tahmin edebildiklerini belirterek, ''Yarın statta çok ateşli bir taraftar olacak. Sadece Fenerbahçe ile mücadele etmeyeceğiz, seyircilerin yaratacağı ortamla da mücadele edeceğiz'' dedi.
McClaren, 2 senelik Avrupa tecrübeleri olduğunu ifade ederek, ''Avrupa'da daha önce böyle önemli deplasmanlarda oynadık. Yarın o tecrübelerimizden faydalanacağız. Böyle ortamlardan etkilenmeden kendi durumumuza bakacağız. Bu ortamdan çıkacağımızı umuyorum. Ortamdan etkilenmeden, kendi futbolumuzu oynamaya bakacağız'' diye konuştu.
Fenerbahçe'nin iyi bir takım olduğunu vurgulayan Steve McClaren, ''Çok iyi futbolcuları ve iyi bir teknik direktörleri var. Zor bir maç olacak. Ligdeki 5 maçını kazanan Fenerbahçe formda ama biz de formdayız. Yarın özellikle genç futbolcularım için kendilerini gösterecek bir ortam olacak'' şeklinde konuştu. McClaren, yarınki maçta sakatlıkları bulunan Heubach ve Rajkovic'in forma giyemeyeceğini" söyledi.
Basın toplantısına katılan Twenteli futbolcu Peter Wisgerhof da yarın dolu statta büyük bir ekibe karşı oynayacaklarını ifade ederek, ''Böyle ortamlar bizi daha çok motive edecektir. Seyircilerin dolu olduğu bir statta büyük bir ekibe karşı oynayacaksınız. Futbolcuların kendilerini göstermesi açısından bulunmaz bir ortam'' diye konuştu.
Twente takımı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir idman yaparak hazırlıklarını tamamladı.
TR.CaPTaiN
17.Eylül.2009, 07:00
Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i
UEFA Avrupa Ligi'nde yarın kendi evinde FC Twente takımı ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı. Can Bartu Tesisleri'nde basına 15 dakikası açık olan idmanda ilk olarak teknik direktör Christoph Daum, oyuncularına Twente maçı ve antrenman ile ilgili bilgi verdi. İdman Roland Koch'un motivasyon dolu konuşması ile renklendi. Koch oyuncularA, "Yarın ne ligi başlıyor" diye sordu. aldığı yanıt "UEFA Avrupa Ligi' oldu. Bunun üzerine Koch "Bu lig kiminle başlıyor" diye sorunca futbolcular hep bir ağızdan büyük bir coşkuyla, "Fenerbahçe'yle" diye bağırdı.
Düz koşu ve ardından da ısınma ve koordinasyon çalışması ile başlayan antrenman, yarı sahada yapılan teknik ağırlıklı bir çalışma ile devam etti. Sarı-lacivertli futbolcular dar ve geniş alanda yaptığı taktik ağırlıklı çift kale maçla antrenmanı tamamladı.
Bu arada kaleciler kaleci antrenörler eşliğinde çalışırken, tedavileri devam eden Deniz ve Önder antrenmana katılmadı.
Fenerbahçe'nin yarın Twente karşısına şu muhtemel 11'le çıkması bekleniyor:
Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Roberto Carlos, Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Dos Santos, Alex, Güiza
DHA
CeNTeR_TR
17.Eylül.2009, 19:00
Güiza'nın yerine Semih daha faydalı olacaktır gibi.Ama Semih'i 2.yarı kesin oyuna alacaksa oturması daha mantıklı.
anilton
17.Eylül.2009, 19:09
Semih nasıl yedek kalıyor anlamıyorum arkadaş.Semih bana göre Guiza'dan çok daha iyi bir forvet...
4-3-1-2 oynatırım Semih'i oynatırım.Ki zaten kanat oynayan Santos'ta Kazım'da bir çizgi oyuncusu gibi oynamıyorlar,sürekli içe katediyorlar.Kaybedilecek birşey olmaz yani bu sisteme geçilirse...
------------------Volkan--------------
Gökhan------Bilica----Lugano----Santos
----------------Cristian----------------
----------M.Topuz----Emre------------
------------------Alex-----------------
-----------Semih------Guiza-----------
Semih nasıl yedek kalıyor anlamıyorum arkadaş.Semih bana göre Guiza'dan çok daha iyi bir forvet...
4-3-1-2 oynatırım Semih'i oynatırım.Ki zaten kanat oynayan Santos'ta Kazım'da bir çizgi oyuncusu gibi oynamıyorlar,sürekli içe katediyorlar.Kaybedilecek birşey olmaz yani bu sisteme geçilirse...
------------------Volkan--------------
Gökhan------Bilica----Lugano----Santos
----------------Cristian----------------
----------M.Topuz----Emre------------
------------------Alex-----------------
-----------Semih------Guiza-----------
Kaybedilecek çok şey olur.Santos oynayamaz...Yıllardır kullandığımız bir sistem var araya başka şeylerde girse de gerek yok böyle bir şeye.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Kaybedilecek çok şey olur.Santos oynayamaz...Yıllardır kullandığımız bir sistem var araya başka şeylerde girse de gerek yok böyle bir şeye.
Santos oynayamaz demişim.Orda tek başına oynayamaz demek istedim.
anilton
17.Eylül.2009, 19:17
Semih gibi bir oyuncuyu kaybetmek şuanda F.Bahçe'nin futbol adına kaybedebileceği en büyük şeydir...
Santos milli takımda sol kulvarı tek başına kullanıyor.Robinho bırak orta sahayı geçmeyi.Rakip ceza alanı yakınlarından ayrılmıyor...
sananes
17.Eylül.2009, 19:22
Daum döneminde bi ara 4-3-1-2 oynadık biz hatta arka üclü appiah aurelio ve selcuktu, simdi arkayı mehmet cristian emre diye yaparsak hücuma cıkabilen beklerimizde var rahatlıkla 4-3-1-2 oynayabiliriz.En azından derbiler haric yada ne biliyim avrupada roma ile falan oynamıyoken bu taktik sorun yaratmaz.Daumun alternatif taktiklerle semihi sürekli özeri sık sık kadroda kullanması gerek
Sekopej
17.Eylül.2009, 19:43
Daum'un 4-3-1-2 dizilişini mutlaka deneyeceğini düşünüyorum. O da Semih ve Güiza'yı beraber oynatmak istiyor. Emre'nin cezası tamamlandığında Mehmet de eğer yüksek performans sergilemeye devam ederse, içeride bir maçta bu sistemi mutlaka dener. Hafta başında FB TV'de antremanlarda farklı dizilişleri de deniyoruz demesine rağmen bir avrupa naçında alışılmış düzeni bozacağını sanmıyorum.
Varonil
17.Eylül.2009, 21:04
Daum'un sezon içerisinde hem sistemde hem de kadroda rotasyona gidecektir.Birkaç demecinde okumuştum ben de ALex-Semih-Güiza'yı birarada oynatmak istediğini.Bu maç için 11'de yapılacak tek değişikliğin Mehmet Topuz'un ilk 11'de başlaması olacaktır.
Ben Özer Hurmacı'yı bu maçtada bir 45 dakikada olsa seyretmek istiyorum.Daum 2.yarı kullanabilir Özer'i.
Varonil
18.Eylül.2009, 01:10
FENERBAHÇE
1 Volkan Demirel
77 Gökhan Gönül
2 Diego Lugano
58 Bilica
3 Roberto Carlos
5 Emre Belözoğlu
8 Kazım Kazım
16 Cristian
27 André Santos
10 Alex
9 Daniel Güiza
YEDEKLER
34 Mert Günok
6 Gökçek Vederson
15 Bekir İrtegün
21 Selçuk Şahin
23 Semih Şentürk
66 Mehmet Topuz
99 Deivid
TWENTE
1 Sander Boschker
3 Nicky Kuiper
4 Peter Wisgerhof
6 Wout Brama
8 Ronnie Stam
9 Blaise Nkufo
10 Kenneth Perez
15 Miroslav Stoch
18 Cheick Tioté
19 Douglas
22 Bryan Ruiz
YEDEKLER
13 Nikolay Mihaylov
2 David Carney
14 Bernard Parker
20 Luuk de Jong
23 Nashat Akram
24 Theo Janssen
27 Dario Vujicevic
ForsakeN
18.Eylül.2009, 01:31
ITV bende kapandı.Öğlen yayın vardı. Şu sıralar kapalı yayın. :(
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 01:36
Mehmet Topuz Özer Hurmacı ve Semih 2.yarı oyunda olmalılar.Özellikle Özer'i 45 dakika izlemek istiyorum.
Tüm taraftarlarda bunu istiyorlardır.
Neron_FB
18.Eylül.2009, 01:51
maç başladı, haydi hayırlısı..
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 01:55
Taraftar başladı bizde prese başladık erken bir gol bulursak çok iyi olacak.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
15 dakikalık bölüme göre üstünüz.Haydi Fenerbahçe'm.
Güiza gol bekliyorum senden artık !
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 02:17
Alex'e özel önlem almış rakip :)
Neron_FB
18.Eylül.2009, 02:18
bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz ama bence herkes birbirinden bihabermiş gibi oynuyor.. Ataklarımız fazla, üstünüz ama iyi organize olamıyoruz.. 2 sene önceki gibi değiliz.. Belki de çift forvet oynamak lazım kendi evimizdeki maçlarda.. niye zevk alamıyorum ben beklentim mi çok fazla acaba.. :S nerdeyim kimim :D
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 02:20
Güiza'dan kaynaklanan bir sendrom :D
Çift forvet oynasak daha etkili olacağız.
Sabırsızı gol istiyoruz :D
SAİT71
18.Eylül.2009, 02:21
Bir gol gelse devamı gelir ama ileride etkili olamıyoruz
Neron_FB
18.Eylül.2009, 02:21
Evet ya guiza sendromu güzel isim :D hadi be fenerbahçe..
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 02:27
Fena geldiler.
İkinci yarı Güiza - Kazım yerine Semih - Mehmet Topuz girmeli.
Yoksa bu maçta zor gol atacaz gibi :)
Veya Semih-Güiza ikilisinden faydalanmalı Sir Daum :p
SAİT71
18.Eylül.2009, 02:30
Yuh yani bir gol bulamadık yuh
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 02:33
Çok zor bu oyunla golü bulmamız.
2.yarıya girerken Daum'dan bir fırça bekliyorum
SAİT71
18.Eylül.2009, 02:35
Ya şu Bilica yı yollasak seneye
Neron_FB
18.Eylül.2009, 02:36
Çok pozisyon bulduk ona rağmen hiç zevk almadım.. ööfff
SAİT71
18.Eylül.2009, 02:38
Bence çift forvete dönmeliyiz. İleride Güiza ile olmayacak gibi.
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 02:38
Çift forvet olmadan gol atmamız çok zor duran top haricinden.
anilton
18.Eylül.2009, 02:43
Kazım ve Santos oyunda yoklar.Yine Emre,Cristian ve G.Gönül birşeyler yapmaya çalışıyor.Sol kanat 0,sağ kanatta Gökhan tek başına çalışıyor.Guiza'nın bu stoperlerle boğuşması imkansız.Her top duvara çarpar gibi geliyor.Twente göbeği çok iyi kapatıyor.Emre'nin hücuma olan katkısını en aza indirmeye çalışıyorlar ve bu dakikaya kadar başarılılar.İçerdeki Sivas maçına benziyor.Top kontrolü F.Bahçe'de ancak pozisyon üretemiyor.Semih kesinlikle girmeli...
Twente'nin sol kulvarında oynayan 89'lu Stoch Chelsea'dan kiralık.Bu yaz transfer döneminde Beşiktaş'a menajerler tarafından önerilmişti...
Neron_FB
18.Eylül.2009, 02:44
Bende duran toptan değil güzel organizasyonlarla istiyorum goller.. Çift forvet şart, tek forvet oynatacaksa da semih şart, bunu duyan guiza tepki verecekse de yeni forvet şart...
SAİT71
18.Eylül.2009, 02:45
Bu oyunla Hollandada bizi yenerler adamlar kale gibi sistemli oynuyorlar.
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 02:51
Gol atmamız için ya çift forvet lazım yada duran top :)
Güiza - Semih ikilisi gol atar diğer türlü bi duran top orta falan gol atarız :mad:
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Pehh oyuncu değişikliği yok !
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Şu Güiza için ya sabır diyorum başka bişe demiyorum.
Bu sezon 40 gol atsanda sevmiyorum seni Güiza!
Neron_FB
18.Eylül.2009, 03:06
inanamıyorum alex'e nasıl kaçar o kafa..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ya lanet olsun ne deyim.. bide gol yicektik 63 dk kapanan takımdan yuhh
Mehmet Topuz girdi Carlos'un yerine
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 03:13
bu ne bıcım mac yahu!
Daum gir artık devreye !
Başlıcam 3 sene şampiyonluğunuza.
SAİT71
18.Eylül.2009, 03:13
Yazıklar olsun, kendi evinde yenemiyorsun. Ben Avrupada başarı istiyorum Aziz başkan. Bu takımı yenemeyeceksek hiç oynamayalım ligide avrupayıda.
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 03:16
Güiza Allah aşkına beni değiştir diye işaret et kenara ya :mad:
SAİT71
18.Eylül.2009, 03:20
Gooool Topuz Atttı
Neron_FB
18.Eylül.2009, 03:20
İşte beklediğimiz duran top.. M. Topuzdan beklemiyordum iyi oldu ondan gelmesi..
Golll Mehmet Topuzzzzzzzzzzzzzzzzz 1-0
LadroN
18.Eylül.2009, 03:23
hele şükür fener yani twenteyi bi zahmet kendi sahanızda yenin iyi oldu bu inşallah Galatasarayımda Fener de üst turlara çıkarlar
Neron_FB
gökhanında olmadığı dakikalarda yine de gol yemememiz gerekirdi bu takımdan.. bravo size bravo..
LadroN
derken twente
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 03:24
Yazık yazık !
Neron_FB
18.Eylül.2009, 03:24
kurtarıcımız selçuk giriyor.. süper harika
SAİT71
18.Eylül.2009, 03:25
Allah topunuzu bildiği gibi yapsın. Carlos'a 4.5 milyon euro Lugano ya bilmiyorum ama 2-5 3 milyon euro günah günah reziller.
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 03:27
@ THEFM ; yapma sende bu kadar yahu ..
5 te 5 yaparken mükemmeliz bu maçdan dolayı mı kötüyüz.
Bi bekle maç bitsin 3 puan ne şekilde olursa olsun 3 puandır.
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 03:28
2-1 Oldu !
ForsakeN
18.Eylül.2009, 03:29
Yine Daum yine Avrupa'da hüsran.. Hiç birşey değişmemiş.
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 03:29
3 sene Türkiye'de Şampiyonluk şart !!
tarikko
18.Eylül.2009, 03:30
Daumla Avrupa'da başarı hikaye hikaye yazıklar olsun size.Sen nasıl Semih'i almazsın oyuna yazık..Yazık senin gibi bir hocaya..!!!
Sirius Black
18.Eylül.2009, 03:32
Vallahi, parolası kupa olan bir takımın, Twente'ye evinde yenilmesi, kötü, gerçekten kötü...
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 03:32
Ooo maçın bitmesine 7 dakika kala oyuncu değişikliği kesin patlama yapar bizimkiler !
LadroN
18.Eylül.2009, 03:35
yazık fenere :icon_evil: Daum un 3 sene şampiyonluk için gelidiğini gördük yine daum yine avrupa yine hüsran
HooijDonk07
18.Eylül.2009, 03:36
Ruhsuz Herif Daum ağzından zaten Avrupa Başarı çıkmadı oyuncuLar istiyor diyor adam anca böle Guiza'yı oynatmağın mantığı ne Bilica zaten Önderden sonra 2. ayaklı bomba . Fenerli olarak utanıyorum !
DisCo
18.Eylül.2009, 03:37
Arkadaşlar sakin olalım. Neticede bu takıma olan sevdanız 1 maçlık değil..
Maça olan sinirle yazılacak şeyler sorun yaratmasın.
SAİT71
18.Eylül.2009, 03:38
@ THEFM ; yapma sende bu kadar yahu ..
5 te 5 yaparken mükemmeliz bu maçdan dolayı mı kötüyüz.
Bi bekle maç bitsin 3 puan ne şekilde olursa olsun 3 puandır.
Ne demek rezillik ya.
Aldıkları paraya bak. 37 yaşındaki adam 4.5 milyon euro (Carlos) Dünyada Kaka, Ronaldinho gibi oyuncularla ilk 10 da Brezilyalı en çok kzanan futbolcular listesinde.
Lugano bir ton para, Güiza desen 3.5 milyon euro alıyor ama fosss.
Ligde 5 te 5 yapmalı kazanacak tabi iyi olmalı çünkü büyük takım ve rakibi Gs kazanıyor. İsterse o verdiği sözden sonra kazanmasın. Bu benim için lütuf değil. Üstelik o kadar kaçan şampiyonluklardan sonra.
Benim sitemim Avrupa maçını bu kadar dandik görmeleri. Büyük takım kimliğinden çıkmaları. Bu rezilliktir. Fenerbahçeye yakıştıramıyorum yediremiyorum. 70 te gol at sonra 2 gol ye. Daum nasıl bir hocasın sen ya?
eXcitinG
18.Eylül.2009, 03:40
Kötü oLdu gerçekten. Fenerbahçe nin kendi sahasında puan dahi vermemesi gerekiyordu.
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 03:41
@ THEFM ;
Tamam sana katılıyorum bende sitem ediyorum ama bir maç için bu kadar yüklenmeyelim.
Sene başında da dedikleri gibi Avrupa'da hedefimiz yok.
ThersoN
18.Eylül.2009, 03:42
bu konuyu baya tartışmıştık...
saygılarımı sunuyorum..
ForsakeN
18.Eylül.2009, 03:43
Chelsea'yi 2-1 yeniyor durumdayken Twente'ye 2-1 yenilir durumlara geldik.Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler
HooijDonk07
18.Eylül.2009, 03:43
Ne demek rezillik ya.
Aldıkları paraya bak. 37 yaşındaki adam 4.5 milyon euro (Carlos) Dünyada Kaka, Ronaldinho gibi oyuncularla ilk 10 da Brezilyalı en çok kzanan futbolcular listesinde.
Lugano bir ton para, Güiza desen 3.5 milyon euro alıyor ama fosss.
Ligde 5 te 5 yapmalı kazanacak tabi iyi olmalı çünkü büyük takım ve rakibi Gs kazanıyor. İsterse o verdiği sözden sonra kazanmasın. Bu benim için lütuf değil. Üstelik o kadar kaçan şampiyonluklardan sonra.
Benim sitemim Avrupa maçını bu kadar dandik görmeleri. Büyük takım kimliğinden çıkmaları. Bu rezilliktir. Fenerbahçeye yakıştıramıyorum yediremiyorum. 70 te gol at sonra 2 gol ye. Daum nasıl bir hocasın sen ya?
Kırmızı olan yerlere yürekden katılıyorum ama Lugano belki 2.5m € dan az alıyor onu bilmeden bence yorum yapmamak gerekir.Avrupada başarıyı oyuncularım istiyor ne demek bi hoca için ya böle hocanın suratına tükürürler.Bazı hocaların amacı Avrupa'da takımını başarılı yapmak ama bizim ki yazık ya yazık !
Neron_FB
18.Eylül.2009, 03:44
Bence fenerbahçe gitsin bu sene g.saraydan futbol dersi alsın.. daum da öyle.. o derece.. umudumuz 1 sene sonrasına artık..
SAİT71
18.Eylül.2009, 03:46
Abicim çıkıpta o kadar iddialı sözler vermemeli. Tamam yüklenmeyelim ama Galatasaray bak ne söz verdi ne birşey. Maç maç düşünüyorlar. onlarda 5te 5 yaptı gitti panathinaikos gibi bir takımı 3 ledi. Demekki ikisi bir arada olabilecek bir şey. Bunlar fasa fiso. Bizim başkanın dar düşüncesi. Daumda buna kat. Ligde elbette başarılı oluyoruz. Zorundayız. Lige sözüm yok. Müthiş ama Avrupa da önemlli. Mesela; Hollanda uefa katsayısında bizden üstündü. Bugün kazansak ülke puanına katkı yapacaktık.
Üstelik çekişiyoruz onlarla ve sen git hollanda takımına puan ver. Kendi evinde. O kadar bilet parası alıyorsun taraftardan. Yarın bir gün CL ye katılıncada 3. 8. torbadan averaj takımı olarak katılıyoruz. En azından imajımız böyle görünüyor. Nede olsa 3. torbadan geldi...
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 03:46
bu konuyu baya tartışmıştık...
saygılarımı sunuyorum..
Arkadaşım tahriklerine gelmeyeceğim.Halen daha bu lafımın arkasındayım.Bu mesajımı en az 3-5 kişi daha alıntı yapacak ama umrumda bile olmayacak.
Maçtan önce Fenerbahçe inşAllah kazanır diyip msn'de nasıl koydular ama Fenerbahçeye diyecek insanlarla bunları tartışmayacağım.
Kimse yanlış anlamasın arkadaşlar. Twente iyi oynadığından değil, Fenerbahçe kötü oynadığından dolayı kazandı ve Tabiikide Fenerbahçe hala Twente'den KAT KAT üstün bir takım.
Burak üstte yazık, çok utanıyorum yazmış. Aynı şeyleri bende söylüyorum. Bu sene avrupada başarı yok. Eğer Aziz Yıldırım'da azıcık gurur varsa seneye başkanlıktan çekilir.
SAİT71
18.Eylül.2009, 03:48
Ancak Twente yi orda yenerlerse bu sözleri yalar yutarım :)
Lucas Neill
18.Eylül.2009, 03:51
Twente Fb ayarında takımmı sanki Barca'yı yencekler deplasmanda.Bu maçtan galibiyet bekliyodum ama olmadı iddaamda yattı ama bu sonuca rağmen FB grubu lider tamamlar.
ThersoN
18.Eylül.2009, 03:52
Arkadaşım tahriklerine gelmeyeceğim.Halen daha bu lafımın arkasındayım.Bu mesajımı en az 3-5 kişi daha alıntı yapacak ama umrumda bile olmayacak.
Maçtan önce Fenerbahçe inşAllah kazanır diyip msn'de nasıl koydular ama Fenerbahçeye diyecek insanlarla bunları tartışmayacağım.
ben öyle bişiy yapmadım, ikincisi tahrik de etmiyorum, üçüncüsü konuyu uzatmıyorum, dördüncüsü o tartışmada son mesajımda ilerleyen turlarda bu konu açılırsa tekrar ele alırız demiştim, sadece belirtmek istedim, neyse ben uzatmıyorum..
SAİT71
18.Eylül.2009, 03:53
Neyse sinirle takıma birşeyler söylemek istemiyorum, inşallah bu Avrupa ligindeki tek mağlubiyetimiz olur ve dahada hırs yapmalarına vesile olur deyip kendimi avutuyor ve sabırsızlıkla sonraki maçları bekliyorum bakalım nasıl oynayacağız o maçlarda. Sion-Twente. Bir ara hatırlayın Kadıköy Mezarlığına Hangi şampiyonları gömüp namağlup serisi yapıyorduk şimdi ise ne hallerdeyiz..
LeqenDary
18.Eylül.2009, 03:56
Kardeşim Fener Kadıköyde yenemicekte nerde yencek ? Maçın hakkı buydu adamLar oynadı Fener baktı yaLan mı ?
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 03:58
ben öyle bişiy yapmadım, ikincisi tahrik de etmiyorum, üçüncüsü konuyu uzatmıyorum, dördüncüsü o tartışmada son mesajımda ilerleyen turlarda bu konu açılırsa tekrar ele alırız demiştim, sadece belirtmek istedim, neyse ben uzatmıyorum..
Tamam hadi bakalım öyle olsun.
Saygılarımı sunuyorum diyince ben anlaşılması gerekeni anladım.
Neyse ben halen daha sözümün arkasındayım.
Hiçbir Hollanda ekibi bizim rakibimiz olamaz.Ama biz biz olursak.
LaigLeNoiR
18.Eylül.2009, 03:59
Cümleten geçmiş olsun hepimize.
Fenerbahçeden galibiyet bekliyordum bende tabii ki ama olmadı. Gruptan yine çıkacaktır ancak bu puan kaybı gereksiz oldu.
Kardeşim Fener Kadıköyde yenemicekte nerde yencek ? Maçın hakkı buydu adamLar oynadı Fener baktı yaLan mı ?
Maçı izlediğine eminmisin?
Adamlar hiçbirşey oynamadı. Aksine biz hep topu rakip kaleye yıktık fakat gol bulamadık. Güiza'nın becereksizliğinden dolayı ileri giden her top geri geldi.
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 04:06
Maçı izlediğine eminmisin?
Adamlar hiçbirşey oynamadı. Aksine biz hep topu rakip kaleye yıktık fakat gol bulamadık. Güiza'nın becereksizliğinden dolayı ileri giden her top geri geldi.
Arkadaşın tuttuğu takıma bakarsan o zaman anLarsın ibo neden öyLe yazdığını :)
tarikko
18.Eylül.2009, 04:09
Evet Yalan..Adamlar 2 kere geldiler 2 gol attılar.Maç boyunca üstündük..Ama ilerde Guiza olunca gol atamıyoruz maalesef..
gerrrard
18.Eylül.2009, 04:12
Tutturmuşun bi tahrik gidiyorsun seni tahrik eden yok arkadaşım. Neden üstüne alınıyorsun?
ForCimbom
18.Eylül.2009, 04:12
Evet Yalan..Adamlar 2 kere geldiler 2 gol attılar.Maç boyunca üstündük..Ama ilerde Guiza olunca gol atamıyoruz maalesef..
ben 2. yarıyı izledim 2 tane yüzde yüzlük pozisyonu vardı twente nin(gol dışında tabii ki). hatırladığım bu. hakikaten kötü oynadı fenerbahçe. steaua nun yerine daha güçlü bir takım olsaydı gruptan çıkması çok zor olurdu ama bu gruptan çıkabilir fenerbahçe..
SAİT71
18.Eylül.2009, 04:18
Tamam ilk hafta böyle oldu. Romada Hamburg ta deplasmanda yenildiler. Yani büyükler yenildiler bizimle birlikte. Tek tesellimiz bunlar. Neyse toparlarız biz. Takıma güveniyorum. Yalnız Güiza ile Avrupada tek forvet mantıksızlık olur. Semihle birlikte oynasınlar bak gör nasıl atıyorlar golleri.
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 04:19
Tutturmuşun bi tahrik gidiyorsun seni tahrik eden yok arkadaşım. Neden üstüne alınıyorsun?
Hehe tamam mesajımı alıntı yaparak saygılarımı sunarım demek bana değil uzaydan birine nazire yapmak oluyor dimi ?
Komik !
anilton
18.Eylül.2009, 04:19
F.Bahçe 3 attığında da söyledim yine söylüyorum.Göbeği sağlam tutan takımlara karşı çok zorlanır F.Bahçe...
Neden?
Çünkü kanat akınları sıfır.Gökhan dışında kanatlarda çalışan yok.Santos sol açık olamaz.İlk alındığında da 3 kişi çalımlayıp 90'a astığında da söyledim.Onun yeri sol bek.Kazım kesinlikle çizgi oyuncusu değil.Oda forvetten bozma kanat.Ortaları çok kötü.Fiziği sayesinde forvette çok daha başarılı olur.Ki asıl yeride orası zaten...
Bir diğer neden de Guiza'nın fizikli ve atletik savunmalara karşı çaresiz kalması...
F.Bahçe ne yapıp edip Semihi,Özer ve M.Topuz'dan da en az birisini takıma monte etmeli...
World Hollow o1
18.Eylül.2009, 04:20
Lafla Peynir gemisi yürümezzz..
Kendi sahandada olsa deplasmandada olsa, her türlü saha sahadır..
yazık oldu, o güzelim frikik golüne 3 puan yakışırdı doğrusu.
sananes
18.Eylül.2009, 04:23
ne guizaymıs arkadaş tüm kabahat onun bravo böyle düşünenlere! takımın forvetine bir kez olsun karsı karsıya yada benzeri bi pozisyon hazırlayamayan takım varken suçlu hücum oyuncusu 2 tane duvar gibi stoperleri vardı bugün guizadan ne bekliyosunuz aralarında dahi daum semihi erken alsaydı ama guizanın yanına bu kadar zor mu cift forvet oynamak ayıptır yaa.Burda defalarca yazdım klasik hollanda takımı değil twente ciddi futbol oynuyolar gördük bunu maçta da.Emreyi adamlar alıyolar aralarına üçgenlerle tek toplarla döndürüp duruyolar diger futbolcularda izliyo.yahu denizi begenmiyoduk ön liberoda gelse şu cristianın yerine ilac olur bu takıma.alex guiza santos kazım sanki 4 forvet oynar gibi ilerde cristianda stoper gibi defansın arasına giriyo emre ortada dönüyo macın özeti bu.Daumun defansla hücum arasındaki mesafeyi kısaltması gerek cok kopuk takım.Ayrıca eski daum değil bu adam eskiden yenikken 3 hatta 4 forvet oynatırdı takımı simdi 2-1 yenigiz son 10 dakika hala cift forvete dönemiyo.Özeri zaten kulübeye bile almıyo bravo daum sana
HooijDonk07
18.Eylül.2009, 04:24
Bişi diyecekdim sana ama 5 ay ban atılcağı için susuyorum !
TuNdRaLoWeR
18.Eylül.2009, 04:25
Biz Fenerbahçe'yi alacağı mağlubiyetleri de göz önünde bulundurarak, hesaba katarak sevdik..
Hem takımım hem ÜLKEM adına üzülüyorum.Neden? Çünkü bazı arkadaşların dışarı çıkıp bu mağlubiyeti kutlamadıkları kaldı.
Neyse, sonuç itibariyle 1-0'dan maç verdik.Sağlık olsun, daha maçlar var önümüzde.Her şey bitmedi ya, asıl yeni başlıyor..
HooijDonk07
ne guizaymıs arkadaş tüm kabahat onun bravo böyle düşünenlere! takımın forvetine bir kez olsun karsı karsıya yada benzeri bi pozisyon hazırlayamayan takım varken suçlu hücum oyuncusu 2 tane duvar gibi stoperleri vardı bugün guizadan ne bekliyosunuz aralarında dahi daum semihi erken alsaydı ama guizanın yanına bu kadar zor mu cift forvet oynamak ayıptır yaa.Burda defalarca yazdım klasik hollanda takımı değil twente ciddi futbol oynuyolar gördük bunu maçta da.Emreyi adamlar alıyolar aralarına üçgenlerle tek toplarla döndürüp duruyolar diger futbolcularda izliyo.yahu denizi begenmiyoduk ön liberoda gelse şu cristianın yerine ilac olur bu takıma.alex guiza santos kazım sanki 4 forvet oynar gibi ilerde cristianda stoper gibi defansın arasına giriyo emre ortada dönüyo macın özeti bu.Daumun defansla hücum arasındaki mesafeyi kısaltması gerek cok kopuk takım.Ayrıca eski daum değil bu adam eskiden yenikken 3 hatta 4 forvet oynatırdı takımı simdi 2-1 yenigiz son 10 dakika hala cift forvete dönemiyo.Özeri zaten kulübeye bile almıyo bravo daum sana
Taraftar bile Semih Semih diye bağırdı Guiza aşkı nedir ya bu adamlarda getir amatör ligden 30 yaşında adam getir daha iyi
SAİT71
eminim bu kulübeyi başka bir antrenöre versen bu twenteye karşı daha hoş futbol oynatırdı. :D
sananes
18.Eylül.2009, 04:26
F.Bahçe 3 attığında da söyledim yine söylüyorum.Göbeği sağlam tutan takımlara karşı çok zorlanır F.Bahçe...
Neden?
Çünkü kanat akınları sıfır.Gökhan dışında kanatlarda çalışan yok.Santos sol açık olamaz.İlk alındığında da 3 kişi çalımlayıp 90'a astığında da söyledim.Onun yeri sol bek.Kazım kesinlikle çizgi oyuncusu değil.Oda forvetten bozma kanat.Ortaları çok kötü.Fiziği sayesinde forvette çok daha başarılı olur.Ki asıl yeride orası zaten...
Bir diğer neden de Guiza'nın fizikli ve atletik savunmalara karşı çaresiz kalması...
F.Bahçe ne yapıp edip Semihi,Özer ve M.Topuz'dan da en az birisini takıma monte etmeli...
:k: çok doğru tespitler özellikle göbek konusunda alex hiç pres yapmıyo cristian defansın içine giriyo emre tek basına her tarafa koşmaya calısıyo o yüzden 4-3-1-2 oynanmalı.Zaten kazım santos ikilisi cizgiye inmiyo.Yani kanat organizasyonlarını beklerimiz yaptıgına göre cift forvet oynayıp kanatlarda gökhan ve santos yada carlostan birine güvenebiliriz
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Taraftar bile Semih Semih diye bağırdı Guiza aşkı nedir ya bu adamlarda getir amatör ligden 30 yaşında adam getir daha iyi
guiza semih tartışmasına girmek manasız tribun semih diye bagırıyo diye hocada semihi almak zorunda değil.En basiti alex bomboş atamıyo kafayla cok az tepki gösteriliyo guiza basit bi pas hatası yapsa olmadık küfürler ediliyo adama bu haksızlıktır.Bunun sorumlusuda kulübedeki calıstırıcı eger guiza oynayamıyosa tek forvet ki oynayamıyo oynatma yada cift forvet oynat
SAİT71
18.Eylül.2009, 04:33
Ha ha arkadaşlar gecenin şok sonuçlarını açıklıyorum: :D
Ajax Amsterdam (0-0)
(javascript:openMatchPage(1149701);) FC Timisoara
Hapoel Tel Aviv (2-1)
(javascript:openMatchPage(1149761);) Celtic Glasgow
SK Rapid Wien (3-0)
(javascript:openMatchPage(1149762);) Hamburger SV
FC Basel (2-0)
(javascript:openMatchPage(1149797);) AS Roma
SS Lazio Roma (1-2)
(javascript:openMatchPage(1149712);) Red Bull SalzburgAA birde şu maç var :D
Fenerbahce (1-2)
(javascript:openMatchPage(1149749);) Twente Enschede
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 04:33
Tuttuğun Takım ==> Galatasaray
Yönettiğin Takım ==> Pendikspor
Arkadaşlar boşverin kimse ceza aLmasın ;;)
TR.CaPTaiN
18.Eylül.2009, 04:37
Söylenebilecek hem çok şey var hem hiçbir şey yok. Daum bu maçta sınıfta kalmıştır. Ufak, zamansız bir kaza olarak değerlendirmek istiyorum. Gönlümden geçen şimdilik budur.
eGowiCh
18.Eylül.2009, 04:39
Daum'la Avrupa'da iş yapmak zor, çünkü mantalitesi buna müsait değil. Avrupa kupası maçı lig maçından daha değersiz gibi görülüyor takımda, bu da böyle bir sonucu getiriyor. Daum'un acilen bu Avrupa maçlarını da önemseyip takımı çok daha iyi hazırlaması gerekiyor, özellikle savunma anlamında. Savunma bugün ciddi anlamda kötüydü.
Sivasspor, Manisaspor ve Twente maçlarına bakıyorum, ilk yarı gol yok. Nedense ilk yarılarda gol atıp da maçı rahatlatamıyor veya koparamıyoruz. İkinci yarı da yorulup oyundan düşüyoruz. İç saha maçlarında olay bu. Fenerbahçe ilk yarı ilk 15 dakika çok baskılı ve presli oynayıp gol atamadı mı sıkıntı yaşıyor, yaşayacak da. Böyle yanlış bir oyun düzeniyle oynanmamalı.
Daum'un yaptığı başka bir hata ise Kazım'da ısrar etmesi. Kazım yerine mutlaka M.Topuz oynamalı. M.Topuz'u gördük bugün, süper bir gol attı, takımı da ateşledi ama ne yazık ki hemen ardından gol yenilmesi işleri bozdu. Topuz'un bu yaptığını Kazım maç boyu yapamadı, yapamaz da. Topuz mutlaka as oynamalı.
R.Carlos'un da oynamaması gerektiğini hep söylüyorum. Sol bekte Andre Santos, sol açıkta Özer oynamalı. Orta saha Özer-Emre-Cristian-Topuz dörtlüsünden oluşursa hem defansif hem ofansif olarak rakiplere üstünlük kurabiliriz. Carlos maalesef savunmada çok sıkıntı veriyor, hücumda da pasif. Sıfır katkı.
İstanbul B.B. maçında da sıkıntı yaşarız eğer elimizdeki Özer ve Topuz gibi futbolcuları kullanamazsak, ikinci yarı oyundan düşersek. Oyundan düşmemek için mutlaka ya ilk yarı golü atacaksın ya da gücünü dengeli kullanacaksın. Fenerbahçe gücünü öyle bir harcıyor ki başta sonlara doğru takım mağlup olmasına rağmen pozisyona giremedi.
Deivid'i ısrarla kullanması da anlamsız Daum'un. Semih'i de ikinci forvet olarak sokmak yerine tek forvet olarak sokuyor, dolayısıyla da verim sağlanamıyor. Daum'un bu maçtan büyük ders çıkarıp gerekenleri yapması lazım, elindeki bu kadroyu çok iyi kullanması lazım. Sene başında Fenerbahçe hangi kadroyla sezona başladıysa o kadroyla gidiyor. Artık kulübedeki oyuncuları da yavaş yavaş devreye sokmalı.
tarikko
18.Eylül.2009, 04:39
Gökhan---------Lugano-----Bilica--------Santos
M.Topuz----------Alex------------Özer
---------------------Semih----------------
Bizim oynamamız gereken şekil ve futbolcular da bu şekilde olması gerekiyor bana göre..
Ama Daum Topuz'u Bursa maçında harika oynamasına rağmen oynatmıyor..Türk futbolunun en önemli yetenekleri arasında olan Özer'i daha 18'e bile almıyor..Semih'i 80'de oyuna alıyor..Pes doğrusu...
HooijDonk07
18.Eylül.2009, 04:42
Bizim oynamamız gereken şekil ve futbolcular da bu şekilde olması gerekiyor bana göre..
Ama Daum Topuz'u Bursa maçında harika oynamasına rağmen oynatmıyor..Türk futbolunun en önemli yetenekleri arasında olan Özer'i daha 18'e bile almıyor..Semih'i 80'de oyuna alıyor..Pes doğrusu...
Bilica oynarsa işimiz iş derim.... Gereksiz top kayıpları Edu'nun bi alt modeli Önder ayakalı bomba.Oraya en iyi adam Zapo olur.
tarikko
18.Eylül.2009, 04:43
Bilica oynarsa işimiz iş derim.... Gereksiz top kayıpları Edu'nun bi alt modeli Önder ayakalı bomba.Oraya en iyi adam Zapo olur.
Önder sakat olduğundan dolayı koydum yoksa Önder olurdu ilk tercihim..
SAİT71
18.Eylül.2009, 04:44
R.Carlos'un da oynamaması gerektiğini hep söylüyorum
Bence sezon başında sözleşmesinde indirim yapacaktın kabul etmezse yollayacaktın. 4.5 milyon euro aklım almıyor ya ne yapıyor bu carlos o kadar para veriyoruz İsmi felanda kalmadı artık. İşte bu işleri düşününce adam çıldırıyor acıyorum o paraya. Ondan sonra taraftar o kadar bilet parası veriyor. Yazıktır günahtır taraftar versin oyuncular yesin ama gel gör ki kazanamasın. Bu döngüyü anlamaya çalışıyorum..
HooijDonk07
18.Eylül.2009, 04:45
Önder sakat olduğundan dolayı koydum yoksa Önder olurdu ilk tercihim..
Santos sol açıkda bildiğin Deivid 2 adam devamlı orta kayıyor bence Semih'le kazım forvette iyi 2li olur ama Alex gitmek istediğinde.
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 04:45
Mehmet Topuz - Semih ve Özer bu takımda oynamalı.
Tarık'ın kadorya aynen katılıyorum.Bilicaya güveniyorum ben açıkçası.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
He birde ek olarak şu futbolculara Avrupadada başarı istiyoruz denmeli yoksa istediğini koy istediğini kes fark etmez.
Since-1907
18.Eylül.2009, 04:54
Noktasına kadar imzamı atarım.
Hiç yorum yapasım yok kötü oldu bu sonuç. Telafi ederiz ama hücum gücümüz gerçekten kötü. Takımın temposu düştüğü anda ya da yakaladıklarımızı atamadığımız an tehlike.
GodfatheR
18.Eylül.2009, 05:07
Daum ile avrupa'da bize yine hüsran bize yine kurşunlar :/
perpetua
18.Eylül.2009, 05:08
Mehmet Topuz - Semih ve Özer bu takımda oynamalı.
Ozer subat ayindan beri ne mac oynuyor, ne de antrenman yapiyor. Sakatliktan cikali 2 hafta ya oldu, ya olmadi. Biraz cok sey beklemiyormusunuz bu kadar kisa surede?
sentugo
18.Eylül.2009, 05:11
Fener'e yazık olmadı yazıklar oldu. İyi de oynamadı, kendi evinde yenildi.. Ben çok şaşırdım bu maçta kendi evinde 2-1 yenildiğine.. 3 sene üst üste kupa alırlar...
HooijDonk07
18.Eylül.2009, 05:26
Söylenecek söz kalmadı !!
GeNç KaRTaL
18.Eylül.2009, 05:28
Bu kale arkasına hakem koyma olayı ne zaman devreye girdi yahu? Maçın geniş özetini seyrediyordum Star'da.Kalenin arkasında duran hakemi top toplayıcı sandım ilk başta.:icon_biggrin: Allah Allah nasıl oraya kadar gelip duruyor top toplayıcı dedim.:icon_biggrin: Sonradan hakem olduğunu çaktım..
Bu arada Fenerbahçe'nin attığı golde Twente'nin 10 numarası tam topa vurulacakken barajdan koşarak çıktı ve onun yeri kabak gibi boş kaldı.Topuz'da affetmedi tabii.Herhalde kaleci çıkardı görüş açısı dar olduğu için ama daha kötü oldu..
Oraya en iyi adam Zapo olur.
Ciddimisin? :icon_confused:
Çok kötü yenilgi oldu.Tam bir rezaletti ama dünyanın sonu değil.Şimdi ben bunu diyorum diye saldırmayın üstüme.Ben bu takıma inanıyorum(Guiza hariç)
Şimdi ben bunu diyorum diye saldırmayın üstüme.
Bu lafa çok güldüm ya. :D:D :zuhaha
scar face
18.Eylül.2009, 05:40
Daum kendisi bile inanmıyor ki Avrupa macerasına...Zaten bizde basarı lige endeksli 17 sampiyonluğumuz var bence 3 yılda bir alınsa bile rakiplerimizle mücadele ederiz.Ama Avrupa bambaska bi arena..
Yazık umutlara yazık bizlere yazık...
GodfatheR
18.Eylül.2009, 05:42
Güiza sana sesleniyorum :D Gol at, asist yap, deli gibi pres yap demiyorum hiçbirini yapma. Yav arkadaş bi topu adam gibi kontrol et yanındakine ver başka bişey istemiyorum :mad: Bi takım forvetsiz oynarsa sonuç bundan daha iyi olamaz. Ama Semih'i koymak için 2-1 geriye düşmeyi bekleyen Daum'a da sevgilerimi yolluyorum.
titates1
18.Eylül.2009, 05:51
Daum'un tek suçu kazım'ı çıkarmamaktı oyundan ki santosu geriye çekerek de doğru bir hamle yaptı daum ne yapsın arkadaşlar başka anlamadım ? oynayabileceğimiz en iyi sistemle oynuyoruz bir tek bence kazım bozuyor şu takımı bir de bekirin monte edilmesini istiyorum ben luganonun yanına özer de sık sık oynamalı hatta santos geriye çekilip özer önünde oynatılmalı zamanla...
HooijDonk07
18.Eylül.2009, 05:52
Ciddimisin? :icon_confused:
Ciddi olmak ne demek Zapo bence çok iyi defans.Bence Sivok'dan daha yararlı olurdu Bjk'ye Zapo'nun kiralık göndermesi bence gereksizdi.
GeNç KaRTaL
18.Eylül.2009, 06:09
Ciddi olmak ne demek Zapo bence çok iyi defans.Bence Sivok'dan daha yararlı olurdu Bjk'ye Zapo'nun kiralık göndermesi bence gereksizdi.
Zapo'nun sayesinde (Zan'ın katkısı var tabii ) geçen sezon Volkan degajla asist yapmıştı.:icon_smile: Daha nice hatası var Zapo'nun.Tamam fena oyuncu değil ama takımına istemen ilgincime gitti..Senden başka bir tane daha Fenerbahçeli yoktur herhalde Zapotocny'i isteyecek..
scar face
18.Eylül.2009, 06:21
bu sene Avrupa liginden bi umudum yok gruptan cıksak da makus talihimiz değişmeyecek ilk kez bu kadar umutsuzum...
deniz.91
18.Eylül.2009, 14:38
Süpriz bir sonuç oldu maçı rahat alacağını düşünüyordum fenerin bu kadar harcanan paralarına falan yazık valla aldığı oaranın hakkını vermeyenler var üzerime vazife değil ama yazmak istedim
Melekovic
18.Eylül.2009, 14:41
Volkan hele şükür düzeldi konsantrasyonunu sağladı diyordum nazar değdi yine eskilerden bir görüntü sergiledi.
Christian acaba gerekli bir transfer mi sorusu bu maçta ortaya çıktı gibi.Hatları kapatan rakiplere karşı çok pas hatası ile oynuyor. Ligimizde idare edebilir, çünkü rakiplerin ayarı belli ama bu tür Avrupa maçlarında malesef etkisiz ve yetersiz.
Guiza daha ziyade çift forvetken etkili bir oyuncu, tek forvet oynayınca feleğini şaşırıyor bu da ıslıklanmasına neden olur.Yoksa akıttığı ter sahadaki tüm oyunculardan daha fazla. Oynatılacaksa illa Guiza Semih'le beraber oynar,gollerini de atar.Yoksa daha böyle çok saç baş yoldurur.
Roberta Carlos'u ise daha çok reklam anlaşmalarında kullanıp sahaya sürmemek lazım. Eğer Fenerbahçe Ocak ayına kadar Avrupa'da kalırsa ki kalır bence hatalarından ders alırsa, takıma faydalı bir oyuncu getirip Roberto Carlos'a da teşekkür edip kalmak isterse teknik ekibe katmanın yolları aranmalı.
Fenerbahçe bu sene kadro olarak çok derin ,geçen seneki gibi yedek kulubesine bakınca kimi koysak skoru değiştiremez gibi bir dert yok. Acaba iyi kullanılıyor mu o soru işareti.Eğer sezon başında bizim hedefimiz böyle Avrupa ikinci planda imasını verirsen kulube, futbolcularda ister istemez bir negatiflik belirir.Bunun önüne geçilmesi lazım. Yoksa Fenerli oyuncuların içinde gerekli hırs var ama takımın teknik direktörü biraz lig maçlarına önem verir,takım konuşmaları etkilidir ve bence bu maç öncesindeki günlerde Daum bu maçı sıradanlaştırdı.
Daum'a rağmen Fenerbahçemiz en isteksiz zamanlarında bile olsa bu gruptan lider çıkar çünkü diğer iki rakibe 10 dakikada oynasan maç biter zaten.
Trabzonspor
18.Eylül.2009, 15:04
Yazık olmuş emeklere.Kazanılması gereken bir maçtı ama basit hatalar maçı kaybettirmiş.
DisCo
18.Eylül.2009, 16:08
Fenerbahçe böyle maçlarda acayip şeyler yapıyor dediğimde basit takımlara yenilmesi olarak algılanmıştı.
Maçı izleyemedim ancak golü bulduktan sonra ard arda 2 tane yemesi gibi bir olayı kastetmiştim. Dahada acayipleştirirsek kalan sürede Fenerbahçe'nin 4-2 yaptığını düşünelim. En kısa zamanda 4-4 olabileceği Fenerbahçe'nin böyle maçlarında muhtemeldir. Takım kötü yada iyi oynarken öne geçtikten sonra neden bu kadar düşüyor bunu anlamakta zorlanıyorum.
Fenerbahçe'nin bu maçı kaybetmesi kendi açısından kötü olsada dünyanın sonu değil. Galatasaray'da Uefa kupasına yoluna girmeden kötü sonuçlar alıp son anda Uefa'ya kalarak kupayı kaldırmıştı.
Bu lafa çok güldüm ya. :D:D :zuhaha
Hayırdır niye ibob :D
Sekopej
18.Eylül.2009, 16:31
Ne oldu dün kaybedince bir daha avrupa maçı oynatmayacaklar bize sandım burada yazılan mesajları okuyunca.:)
Maçı izlemedim, 1-2 pozisyon gördüm sadece ve Alex'in kaçırdığı bir kafa golü var gördüklerim arasında. Onu Güiza kaçırmış olsa, bi annesine selam yollamadığınız kalırdı herhalde. Ama Alex kaçırınca ses yok. O pozisyondan daha müsait başka pozisyon harcadı mı Güiza bilmiyorum çünkü maçı izlemedim ama izledim kadarında en net pozisyonumuzu Alex harcadı.
Dün alınan mağlubiyet benim takıma olan sevgimden, inancımdan bir şey götürmedi. 6 maçın 1 tanesi oynandı sadece. Eleştiri elbette yapalım ama dünyanın sonu gibi de değil. 5'te 5 yaparsan süpersin, yürü be, şimdi tersi. Grupta kalan 5 maçı da kazanırsak (futbol bu belli olmaz) o zaman yerin dibine sokulanlar göklere çıkarılmayacak mı?
Futbol tartışmalarını yaparsak, en azından benim gibi maçı izlememiş arkadaşlar da yorumlardan bir şeyler çıkarabilirler. Taraftar sitelerindeki gibi sadece tepki gösterilen bir konu olmasın, futbolu da konuşalım. (Arada gelen güzel mesajlar da var, fikir veren.:) )
DisCo
18.Eylül.2009, 16:39
Benim mesajlarımı kastettiğini biliyorum. :zuhaha
Tepki takımın kaybetmesine değil, kağıt üstünde dengi olmayan bir takıma kötü oynarak kaybetmesine tepki var.
Tabi birde takımın başında Zico olsaydı ve kaybedilseydi yine bu kadar sorun olmazdı. Ama geçmişte Avrupa'da başarısız olan Daum ve tercihleri bu maçtada ortaya çıkınca haliyle sinirler bozuldu. Yoksa Fenerbahçe'nin kaybettiği hiçbirşey yok
Sekopej
18.Eylül.2009, 16:42
Seninle alakalı değil, dün gece girmediğim için maçın başından beri atılan yorumları okudum.:D
Bende bir yorum yapacaktım Daum'a yönelik eleştiri ama yazılanlardan sonra yapasım gelmedi, başka şeyler yazdım.
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 17:18
Ozer subat ayindan beri ne mac oynuyor, ne de antrenman yapiyor. Sakatliktan cikali 2 hafta ya oldu, ya olmadi. Biraz cok sey beklemiyormusunuz bu kadar kisa surede?
Tamam Ömer abi sakatlık falan demişsin ama bir adam sakatlıkdan sonra nasıl form yakalar son yarım saat oynayarak son 15 dakika oynayarak 2 fark yakalandıktan sonra oyuna alınarak.Bir ikide hazırlık maçı yapılarak.
Bizde ne var hiçbirisi yok baktın yumurta kapıya geldi son 7 dakika oyuncu değiştir.Eskiden 69 da 'Kesin' oyuncu değiştiriyordu alışmıştık şimdi oyuncu bile değiştirmiyor Daum fakat takımın ve yönetimin arkasındayım bu takım başarılı olacak ama gözle görülür şeyleride yaparak taraftarıda memnun etmek lazım.
bugra 1905
18.Eylül.2009, 17:24
Twente Sanılan Aksine Fenerbahçeyi Çok Zorlar Bence Hiç Rahat Maç Olmaz Ama Fenerbahçe Bişekilde Kazanır Bence
Başarılar Fenerbahçeye
İşte Bu Yüzden Diyordum
Çok Kötü Oldu Bu Mağlubiyet Umarım Fenerbahçe Kalan Maçlarını Kazanır Ve Gruptan Çıkar Keşke Kazansaydık Bu Maçı
Addolorato
18.Eylül.2009, 17:32
Fenerbahçe'nin özellikle Kadıköy'de kaybedecegini pek düşünmüyordum..
perpetua
18.Eylül.2009, 17:53
Tamam Ömer abi sakatlık falan demişsin ama bir adam sakatlıkdan sonra nasıl form yakalar son yarım saat oynayarak son 15 dakika oynayarak 2 fark yakalandıktan sonra oyuna alınarak.Bir ikide hazırlık maçı yapılarak.
Tabii ki oyle.
Ancak Ozer'in ne durumda oldugunu bilmiyoruz. Bir kac hafta once kendisi soylemisti, sakatlik sonrasi kendi ustunde bir tedirginlik oldugunu ve bu nedenle mucadeleye girmekten kacindigini.
Ozer yetenekli bir oyuncu. Simdi onu riske edip, gelecek 10 yilini kaybetmek var, bir de onu yavas yavas nispeten kolay karsilasmalarda hazirlayip eninde sonunda kadroya sokmak var. Belki de simdi Ozer'de acele edilmemesi ona 10 yil kazandiracak. Bu da disaridan bizlerin gorebilecegimiz bir sey degil.
Her ne kadar buyuk paralara alinmis olsa da, Ozer hala genc bir futbolcu. Ust uste kotu performans gosterip, kendine olan guvenini kaybetmesindan daha kotu bir sakatlik olamaz onun icin bence. Bakiniz Kemal Aslan.
Bu yil Fenerbahce'nin ligde 2 fark yakaladigi iki mac var. Ilki Evinde Sivasspor (2 fark yaratan gol 81., 3 fark yaratan gol de 89. dakikada geldi). Ikincisi de deplasmanda Diyabakirspor, ki Diyarbakirspor macinin da 84. dakikasinda Ozer oyuna dahil oldu.
Avrupa'da Sion maci, 2 fark 85. dakikada oldu. Honved macinda ise fark erken geldi ancak Ozer kadroda yoktu.
Ozer zaten sezon basi antrenmani yapmadi. Simdi acik kapatiyor. Devre arasina dogru ancak kendine gelir, form tutar. O zamana kadar da Ozer'den birseyler beklememek lazim bence.
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 18:00
Tamam abi dediklerin sonuna kadar doğru.Bi sakatlansa belki 10 senesi gidecek eski yıldız adaylarında olduğu gibi.Ama Ne olursa olsun bu adam oynayarak form tutacak ve bazı maçlarda son yarım saat oyuna girmeli ikinci yarı oyuna girmeli.
Fark olmasınıda geçtim yani.Mesela Carlos'un oynamadığı bir maçta çek beke Santos'u koy sol kanata Özer'i oyunun ilerleyen dakikalarında.
Bu sene Galatasaray'ın yakaladığı bir rotasyon var ve çok da iyi yapıyorlar bu işi.Diğer takımlar'da Galatasaray'ın bu rotasyonunu yakalama hevesinde ama çok zor.
Adam genç yaşlı fark etmeden oynatıyor peki ya diğer takımlar kendi takımımı örnek verecek olursam bi rotasyon bekliyoruz.
Takımın formsuz isimlerinin yanına birkaç formusz oyuncu daha koyuyor rotasyon olmuyor.Madem öyle birşey yapacağına bu formsuz adamlardan kurulu kadro yerine geleceğini oynatsana.Mesela Özer , Abdülkadir , Furkan , Onur gibi.İşte bizim sitemimiz buna yıllardır gençleri kaybediyoruz.
perpetua
18.Eylül.2009, 20:38
Tamam abi dediklerin sonuna kadar doğru.Bi sakatlansa belki 10 senesi gidecek eski yıldız adaylarında olduğu gibi.Ama Ne olursa olsun bu adam oynayarak form tutacak ve bazı maçlarda son yarım saat oyuna girmeli ikinci yarı oyuna girmeli.
Fark olmasınıda geçtim yani.Mesela Carlos'un oynamadığı bir maçta çek beke Santos'u koy sol kanata Özer'i oyunun ilerleyen dakikalarında.
Bu sene Galatasaray'ın yakaladığı bir rotasyon var ve çok da iyi yapıyorlar bu işi.Diğer takımlar'da Galatasaray'ın bu rotasyonunu yakalama hevesinde ama çok zor.
Adam genç yaşlı fark etmeden oynatıyor peki ya diğer takımlar kendi takımımı örnek verecek olursam bi rotasyon bekliyoruz.
Takımın formsuz isimlerinin yanına birkaç formusz oyuncu daha koyuyor rotasyon olmuyor.Madem öyle birşey yapacağına bu formsuz adamlardan kurulu kadro yerine geleceğini oynatsana.Mesela Özer , Abdülkadir , Furkan , Onur gibi.İşte bizim sitemimiz buna yıllardır gençleri kaybediyoruz.
Ozer'in takima gireceginden suphem yok. Ama zamana ihtiyaci var bence kesinlikle.
Abdulkadir, Furkan ve Onur PAF takimlarindan geldiler. Eski takimlari Ankaragucu ve Sakaryaspor kume dusmeme mucadelesi veriyordu (hatta Sakarya dustu) ve bu takimlarda yer alamadilar. Yetenekli olabilirler, ama yetenekli olmalari onlarin Fenerbahce'de oynamasina yetmiyor. Yetmez de. Bir adim daha ileri gitmek zorundalar. Tuncay savasmaya hazir gelmisti Fenerbahce'ye, Sakaryaspor'un yildizi olarak geldi Fenerbahce'ye, Gokhan Gonul icin de aynisi gecerli. Bank Asya liginin en degerli oyuncusu olarak geldi Fenerbahce'ye. Abdulkadir, Furkan ve Onur hangi durumda geldi bilmiyoruz. Onu degerlendirecek olan da Daum'dan baskasi degil.
Ozer'i ayirmak gerekli diger ucunden cunku Ozer bir genc futbolcu huvviyeti ile gelmedi Fenerbahce'ye. Ankaraspor'da yeteneklerini gostermis, rustunu ispatlamis bir oyuncu olarak geldi. 2-3 yil icinde ilk 11'in banko oyuncusu olacak oyuncu huvviyeti ile geldi. Abdulkadir, Furkan ve Onur ise genc ve ileride belki is yapacak oyuncu huvviyeti ile geldiler. Belki tutunurlar, belki tutunamazlar. Bu sekilde bakmak, cok da bel baglamamak en dogru olani bence.
sananes
18.Eylül.2009, 20:41
guiza pas hatası yapsa ıslık alex yürüyo gol kaçırıyo hiç bi tepki yok anlamıyorum tribünleri durduk yere strese sokuyo bazı oyuncuları.Yıllarca denize yapıldı aynı şeyler şimdi arada fb tvden eski maçları seyrediyorum deniz baya baya oynuyomus o bölgede cristiana tercih ederim yani belki topu cok iyi kullanamıyo ama kendi defansının içine girip emreyi orta sahada yalnız bırakmazdı.Ayrıca kazıma da tepki gösterdi dün tribünler bence takımın en iyilerindendi en azından denedi tüm oyuncular rakip takımın arkasında saklanırken kazım top aldı calım denedi şut denedi orta yaptı savunmaya yardım edebilecegi kadar etti çabaladı en azından.santos her zamanki gibiydi gol yada asist yapmadıgı sürece göze batar kötü futbolu
SAİT71
18.Eylül.2009, 21:59
Neyse arkadaşlar. Ben sözümü 10. haftadaki maçta söyleyeceğim. Orada gerçek takımı göreceğime inanıyorum. O maçı izledikten sonra takımın gerçekten ne seviyede olduğunu anlarız. Bu maçları leblebi gibi görüyoruz zaten.
10. haftada Galatasaray a karşı iyi oyun ve 3 puan alabilirsek demekki güzel yoldayız.
Suicider
18.Eylül.2009, 22:25
Neyse arkadaşlar. Ben sözümü 10. haftadaki maçta söyleyeceğim. Orada gerçek takımı göreceğime inanıyorum. O maçı izledikten sonra takımın gerçekten ne seviyede olduğunu anlarız. Bu maçları leblebi gibi görüyoruz zaten.
10. haftada Galatasaray a karşı iyi oyun ve 3 puan alabilirsek demekki güzel yoldayız.
son bir kaç yıldır fener için başarı galatasarayı yenmek oldu sadece galatasarayı yenersin gidersin eskişehire yenilirsin galatasaray o hafta kazanır yine bir değeri kalmaz önemli olan artık takımlarımızın avrupada belli bir başarı grafiği yakalamaları bence...
SAİT71
18.Eylül.2009, 22:34
başarıdan ziyade takımın gerçekten ne seviyede olduğunu görmek için söylemiştim.
Yani dün Twente ye kendi evimizde yenildik ama ligde 5 te 5 yaptık. Gs maçı ile takım iyi mi kötümü daha iyi anlarız . Başarı için Avrupadada ligdede birşey söylemek erken. Sadece takımın seviyesi için bir fikir verecek o maç :)
TR.CaPTaiN
18.Eylül.2009, 23:10
son bir kaç yıldır fener için başarı galatasarayı yenmek oldu sadece galatasarayı yenersin gidersin eskişehire yenilirsin galatasaray o hafta kazanır yine bir değeri kalmaz önemli olan artık takımlarımızın avrupada belli bir başarı grafiği yakalamaları bence...
Alakası yok. Eğer dediğin gibi olsaydı geçen seneki takım yerden yere vurulmazdı.
Neron_FB
19.Eylül.2009, 19:52
Aurelio ileri yardım eden bi futbolcuydu tek forvet bile oynasak alexle diğer orta sahalarımızla bi şekilde gol bulurduk.. Cristian hücuma yardım edemiyor, guiza zaten beceriksiz bi de ilerde tek.. Hal boyle olunca takımın tek forvet oynamasına anlam veremiyorum ben.. kendi evinde twenteye karşı(bence gayet kotu bir takım) çift forvet oynamıyorsan ne zaman oynicaksın ? barçaya karşı deplasmanda mı..