PDA

View Full Version : Ankaraspor Küme Düşürüldü

RaSenGan
30.Eylül.2008, 05:05
Savunma verildi

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun Turkcell Süper Lig takımlarından Ankaraspor'un bir alt lige düşürülmesi ile ilgili yaptığı duruşmada, Ankaraspor Kulübü savunmasını verdi. Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki merkez binasında gerçekleştirilen toplantıya, Ankaraspor Kulübü Başkanı Ruhi Kurnaz, avukatı ve Ankaraspor A.Ş. Genel Müdürü Ender Yurtgüven ile katıldı. Federasyon binasına geldikten kısa süre sonra ayrılan Kurnaz, daha sonra yeniden binaya gelerek toplantıya katıldı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından açıklama yapan Ankaraspor A.Ş. Genel Müdürü Ender Yurtgüven, kanuni haklarını kullanarak savunmalarını yaptıklarını ifade ederek, ''Şu anda yorumlarımızın hukuki süreci etkileyeceğini düşündüğümüz için herhangi bir açıklama yapmayacağız. Sonuçtan sonra kulüp olarak gerekli açıklamaları yaparız. Bugün sonuçlanmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Yurtgüven, savunmalarının yaklaşık 3 saat sürmesiyle ilgili bir soru üzerine, ''Bu süreç başladığından beri anormal bir bilgi kirliliği var. O bilgi kirliliğini temizlemek biraz vaktimizi aldı'' dedi.

Bu arada Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 3 ay hak mahrumiyeti cezası verdiği Ankaragücü Kulübü'nün 15 yöneticisinden bazıları, avukatları ile saat 16.00'da federasyon binasına geldi. Ankaraspor Kulübü'nün savunması uzun sürünce, Ankaragücü yöneticileri yaklaşık 2 saat bekledi.

30.09.2009

Kaynak : AA

Bordo61Mavi
30.Eylül.2008, 07:29
3 saat suren bi toplanti olmus sonuc bugun cikcakti heralde

Nedvedmania
30.Eylül.2008, 07:40
Daha haber bügünün adamlar savunmayı değerlendirsinler hele.. :D

Taa öğlen yağıldı bu toplantı. Hala değerlendiremediler mi :)

Neron_FB
30.Eylül.2008, 10:27
Perşembe devam edecekmiş toplantı.. TFF öyle bişiler yazıyordu.. Heralde topluca şampiyonlar ligi maçı izleyip yattılar yarın devam edecekler :)

LaigLeNoiR
30.Eylül.2008, 11:03
Ek süre verilmiş. Bu işi uzatacaklar.

RaSenGan
15.Eylül.2009, 22:29
Az önce LigTv'de alt yazıda geçti.PFDK'nin kararıyla Ankaraspor küme düşürülmüş.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ankaraspor düşürüldü!

Şok karar! Merakla beklenen karar açıklandı. Ankaraspor'un ligden düşürülmesine karar verildi. Ankaraspor Başkanı Ruhi Kurnaz'a da 6 ay hak mahrumiyeti ceza verildi.

Ayrıntılar Az Sonra...

Kaynak : Sporx.com

sananes
15.Eylül.2009, 22:30
anlamadığım suçlu olan neden ankaraspor bence ankaragücü daha suçlu burda

C h A o S
15.Eylül.2009, 22:31
Evet bende şimdi Ntvspor'da duydum.Şimdi ne olcak lig 17 takımla mı devam etcek?

Professeur
15.Eylül.2009, 22:32
Bu sene 2 takım mı düşecek yoksa alttan 4 takım mı gelecek?Yoksa 16. ile alttan gelen takım play-off mu oynayacak.En mantıklısı 3. görünüyor:D.

sananes
15.Eylül.2009, 22:34
2 takım düser muhtemelen ankarasporla maclarını olanlar o hafta maç yapmaz daha önce ankaraspora puan kaybeden takımlara ve daha sonraki tüm ankaraspor rakiplerine 3er puan, +3er averaj yazılır benim fikrim

yunusgs
15.Eylül.2009, 22:36
Haksızlık,Ankaraspor ile maç yapmış takımlar var onlar ne olacak o zaman onlarında hanesine 3 puan yazmak lazım.

sananes
15.Eylül.2009, 22:37
Haksızlık,Ankaraspor ile maç yapmış takımlar var onlar ne olacak o zaman onlarında hanesine 3 puan yazmak lazım.

yazılacaktır zaten 3 puan aynı zamanda 3 averaj ligdeki diger 17 takıma ankaraspor macları için...Karara itiraz hakkı falan var mı acaba ankarasporun yoksa kesin düşürüldü mü?

Maksic
15.Eylül.2009, 22:38
İyi olmuş bence taraftarsız kulüpleri pek sevmem seneye 4 takım mı çıkıcak şimdi?

SAİT71
15.Eylül.2009, 22:39
Turkcell Süper lig

oldu Turkcell Fiyasko lig..

rezalet yaw. Hacettepe - Gençler de vardı geçen yıl..

MyLifer
15.Eylül.2009, 22:41
Ankaraspor belediye takımı mı yahu?

xxvolkan09xx
Simdi lig 17takimlami devam edicek yada Bank Asyadan bir takimmi cikarilcak Süper lige?

Crocodile1963
PFDK kararıyla küme düşürülme gerçekleşemiyor bildiğim kadarıyla. . .

SAİT71
15.Eylül.2009, 22:45
EE 17 takım olursa Bank Asya 19 takım olacak. Çok saçma bir düzen oldu şimdi...

Oghuse
15.Eylül.2009, 22:49
Ankaraspor'la oynamış takımların puan durumu düzenlemeleri hiç oynamayacakmış gibi alınacaktır.Mantıklı olan bu..

tarikko
15.Eylül.2009, 22:49
MARATON.COM.TR'nin edindiği bilgilere göre, gelecek sezon Bank Asya 1. Lig'den, Turkcell Süper Lig'e 3 yerine 4 takım yükselecek.

Öte yandan, Ankaraspor'un Turkcell Süper Lig'in 2009-10 sezonunda şimdiye kadar oynadığı maçlarda hem kendisinin hem de rakiplerinin aldığı puanlarının silinmesine ve bundan sonra fikstür gereği oynayacağı takımın hanesine puan yazılmamasına karar verildi.

Buna göre Fenerbahçe, maç fazlası ile liderliğe yükseldi.

Maraton

yunusgs
15.Eylül.2009, 22:51
MARATON.COM.TR'nin edindiği bilgilere göre, gelecek sezon Bank Asya 1. Lig'den, Turkcell Süper Lig'e 3 yerine 4 takım yükselecek.

Öte yandan, Ankaraspor'un Turkcell Süper Lig'in 2009-10 sezonunda şimdiye kadar oynadığı maçlarda hem kendisinin hem de rakiplerinin aldığı puanlarının silinmesine ve bundan sonra fikstür gereği oynayacağı takımın hanesine puan yazılmamasına karar verildi.

Buna göre Fenerbahçe, maç fazlası ile liderliğe yükseldi.

Maraton

Saçmalığa bak ya :mad:

Crocodile1963
15.Eylül.2009, 22:51
Bu puan işinde kargaşa yaşanır. . .

RaSenGan
15.Eylül.2009, 22:52
Olaya şurdan bakmak lazım.Bu takımın futbolcuları,teknik direktörü,teknik ekibi,çalışanları falan var.Sene sonuna kadar napıcak bu kadar insan ? Futbolcular nasıl para alıcak,TD nolucak falan bir sürü değişik şeyler olucak.

RoNNiE91
15.Eylül.2009, 22:53
Şimdi Galatasaray'ın 3 puanı gitti mi yani?

tarikko
15.Eylül.2009, 22:54
Şimdi Galatasaray'ın 3 puanı gitti mi yani?
Kimse 3 puan alamayacak zaten öyle olursa...

titates1
15.Eylül.2009, 22:57
Galatasaray 4 te 4 yapamadı yani :p ankaraspordaki oyunculara ekstra 1hafta transfer edilme hakkı falan verilse keşke ... yazık onlara

DisCo
15.Eylül.2009, 22:58
Bari yenildiğimiz bir takım düşseydi diyeceğim ama yenilmiyoruz çok şükür :n:

Puan olarak baktığımızda Ankara'ya puan kaybedenlerin yararına oldu bu iş.

xxvolkan09xx
15.Eylül.2009, 23:00
bu is cok sacma oldu simdi, en azindan karsiyakayi cikartmalari lazimdi süper lige. nede olsa gecen sezon playoff final oynamislardi. hem "normal" fikstüre göre ankarasporla oynayanlar napicak o hafta mac oynamicakmi. cok sacma oldu ya

PesimiSTyLa
15.Eylül.2009, 23:00
Ankarasporun oynadığı 4 maç bittiği şekilde tescil edilir.

TFF Eski Başkan Vekili.

Daha önce ankaraya puan kaybetmiş takımlara yazık oldu... Madem düşürüyorsun, ankaragücü de düşmeliydi. Ankarada takım kalmıyor diye cesaret edemedi sanırım federasyon. Gecen senelerde erciyes - kayserispor, hacettepe(Gb oftas) - genclerbirliği nasıl oynadı. ya 2si düşecekti yada 2si kalacaktı. saçmalık...

The.Crow
15.Eylül.2009, 23:01
Bari yenildiğimiz bir takım düşseydi diyeceğim ama yenilmiyoruz çok şükür :n:

Puan olarak baktığımızda Ankara'ya puan kaybedenlerin yararına oldu bu iş.

Hükmen 3-0 denilmiyor ki. Sadece onla karşılaşan BAY geeçecek. Yani Ankaraya puan kaybedenlerin bi yararı yok. Aksine Ankaradan puan alanların kaybı var.

sananes
15.Eylül.2009, 23:04
türkiye 2.liginde falan 13 takımın 11 takımın oldugu gruplar oluyo her hafta bi takım bay geçiyo yani 17 takım sorun olmaz ama ankaragücü bence daha bi sorumluydu bu birleşmede birisi çıkıp neden ikisinin değilde içi boşaltılan gözden çıkarılan takımın düştüğünü açıklasın mümkünse...danışıklı dövüş müydü yoksa son bi kaç haftada ki restleşmeler

Varonil
15.Eylül.2009, 23:06
Oldukça ağır bir karar.TFF'nin bu kararıyla Türk futbolu bir kaos ortamına girmiştir.Gelişmeleri merakla bekliyorum.

bugra 1905
15.Eylül.2009, 23:10
Bencede Çok Ağır Bir Karar Daha Önceden Hacettepe-Gençlerbirliği Gibi Durumda Olmuştu
Futbolumuz Kaos Ortamına Girdi Yeni Gelişmeler Ne Olacak Bakalım

TR.CaPTaiN
15.Eylül.2009, 23:17
Küme düşürmenin iyi bir yol olduğunu düşünmüyorum. Ortada pek etik olmayan durum olduğu doğrudur ama bunun çözümü küme düşürme olmamalıydı. Eğer bu karar kesinleşirse ve Ankaraspor olayı uluslararası boyuta taşırsa; -ki bence taşıyacaktır- bu konu Türk futbolunu epey meşgul edecektir. Daha önceden de benzer durumlar oldu fakat hiçbir takıma herhangi bir işlem uygulanmadı. Yani, Oftaş, Gençlerbirliği'nden kötü oyuncular aldığı için düşürülmeyip Ankaragücü, Ankaraspor'dan iyi oyuncular aldığı için mi Ankaraspor düşürüldü ? Ben de bu birleşmeye ve Ahmet Gökçek'in başkan olmasına pek sıcak bakmıyordum ama bu tür ciddi konularda belli bir standart olması lazım.

Herşeyden öte bir futbolsever olarak bu bay geçme durumunu hiç sevmiyorum.

CeSC FaBReGaS
15.Eylül.2009, 23:26
Bence çok yazık oldu Ankaraspor'a ve futbolcularına.Bu kararın gözden geçirilmesi taraftarıyım.Böyle örneklerin Türk futbolunda olduğu bilinmekte.Niye sadece bu karar Ankaraspor'a uygulandı acaba?

tarikko
15.Eylül.2009, 23:40
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, Ankaraspor'un bir alt lige düşürülmesiyle ilgili kararını değerlendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankaraspor Kulübü Onursal Başkanı Melih Gökçek, ''Önce kendi şaibelerini temizlesinler'' dedi.

Melih Gökçek, yaptığı açıklamada, bundan önce mevcut federasyon zamanında da benzer durumların yaşandığını, ancak tüm bu olanlara ses çıkarılmadığını belirterek, şunları kaydetti:

''Aynı durum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Fenerbahçe ile arasında olan ilişki için de aynı. Hacettepe-Gençlerbirliği ilişkisine neden ses çıkarılmadı? İsim değişikliğine izin verilmediği bir ortamda Göztepe-Aliağa Belediyesi olayına neden müsaade edildi? Altay'ın 9 oyuncusunu oynatmadığı maç sonrasında Kayseri Erciyesspor ligde kalırken, Sakaryaspor ligden düştü. Bu konuda neden soruşturma açılmadı? Bursaspor'un formasında bir gazoz firmasının reklamı var. Bu firma da Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl'a ait. Yani Kızıl, bir takımın sponsorluğunu yapıyor. Bunlara neden sessiz kalınıyor. Futbol Federasyonu'nun 2 dönem önceki seçiminin intikamı benden alınıyor.''

Alınan bu kararda asıl hedefin kendisi olduğunu savunan Gökçek, şöyle devam etti:

''Melih Gökçek'in oğlu başkan oldu diye maç satılacakmış gibi gösteriliyor. Federasyonun, bana karşı anlamadığım bir düşmanlığı var. Benim anlamadığım noktalardan biri de Kulüpler Birliği'nin bu olaya sessiz kalmasıdır. Bu da enteresan. Biz, FIFA'nın kurallarına aykırı hiçbir şey yapmadık. İşin çivisi çıktı. Ben yaptım oldu mantığıyla hareket ediyorlar. Federasyon, yapılanların hesabını hukuki boyutlarda ve FIFA nezdinde verecek. Hukuki açıdan ve FIFA nezdinde bunun hesabını verecekler ve pişman olacaklar. Ödeyecekleri tazminat cezaları federasyonun da sonu olacak. Onlarca davanın sonunda da federasyonun verdiği bu zarar Türk sporuna olur. Ankaraspor, en fazla 1 yıl bekler ve sonra yeniden bu lige gelir. Federasyonun kendi atadığı PFDK'dan başka bir karar beklenemezdi.''

Maraton

Sirius Black
15.Eylül.2009, 23:41
Bu işin sonu yok.
Ya böyle bir ceza gelecekti, ya da bu adamlar iyice azıtacaklardı.
Zamanında böyle cezalar gelmediği için konu buralara kadar geldi.

IcedEarth
15.Eylül.2009, 23:51
Ankaraspor maçındaki efor kaybı ne olacak, akan terler hiçbir şey için mi olacak? Bunca zamandır hiç terslik yoktu da ligin 5. haftasında mı geldi aklınıza ligden düşürmek?

scar face
15.Eylül.2009, 23:53
Yahu Ankarasporlu futbolcuların,teknik adamların,malzemecilerin ne sucu var

Neron_FB
15.Eylül.2009, 23:57
Bence çok doğru bir karar.. Bu işi çocuk oyuncağına çeviren Melih Gökçek ve ekibi olmuştu.. Bu arada Ankaragücü'nün düşmesinin sebebi bildiğim kadarıyla; iki klübün birbiriyle bağlantısı bulunduğunda daha köklü olan ligde kalıyor, daha yeni olan takım düşürülüyor..

Ayrıca denilmiş ya yazık değilmi futbolculara vs diye.. Zaten futbolcuların çoğu yada iş yapacağı düşünülenler Ankaragücüne geçmişlerdi.. Ankaraspor sene sonunda zaten düşerdi zaten ligden bence..

LadroN
16.Eylül.2009, 00:00
:mad::mad::mad::mad::mad::mad:bu neya kazanan takımların puanını silmek gibi birşeymi olur ya saçmalık ötesi kaybeden takımların puanı oynamıyacak biz maçımızı kazandık bizim puanımız gitçek.Madem birşey yapcaksın antalya yenildi anakaraspora antalyaya 3 puan ekle +3 de averaj ekle olsun bitsin bundan sonra oynıyacak büütn takımlarada 3 puan ver.Biz maçımızı boşunamı oynadık.Oyuncular boşunamı yoruldu lanet olsun sana federasyon bu işi yapamıyorsanız inin koltuklardan

LaigLeNoiR
16.Eylül.2009, 00:01
Ankaraspor'lu yöneticilere helal olsun. Ankaragücü'ne yardım etmek istediler ama biraz amatör davrandılar ve cezasını da onlar çekecek.

Öte yandan 1.Ligden 4 takımın yükselmesi de benim için sevindirici.

PesimiSTyLa
16.Eylül.2009, 00:03
Ankaraspor'lu yöneticilere helal olsun. Ankaragücü'ne yardım etmek istediler ama biraz amatör davrandılar ve cezasını da onlar çekecek.

Öte yandan 1.Ligden 4 takımın yükselmesi de benim için sevindirici.

Yahu yok öyle bişey:D ankaraspor+2 takım düşecek ligden. Yani ankara 18. ilan edilmiş olacak, bunun yanında 17. ve 16. lar da lige veda edecek, yerine de 3 takım cıkacak bank asyadan aynı şekilde.

Alicanfmfan
16.Eylül.2009, 00:05
Bousna oynanılmıs 90 dakika bravo ...

Hugo
16.Eylül.2009, 00:06
2 İzmir takımı olsaydı keşke bunu yapan da o zaman görseydim Mahmut Özgener'i..

Neron_FB
16.Eylül.2009, 00:07
Yahu yok öyle bişey:D ankaraspor+2 takım düşecek ligden. Yani ankara 18. ilan edilmiş olacak, bunun yanında 17. ve 16. lar da lige veda edecek, yerine de 3 takım cıkacak bank asyadan aynı şekilde.
maratonun internet sitesi 4 takım çıkacak diyordu :( :p Sen nerden öğrendin 2 takımın düşeceğini bu sene ?

LadroN
16.Eylül.2009, 00:08
haksızlık bundan sonra takımlar ankarayla oynamıyacak 90 dakika kârdalar.Bizim oyuncular boşuna 90 dakika yükledi kendine

Clayman
16.Eylül.2009, 00:09
Ne denilebilir ki başka...Boşuna oynanmış bir 90 dakika ve çok normal birşeymiş gibi 3 puanımızı siliyorlar. Büyük skandal.

Hugo
16.Eylül.2009, 00:13
Gökçek'in NTV'ye yaptığı konuşma çok haklıydı.
Bence itiraz edilen tek nokta ligler başladıktan sonra oyuncuların Ankaragücü'ne geçmesi olmalı. Ahmet Gökçek'in Ankaragücü'ne başkan olması vb konular karıştırılmamalı. Ankaraspor da kümede kalmalıydı bence.

yunusgs
16.Eylül.2009, 00:15
3 puan silinmeyecek gibi duruyor.Maraton'da biri uydurmuş.Eski Futbol Federasyonu üyesi NTV Spor'a bağlandı ve Ankaraspor'un geçmiş maçlarının skorlarının tescil edileceğini söyledi.Bu yorumunu da eskiden bu tip yaşanmış olaylara dayandırarak söyledi.

Neron_FB
16.Eylül.2009, 00:16
Ne denilebilir ki başka...Boşuna oynanmış bir 90 dakika ve çok normal birşeymiş gibi 3 puanımızı siliyorlar. Büyük skandal.
Valla bence bu 3 puan silinme olayına çok takıldınız çünkü hiç bir takım 3 puan almicak ki ankaraspordan ? hepsi 0 puan alıcak değişen hiç birşey yok.. Fazladan 1 hafta hazırlık maçı yapmışsınız gibi bir şey oldu.. Ayrıca G.Saray ankaraspor'u kadroları güçlüyken yendi.. Diğer türlü FB, BJK vs. ankaraspor ile birçok oyuncusunu ankaragücüne verdikten sonra geriye kalan kadrosuyla oynicaklardı.. Bence bu daha büyük haksızlık olurdu G.Saray için..

Clayman
16.Eylül.2009, 00:40
Valla bence bu 3 puan silinme olayına çok takıldınız çünkü hiç bir takım 3 puan almicak ki ankaraspordan ? hepsi 0 puan alıcak değişen hiç birşey yok.. Fazladan 1 hafta hazırlık maçı yapmışsınız gibi bir şey oldu.. Ayrıca G.Saray ankaraspor'u kadroları güçlüyken yendi.. Diğer türlü FB, BJK vs. ankaraspor ile birçok oyuncusunu ankaragücüne verdikten sonra geriye kalan kadrosuyla oynicaklardı.. Bence bu daha büyük haksızlık olurdu G.Saray için..

3 puan hakkında dediklerin doğru fakat oyuncuların o maçta harcadığı enerji, yorgunluk, kondisyon ne olacak ? Hiçe sayılamaz onlar...

Neron_FB
16.Eylül.2009, 00:47
3 puan hakkında dediklerin doğru fakat oyuncuların o maçta harcadığı enerji, yorgunluk, kondisyon ne olacak ? Hiçe sayılamaz onlar...
Tabiki hiçe sayılamaz.. Ama yani umarım bunu GS kendi takımım olmadığından söylediğimi düşünmezsin ama bence GS'nin o maçta gösterdiği performans GS'den ve futbolcularından bişi götürmedi hatta aksine ertesi hafta daha iyi oynamalarına sebebiyet bile vermiş olabilir.. dedim ya, hazırlık maçı gibi :)

Bekq
16.Eylül.2009, 00:50
Geçmiş olsun ne diyelim.

Hala tam olarak neden düşürüldüğünü bilmiyorum :D Ama vardır bir sebebi. :p

deniz.91
16.Eylül.2009, 00:59
Hayırlı olsun Türk futboluna bence doğru olan yapıldı bu kez ama geçen sene gençlerbirliği hacettepe olayında neden bunu yapmadılar düşünüyorum.
Ankarasporun oynadığımı maçlardaki puanlar silinir lig 17 takım üzerinden gider heralde bu sene sene sonuda ankarayla beraber 2 takım daha düşer gibi geliyor

PesimiSTyLa
16.Eylül.2009, 01:04
Peki şimdi ne olacak?
Ankaraspor ile maç yapanların aldığı puanlar ne olacak? İşte cevabı! Ankaraspor ligden düşürüldü ve geride kalan 5 hafta sonunda Ankara temsilcisiyle maç yapanlar, puan kaybedenler, kazananların puanları ne olacak?

Herkes birbirine bu soruyu sorarken NTV Spor'un yayınına bağlanan Futbol Federasyonu Eski Başkanvekili Kemal Kapulloğlu Tahkim Kurulu'na gidecek Ankaraspor'un itirazı reddedilmesi ve karar kesinleşmesi durumunda Ankaraspor ile önümüzdeki dönemde fikstürde maçı bulunanlar galip sayılacak. Bugüne kadar oynanan maçlar ise skorlarıyla tescil edilecek.

Ankaraspor geride kalan dört haftada Antalyaspor'u yenerken, G.Antep ve G.Birliği ile berabere kalmış, G.Saray'a yenilmişti. Kayserispor maçı ise ertelenmişti.

Ankaraspor'un Tahkim, FİFA, CAS ve şirket olması nedeniyle ticari dava açması beklenirken, teknik adam, futbolcular ve daha önce yapılan maçların durumları da kafalarda soru işareti bıraktı. Futbol Federasyonu'nun futbolcuların durumu ile ilgili bir toplantı yaparak karar vermesi bekleniyor. Federasyon'un bayram sonrası toplanacağı belirtiliyor.

Futbolcuların bir anda bir sezon oynamama sorunu ile karşı karşıya kaldığı bu karar sonrasında federasyonun futbolculara transfer için ek süre verebileceği gelen söylentiler arasında. Federasyon'un bu futbolcular için 15 günlük bir transfer süresi vereceği belirtiliyor. Diğer bir sıkıntıda Ankaraspor Teknik Direktörü Jurgen Röber'in durumu. Bilindiği gibi yabancı teknik direktörler 1. Lig' de görev alamıyorlar. Bu durumda teknik dirktör için de tazminat yolu açılıyor.

SPORX'TEN NOT: Federasyon yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre Ankaraspor'un, önümüzdeki sezondan itibaren Bank Asya 1. Lig'de mücadele edeceği öğrenildi.

15.09.2009
Kaynak : Sporx.com ve DHA

CeNTeR_TR
16.Eylül.2009, 01:08
Büyük ihtimal 2 takım düşecektir eğer 3 takım düşerse herşey alabora olur.Bank Asya'dan 4 takım çıkacak ordan 4 takım düşecek falan filan iş uzar yani.

Ankaraspor 18 kabul edilir olur biter heralde.

Karar çok doğru Ankara takımı kendi başını yedi.

ForCimbom
16.Eylül.2009, 01:28
o değil de biz ankaraspor'un nerdeyse tam kadrosuna karşı oynadık şimdi ankaragücü'ne karşı daha daha tam bir kadrolarına karşı oynayacaz. ligin ağzına yüzüne ettiniz , bravooğlu bravo size.. BRAVOOO!!!!...

Melekovic
16.Eylül.2009, 02:02
Melih Gökçek ve ailesi kadar komik insan sürüsü görmedim.Karar siyasi kararmış. Yahu bu ülkenin başında şu an kim var? Ben mi yanılıyorum? Hani bir ara ben uyurken iktidara başka parti geçtiyse bilemem. En doğrusu oldu ama bunlar olurken önüne geçeceklerdi ki futbolcusu malzemecisi ve bu işten ekmek yiyen kişileri kendine yer bulsun zarar görmesin. Ya da verecektin -18 puan gibi absürd bir ceza, sene sonuna kadar hem oyuncular oynardı hem de Ankaraspor zaten düşmüş olurdu. Bununda örnekleri mevcut Avrupa liglerinde.

Asırlık bir çınarın şerefini haysiyetini Gökçek ismi kirletti ve Türk futbolu bu hale geldi. Evet ceza verilecekse tek taraflı olamaz . Ankaragücü suçsuz mu şimdi? Ah Cemal Aydın ah, bu ülke artık paradan daha önemli şeyleri unutur hale geldi.Yazık çok yazık. Satın bu ülkeyi toptan bari,sizlerin zihniyet bu zaten.

ThersoN
16.Eylül.2009, 02:12

sağa sola saldırmayalım arkadaşlar!

Melih Gökçek ve ailesi kadar komik insan sürüsü görmedim.Karar siyasi kararmış. Yahu bu ülkenin başında şu an kim var? Ben mi yanılıyorum? Hani bir ara ben uyurken iktidara başka parti geçtiyse bilemem. En doğrusu oldu ama bunlar olurken önüne geçeceklerdi ki futbolcusu malzemecisi ve bu işten ekmek yiyen kişileri kendine yer bulsun zarar görmesin. Ya da verecektin -18 puan gibi absürd bir ceza, sene sonuna kadar hem oyuncular oynardı hem de Ankaraspor zaten düşmüş olurdu. Bununda örnekleri mevcut Avrupa liglerinde.

Asırlık bir çınarın şerefini haysiyetini Gökçek ismi kirletti ve Türk futbolu bu hale geldi. Evet ceza verilecekse tek taraflı olamaz . Ankaragücü suçsuz mu şimdi? Ah Cemal Aydın ah, bu ülke artık paradan daha önemli şeyleri unutur hale geldi.Yazık çok yazık. Satın bu ülkeyi toptan bari,sizlerin zihniyet bu zaten.

hocam aynen katılıyorum, siyasi bir karar olması mantıksız gözüküyor, benim aklımın almadıgı şey göz göre göre bu cezaya davetiye çıkardılar,bana kalırsa bu ceza hafif bile kalıyor, bu takımın başkanı başında kalacak, seneye yine süper lige çıkacak o zaman ne yapacagız yine mi düşürecekler, ilişkisi kesilene dek ankaraspor faaliyetleri askıya alınmalı

ThersoN
16.Eylül.2009, 02:25
Ayrıca Ntvspor demişki :

Akıllara gelen diğer bir soru da, Ankaraspor Teknik Direktörü Jurgen Röber'in durumu. Bilindiği gibi yabancı teknik direktörler 1. Lig' de görev alamıyorlar. Bu durumda teknik dirktör için de tazminat yolu açılıyor.

RaSenGan
16.Eylül.2009, 02:29
Röber'i de Ankaragücü'nün başına geçirirler olur biter :)

Nedvedmania
16.Eylül.2009, 03:34
Diyecek kelime bulamıyorum. 2 gün sonra unutulur gider zaten bu olayda.

Bordo61Mavi
16.Eylül.2009, 03:52
Sacmaliktan baska bisey degil. 4macta akitilan tere yazik

Sekopej
16.Eylül.2009, 03:59
Rezalet, kurulan sirkin sol halkası da gerçekleşti, artık kambur olan Ankaraspor'dan bu şekilde kurtulunmuş oldu. Gökçek hiç siyasi karar demesin, ülkeyi yönetenler belli, Gökçek'in eğer başka partiye geçtiyse bilemem, Özgener eğer federasyon başkanı olmasa hükümetin İzmir için Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacaktı. Tabloya bakıyorum ve herkes aynı tarafta, nasıl bir siyasi karar çözemiyorum. Dediğim gibi bir sirk kurulmuş ve sırayla gösterileri sunuyorlar. Gökçek'in açıklamaları bu nedenle hiç mi hiç inandıırıcı gelmiyor. Asıl küme düşmesi gereken Ankaragücü olmasına rağmen zaten mağdur durumda olan Ankaraspor düşürülüyor. Rekabeti bozan 5 oyuncuyu bedavaya kadrosuna katan, sanki bir şirket gibi yönetilmeye başlayan Ankaragücü ama karar tam tersi çıktı. federasyon madem ki Gökçek'e karşı neden Ankaragücü'ne verilmiş bir ceza yok.

Ne diyelim burası Türkiye, geçen sene Oftaş'ı lige alırlarken akılları neredeydi? Bu birleşme denmeyen birleşme sezon başı olsa ve yöneticilerin 2 kulüpte birden bağı kalmasa sezon başladığında bir sorun olmazdı ama insanlara göstere göstere bunun yapılması, insanları enayi yerine koymak.

Ankaraspor'un maçlara çıkmasına izin verilmez ve 18. olarak küme düşerler. Ankaraspor oyuncularına da transfer için süre verilir. Galatasaraylı arkadaşları da anlamıyorum, Ediz ve Mehmet Çakır'ın olmadığı bir Ankaraspor ile oynadılar ve maçı kazandılar, bence isyan etmesi gereken Ankaraspr'un tam kadro çıktı maçlarda puan kaybeden diğer takımlar olmalı eğer aldıkları sonuçlar tescil edilirse.

Aslında en iyi isyanı Antalyaspor yaptı, Ankaraspor ile oynadıktan sonra Ankaragücü maçları geldi ve aynı oyuncuların olduğu takımı yendiler.

100. yıl, Vassell transferi derken sezon başında büyük sempati duyduğum ve başarılı olmasını dilediğim Ankaragücü çıkar ilişkileri nedeniyle şu anda çoğu kişiye antipatik geliyor. Bende bu ligden düşerler umarım bu kadar birleşmeye rağmen diyorum.

Nedvedmania
16.Eylül.2009, 04:06
Sömürülen Ankaraspor Küme düşürilen Ankaraspor. Birleşince ne olucak sanki 1. 2. olucaksınız. Umarım Ankaragücüde küme düşer. Bu olaylar olmadan önce ankaragücüne biraz sempatim vardı benimde. Ama artık sempati yerine nefret geçti.

GeNç KaRTaL
16.Eylül.2009, 04:21
Bu işi sezon başlamadan önce halledeceklerdi.Sezon başlamışken böyle bir işe imza atınca ellerine yüzlerine bulaştırdılar.Olan bir suçu olmayanlara oldu..

fmsmyrna
16.Eylül.2009, 05:19

1-İzmir Bşb 1.Amatör Ligde 'Süper' lige çıkamaz çünkü burada belediye hükümetin değil.Çıksa bile böyle birşey olmaz olamaz İzmir'de
2-Mahmut Özgener'in İzmir kulüplerine yardım ettiği kadar saçma bir düşünce olamaz.Öyle birşey olsa Altay Karşıyaka play off finallerinden dönmezdi kaç yıldır.Karşıyaka sezona 5 maç ceza ile başladı.Fethiye Göztepe maçında saha içinde sadece meşale yakıldı.Diğer olaylar stat dışında oldu.Ama ilginç şekilde deplasmanda oynayan takıma seyircisiz maç verdiler.
Mahmut Özgener Tff Başkanı ancak stadyum için hükümet Konya-Kayseri-Rize'ye tam destek de.Neymiş İzmir kendi gücüyle yapacakmış.Pff 2016 ya yetişir mi bilinmez.
Uzaktan konuşmak kolay.Zamanı gelince bıraksın zaten İzmir kulüplerine bir faydası olmadığı gibi böyle görüşlerle zararı oluyor

SAİT71
16.Eylül.2009, 08:52
Ankarasporlu oyuncular için 15 günlük transfer sezonu açılacak vede kulüp bulmaları istenecek. Röberin ve ekibinin Ankaragücü nün başına geçmesi bekleniyor

ama ben olsam bırakırdım :)

bu arada ankara spor düşerse oynadığı maçlra silinecekmi?

sakary Ali
16.Eylül.2009, 16:50
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, Ankaraspor'un bir alt lige düşürülmesiyle ilgili kararını değerlendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankaraspor Kulübü Onursal Başkanı Melih Gökçek, ''Önce kendi şaibelerini temizlesinler'' dedi.

Melih Gökçek, yaptığı açıklamada, bundan önce mevcut federasyon zamanında da benzer durumların yaşandığını, ancak tüm bu olanlara ses çıkarılmadığını belirterek, şunları kaydetti:

''Aynı durum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Fenerbahçe ile arasında olan ilişki için de aynı. Hacettepe-Gençlerbirliği ilişkisine neden ses çıkarılmadı? İsim değişikliğine izin verilmediği bir ortamda Göztepe-Aliağa Belediyesi olayına neden müsaade edildi? Altay'ın 9 oyuncusunu oynatmadığı maç sonrasında Kayseri Erciyesspor ligde kalırken, Sakaryaspor ligden düştü. Bu konuda neden soruşturma açılmadı? Bursaspor'un formasında bir gazoz firmasının reklamı var. Bu firma da Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl'a ait. Yani Kızıl, bir takımın sponsorluğunu yapıyor. Bunlara neden sessiz kalınıyor. Futbol Federasyonu'nun 2 dönem önceki seçiminin intikamı benden alınıyor.''

Alınan bu kararda asıl hedefin kendisi olduğunu savunan Gökçek, şöyle devam etti:

''Melih Gökçek'in oğlu başkan oldu diye maç satılacakmış gibi gösteriliyor. Federasyonun, bana karşı anlamadığım bir düşmanlığı var. Benim anlamadığım noktalardan biri de Kulüpler Birliği'nin bu olaya sessiz kalmasıdır. Bu da enteresan. Biz, FIFA'nın kurallarına aykırı hiçbir şey yapmadık. İşin çivisi çıktı. Ben yaptım oldu mantığıyla hareket ediyorlar. Federasyon, yapılanların hesabını hukuki boyutlarda ve FIFA nezdinde verecek. Hukuki açıdan ve FIFA nezdinde bunun hesabını verecekler ve pişman olacaklar. Ödeyecekleri tazminat cezaları federasyonun da sonu olacak. Onlarca davanın sonunda da federasyonun verdiği bu zarar Türk sporuna olur. Ankaraspor, en fazla 1 yıl bekler ve sonra yeniden bu lige gelir. Federasyonun kendi atadığı PFDK'dan başka bir karar beklenemezdi.''

Maraton

2004 (http://tr.wikipedia.org/wiki/2004)-2006 (http://tr.wikipedia.org/wiki/2006) arasında Türkiye Futbol Federasyonu (http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye_Futbol_Federasyonu) üyeliğine seçilen Mahmut Özgener, Altay Spor Kulübü (http://tr.wikipedia.org/wiki/Altay_Spor_Kul%C3%BCb%C3%BC)'nde de 4 ayrı dönemde başkanlık yaptı

LaigLeNoiR
16.Eylül.2009, 17:01
LİGTVye göre de Bank Asya'dan 4 takım yükselecek Süper Lige.

Sekopej
16.Eylül.2009, 17:07
Şimdi olayı başka yerlere çekmeyelim, Altay'ın nasıl küme düşürüldüğünü Şike Tahtik Komisyonu kurulup söyledi ama bir yaptırım uygulanmadı. Yine Altay'ın nasıl çıkarılmadığını Rıdvan Dilmen anlatmıştı Altay'ı çalıştırdığı dönemde.

Federasyon'un Altay'a desteği olsa, hele sizin dediğiniz gibi usulsüz yollarden desteği olsa Altay senelerdir Süper Lig şansını son anda kaybeder miydi?

Yukarıda fmsmyrna yazmış, Altay, İzmir kollanıyor lafı en son söylenecek laftır Özgener İzmirli olmasına rağmen.

ForsakeN
16.Eylül.2009, 17:08
Ankara seneye yeniden süper lige çıkarsa ne olacak?

sakary Ali
16.Eylül.2009, 17:11
Şimdi olayı başka yerlere çekmeyelim, Altay'ın nasıl küme düşürüldüğünü Şike Tahtik Komisyonu kurulup söyledi ama bir yaptırım uygulanmadı. Yine Altay'ın nasıl çıkarılmadığını Rıdvan Dilmen anlatmıştı Altay'ı çalıştırdığı dönemde.

Federasyon'un Altay'a desteği olsa, hele sizin dediğiniz gibi usulsüz yollarden desteği olsa Altay senelerdir Süper Lig şansını son anda kaybeder miydi?

Yukarıda fmsmyrna yazmış, Altay, İzmir kollanıyor lafı en son söylenecek laftır Özgener İzmirli olmasına rağmen.
şimdi abicim ben Altay usülsüzlük yaptı maçı K.Erciyese sattı demiyorum.En azından bir soruşturma açılmalıydı öyle kolay mı 9 as oyuncuyu oynatmamak.

Sekopej
16.Eylül.2009, 17:12
Bu kadar zaman içerisinde Ankaraspor'un içini tamamen boşaltırlar ve posasını satarlar birine. Tekrardan toplarlanıp gelirse zaten alan kişi farklı olduğundan sorun olmaz. ama amaç zaten tek takıma düşmek, Ankaraspor ile oynadılar şimdi yeni oyuncak Ankaragücü, Ankaraspor'un artı umurlarında olduğunu sanmıyorum, içini tamemen boşaltana kadar.

Sekopej
16.Eylül.2009, 17:19
şimdi abicim ben Altay usülsüzlük yaptı maçı K.Erciyese sattı demiyorum.En azından bir soruşturma açılmalıydı öyle kolay mı 9 as oyuncuyu oynatmamak.

Soruşturma açıldı Altay'ın düştüğü sene de ne oldu? Gençlerbirliği oyuncuları tatile çıkmıştı, İstanbulspor'un gösterdiği son maçtaki performansı ve ligin bitmesine 6 hafta kala ligde sadece 6 galibiyeti olan takımların son 6 maçını da kazanıp ligde kalması. Bunlar da Altay'ın düştüğü sene yaşananlar.

Ama yapıldıysa bir haksızlık mutlaka yerni buluyor, Altay 1 sene önce yaptıysa aynı şekilde 1 sene sonra küme düştü. Soruşturma ise açıldı, evet usulsüzlük olabilir dendi ama ortalık çok karişacağı için sonuna gidilemedi.

Bu ülkede şikeyi ispatlasan da bir şey yapılmaz. BU konular farklı, konudan sapmayalım. Ben sadece Altay ve İzmir takımları kollanmıyor diyorum, hatta burada yaşıyorum ve görüyorum, bu durum bile siyasi malzeme olarak kullanılıyor ve siyaset yasak olduğundan çoğu kişi açıkca bir şeyler yazamıyor burada.

O nedenle konunun özünde kalırsak iyi olacak.

Melekovic
16.Eylül.2009, 17:28
Kasımpaşa Altay play off finalinde Altay'ın kalecisinin aklının çelinip kaçırılması ve Altay'ın güzel gollerle maç içinde canını dişine takmasına rağmen süper lige çıkamaması Kasımpaşa'nın çıkması gibi. Neler neler oluyor sporumuzda.Daha sayarsak sürüyle.

Bu durumda ise Ankaraspor'a güle güle, dilerim artık kara kulup haline gelen Ankaragücü'ne de bu sezon sonunda güle güle.

HooijDonk07
16.Eylül.2009, 17:32
Turkcell Süper lig

oldu Turkcell Fiyasko lig..

rezalet yaw. Hacettepe - Gençler de vardı geçen yıl..

Onların ki ayrı oyuncu kiralıyordu.Ahmet Gökçek her 2 klübde başkanlık yaptığı için Ediz fln bonservis bedeli ödenmeden geçtiği için sanırsam.Gençlerde öle bi durum yokdu

Varonil
16.Eylül.2009, 17:46
Onların ki ayrı oyuncu kiralıyordu.Ahmet Gökçek her 2 klübde başkanlık yaptığı için Ediz fln bonservis bedeli ödenmeden geçtiği için sanırsam.Gençlerde öle bi durum yokdu

Mehmet Çakır,Hürriyet Güçer,Frederik Risp ve Muhammet Hanifi Yoldaş sezon sonuna kadar Ankaragücü'nde kiralık diye biliyorum.

Sekopej
16.Eylül.2009, 19:16
Sezon sonuna kadar değil, 2 sene kiralık. 2 seneye kadar da sözleşmeleri sona erer zaten, bedavadan katarlar kulübe ya da Gökçek 2 sene sonra zaten sıkılmış olur, Gençlerbirliği'ne el atar.:D Sonra Ankaragücü ne yaparsa yapsın.

Flawless Victory
16.Eylül.2009, 19:27
Oyuncuları korurlar herhalde. Bence federasyon daha cesur olmalı.

Fietra 10
16.Eylül.2009, 19:42
Rekabeti engelliyormuş bu durum o yüzden Ankaraspor düşürülmüş tamam radikal karardır gerekçeleri bellidir..Benim asıl zoruma giden geçen sezon ''Hem Hacettepe hem de Kastamonuspor ile ugraştıgımız için zor günler geçirdik ama bu sene Gençlerbirliği'ni daha farklı yerlere getireceğiz'' diyen bir klübün başkanı ceza almıyor şimdi fatura kesiliyor..yapılan yanlıştır demiyorum siyasi karar diyeceğim herkes aynı tarafta var bi iş ama bakalım..Ayrıca Eger Junior Gökçek her iki klüpte görev aldıgı için de ecza yediyse Turgay Kalemci'de aynı yolun yolcusu ..Hem Gençlerbirliği hemde Hacettepe yönetimlerinde görev aldı..

barahir
16.Eylül.2009, 19:46
Bi yerden başlanması gerekiyodu.. Kurban Ankaraspor oldu.. Ancak ben Ankaragücü'nün sütten çıkmış ak kaşık durumunda olmasını kabullenemiyorum.. Onlar da küme düşürülmeli..

anilton
17.Eylül.2009, 01:16
Beşiktaş için büyük bir dezavantaj oldu.Çünkü fikstürde biz Ankaraspor'u takip ediyoruz...

Rakiplerimiz ekstra 1 hafta dinlemiş olarak gelecek bize.2 haftalık süreçte daha iyi hazırlanacaklar,sakatlar varsa iyileşecek vs...

Birde bizim Avrupa maçlarından yorgun döneceğimiz varsayıldığında önemli bir dezavantaj olacak...

Buda bizi buldu,büyük şanssızlık...

Fietra 10
17.Eylül.2009, 18:39
Ankaragücü neden düşürülmedi diyenler..

uefa da buna benzer bi olay olmuş :

UEFA 1998 yılında rekabet kurallarıyla ilgili “Aynı gücün kontrolünde olan takımlar aynı ligde oynayamaz” kararını aldı.. Bu karar ilk kez bir İngiliz finans şirketinin hakim hisselerine sahip olduğu AEK (Yun) ve Slava Prag (Çek) takımları için uygulandı ve ikisinin aynı anda UEFA Kupası’na katılmasına izin verilmedi.. 2 kulüp Melih Gökçek gibi kararın iptali için CAS’a başvurdu.. CAS, 1999’da aldığı 114 sayfalık tarihi kararda 2 takımdan daha köklü olan (AEK 1924’te kuruldu, S.Prag 1892), daha çok UEFA turnuvası oynamış olan Prag’ın yola devam etmesine, AEK’nın kupadışı kalmasına karar verdi.. Bu karar, benzer durumlarda emsal oluşturdu.. Bu nedenle, aynı gücün hükmettiği Türkiye’deki 2 takımdan daha az köklü, daha az lige katılmış olan Ankaraspor düşürüldü..”

Vatan'da İbrahim Seten yazmış..

Nedvedmania
01.Ekim.2009, 00:52
Sonuç ?

Oghuse
01.Ekim.2009, 00:55
Daha haber bügünün adamlar savunmayı değerlendirsinler hele.. :D

Suicider
07.Ekim.2009, 00:45
Ve karar açıklandı!

Ve beklenen karar açıklandı. Tahmim Kurulu, Ankaraspor'un küme düşürülmesi kararını onadı! Ankaraspor'un itirazı reddedildi ve Başkent ekibinin bir alt lige düşürülmesine karar verildi.
Ankaraspor Başkanı Ruhi Kurnaz ile Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek'i cezaları 6 aydan, 3 aya indirildi.

Bu konuyla ilgili olarak TFF Başkanı Mahmut Özgener ile Tahkim Kurulu üyeleri yarın bir basın toplantısı düzenleyerek bu gelişmenin ayrıntılarını açıklayacak.

Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklama şöyle:

Tahkim Kurulu daha önce kararlaştırılan 6 Ekim 2009 günlü toplantısında;

1- Ankaraspor A.Ş Kulübü vekilinin, P.F.D.K.'nın 15/09/2009 tarih ve 2009-2010/121-147 sayılı kararına karşı E.2009/531 numaraya kayıtlı itiraz dosyasında 02.10.2009 tarihli dilekçesi ile yaptığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in tanık olarak dinlenmesi yönündeki talebi Kurulumuzun 05.10.2009 tarihli kararı ile kabul edilerek celse açıldı. Mürafaaya Ankara B.Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaraspor A.Ş. adına Genel Müdür Ender Yurtgüven ve Av. Berrak Haşioğlu, TFF adına Av. Ömer Bedük, Av. Ergin Akçay katıldı. Ankaraspor A.Ş. Vekilinin dosyaya 05.10.2009 tarihli ek itirazlarını belirten dilekçe sunduğu görüldü.

Ankara B.Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in iddialara ilişkin sözlü açıklamaları dinlendi. Duruşmada ayrıca Ankaraspor A.Ş. adına Genel Müdür Ender Yurtgüven ve Av. Berrak Haşioğlu da sözlü beyanlarında dosyaya sunulu dilekçelerini tekrarladılar. Dosyanın tamamlandığı anlaşıldı, yapılan müzakere neticesinde ve ayrıntısı gerekçeli kararda belirtileceği üzere;

Kulüplerin ve TFF kapsamındaki birliklerin yapısına ve tesciline ilişkin esaslar TFF Statüsü'nün 18/3. ve 76/6. maddelerinde düzenlenmiştir. Söz konusu maddeler uyarınca "Hiçbir gerçek veya tüzel kişi herhangi bir müsabaka ya da turnuvanın dürüstlüğünü herhangi bir biçimde zedeleyecek şekilde birden fazla kulübü yönetemez veya kontrolünü elinde bulunduramaz". Kulüp Tescil Talimatı'nın 17. maddesinde de "Gerçek veya tüzel kişiler, aynı ligdeki birden fazla kulübün hakim hissedarı veya yönetim kurulu üyesi olamazlar. Çoğunluk hisseleri veya yönetime hakim hisseleri aynı gerçek veya tüzel kişiliğe ait kulüpler aynı ligdeki müsabakalara iştirak edemezler." denilerek kulüplerin mülkiyet yapısı açıklanmıştır. Aynı Talimatın 13. maddesinde de, Kulüplerin TFF mevzuatına ve genel hukuk kurallarına uygun olarak faaliyette bulunup bulunmadıklarının Federasyon tarafından denetleneceği açıkça ifade edilmiştir.

TFF Statüsünün 18/3. ve 76/6. maddelerinde açık olarak hiçbir gerçek veya tüzel kişinin herhangi bir müsabaka, turnuva veya ligin dürüstlüğünün tehlikeye düşmesine neden olacak şekilde birden fazla kulübün kontrolünü doğrudan veya dolaylı olarak elinde bulunduramayacağı düzenlenmiştir. TFF Statüsündeki düzenlemeler esas olarak FIFA Statüsü'nün 18. maddesine dayanmaktadır. FIFA Statüsünün anılan maddesine göre; "Her üye Federasyon kendilerine bağlı kulüplerin üyeliğe dair tüm haklarını kullanırken aldıkları kararları tüm dış yapılarından bağımsız almalarını sağlamalıdır. Bu yükümlülük bağlı kulübün hukuki yapısına bakılmaksızın geçerlidir. Her halükarda üye Federasyon herhangi bir müsabakanın veya organizasyonun bütünlüğünü (dürüstlüğünü) riske sokabilecek şekilde hiçbir özel veya tüzel kişinin (holding şirketleri ve bağlı otaklıkları da dahil olmak üzere) birden fazla kulübü kontrol etmesine izin veremez." FIFA statüsünde belirtilen bu ilke ve kurallar aynı şekilde TFF mevzuatı içine dahil edilmiştir.

Kulüplerin taahhüt ve yükümlülükleri de TFF Statüsünde uluslararası düzenlemelere paralel olarak açıkça düzenlenmiştir. TFF Statüsünün 4/2. maddesine göre, "Futbol alanında faaliyet gösteren her kişi ve kuruluş FIFA ve UEFA'nın statülerine, talimatlarına, düzenleme ve kararlarına ve ayrıca fair play kurallarına uygun olarak bağlılık, dürüstlük ve sportmenlik ilkelerine saygı göstermekle yükümlüdür." Yine TFF Statüsünün "Üyelerin Yükümlülükleri" başlıklı 13/1-a maddesine göre, "Kulüpler FIFA, UEFA ve TFF'nin statü, talimat, düzenleme ve kararlarına tam olarak uymak ve kendi statü, tüzük veya diğer düzenlemelerinde yer alacak bir hüküm aracılığıyla kendi üyelerinin de bunlara her zaman uymasını sağlamak" yükümlülüğü altındadır.

TFF'ye üye tüm kulüpler hukuki yapılarına bakılmaksızın futbola ilişkin ulusal ve uluslararası kural ve düzenlemelere uyma, FIFA, UEFA ve TFF statü ve talimatlarına, fair play kurallarına uygun olarak bağlılık, dürüstlük ve sportmenlik ilkelerini gözetme ve buna uygun olarak hareket etme yükümlülüğü içindedirler. Bu çerçeve içinde, kulüpler sportif yarışma içinde bulundukları ligin veya müsabakaların dürüstlüğünü veya sportif rekabetini tehlikeye düşmesine neden olacak şekilde birden fazla kulübün kontrolünü elinde bulunduramaz. Yukarıda da belirtildiği üzere TFF ve FIFA düzenlemelerinde, şirket veya dernek statüsünde bulunan kulüpler açısından bir ayrıma da gidilmemiştir.

Yukarıda belirtilen FIFA ve TFF düzenlemelerindeki temel amaç, günümüzde global bir nitelik taşıyan ve dünyanın en çok ilgi ve seyirci çeken sportif faaliyeti olan futbol oyununun etik kurallar içinde ve dürüst şekilde oynanmasını sağlamak, kamuoyunun bu oyunun dürüstçe oynandığı/oynanacağı ve bu kapsamda müsabaka sonuçlarının önceden oyunun taraflarınca ya da onları etkileyen üçüncü kişilerce belirlenmemiş olduğu yönündeki inancını etkileyecek oluşumların önüne geçmek ve bu amacı olumsuz yönde etkileme olasılığını bünyesinde barındıran eylemleri, ilişkileri engellemektir. Bu nedenle yukarıda belirtilen düzenlemelere aykırı eylemlerin, belirtilen kuralları ihlal etmiş olması için, mutlak somut bir zarar vermiş olması da gerekmez.

Dosyada yapılan incelemede, TFF Yönetim Kurulu'nun 06.09.2009 tarihli toplantısında "MKE Ankaragücü Kulübü'nün 30 Ağustos tarihindeki olağanüstü Genel Kurulu'nda alınan kararlar sonucu, Ankaraspor A.Ş. ile arasında ortaya çıkan ilişkinin sportif rekabeti engelleyici nitelikte olduğu, mevcut durumun TFF Statüsü'nün 18. ve 76. maddeleri ile TFF Kulüp Tescil Talimatı'nın 17. maddesine aykırı olduğunu belirttikten sonra, MKE Ankaragücü Genel Kurulu'nda bu ihlalin ortaya çıkmasına neden olan kararların 3 gün içerisinde ortadan kaldırılmasını ya da Ankaraspor A.Ş. hisselerinin sportif rekabeti engellemeyecek ve kamu vicdanını tatmin edecek şekilde 3. kişilere devredilmesini" istediği ve ilgili kararın da her iki kulübe noter kanalıyla tebliğ edildiği anlaşılmıştır. TFF Yönetim Kurulu'nun 06.09.2009 tarihli kararı, adil oyun düzenini sağlamak ve liglerin ve müsabaka sonuçlarının güvenirliğini ve dürüstlüğünü sağlamak ve güvence altına almak amacıyla alınınmış bir karardır. TFF Yönetim Kurulu'nun, Tahkim Kurulu'nun denetimine tabi olarak Statüde ve ilgili talimatlarla belirlenen futbola ilişkin her türlü kararı ve düzenlemeyi yapma yetkisine sahip olduğu hususunda bir kuşku yoktur.

FIFA, UEFA ve TFF'nin ilgili düzenlemelerinde açıkça yasaklanan, birden fazla kulübü, "kontrol etme" , "yönetme" veya "hakimiyet" kavramının özü, bir kulübün, kişinin ya da grubun bir diğer kulübü sevk ve idaresini elinde bulundurmaları ve/veya kulüplerin sportif rekabetini veya performansını doğrudan veya dolaylı olarak herhangi bir şekilde etkileyebilecek konumda olmalarıdır. Kulüplerin sportif rekabete zarar verecek şekildeki birlikteliklerinin veya birden fazla kulübün belirli kişi veya grupların kontrol altına girmesinin ligin ve müsabakaların dürüstlüğü, güvenilirliği ve doğruluğu üzerinde ciddi ve kabul edilebilir endişe oluşturacağı, kulüplerin aynı turnuva veya ligde yarışmaları halinde kamuoyu algısının, müsabaka sonuçlarının doğruluğunu ve güvenirliliğini etkileneceği, bundan dolayı dürüst ve adil oyunun zarar göreceği yönündedir.

TFF Yönetim Kurulu tarafından, taraflara ihlalin giderilmesine yönelik verilen sürenin kısa ve makul olmadığı ileri sürülmüş ise de sürenin uzatılmasına yönelik olarak itiraz eden kulüp tarafından doğrudan bir başvuruda bulunulmadığı, ilgili TFF Yönetim Kurulu kararının ilgili kulüplere tebliğinden itibaren yasal süre içinde kararın bu nedenle iptaline yönelik olarak Tahkim Kurulu nezdinde bir başvuru yapılmamış olduğu, yapılan itirazın sadece ilgili kulüplerin PFDK'ya sevki üzerine, itiraz eden kulübün müsabakaları alınmamasına ilişkin tedbir kararının kaldırılmasına yönelik olduğu, aynı zamanda ve ayrı ayrı PFDK'na ve Tahkim Kurulu'na yapılan bu müracaat üzerine, itiraz eden kulüp talebinin PFDK tarafından "görevsizlik" nedeniyle, Tahkim Kurulu'na yapılan itirazın ise 12.09.2009 tarih ve 2009/25 E., 2009/510 K. Sayılı karar ile "tedbir talebinin kaldırılmasını gerektiren koşulların bulunmaması nedeniyle" reddedildiği anlaşılmıştır.

Gerek TFF ve gerekse itiraz eden kulüp tarafından iddia ve savunmalarına dayanak teşkil etmek amacıyla Kurulumuza ibraz edilen, Spor Tahkim Mahkeme'sinin (CAS), AEK - SLAVIA kulüplerinin itirazlarına ilişkin 20.08.1999 tarihli kararında, itiraz eden kulüp tarafından, kararda belirtilen ihlalin giderilmesine yönelik "makul sürenin" daha uzun olduğu ileri sürülmüş ise de ilgili CAS kararında sportif rekabete aykırı durumun, UEFA düzenlemesi yapılmadan önce meydana geldiği, bu nedenle UEFA'nın kulüplere faaliyetlerini yeni kurallar ile uyumlu hale getirmeleri için makul bir süre verilmesi gerektiğinin ifade edildiği, taraflar arasındaki sportif rekabete zarar verici nitelikteki ilişkinin ise, TFF Statüsünün 16.05.2009 tarihinde, Kulüp Tescil Talimatı'nın ise 01.06.2009 tarihinde yürürlüğe girdikten sonra gerçekleştiği, kaldı ki daha önce de yürürlükte bulunan ve kulüplerin uymakla yükümlü ulusal ve uluslar arası kuralların bu nitelikteki ilişki ve işbirliğini yasakladığı, kulüplere mevzuata uyum sağlamaları için makul süre verilmesinden ziyade, olayda kulüplerin mevzuata uygun hareket etme yükümlülüğü içinde bulundukları anlaşıldığından, makul sürenin kendilerine tanınmadığı savunmasına bu yönden de katılmak mümkün olmamıştır. Kamuoyunun, sportif rekabetin dürüstlüğü hususunda ikna edilebilmesi her bir yarışmacı kulübün/takımın tek bir sahipliğe/mülkiyete tabi olması ile mümkündür. Bu prensiplere aykırı herhangi bir durumda UEFA'nın müdahale etme ve uygun gördüğü önlemi alma hakkının saklı tutulduğu kararda açıkça belirtilmiştir. FIFA ve UEFA'nın statü ve talimatlarında ayrıntılı olarak düzenlenen bu hakkın federasyonlarda bulunmadığını iddia etmek yasal açıdan mümkün değildir. Özelikle lig müsabakalarında ortaya çıkan sportif rekabete aykırı ihlallerin, turnuva veya kupa müsabakalarına göre çok daha katı ve ağır hükümlerle yaptırıma tabi olması, korunan sportif ve hukuki değerlerin amacına uygun olduğunu belirtmek gerekir.

Ayrıca liglerin devam ettiği bir süreç içinde TFF tarafından yapılan ihlalin bir an önce giderilmesi amacına yönelik olarak ilgili kulüplere verilen sürenin uzun tutulmamasının kabul edilebilir olduğu, kaldı ki TFF tarafından yapılan ihlalin giderilmesi için farklı alternatif de sunulduğu anlaşıldığından bu yönde yapılan savunmaya itibar etmek mümkün olmamıştır. Kaldı ki TFF mevzuat ve düzenlemelerinde "ihlal" gerçekleştikten sonra ihlali gerçekleştiren kişilere bu ihlalin giderilmesi için bir süre verileceğine dair herhangi bir hüküm bulunmadığı gibi, TFF tarafından ihlalin ve sonuçlarının ağırlığı dikkate alınarak kişilerin hak kaybına uğramasını önlemek amacıyla, taraflara verilen "iyi niyetli" ve çözüm amaçlı" bu süre içinde veya bilahare yargılama safahati içinde bu ihlallin giderilmesine yönelik somut girişimlere de rastlanılmamıştır.

Bu çerçeve içinde yapılan değerlendirme ve inceleme sonucunda; dosyaya ibraz edilmiş bulunan Ankaraspor A.Ş. ve Ankaragücü kulüplerini hukuken ve/veya fiilen yöneten kişilerin genel kurul öncesi, esnası ve sonrasındaki, yazılı ve görsel medyaya yansıyan beyan ve açıklamaları, tarafların kulüplerini temsil ve sahiplenmelerindeki tavır ve davranışları, taahhütleri, olaya ve taraflara ilişkin ayrıntılı haber ve görüntüler, 30.08.2009 tarihli Genel Kurul toplantısında yapılan açıklamalar, Ankaragücü kulübüne yeni seçilen yönetim kurulu üyelerinin bir kısmının daha önceki Ankaraspor A.Ş.'nde kurucu ortak olmaları, bir kısmının Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerde yöneticilik yapmaları, Ankaragücü yeni seçilen başkanının daha önce Ankaraspor A.Ş. futbol şube sorumlusu ve fiili başkan olarak görev yapması, kulüp yetkililerinin bir kısmının kendi beyan ve savunmalarında belirtilen açıklama, kabul ve tevil yollu ikrarları, kulüpler arasındaki oyuncu transfer ilişkisi, kulüpler arasındaki ilişkinin "birleşme veya güç birliği" adı altında bizzat her iki kulüp yetkilileri tarafından kamuoyuna açıklanış şekli ve dosyadaki tüm bilgi, belgeler birlikte dikkate alındığında, her iki kulüp arasında kurulan ilişkinin TFF Yönetim Kurulu'nun 06.09.2009 tarihli toplantısında belirtilen şekilde "sportif rekabeti engelleyici ve zarar verici" nitelikte olduğu, bu durumun ise TFF Statüsü'nün 18. ve 76. maddeleri ile TFF Kulüp Tescil Talimatı'nın 17. maddesine aykırı olduğu sonucuna varılmıştır.

FIFA, UEFA ve TFF mevzuatı ile getirilen düzenlemeler; iki kulüp arasındaki ilişkinin sportif rekabeti engelleyici nitelikte olduğu hallerde, bu kulüplerin aynı ligdeki müsabakalara iştirak etmesinin önlenmesine yöneliktir. Buna ilişkin düzenlemelerdeki temel amaç, ihlalde bulunan her iki kulübün cezalandırılmasından ziyade, sportif rekabeti engelleyecek veya tehlikeye düşürecek oluşumların önüne geçmek ve ihlale uygulanacak yaptırımları, yasal mevzuata uygun olarak ihlalin niteliğine ve ağırlığına uygun olarak belirlemektir. TFF Yönetim Kurulu bu amaçla her iki kulübe de ayrı ayrı ihtarda bulunmuştur. Bu çerçeve içinde kulüplerden sadece birinin cezalandırılması yoluyla bir alt lige indirilerek müsabakalardan katılmaktan men edilmesi, düzenlemelerin amacına ve ruhuna uygun düşmektedir. FIFA ve UEFA düzenlemesi, uluslararası uygulama ve kararlar da bu yöndedir.

Bu nedenle, kulüplerden sadece birinin bir alt lige düşürülmesinde ve alt lige düşürülen kulübün belirlenmesinde; kulüplerin tarihçesinin, kuruluş yıllarının, liglerde bulunma süresinin, en üst ligde bulunma süresinin, Avrupa kupalarına katılım süresinin, kupa müsabakalarına katılma sayısının, başarılarının, taraftar potansiyelinin belirleyici kriterler olarak dikkate alınmasında ve kulüplerin bu kriterler çerçevesinde yapılan karşılaştırma ve değerlendirme sonucunda P.F.D.K.'nın 15/09/2009 tarih ve 2009-2010/121-147 sayılı kararı ile ANKARASPOR A.Ş. kulübü hakkında BİR ALT LİGE DÜŞÜRÜLMESİ kararının verilmesinde hukuka ve yasal mevzuata herhangi bir aykırılık tespit edilemediğinden yapılan itirazın reddi ile PFDK kararının, Üye Tanju Güvendiren'in, Kulübe hisse devrine ilişkin makul süre verilmeyerek eksik soruşturmayla esasa girildiği şeklindeki karşı oyu ve Üye Mehmet Doğan'ın kararın kaldırılması yönündeki karşı oyuyla oyçokluğu ile onanmasına, esas hakkında bir karar verilmiş olmakla ayrıca tedbir talebi hakkında karar verilmesine yer olmadığına (K. 2009/552)

2. Ankaraspor A.Ş. Kulübü Başkanı Ruhi Kurnaz'ın, E.2009/533 numaraya kayıtlı dosyası, MKE Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek'in, E.2009/534 numaraya kayıtlı dosyası, MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Elibol'un E.2009/546 numaraya kayıtlı dosyası, MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Nükte'nin, E.2009/539 numaraya kayıtlı dosyası, MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kocabıyık'ın, E.2009/538 numaraya kayıtlı dosyası, MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Levent Çamur'un ,E.2009/536 numaraya kayıtlı dosyası, MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Kuzu'nun , E.2009/535 numaraya kayıtlı dosyası, MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Kalyoncu'nun, E.2009/544 numaraya kayıtlı dosyası, MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Atalay'ın, E. 2009/537 numaraya kayıtlı dosyası, MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Arslan'ın, E.2009/540 numaraya kayıtlı dosyası, MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akan'ın, E.2009/541 numaraya kayıtlı dosyası, MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Nadir Koç'un, E.2009/542 numaraya kayıtlı dosyası, MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Tekin İpek'in, E.2009/543 numaraya kayıtlı dosyası, MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Sarısu'nun E.2009/545 numaraya kayıtlı dosyası, MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ercan'ın, E.2009/547 numaraya kayıtlı dosyası, MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Bulut'un, E.2009/549 numaraya kayıtlı dosyası, MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Avni Kavlak'ın E.2009/548 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. İtirazların tamamının P.F.D.K.'nun 15/09/2009 tarih ve 2009-2010/121-147 sayılı kararına karşı yapıldığı görüldü. Dosyalar arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu anlaşılmakla, usul ekonomisi gereği dosyaların esas numarası en küçük olan E.2009/533 sayılı dosyada birleştirilmesine, diğer dosyaların kaydının kapatılmasına yargılamanın bundan böyle E.2009/533 sayılı dosya üzerinden yürütülmesine karar verildi.

Yapılan müzakere neticesinde; Ankaraspor AŞ Başkanı Ruhi Kurnaz'a ve MKE Ankaragücüspor Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek'e başkanları oldukları aynı ligde mücadele eden Ankaraspor AŞ ile MKE Ankaragücüspor Kulübü arasındaki sportif rekabeti engelleyici ilişki ve TFF Statüsünün 18. ve 76. maddeleri ile Kulüp Tescil Talimatının 17. maddesine aykırı eylemlerinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 45/1 maddesi uyarınca verilen hak mahrumiyeti cezasının adı geçen şahısların kulüp başkanı statüleri ve ihlalin oluş şekli dikkate alınarak takdiren 3'er ay hak mahrumiyeti cezası şeklinde değiştirilerek onanmasına; MKE Ankaragücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri Elibol'a, Mehmet Nükte'ye, Hüseyin Kocabıyık'a, Levent Çamur'a, Necdet Kuzu'ya, Faruk Kalyoncu'ya, Ayhan Atalay'a, Hüseyin Arslan'a, Mustafa Akan'a, Nadir Koç'a, Tekin İpek'e, Ekrem Sarısu'ya Mehmet Ercan'a, Yavuz Bulut'a, Avni Kavlak'a yöneticisi oldukları MKE Ankaragücüspor Kulübünün aynı ligde mücadele ettiği Ankaraspor AŞ ile arasındaki sportif rekabeti, ilişki ve TFF Statüsünün 18. ve 76. maddeleri ile Kulüp Tescil Talimatının 17. maddesine aykırı eylemlerinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 45/1 maddesi uyarınca verilen hak mahrumiyeti cezasının ihlalin oluş şekli dikkate alınarak 15'er gün hak mahrumiyeti cezası şeklinde değiştirilerek onanmasına, Üye Tanju Güvendiren'in fiil ile fail arasında illiyet bağının olmadığı şeklindeki karşı oyu ile Üye Mehmet Doğan'ın verilen cezaların tamamen kaldırılması gerektiği yönündeki karşı oyu ile oyçokluğuyla (

Karar verilmiştir.

T.F.F TAHKİM KURULU

Kaynak : Sporx.com

Nedvedmania
07.Ekim.2009, 01:47
İlginç. Bence düşürülmelilerdi. Şimdi Casa gidecekler. Bakalım ne olacak.

Zaten düşürüldü.

Alicanfmfan
07.Ekim.2009, 02:34
Ankaraspor düşüyorsa oyuncuları bedava alan Ankaragücüde düşürülmelidir.

Nedvedmania
07.Ekim.2009, 02:42
Ankaraspor düşüyorsa oyuncuları bedava alan Ankaragücüde düşürülmelidir.

Bunu federasyon anlamıyor işte. Sanki Ankaraspor kendi kendine gelin güvey oluyor. Düşür 2 takımıda sonra birleşsinler bakalım 0 dan ne yapabiliyorlar.

Suicider
07.Ekim.2009, 02:45
açıklamaya göre kurallara göre sadece 1 takım küme düşürülüyor ve buda iki takımın kriterleri karşılaştıralarak yapılıyor..

kulüplerden sadece birinin bir alt lige düşürülmesinde ve alt lige düşürülen kulübün belirlenmesinde; kulüplerin tarihçesinin, kuruluş yıllarının, liglerde bulunma süresinin, en üst ligde bulunma süresinin, Avrupa kupalarına katılım süresinin, kupa müsabakalarına katılma sayısının, başarılarının, taraftar potansiyelinin belirleyici kriterler olarak dikkate alınmasında

bursa_mc
07.Ekim.2009, 02:46
Cas'a gidecekler orda Ankaraspor'un lehine bir karar çıkacak.Tekrar Süper ligte mücadele etmeye devam edecekler.Büyük ihtimal.

Nedvedmania
07.Ekim.2009, 02:53
Cas'a gidecekler orda Ankaraspor'un lehine bir karar çıkacak.Tekrar Süper ligte mücadele etmeye devam edecekler.Büyük ihtimal.

Peki bu karar ne zaman net olarak belli olur ?

Diyelimki ligde kaldı. Kalan maçları ne ara yapacak ? Bütün lig altüst oldu artık. Maç trafiği gelicek. Türkiye kupası , milli maçlar , Avrupa maçları , lig maçları.

Futbolcular nasıl bu tempoyu kaldıracak merak ediyorum.

SAİT71
07.Ekim.2009, 03:14
Bu kararı Gökçek karşıtları çok yanlış yorumluyor.Gökçek'in isteği neydi?Ankaragücü'nü alıp şampiyonluğa oynayan bir hale getirmek değil miydi?Peki Ankaraspor düşünce bu Ankaragücü'nü şampiyonluğa oynayan bir takım yapamayacak mı?Gökçek karşıtları Ankaraspor'un düşmesine seviniyor ama basit bir mantık hatası yapıyorlar.Onların Ankaraspor'un düşmesine sevinmeleri değil Ankaragücü'nün kalmasına üzülmeleri gerekir.Ama akıllarına gelmiyor yada geliyor da bakıyor akıl yok, geri gidiyor.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
forumdaki arkadaşlara demiyorum :D

scar face
07.Ekim.2009, 03:19
Ankaragücüne gelen oyuncular kiralık...Aynı Gençler Hacettepe olayı gibi orda sorun yok...

Universal
07.Ekim.2009, 03:24
Federasyon ilk kez bu kadar sert davrandı. Artık kulüplere gerekli mesajlar gitmiştir. Kurallara uyunuz yoksa gereği yapılır şeklinde.

Benim hala anlamadığım Ankaraspor suçlu bulunuyor ama; Ankaragücü'ne hiçbirşey olmuyor.

Bursaspor
07.Ekim.2009, 03:50
Ankaragücü'ne bir şey olmamasının nedeni kararda da belirtildiği gibi "kulüplerin tarihçesi, Avrupa kupalarına katılım durumları vs." dir.

Benzer bir durum AEK ve Slavia Prag arasında olmuştu, diye hatırlıyorum. Bu iki takım farklı ligdeler ve farklı ülke takımları ancak aynı aile bireylerine aitler. UEFA iki takımdan kuruluş yılı eski olan kulübün Avrupa Kupaları'na katılmasına izin verdi. Emsal teşkil edebilecek bir olaydır. CAS'a gidilirse yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum, ancak belli olmaz, benzer olaylar göz önüne alınırsa bir şey değişmeyecektir.

LaigLeNoiR
07.Ekim.2009, 03:51
Ankaragücü masum durumda güya. Biz birşey yapmadık onlar oyuncularını bize verdiye getiriyorlar olayı. Kesinlikle iki takımın birden düşmesi gerekiyordu ama Ankaraspor'un başına patladı olay yazık oldu.

Del Piero_10
07.Ekim.2009, 04:04

Ankaraspor'un düşürülmesini yanlış buluyorum CAS'tan böyle bir karar çıkarsa bu sezon ligin tescili tehlikeye girebilir.

Bordo61Mavi
07.Ekim.2009, 06:08
Bende dusurulmesine karsiyim, puan silinmesi daha mantikli olurdu. En azindan duzen bozulmazdi

KaPaLı
07.Ekim.2009, 12:47
Federasyon geçen sezon nerdeydi acaba. 20 oyuncu gönderen Gençlerbirliği'ne niye ceza veremediler.

Ankaragücü suçluymuş oymuş buymuş. Kardeşim adam Ankaraspor yöneticiliğini bırakıp Ankaragücü'ne başkan seçildi ne var bunda. Oyuncular makul fiyatlarla transfer edildi. Kiralık bedelleri ödendi. Eee daha ne ?

Şimdi Ankaraspor CAS'a gidecek ve ordan lehinde karar çıkarsa bu sezon lig tescili yapılmaz yapılamaz. İlk haftalarda Galatasaray 3 puan aldı Antalyaspor 3 puan kaybetti. Eee diğer takımların suçları ne. Beşiktaş belki oynasaydı yenecekti Ankaraspor'u morallenecekti.

Federasyon kendini kuyuya attı ama kendileride bilmiyolar ne yaptıklarını..

Ayrıca Ankaragücü'ne laf eden arkadaşlar geçen sene Hacettepe olayında nerdeydiniz ? Güçsüz rakipten 3 puanı alırken sesiniz çıkmıyodu. Ne oldu bu hafa 3 gol atınca Ankaragücü düşmanınızmı oldu ?

Universal
07.Ekim.2009, 13:31
Federasyon geçen sezon nerdeydi acaba. 20 oyuncu gönderen Gençlerbirliği'ne niye ceza veremediler.

Ankaragücü suçluymuş oymuş buymuş. Kardeşim adam Ankaraspor yöneticiliğini bırakıp Ankaragücü'ne başkan seçildi ne var bunda. Oyuncular makul fiyatlarla transfer edildi. Kiralık bedelleri ödendi. Eee daha ne ?

Şimdi Ankaraspor CAS'a gidecek ve ordan lehinde karar çıkarsa bu sezon lig tescili yapılmaz yapılamaz. İlk haftalarda Galatasaray 3 puan aldı Antalyaspor 3 puan kaybetti. Eee diğer takımların suçları ne. Beşiktaş belki oynasaydı yenecekti Ankaraspor'u morallenecekti.

Federasyon kendini kuyuya attı ama kendileride bilmiyolar ne yaptıklarını..

Ayrıca Ankaragücü'ne laf eden arkadaşlar geçen sene Hacettepe olayında nerdeydiniz ? Güçsüz rakipten 3 puanı alırken sesiniz çıkmıyodu. Ne oldu bu hafa 3 gol atınca Ankaragücü düşmanınızmı oldu ?

Ben Ankaragücü suçlu demedim? Eğer Ankaraspor suçlu bulunduysa, niye Ankaragücü'de suçlu bulunmuyor?

Ayrıca ben Ankaragücü'nü siyasi sebeplerden dolayı severim. Ahmet Gökçek'in başına gelmesine karşı çıktım ama; baktım sanırım artık Ankaragücü'de büyüyecek. O zaman sesimi kapattım.

Avrupa'da tek başkentten şampiyon çıkarmayan ülke biziz. Umarım başkentten bir şampiyon çıkarsa buda Ankaragücü olur.

SAİT71
07.Ekim.2009, 13:34
Varsın Ankaragücü yükselsinlig kaliteli olsun..Bence Gökçekfutbolda bir devrim yapabilir. A.Gücü bir marka olabilir. Stad,taraftarve yönetim gibi faktörlerle açılım yapabilir. Bence Ankaraspor un düşmesi iyi oldu çünkü pek bir işe yaradığı yoktu. Turkcell Süper Ligde seyircisi olan takımları görmek istiyoruz artık. A.Gücü de düşürülürse lig iyice çorba olur.

KaPaLı
07.Ekim.2009, 13:37
Sana değil lafım Batuhan. Bazı arkadaşların yaygara koparmasına.

Ahmet Gökçek gelmesini hiçbir Ankaragücü taraftarı istemiyodu burdada defalarca yazdım. Ahmet Gökçek çok hırslı birisi. Takımı başarılı yapmak için herşeyi deneyen bir yapısı var. O yüzden içimiz rahattı geldiğinde. Yararlıda oldu takımı güçlendirdi.

Ankaraspor - Ankaragücü birbirini pilot kulupleri değil hatırlatayım. Sadece başkanı değiştirdiler. Ve oyuncuları belli miktarda paralarla kiraladılar veya satın aldılar. CAS kararını beklemedeyim ben yinede. Şimdi iş Ankaraspor avukatlarında. Hazırlayacakları savunmayla bu saçmalığı düzelteceklerdir.

.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Heee şunuda söyleyeyim hani bir laf vardır Dolar düşer mark düşer Ankaragücü babayı düşer diye :)

Kolay değil 100 yıllık kulubu düşürmek (::)

Sekopej
07.Ekim.2009, 15:31
Şimdi İsmail, Ankaragücü düştüğünde tekrar lige nasıl alındığını da herkes biliyor.

Hacettepe olayıyla aslında benzerlik yok, onlar pilot takımıydı ve genç oyuncuları pilot takıma gönderiyordu. İstediği zaman da geri alması normaldir çünkü finansı sağlayan ana kulüp. O nedenle onların arasındaki oyuncu alış verişi normaldir. Ama rekabeti baltalıyor diye düşünülürse bunu yapılacak bir düzenleme ile önlemek mümkün, pilot takımla ana takımı aynı ligde mücadele ettirmezsin, çıkmaya hak kazansa da, hakkı 1 sonrakine devredersin.

Ama Ankaraspor ve Ankaragücü arasında bu şekilde bir ilişki yok ve Ankaraspor'un en önemli oyuncuları kiralık olarak Ankaragücü'ne geçiyor. Bir Ediz'i, Mehmet Çakır'ı 3 büyükler istese, ülkemizin transfer piyasasında ne kadar ederler acaba? Makul fiyatları ve ödenen kiralık bedellerini merak ediyorum doğrusu, üstelik bu oyuncuların 2'şer yıllık kiralanması tesadüf mü? Hem bunlar pilot takım ilişksinde değiller ki, çıkıp gerçek değerlerini verip kadroya katsaydı Ankaragücü, benim tepkim bu kadar yüksek olmazdı. Ya da yeni başkan çıkıp deseydi ki artık Ankaraspor bizim pilot takımımız olmuştur, o zaman transferler ister paralı olsun, ister bedelsiz olsun, isterse de kiralık olsun ses çıkarmazdım.

CAS'ta da krarın değişeceğini sanmıyorum. Aslım merak ettiğim konu, lig bu şekilde mi tescil edilecek yoksa Ankaraspor'un kalan maçlarında hükmen mağlubiyet alması mı sağlanacak. Eğer bu şekilde tescil edilirse Ankaraspor'dan puan almış kulüpler için avantaj sağlanmış olacak. Asıl bu yönde çıkacak ortalığı daha çok karıştırır bence, çünkü kalan maçlarını hükmen kaybedece denirse bu sefer de ilk haftalarda puan kaybedenler isyan edecek.

Diğer türlü ise ligimizde yukarıları zorlayacak bir ekip oası, takımı imkanlarının artması, modern bir stada kavuşması, sadece para değil taraftar desteği de olan bir takımın olması elbette renk getirecektir ligimize. Bu yönden de mutluyum.:)

KaPaLı
07.Ekim.2009, 16:06
Tamamda Serkan varsayımlarla iş yapacak olursak sonumuz fena. O zamanda Gaziantep spor 2 oyuncudan 16 milyon € kazandı Beşiktaş'tan. Yıldırım Demirören içinde sorgulama yapılsın. Oyuncu değerleri hakkında birşey yapamazsınız sonuçta kulup istediği paraya satar oyuncusunu.

2 kulubun başkanı olarak Ahmet Gökçek gözükseydi ve öyle olsaydı eyvallah. Ama Ankaraspor başkanlığından istifa edip Ankaragücü başkanı seçilen birisi için böyle suçlamalar yapmak biraz akıl kârı gelmiyo bana.

Kiralık gönderilen oyuncuların giderlerini Ankaraspor karşılıyo olabilir. Eee bu durumda Hacettepe - Gençlerbirliği ilişkisinden ne farkı kaldı.

ThersoN
07.Ekim.2009, 16:44
Hayırlısı olsun, ortalık karıştı yine..

sananes
07.Ekim.2009, 16:59
Dün sanırım levent bıcakcıyı dinledim Cas yada avrupada ki herhangi bi mahkemenin bu kararı değiştirmeye hukuki hakkı yokmuş yani bu mesele türkiyenin iç meselesidir biz karısmayız diyecekler kısaca.Ayrıca federasyon nerdeydi genclerbirliği oftaş olayında yada kayseri ve erciyes olayında neden böyle diyemediler gibi yorumlarda var haluk ulusoy yönetimine sormak lazım bunları bu federasyona değil

PesimiSTyLa
07.Ekim.2009, 17:54
Oynadığı maçlar 3-0 hükmen mağlup sayılıyor. Maçlarda görülen kartlar ve atılan gollerde gol krallığı kategorisinde geçerli sayılacak. Böyle karar verilmiş.

sananes
07.Ekim.2009, 18:22
3-0 hükmenlerde goller kaptanlara yazılır yani ben b gencte oynarken bundan yıllar önce 2 kez rakip gelmemişti ekstradan 6 golüm olmuştu :D

bursa_mc
07.Ekim.2009, 19:17
İnternette tartışma çıkmış.Galatasaylılar diyor Fenerbahçe maç yapmadan 6 puan ve +6 avaraj kazanacak.Bu bu haksızlıkmış.:D

Sekopej
07.Ekim.2009, 19:23
İsmail sen taraf olduğun için daha fazla konuşmaya gerek yok çünkü uzlaşamayacağız. Bu şekilde 2 sezonluk kiralama yöntemi, bir kulübün içini boşaltmak olarak gözüküyor bana, sana gözükmüyordur, bir şey diyemem.

Böyle bir gelişme olursa, ortak gücün 2 kulübü yönetmesi durumu ortaya çıkarsa, olacaklara katlanırsınız denmiş taraflara, federasyona bu konuda bilgi danıştıklarında. Ve bile bile buna devam etmişler. Ankaragücü'nün yeni yönetimi istifa etseydi ya da Ankaraspor'u elinde bulunduran şirket başkasına devretseydi kulübü bu cezalar verilmeyecekmiş.

CAS'ın kararı emsal alınarak daha köklü olan kulüp davaya girmiyor, diğeri cezalandırlıyor.

Geçen sene neden uygulanmadığını da açıkladı federasyon, geçtiğimiz dönemde, OFTAŞ'ın ilk lige çıktığı dönemde Altay federasyona başvurup bu 2 takım aynı ligde olamaz demiş ama Ulusoy federasyonu bu başvuruyu reddetmiş, bu sefer Tahkim'e başvurmuşlar ama o başvuru da reddedilmiş. Bu federasyon gündeme geldiğinde de, bağlayıcı karar veren Tahkim'in kararını bozup, OFTAŞ'ı düşürmek gibi bir olayı gerçekleştiremeyeceklerini, Tahkim'in verdiği kararlara uymak zorunda olduklarını söylediler, sonrasında bu senenin Mayıs ve Haziran aylarında yeni çıkarılan kanunlar ve oluşturulan statüler gereği, talimatlarda açıkca aynı güce ait 2 takımın aynı anda aynı ligde mücadele etmesi yasaklanmış. Bu nedenle geçen sene yasa buna izin vermediğinden ve Ulusoy federasyonu buna izin verdiğinden 2 takım aynı anda ligde mücadele etmiş, bundan sonra eğer çıkma hakkı kazanırsa çıkmasına izin verilmeyecek, Ana kulüp olarak gözüken kulüp küme düşerse, diğer kulüp de 1 alt kümeye düşürülecek.

Rekabeti zedeleceği için Ankaraspor'un tüm oynadığı ve oynayacağı maçlar hükmen sonuçlandırıldı. Diğer türlü olması, ne şekilde olursa olsun mağduriyet doğuracaktı bir kısıma. Maçlarda atılan goller ve kartlar ise değerlendirmeye alınacak.

Ankaraspor oyuncularına 15 gün transfer süresi verildi. Kulüp isterse bu oyuncuları satabilecek, satmazsa paralarını ödemeye devam edecek.

Ankaraspor Türkiye Kupası'na katılabilecek. Sözleşmesi devam eden yabancı oyuncular ve yabancı hoca eğer ayrılmak istemezse, sözleşme sona erene kadar Ankaraspor'da mücadele edebilecek.

Yabancı oyuncular yurt dışına transfer olmak isterse ve mağdur durumdayım derse CAS'a başvurabilir, Türk oyuncuların başvurması zor görünüyor çünkü CAS sizin iç meseleniz bu durum diye daha önceden 2 davayı kabul etmemiş.

Aynı 2 davayı emsal gösterip Ankaraspor'un da başvurusu reddedilir diye açıklama yapıldı.

Sekopej
07.Ekim.2009, 19:26
İnternette tartışma çıkmış.Galatasaylılar diyor Fenerbahçe maç yapmadan 6 puan ve +6 avaraj kazanacak.Bu bu haksızlıkmış.:D

İyi de, ilk 4 maç tescil edilse, kalan maçlara hiç işlem yapılmasa, Fenerbahçe Ankaraspor ile oynamayacağı için Galatasaray havadan 3 puanı almış olmayacak mı? Ankaraspor ile ilk 4 hafta içerisinde karşılaşmadık diye neden mağdur duruma düşelim ki?

Eğer karar bu şekilde olmasaydı nasıl olmalıydı acaba? Tartışanlara sormak lazım.:D

deniz.91
07.Ekim.2009, 21:01
Türk futboluna hayırlı olsun ne diyelim

murat taşlı
07.Ekim.2009, 21:26

Sadece Fenerbahçe 'mi kazanacak ne kadar saçma bir düşünce A.Gücü düşse oradaki puanı GSye verseler iyi olur ama değilmi?(Belkide A.Gücü'nü o yüzden düşürmediler!!!!:p)

Maksic
07.Ekim.2009, 22:36
Melih zaten Ankaraspor'u elden çıkarmak istiyordu Senecky ve Röber umarım Türkiye'de kalır.

IcedEarth
07.Ekim.2009, 23:10
Madem adil ortam yaratılmaya çalışılıyor, maçlar hiç sayılmaz. Fenerbahçe 6 averaj almış olacak mesela, bizim maç da anladığım kadarıyla 2-0 kabul edilecek ve averaj 5 artmış olacak bu yüzden. Ne oldu kalan 1 averaja?

Federasyon Ankaraspor'u küme düşürerek geri dönbülmez bir yola girdi. Çok şaibeli bir lig olacak maalesef...

Bursaspor
07.Ekim.2009, 23:35
Kararı iyi okumayanlar tartışabiliyorlar, tüm takımların maçları 3-0 hükmen galip sayıldı. Yani 1-0 kaybeden Antalyaspor'da 3-0 galip, 2-0 kazanan Galatasaray da 3-0 galip sayıldı.

Sonuçta değişen hiçbir şey yok, herkes mevcut averajına +6 averaj daha eklemiş oldu.

RaSenGan
07.Ekim.2009, 23:40
Oynanan ve oynanmayan tüm maçlar 3-0 sayılmış şimdi dediler Kanal D Spor Bülteni'nde.

Fernando Gago
08.Ekim.2009, 00:26
Ankaragücü'ne hala bir yaptırım olmaması ilginç

ozaniel
08.Ekim.2009, 01:49
Heralde tek +3 averajlı maçlarımız bu sene Ankaraspor maçları olacak.:D

Alicanfmfan
08.Ekim.2009, 02:15
Galatasaray oynadı,zorlandı yendi galip , diger rakipler oynamadan +3 galip oda güzel yazık degil mi o maçta verilen performans .

Böyle devam etmeli Tff, hiçte adil davranmıyor , Ankaraspor günah keçisi ilan edildi .

ColdPlay1985
08.Ekim.2009, 02:16
Galatasaray oynadı,zorlandı yendi galip , diger rakipler oynamadan +3 galip oda güzel yazık degil mi o maçta verilen performans .

Böyle devam etmeli Tff, hiçte adil davranmıyor , Ankaraspor günah keçisi ilan edildi .

Niye sırf Galatasaray açısından bakıyorsun bu duruma?

Alicanfmfan
08.Ekim.2009, 02:17
Galatasaray'lıgım ondan .

Crocodile1963
08.Ekim.2009, 02:19

Adaleti nasıl sağlamalıydı sence ? Eleştirmek en kolay yol. Önemli olan bir çözüm yolu göstermek. . .

Alicanfmfan
08.Ekim.2009, 02:22
Bu yola ortak olan bütün takımları Ankaraspor ile aynı cezayı vererek çözüm yolu adil çözüm yolu bulunabilirdi.

ForsakeN
08.Ekim.2009, 17:13
Madem Ankaraspor düşürlmek isteniyor. Belediye takımlarını toptan kaldırsınlar liglerden.Böyle bir yasa çıksın.En azından Süper Lig'ten kalksınlar.

footballer33
08.Ekim.2009, 17:43
Benim anlamadığım, küme düşen bir takım nasıl oluyor da Türkiye Kupası'na katılabiliyor. Saçmalık.

LifeYourself
08.Ekim.2009, 18:21
beşiktaş 6 puan 6 avaraj aldı bir ivme yakalarlar artık:)

SAİT71
08.Ekim.2009, 18:24
EE o zaman demekki ligde rekabeti engelleyici olabilir ama kupada olamaz. İlginç bir karar. Ya tüm organizasyonlardan çek yada hiç çekme. Öyle saçmalık olur mu?

Sekopej
08.Ekim.2009, 19:06
Hepsinden çekmesi gibi bir durum söz konusu değil, kupada eşleştiğin takımla yapacağın maç önemli ve kupada kura çekiminde, bu tür özellikleri olan kulüplerin farklı torbalarda yer alarak eşleşmeleri sağlanmayacak açıklaması yapıldı.

Avrupa'da da görüyoruz, bazı kulüplerin 2. takımları kupaya katılabiliyor, bunda bir sakınca yok, ülkemizde de bu yönde yapılan düzenlemelerle katılımda bir sorun oluşmuyor.

Eğer 2 kulüp finale çıkarsa ne olacak diye de soruldu, o soruya da cevap olarak, ortada rekabeti bozacak bir durum olmuyor çünkü diğer tüm takımlar devre dışı kalıyor, bu nedenle finalde karşılaşmalarında bir problem olmaz denildi.

Bu nedenle kupaya katılmasında bir sorun yok.

Sekopej
08.Ekim.2009, 19:07
beşiktaş 6 puan 6 avaraj aldı bir ivme yakalarlar artık:)

Aynı puan ve averajı tüm kulüpler aldı ve değişen bir şey olmadı ki.:)

ThersoN
08.Ekim.2009, 19:15
Ankaragücü'ne hala bir yaptırım olmaması ilginç

Ankaragücü; açıklamaya göre TFF insiyatif kullandığı taraf olmuş, dediklerine göre köklü ve güçlü bir kulüp olması, düşürülmemesinde etken olmuş, demekki FIFA kuralları da, kanunların yargıçlara verdiği esneklik gibi oluyor.. Yargıçlarda durumu analiz edip, ona göre kararlarında hafifletme ya da agırlaştırma kullanabiliyorlar.. bu durumda örneğin Ankaragücü'nün cezası hapisten, sosyal hizmete dönüş gibi birşey oluyor..

Nedvedmania
08.Ekim.2009, 19:33
Yeni puan Durumu
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
http://img405.imageshack.us/img405/8465/ads.jpg (http://img405.imageshack.us/i/ads.jpg/)

murat taşlı
08.Ekim.2009, 19:38
Tff bence kararını sezon sonu vermesi gerekirdi o zaman fazla sorun olmazdı düşecekse bile o zaman düşseydi hem futbolcularda ortada kalmazdı şimdi 15 gün süre verilmiş sanırım şimdi kötü giden takımlar var onlar eksiklerine göre transfer yaptığında avantaj olmayacakmı?Devre arasını beklemeden transfer yapabilecekler.

ForsakeN
08.Ekim.2009, 19:44
Ankaraspor seneye TFF 1.ligte yer alacak. E tekrar Süper lig'e çıkarsa ne olacak? Rekabeti engelleyici unsur tekrar mı oluşacak :)

Sekopej
08.Ekim.2009, 20:15
Tff bence kararını sezon sonu vermesi gerekirdi o zaman fazla sorun olmazdı düşecekse bile o zaman düşseydi hem futbolcularda ortada kalmazdı şimdi 15 gün süre verilmiş sanırım şimdi kötü giden takımlar var onlar eksiklerine göre transfer yaptığında avantaj olmayacakmı?Devre arasını beklemeden transfer yapabilecekler.

Yürülüğe giren bir yasa var ve bu yasaya aykırı hareket edildiğinde de ceza verilmesi normal olanı. Bir takım şike yapmış olsa ve bu ispatlansa, cezalandırılması için sezon sonu mu beklenir yoksa anında ceza kesilir mi?

Üstelik 2 kulübün de federasyona danıştıklarında, aynı güce sahip kişilerin 2 takımı çalıştırması durumunda 1 takım ligden düşürülür dendiği de belirtildi. Bu durumda bile bile bu işe girişen yöneticilerin hiç mi suçu yok? Üstelik çözüm şansı da verilmişti, Ankaragücü başkanı ve yöneticileri istifa ettiğinde bir ceza da verilmeyecekti, sonra da Ankaraspor'u sattıktan sonra yeniden kongreye gidip Ankaragücü'nü yönetmeye başlayabilirlerdi.

Ve sezonun başlamasını neden beklediler de sezon öncesi bu işleri yapmadılar? Bir suç varsa cezası kesilmeli. Gözardı edilseydi, gelecekte de bu tür durumlarda yaptırım gücü zayıflardı, artık kimse böyle bir şeye kalkışamaz, en azından sezon ortasında kalkışamaz.

Ankaraspor seneye TFF 1.ligte yer alacak. E tekrar Süper lig'e çıkarsa ne olacak? Rekabeti engelleyici unsur tekrar mı oluşacak :)

Eğer Ankaraspor satılamazsa ve şu günkü durum aynen devam ederse çıkma hakkı kazansa dahi aynı lige alınmasına izin verilmeyecek. Mayıs ayında kabul edilen Futbol Yasası'na göre böyle.

Bu sezon Ankaragücü küme düşerse ve aynı durum değişmemiş olursa, bu sefer de yine aynı ligde yer alamayacakları için Ankaraspor 1 alt lige daha düşürülecek.

EL-Hadji
08.Ekim.2009, 20:28
Kasımpaşa ilk 3 puanını kazanmış oldu. Başka türlü de kazanamazlardı :):):)

murat taşlı
08.Ekim.2009, 20:30
[quote=Sekopej;1569669]Yürülüğe giren bir yasa var ve bu yasaya aykırı hareket edildiğinde de ceza verilmesi normal olanı. Bir takım şike yapmış olsa ve bu ispatlansa, cezalandırılması için sezon sonu mu beklenir yoksa anında ceza kesilir mi?

Üstelik 2 kulübün de federasyona danıştıklarında, aynı güce sahip kişilerin 2 takımı çalıştırması durumunda 1 takım ligden düşürülür dendiği de belirtildi. Bu durumda bile bile bu işe girişen yöneticilerin hiç mi suçu yok? Üstelik çözüm şansı da verilmişti, Ankaragücü başkanı ve yöneticileri istifa ettiğinde bir ceza da verilmeyecekti, sonra da Ankaraspor'u sattıktan sonra yeniden kongreye gidip Ankaragücü'nü yönetmeye başlayabilirlerdi.

Ve sezonun başlamasını neden beklediler de sezon öncesi bu işleri yapmadılar? Bir suç varsa cezası kesilmeli. Gözardı edilseydi, gelecekte de bu tür durumlarda yaptırım gücü zayıflardı, artık kimse böyle bir şeye kalkışamaz, en azından sezon ortasında kalkışamaz.

Yöneticilere suçsuz demedim artı ceza görmesinde demedim şimdi yöneticiler suçlu olsa ne olacak onlara bişey olmuyor ki hak mahrumiyeti o kadar, olan futbolculara oldu o futbolcular yeni takım bulacaklar bulsalar bile o kadar para alabileceklermi neticede Ankaraspor seneye 1.ligde oynamayacakmı hemen şimdi oynamaya başlamayacak heraldeŞimdi ligde geldiğimiz noktaya bakalım şu duruma göre şampiyonluk yarışı FB ile GS arasında geçecek Ankara da düştü Kasımpaşada düşmenin en büyük adayı kaldı 1 takım, bu lig bitmiş.

Sekopej
09.Ekim.2009, 00:06
Ankaraspor'da kalırlarsa paralarını almaya devam edecekler, yöneticiler bu kaosa sürüklenmeyi bildikleri için ve bilerek bu işe girdikleri için sorumluluk almaları gerekirdi diye o yorumda bulunmuştum. Ortada suç varsa ceza da olmalı.

Ligin bittiğini düşünmüyorum, 2 takım da olsa şampiyonluk yarışında geçmişe dönüp baktığımızda da çoğu sene şampiyonluk için 2 takım yarışmış, bu sene 2 takımın yarışması da ligin bitmesi diye yorumlanmamalı bence.

Sadece küme düşmüş 1 takım belli, Kasımpaşa'yı düşmüş kabul edersek, geçtiğimiz senelerde de o zaman lig bitmişti diyebilecek şekilde kötü performans gösteren takımlar olmuştu, o dönemde lig bitti yorumu yapılmamıştı.

Evet, futbolda bir kaos ortamı yarattığı doğru bu kararın ama karar alınamasa gelecek için daha kötü olurdu. Lig daha yeni başladı hem, bu kadar çabuk bitirmeyin.:)

Universal
09.Ekim.2009, 01:46
Bu puan tablosu belli olmadan önce, Ankaraspor'un ilave üç takım daha ligden düşecekti ve seneye dört takım Süper Lig'e çıkacatı. Bu kural geçerli mi?