View Full Version : Kasımpaşa - Galatasaray [ TSL 6.Hafta ]
Sheriff
18.Eylül.2009, 18:26
http://img200.imageshack.us/img200/7657/adsyw.jpg (http://img200.imageshack.us/i/adsyw.jpg/)
CeNTeR_TR
18.Eylül.2009, 18:27
Belkide Haftanın en rahat maçı olacak.
Yılmaz Vural falan diyen olabilir hani bi ihtimal ama çok zor.
Galatasaray güle oynaya kazanacaktır.
Umarım yanılırım :)
GodfatheR
18.Eylül.2009, 18:29
İddaa da 4-6 gol arası oynayın diyorum :) En az 4-0 en fazla 6-0 olur gibime geliyor :D
anilton
18.Eylül.2009, 18:29
Normal şartlarda G.Saray çok rahat kazanır ama Rijkaard bu maçta köklü bir rotasyon yapabilir.Çünkü üstüste zorlu iki maç oynandı...
He G.Saray yine kazanır ama beklenildiği gibi kolay olmayabilir...
eXcitinG
18.Eylül.2009, 18:35
Kasımpaşa sezonun iLk çeLmesini takar GaLatasaray`a
ForCimbom
18.Eylül.2009, 18:41
haklısınız olabilir ama her lig maçında bu söyleniyor artık o hale geldi :0:
rotasyon bekliyorum ben de. özellikle serdar eylik i izlemeyi çok istiyorum(a2 de oynadı mı son maçta bilmiyorum ).
kasımpaşa yönetimine de selamlar (!)..
anilton
18.Eylül.2009, 18:59
kasımpaşa yönetimine de selamlar (!)..
Aynen,120 TL nedir yahu kombine mi alıyoruz?
DisCo
18.Eylül.2009, 23:18
Galatasaray as kadrosuylada çıksa yedeklerlede çıksa Kasımpaşa'dan üstün bir ekip.
Takımın kendine olan öz güveniyle maçı alacağını düşünüyorum.
SAİT71
18.Eylül.2009, 23:45
Galatasaray alırda fark olur mu bilmiyorum. 3-1 2-1 gibi bir skor bekliyorum
LadroN
19.Eylül.2009, 00:43
sanki bu maçta zorlanırız gibi gelioyr ama farkta olabilir:D
yunusgs
19.Eylül.2009, 00:51
Zorlanmamamız gereken bir maç.İBB 3-1,Gençlerbirliği 4-0 yendi Kasımpaşa'yı Kasımpaşa'nın sahasında.2-0 yeneriz skor tahmini olarak.
RaSenGan
19.Eylül.2009, 01:08
Rijkaard rotasyona gidicektir bu maçta.Yine en az 3 gol atarız da kadro nasıl olur bilemem.
LeqenDary
19.Eylül.2009, 01:35
GoLLü maç ve GaLatasaray gaLibiyeti bekLiyorum...
Clayman
19.Eylül.2009, 02:46
İlginç yorum. Düşünceniz bu mu yoksa yüreğinizden geçen mi ?
Güle oynaya değil de çok kasmadan 1-2 gol atıp kazanacağımızı düşünüyorum.
Alicanfmfan
19.Eylül.2009, 15:12
Takımıma her zaman ki gibi güveniyorum 1-0 olsun bizim olsun :D
Nedvedmania
19.Eylül.2009, 15:16
Adamların kombine ücreti 50 milyon ama GS maçının ücredi 120 milyon. Vay be ne değerli takımmışız :D
nannar
19.Eylül.2009, 15:28
yeneriz inşallah yaww.. pana maçında çok da yorulmadı takım :D
Knightmare
19.Eylül.2009, 17:06
gs kazanacak tabiiki ama 2 gol yeter bu sefer :D abartmasınlar her maç 3,4,3,4,... :D
Maksic
20.Eylül.2009, 03:40
Yılmaz Vural hangi takımı çalıştırsa 4 büyüklere karşı flaş skorlar alabiliyor onun için bu maç çantada keklik değil diye düşünüyorum ama Galatasaray'ın kalitesi ile oyuncuları ile bu maçı alır götürür diye düşünüyorum ama çantada keklik maç olmaz..
PesimiSTyLa
21.Eylül.2009, 00:07
Aynen,120 TL nedir yahu kombine mi alıyoruz?
Kasımpaşa kombinesi 100 liraymış :icon_smile: 120 lira deplasman tribününe fiyat çekiliyor. Mübarek Nou Camp.
Galibiyeti alacağımızı düşünüyorum.
Zan yerine Emre Aşık oynar.
Topal'ın hafif sakatlığı vardı, onun yerine Barış ile başlanabilir.
Bir de Kewell son 2 maçta 90ar dakika oynadı, bu maç muhtemelen yedek olur.
--------Leo-----------
Sabri-Emre-Servet-Hakan
----Barış--Sarp--Elano----
---Keita--Baros--Arda----
Gibi bir ilk 11 çıkar. Belki Keita da yedek olursa Caner sol açıkta oynayabilir. Bu durumda Arda 10 numara pozisyonunda, Elano da sağ tarafta oynayabilir. Bu düşük bir ihtimal bence...
Neron_FB
21.Eylül.2009, 00:44
%105 galatasaray alır.. sezonun en rahat maçı :)
feanorringeril
21.Eylül.2009, 09:47
Barış' ı oynatırsak bizim için olumlu olur. Orta sahadaki "enerji" ihtiyacını karşılayacaktır, bu sayede maçta oynayan diğer 'as' oyuncular dinlenme, daha doğrusu fazla yorulmadan maçı tamamlama fırsatı bulabilir.
Keita' nın da dinlendirilmesi gerek bence. Son iki maçtır yorgunluğa teslim oluyor istemeden, dakikalar ilerledikçe.
Ayhan' ı da ilk 11 başlatabilir Rijkaard hazır ise ki iyi olur, ona da ihtiyacımız var ileriki maçlarda.
PesimiSTyLa
21.Eylül.2009, 23:54
------------Leo--------------
Sabri-Emre-Servet-Caner
------Mehmet -- Mustafa-----
---Elano --- Arda --- Kewell---
------------Baros-------------
İlk 11imiz bu. Hakan ve Keita kulübede.
Suicider
22.Eylül.2009, 00:06
güzel bir 11 keita ve hakanın biraz dinlenmeye ihtiyaçları var
PesimiSTyLa
22.Eylül.2009, 00:26
Adnan Polat bilet fiyatlarından yakındı. "Ben onların yanında maçı izleyemem maçı, taraftarın yanındayım." dedi. Maçı Galatasaray Tribününden izleyecek. Helal olsun başkan.
Clayman
22.Eylül.2009, 00:29
Başkanı takdir ettim. Örnek olacak davranış gerçekten...
RaSenGan
22.Eylül.2009, 00:29
Böyle bir stad olur mu ya ? Ağ falan çekmişler yarısında tribün yok berbat bir stad.Adnan Polat merdivenleri çıkarken gösteriyolardı koltuklar falan berbat bi durumda.Yönetim de parayı bizim taraftardan kazanmak istiyo.120 TL nedir ya ? Adnan Polat da ne güzel taraftarla izliycek (:
uAburak89
22.Eylül.2009, 00:56
Ali Güneş futbola kaleci olarak başlamış herhalde, resmen penaltımızı yedi hakem.. Şaka gibi...
Clayman
22.Eylül.2009, 01:03
Tekrarı izleyince Ali Güneş'i kaleci sandım :) Neyse bizimkiler bunun acısını çıkarır bi şekilde.
uAburak89
22.Eylül.2009, 01:05
http://img199.imageshack.us/img199/6977/vlcsnap1295523.png
Penaltı + kırmızı kart olması gerekirken, oyunu devam ettiren hakeme helal olsun. En kısa sürede göz doktoruna gitsin, bu kadar da olmaz ama..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yine kritik bir pozisyon, yine elle müdahale ve yine devam kararı. Sabır...
Kasımpaşa 1-0 yaptı açıkcası pek sorun olmaz toplarız yeneriz inşAllah
uAburak89
22.Eylül.2009, 01:14
Valla bence çok sorun olacak hakem inanılmaz moral bozuyor çünkü. Maçın kaderi ile oynamak bu olsa gerek..
Clayman
22.Eylül.2009, 01:21
Hakem katlediyor maçı. O penaltıyı vermedi ve maçın kaderini değiştirdi, tebrik etmek lazım hakemi.
Ali Güneş de erkekse maçtan sonra çıkar dobra dobra elle dokundum der.
uAburak89
22.Eylül.2009, 01:24
Biz de kötü oynuyoruz, fena yani.. Değişiklik lazım, Rijkaard faktörü mutlaka devreye girecektir, Paşa'yı da yeneriz, hakemi de yeneriz..
IcedEarth
22.Eylül.2009, 01:30
http://img199.imageshack.us/img199/6977/vlcsnap1295523.png
Penaltı + kırmızı kart olması gerekirken, oyunu devam ettiren hakeme helal olsun. En kısa sürede göz doktoruna gitsin, bu kadar da olmaz ama..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yine kritik bir pozisyon, yine elle müdahale ve yine devam kararı. Sabır...
Bunu görmemesi için insanın gözünün olmaması lazım. Yuh diyorum niyeti apaçık ortada olan bu hakeme...
Arda çok feci kaçırdı ya ilk yarı beraberlikle tamamlıyabiliseydik iyi olurdu.İkinci yarı Keita filan oyuna girer bi şekilde yeneriz biz Kasımpaşayı.
DenizlispoR
22.Eylül.2009, 01:32
O pozisyonda hakemin yerini görmek lazım öyle daha doğru konuşmuş oluruz.Ama el var mı var.
ForCimbom
22.Eylül.2009, 01:37
elini öyle armut gibi uzatıyor oyuncu.. onu görmüyorsa zaten gitsin hakemlik yapmasın..
Sirius Black
22.Eylül.2009, 01:38
Ozzy, nedir yahu. Adam kaleci gibi atlıyor topa. Onu görmemek için 5 derece miyop olmak lazım. Çok sinirliyim. Hakem katlediyor maçı. Baros'un %100 golü de verilmedi. Yani, bu kadar olur...
IcedEarth
22.Eylül.2009, 01:41
Kale arkasında hakem uygulaması bu durumlar için önemliydi. Sanırım ligimizde
başlamadı bu uygulama. Umarım bir an önce başlatılır, zira bu maçtaki tartışmalar baya sürer. 4 hakemin hiçbirinin o pozisyonu görmemesi ilginç birşey çünkü...
Maksic
22.Eylül.2009, 01:44
Resmen 12 kişiye karşı oynuyoruz..
Clayman
22.Eylül.2009, 01:47
Şu pozisyonda penaltının verilmemesi konusunda hakem için art niyetli düşünmeye başlayacağım. Başka hiçbir açıklaması olamaz çünkü o pozisyonun...
Neron_FB
22.Eylül.2009, 01:52
Buz gibi kırmızı + penaltıydı o pozisyon..
Yalnız helal olsun kasımpaşaya... açık oynuyor ve zevkli bir maç oluyor. tabi bunda yılmaz vuralın da etkisi var.. GS 3 gol atıp maçı alsa da yada iki takım da gol atamayıp 1-0 biteck de olsa zevkli bi maç izlemiş olacaz..
Clayman
22.Eylül.2009, 01:53
Hakem süper gerçekten...
LifeYourself
22.Eylül.2009, 01:55
ama oyuncuda süper uçmuş:D
Maksic
22.Eylül.2009, 02:02
Ali Güneş bugün 2 kırmızı görücekken 1 sarı kartla yırttı iyi mi?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Goooooooooollllllllllll Shabani Nondaa!! Kilit açıldı haydi Aslanlar bir gol daha gelsin:)
uAburak89
22.Eylül.2009, 02:07
Asist Keita, gol Nonda..
IcedEarth
22.Eylül.2009, 02:07
Bu maçta 3-5 tane daha atıp bazı dış güçlere ders versek iyi olur aslında ama galibiyet de iyidir. Bir an önce 2. golü de bulup rahatlamalıyız...
anilton
22.Eylül.2009, 02:08
İlahi adalet...
A.Güneş sakatlığı için dışardayken,onun kanadından gol geldi...
sananes
22.Eylül.2009, 02:11
o pozisyonu hakemler nasıl görememiş hayret
Corpus
22.Eylül.2009, 02:12
Nonda yedek gol kralı olacak :)
uAburak89
22.Eylül.2009, 02:24
Arda bugün çok şanssız yahu :(
Nonda yedek gol kralı olacak :)
Mümkündür, daha önce de gördük :D
IcedEarth
22.Eylül.2009, 02:34
Yürüyoruz biz bu yolda göğüs gerdik zorluklara :)
Maksic
Oh be Shabani Nonda harikasın harika 2-1 oldu şu maçı kaybetseydik çok üzülürdüm bravo harikasınız..
IcedEarth
2-1 oldu Nonda ile ondan yazdım yukarıdakini :)
Clayman
22.Eylül.2009, 02:35
Kurtardık maçı sonunda. Hakemi de yendik...
DenizlispoR
22.Eylül.2009, 02:37
Galatasaray hep hakemi yeniyor nedense ?Kasımpaşa'nın hakemi yenmesi gerekiyor.
Maksic
Shabani Nondaaa!!! Shabani Nondaaa!!! 3 yaptık:)
IcedEarth
3 oldu Nonda şahane oynuyor :)
Nonda hayat onda :n: vay anasını Nondaya bak sen 3-1 oldu güzel
uAburak89
22.Eylül.2009, 02:38
Budur ya, süper oldu..
Melekovic
22.Eylül.2009, 02:39
Rıdvan Dilmen'in görüşüne giderek katılmaya başladım. Rijkaard'ın sistemine Baros'tan çok Nonda uyuyor,topu saklamasıyla,arkadaşları gelene kadar bekletmesiyle.
Vieri
el pozisyonunu gördükten ve golü yedikten sonra maçı izlemeyi bırakıp çıkmıştım nonda beni utandırdın :)
Neron_FB
Buz gibi kırmızı + penaltıydı o pozisyon..
Yalnız helal olsun kasımpaşaya... açık oynuyor ve zevkli bir maç oluyor. tabi bunda yılmaz vuralın da etkisi var.. GS 3 gol atıp maçı alsa da yada iki takım da gol atamayıp 1-0 biteck de olsa zevkli bi maç izlemiş olacaz..
90 dakika g.saray'dan gol yememek çok zor süperlig takımları için.. olacağı buydu zaten :) tebrikler GS..
Bitti. Kazandık mutluyuz. :)
Corpus
22.Eylül.2009, 02:40
3-1 hayırlı olsun nonda show :D
DenizlispoR
22.Eylül.2009, 02:41
İlker Meral şov bitti :D.2 takım içinde berbat kararlar verdi notum "0" :n:.
Maksic
22.Eylül.2009, 02:41
Son dakikada bi el daha gördüm sanki ama doğru olmayabilir tam olarak görmek lazım Kewell'da atıyordu az kalsın olsun ne yapalım çok şükür bu maçıda sağ salim atlattık zor olucağını söylemiştim ama daha da zor oldu bu maç hem hakemi hem de Kasımpaşa'yı yenmiş olmanın sevincini yaşamak lazım şimdi:)
ForCimbom
22.Eylül.2009, 02:43
Rıdvan Dilmen'in görüşüne giderek katılmaya başladım. Rijkaard'ın sistemine Baros'tan çok Nonda uyuyor,topu saklamasıyla,arkadaşları gelene kadar bekletmesiyle.
yüzde 80 katılıyorum. baros pas yapamıyor top tutamıyor.. ama nonda 'nın da büyük bir eksiği var o da hız.. gerçekten kağnı gibi.. bu yüzden yüzde yüz demedim..:D:D:D:D
ve son olarak;
Galatasaray, sen var ya sen diyorum..
:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Sirius Black
22.Eylül.2009, 02:44
Bu hakeme yazıkları olsun ! 3-1'lik galibiyetimizi engelleyemedi ancak. O hakemin ya hakemliği bırakması lazım, ya da göz doktoruna gitmesi lazım.
REsist JuvE11
22.Eylül.2009, 02:44
hakem tarihi farkımıza engel oldu..bu adama kolay kolay maç vermemeleri gerekiyo
Sirius Black
22.Eylül.2009, 02:46
Merkeze alınması ya da soruşturma açılması gerek...
Suicider
hakemi konuşmak istemiyorum ama konuşturtuyolar yapcak bişey yok hakeme rağmen kazandık tebrikler..
ForCimbom
topla oynama yüzdemiz yaklaşık %65 sanırım..
20 den fazla şut, 10 tanesi de kaleyi bulmuş.. "galiba" diyorum ama..
ezmek nedir öğrenmiştik, bugün pekiştirdik..
Rıdvan Hoca döktürmeye başladı :)
Nonda Türkiye'deki en iyi santrfor.. Güiza'dan da iyi Baros'tan da.. Kimse inkar etmesin. Galatasaray hep maçları Keita, Kewell, Arda, Nonda 4lüsüyle kazandı.
Nonda için fazla iyimser konuştu hoca ama bu sezon da oldukça iyi başladı gerçi. Çok kaçırıyor normalde Nonda. İkinci yarı başında da kaçırdı mesela. Nondanın kaleyi görünce Sert bir vuruşla kaleciyi gömmesi lazımdı bence.
Azar için de bitmiş oyuncu dedi demin Güntekin.. Azar, 3 büyüklerde olsa tpu iyi indiren defansı yıpratan adam olurdu kesin.. Enteresan yorumlar duyuyorum.
Suicider
22.Eylül.2009, 02:53
ali güneşin 2 kırmızı kartı var birincisi kendini kaleci sandığı pozisyon ikincisi harry i indirdiği pozisyon diyecek bişey yok bunları görmek için gs fb bjk veya başka bir takımlı olmaya gerek yok hepsi apaçık ortada
PesimiSTyLa
22.Eylül.2009, 02:55
Hem hakemi, hem rakibi yenmek bu olsa gerek.
3G tarifesinden devam ediyoruz.
2. yarı giren adamlar maçın kaderini değiştirdi yine. Nonda 3 gol, 2 asist Keita. Diğer asisti de müthiş ortasıyla Kaptan.
Hakemi Allaha havale ediyorum. A.Güneş'i 2 kere oyundan atması lazımdı, yapamadı. Maçın başında müthiş kurtarışı ile kalecilere taş çıkaran Ali hem atılmalı, hem penaltı verilmeliydi. Verilmedi. 2. yarı son adam Kewell Aliyi geçti, gidiyor, arkadan çekiliyor sadece sarı kart. Yine korayın geri pasında çift vuruşu vermeyen hakem.Aynı olay ilk yarıda başımıza geldi, hakem vermişti. Verilmeyen golümüz çok tartışılır. Lig TVnin çizgisine göre rakip defansın ayağı ofsaytı bozuyor. Daha sayısız hata.
Ama yetmedi işte. İlk yarı kötüydük. 2. yarı ise tek kaleydik. Ard arda kaçan goller. Direkler, kalecinin kurtarışları galibiyet golünü geciktirdi ama attık sonuçta.
6da 6 devam. 3er 3er devam. Durmak yok Galatasaray...
ForCimbom
22.Eylül.2009, 02:56
Rıdvan Hoca döktürmeye başladı :)
Nonda Türkiye'deki en iyi santrfor.. Güiza'dan da iyi Baros'tan da.. Kimse inkar etmesin. Galatasaray hep maçları Keita, Kewell, Arda, Nonda 4lüsüyle kazandı.
Nonda için fazla iyimser konuştu hoca ama bu sezon da oldukça iyi başladı gerçi. Çok kaçırıyor normalde Nonda. İkinci yarı başında da kaçırdı mesela. Nondanın kaleyi görünce Sert bir vuruşla kaleciyi gömmesi lazımdı bence.
Azar için de bitmiş oyuncu dedi demin Güntekin.. Azar, 3 büyüklerde olsa tpu iyi indiren defansı yıpratan adam olurdu kesin.. Enteresan yorumlar duyuyorum.
azar çirkeflikten başka bir şey yapmadı. fiziksel olarak zaten yıpratması gerekiyordu ama onun dışında teknik anlamda hiçbir şeyi yoktu...
Oghuse
22.Eylül.2009, 02:59
Ali Güneş kesin kırmızılıktı. Diğer pozisyonda elle çıkarılan topu hakemin görememiş olması beni olduça şaşırttı çünkü hem el kafadan baya bir uzaklaşmıştı hem de ters açıdan bakıldığında hakemin görüşü açıktı..
Herşeye rağmen 3 puan 3 gol zor da olsa iyi oldu..
Addolorato
22.Eylül.2009, 03:05
Ali Güneş'te iyi kaleciymiş Yılmaz Vural degerlendirsin.
PesimiSTyLa
22.Eylül.2009, 03:16
http://www.sporx.com/images/galeri/29/8416/B_c76f4ff8c5b3914a4662a653b33b78ac.jpg
hakan769
22.Eylül.2009, 03:30
13 maç 41 gol allahınıza kurban
RaSenGan
22.Eylül.2009, 03:37
İlk başlardaki hakem hataları olmasa 4-5 atmıştık kesinlikle.Bu sefer 3'ten az atıcaz diye üzülüyodum ama Nonda sağolsun :) Tebrikler Aslanlar.
Suicider
22.Eylül.2009, 03:39
ali güneş fox a verdiği röportaj da inkar etmeye gerek yok pozisyon penaltı ve kırmızı karttı dedi...
Sirius Black
22.Eylül.2009, 03:44
Yüzsüz değilmiş, tebrik ederim. :)
sananes
22.Eylül.2009, 03:50
nondaya teşekkür etmek lazım yani ali günesin yaptıgı elle oynamadan sonra gs kazansın istedim ben fenerbahçeli olarak. hak gecmesin :D hakem konuşulmasın yani en azından şimdi puan kaybına oranla daha az durulur hakem konusu üzerinde.dikkat etmesi gerek hakemlerin yine çok hata yapmaya basladılar sanki.Bu yıl tansiyonu yüksek olacak ligin belli.Fenerbahcede galatasarayda beraberlige yenilgiye kötü futbola hakem hatasına tahammül edemez bu yıl.Taraftarın beklentisi cok fazla.Ali günesin yaptıgıda gereksiz bırak gol olsun ne elini uzatıyosun hatta uçuyosun falan topa :D nonda cidden bu yıl form tutmuş baros atamazsa üst üste 2-3 mac guiza gibi onunda yedek kalması gerektigini söyleyen sesler artabilir
Selman Ozturk
22.Eylül.2009, 03:50
ali güneş fox a verdiği röportaj da inkar etmeye gerek yok pozisyon penaltı ve kırmızı karttı dedi...
Ben de bu olaya anlam veremiyorum işte. 2 gram erkek yüreği varsa maçın içerisinde söyle de bunu biz de kalkıp alkışlayalım. Maç bitmiş, ter soğumuş şimdi seher vakti ötsen kime nee ötmesen kime ne...
Suicider
22.Eylül.2009, 04:01
"Kasımpaşa ilk yarı bizden daha iyiydi"
Turkcell Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-1 yenen Galatasaray'da teknik direktör Frank Rijkaard, "İlk yarı iyi oynayamadık. İlk yarı Kasımpaşa bizden daha agresif oynadı. İkinci yarı kazanmak için çıktık ve daha farklı oynadık. Kasımpaşa ilk yarıda çok iyi oynadı ve ikinci yarı oyundan düştüler, biz de daha iyi oynayarak, fırsatları değerlendirdik. Bana kalırsa hakem elinden gelenin en iyisini yaptı. İlk yarıda çok iyi pozisyonlar vardı. Bu tip maçlar zordur. Bence yorum yapmaya gerek yok. Elano ve Baros'un çıkması kötü oynadıklarından değil. Ben takım geneline bakıyorum. Tabi 3 gol atmak çok güzel ama yakaladığımız pozisyonları değerlendirseydik, daha da çok gol atardık" dedi.
Kaynak : Sporx.com
aslında buda bir teknik adam farkı bir türk teknik direktörün yada bu yabancıda olabilir bugünkü hatalardan sonra neler söyleyebileceğini düşünün diyecek birşey yok..
Alicanfmfan
22.Eylül.2009, 04:04
Yola Devam , Tebrikler aslanlar
Yazıklar olsun hakeme...
Selman Ozturk
22.Eylül.2009, 04:21
Bana kalırsa hakem elinden gelenin en iyisini yaptı
aslında buda bir teknik adam farkı bir türk teknik direktörün yada bu yabancıda olabilir bugünkü hatalardan sonra neler söyleyebileceğini düşünün diyecek birşey yok..
Rijkaard'la birçok kez aynı mekanda bulunma ve sohbet etme imkanım oldu. İnanılmaz zeki bir adam. Benim bildiğim, anlayabildiğim kadarıyla Rijkaard'ın bu sözünde bir ironi var.
Açılımı şöyledir ki: "Bana kalırsa hakem elinden gelenin en iyisini yaptı.O'nun yetenekleri ve elinden gelen bu kadar..."
Suicider
22.Eylül.2009, 04:27
Rijkaard'la birçok kez aynı mekanda bulunma ve sohbet etme imkanım oldu. İnanılmaz zeki bir adam. Benim bildiğim, anlayabildiğim kadarıyla Rijkaard'ın bu sözünde bir ironi var.
Açılımı şöyledir ki: "Bana kalırsa hakem elinden gelenin en iyisini yaptı.O'nun yetenekleri ve elinden gelen bu kadar..."
çok doğru söylüyorssun abi :)
ShevAnil
22.Eylül.2009, 04:41
Hakem büyük maçlara pek atanmayan bir hakem zaten, bukadar yerden yere vurmaya gerek yok. Ali Güneş'in çizgide çıkardığı topu görememesi kadar doğal birşey yok. Harry Kewell'ın pozisyonu içinse biraz çapraza yakındı sanki bunun için sarı kart vermesi normal karşılanabilir. Bukadar kolay silmeyin. Ayrıca hatalarına rağmen oyunu sık sık durdurup soğutmadı, maçın oynanmasına izin verdi. Biraz ingiltere stiliydi sanki. Tabikide eğer kırmızı kart çıkacaksa bir Ali Güneş'e birde Keita'ya çıkmalıydı.
Herşeye rağmen bugün çok iyi oynadık. Maçı izlemeyen birisi için gol dakikaları zar zor kazanmış demesine neden olabilir fakat gerçekten çok iyi bir oyun sergiledik. Rahat bir galibiyet, bol gollü bir maç oldu...
Selman Ozturk
22.Eylül.2009, 04:53
Hakem büyük maçlara pek atanmayan bir hakem zaten, bukadar yerden yere vurmaya gerek yok. Ali Güneş'in çizgide çıkardığı topu görememesi kadar doğal birşey yok. Harry Kewell'ın pozisyonu içinse biraz çapraza yakındı sanki bunun için sarı kart vermesi normal karşılanabilir. Bukadar kolay silmeyin. Ayrıca hatalarına rağmen oyunu sık sık durdurup soğutmadı, maçın oynanmasına izin verdi. Biraz ingiltere stiliydi sanki. Tabikide eğer kırmızı kart çıkacaksa bir Ali Güneş'e birde Keita'ya çıkmalıydı.
Herşeye rağmen bugün çok iyi oynadık. Maçı izlemeyen birisi için gol dakikaları zar zor kazanmış demesine neden olabilir fakat gerçekten çok iyi bir oyun sergiledik. Rahat bir galibiyet, bol gollü bir maç oldu...
Yanlı bir tutum sergilediğine inanmıyorum.Ancak tüm eleştirileri hakedecek kadar yetersiz bir hakem, bu bir gerçek. Ben kolay kolay hakem eleştirmem. Fakat bugünkü maçın skoruna etki edecek hataların fazlalığı hakem kalitemizin yeterliliğini bir kez daha sorgulamaya itmeli bu işin başındakileri.
Çizgiden elle çıkarılan topu Leo Franco'nun yanında bile dursa benim 1,5 yaşındaki oğlum da görür. Kewell'ın pozisyonunda çapraz olması çok da açıyı kapatmaz. Zira hakem dediğin bir oyuncunun son oyuncu olup olmadığını 60 metreden de görebilmeli. Bu zor değil. Bunu görmemek zor.
Keita'ya kart çıkacaksa orada onun futbol hayatını bitirebilecek şekilde risk taşıyan bir hareketle (!) ona giren Sancak'a 3 tane kırmızı kart verilmeliydi. Keita'nın tepkisi bu hareketeydi. Maç sonu da açıkladı zaten.
Son olarak 85+ 'da gelen bir golle kazanılan maç için "rahat maç" tabiri kullanmamız rahat geçen maçlara haksızlık olurdu herhalde. Yılmaz Vural gibi en büyük kozu "gaz" olan bir teknik adamın takımının 60.'dakikaya kadar göz doldurması yadsınamaz.
Herşeye rağmen, olumsuz şartların yoğun olduğu böyle bir maçta 3 puan almak güzel bir durum. Galatasaray doğru ellerde, doğru yöntemle doğru yolda ilerliyor.
ShevAnil
22.Eylül.2009, 05:05
Selman abi bu şekilde bakarsak zaten yıllardır ilerliyemediğimizi görürüz. Her hakem hatası sonuca etki etmezmi? Bu senede malesef hakemlerimiz kötü ama böyle eleştirerek yıllardır hiç birşey ilerliyemedik. Farzedelim bu hakemde silindi, maç alamadı. Kime verecekler maçı. Fırat Aydunus, Cüneyt Çakır yok oluyorlar sadece bir maçtaki hataları yüzünden. Keita maç sonunda bir röportaj verdi ki bunuda işitmişsin yanlış anlamadıysam. Hakemler rahat bırakılmalı 90 dakikalık bir maçın her dakikası,her pozisyonu, her hareketi incelenirse elbet hata bulunur. Birde geçenlerde bir kanalda şampiyonlar liginden bir kaç maç izledim de bir yorumcu çıktı yabancı hakemlerin hatalarını eleştirdi :):)
Hakem bugün elinden geldiğince oyun oynatmaya çalıştı. Benim seyirci olarak istediğim budur. Oyun 30 saniyede bir durmasın. Sertliğe belirli bir yere kadar taviz verilsin..
Son olarak Maç bizim için çok rahatdı tabi benim görüşümdür. 90 Dakikada sayısız pozisyona girip atamıyorsak, rakibe top göstermiyorsak, üstünlüğümüzü kabul ettiremiyorsak rahat bir maçtır kriterlerimce. Gol oyunun meyvesidir atarsın kazanırsın, yersin kaybedersin. Oyun olarak çok rahatdık keza galibiyet olarakda. Sadece goller gecikti bukadar. Teşekkürler.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
a
üstünlüğümüzü kabul ettiremiyorsak rahat
ettirebiliyorsak.
azar çirkeflikten başka bir şey yapmadı. fiziksel olarak zaten yıpratması gerekiyordu ama onun dışında teknik anlamda hiçbir şeyi yoktu...
Bu arada Galatasaraylı'dır Azar Karadaş. Yıllar önce FutbolMundial'de söylemişti. O zaman nerede oynuyordu bilmiyorum ama Norveç milli takımına alındığı bir dönemdi.
Bordo61Mavi
22.Eylül.2009, 06:34
Galatasaray 3 Hakemgucu 1 macin skoru bana gore.
Seminermi yapiolar ne yapiolar, bariz gol pozisyonunu faule durduran oyuncuya direk kirmizi verilir. Bunu bi hakem nasil goremez veya vermez
DenizlispoR
22.Eylül.2009, 14:36
Kasımpaşa'yı herkes hakem gücü ilan etmiş helal olsun diyorum.Fenerbahçelisin yanlısın diyemezsiniz Denizlisporluyum :D.Keita sancak'ı öyle güzel dövdü ki maçtan sonra smackdown'a katılması gerektiğini düşündürdü bana.1 hatalı kararı olabilir ancak 1 tek karara 4-5 karar olunca hala Kasımpaşa'nın lehinde ise hakem ben bu konuya girmeyeyin,boşuna cevap yazmayayım.
Sirius Black
22.Eylül.2009, 14:50
Ozzy, o pozisyondan önce Sancak'ın ne yaptığı belli. Topla tüfekle, ne yaparsan yap dermiş gibi dalıyor. Ha, Keita'nın yaptığı darbe tam isabet etseydi, kırmızı kart olurdu. Ama isabet etmedi, sarı kart. Arkadaşlar, hakemgücü işte. Ta kendisi. Böyle hakemler oldukça türk futbolu ilerleyemez.
deniz.91
22.Eylül.2009, 14:57
Skandal bir hakemin olduğu maçta iyiki kazandı gs yoksa çok kötü şeyler olabilirdi
feanorringeril
22.Eylül.2009, 15:48
Kasımpaşa'yı herkes hakem gücü ilan etmiş helal olsun diyorum.Fenerbahçelisin yanlısın diyemezsiniz Denizlisporluyum .Keita sancak'ı öyle güzel dövdü ki maçtan sonra smackdown'a katılması gerektiğini düşündürdü bana.1 hatalı kararı olabilir ancak 1 tek karara 4-5 karar olunca hala Kasımpaşa'nın lehinde ise hakem ben bu konuya girmeyeyin,boşuna cevap yazmayayım.
maçı dikkatli izlemeyince gözden kaçması normal,
-dakika 8; ali güneş kale çizgisi üstünde uçarak elano' nun aşırtma topunu kornere çeliyor. (penaltı+kırmızı kart. kasımpaşa 82+ dakika 10 kişi.)
-dakika 58; atılan derin pasta Harry Kewell ofsayt çizgisini bozuyor, ofsayta girmeden top ile buluşuyor. İlk kontrolünü yapıyor ve topu önüne alıyor, direk kaleye yönelmiş durumda, ali güneş' ten bir adım önde ve hızı daha yüksek. ön hiçbir kasımpaşalı yok, kaleciden başka; arkadan yetişebilecek oyuncu da yok. Ali güneş Kewell' ı önce belinden yakalamaya çalışıyor sağ eliyle olmayınca sol eliyle formasını çekiyor. Kewell' ı indiriyor. (kırmızı kart)
-maçta ikinci yarı; arkadan, yüksekten gelen topu kontrol etmek için Kewell ve Koray kaleye doğru hızlanıyorlar. Kewell kontrol etmek için vücudunu hazırlıyor, top Koray' ın eline temas ediyor, yön değiştiriyor. Pozisyonda Kewell top ile buluştuğunda kaleci ile karşı karşıya kalacak.
öte yandan kasımpaşa aleyhine; maç içinde hakem iki - üç pozisyonda ortasahadaki ikili mücadelelerde Galatasaray' lı oyuncuların faulünü es geçti.
O pozisyonda, Keita kolunu savuruyor fakat Sancak' a değmiyor. Sancak' ın da ona bir dirseği var oyunda. Devamında iki oyuncu da birbirlerine ikili pozisyonlarda sert giriyor. İkisine de sarı kart doğru. Sonucunda iki oyuncu birbiri ile uğraşmayı bırakıyor.
... "Yorum yapmıyayım" diyorsanız, ağzınızdan çıkan söze uyun ve yorum yapmayın.
' İstemem yan cebime koy '
Gerek yok böyle şeylere.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
hakem art niyetliydi, para yemiş, maç satmış iddiasında filan değilim. Şimdilik üstünde durulmasına gerek olmayan, kötü bir maç yönetimi gerçekleştirdi hakem. Sürekli olmadığı sürece bu durum süper ligde, üstünde durulmasına gerek yok.
Ben de bunları yazmaktan hoşnut olmuyorum. Fakat siz çıkıp "hakem hata yapmadı" ya da "galatasaray' ı kolladı" dediğinizde; insan haliyle şaşırıyor, "açıklama !" gereği duyuyor. çünkü doğrusu; "hakem çok fazla hata yaptı, galatasaray aleyhine da çok düdük çaldı/ çalmadı fakat art niyetli olduğuna inanmıyorum" olacak, ki aklımdan geçen de aynen bunlardır.
Oghuse
22.Eylül.2009, 15:55
maçı dikkatli izlemeyince gözden kaçması normal,
-dakika 8; ali güneş kale çizgisi üstünde uçarak elano' nun aşırtma topunu kornere çeliyor. (penaltı+kırmızı kart. kasımpaşa 82+ dakika 10 kişi.)
-dakika 58; atılan derin pasta Harry Kewell ofsayt çizgisini bozuyor, ofsayta girmeden top ile buluşuyor. İlk kontrolünü yapıyor ve topu önüne alıyor, direk kaleye yönelmiş durumda, ali güneş' ten bir adım önde ve hızı daha yüksek. ön hiçbir kasımpaşalı yok, kaleciden başka; arkadan yetişebilecek oyuncu da yok. Ali güneş Kewell' ı önce belinden yakalamaya çalışıyor sağ eliyle olmayınca sol eliyle formasını çekiyor. Kewell' ı indiriyor. (kırmızı kart)
-maçta ikinci yarı; arkadan, yüksekten gelen topu kontrol etmek için Kewell ve Koray kaleye doğru hızlanıyorlar. Kewell kontrol etmek için vücudunu hazırlıyor, top Koray' ın eline temas ediyor, yön değiştiriyor. Pozisyonda Kewell top ile buluştuğunda kaleci ile karşı karşıya kalacak.öte yandan kasımpaşa aleyhine; maç içinde hakem iki - üç pozisyonda ortasahadaki ikili mücadelelerde Galatasaray' lı oyuncuların faulünü es geçti.
O pozisyonda, Keita kolunu savuruyor fakat Sancak' a değmiyor. Sancak' ın da ona bir dirseği var oyunda. Devamında iki oyuncu da birbirlerine ikili pozisyonlarda sert giriyor. İkisine de sarı kart doğru. Sonucunda iki oyuncu birbiri ile uğraşmayı bırakıyor.
... "Yorum yapmıyayım" diyorsanız, ağzınızdan çıkan söze uyun ve yorum yapmayın.
' İstemem yan cebime koy '
Gerek yok böyle şeylere.
Kalınlaştırdığım pozisyonda Koray topun nereye düşeceğini kestiremiyor kart gerektirecek bir pozisyon değil o nedenle.
Ali Güneş'in kalecilik yaptığı pozisyon ise ben hakemin görmemesine çok şaşırdım ters açıda kaleye uzaklığı forvette kaleden dönebilecek topu tamamlayacak oyuncularla aynı mesafede ve görüşü çok net açık..
Trabzonspor
22.Eylül.2009, 15:58
Ali Güneş ne kurtardı be:DBirde diyo kiönce kafa vurmaya çalıştım ama uzanamayınca elle müdahele ettim.:D
DisCo
22.Eylül.2009, 16:14
Stad içerisindeki ağ ile başlayacağım ama nesini anlatayım bilemiyorum. Olacak iş değil.
Maç başladı ve dirençli bir Kasımpaşa vardı. Galatasaray'lı oyunculardan Mehmet Topal ve Mustafa Sarp'ın Kasımpaşa'yı küçük görmeleri kalemizde anormal pozisyonlar vermemize neden oldu. Dikkat ederseniz normalde uçarak savunma önüne dönen bu oyuncular hafifinde hafifi bir tempoyla koşuyorlardı. Birde hakem etkisi eklenince Kasımpaşa'nın direnci ilk yarı boyunca devam etti. İkinci yarıda ise siklet farkı ortaya çıktı ve Galatasaray maçı aldı götürdü.
Hakemi hiç konuşmaya gerek yok. Servet'in el görüp itiraza geldiği pozisyonu, Baros'un çaprazdan görüp el dediği pozisyonu önü apaçık olan ne hakem, ne yardımcıları ne de 4. hakem görebildi yada sorumluluk alma yüreği yoktu.
Şimdi bunu veremeyen bir hakem topluluğundan iki takım içinde adil olması beklenebilir mi?
bugra 1905
22.Eylül.2009, 17:10
Tebrikler Galatasaraya Rezil Bir yönetim gösteren Hakeme Rağmen Yendiler
Ali Güneşin Eli Baroşun Ofsayt Olmayan Golü Kewell'a Yapılan Hareket Keitanın Jeff Hardyleşmesi Gibi Bir ÇoK Pozizyonda Hatalıydı
Sonuç Olarak Galatasaray 3 Puanı Aldı Ve Yola Devam Ediyor Galatasaray Dün Puan Kaybetseydi Hakem Hataları Kesinlikle Daha Çok Konuşulurdu
DisCo
22.Eylül.2009, 17:27
Böyle hakem hatası konuşulur, hatta yıllara örnek olur.
Galatasaray yenilmedi ve konuşuyoruz. Yenilseydi daha da konuşulması bana göre hakkıdır. Hiçbir pozisyon olmasaydı ve sadece Baros'un ofsaytta kesilen golü olsaydı. Galatasaray yenildiğinde hakemi suçlamak saçmalık olurdu. Bir hata yaptı olabilir ama sen koskoca takımsın derdim.
Ancak bir hakem maçın skorunu bu kadar değişemez. 11 kişi ile 2.yarı çöken Kasımpaşa 10 kişi ile ne kadar direnebilirdi. Galatasaray fazla enerji harcamadan belki çok farklı bir skor yakalayacaktı. Belki de 10 kişi kalan Kasımpaşa daha iyi top oynamaya başlayacaktı.
Ellemek serbest!
Kimi pozisyon vardır ki "Böylesi 40 yılda bir olur" denir... Ancak Türk futbolseverleri, ülkenin 1 numaralı liginde aynı büyük hakem hatasını 6 günde 2 kez izleme ayrıcalığını yaşadı !.. Sezona aslında iyi bir başlangıç yapan hakemlerimiz bu 6 günde ne yazık ki önemli bir güven kaybı yaşattı.
HATALAR SERİSİ
Galatasaray-Kasımpaşa maçında Ali Güneş'in bir kaleci gibi plonjon yapıp topu eliyle çizgiden çıkarması futbolseverlerin en çok konuştuğu konu haline geldi !.. İlginç olansa aynı olayın 6 gün önce Denizlispor-Sivasspor maçında da yaşanmış ve yine hakemin penaltıyı görememiş olması...
NET PENALTI VE KIRMIZI KART GÜME GİTTİ
Kasımpaşa-Galatasaray maçında hakem İlker Meral'in Ali Güneş'in kaleciliğini (!) süzemeyip hem penaltıyı hem de kırmızı kartı es geçmesi daha çok konuşulacak gibi görünüyor. Ancak Galatasaray'ın maçı kazanması hem pozisyonun bir kaosu dönüşmesini hem de İlker Meral'ın çok daha ağır tepkiler görmesini engelledi. Yani bir bakıma Nonda sadece takımını değil hakemi de kurtardı. Çünkü sarı kırmızılılar puan kaybetseydi hiç kuşku yok ki ortalık yine yangın yerine dönecek ve sert tartışmalar başlayacaktı.
6 GÜNDE 2 BÜYÜK HATA
Bu arada işin bir diğer ilginç yanıysa bu pozisyonun bir benzerinin geçen çarşamba akşamı oynanan Denizlispor-Sivasspor maçında da yaşanmış olması. Karşılaşmanın 49. dakikasında Sivasspor atağında Cihan'ın vuruşunda Fahri kaleye giren topa kafa uzatmış ama aynı Ali Güneş gibi eliyle yaptığı müdahale ile golü önlemişti. Ancak karşılaşmanın genç hakemi Abdullah Yılmaz da net penaltıyı süzememiş ve korner kararı vermişti. Hakem panaltıyı görse 49. dakikada skor 0-0'ken Denizlispor 10 kişi kalacak ve Sivasspor penaltı atacaktı. Maç 1-1 sona erdi. Kırmızı beyazlılar olaya sert tepki gösterdi.
Ali Güneş
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=61448
Fahri
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=61257
Ne ağı vardı stadda?
örümcek ağı :D
şaka bir yana tribünün bir kısmını ayıran ağ kamerayı baya engelliyordu.
Hakemi beğenmedim. YETERSİZ. Yazık olacaktı az kala Gs'ye.
MaliKaya
22.Eylül.2009, 19:00
Rijjkard gercektende su anda GS icin bir lutufdur.
2. yari oyundan cikardigi yildizlar formda Baros ve su anda takimin en iyi 2. oyuncusu olarak gorunen Elano.
Oyuna aldigi oyuncular yine bu takimin en etkili isimlerinden Keita ama yedek Nonda ki maci ceviren en etken 2 isim bunlardi.
Hele ilk goldeki Keita'nin muthis pasi.
barahir
22.Eylül.2009, 20:22
Hakem yatsın kalksın Nonda'ya dua etsin.. Maçın özeti budur..
ThersoN
22.Eylül.2009, 22:28
üst düzey rezillik..
Elano formsuz sanırım. Henüz keita, baros, arda, kewell gibi yıldızların yaptığı İLK başlangıcı yapamadı.
Selman Ozturk
23.Eylül.2009, 01:37
Selman abi bu şekilde bakarsak zaten yıllardır ilerliyemediğimizi görürüz. Her hakem hatası sonuca etki etmezmi? Bu senede malesef hakemlerimiz kötü ama böyle eleştirerek yıllardır hiç birşey ilerliyemedik. Farzedelim bu hakemde silindi, maç alamadı. Kime verecekler maçı. Fırat Aydunus, Cüneyt Çakır yok oluyorlar sadece bir maçtaki hataları yüzünden. Keita maç sonunda bir röportaj verdi ki bunuda işitmişsin yanlış anlamadıysam. Hakemler rahat bırakılmalı 90 dakikalık bir maçın her dakikası,her pozisyonu, her hareketi incelenirse elbet hata bulunur. Birde geçenlerde bir kanalda şampiyonlar liginden bir kaç maç izledim de bir yorumcu çıktı yabancı hakemlerin hatalarını eleştirdi :):)
Hakem bugün elinden geldiğince oyun oynatmaya çalıştı. Benim seyirci olarak istediğim budur. Oyun 30 saniyede bir durmasın. Sertliğe belirli bir yere kadar taviz verilsin..
Son olarak Maç bizim için çok rahatdı tabi benim görüşümdür. 90 Dakikada sayısız pozisyona girip atamıyorsak, rakibe top göstermiyorsak, üstünlüğümüzü kabul ettiremiyorsak rahat bir maçtır kriterlerimce. Gol oyunun meyvesidir atarsın kazanırsın, yersin kaybedersin. Oyun olarak çok rahatdık keza galibiyet olarakda. Sadece goller gecikti bukadar. Teşekkürler.
.
.
.
Anılcım kimse hakemi silelim, atalım, yakalım, yıkalım demiyor ki. Elbette bu arkadaşlara sahip çıkacağız.Ancak bu körü körüne bir sahiplenme olmamalı. Bu tür bir sahiplenme hakemlerimizi de futbolumuzu da ileri götürmek yerine başladığı yere döndürür.
Bizim insanımız ne yazık ki eleştirilmedikçe, övgü aldıkça "Oldum" havasına giriyor. Bu mentaliteden bir türlü kurtulamadık. Büyük bir problem. 18 yaşındaki genç oyuncularımız aldıkları ilk övgüden sonra "Ben oldum" diyerek çalışmayı bırakıyorlar. Şimdi biz de kalkıp bu taze hakemimizin bu doğaüstü hatalarını eleştirmezsek "Ben oldum" diyerek çalışmayı, ilerlemeyi durdurmayacak mı? Elbette durduracak.
Bu hususlarda bizim ülkemizde eleştirilmek değil, eleştirilmemek başarısızlığı getirir.
Yıllarca hakemliğin piri olarak lanse ettiğimi Pierluigi Collina'nın bir olayını aktarayım:
2000'li yılların başında bir İtalya Süper Kupası maçı. Maç bitiminde futbolun çok bilmişleri ellerine mikrofonları alarak televizyonda Collina'nın maç içerisindeki birkaç hatasını kritik etmeye başlıyorlar. Programın sunucusu "Bu kadar yeterli" diyerek eleştirileri yarıda kesiyor. 5 dakika sonra Collina canlı yayına bağlanıyor ve sunucuya şu sözleri sarfediyor : "Az önce benim ilerlememi, gelişmemi sağlayacak bir tartışmayı yarıda kestiniz.Lütfen müsaade edin beni eleştirmeye devam etsinler.Ben de doğrularımı ve yanlışlarımı farklı ağızlardan dinleyerek bugünkü performansımı etüd edeyim."
Yapıcı eleştiriler hepimize lazım...