Log in

View Full Version : Panorama Turkcell Süper Lig

TR.CaPTaiN
29.Eylül.2008, 22:55
FUTBOLCU Ceyhun Eriş (Ankaragücü)

Ankaragücü'nün Gaziantep deplasmanında 1-0 geriden gelerek 3-1 kazanarak elde ettiği üç puanda üç golün de asistini yapan Ceyhun Eriş'in büyük katkısı oldu. Geçmiş yıllarda olduğu gibi form tutan Ceyhun, takımına önemli bir katkı sağlamış oldu.

TAKIM
ANKARAGÜCÜ
100. yılına büyük umutlarla giren ancak sezona kötü bir başlangıç yapan A.Gücü, G.Antep deplasmanında taraftarlarını sevindirdi. Sarı-Lacivertliler, 1-0 yenik düştükleri maçta oyundan kopmadı ve zorlu rakibinden 3 puanı 3 golle almasını bildi.

TEKNİK DİREKTÖR
Rıza Çalımbay (Eskişehirspor)
Eskişehirspor ile birlikte başarı çıtasını yükseltmeye devam eden Rıza Çalımbay, Ali Sami Yen'e 6/6 yaparak çıkan G.Saray'a dur demeyi başardı. Öncelikli hedefi olan beraberliği elde eden Çalımbay, takımını ligde üst sıralarda ve namağlup tutmayı da bildi.

HAFTANIN OLAYI
Tribündeki gerginlikler
Önce Antalyaspor taraftarının tehditvari 'formalı kimseyi gezdirmeyiz' açıklaması ama elbette gezen Fenerbahçeliler, sonrasında Bursa'da Diyarbakırspor aleyhine zaman zaman dozu kaçan tezahüratlar ve nihayetinde tribünlere sıçrayan gerginlik, son olarak ise Ali Sami Yen'de maç öncesi ve sonrası Eskişehirspor takım ve taraftar otobüslerine yapılan taşlı saldırı ve maç sonunda statta tribünler arasında yaşanan nahoş hadiseler...

HAFTANIN HAKEMİ
ÖZGÜÇ TÜRKALP
Ligde tecrübe kazanıp, hızlı bir şekilde formunun zirvesine çıkmaya başlayan Özgüç Türkalp, Bursa'da da olumlu not aldı. Kalkan ele çaldığı penaltı ve taç atışından kalecinin elle oynamasına verdiği endirekt vuruş kararlarını doğru yorumladı. Zorluk dereceli maçlar için aday hakemler arasında olduğunu bir kez daha kanıtladı.

HAFTANIN RAKAMI: 4
Fenerbahçe, Antalyaspor karşısında 4. deplasman maçından 4. galibiyetiyle ayrılırken Bursaspor ligdeki 4. galibiyetini 4-0'lık skorla Diyarbakır'dan aldı. Ligde 4 takım namağlup unvanlarını devam ettirirken Manisaspor ve ligde 4. sırada yer alan Eskişehirspor ise 4. beraberliklerini aldı.

HAFTANIN İNCİLERİ

Alanzinho'yu yanlış zamanda süreceksin... Ondan sonra sakatlıktan daha çıkmamış Yattara'yı oyuna alıp Alanzinho'yu oyundan çıkaracaksın... Ayıptır! Bir futbolcuyu yemenin en güzel yolu budur. Şimdi Alanzinho'ya ceza verip rahatlarsın! Netice ne olursa olsun, teknik direktöre bir şeyler anlatmadıkça Trabzon'un işi hiç de iyi değil. Kaleci Sylva'nın yediklerini Tolga yeseydi, bu taraftar ne yapardı, onlara soruyorum. Serdar Bali - Star

Dokuz sene sonra ilk kez rakip olarak çıktım. Heyecan ve değişik duygular bir aradaydı. Maç başlayana kadardı tabii bunlar, düdük çaldıktan sonra profesyonellik devam ediyor. Galatasaraylı futbolcular her zaman arayıp soruyorlar. Hepsi kardeşlerim benim. Ümit Karan - Eskişehirsporlu futbolcu

Bunca yıldan beri birçok başarı kazanan bu oyuncular takımı eski haline getirecektir. Suç varsa benimdir. Yaşanan sıkıntılara rağmen, kaosa rağmen Sivasspor sezonu hak ettiği yerde bitirecektir. Bülent Uygun - Sivasspor Teknik Direktörü

7'de 7 yapmak çok güzel. Bu seriyi sürdürmemiz gerekiyor. Sorunumuz şu; yüksek tempoya ulaşamıyoruz. 3-4 tane topumuz direkten döndü. Kazanmasını biliyoruz, kazanmayı da biliyoruz. Aykut Kocaman - Fenerbahçe Sportif Direktörü

Alanzinho, oyundan çıktığı için çok üzgün. Tabii bir oyuncu sonradan oyuna girip, 25 dakika oyunda kalıp sonra çıkarsa morali bozulur. Ama şu anda biz nasıl çalışıyorsak onun da aynı çalışmayı göstermesi gerekiyor. Gustavo Colman - Trabzonsporlu futbolcu

Yenilmezlik bizim üstümüzde baskı yaratmıyor ancak yenilince yaratır. Hedefimize doğru yavaş yavaş gidiyoruz. Evet namaplup olmak güzel ama bunu sürdürmek önemli... Thomas Doll - Gençlerbirliği Teknik Direktörü

Bu sezon, benim G.Saray'a ilk geldiğim sezona benziyor. Geçen yıldan çok farklı. Şu anda takım ruhunu yakalamış durumdayız. Galatasaray'dan ayrılırsam Avrupa'ya giderim. Shabani Nonda - Galatasaraylı futbolcu

Golü Ümit Karan için attım. Bizim takımımızın kaptanı.. Zaten kim gol atsa Ümit'e armağan edecekti. Ben de golü Ümit'e armağan ediyorum.. İlk yarı Galatasaray bizden daha iyi oynadı. Galatasaray büyük takım, biz de iyi oynadık. Puan aldığımız için mutluyum. Mehmet Yılmaz - Eskişehirsporlu futbolcu

MEDYA ANALİZ
D Spor, Rize'nin yerel kanalı mı?

Bank Asya Birinci Lig maçlarını yayınlayan D Spor bu sezon ilginç bir çizgide gidiyor. Ligin ilk 6 haftasında 5 tane Rizespor maçı yayınlayan kanal önümüzdeki üç haftada iki maçını daha verecek Yeşil-Mavili ekibin. Yani 9 haftada 7 maç. Ligde 18 takımın bulunduğu göz önünde tutulursa eğer bunun nasıl bir temele dayandığı pek açıklayıcı olmuyor!

http://img14.imageshack.us/img14/3293/111ay.jpg (http://img14.imageshack.us/i/111ay.jpg/)

Zaman

TR.CaPTaiN
23.Eylül.2009, 15:57
Zaman gazetesinin futbol sayfasındaki Panorama bölümünü buraya taşımaya çalışacağım. Haftanın fotoğrafı, futbolcusu, incileri gibi başlıkların olduğu hoş bir sayfa.

Haftanın fotoğrafı:

http://img17.imageshack.us/img17/7452/bilica.jpg (http://img17.imageshack.us/i/bilica.jpg/)

Meğer Bilica'nın bir bildiği varmış!

Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının 34. dakikasında ilginç bir sahne yaşandı. Bu bölümde İstanbul'un Sarı-Lacivertli ekibi serbest vuruş kazandı.

Kanarya'nın Brezilyalı stoperi Bilica, Belediyesporlu futbolcuların kurduğu barajın arkasına geçerek rakip oyuncuların ve kalecinin dikkatini dağıttı. Atışı kullanan vatandaşı Vederson'a ise Bilica'nın şaşırttığı barajın içinden topu filelere göndermek kaldı...

HAFTANIN İNCİLERİ

Biz semt takımıyız. Taraftarlarımızdan kopmamak için sezon başında kombineyi 100 lira tuttuk. Buna rağmen 800 kombine sattık. Amacımız 3 bin kombine satmaktı. Bu maçın biletlerinin 120 lira yapılması Galatasaray Kulübü'ne yapılmış herhangi bir saygısızlık değil. Tamamen sporseverlere güzel bir maç seyrettirmek amacıyla yapılmıştır.
Arif Şengül
Kasımpaşa Yöneticisi

_________

Her türlü ihtimali düşüneceğiz; bunların arasında istifa da var.
Mustafa Denizli
Beşiktaş Teknik Direktörü

Bırakmak gibi bir düşüncem kesinlikle yok. İstifam söz konusu bile olamaz!
Mustafa Denizli
Beşiktaş Teknik Direktörü

Vallahi rezalet, billahi rezalet, ne zaman görücez biz bir galibiyet?
Beşiktaş tribünleri

Bu taraftar 6/6 galibiyeti ne zaman görmüş?
Christoph Daum
Fenerbahçe Teknik Direktörü

Bu başarısızlıkta herkesin payı var ve Mustafa Denizli ile Yıldırım Demirören'in istifa etmesi lazım.
Levent Erdoğan
Beşiktaş Asbaşkanı

Eğer Dos Santos'un son 3 maçlık performansını Uğur yaşasaydı 30 bin kişi küfür ederdi. Twente maçını da izledim, bugün de izledim, hiçbir şey yapmıyor. Yoğun maç temposunu kaldıramıyor.
Rıdvan Dilmen, NTV Spor

Bence Beşiktaş, Fenerbahçe'den de Galatasaray'dan da iyi futbol oynuyor.
Hakan Şükür, TRT Stadyum

Bu kadar çok oyuncuyu bir sezon başında bir hocaya verirseniz, ne ideal kadrosunu kurabilir ne de istediği verimi alabilir. Elimizdeki kadro ile daha 2 maç üst üste aynı defans kurgusuyla çıkmadık. Sürekli değişen oyuncu yapısına sahibiz. Bu bayram öncesinde taraftarımızı üzdüğümüz için biz de üzgünüz. Ancak bayramdan sonra taraftarımızın başını dik tutacak Ankaragücü'nü herkes görecek.

Hikmet Karaman
Ankaragücü Teknik Direktörü

Yaptığımız transferlerin doğruluğunu hep söyledik, hata yaptığımız yeri de söyledik. İki haftada alınan galibiyetlerle takımın havası değişti. Çok başarılı olacağımıza inanıyorum.

Sadri Şener
Trabzonspor Kulübü Başkanı

Bu kötülüğü ancak belli bir seviyede düzeltebiliriz ama yeniden şampiyonluk hesapları yapılması bence ütopik bir davranış olur; Beşiktaş için bu sezon bitmiştir.

İhsan Kalkavan
Beşiktaş eski yöneticisi

FUTBOLCU
Nonda (Galatasaray)
Her takıma Nonda gibi profesyonel futbolcu lazım. Yedekliği asla sorun etmeyen Fransız yıldız, sadece işini yapmakla meşgul oluyor. Kasımpaşa maçında da ikinci yarı oyuna giren Nonda, 45 dakikaya üç gol sığdırmayı başardı. Takımını mağlubiyetten kurtarıp galibiyete taşıdı.

TAKIM
Kayserispor
Tarihlerinde ilk defa İnönü'de Beşiktaş'ı mağlup etmeyi başardılar. 1-0'lık galibiyeti elde ederken de sıkı bir oyun disiplini ve yardımlaşma ruhu sergilediler.

TEKNİK DIREKTÖR
Rıza Çalımbay (Eskişehirspor)
Ligde 6. hafta geride kalırken takımı Eskişehirspor'u namağlup bir şekilde 3. sırada tutan Rıza Çalımbay, bu hafta da çekişmeli geçen bir maçta Gaziantepspor engelini de aşmasında önemli rol oynadı.

HAFTANIN OLAYI
Tribün protestoları

Bu haftaya damgasını tribün protestoları vurdu denilebilir. Önce Beşiktaş tribünleri yönetim, teknik heyet ve futbolcular ile maçın hakemi Bünyamin Gezer'i; sonrasında Ankaragücülüler hocaları Hikmet Karaman'ı, Fenerbahçeliler takımın kötü oyununu ama özellikle de Colin Kazım'ı protesto ettiler. Haftanın son maçında ise Kasımpaşa tribünleri kendi yönetimlerini protesto ederken bilet fiyatları için 'fırsatçılık' tabirini kullanan Adnan Polat da maçı kendi taraftarı arasında izleyerek yine Kasımpaşa yönetimini protesto etti.

HAFTANIN HAKEMİ (Kuddusi Müftüoğlu)
Hafta içi Denizlispor ile oynadığı erteleme maçında hakem hatasından dolayı puan kaybeden Sivas'ın, 3 gün sonra kendi evinde yaptığı karşılaşmada işi zordu. Psikolojik açıdan olumsuz şartlar altında oynanan maçta, yardımcı hakemleriyle uyumlu göründü. Sonuca etki edebilecek hatadan uzak bir yönetim göstermesi MHK ve kendisi için artıydı. F.Bahçe-İstanbul Bld. maçında düdük çalan Hüseyin Göçek de alkışı hak etti.

HAFTANIN RAKAMI: 6
Ligin 6. haftası geride kalırken Galatasaray ve Fenerbahçe 6 maçta 6 galibiyet alarak yollarına devam ettiler. Kasımpaşa ise 6 maçın 6'sını da kaybetmiş oldu. Beşiktaş 6 maçta 6 puanda kalırken G.Antepspor, Antalyaspor ve İstanbul B.B. de 6 puanla sıralandılar. Trabzonspor ise Antalya'yı da yenerek son iki haftayı 6 puanla kapatmış oldu.

Zaman

uAburak89
23.Eylül.2009, 16:05
Kasımpaşa yöneticisinin açıklaması şaka gibi..

RaSenGan
23.Eylül.2009, 18:25
Nonda hangi ara Fransız oldu :D

DenizlispoR
23.Eylül.2009, 18:52
Kasımpaşa yöneticisinin açıklamasını 2 kere okuduktan sonra anladığım tek şey "" bu :n:.

CeNTeR_TR
23.Eylül.2009, 19:21
Daum'un dediğine imzamı atıyorum :0:

ThersoN
23.Eylül.2009, 19:36
bu ülkede konuşmayı bilmeyen bazı isimler yönetici, spor yorumcusu falan oluyor, neyimiz normal ki bunlara şaşıralım!

TR.CaPTaiN
07.Ekim.2009, 16:01
HAFTANIN FOĞRAFI

'Hayat seninle güzel Alex'

http://img14.imageshack.us/img14/9851/alexwt.jpg (http://img14.imageshack.us/i/alexwt.jpg/)

HAFTANIN İNCİLERİ

Geçen sezonki havamızda değiliz. Gerek sahada gerekse idmanlarda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah problemleri ortadan kaldıracağız. Ancak şu anki problem, problemin ne olduğunu bilememek. Egemen Korkmaz

Biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Beşiktaş Kulübü başkanı, yönetim kurulu üyeleri, sporcu ve teknik adamlarına karşı yapılan saldırıyı kınıyor, bu tür çirkin saldırı, ölçüsüz tepkilerin sona erdirilmesi konusunda atılacak ve atılması gereken her adımda Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Beşiktaş'ın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu

Taraftarlarımız bize inansınlar, bize güvensinler. Taraftarlarımız tepkisini gösterdi. Tamam, biz şimdi bu maçtan ders alalım. Ancak taraftarlarımız bundan sonra bizi yeniden desteklemeye devam etsinler. Rüştü Reçber

Taraftarın beklediği maçtı. Goller attık, kazandık, sanırım herkes mutlu şekilde evine dönüyor... Futboldan daha ne bekleyebilirsiniz? Verdiğimiz mücadele olağanüstüydü. Mükemmel oynayan oyuncularımız vardı, 3 gol attık. Bir maçtan daha ne bekleyebilirsiniz ki? Cristoph Daum

Colman, penaltılarda hep o köşeye vuruyordu. Değiştirmeyeceğini biliyordum. Yine o köşeye vurdu. Mahmut Bezgin - Gaziantepspor Kalecisi

Beşiktaş taraftarı geçen seneki iki kupanın nasıl geldiğini biliyor. Çünkü bu takım yapamıyor, geçen sezon diğer ikisi yapamadığı için kupalar alınmıştı. Bu takım çalışmıyor! Mehmet Demirkol - TRT Stadyum

Bireysel olarak değil, takım olarak bu maçı kaybettik. Bu maçı takım olarak bıraktık. Duygular bu kadar yüksekken bir şeyler konuşmak doğru olmaz, bunları sonra konuşmak lazım. Hayal kırıklığına uğradım... Frank Rijkaard

Haksız bir galibiyet almak benim yapımda yok. Oyuncularım da gol attıktan sonra önde olmanın verdiği psikolojiyle yerde çok kaldı. Onlara böyle bir talimat vermedim. Çalınmış bir galibiyeti kabul edemem. Yanlış bir şey yaptıysak Eskişehirspor ve taraftarlarından özür dileriz. Tolunay Kafkas

Onunla geldik onunla gideriz diye bir şey yok. Bülent Uygun, profesyonel bir isim. Ben ise Sivaslıyım; gidecek yerim yok. Başka bir yere gitmem söz konusu bile olamaz. Öldüğümde cenazem de Sivas'a gelecek. Yani onunla geldik onunla gideriz diye bir şey olamaz! Mecnun Odyakmaz

MEDYA ANALİZ

Ters Köşe

NTV Spor'da yayınlanmaya başlayan Ters Köşe adlı program, ilk başlarda tam olarak rayına oturmamış gibiydi. Ancak son haftalardaki moderatör değişikliğiyle birlikte Murat Kosova, Cem Dizdar, Kanat Atkaya üçlüsü kıvamını bulmuş gibi görünüyor. Türk futboluna ters köşeden bakan, sohbetin sağlam olduğu bir program olmaya başladı...

FUTBOLCU
Murat Duruer (Ankaragücü)
Ankaragücü'nün genç futbolcusu Murat, takımının 3-0 kazandığı Galatasaray karşılaşmasında öncelikle çok iyi futbol oynadı. Sonrasında ise oyunun kaderini belirleyip gollerin kapısını açan ilk gole imza attı. Böylece attığı gol de onun başarısının ödülü oldu.

TAKIM
ANKARAGÜCÜ
Ligin namağlup takımlarından ve şampiyonluk adaylarından Galatasaray'ı önemli bir skorla mağlup etmeyi başardılar. 3-0'lık galibiyet, 100 yıllık Ankaragücü tarihinde de özel bir yere geçti.

TEKNİK DİREKTÖR
Hikmet Karaman (Ankaragücü)
Sezona büyük umutlarla başlayan ancak çalkantalı bir dönem geçiren Ankaragücü, haftanın en flaş galibiyetine imza attı. Sarı-Lacivertli takımın tecrübeli teknik direktörü Hikmet Karaman, Frank Rijkaard'lı G.Saray'ın ilk yenilgiyi tatmasında büyük rol oynadı. Takımını bu maça iyi motive eden Karaman, güçlü rakibi karşısında modern futboldan taviz vermedi.

HAFTANIN OLAYI
İnönü'de gergin gece
Beşiktaş tribünleri Yıldırım Demirören ve yönetime karşı sert bir tepki verdi. Ancak bütün tribün aynı fikirde değildi. Demirören lehinde pankart ve sloganlar da olunca muhalif grup ile yönetim yanlısı grup arasında şiddetli tartışmalar başladı. Tribünlerin muhtelif yerlerinde kavgaların yaşandığı gece, uzun yıllar unutulmayacak gibi görünüyor.

HAFTANIN HAKEMİ (FIRAT AYDINUS)
Psikolojik atmosferi, tepkileri ve beklentileri çok farklı olan Beşiktaş-Denizlispor maçını, sıfır hataya yakın bir yönetim ile tamamladı. Kabul edilen bir yönetim gösteren Fırat Aydınus, zorluk derecesi çok üst düzey olan karşılaşmadaki üst düzey performansıyla haftanın hakemi olmayı hak etti.

HAFTANIN RAKAMI: 3
Fenerbahçe 3 puan serisine evinde 3 gol atıp yine 3 puan alarak devam etti. Ankaragücü ise evindeki ilk 3 puanına Galatasaray'ı 3 golle geçerek uzanırken, bu haftaya namağlup olarak giren 3 takım daha bu unvanlarını kaybetti. Bursaspor ise ligdeki son 3 maçını da 3 puanla kapatarak ligdeki 3.lüğünü devam ettirdi.

GOL KRALLIĞI
Futbolcu Takım Gol

Nonda (Galatasaray) 6
Baros (Galatasaray) 4
Kahe (Gençlerbirliği) 4
Makukula (Kayserispor) 4
Souza (Gaziantepspor) 4

Zaman

SAİT71
07.Ekim.2009, 16:04
Makukula, Ceyhun Eriş, Alex ve Volkan Demirel i bu hafta ayrı bir köşeye koyuyorum.. :)