View Full Version : Skandal!..
bugra 1905
23.Eylül.2008, 22:52
Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Son oynanan Kasımpaşa-Galatasaray maçında, Ali Güneş’in topu eliyle çıkarması spor basınında skandal olarak değerlendirildi. Gerçektende o pozisyonu görmeyen hakem büyük bir skandala imza attı! Ancak daha büyük bir skandal, bu maçtan yalnızca 5 gün önce oynanan Denizlispor-Sivasspor maçında aynı pozisyonun yaşanmasına rağmen spor basını tarafından görülmemesi!Türkiye’de maalesef futbol kuralları 3 büyük (!) takıma göre işliyor,o takımlara en küçük bir haksızlık yapıldığı zaman gündeme geliyor. Galatasaray maçı 3-1 kazandığı halde,hakemin hatası bu kadar ses getiriyor,ya birde puan kaybetseydi ne olurdu acaba? Oysa, Sivasspor çok ihtiyacı olduğu bir dönemde hakem Abdullah Yılmaz tarafından resmen katledildi,ama ertesi gün herkes unuttu!
Şunu çok samimi ve açık olarak bir kez daha belirtmek istiyorum. Zaman zaman İstanbul takımlarına ( Fener, Galatasaray ve Beşiktaş) karşı duyduğum antipatiyi yazıp, “Eğer birazcık içinizde Sivaslılık duygusu varsa başka takım tutmazsınız,çocuklarınıza Sivasspor’dan başka takımın formasını giydirmezsiniz” dediğim zaman,bana çok katı olduğum söyleniyor. Evet bu konuda gerçekten çok katıyım! Sivaslı olup, Sivas’ta yaşayıpta başka takımın peşinden koşanlara kesinlikle hoş görüyle bakmam! Spor basınının bu çifte standartını gördükten sonra bu takımlara nasıl sempati duyabilirim ki?
Bakın çok çarpıcı bir örnek daha vereyim. Geçen hafta,Kayserispor İstanbul’da Beşiktaş’ı yendi. Aman Allah’ım! O akşam ve ertesi gün yapılan hemen hemen bütün haber ve yorumlarda Kayserispor’u adeta linç ettiler! Neymiş efendim,yere yatan kalkmamış,Cangele rakibi ve tribünleri tahrik edici futbol oynamış vs. Hakemin maçı 6 dakika uzattığı hiç söylenmiyor! Sanki ilk defa önde olan bir takımın futbolcusu zaman geçirmek için yere yatıyor. Eğer maçı Beşiktaş kazansaydı, ne yere yatan futbolcu gündeme gelirdi, ne de Cangele’nin adından söz edilirdi. Türkiye’de bu zihniyet, bu çift standart değişmedikçe, gerçeklerin ortaya çıkmasının zor olduğu görüşündeyim.
Tekrar Sivasspor’a dönecek olursak,Denizli maçında hakem Sivasspor aleyhine büyük bir skandala imza attı,olan Sivasspor’un iki puanına ve yaklaşık 200 bin TL’sine mal oldu (Federasyonunun verdiği galibiyet parası ve PFDK’nın verdiği 10 bin 500 TL verdiği ceza) Kimsenin umurunda değil.
Asıl “Skandal” bu!....
------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu Okuduğum Güzel Yazıyı Sizler Paylaşma Gereği Düşündüm Arkadaşlar:)
El Barto
23.Eylül.2008, 22:58
Herkes kendi düşüncelerini yazmakta özgür tabiki ama ben yazara pek katılmıyorum. Geçen senede aynı basın yok muydu bu ülkede? Sivasspor iyi giderken heryerde haberleri çıkıyordu vs. ama şimdi takım kötü gidince yandaş medya kahrolsun İstanbul naraları atıp başarısızlığı ve basiretsizliği birilerinin üzerine yıkma çabası var gibi Sivas'ta.
Çok net hatırlamıyorum geçen seneyi ama bir Trabzon Sivas maçıydı sanırım Umut'a bir hareket yapıldı o uzayda bile penaltıydı. Maçın skorunu hatırlamıyorum ya da o maç mı onu bile doğru düzgün hatırlamıyorum ama ozamanda kıyametler kopmadı. Çıkıp bir Trabzonsporlu kahrolsun İstanbul demedi. Yani işler iyi giderken hiçbirşey yok herşeye eyvallah. İşler biraz kötü gitmeye başlayınca suçu birilerine atma birilerine kabahat bulma çabası. Sivasspor çok yanlış yolda.
ShevAnil
23.Eylül.2008, 22:59
Denizlispor - Sivasspor maçındaki olayda yeterince dile getirildi. Neyi bekliyordu 3 büyük takımın maçındaki bir olaydan daha fazla yankı bulmasınımı.
Trabzonspor
23.Eylül.2008, 23:03
Emre çok doğru hatırlıyorsun evet O maçtı ve %1milyon penaltıdy ama verilmedi daha neler olmuştuda neyse tekrar tekrar o konulara girmeyelim.Sivasa çok tölerans sağlandı geçen yıl ama adamalr hala bunlar bizi şampiyon yağmak istemiyor dedi durdu.Bu yılda başarısız olduklarında yine bir kulp aramaya başladı ama bu ülkede onların yaptığını çok anadolu kulübü yaptı Sivasında sonu onlar gibi oldu işte.
Zamanında zonguldakta 3. olmuştu ligde şimdi amatör kümede bunlar hep olacak.
bugra 1905
23.Eylül.2008, 23:03
Herkes kendi düşüncelerini yazmakta özgür tabiki ama ben yazara pek katılmıyorum. Geçen senede aynı basın yok muydu bu ülkede? Sivasspor iyi giderken heryerde haberleri çıkıyordu vs. ama şimdi takım kötü gidince yandaş medya kahrolsun İstanbul naraları atıp başarısızlığı ve basiretsizliği birilerinin üzerine yıkma çabası var gibi Sivas'ta.
Çok net hatırlamıyorum geçen seneyi ama bir Trabzon Sivas maçıydı sanırım Umut'a bir hareket yapıldı o uzayda bile penaltıydı. Maçın skorunu hatırlamıyorum ya da o maç mı onu bile doğru düzgün hatırlamıyorum ama ozamanda kıyametler kopmadı. Çıkıp bir Trabzonsporlu kahrolsun İstanbul demedi. Yani işler iyi giderken hiçbirşey yok herşeye eyvallah. İşler biraz kötü gitmeye başlayınca suçu birilerine atma birilerine kabahat bulma çabası. Sivasspor çok yanlış yolda.
Abicim Fedarasyona Yürüdüler Ya:)
Fietra 10
23.Eylül.2008, 23:08
Abicim Fedarasyona Yürüdüler Ya:)
Bursa deplasmanında Sercan'ında maçtan sonra 'vicdanım sızladı' dediği golden sonraydı o..
El Barto
23.Eylül.2008, 23:08
O kadarını takip etmemişim demek ki. :) Ama sadece o penlatı pozisyonu için olduğunu sanmıyorum bu yürüyüşün.
Ama ne bileyim Sivasspor bu kadar düşmemeli yahu. O penaltı verilse ne olur verilmese ne olur şimdi. 1 puanı var Sivas'ın hadi 4 olsun. ee 6 hafta geçti yahu. Başarısızlık varsa bu bir maçta çalınmayan penaltıya endekslenmemeli.
Birde sanki yeni veya ilk defa olan birşeymiş gibi 3 büyüklerin maçlarında olanlar göz önünde vs. denmiyor mu. Yahu bu yıllardır böyle değil mi? Türkiye'de futbolun çarkını döndüren takımlar bunlar heralde onların maçlarındaki hatalar daha fazla göz önünde olacak, zaten gö önünde olan takımlar onlar. Yoksa Anadolu'daki diğer maçlarda neler dönüyordur kimbilir canlı seyredebilme imkanı olanlar biliyorlar sadece. Şike dedikoduları ayyuka çıktığında hep denmez mi bu o maçlarıda canlı syredebilsek vs. diye.
Bunlar hep takımların göz önünde oluşlarıyla alakalı durumlardır. Elbette bir Sivas, Antep, Bursa vs. maçlarıda göz önündedir son dönemlerde ama ulusal basında yankı bulmasından çok yerel basınlarla iş götürülür.
Trabzonspor
23.Eylül.2008, 23:11
Sadece o maçtan sonra yürünmedi Buğra saymaya başlamıyayım şimdi burda geçen yıl olanları.
LaigLeNoiR
23.Eylül.2008, 23:16
Yahu onu diyorsunuz da Giresunspor maçı kendi sahasında oynamadı diye 10bin tl ceza aldı bu hafta PFDK'dan onu da söyleyin :) Sahamız bakımda başka sahalarda oynuyoruz orada bile ceza yiyoruz yani o derece.
bugra 1905
23.Eylül.2008, 23:16
Ben Bilmem Mustafa Abi
Ben İlk Defa Bir Takım Taraftarının Federasyona Yürüdüğünü Geçen Sene Trabzonlulardan Görmüştüm
Sivaslılar Adam Akıllı Toplanıp Yürürse Siz Düşünün Olayı İstanbulda Sırf 1 Milyon Küsür Sivaslı Var
Crocodile1963
23.Eylül.2008, 23:23
Hep aynı şeyleri tekrarlayıp duruyoruz ancak bir sonuç aldığımız yok. Son 1 haftadır forumdan sıkıldım. FM 2010 Türkçe bölümünde aynı kısır tartışmalar, transfer bölümünde Arda görüşmesi vs.
Federasyona yürüsen nolur yürümesen nolur. 3 puanı geri verdiler mi ? Hayır.
İstanbul'da 1 milyon Sivaslı varsa ne olucak. Tepkini önce stadyumunda vermelisin. . .
LaigLeNoiR
23.Eylül.2008, 23:24
Aynı durum Giresun'da da var. Giresunspor taraftarları da toplanıp Federasyona yürüyüş düzenleyecekler. Takip edenler bilir son haftalarda neler olduğunu ligde.
Trabzonspor
23.Eylül.2008, 23:25
Ben Bilmem Mustafa Abi
Ben İlk Defa Bir Takım Taraftarının Federasyona Yürüdüğünü Geçen Sene Trabzonlulardan Görmüştüm
Sivaslılar Adam Akıllı Toplanıp Yürürse Siz Düşünün Olayı İstanbulda Sırf 1 Milyon Küsür Sivaslı Var
Konu nerde ne kadar Sivaslı Trabzonlu olduğu değil burda onun tartışmasına kimseyle girmem.Banane kim nerde yaşıyorsa.
Evet bizim taraftarımız yürüdü bizim taraftarımız bu takımın peşinden ölümede gitti.Yapılanlar haksızlıksa bu taraftar herşeyi yapar.
Fietra 10
23.Eylül.2008, 23:26
Ben Bilmem Mustafa Abi
Sivas ilE Sivasspor gerçeğini ayırmak lazım..Sormazlarmı adama 1 milyon Sivaslı niye olimpiyatı dolduramıyor diye ;;)
bugra 1905
23.Eylül.2008, 23:29
Sivas ilE Sivasspor gerçeğini ayırmak lazım..Sormazlarmı adama 1 milyon Sivaslı niye olimpiyatı dolduramıyor diye ;;)
Olimpiyat Stadı İşkence Eziyet Gitmeselerde Kızmam Hiç ;;)
nannar
02.Ekim.2008, 09:09
:) Bir Sivas'lı olarak memleket takımının fanatiği olman güzel ancak Sivasspor kimseye kızmadan önce kendi içinde Bülent Uygun'un geçen sezon sonunda kadro seçmi,gönderilen oyuncular ve yeni transgferler konusundaki seçimleri irdelesin... Resmen bindiği dalı keserek Sivasspor'u sıradan bir kulüp haline geri çevirdi :) Bunun çifte standartla ya da başka nedenlerle alakası yok...Bence tek suçlu Transfer komitesi ve Bülent Uygun'dur....
Trabzonspor
24.Eylül.2009, 17:27
Ya işte daha bir stada takımını desteklemeye gitmiyolarsa onun için yürümezlerde ölmezlerde.
El Barto
24.Eylül.2009, 17:27
arkadaşlar benim verdiğim sadece bir örnekti. İşi Trabzon Sivas çekişmesine dönüştürmeyin.
Fietra 10
24.Eylül.2009, 17:30
arkadaşlar benim verdiğim sadece bir örnekti. İşi Trabzon Sivas çekişmesine dönüştürmeyin.
bencede...
DisCo
24.Eylül.2009, 17:33
Malesef ki bu Türkiye'nin değil Sivasspor'un ayıbıdır.
Bu pozisyon gündemde yer edindi. Galatasaray'ın pozisyonuda gündemde yer edindi.
Galatasaray'ın başına gelen bu durumun gündemden düşmemesinin sebebide takımın,camianın,taraftarın ve Galatasaray medyasının büyüklüğünden geliyor.
Sivasspor kendi başına gelen bir olayı gündemde tutamıyorsa bunu başkasından beklememelidir.
IcedEarth
24.Eylül.2009, 18:40
Yazarın maalesef çok zeki biri olduğunu düşünmüyorum, bir Sivas'lının İstanbul takımını desteklemesini hoş görmem diyor. Oldu canım önce gelip sana sorup sonra desteklesinler...
Bunlar belli bir sansasyon yaratma çabaları, ama bunlar Sivasspor'u kurtarmaz. Sivasspor düştüğü durumlara Bülent Uygun'un kendini dev aynasında görmesi ve Sivas'ın futboluyla ilgilenmekten çok 2 Büyük'e (Galatasaray, Beşiktaş) zarar verme çabaları, yönetimin rotasyondaki iyi oyuncuları birer birer yollaması ve yerlerini dolduramaması, futbolcuların pek sallamaz havaları neden oluyor bana göre.
Revolution
03.Ekim.2009, 02:28
Hiç kimse kusura bakmasın.. Geçen sene hakemler,federasyon,medya Sivasspor'un arkasındaydı sonuna kadar. Şimdi işler iyi gitmeyince yok Galatasaray'ın da penaltısı verilmedi Sivasspor'unki de verilmiyo diyip bişeyleri İstanbul takımlarının üstüne atmak çok yanlış.. Şüphesizdir ki bu ülkenin 3 en büyük takımı Galatasaray,Fenerbahçe,Beşiktaş'tır onların haberlerinin basında daha çok çıkması da normaldir. Sivas'ı tekrar basında öne çıkarmak için ucuz yollar aramak da saçma. 2 yıldır Sivasspor kendini iyice antipatik yaptı zaten daha da çirkinleşiyor..