View Full Version : CSKA Moskova - Beşiktaş | Şampiyonlar Ligi B Grubu 2. Maçı
BlackEagle19o3
28.Eylül.2008, 07:01
Uzun süre sonra foruma tekrar yazabiliyiorum.Bu konuyla başlamak istedim.Öncelikle hocamız fantezi yapmamalı artık.Kendisine güvenenleri daha çok mahçup etmemeli.
Kale Hakan'ın olacaktır inşAllah.Rüştü'yü görmek istemiyorum kalede.Hakan'a güveniyorum ve kendisinin iyi bir kaleci olduğunu düşünüyorum.Takımda yeri garanti olan 3 adam var sanırım.Ernst-Sivok-Ferrari bunlar yine takımın iskeletini oluşturacaklar ve en çok güvendiğimiz oyuncular.Sezon başından beri maksimum katkıyı veriyorlar zaten.
Sağ bekte hazırmı bilmiyorum ama Toraman oynarsa iyi olur.O da olmazsa Ekrem oynasın ama İbrahim Kaş oynamasın.Hem defansif hem ofansif açıdan yetersiz kalıyor.Sol bekde İsmail'i görmek istiyorum ben ama hoca İbrahim'i oynatacak gibi geliyor.Hatta daha da beterini yapıp sol bek Ekrem, sağ bek İbrahim Kaş'ı izletebilir bizlere.
Ernst'in yanında Fink oynar bu sefer herhalde.Kayseri maçından önceki 2 maçta Ekrem oynamıştı o mevkide ama Fink'in 11'e dönüş maçı olacaktır muhtemelen.Yine söylüyorum hoca fantezilerine devam etmezse :) Bunların önünde Tello-Tabata-Holosko 3lüsünün oynaması mantıklı duruyor ama son zamanlarda bana göre formda olan Serdar Özkan da oynarsa bunlardan birinin yerine hayır demem.Mümkünse Yusuf oynamasın,ilk 11 hiç olmasın.Belki 2.yarı. Onu daha çok lig maçlarında kullanalım mümkünse.Forvet bana göre Bobo olmalı.Sol açık Bobo değil forvet Bobo'yu görmek istiyorum artık.Hem o böyle maçları sever.Oynarsa golü var :) Tamam Nobre iyi mücadele ediyor ama böyle maçlarda yakaladağını atacaksın.O da Nobre'nin pek becerebildiği bişey değil.Nihat gibi bir alternatifimiz daha var bu 11'e girebilecek ama yedek başlamalı bence.Oyunun gidişatına göre sonradan oyuna alınabilir.
Artık gol atmanın zamanı geldi.Ben defansımıza güveniyorum, hücum oyuncularımız da beklenen patlamayı artık bi zahmet gerçekleştirebilirlerse kazanabiliriz.Allah yardımcımız olsun.Artık gol diye haykırmak istiyorum :p
Saldır Beşiktaş!
anilton
28.Eylül.2008, 07:01
Takıma Avrupa arenasında bir deplasman maçında ilk defa bu kadar güveniyorum.CSKA savunması çok yavaş ve tek hamleli.Pozisyonlar bulacağımızdan eminim.Yeterki kıralım şu şanssızlığı ve gol atalım.Savunma anlamında hiçbir korkum yok.Takım savunmasını zaten iyi yapıyoruz.Birde ŞL maçı olduğu için ekstra koşup,mücadele edileceğini düşündüğümüz zaman bu anlamda sorun olmaz pek...
Erken bir gol bulup öne geçersek süper olur...
Ben yenilmeyeceğimizi düşünüyorum...
Deplasmandan alınacak her bir puan altın değerinde...
Başarılar Kartalım...
nannar
28.Eylül.2008, 07:06
üzgünüm ama Mustafa Denizli ile asla :) Oyuncu kalitesi olarak CSKA biraz güç kaybetti bu sezon sanırım ancak herşeye rağmen kendi sahasında sağlam bir ekip ve Mustafa hoca kadro ,diziliş ve taktik seçimi gibi konularda nedense lüzumsuz işlere giriyor :)
footballer33
28.Eylül.2008, 07:13
Çıkış maçımız olur inşallah. En azından yenilmeyeceğimizi düşünüyorum. Başarılar KARAKARTAL'ım...
GeNç KaRTaL
28.Eylül.2008, 09:11
Açıkcası maçın nasıl bir skorla sonuçlanacağı hakkında pek bir fikrim yok.Her sonuç olabilir gibi geliyor.İnşallah bu maç çıkış maçımız olur..
Uchiha Itachi
28.Eylül.2008, 12:47
Beşiktaş 2 - 1 Kazanıcak bence.İnşallahda öyle olucak.
brotha
28.Eylül.2008, 12:47
bende aniltonun dedigi gibi son yillarda ilk defa bir deplasman macinda bu kadar kotu durumda olmamiza ragmen nedense cok guveniyorum.beraberlikten emin gibiyim. eger cok basit bireysel bir hatadan gol yemez isek takim savunmasina cok guveniyorum. en kotu 1 gol yeriz, 1 gol de atariz diyorum.eger 1 golden fazla atarsak yuzde 90 kazaniriz diyorum.
Ve bu maci kazanir isek gruptan cikmak icin cok buyuk bir sansimiz olur, beraberlikte ise uefa hemen hemen garanti olur ve gruptan cikma sansi wolfsburg maclarina kalir. yenilmeyi dusunmek bile istemiyorum.
Bordo61Mavi
28.Eylül.2008, 13:15
Bi yerden baslamak lazim dimi, bence Besiktas icin tam vakti. Saldir Besiktas
SAİT71
28.Eylül.2008, 15:38
tek iş forvetlerde. girilecek pozisyonlar değerlendirilirse alır bjk.
XPoseD
28.Eylül.2008, 16:20
kesin gol yeriz gibime geliyor ancak yediğimizden fazlasını atarsak sorun olmaz bizim için bence bu takımın bunuda yapacak potansiyeli var hocanın tek yapması gereken macera aramadan futbolcuları aslolan mevkilerinde oynatsın yeter......
yaman76hakanFB
28.Eylül.2008, 20:16
Ben Beşiktaşın gol yemeyeceğini,eğer yerse de daha fazlasını atamayacağını düşünüyorum.Şu şartlarda bir beraberlik onlar adına hiç fena olmaz ve bunu gerçekleştireceklerine inanıyorum.
Aşk-ı Şehir
28.Eylül.2008, 22:41
Bence Beşiktaş kazanacak. İddia'da da en çok güvendiğim takımlar arasında.:)
sananes
28.Eylül.2008, 23:10
iddaada oranlara bakmadım ama bjknin oranına göre 02 yada direk 2 oynuycam cska bizle 2-2 berabere kaldıgında kan kaybetti bu takım yorumları yapılıyodu hakkaten kaybetmişti ve şimdi ondanda kötü hoca değiştirdiler falan sorunlu yani 2. hafta maçı oldugu için rusyada zeminin her zamankinden daha düzgün olmasını umuyorum.Bjk bence kazanacak.Kadro konusunda bjkli arkadaslar daha derin bilgilere sahiptir ama ben olsam bobo ve finki oynatmazdım.Gerçi finkin alternatifi cok yok gibi.Serdar Özkanı holoskoyu aynı anda sahada görürsek daha iyi bizim için
eXcitinG
28.Eylül.2008, 23:16
Yenemezsek ya da berabere kaLırsak bundan sonra grupta hiç bir iddaamız kaLmaz. SonuncuLuk için yarışır.
Özgür Çetin
28.Eylül.2008, 23:30
Cska moskovanın kazanacagını düşnüyorum
ThersoN
29.Eylül.2008, 07:51
Denizli ''CSKA maçı kariyerimi yönlendiremez'' demiş..
Bence kendi kendini büyütüyor bu adam..
Sheriff
29.Eylül.2008, 12:45
Beşiktaş'a yürekten başarılar diliyorum. Dişe diş olduğumuz bir takımla oynayacağız bu sefer. Umuyorum ki galip geleceğiz.
el.nino
29.Eylül.2008, 23:57
GK-Hakan
DR-Ekrem
DL-İsmail
DC-Ferrari
DC-Sivok
AMR-Holosko
AML-Tello
MC-Ernst
MC-Fink
AMC-Tabata
FC-Bobo
Al sana bomba gibi kadro. Olmadı mı ? koy Nihatı,Nobre'yi,Serdar Özkan'ı...
şu kadroyla çıksın beşiktaş'ın bu maçı alacağını düşünüyorum.
Ahmet Göktaş
30.Eylül.2008, 02:06
Tabata-İbrahim Üzülmez - Yusuf 3lüsü oynamasın yeter.
anil luque
30.Eylül.2008, 04:31
Bak sen de diyorsun 'bana göre' diye .. Keşke olsa ama ben umutlu değilim açıkçası .. En azından sağ bek oynatıldıgı surece varolan yetenegı de korelıyor ..
Oghuse
30.Eylül.2008, 05:05
Geçe maça göre daha iddaalı bir kadro, Deplasmanda otoriteleri şaşırtabilir Beşiktaş.
ColdPlay1985
30.Eylül.2008, 05:05
CSKA MOSKOVA
Akinfeev
Semberas
Ignashevich
A.Berezutski
Dzagonev
Mamaev
Mark Gonzalez
Odiah
Krasic
V.Berezutski
Necid
PesimiSTyLa
30.Eylül.2008, 06:22
Cska kötü, Beşiktaş ondanda kötü. Spiker berbat, atmosfer berbat, sahadaki futbol berbat. Eziyet gibi 45 dakika. Beşiktaş hiç çevirecekmiş gibi görünmüyor maçı. aradan gecen 10 günlük süre Besiktasa zerre kademe atlatmamış, aksine geriye gidiş olmuş. İşleri çok zor.
el.nino
30.Eylül.2008, 07:01
bide allahtan vagner love yok palmeirasa kiralanmış.
besiktas1903
30.Eylül.2008, 07:04
biraktim izlemeyi... denizli yine macera aradi
Memedov
30.Eylül.2008, 07:25
551 dakika sonra Beşiktaş gol atmayı başardı.
İlker Yasin, mizahi bir maç anlatımı daha gerçekleştirdin tebrik ederim seni .)
El Barto
30.Eylül.2008, 07:34
Sinirli olabilirsiniz ancak sinirinizi yazdığınız mesajlara yansıtmayın lütfen.
anilton
30.Eylül.2008, 07:34
Herşeyiyle G.Saray maçının aynısı...
Yine G.Saray maçındaki gibi strateji rakibin ağır savunmasının arkasına atılacak toplar...
Yine maça yenilen şok bir golle başlayıp bütün planların altüst olması...
Yine topa hakim ama finalde etkisizlik...
Yine karşı karşıya kaçan pozisyonlar...
Yine Rüştü Reçber...
Maçın yorumu çok basit aslında...
Rüştü'nün yerine Hakan oynasa maç ve üç puan Beşiktaş'ın...
tarikko
30.Eylül.2008, 07:35
Zaten Beşiktaş'ın kazanamayacağını biliyordum.Ama bir beraberlik çikabilir diye düşünmüştüm fakat 7. dakikada gelen gol bütün dengeleri bozdu.Bu maçin Beşiktaş açısından tek olumlu noktasi gol atmalari oldu..
Bu arada İlker Yasin'e de selamlarımı yolluyorum..
garydelgadov
30.Eylül.2008, 07:43
Bu sezonu tatiLe gönderdik artık,yapacağımız şey scouttan potansiyeLLi regenLer buLmak...(?)
Ahmet Göktaş
30.Eylül.2008, 08:09
Takım mükemmele yakın seviyeye gelmiş diyor Denizli. O diyorsa öyledir.
Mükemmele yaklaşmışız.E tabii gol attık varmı ötesi. 1 ay sonra berabere kalabilme başarısı gösteririz. Vallahi acayip mutluyum. Demek birgün bizde kazanabileceğiz....
anilton
30.Eylül.2008, 08:13
Takım mükemmele yakın seviyeye gelmiş diyor Denizli. O diyorsa öyledir.
Mükemmele yaklaşmışız.E tabii gol attık varmı ötesi. 1 ay sonra berabere kalabilme başarısı gösteririz. Vallahi acayip mutluyum. Demek birgün bizde kazanabileceğiz....
Bu maç için konuştu.Takım mükemmele yakın hale gelmişken ikinci golü yedik dedi.Haksız sayılmaz bu konuda.Maçı tek kaleye çevirmiştik ki Rüştü içeri aldı topu...
GeNç KaRTaL
30.Eylül.2008, 08:14
Yine bize hüsran,yine bize hasret var..Neyse alışığız sağolsun başkanımız sayesinde daha sezona yeni başlarken havlu atmaya..
Ahmet Göktaş
30.Eylül.2008, 08:25
Anlaşılan "Büyük Mustafa" yine devam edecek yapboz'a....
Sağ Bek İbrahim Kaş...
Ön Libero Ekrem Dağ...
Sol Kanat Yusuf....
Yabancı kontejyanı varya..Kulübede Bobo....
8 Milyon "avro" luk 10.5 numara kulübüde (sanırım buçuğu fazla geldi bu maça)...
Son haftaların en formda ismi Hakan Arıkan kulübede...Al içeri Rüştü aman kaçırma...
Serdar tam "oldu" diyoruz... Kulübede...
Devam....
Knightmare
30.Eylül.2008, 08:44
Denizli'nin suyu kaynıyor :D bide bu adama şanslı denildiğinde kızar herkes :D şanslı işte! bakın kaç maç oldu, herhangi bir teknik direktör olsa kesin şutlanmıştı şimdiye kadar :p
Ahmet Göktaş
30.Eylül.2008, 08:50
Wolfsburg maçıyla patlama yapacakmışız yine...
Yeter ya patla patla nereye kadar patladık işte zaten ?
koskoca Beşiktaş "yenildik ama ezilmedik" mentalitesinde ise gerisini siz düşünün....
BlackEagle19o3
30.Eylül.2008, 09:07
Mustafa Denizli konuştukça gözümde daha da çok küçülüyor...
Rüştü'yü oynatmasının bir tek mantıklı açıklaması bile olamaz.
PesimiSTyLa
30.Eylül.2008, 11:12
Denizli'nin bahanesi hep aynı. Şanssızdık. Yine bugün maç sonu çıkmış; "Şanssızdık" diye dem vuruyor. Şimdi şapkasını önüne alıp düşünmesi lazım. Galatasaray, Manu, Kayseri, Cska. Son oynadığın 4 maç, 4ünde de mağlup oldun. Hepsinde de neredeyse şanssızdık diye kendini kandırdın. "Rakip iyi değildi; ama bizde şanssızdık. Onlar attı, biz atamadık yenildik." Denizli bunu diyor. Rakip iyi değildir, kötüdür eyvallah. Ama senin burada çıkıp şanssızdık diyene kadar sana karşı iyi bile oynamadan galip gelen rakiplerini neden yenemediğini düşünsene. Çünkü kötüsün, kötü oynatıyorsun, saçma sapan yanlış kararlar veriyorsun... Bu kadar üst üste mağlubiyet alıp birde çıkıp şanssızlık diye masal anlatırsa mikrofonlar önünde Denizli; kendisine O'nun meşhur kargaları bile güler.
Maç öncesi dediğim gibi. Mark, Krasic kanatları, ortada Dzagoev çok zorlayacak Bjk yi dedim. İlerde ben Guilhermeyi söylemiştim, Ramos Necid'i tercih etmiş. İyiki de etmiş. 2 net pozisyonu berbat 2 vuruşla telef etti kendisi. Bjkyi en zorlayacak adamın Krasic olacagını söylemiştim, öyle oldu. Sag tarafta istediği gibi at koşturdu, çok iyi bir gol attı, bana göre maçın adamı oldu Krasic. Mark da sol tarafta zaman zaman etkili oldu. Dzagoev de maçın başlarında iyiydi, müthiş bir gol attı; sonrada pek ortalıkta görülmedi.
Bu saatten sonra artık ilk 2 imkansız Beşiktaş için. 3. olup Avrupa Ligine kalmayı düşünmeli. Bana göre bu da zor gibi görünüyor. Gidişat öyle. Önümüzdeki günler ne olacağını gösterecek...
eXcitinG
30.Eylül.2008, 21:07
Son zamanLarda benim başımı bu kadar daha yere doğru eğen bir etken oLmamıştı hayatımda. Teşekkür ederim Beşiktaşım. YıLLarımızı, ruhumuzu verdiğimiz takımımız, canımız dediğimiz takım bizim başımızı yerden kaLdırmıyor. Bu haLe geLmesinde ki herkese saygıLarımı ve sevgiLerimi gönderiyorum.
SaygıLarımLa;Başı önden hiç düşmeyen Taraftar.
brotha
30.Eylül.2008, 21:52
bende aniltonun dedigi gibi son yillarda ilk defa bir deplasman macinda bu kadar kotu durumda olmamiza ragmen nedense cok guveniyorum.beraberlikten emin gibiyim. eger cok basit bireysel bir hatadan gol yemez isek takim savunmasina cok guveniyorum. en kotu 1 gol yeriz, 1 gol de atariz diyorum.eger 1 golden fazla atarsak yuzde 90 kazaniriz diyorum.
Ve bu maci kazanir isek gruptan cikmak icin cok buyuk bir sansimiz olur, beraberlikte ise uefa hemen hemen garanti olur ve gruptan cikma sansi wolfsburg maclarina kalir. yenilmeyi dusunmek bile istemiyorum.
kotu oynadigimizi dusunmuyorum, gayet iyi gidiyorduk aslinda. ekremin on liberoda oynatilmasi ne kadar elestirilsede kotu bir performans sergilemiyor. bence asil elestiriler i.kasin sag bekte oynamasi ve rustunun oynamasi yuzunden. mustafa denizliye kayserispor macindan sonra bile guvendigimi soyledim, halada guveniyorum. Ama hocam yapma lutfen, Rustu haftalardir kotu ,sakat formsuz.
Hakan Arikan oynadigi maclrada ufacik hata yapmadi, gayet de guzel gidiyor. Bu adami simdi oynatmicaksin ne zaman oynaticaksin,adam dicekki adalet nerede.?
I.Kas stopere yedek olarak alinmadimi?Sag bekte bu kadar verimsiz olmasina ragmen hala neden oynatiliyor.Savunma anlaminda guclu desek o yok, zaten hucum anlaminda verimi 0.Gidince geri donemiyor. Yaptigi bir orta yok. Ekremi orda oynatsak,Finki orta sahada oynatsak olmazmi?Bari Ridvani oynat defansif olarak ne kadar iyi olmasada,tecrubesiz olsa da hucuma katki saglar en azindan.
Cisseyi niye yolladik niye Finki aldik anlamadim.
Boboya yazik oluyor, bu takimin gelmis gecmis en golcu yabancisi. Liverpool macinda galibiyeti getiren,Marsilya macinda galibiyeti getiren, Her Fenerbahce derbisinde gol atan,Gecen sene son haftalarda en onemli golleri atan Bobo degilmi? Formsuz olabilir ama Nihati oynata oynata form tutucak diyorrsunuz Boboyu neden oynata oynata form tutmasina izin vermiyorsun? Adam zaten sol kanatta oynaya oynaya verimi dustu,Sanki kendi sucuymus gibi yedek birakiyorsun.
Tello goz gore gore orta sahada oynuyor,Sol kanatta cakma adamlar oynayACAGINa Tello oynasa daha iyi olmazmi? Orta sahada alternatifi yok desem, 8 milyon euroya bosuna mi aldik Tabatayi? Yapacagi olumlu isler kisitli olsada almissin iste, oynatsana. 8 milyon euroya alinan bir oyuncunun Sampiyonlar Liginde yedek kalma luksu olamaz.Bosuna mi aldik bu adami.
Ama en cok da Delgadoya uzuluyorum, elestirdiler,kovdular, kucuk maclari kazaniyor dediler.Artik kucuk maclarida kazanamiyoruz, bana gore dunku CSKA nin Turkiyedeki anadolu takimlarindan farki sadece krasic ve dzogoev di. Yazik oldu.
eXcitinG
30.Eylül.2008, 22:20
Takımda ki sorun beLLi. Kritik yapmaya gerek yok.
Mustafa DenizLi nin ısrarLa tek pas oynama çabası ve yanLış mevki seçimLeri. Bu kadar basit. Takımda sorumLuLuk aLan adam yok. ÇaLım atan, adam geçeyim, şu atayım diyen adam yok. Varsa yoksa tek ve hızLı pas. Dünya da bunu zamanında bir BreziLya uyguLadı. BöyLe bir sistem yok Dünya üzerinde. Tabata, DeLgado gibi oyuncuLardan bu şekiLde yararLanamayız.
Herkes Tabata yı eLeştiriyor. Ben Tabata nın yerinde oLsam Beşiktaş ın sistemini ve hocasını eLeştiririm. Adam serbest adam, forvet arkasında gezmeLi, araya pas atacak, adam geçicek, şu atacak gerektiğinde, bu şekiLde oynamaLı. Ama adam orta sahanın gerisinde hızLı ve tek pas oyununu yönetsin diye geziniyor. O işi PAF tan adam koyun, o da yapar. Kimsenin Tabata yı eLeştirmeye hakkı yok. DeLgado dan da yıLLArdır bu yüzden verim aLamıyoruz.
Nihat a kızıyor herkes. Nihat ın ne suçu var. Adam forvet adamı, ya da forvet arkasında oynayan bir oyuncu, ya da 3 Lü forvetin sağ tarafında oynayan bir adam. Nihat nerede oynuyor biri bana açıkLayabiLirmi ? Adam orta sahanın gerisinde top taşımaya uğraşıyor. Kanata gidiyor arkadan destek veren yok, bindiren yok hop mecbur geri.
AdamLarın üstüne 3 kez gittik üçü de tehLike oLdu. 3 de de bireyseL yetekLeri kuLLandık biri de goL oLdu zaten. Bunu sürekLi yapmamız gerekiyor ama sanırım DenizLi bunu engeLLiyor, bunLArı kısıtLıyor. TeLLo bir kez forvet arkasına gitti o mevki adamının yapması gerekeni yaptı HoLosko yu kaçırdı pozisyon oLdu. Ondan sonra sürekLi orta saha gerisinde tek pas, hızLı oyun denedi. TeLLo mu suçLu ?
Yeter artık. DenizLi de, Demirören de, Beşiktaş formasını taşıyamayacağım diyen oyuncuLarda çeksin gitsin.
murat taşlı
01.Ekim.2008, 00:36
Takımdaki sorun Denizli dir.Geçen seneden beri bu takımda iyide bir kadro var üstünede takviye yapacak para ve zamanda vardı ama hoca yanlış işler yaptı halada iyi kadro var ama Denizli macera arıyor bu yaptıklarını Ertuğrul hoca yapsaydı dakika durdurmazlardı ben Denizli nin yerinde olsam artık daha fazla kendimi ezdirmeden istifa ederdim.
scar face
01.Ekim.2008, 00:39
Bence sahada maç diye bişey yoktu eğer dün gece izlediğim maçsa Premier Ligde izlediklerim ne acaba diye düşündüm...
Beşiktaş çok kötün durumda Mustafa Denizli de yonca dağıtıyor fakat toparlanmaları cok zor...
SAİT71
01.Ekim.2008, 02:45
Denizli nin Holosko yu çıkarıp, artık futbol hayatı bitmiş olan Yusuf u alması taktik bilgisini gösteren bir kanıttı. Yedek kulübesinde adam geçer denilen Yusuf koşamıyor, çalım dene birşey yok. Bobo neden oynamıyor? Nihat tan artık vazgeç biraz. Adam hazır değil daha. Takıma pas yapmayı kanattan orta kesmeyi öğret çünkü BJK de kanatlardan orta yapan bir adam yok. Varda ortalarda meymenet yok.
Wolsburg BJk yi dağıtır. Dzeko ve Misimovic i savunma durduramaz.
Tahminim:
1. Manchester: Belki Wolsburg a deplasmanda kaybeder ve tek mağlubiyetle çıkar.
2.Wolsburg: Man. Utd ye yakın puanla 2. çıkar..
3. CSKA: CSKA zor şer de olsa 3. olarak Avrupa Ligi ne gider..
4.Beşiktaş: Evinde oynayacağı CSKA maçını belki berabere bitirir 1 puan alır yada zorda olsa 3 puan alır. Sonuncu olarak elenir.
Bence bu şekilde olur grup sonucu..
Addolorato
01.Ekim.2008, 02:46
Necid ya FM'de abartılmış yada dün kazma günündeydi.
SAİT71
01.Ekim.2008, 02:47
Ayrıca Holosko nun kaçırdığı pozisyon harici CSKA gibi ağır bir savunmaya karşı hiç ara pası denenmemesi rakibi iyi çözemediklerininde kanıtı..
BaFraLı
01.Ekim.2008, 02:49
Necid ya FM'de abartılmış yada dün kazma günündeydi.
+1
Necid abartılacak kadar süper bir genç yetenek değil bencede.Dünde peketkili değildi.Dzagoev çok iyiydi.
sakary Ali
01.Ekim.2008, 03:44
Denizli hocam sen ne diyorsun ya :D
Mükemmele geliyormuşuz :D
Beşiktaş insan gibi pas mı yapabiliyor.Organize bir atağımızmı var.Şöyle etkili bir şutumuz mu var?
Kalede hayla neye göre Rüştü'yü oynatırsın anlamam ben seni ya.İ.Kaş'tan sağ bek yaptın Ekremi orta sahanın ortasında oynatıyorsun.Bobo sol açık.İlginç.
Ama bizde her maç aynı şeyleri yazıyoruz.Ama Denizli hala her maç aynı hatalar göstere göstere yapıyor.
Denizlinin artık gitme vakti çooooktan geldi.
LifeYourself
01.Ekim.2008, 03:55
Beşiktaşı izledim.
aslında 2 yarıda çok kötü oynamadılar ama kendilerini barca sanıyorlar ama orta sahanın ortası veya defans buna müsait mi bakmıyorlar.ernst midir nedir orda bir kel var onun kaptırdığı topların haddi hesabı yok birde rüştüden ilginç hareketler var.Rüştü maç boyunca bir kurtarış yaptı.Hatta spiker bile ağlıyacaktı:Dinanamadı rüştünün şut kurtardığına bence acilen beşiktaşa bir kaleci lazım.Beşiktaşın diğer kaleciside bence pek iyi değil.İlginç bir takım beşiktaş bir şey anlayamadım.O kadar gol kaçarmı.Holoskoyu neden çıkardı anlamadım.tabi eğer bir sakatlığı olduysa o başka tabiki ama o ağır defansı bir holosko delip geçerdi.İlk yarıda bunu yaptı zaten.Ayrıca beşiktaşın yediği 2. golü anlamış değilim adam orta sahadan nasıl o kadar serbest geliyor yav. en azından foul yapın bişi yapın adam basmış gaza 1 çalım 2 çalım deyip gidiyor.Rüştü zaten bizim rüştü yapıcak birşey yok.Acilen birşeylerin değişmesi lazım:(
GeNç KaRTaL
01.Ekim.2008, 04:00
Ekrem'in orta saha oynanması neden eleştiriliyor anlamadım.Bu adam esasında sağ açık ama geçen sene sağ bekte hatta sol bekte oynadı.Orada oynarken sorun olmuyorda orta sahada oynayınca mı sorun oluyor.Takımın çöküşünün etkenlerinden birisi Cisse'nin gidişidir ama ha Fink ha Ekrem çokta fark yok bence.He Rüştü neden oynuyor,İbrahim Kaş neden sağ bek oynuyor denilmesine bende katılıyorum..
murat taşlı
01.Ekim.2008, 04:56
aslında Bjk için en ideal sistem 4-4-2 ama nedense Denizli garip işler yapıyor.Hakan-Ekrem -Sivok - Ferrrari - İsmail-defans hattı ,orta saha- serdar - ernst -tabata-tello-forvet ise Nobre-Bobo olur daha nihat var holosko var ysuf var adamları gerektiğinde rakibe göre gerektiğinde maçın gidişatına göre sokar çıkartırsın geniş bir kadro var Bjk da
sakary Ali
01.Ekim.2008, 07:28
Ekrem'in orta saha oynanması neden eleştiriliyor anlamadım.Bu adam esasında sağ açık ama geçen sene sağ bekte hatta sol bekte oynadı.Orada oynarken sorun olmuyorda orta sahada oynayınca mı sorun oluyor.Takımın çöküşünün etkenlerinden birisi Cisse'nin gidişidir ama ha Fink ha Ekrem çokta fark yok bence.He Rüştü neden oynuyor,İbrahim Kaş neden sağ bek oynuyor denilmesine bende katılıyorum..
tamam abi ekrem orta sahada iyi oynamış olabilir ama o bölgenin as oyuncusu Fink,Uğur varken neden Ekrem..
anilton
28.Eylül.2009, 18:42
http://img3.imageshack.us/img3/391/cskabjk.jpg
Hakem: Manuel Enrique Mejuto Gonzalez
Yayın : Star
Ahmet Göktaş
28.Eylül.2009, 18:42
Hiç istemesemde , kazanacağız gibi geliyor :(
LaigLeNoiR
28.Eylül.2009, 18:58
Neyi istemiyorsun kazanmamızı mı ?
Zor bir maç olacak. Ancak 1-0 kazanacağız. GOL: Bobo :)
Ahmet Göktaş
28.Eylül.2009, 19:02
Evet ilk defa Beşiktaşın kazanmasını istemiyorum...
Çünkü herşey toz pembe olacak tekrar... Hocamız yine fantazi kadrolar çıkarmaya devam edecek herşeyi ben bilirim havasında...
yaman76hakanFB
28.Eylül.2009, 19:39
Beşiktaş'ın bu maçtan bir beraberlik çıkaracağını tahmin ediyorum..
scar face
28.Eylül.2009, 19:42
Cska nın savunması hatalar yapabiliyor ama diğer bölgeler kaleci,orta saha,forvet iyi oyunculardan kurulu...
Hele Alan Dzagoev e dikkat edilmezse çok tehlikeli olur,skor da yapabiliyor Alexvari paslarıyla savunmalarının belini de kırabiliyor.
Basarılar Beşiktaş
bugra 1905
28.Eylül.2009, 19:46
CSKA Alır Bence Daha Şanslı Buluyorum
Ama Umarım BJK Alır
PesimiSTyLa
28.Eylül.2009, 20:10
Saha avantajı, rusya hava şartları, kadro kalitesi bakımından cska avantajlı gibi görünüyor. Hafta sonu zenit maçını izledim, Krasic ve Mark Gonzalez kanatları çok etkili, ortada da daha şimdiden büyük takımların takiibinde olan Dzagoev. İleride de Love'ın yerine Kievden aldıkları Guilherme. Defansif açıdan çok iyi oldukları söylenemez ama hucum oyuncuları çok tehlikeli. Sag açıkları Krasic çok süratli, tehlikeli bir oyuncu. O bölgede artık kim oynarsa (İbo yada İsmail) zor durumda kalabilir. Cska'yı galibiyete daha yakın görüyorum. Besiktas kayseri maçından sonra yaklaşık 10 günlük süreyi maç oynamadan geçirdi. Bu sürede hucum anlamında sorunlarını çözebilmişse bir beraberlik çıkarabilir; ama dediğim gibi cska galibiyete yakın.
ColdPlay1985
28.Eylül.2009, 20:55
Mustafa Denizli fantezi kadrosuyla yine hüsrana uğratır Beşiktaş taraftarlarını.
besiktas1903
28.Eylül.2009, 21:18
Umarim dogru duzgun bi kadro ile maca cikariz. Fantezi aramaya gerek yok. 1-0 olsun bizim olsun.
LaigLeNoiR
29.Eylül.2009, 03:09
GK-Hakan
DR-Ekrem
DL-İsmail
DC-Ferrari
DC-Sivok
AMR-Holosko
AML-Tello
MC-Ernst
MC-Fink
AMC-Tabata
FC-Bobo
HHAPY
29.Eylül.2009, 03:51
Cska kazanır gibime geliyor.Beşiktaş pek iyi durumda değil
anilton
29.Eylül.2009, 21:27
Yenemezsek ya da berabere kaLırsak bundan sonra grupta hiç bir iddaamız kaLmaz. SonuncuLuk için yarışır.
Deplasmanda rakiplerden alınacak her puan altın değerindedir Hayrettin abi.Nasıl berabere kalırsak grupta hiçbir iddamız kalmaz?Bu maç berabere biterse CSKA'nın hiçbir şansı kalmaz ve Avrupa ligi garanti olur.Ben içerde Wolfsburg ve CSKA'yı yeneceğimizi düşünüyorum.Çünkü içerde Avrupa maçlarında taraftarla birlikte çok farklı oynuyoruz...
Beraberlik çok iyi sonuç bana göre...
BlackEagle19o3
29.Eylül.2009, 21:40
GK-Hakan
DR-Ekrem
DL-İsmail
DC-Ferrari
DC-Sivok
AMR-Holosko
AML-Tello
MC-Ernst
MC-Fink
AMC-Tabata
FC-Bobo
Kesinlikle kadro bu olmalı bence de.Belki Serdar Özkan zorlayabilir bu 11'i ya da sağ bekde hazır hale gelmişse Toraman oynayabilir.
sananes
30.Eylül.2009, 20:04
fenerbahçeli olarak daha öncede söyledigim gibi bjkli arkadaşlar kadar cok takip etmesemde ben olsam şöyle başlardım
rüştü(hakan)
ekrem
sivok
ferrari
ismail
ernst
tello
tabata(fink)
serdar özkan
holosko
nobre
LaigLeNoiR
30.Eylül.2009, 20:07
BOBO'nun ben Şampiyonlar liginde ekstra performans gösterdiğine inanıyorum bu yüzden bu maçta kesinlikle Bobo oynamalı. Ayrıca Serdar Özkan'da çok formda o da mutlaka şans bulmalı. İlk 11 olmasa bile kötü duruma göre ikinci yarıda hemen sahaya sürülmeli. Tabata'nın da bir yerden sonra uyum sorununu aşacağını düşünüyorum ki Tabatayı biliyoruz kötü oyuncu değil. Mustafa hocanın tek hatası belki de onu alır almaz oynatmak oldu. İyi bir düzen çok fazla savunmacı olmadan maça başlarsak maçı alabiliriz. Başarılar Kara Kartalım galiba ilk defa 19:30'da bir Şampiyonlar Ligi maçımız olacak.
Ahmet Göktaş
30.Eylül.2009, 20:09
Bi kere topa vuramayan Fink bu maçta tam bir bomba olur bizim için.
İbrahim Üzülmez ne top kapabiliyor , ne hücum ne defans ne orta. Tamamen 0 bir oyuncu bana göre.Tecrübe ile herşey olmuyor.
Kale mutlaka Hakan Arıkanın olmalı artık.
Nobre-bobo ikilisi çift forvet oynamalı.
Benim kadrom şu.
----------------*HAKAN*-------------
-*EKREM*-*SİVOK*-*FERRARİ*-*İSMAİL*-
-*SERDAR*-*ERNST*-*TABATA*-*TELLO*-
-------------*BOBO* - *NOBRE*---------
FANTAZİYE GEREK YOK. SALDIR BEŞİKTAŞIMMM !!!
BaFraLı
30.Eylül.2009, 20:14
Bi kere topa vuramayan Fink bu maçta tam bir bomba olur bizim için.
İbrahim Üzülmez ne top kapabiliyor , ne hücum ne defans ne orta. Tamamen 0 bir oyuncu bana göre.Tecrübe ile herşey olmuyor.
Kale mutlaka Hakan Arıkanın olmalı artık.
Nobre-bobo ikilisi çift forvet oynamalı.
Benim kadrom şu.
----------------*HAKAN*-------------
-*EKREM*-*SİVOK*-*FERRARİ*-*İSMAİL*-
-*SERDAR*-*ERNST*-*TABATA*-*TELLO*-
-------------*BOBO* - *NOBRE*---------
FANTAZİYE GEREK YOK. SALDIR BEŞİKTAŞIMMM !!!
Çok objektif bir BJK taraftarı :D.Aynı şekil bende katılıyorum.Rüştü bence bu tarz önemli maçlarda oynamamalı.Eski Rüştü yok.İnşl. BJK en iyi sonucu alır.
RIDVAN TLM
30.Eylül.2009, 20:18
hadi hayırlısı beşiktaş umarım kazanır....
eXcitinG
30.Eylül.2009, 20:22
Orta sahada Fink oynamaLı. Bütün oyun pLanLarı Dzagoev üzerine kuruLu. KanatLardan Krasic ve iLeriden Guilherme yi de o kaçırırsa kaçırıyor, o oynamazsa takım duruyor. Dzagoev e iyi bir markaj, top aLmasını da engeLLedik mi kazanırız diyemeyeceğim bu seferde bizim kazmaLıkLarımız çıkıyor. İnşaLLah kazanıcaz.
Ahmet Göktaş
30.Eylül.2009, 21:17
Abi , Fink Dzagoev'în 1 ayağını tutamaz ki ya...Koşamıyor bile nedense düzgün. Ne bileyim ben hiç o şekilde koşan bir futbolcu görmedim. Koller dahil.
Hele İbrahim Üzülmez bu maçta oynarsa zaten çıkarım kahveden , eve gelip izlerim.Kahvede alay konusu olmak istemem. A.Valencia'dan 1 top kapamaz mı bir oyuncu Allah aşkına yaa :/
ColdPlay1985
30.Eylül.2009, 21:20
Abi , Fink Dzagoev'în 1 ayağını tutamaz ki ya...Koşamıyor bile nedense düzgün. Ne bileyim ben hiç o şekilde koşan bir futbolcu görmedim. Koller dahil.
Hele İbrahim Üzülmez bu maçta oynarsa zaten çıkarım kahveden , eve gelip izlerim.Kahvede alay konusu olmak istemem. A.Valencia'dan 1 top kapamaz mı bir oyuncu Allah aşkına yaa :/
Valencia dediğin adam öyle dandik bir oyuncu değil ki ona bakarsan İsmail'de 1 kez bile Keita'dan top kapamamışdı.
Ahmet Göktaş
30.Eylül.2009, 21:31
Ama İsmail ofansif olarak çok iyi bir oyuncu.
İbrahim Üzülmezin 2 yönününde "0" oldugunu düşünürsek , hücuma çok iyi çıkışlar yapan bir bek oyuncusunu tercih ederim.
en azından ben koskoca BEŞİKTAŞ takımının kaptanının , küçük çocukların karşısına büyük bir adam topu kapmaya gelmiş gibi rakibi görünce telaştan elinin kolunun dolaşmasını hazmedemiyorum.
anil luque
30.Eylül.2009, 22:01
Her inişin bir çıkışı vardır ve artık bu çıkışı yakalamanın zamanı geldi hatta geçiyor bile. Üstelik böyle bir çıkışa üstelik ŞL arenasında başlayabilmek için çok cazip bir rakip CSKA. Ancak şöyle bir durum varki Mustafa Hoca daha fazla rüya aleminde dolaşmasın Ekrem'den ön libero İ. Kaş'tan ise topçu olmaz. Kendi inadını yenmesi lazım artık. Elinde mis gibi kadro varken neden taşlarla oynuyor anlamıyorum takım sistemine dinamit koyuyor adeta ..
Kazanıp cıkısa gececegız gıbıme gelıyor ve umarım yanılmam .. Saldır BEŞİKTAŞIMM
Ahmet Göktaş
30.Eylül.2009, 22:03
İbrahim Kaş'tan topçu olmaz derken ?
anil luque
30.Eylül.2009, 22:08
Ben kendi fikrimi belirtiyorum Ahmet kardeşim. Defansif anlamda neler yaptıgı ortada ofans zaten yok adamda boşu boşuna oynuyor bence .. Makukula'dan yediğimiz golde yaptıgı hareket nedir sence Allah aşkına kardeşim.
Ya da şöyle söyleyeyim, Ekrem gibi bir oyuncun varken İ. Kaş topcu degıldır bence .. Sonucta zaruretten oynatmıyor ki bu adamı ilk 11'de. Hoca bizim göremediğimiz olumlu işler görüyor heralde İbrahim'den ..
Ahmet Göktaş
30.Eylül.2009, 22:11
İbrahim Kaş gelecek 3 yıl içinde bana göre Türkiyenin en iyi stoperi olacaktır. Sağ Bek'i veya Wing Bek'i demiyorum stoper.
KaF KeF
30.Eylül.2009, 22:33
BEŞİKTAŞ
Rüştü
Sivok
Ferrari
İsmail
İbrahim Kaş
Ekrem
Ernst
Tello
Holosko
Nihat
Nobre
RaSenGan
30.Eylül.2009, 22:35
Nihat'ın yerine Bobo olsa çok çok daha iyi olur.
sananes
30.Eylül.2009, 22:39
BEŞİKTAŞ
Rüştü
Sivok
Ferrari
İsmail
İbrahim Kaş
Ekrem
Ernst
Tello
Holosko
Nihat
Nobre
ibrahim sağ bek oynamasaydı iyiydi bide nihatın yerine serdar oynayabilirdi gerçi nihatın oynaması şu açıdan avantaj 25 metreden bi şut atar gol olur belli olmaz nihatın bu konuda ne yapacagı çok yönlü.Serdarın şut vs yetenekleri cok yok
RaSenGan
30.Eylül.2009, 22:40
Ekrem yine ön libero sanırım :)
anil luque
30.Eylül.2009, 22:42
Allah'ım sen sabır ver Ya Rabbim .. Neden yahu neden bu adamdan ön libero olmazzzz herkes olur ama o adam olmaz yahu neden diretiyorsun Hoca??!!!=(
sentugo
30.Eylül.2009, 23:09
oh lan.. Nobre Nihat ikilisi.. Bakalım bu sefer Nihat atsında yeter artık be kardeşim..
Alsın şu Beşiktaş'ta artık bu maçı kendine gelsin.. Böyle berbat giden bir takım olabilir mi kardeşim ??
Mustafa Denizli'de kendini büyütmüyor.. Zaten Türkiye'nin çıkardığı en iyi teknik adamlardan biri..
Bu arada spikeri yine beğenmedim. Sun-ni çim diyip duruyor :D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Holoşko
Dişiliz
Uchiha Itachi
30.Eylül.2009, 23:14
Çok ruhsuz bir spiker gerçekten.
ThersoN
30.Eylül.2009, 23:14
http://img225.imageshack.us/img225/7906/asdsh.jpg (http://img225.imageshack.us/i/asdsh.jpg/)
ufaklık çok şirin
http://img504.imageshack.us/img504/9822/10311703.png (http://img504.imageshack.us/i/10311703.png/)
Fernando Gago
30.Eylül.2009, 23:19
Maalesef 1-0 ...
sentugo
30.Eylül.2009, 23:19
gol yedi bjk.. yapacak bir şey ytoktu
ama spiker gol yemesine sevindi resmen
Uchiha Itachi
30.Eylül.2009, 23:20
Yenilen golde yapılacak bir şey yoktu.Bir avantaj aslında bizim için.Geriye yaslanırlarsa rahat gol buluruz.Moraller düzelir gerçek Beşiktaş'ıda gösteririz.
Bordo61Mavi
30.Eylül.2009, 23:22
2d fm de atilan gollere benziyen bi gol
nekop
30.Eylül.2009, 23:31
Beşiktaş çok ruhsuz oynuyor.Tello topu kontrol edemiyor ve edemeyince dönüp topa gitmiyor bile gidene kadarda 2 metre arkasındaki adam topu almış oluyor.Futbolcular maçın bundan sonraki bölümünde geçen senenin 2. yarısındaki savaşan Beşiktaş'ın 3'te 1'i kadar savaşırsa 1-0 geride olmalarına rağmen maçı çevirirler.
El Barto
30.Eylül.2009, 23:35
Eve daha yenmi geldim açtım baktım 1-0 birde spiker var ki ölmüşte ağlayanı yok Beşiktaş'ın da pek farkı yok. Bu maçtan birşey çıkmaz.
RaSenGan
30.Eylül.2009, 23:42
Spiker çok kötü ya.Holoşko diyip duruyo.Çok ruhsuz anlatıyo maçı.Şampiyonlar Ligi maçı bu hazırlık maçı değil.
nekop
30.Eylül.2009, 23:44
Valla ben spikeri suçlayamıyorum çünkü sahada öyle zevkle anlatılabilecek bir futbol veya mücadele yaşanmıyor.
RaSenGan
30.Eylül.2009, 23:46
Holosko çıktı Yusuf girdi dakika 33.:S
Melekovic
30.Eylül.2009, 23:49
Bende spikeri suçlamıyorum,aslında bana faydalı harekette bulunuyor,bir kaç gündür uykum gelmiyordu pek, uyku sorunuma çare oldu :D :D :D
IcedEarth
30.Eylül.2009, 23:53
Rüştü az daha yumurtluyordu. Beşiktaş iyi durumda değil pek...
XPoseD
01.Ekim.2009, 00:01
bu takım nasıl gol atacak biri bana anlatsın lütfen şu cska yı bile yenemeyen ir takım kanser oldum tv nin başında walla.....
ColdPlay1985
01.Ekim.2009, 00:30
Doğruyu söylemek gerekirse iki takımda şampiyonlar ligine yakışmıyor.
sentugo
01.Ekim.2009, 00:31
gol daha oldu
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
İsmail köybaşı yalan oldu orda..
Rüştü...
Bordo61Mavi
01.Ekim.2009, 00:32
cok kolay gol
ColdPlay1985
01.Ekim.2009, 00:32
Şimdi herkes Rüştü'yü suçlayacak ama aslında suç ondada değil onu bu maçta kaleye koyan Mustafa Denizli'de.
TR.CaPTaiN
01.Ekim.2009, 00:33
Hazırlık maçı havasında geçiyor. İyi bir Beşiktaş bu Cska'dan kesinlikle puan alabilirdi fakat Beşiktaş Cska'dan daha kötü oynuyor.
http://img25.imageshack.us/img25/3103/macdy.jpg (http://img25.imageshack.us/i/macdy.jpg/)
Alıntıdır
Bordo61Mavi
01.Ekim.2009, 00:33
o gol yenmez ya, rustu napio boyle
sentugo
01.Ekim.2009, 00:34
maçı artık izleyemeiyoum k.. Zevksiz artık:. Belki bir ümitlendim bjk iyi oynar diye ama yine hüsran
El Barto
01.Ekim.2009, 00:57
Zaten maçtan pek umudum yoktu da çok merak ediyorum bu takım ne zaman gol atacak. :)
KaF KeF
01.Ekim.2009, 01:00
mutlak gol kaçtı ...
DeNiZ_1903
01.Ekim.2009, 01:00
Milyon dolarlar istiyorsunuz formanın hakkını vermiyorsunuz ,taraftarla dalga geçiyorsunuz formayı çıkarıp çıplak oynayın.
Geldi aklıma.Yazık çok yazık.
KaF KeF
01.Ekim.2009, 01:02
İsmail attı..1-2
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ekrem Dağmışş:p
ColdPlay1985
01.Ekim.2009, 01:03
Ve Beşiktaş gol attı...
DeNiZ_1903
01.Ekim.2009, 01:03
Olmaz böyle şey yoksa rüya mı ? :D
El Barto
01.Ekim.2009, 01:04
Başımıza taş yağacak ya da büyük bir felaket bekliyor bizi heralde gol atmışız :)
Melekovic
01.Ekim.2009, 01:07
Spiker 600 küsür dakikadır Beşiktaş gol atamıyo dedi de programdan çıkarken, dedim golü yanlış mı gördüm :D :D :D
Bordo61Mavi
01.Ekim.2009, 01:11
Bukadar malzemeyle bukadar pasta cikmaz :) CSKA nin bi forvetleri iyidi, gerisi BJK ile yarisamazdi bile
ozaniel
04.Ekim.2009, 08:02
Maçı tamamen izledim ve şöyle bir organize bir atağımız yok, çalım atabilen bir oyuncumuz yok, golcümüz de yok(Nobre ve Nihat vasattılar). Her topu alan diğerine veriyor, oyun kurma yok. Bana göre maçta sadece Ernst adam gibi oynadı ve kısmen Ekrem. İ. Kaş çok ileri çıktı ama faydalı olamadı. Nihat'ın yerine Hakan Arıkan çıksa daha iyi oynardı diye düşünmeye başladım, belki beklentiden dolayı böyle geliyor olabilir ama bir oyuncu hiç mi yararlı iş yapmaz(bir de vuramadığı bir top var ona hiç girmek istemiyorum)? Tek umudumu artık Tabata'ya ve devre arasında umarım Fink'in yerine gelecek Delgado'ya bağladım. Eğer Wolfsburg'u 2 maçta da yenebilirsek grupta çok büyük avantaj sağlarız ama şu anki kadroyla zor gözüküyor.
brotha
04.Ekim.2009, 09:14
wolfsburgu 2 mactada yenmek takim iyi gitSe bile hayal hele bu haliyle iyice hayal. 2 mactan 6 puan cikarip ,en azindan wolfsburg ile disarda beraberlik alsak uefaya gitsek diye dusunuyorum cok iyi olur.
nerazzuri
04.Ekim.2009, 14:03
Wolfsburg'u evinde yenmek hayal ötesi bir olay :)
SAİT71
04.Ekim.2009, 16:31
Wolsburg takımın oyununu çok güzel uyguluyor. Onuda geçtik oynamasada Dzeko, Misimovic duruyor iki şut yapıyor golü atarak alıyorlar. Yani Beceri seviyesi yüksek bir takım. Yinede Bjk nin işi belli olmaz ama çok zor Wolsburgu yenmek.