PDA

View Full Version : Uygun bırakıyor!

Addolorato
05.Ekim.2008, 08:39
Bugra ile konustum da Muhsin Ertugrul deniliomus Sivasta. Hani afrikada Ajac Cape townu calistiran Turk

Afrika'da epey saygın bir isim Sivasspor için iyi bir tercih olur.

C h A o S
04.Ekim.2009, 18:09
Sezon başından beri kötü sonuçlar alan ve büyük bir çöküş içine giren Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun görevi bırakıyor. NTVSpor'da altyazı ile flaş gelişme olarak verilen habere göre Sivasspor'un Antalyaspor ile bugün oynayacağı maçın ardından Bülent Uygun teknik direktörlük görevinden istifa edecek.

ThersoN
04.Ekim.2009, 18:33
Yakışır....

murat taşlı
04.Ekim.2009, 18:42
istifa bile etse ben olsam yönetim in yerinde kabul etmem aynen devam ederim hani istikrar nerde bu sene bazı hatalar yapılmış olabilir fakat hala iyi bir kadro var ellerinde seneye bu hatalardan ders alarak yola devam etmeliler hep başarı olacak değil ya bazen işler ters gidebilir destek olmak lazım Sivas kim ne derse desin son iki sezondur ligimize renk katan bir takımdı bence hatalardan ders çıkarılıp yola devam etmeleri lazım zaten ihtiyacı olduklrı tek şey galibiyet oda gelirlerse rahat bir nefes alırlar

Sekopej
04.Ekim.2009, 18:47
Bence de istifa etse de kabul edilmesin. Bülent Uygun böyle bir yapıyı başka kulüpte yapması için çok zaman harcar, şimdi Sivas'ı biliyor, tanıyor. Bir hava değişimi olması açısından değişiklik iyi olabilir ama şu durumda Sivas'ı Uygun'dan daha iyi tanıyan biri olduğunu düşünmüyorum.

Bu takım 2 sene zirveye oynadı, 4 büyükler hariç ŞL elemesi oynayan ilk takım oldu. Bir değişim yaşıyorlar, istikrar adına devam edilmeli, başarısızlık bir yere kadar gider, sonra önlenebilir.

mpaker66
04.Ekim.2009, 18:52
etmemeli bncede çünkü iyi oyuncular aldı istediği kadroyu kurdu bu sene olmzsa seneye...

Universal
04.Ekim.2009, 18:54
Sivasspor, Bülent Uygun ve Yönetim ile bugünlere geldi. Eğer Sivasspor bu ligden düşeeceksede bunu Bülent Uygun ve Yönetimi ile yaşamalıdır.

C h A o S
04.Ekim.2009, 20:48
Ve Ligtv son dakika olarak verdi.Bülent Uygun istifa etti.

SAİT71
04.Ekim.2009, 20:57
Bence küme de düşse o kadar kredisi olması lazımdı. O adam ne emekler harcadı takım için. Yazık oldu. Sivassporun sorunu hocada değil kadrodaydı..

Universal
04.Ekim.2009, 21:00
Bülent Uygun'un istifası geri döner, sezon sonunda sonuç ne olursa olsun kulüpten ayrılır. Çünkü; bu takımın başına hangi teknik adamı getirirseniz getirin bundan iyisini yapamaz.

Trabzonspor
04.Ekim.2009, 21:10
Bülent Uygun istifa etti

Son 3 sezondur Turkcell Süper Lig'e damgasını vuran Sivasspor'da bu sezonki kötü gidişin ardından, teknik direktör Bülent Uygun Antalyaspor maçı sonrası görevi bıraktığını açıkladı.

http://media2.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/Spor%C3%96zel/%C3%B6zdilekuygun.hlarge.jpg

SİVAS – Sivasspor'da Bülent Uygun dönemi sona erdi.
Teknik direktörü Bülent Uygun, 2-0 kazanılan Antalyaspor maçının ardından istifasını açıkladı.
2006-2007 sezonunun 13. haftasında Sivasspor'un başına geçen Bülent Uygun, kırmızı-beyazlı ekiple önemli başarılara imza attı. Sivasspor, Uygun'un yönetiminde 2007-2008 sezonunu 4'üncü geçtimiz sezonu 2'inci sırada bitirdi. Kırmızı-beyazlılar bu sezon ise beklentilerin çok uzağında kaldı. Önce Şampiyonlar Ligi'ne ardından da UEFA Avrupa Ligi'ne ön eleme turlarında veda eden Sivasspor Turkcell Süper Lig'de oynadığı 8 karşılaşmadan sadece 4 puan çıkarabildi.

MeMo
04.Ekim.2009, 21:14
Fatih Terim bırakırsa Bülent Uygun yerine geçebilir böyle tahmin ediyorum.

BaFraLı
04.Ekim.2009, 21:17
Hiç olmadık yerde istifa etti Bülent Uygun'da.Bence devam etmeliydi.

Trabzonspor
04.Ekim.2009, 21:20
Bence daha çok erken.Çünkü sadece bir sistem ve bir oyuncu üzerine dayalı oyun anlayışı yüzünden bu duruma geldi sivas.Uzun topları mehmete atıp onun sağa sola pas dağıtması sonrası oluşan pozisyonlar.Bir alternatif yoktu milli takımın başına henüz taktik bilgisi gelişmemiş bir menejer zor olur.Mehemet sakatlandı Sivas ne hallerde.

Sekopej
04.Ekim.2009, 22:45
Sanırım Sivaslı bir yönetici istifa ederse kabul ederiz demiş, eğer bu açıklamayı yaptıysa yönetim, Uygun'un istifa etmesine şaşırmadım, doğru olanı yapmış. Yönetimle beraber olacaksın ki bazı şeylerin üstesinden gelebilesin.

Başkan umarım kabul etmez ve hocanın arkasında olduklarını gösterir yoksa kim gelirse gelsin, bu saatten sonra bu sezon için Bülent Uygun'dan daha iyi hale getiremez takımı.

Maksic
04.Ekim.2009, 23:04
Ben demiştim etmiştim diyen biri değilim ama 2-3 hafta öncesinden bu durumu umuyordum ve gerçekleşti transfer sezonunda yapılan hatalar Sivasspor'u ve Bülent Uygun için sonun başlangıçı olarak nitelendirebiliriz

Lucas Neill
04.Ekim.2009, 23:39
Fatih Terim bırakırsa Bülent Uygun yerine geçebilir böyle tahmin ediyorum.

Bence milli takım için erken Bülen Uygun.Bi kaç takımda daha başarı gösterirse belki...

bySilver
05.Ekim.2009, 00:38
Milli takımın başına geçerse bir rekor daha kırar. En genç milli hoca. :)

ForsakeN
05.Ekim.2009, 00:41
Bülent hoca istifa ederse kaybeden Sivas olur.

Fernando Gago
05.Ekim.2009, 00:43
İstifası kabul edilmiş . Türk futbolunda büyük işler yaptı ama yaptığı son derece gereksiz ve hadsiz açıklamalardan dolayı büyün antipati topladı . Bu duruma pek üzülmedim yolu açık olsun

LifeYourself
05.Ekim.2009, 00:44
Sivası zor günler bekliyor.:(

LaigLeNoiR
05.Ekim.2009, 02:53
Asla yarı yolda bırakmam bir takımı diyordu bu sözünün arkasında durmuş.

Kişilik olarak sevmiyorum ama Sivasspor'u o bir yere getirdi. O bıraksa bile Sivasspor'un onu bırakmaması gerekiyor.

Alicanfmfan
05.Ekim.2009, 03:10
Milli takımın başına geçebilir :)

tarikko
05.Ekim.2009, 04:10
Bülent Uygun çok önemli işler yapti Sivasspor adına bu herkesin takdirini topladi.Bırakması Sivasspor adına iyi olmadı bence.Ne diyelim yolu açık olsun..

TR.CaPTaiN
05.Ekim.2009, 04:38
Sivasspor'un önemli bir geçmişi olsa diyeceğim ki tabi yahu adam 8 haftada doğru düzgün puan alamadı gönderdiler. Bunu demek bile yanlış da eh işte biraz hak verilebilir. Sivasspor Bülent Uygun'dan önce ne durumdaydı da sanki Bülent Uygun gelmiş takımı mahvetmiş ortamı doğruldu ?

İster anti-futbol oynattı denilsin isterse Fenerbahçe, Galatasaray iyi değildi bu nedenden dolayı patlama yaptı denilsin. Bülent Uygun'un Sivasspor'un Türk futboluna önemli renk katmasında çok büyük payı vardır. Haftada 1 saatini top toplayıcı çocuklara ayırıp hangi durumda nasıl davranacaklarını anlatacak kadar detaylı olarak çalışan, futbolcusuyla bizim dışarıdan bile görebileceğimiz derecede abi-kardeş ilişkisi kurabilen bir teknik direktörü 8 hafta iyi gitmedi diye göndermek veya diğer şekilde istifasını kabul etmek doğru değildir.

Beşiktaş gibi taraftarı her sene şampiyonluk bekleyen, takıma büyük paralar yatıran bir takım bile an itibariyle durumu kötü olmasına rağmen hocasının biletini kesmezken şundan 3-5 sene öncesine kadar 2. ligden gelen Sivasspor 8 hafta kötü gitti diye mi Bülent Uygun'un istifası kabul ediliyor ? Sivasspor bu sene ligi ortalarda bitirse ne olurdu yani ?

Tüm bu yorumlarımı Bülent Uygun'u istifaya zorlandı düşüncem çerçevesinde değerlendiriyorum. Yani bana göre Bülent Uygun ben buraya kadar getirdiğim takımdan kovulmadan en iyisi istifa edeyim şeklinde düşündü, istifaya zorlandı şeklinde düşünüyorum.

Hem Bülent Uygun hem de Sivasspor için hayırlısı olsun diyelim.

Bordo61Mavi
05.Ekim.2009, 04:58
Bostaki Turk teknik adamlara bakiyorumda

Gozume carpan bi Ersun Yanal var, bana gore tam adami :) ben onun yetenekli bi hoca olduguna inaniyorum. Sivastada onun istedigi oyuncular var. Iyi bi takim yaratabilir.

Yabanci bi teknik adamin gelceni pek sanmiom

KaPaLı
05.Ekim.2009, 16:16
"Celladına aşık olan bir esirin tutkunluğu..."

Sivasspor teknik direktörlüğü görevinden dün istifa eden Bülent Uygun, Sivasspor'a ve Sivas'a gönül bağı olduğunu ancak artık ayrılma zamanının da geldiğini belirterek, ''Celladına aşık olan bir esirin tutkunluğu ile bağlandım bu camiaya'' dedi.Bülent Uygun, kişisel internet sitesinde istifasıyla ilgili yaptığı duygu yüklü açıklamasına Yunus Emre'nin 'Yaradılanı severim, Yaradandan ötürü' dizeleriyle başlayarak ''Hep yaradılanı sevdim, O'nun yarattığı her şey güzeldi, her şey değerliydi benim için. Bu benim hayat felsefemdi hep'' dedi.
Artık ayrılma zamanının geldiğini, bu kaçınılmaz sonun ne zaman yaşanılacaksa o zaman yaşayacaklarını kaydeden Uygun, duygularını şöyle yazıya döktü:
''Belki bu kelimeler yetersiz kalacak, belki kifayet etmeyecek duygularıma tercüman olmaya. Ancak sevdiklerimin içinde en değerli olanı bırakacağım artık sizlere. Benden bir parça, benden bir can alacaksınız bugün. Hepinizin oğlu, kardeşi, ağabeyi kabul ettiği bir kimliğin şerefiyle yaşadığım bu şehirde, sizleri daha fazla üzmemek adına görevimi bırakıyorum. Benim için bu kavga hiçbir zaman bitmedi, bitmeyecek. Biliyorum ki hep Don Kişot'u olduğum bu kavganın yel değirmenleri de tükenmeyecek. Ama inançlı mücadelemi hep sürdüreceğim. Aldığım her görevin kutsal olduğunu inancımı yitirmeyeceğim, inanın bu ayrılık bir nebze bile bu inancıma zarar vermeyecektir.''

-''SUSMAYI BİR ERDEM KABUL EDİP SABIRLA BEKLEDİK''-
Kendisiyle birlikte görev yapan tüm ekibin aynı özveri ve inançla mücadele ettiğini, beraber çıktıkları bu yolda kimi zaman yağmura, kimi zaman fırtınaya tutulduklarını aktaran Uygun, ''Bana zarar vermek adına yapılan tüm çirkin saldırılara birlikte göğüs geren bütün arkadaşlarım da inanın benimle birlikte incindiler, kırıldılar. Ancak hepimiz, sorumluluğunu aldığımız takımımıza daha fazla zarar vermemek adına susmayı bir erdem kabul edip sabırla bekledik'' ifadelerini kullandı.
Mütevazi bütçelerinin ve imkanlarının elverdiği ölçüde şehre ve insanlarına bir şeyler vermeye çalıştıklarını ifade eden Uygun, şöyle devam etti:
''Tesisleşme adına, kurumsallaşma adına güzel şeyler ortaya koyabilmenin mücadelesini yaptım hep. Projeler ortaya koydum. Kazandığımızı stadyuma, tesisleşmeye, geleceğe bir şeyler bırakma adına harcamaya çalıştık. Bugün hatırı sayılır bir kompleksimiz ve stadımız var. Her Sivaslı göğsünü gere gere bu stat bizim, bu tesis bizim diyebiliyor. Biliyorum çok daha iyisine layıklar. (Çok konuşuyorsun) dediler. Doğrudur konuştum. Futbolcumu, yönetimimi, takımımı hedef tahtası yaptırmamak için kendim hedef olmayı seçtim. Gazetelere, televizyonlara bakın o dönemler, hiçbirinde futbolcumu, takımımı hedef alan bir yazı, bir eleştiri göremezsiniz. Amatör bir ruhla oynayan takımlar, hele hele süper lige yeni kaynamaya başlamış takımlar en küçük rüzgarda dağılırlar. Futbolcu o yükü kaldıramaz, ya ayakları yere basmaz ya da düşerse bir türlü ayağa kalkamaz. Bunu anlayabilen anlıyordu zaten. Anlamamak için direnenlere ne diyebilirim ki?''

-''CELLADINA AŞIK OLAN BİR ESİRİN TUTKUNLUĞU İLE BAĞLANDIM''-
Bugün olmasa bile yarınlara, gelecek kuşaklara futbola adına bırakılabilecek ne varsa onları bırakmaya çalıştığını, vizyon, imkan ve hedefin vazgeçilmez düsturu olduğunu kaydeden Bülent Uygun, ''Celladına aşık olan bir esirin tutkunluğu ile bağlandım bu camiaya. Bir gün muhakkak düşüreceği giyotin bıçağının soğukluğunu, futbolun doğasında olan bu sonu, hep boynumda hissetmeme rağmen, sıcacık ve samimi duygularla bağlandım. Öğrettiklerimin ve hayat ilkelerimin sonuçlarına sadık kalmaya çalıştım. Sorumlu olmak neyi gerektiriyorsa bilin ki şu an bile onu yapıyorum'' ifadelerini kullandı.

-SİVAS'I BİR ARADA TUTABİLECEK NE VARSA HEP ORADA OLMAYA ÇALIŞTIM''-
Sivas'ı memleketi olarak gördüğünü, ilin her sorununda, her sıkıntısında yanında olmaya gayret ettiğini kaydeden Uygun, açıklamasını şöyle sürdürdü:
''Dikimevi kapanmasın diye ne kadar mücadele ettiğimi, kamuoyu bilir. Sıkıntısı olanın, sıkıntısını gidermeye çalıştım. İşleri rast gitmediği için otel çatıların da, 'Paydos hayata' demek isteyen insanları, hayatın bir parçası yapmayı becerebildim. Cami yaptırıyoruz derken, nedense bazı gözler bizi dindarlıkla suçladı, ama hiçbirisi (kilise de yaptıracağız) dediğimi görmedi, duymadı. Sivas'ı bir arada tutabilecek ne varsa ben hep orada olmaya çalıştım. Yeri geldi Cuma'da namazımı kıldım, yeri geldi Cemevi'nde Cem'e katıldım. Yeri geldi bir okulun gecesinde gençlerle eğlenmeyi seçtim. Yeri geldi gençleri teröre karşı bilinçlendirme tiyatrosuna futbolcu kardeşlerimle destek verdim. Belki çok fazla elbise giydim. Ama bilin ki her rengi, her dokusu, her kumaşı Sivas'ın rengiydi, Sivas'ın dokusuydu. Biliyorum Sivaslılar beni çok sevdi, benim onları sevdiğim gibi.''
Uygun, açıklamasının sonunda görevi süresince desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz olmak üzere, yönetim kuruluna, ekip arkadaşlarına, futbolculara ve 'gerçek taraftarıyla tüm Sivassporlulara teşekkür ederek, ''Beni, ben gibi seven tüm herkesten haklarını helal etmelerini diliyorum. Allah'a emanet olunuz'' dedi.

Trabzonspor
05.Ekim.2009, 17:39
Ya arkadaşlar milli takım diyonuz bu kadar kolay mı ya sizce milli takımın başına geçmek?

BaFraLı
05.Ekim.2009, 18:40
Fatih Terim milli takımın başındaysa Bülent Uygun orada hayli hayli olmalıdır.

Trabzonspor
05.Ekim.2009, 18:49
Sizin futbol mantığınızı çözmedim.

bursa_mc
05.Ekim.2009, 18:51
Bülent Uygun bir takımı 0 dan alarak hemen başarı yakalayamaz bence..Milli takıma gitsin falan söylemleri bence yersiz olur.

BaFraLı
05.Ekim.2009, 18:56
Sizin futbol mantığınızı çözmedim.

Mantık filan yok.Çözülmeyecek bir mantıkta değil.Ben sadece düşüncemi söyledim.En azından Fatih Terim'den daha iyi oyuncu tercihleri yapabilir.En azından hakemlerle boş boş diyaloglara girip kendini trübünde bulmaz.İmparator İmparator dedik adam bi patlama yapamadı Milli takımda.Dünya Kupasına zaten gidemiyoruz benim umudum filan kalmadı.Yani demek istediğim bu Bülent Uygun olmasada başka biri geçsin artık.Bülent Uygun'unda öle boş bir teknik direktör olduğunu düşünmüyorum zaten.Bir takımı nereden nereye getirdiğini gördük bunun için diyorum ben.

Trabzonspor
05.Ekim.2009, 18:59
Onun yerıne biri geçsin diyebilirsin ama Uygun geçsin diye söyleme yanlış daha çok ama çok erken.Ayrıca daha iyi oyuncu seçimi istiyorduda herkez neden Ersun Yanal'ı göörevden aldılar adam bir Hakan Şükürü almaı diye görevden aldılardı.

BaFraLı
05.Ekim.2009, 19:04
Onun yerıne biri geçsin diyebilirsin ama Uygun geçsin diye söyleme yanlış daha çok ama çok erken.Ayrıca daha iyi oyuncu seçimi istiyorduda herkez neden Ersun Yanal'ı göörevden aldılar adam bir Hakan Şükürü almaı diye görevden aldılardı.

Valla en azından Terim'den daha iyi birisi geçse iyi derken ne bilim daha takımı ateşleyebilecek boş boş diyaloglara girmicek birisi olsa daha iyi olur.Ha bu Bülent Uygun olsun isterim ben ama tabiki varsa başka teknik direktörde geçse keşke milli takımın başına.Çünkü milli takım Euro 2008'deki performansına bakın birde şimdiki performansına gerçekten çok kötü performans.

Trabzonspor
05.Ekim.2009, 19:11
Bura yeri değil ama milli takım Euro 2008dede iyi oynamadı.Yabancı bir hoca gerekli.

Hem ayrıca Bülent Uygun bir sistem buldu uyguladı ve o sistemden başka sistme uygulamadığı için ikinci bir taktiği olmadığı içinSivas bu durumda bir oyuncu üzerine kurulup sadece o taktikler oynar bir b planı yapmassan böyle olur.Daha iyi bir hucum gücü var ama kullanamadı.

bursa_mc
05.Ekim.2009, 19:42
Bülent yerine kim gelecek acaba.Umarım nöbetçi hocalardan biri gelmez..(:

Bordo61Mavi
05.Ekim.2009, 20:40
Bugra ile konustum da Muhsin Ertugrul deniliomus Sivasta. Hani afrikada Ajac Cape townu calistiran Turk

ForsakeN
06.Ekim.2009, 02:22
Sivas yönetiminin Uygun istifasını kabul etmesi,istifa etmesini istemeleri bana göre rezalettir. Bülent Uygun'un orada kredi sahibi olması için daha fazla ne yapması gerekiyor? Küme düşmeye oynayan takımı şampiyonluğun eşiğine getirdi.ŞL, Avrupa ligi arenasına çıkardı. Saygı görmek için 3 lig,2 şl şampiyonluğu mu almalı illaki ? Yazık,günah. Yönetim niye duruyor madem.Başarıda onlar ortakken başarısızlıkta niye tek suçlu Bilent Uygun ?

footballer33
06.Ekim.2009, 12:41
Avrupa'dan elendiği an istifa etmesi gerekirdi, geç kaldı. Bundan sonra hangi takımı çalıştıracağını merak ediyorum.

Bekq
06.Ekim.2009, 13:34
Bülent Uygun'u yakan medya oldu. Gazetelerde, televizyonlarda sürekli Bülent Uygun aleyhine yazılar vardı.

Bülent Uygun'un Sivas'tan istifa etmesi kendi kararıdır. Eğer istifa etmeseydi asla ama asla kovulmazdı. O yüzden yönetimi suçlamanın manası yok.

Addolorato
06.Ekim.2009, 14:26
Bülent Uygun'un Ankaragücüyle anlaştıgı söyleniyor gazetelerde.

BaFraLı
06.Ekim.2009, 17:02
Bülent Uygun'un Ankaragücüyle anlaştıgı söyleniyor gazetelerde.

Bu kadar çabukmu ya daha istifa edeli kaç gün oldu bu medyada bomba ya.

KaPaLı
06.Ekim.2009, 17:12
Atma be TQM atma.

Addolorato
06.Ekim.2009, 17:28
http://www.ankaragucu.org.tr/futbol/teknik_direktor/17-Bulent_Uygun.html

KaPaLı
06.Ekim.2009, 17:48
3-0 gibi farklı skor aldık ya hemen karıştırmaya çalışın.

http://www.ankaragucu.org.tr/tr/teknik_kadro/1-Futbol_A_Takim.html

http://www.ankaragucu.org.tr/tr/teknik_kadro_detay/30-Hikmet_Karaman.html

Bide buna bak bakalım ne diyo (::)

Ankaragücü'nün sitesinde bütün takımların genel bilgileri vardır..