Log in

View Full Version : Cristian Oliviera Baroni

tarikko
05.Ekim.2009, 22:09
25 Haziran 1983 tarihinde Brezilya'nın Belo Horizonte bölgesinde dünyaya gelen Cristian Oliveira Baroni Brezilya Serie A takımlarından Corinthians'ta forma giyiyordu.

Brezilyanın en iyi defansif orta sahalarından birisi olarak tanınan Cristian Oliveira üstün top tekniği ve mücadeleci karakteriyle tanınıyor...Uzaktan sert şutlarla etkili olabilen başarılı orta saha oyuncusu aynı zamanda golcü kimliğine de sahip…Birçok mevkide başarılı olabilen Cristian Oliveira Brezilya'da Corinthians takımının orta sahada yükünü sırtlayan isim olarak nitelendiriliyor…

Futbol kariyerine Brezilya'nın Atletico Paranense takımında başlayan 25 yaşındaki orta saha oyuncusu bu kulüpte forma giydiği 57 maçta 6 gol kaydetti.

2007 - 2008 yıllarında Atletico Paranense takımından Flamengo'ya kiralık olarak giden Cristian 45 maçta görev aldı ve fileleri 2 kez havalandırdı.

2008 yılının sonunda Corinthians takımına transfer olan başarılı orta saha oyuncusu 13 maçta 90 dakika forma giydi ve 2 gol kaydetme başarısını gösterdi.Brezilya Serie A liginde toplamda 60 maçta forma şansı bulan cristian oliveira 4 gole imza atarken, 4'te asist yaptı… Defansif anlamda agresif bir görünüm çizen Cristian Oliveira'nın buna rağmen faul problemi bulunmuyor. 25 yaşındaki oyuncu profesyonel kariyeri boyunca sadece 1 kez kırmızı kart gördü…

Cristian 2005 yılında Brezilya Kupası'nı, 2008 yılında Taça Guanabara, Rio Janeiro şampiyonasını ve Serie B şampiyonluğunu kazanırken, corinthians ile Paulista liginde zafere ulaştı.

2009 yılının Temmuz ayında Corinthians'ta beraber oynadığı Andre Santos ile birlikte Fenerbahçe'ye transfer oldu.Fenerbahçe ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.Fenerbahçe formasıyla ilk resmi maçına TFF Süper Kupa finalinde Beşiktaş karşısında çıkan Brezilyalı futbolcu Fenerbahçe ile ligdeki ilk maçına ise Denizlispor karşısında çıktı.

http://img101.imageshack.us/img101/2280/baroni.jpg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimg101.imageshack. us%2Fi%2Fbaroni.jpg%2F)

http://img101.imageshack.us/img101/1451/cristianoliveirafurcm4i.jpg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimg101.imageshack. us%2Fi%2Fcristianoliveirafurcm4i.jpg%2F)

KaPaLı
06.Ekim.2009, 14:46
Brezilyalı arkadaşlarımın hepside müthiş transfer diyodu bayaaa yorumları koymuştum. Herkesin aklında soru işaretleri vardı ama herkesin aklındakileri sildi attı sanırım.

LifeYourself
06.Ekim.2009, 15:01
Oyuna fazla birşey katmasada verilen görevi harfiyen yerine getirmeye çalışan hamal tipli bir futbolcu.Ama yinede bu tip bir sürü türk oyuncu olduğunu düşünüyorum.Ama Fener'in tercihi.Bu tip oyunculara her zaman ihtiyacı vardır bir takımın:)

MeMo
06.Ekim.2009, 16:24
Kalitesi her yerinden belli oluyor.

SAİT71
06.Ekim.2009, 16:27
İlk geldiğinde bir kaç kişi bitirmişti oyuncuyu ama zaman ihtiyacı olduğu belliydi. Takıma uyum sağladı ve mevkisinin adamı olduğunu gösterdi. Oldukça isabetli bir transfer oldu.. Milli takımındada oynayacak seviyede birisi.

yaman76hakanFB
06.Ekim.2009, 16:50
İlk günler medyada çok eleştirenler oldu ama "turksportal" üyeleri genellikle hep olumlu ve yapıcı düşündü..Şahsım adına,mesela Sivas maçında herkes DeSantos'un attığı harika golü konuşurken,ben bu sayfalarda DeSantos'un sahanın en kötülerinden biri olduğunu,Baroni'nin ise çok faydalı olduğunu yazdım..
İnşallah performansını katlayarak devam eder ve bizi mahcup etmez.Onun katacağı enerjiye,gireceği kademelere,kaptığımız topları hızlı bir şekilde hücum hattına taşıma konusunda dikine vereceği paslara ve henüz görmediğimiz ara koşularına ihtiyacımız olacak..

KaPaLı
06.Ekim.2009, 17:10
Oyuna fazla birşey katmasada verilen görevi harfiyen yerine getirmeye çalışan hamal tipli bir futbolcu.Ama yinede bu tip bir sürü türk oyuncu olduğunu düşünüyorum.Ama Fener'in tercihi.Bu tip oyunculara her zaman ihtiyacı vardır bir takımın:)

Kim var Türk olarak söylermisin ?

Birde Baroni'yi hiç 90 dk izledinmi.? Oyuna birşey katmadığını nerden gördün.

ForCimbom
06.Ekim.2009, 17:51
böyle adamları çıplak gözle izlemeden karar vermemk lazım. ben o yüzden bir şey diyemiyorum. zaten bu sene fenerbahçe nin maçlarını da öyle aman aman takip etmiyorum. ama fena değil sanırım yorumlara bakılırsa...

Alicanfmfan
07.Ekim.2009, 14:28
Bana kalırsa izledigim kadarı ile topu oyunu sokmada Selcuk ve Deniz'den farkı yok zaten en önemli özellik odur presi defansı kosuyu her oyuncu yapabilir , son macları izlemedim belki performansını katlamıstır.

nerazzuri
07.Ekim.2009, 15:11
Son maçlarda takımı çok iyi kontra atağa çıkartıyor.

Alex'den sonra tempoyu ayarlayan bir oyuncumuz oldu bu arada :)

Her maç takıma dahada alışıyor, her maç yeni bir özelliğini bizlere sunuyor.

GodfatheR
07.Ekim.2009, 20:07
Emre yanındayken bir başka oynuyor :)

LifeYourself
07.Ekim.2009, 21:44
Kim var Türk olarak söylermisin ?

Birde Baroni'yi hiç 90 dk izledinmi.? Oyuna birşey katmadığını nerden gördün.hocam ben sana kimin ismini versem beyenmiceksin bir kulp bulucaksın ben diycem selçuk inan şusu eksik diycen ben diycem selçuk şahin sen şu eksik diycen ben diycem barış sen şu eksik diycen.Tamam baroni 1 numara. baroniyi 2 maçta izledim 90 dk pas hatası yapmayan riske girmeyen sadece kendi görevini yapan bir oyuncu.Oyuna birşey katmaması ile ilgili bundan bahsettim.Örneğin biz burda alex deriz birşeyler katıyor santos deriz onlar şovmen arkadakiler olaylara karışmaz baronide böyle bir futbolcu dedim.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu arada mesaj yazmamamın sebebide geçende hiçbirşey yokken fenerlilerin saldırısına uğrayıp aldığım uyarıdır.sana bir kastım yoktur.

KaPaLı
07.Ekim.2009, 22:11
Selçuk İnan Baroni kadar koşmaz. Zamanlaması iyi değildir. Selçuk daha çok Emre tarzında oynar. Topu ileri taşıyacak oyuncudur.

Selçuk Şahin'i Baroni'yle kıyaslayanın bilgisinden şüphe ederim. Baroni 40 metre ayağa pas atıyo. Selçuk tamam iyi kesicidir ama top yapamaz. Karşılaştırmak bile saçmalık. Baroni hem top keser hemde top dağıtır.

Barış Özbek - Baroniyle kıyaslanabilecek tek oyuncu senin yazdıklarının içinde. Pas yüzdesi olarak Baroni üstündür tabi ama Barış'ın pres gücünü kıyaslamam bile. Onuda almak neredeyse imkansız. Kimse ortasahasında patlayıcı güç olarak oyuna sokabileceği adamını ezeli rakibine vermez.

Yazıyosun ama öylesine yazıyosun. Benim yazdıklarım kulp takmak değil gerçekleri yazıyorum. Varsa itirazın söylersin. Bu oyuncular dışında gelirde iyi şeyler yapar dediğin varsa yaz. Yoksa altını doldurmadan yazdığın mesaja bende tepki gösteririm.

scar face
08.Ekim.2009, 00:46
Cristian ın tanınmaması üzerine biraz kızgındık yönetime fakat Corinthiasla 2 macını izledim ve cok beğendim.Antalya macından itibaren cok iyi oynamaya basladı.Emre nin yanında cok uyumlu oldum ikisi de iyi top yapıyor,iyi mücadele ediyor...

Zamanla daha da iyi olacak...

tarikko
09.Ekim.2009, 04:17
Takımda son maçlarda en beğendiğim isimler arasinda geliyor.Tabii performansının bu kadar iyi olmasindaki en büyük etkenlerden biri de Emre bana göre..

İlk geldiğindeki kendisine duyulan şüpheleri ortadan kaldırdı.Topa çok iyi basıyor,takımı çok iyi hücuma kaldırıyor.Haftalar geçtikçe daha da iyi olacağına inanıyorum..

HooijDonk07
09.Ekim.2009, 20:51
Şuanda Volkan Alex ve Baroni takım en iyileri Emreyide unutmamak lasım

nerazzuri
02.Nisan.2010, 01:37
Takımdaki gereksizler arasına çoktan girdi bana göre.