Log in

View Full Version : Ve TRT açıkladı!

C h A o S
06.Ekim.2009, 18:26
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin şifreli maç yayıncılığına TRT'nin son vermeye hazırlandığını açıkladı.
TRT'nin maç yayınlarına talip olduğunu belirten Şahin, şifreyi kaldırıp açık yayıncılık yapacaklarını söyledi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, bugünün TRT'sinin dünün TRT'sinden çok farklı olduğunu belirterek, 'Çünkü bu teknolojik çağı yakalamış yayıncılık gelişmelerini izleyen ve rekabet eden bir TRT'yiz' dedi.

Şahin, TRT Genel Müdürlüğü'nde, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle yaptığı sohbet toplantısında, günümüzde TRT'nin sadece Türkiye'deki medya ile değil, dünya medyalarıyla da rekabet etmek istediğini söyledi.

Şifreyi kaldırıp açık yayıncılık yapacaklarını belirten Şahin, "Maç yayınlarının şifresiz, açık yapılmasından yanayım. Bu konuda çalışma yaptırıyorum. Arjantin modelini inceletiyorum" dedi.

MODEL ARJANTİN'DEN

Arjantin modeli olarak bilinen çalışmaya göre şifreli maç yayınlayan platformların işi zora girecek. Arjantin modeli, şifreli maç yayınları sebebiyle özellikle gençlerin maç seyredebilmek için belli ortamlarda toplanmalarının önüne geçmek için uygulanmaya başlanan bir yöntem.

Toplu maç seyredilen ortamlarda gençlerin farklı etkilenmelerle karşı karşıya kalmamaları için uygulanan yöntem Arjantin'de olumlu sonuçlar verdi. TRT de maç yayın ihalesine girip şifresiz maç yayınlamayı ve herkesin istediği yerden maçları seyredebilmesine imkan vermeyi amaçlıyor.

Halkın vergileriyle dişinden tırnağından kestiği paralarla idare edilen TRT'yi halkın gurur duyacağı bir medya gurubu haline getirmek istediklerini vurgulayan Şahin, idari yapılanmada büyük değişiklikler yaptıklarını, 200'ün üzerindeki kadro unvanını 90 seviyesine indirdiklerini anlattı.

Süper bir haber.Gerçekleşirse mükemmel olur.Trt'den bu konuda ümitliyiz.Artık böyle adımların atılması gerekiyor.

eXcitinG
06.Ekim.2009, 18:28
YıLLardır bunu bekLiyoruz.

Professeur
06.Ekim.2009, 18:31
Süper bir haber gerçekten.Ben de geçen gün arkadaşa söylüyordum Arjantin'de devlet televizyonundan veriyorlar bizde niye açık kanaldan vermiyorlar diye.TRT alırsa süper olur ama pek ümidim yok gibi.Çünkü bir devlet televizyonunun o yükün altına girmesi kolay değil keza digitürk ve d-smart böyle büyük bir pastayı ne pahasına olursa olsun kaptırmak istemeyeceklerdir.

sananes
06.Ekim.2009, 19:07
trtnin bütcesi öyle az buz değil yani cidden isterlerse alabilirler keşke alsalar süper olur almanyayı falan bırak trt masraftan kurtar kendini süper ligi al rating canavarı olursun:D

Sekopej
06.Ekim.2009, 20:05
TRT'nin imkanlarının hiç biri özel kanallarda yoktur. TRT maç yayınını alıp bir de TRT Spor diye bir kanal kurarsa çok iyi olur. Tabi parayla izletmeyeceği için bu maliyetin bir kısmını reklamlarla karşılayabilir, kalan kısmı için de bizden aldıkları vergileri kullansınlar. Devletin kanalının, milletin yararına yayınlar yapması şart. Bekliyoruz gelişmeleri.

IcedEarth
06.Ekim.2009, 20:28
TRT son yıllarda bir atılım içinde gibi, hayırlısı :)

Addolorato
06.Ekim.2009, 20:30
Süper bir haber gerçekten.Ben de geçen gün arkadaşa söylüyordum Arjantin'de devlet televizyonundan veriyorlar bizde niye açık kanaldan vermiyorlar diye.TRT alırsa süper olur ama pek ümidim yok gibi.Çünkü bir devlet televizyonunun o yükün altına girmesi kolay değil keza digitürk ve d-smart böyle büyük bir pastayı ne pahasına olursa olsun kaptırmak istemeyeceklerdir.

TRT hepsinden zengindir merak etme :D

BaFraLı
06.Ekim.2009, 20:39
İnşl. bunlar sözlerde kalmazda icraat görürüz.Eğer böyle bir şeyi yapacaksa bile TRT 5-10 sene bekleriz heralde.O zamana kadarda zaten evinde Lig tvsi olmayan kalmaz heralde.

C h A o S
06.Ekim.2009, 20:44
10 sene sonrada şifresiz bir kanalda maç yayınlanıcaksa bekleriz.Yeterki yayınlansın.:)TRT kafaya koyduysa bizleri mutlu edicektir.

LifeYourself
06.Ekim.2009, 20:46
Birde spor açılımı yapsalar güzel olur.
Umarım uzun süre beklemeyiz:)

BaFraLı
06.Ekim.2009, 20:53
10 sene sonrada şifresiz bir kanalda maç yayınlanıcaksa bekleriz.Yeterki yayınlansın.:)TRT kafaya koyduysa bizleri mutlu edicektir.

İşte bunu diyorum bende.Madem birşeyi ortaya atıyorsunuz bunu fazla bekletmeyin.Yani bu dedikodular artık olmasın ya TRT artık alsın Lig tv'den maçları yada böyle devam etsin.İnsanları umutlandırıyorlar ondan sonra hiç bişi yok.10 Sene sonraya kim öle kim kala.TRT Madem yapacak böyle bir şey 1-2 sene içerisinde gerçekleşse bari.

deniz.91
06.Ekim.2009, 21:00
TRTden bunu gerçekleştirmesini bekliyoruz süper bir haber

Redrum
06.Ekim.2009, 21:04
Vallahi rating canavarı olur TRT :)

C h A o S
06.Ekim.2009, 21:04
Peki arkadaşlar yeni ihale ne zaman yapılıyor bilen var mı?

scar face
06.Ekim.2009, 21:06
ne 10 yılı yahu 14 yıldır şifreli lig maçları...
Cine5,Teleon,Itv daha sonra Lig Tv oldu...

BaFraLı
06.Ekim.2009, 21:08
ne 10 yılı yahu 14 yıldır şifreli lig maçları...
Cine5,Teleon,Itv daha sonra Lig Tv oldu...

Ya ben örnek verdim.Yapıcaklarsa artık bir an önce yapılsın dedim demek istediği bu yani.

ForsakeN
06.Ekim.2009, 21:17
Peki arkadaşlar yeni ihale ne zaman yapılıyor bilen var mı?

2010 başında yapılacak sanırım. Seneye yeni ihale ile izleyeceğiz maçları.

Umarım TRT alır.Fakat nasıl gelir elde edecekler? Reklam ile sadece. Bu da ekranın yarısı kadar reklam ile olmaz umarım.

Revolution
06.Ekim.2009, 21:46
TRT'nin deli gibi bir bütçesi var.. Eğer gerçekten isterse bunu çok rahatlıkla yapabilir. Alacağı reklamlarla fln da iyi de gelir yapar. Bu haber beni çok sevindirdi gerçekten.

Bordo61Mavi
06.Ekim.2009, 21:47
Hele sukur kurtuluyoruz tum dertlerden. Avrupada Ligtv almasi hele hepten bi zor, Trt le dertlere son

Del Piero_10
06.Ekim.2009, 21:58
İnsanların kendi ligini izleyemeyip bihaber kalması zaten büyük bir ayıptı. TRT sadece reklam gelirleri ile bu işten maddi kazanç sağlayamaz ama büyük prestij kazanır.

scar face
06.Ekim.2009, 22:04
Ya ben örnek verdim.Yapıcaklarsa artık bir an önce yapılsın dedim demek istediği bu yani.

Aynen öyle ben de katılıyorum sana ligimizi izleyememiz rezalet...

Ayrıca kahvehanelerde bende kendimden geçiyorum doğru galiba bi tespit..

murat taşlı
06.Ekim.2009, 22:04
Geçen ay ADSL modem ini bedava değiştirdi telekom o zaman dükkana gelen görevli söylemişti maçları Trt nin vereceğini ama bana söylediği şuydu TRT ve TELEKOM ortak alacak ihaleyi 3 büyüklerin maçlarını internet üzerinden seyredilecek para ile diğer maçları Trt naklen ücretsz verecek demişti bakalım ne kadar doğru.

SAİT71
06.Ekim.2009, 22:27
Sonunda ya kırın şu Şansal Büyükağ ın hegemonyasını

GeNç KaRTaL
06.Ekim.2009, 22:51
Süper bir haber.İnşallah en kısa zamanda (mesela sıradaki ihalede) gerçekleşir bu olay.Çok sevinirim gerçekleşirse..

Professeur
06.Ekim.2009, 22:55
TRT hepsinden zengindir merak etme :D

TRT'nin imkanlarının hiç biri özel kanallarda yoktur. TRT maç yayınını alıp bir de TRT Spor diye bir kanal kurarsa çok iyi olur. Tabi parayla izletmeyeceği için bu maliyetin bir kısmını reklamlarla karşılayabilir, kalan kısmı için de bizden aldıkları vergileri kullansınlar. Devletin kanalının, milletin yararına yayınlar yapması şart. Bekliyoruz gelişmeleri.

trtnin bütcesi öyle az buz değil yani cidden isterlerse alabilirler keşke alsalar süper olur almanyayı falan bırak trt masraftan kurtar kendini süper ligi al rating canavarı olursun:D

TRT'nin deli gibi bir bütçesi var.. Eğer gerçekten isterse bunu çok rahatlıkla yapabilir. Alacağı reklamlarla fln da iyi de gelir yapar. Bu haber beni çok sevindirdi gerçekten.

Zarar edeceklerini bile bile ihaleye girmeleri saçma ben onu belirtmek istemiştim:D.

sakary Ali
06.Ekim.2009, 22:55
TRT Spor kanalı için zaten çalışmalar var diye biliyordum.

TRT son senelerde gerçekten çok iyi işler yapıyor.Formula 1,Bundesliga...

Olursa süper olur ve inşallah olur.

DisCo
06.Ekim.2009, 22:59
Eskiden maçlar Show tv'de felan olurdu. O zamanlarda da teknoloji çok gelişmediğinden bizim buralarda anten çekmezdi. İzleyemezdik. Ne zaman analoglar devreye girdi ve başladı şifreli furyası.

Şimdi şifreye dur diyecek TRT ama takımlara yayın gelirlerini nasıl ödeyecek.

SAİT71
06.Ekim.2009, 23:05
Bende ondan korkuyorum. Baktığımızda Avrupadaki yayın gelirleri çok çok yüksek. Bizim yayın gelirleri çok az. Ancak ve ancak Trt sadece spor severleri düşünüp yapıyorsa olmalı.

O halde hiç bir çıkar beklemezler. Sadece maç aralarında maç içinde reklamlardan elde edilecek gelirlerle felan idare ederler.

murat taşlı
06.Ekim.2009, 23:12
Arkadaşlar 3 büyüklerin maçları şifreli olacak diye biliyorum ben yani tamamen şifresiz değil yani
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
TRT ve TELEKOM ortak olarak alacaklarmış.

Maksic
06.Ekim.2009, 23:14
TRT alsın bizi şu Lig Tv'den kurtarsın mümkünse maçları Ercan Taner anlatsın..

E.Cartman
06.Ekim.2009, 23:14
İyi ki varsın TRT :D

RaSenGan
06.Ekim.2009, 23:17
Alırlarsa iyi olur.LigTv var fakat baya para gidiyo :) Avrupa Ligi maçlarını da alırlarsa süper olur.

Bursaspor
06.Ekim.2009, 23:19
TRT'nin bütçesi ve teknolojik imkanları dünyadaki belkide hiçbir kanalda olmayacak düzeydedir. Gelir sıkıntısı olmayacaktır çünkü zaten vergilerden, şans oyunlarından vs. birçok şeyden bütçeye katkı alıyor.

Şampiyon olmuş takımların maçlarını Teledünya üzerinden verebileceğini düşünüyorum, böylece dekoder satar gibi Teledünya'yı pazarlamış olacak ve aylık 9 TL'ye maç izletebilecek.

Bizim gibi Anadolu takımlarının maçları da TRT'nin gerek açılacak spor kanalı gerekse diğer kanallarından yapılabilir. Sonuçta TRT istese her an birkaç yeni kanal açabilecek durumda.

Sekopej
07.Ekim.2009, 01:26
TRT şu anki ekibiyle ve teknolojisiyle haftada 9 maçı da canlı yayınlayabilir. Üstelik zarar edeceğini de sanmıyorum çünkü TRT'ye bütçeden aktarılan para da çok yüksek. Sonuçta ihale yapılacak, o nedenle kulüplerin bir kaybı söz konusu olamaz.

ThersoN
07.Ekim.2009, 23:55
Bunu pek olası görmüyorum.. Olsa bile uzun zaman sonra olur, en az bir dönem daha şifre sistemi devam eder.

PesimiSTyLa
08.Ekim.2009, 00:02
Lig TV yayını gerçekten çok kaliteli. Yıllardır bu işi yapıyorlar ve çokta iyi yapıyorlar; ancak onlardan ihaleyi biri alacaksa bu TRT olmalı(Şifresiz verme kaydıyla). Açıkçası açık kanaldan ücretsiz verileceğini pek sanmıyorum ama olsa keşke. Eğer olmuyorsa da umarım ihaleyi yine digiturk kazanır. Dsmarttan Allah korusun bizleri.

nannar
08.Ekim.2009, 00:13
Keşke alsa da yıllar önce oldugu gibi yine TRT ekranında maç izlesek... Levent Özçelik ve Yalçın Çetin gibi isimler den maç dinlemek de hoş oluyor...Hele hele en son İlker Yasin'den CSKA-BJK maçını dinledikten sonra valla çok daha hoş olur :n: Sanki Türkiye'den 150 tane cenaze çıkmış gibi anlattı adam maç boyunca yahu :D

Fernando Gago
08.Ekim.2009, 00:28
TRT samimiyse bu işi yapar Bakalım Bu kadar büyük paraların ve şirketlerin döndüğü yerde TRT başarıya ulaşabilecek mi

Universal
08.Ekim.2009, 01:46
Güzel bir gelişme ama; bunu büyük kulüplerimiz kabul etmeyecektir.

TV gelirleri tabii artacaktır, bu kulüpleri sevindirir ama; maçları canlı herhangibi bir ücret talep edilmeden Türkiye'nin doğusunda batısında, güneyinde kuzeyin her karış toprağında çeken bir kanal maçları yayınlayacak.

Fenerbahçe'den örnek vermek gerekirse, geçen sezon Beşiktaş maçında bile bütün biletleri satamayan Fenerbahçe maç yayını bedava olunca ne kombine ne de maçlık bilet satışları çok düşecektir.

Çoğu kişi maçlar bedava olduğu için ve günümüzün ekonomik koşullarında stadyuma para vermezler. Bu staddan taraftarın çekilmesi olur.

Sonuca gelirsek, ben TRT alırsa çok mutlu olurum zaten; Türkiye'de ki halkın desteğini şimdiden aldılar. Büyük ihtimalle devletin ve Telekom'un katkısı ilede ihaleyi alırlar.

Artık önümüzde yeni kavgaların başlayacağı bir dönem olacaktır...

Arjantin'de maçların bedava yayınlanmasının sebebi siyasidir. Güney Amerika tamamen sosyalizm ile yönetiliyor. Halkçılık ön planda ve her insan eşit olarak gözüküyor. Bu yüzden devlet fakir olan neden maç izleyemiyor düşüncesine girdi ve yayın haklarını aldı. Kısaca zengin ile fakiri eşitlemek istedikleri için bu sonuç ortaya çıktı.

Birde bunun ticari boyutu var. Kafeler, kahveler. Sigara yasağından sonra birde maç yayın hakları giderse vay hallerine...

EL-Hadji
08.Ekim.2009, 13:39
TRT' 3 bir bakıma trtnin spor kanalıdır ama Ntv spor tarzında bir açılım yapmaları daha güzel olur. TRT Spor ismi kulağa hoş geliyor. Alsınlar tabi insan gibi maçlarımızı izleyelim...

footballer33
08.Ekim.2009, 17:49
Süper Ligi alıp şifresiz yayınlasınlar, başka bir şey istemiyorum. Almanya Ligi olmasa da olur yani. :)

Universal
08.Ekim.2009, 22:41
TRT' 3 bir bakıma trtnin spor kanalıdır ama Ntv spor tarzında bir açılım yapmaları daha güzel olur. TRT Spor ismi kulağa hoş geliyor. Alsınlar tabi insan gibi maçlarımızı izleyelim...

TRT yeni bir kanal açıyor, NTV Spor gibi geçen gün anahaberlerinde dinledim... 7/24 spor yayını yapacaklar.