PDA

View Full Version : Nasıl Bir Sistem Olması Lazım?



BuRiBuRi
08.Ekim.2009, 20:57
Oyunu çalıştırmak için nasıl bir sistem olması lazım?
Şu an için belli mi?

Pentium(R) D CPU 2,80GHz
1GB RAM
ATİ radeon HD3400 512MB

Bu sistem ile rahat bir şekilde oynanabilir miyim?
Tahmini olarak:icon_biggrin:

Not: Crysis'i düşük özelliklerde sorunsuz bir şekilde oynamıştım.

yugi
08.Ekim.2009, 21:05
Tahminimce rahat bir şekilde oynarsın oyunu.

Ravenholm
08.Ekim.2009, 21:15
hava atıor dur bende benim bilgisayar ile sana hava atayım :)

1.66 işlemci

768 Ram

256 Atı Radeon 9200 ekran kartı (dd)

crysisi herşey Yüksek anti laising 8x şekilde hiç kasmadan oynatıyor :0:

.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
senin işlemci çok iyide senin yerinde olsam ekran kartı değiştirir 1gb yaparım ( atı asla almam hayatım boyunca ) ramide 4 gb yaparım :)

Addolorato
08.Ekim.2009, 21:25
Geçen sene minimum 512 ram ile oynanıyordu büyük ihtimal bu sene ya 1 gb olur yada 512 de kalır.

BuRiBuRi
08.Ekim.2009, 21:30
hava atıor dur bende benim bilgisayar ile sana hava atayım :)

1.66 işlemci

768 Ram

256 Atı Radeon 9200 ekran kartı (dd)

crysisi herşey Yüksek anti laising 8x şekilde hiç kasmadan oynatıyor :0:

.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
senin işlemci çok iyide senin yerinde olsam ekran kartı değiştirir 1gb yaparım ( atı asla almam hayatım boyunca ) ramide 4 gb yaparım :)

Para olsa yapacağım:D:eek:

Ayrıca ben işlemcim kötü diye biliyordum.
Fazla anlamıyorum:uzgun:

alexandro06
17.Ekim.2009, 17:48
Pentium(R) D CPU 2,80GHz
3 GB DDR2 Ram
Ati Radeon Ax550 256mb
200gb hard disk..

bu sistemle oyun içi 3 boyutlu grafikleri kapatarak oynayinca gayet akıcı oynanıyor..sadece milli maç aralarinda fanım fazla çalısıyor..cok ısınıyor yani işlemci :)

Uchiha Itachi
17.Ekim.2009, 23:39
.
.senin işlemci çok iyide senin yerinde olsam ekran kartı değiştirir 1gb yaparım ( atı asla almam hayatım boyunca ) ramide 4 gb yaparım :)


Böyle bir mantık olamaz.Ekran kartı 1 gb olunca dünyayımı kurtarıcak ? sen 1gb ekran kartı al ben 512 ile senin yapamıycağın işleri yaparım dersem ne anlarsın ?

Ahmet Göktaş
17.Ekim.2009, 23:43
Evet PcGamer haklı malesef , her konuda düz mantıgız :D Al 1 GB Ekran kartı ama bilinmedik dandik bir marka al , Pixel 2 olsun .

Ben alayım 256 Ekran kartı , Pixel 3. sahder , Nvidia vsvs .

Senin oynayamadıgın oyunları , en yüksek kalitede oynarım.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
PS : oradaki Evet PcGamer haklı malesef cümlesindeki Malesef'i neden yazdım bilemiyorum. Öyle gelmiş aklıma bi an. Darılma abi sakın :)

MaTRaKaN
17.Ekim.2009, 23:52
Benim pc ;

1.8 GHz
1 gb Ram
64 Mb ekran kartı

2D ile oynuyorum biraz çok fazla kasıyor ama 1 maç 20 dakika sürüyor.

Addolorato
17.Ekim.2009, 23:57
Evet PcGamer haklı malesef , her konuda düz mantıgız :D Al 1 GB Ekran kartı ama bilinmedik dandik bir marka al , Pixel 2 olsun .

Ben alayım 256 Ekran kartı , Pixel 3. sahder , Nvidia vsvs .

Senin oynayamadıgın oyunları , en yüksek kalitede oynarım.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
PS : oradaki Evet PcGamer haklı malesef cümlesindeki Malesef'i neden yazdım bilemiyorum. Öyle gelmiş aklıma bi an. Darılma abi sakın :)

Virgülü yanlış koymuşsun. Malesef her konuda düz mantıgız olacaktı sanırım :D.

Benim pc 4 gb ram 256 mb ekran kartı daha uzun bir süre sorun yaşamam sanırım :D

ForsakeN
18.Ekim.2009, 00:15
Benim pc 4 gb ram 256 mb ekran kartı daha uzun bir süre sorun yaşamam sanırım :D

FM'de yaşamazsın.:)

Addolorato
18.Ekim.2009, 00:45
FM'de yaşamazsın.:)

Farkındayım şu an bile PES2010 demo'da korner atarken hafiften kasılma oluyor :D

Kalyoncu1905
18.Ekim.2009, 01:19
4gb ram, 1gb ekran kartı, 8 ayrı yerde fan var; huzur var..
Eskiden "acaba çalışır mı, acaba takılma-donma olur mu? "diye hep tırsardım, şimdi kafam rahat :D

Yüksek ekran kartı, yüksek huzur :D

Uchiha Itachi
18.Ekim.2009, 03:39
Evet PcGamer haklı malesef , her konuda düz mantıgız :D Al 1 GB Ekran kartı ama bilinmedik dandik bir marka al , Pixel 2 olsun .

Ben alayım 256 Ekran kartı , Pixel 3. sahder , Nvidia vsvs .

Senin oynayamadıgın oyunları , en yüksek kalitede oynarım.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
PS : oradaki Evet PcGamer haklı malesef cümlesindeki Malesef'i neden yazdım bilemiyorum. Öyle gelmiş aklıma bi an. Darılma abi sakın :)


Yok darılmadım doğru kullanmışsın zaten malesefki düz mantığız.Halbuki her fırsatta ekran kartında önceliğin Gpu da olduğunu belirtiyoruz.Yinede bellek miktarıyla yorum yapan arkadaşlar var.Bu bi nevi; ''
Benim taksime bak, sen benimkine bak otobüs daha büyük'' gibi oluyor.

ozzymanborn
18.Ekim.2009, 19:24
fm oyunlarında önem sıralamasında zannettiğiniz gibi ekran kartı 1. değildir.
1- Ram (Database Ram ile ilgilidir. 289bin oyuncu yüklü olarak (2009) oyununun bellek kullanımının 1.095.044 K olduğunu belirtirsem ram'in önemi anlaşılır.)
2- CPU/Fan + power supply/fan (Oyunun gün geçişlerindeki işlemleri ekran kartınız değil cpu'nuz yapar. Eğer yeterli bir cpu'nuz ve Tabiki power supply ve kaliteli bir fanınız varsa oyunu hızlı ve yeterli bir şekilde oynayabilirsiniz.)
3- Ekran kartı (ekran kartının özelliği maçın 3D'sinde etkilidir.)

Lightning
18.Ekim.2009, 20:26
Arkadaşlar oyunu rahat oynuyorum fakat full oyunda kaç lig seçebilirim?

3GB RAM
1GB ATI HD4650 Ekran Kartı
Intel Core2Duo 2.13 ghz.

Kaç lig seçebilirim?

Ayrıca sistemim o kadar iyi değil ekran kartı yeni nesil oyunlar için kötü. Yani hava atamk gibi bir biyetim yok.

Uchiha Itachi
18.Ekim.2009, 21:06
fm oyunlarında önem sıralamasında zannettiğiniz gibi ekran kartı 1. değildir.
1- Ram (Database Ram ile ilgilidir. 289bin oyuncu yüklü olarak (2009) oyununun bellek kullanımının 1.095.044 K olduğunu belirtirsem ram'in önemi anlaşılır.)
2- CPU/Fan + power supply/fan (Oyunun gün geçişlerindeki işlemleri ekran kartınız değil cpu'nuz yapar. Eğer yeterli bir cpu'nuz ve Tabiki power supply ve kaliteli bir fanınız varsa oyunu hızlı ve yeterli bir şekilde oynayabilirsiniz.)
3- Ekran kartı (ekran kartının özelliği maçın 3D'sinde etkilidir.)


Yanlış.

1.Hdd Performansı
2.İşlemci Performansı
3.Bellek Performansı
4.İşletim Sistemi Performansı
...

Universal
18.Ekim.2009, 22:43
Farkındayım şu an bile PES2010 demo'da korner atarken hafiften kasılma oluyor :D

İşlemcini yazmamışsın. Çift Çekirde 2,8 vs felan yap, birde üstüne 512 mb ekran kartı... PES bile erir bu özelliklere...

Lim10
19.Ekim.2009, 11:31
Baktım herkez makinasının özelliklerini yazıor e bende bari 1 haftalık gelinimin özellliklerini yazıyım dedim:D09A eski pcde veda ettik, yeninin ilk deneyimi 10 olucak:)3D maç benim için hayaldi eski pcde ve 09da hep 2D oynayabilmiştim.

1.Maxtor 750 Gb 32mb hard disk
2.AMD Phenom II 2.8 GHz 7.5 Mb
3.HI-LEVEL 2Gb 1333 MHz DDR3 ram
4.Forza xp:D
pwr supunda etkili olduunu söleyen arkadaş için ve tabiki aşkım bitanem biricik ekran kartım:D ;
Sapphire HD4870 TOXIC 1GB 256 bit GDDR5 16x
Power sub: Gigabyte SuperB 550W pwr sub

e bari oldu olcak monitör:D
Samsung 22" Lcd

Yıllardır bnm eski manikayla çok çektim:DŞimdi çektirme sırası bende. Korkardım 3-4 lig açmaya.Ama artık ağlatıcam FMyi:icon_cool::DSaygılar...