Log in

View Full Version : Kongre "Demirören" dedi.

sakary Ali
10.Ekim.2009, 12:29
Beşiktaş'ta kongre ile ilgili gelişmeleri bu başlık altında toplayalım.

SEBA`NIN ADAYINI TANIYALIM

Hikmet Çetin... Beşiktaş`ın efsane ismi Süleyman Seba`nın başkan olmasını istediği Çetin, Siyah-Beyazlı renklere yakınlığı kadar da önemli bir devlet adamı...

Beşiktaş’ta yaklaşan kongrede aday olmasına kesin gözüyle bakılan Yıldırım Demirören’in yanı sıra, muhalefetin ikna etmeye çalıştığı bir isim var: Hikmet Çetin... Üstelik Çetin’e baskı yapanların yanında,? Kartal’ın Onursal Başkanı Süleyman Seba da var. Seba, “Bir oyum var, o da Hikmet Çetin’e” diyor. Yaşı 30’u geçen Beşiktaşlılar gelişmeleri heyecanla takip ederken, Siyah-Beyazlı renklere gönül vermiş gençler ise Çetin’e temkinli yaklaşıyor. FANATİK, Süleyman Seba’nın kalbinde saklı oyunu vermek istediği Hikmet Çetin’i mercek altına aldı...

1937: Diyarbakır’ın Lice ilçesinde doğdu. İlk öğrenimini Lice, orta öğrenimini Ankara’da tamamladı.
1960: Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü’nden mezun oldu.
1961: Devlet Planlama Teşkilatı’nda ‘uzman yardımcısı’ olarak çalışmaya başladı. Devlet Planlama Teşkilatı’nda çalıştığı süreçte incelemeler yapmak üzere ABD dahil bir çok ülkeye gönderildi. ABD’de ‘kalkınma ekonomisi’ üzerine master yaptı.
1968: California Stanford Üniversitesinde Planlama Modelleri üzerinde araştırma çalışması yaptı.
1970: Askerlik görevini yaptı.
1970-77: DPT’de İktisadi Planlama Dairesi Başkanlığı görevinde bulundu. ODTÜ’de part-time hocalık yaptı.
1977: CHP’den İstanbul milletvekili olarak parlamentoya girdi.
1978-79: Devlet bakanlığı ve Başbakan yardımcılığı görevlerinde bulundu.
1980: Yemen planlamasına danışmanlık yaptı.
1987: SHP’den yeniden Meclis’e girdi. Meclis grup başkan vekilliği ve genel sekreterlik olmak üzere, partinin üst düzey görevlerinde yer aldı.
1990: Genel seçimlerde 3. kez milletvekili seçildi ve parlementoya Gaziantep milletvekili olarak girdi.
1991-94: Hem Süleyman Demirel hem de Tansu Çiller başkanlığında oluşturulan koalisyon hükümetlerinde Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.
1994: Dışişleri bakanlığından istifa etti.
1995: SHP ile CHP’nin birleşmeleri, Türk siyasi tarihine ‘Hikmet Abi Formülü’ olarak girdi. Bu nedenle adı Hikmet Çetin’den daha çok Hikmet Abi olarak anıldı. 7 ay boyunca CHP genel başkanlığı yaptı. CHP’nin ‘Dördüncü Genel Başkanı’ oldu
2004-06: NATO’nun Afganistan’daki Kıdemli Sivil Temsilcisi görevini üstlendi.

Fanatik

DenizlispoR
10.Ekim.2009, 12:38
Süleyman Seba istiyorsa kesinlikle Beşiktaş'a + katacak bir isimdir gerçi hoş Yıldırım Demirören'den sonra gelebilecek herkes BJKye + katar :D.

sakary Ali
10.Ekim.2009, 12:40
http://www.haber1903.com/images/space.gif `DEMİRÖREN`E BORCU BİZ ÖDERİZ`

Beşiktaşlı taraftarlar, Denizlispor karşılaşmasında protesto ettikleri Başkan Yıldırım Demirören`e olan kulübün borcunu geniş çaplı bir kampanyayla ödemeyi planlıyor.

3 sene içinde borçları kapatmayı taahhüt eden grubun tek şartı; Hikmet Çetin, Nevzat Demir, İbrahim Altınsay, Hüsnü Güreli, Murat Aksu ve Erdil Arpacı’dan oluşan bir yönetim. En az 1 milyon Beşiktaşlı’nın katılımının beklendiği oluşumda, katılımcıların her ay 5 TL ödeyerek, Demirören’e olan borcun ödenebileceği dile getiriliyor. Kampanya hakkındaki geniş bilgi, www.forzabesiktas.com adresinde yer alıyor.

Fanatik

murat taşlı
10.Ekim.2009, 13:57
Bjk nın borcu varsa Demirören e bu kendi suçudur kulübü yanlış yönetip borçlandırdılar.Her yıl onca adam aldılar ve gönderdiler(hatta bazılarınnın üstüne vererek gönderdiler.)

Professeur
10.Ekim.2009, 14:09
Bjk nın borcu varsa Demirören e bu kendi suçudur kulübü yanlış yönetip borçlandırdılar.Her yıl onca adam aldılar ve gönderdiler(hatta bazılarınnın üstüne vererek gönderdiler.)
Katılıyorum.O kadar boşa transfer yap,klubü kendine borçlandır sonra paranı geri iste.

GeNç KaRTaL
10.Ekim.2009, 14:23
Bu kongreden azda olsa umutluyum Yıldırım Demirören'in gitmesi açısından..

footballer33
10.Ekim.2009, 14:58
Hikmet Çetin aday olursa Yıldırım Demirören'in kongreyi kazanacağını sanmıyorum. Umarım adaylığını açıklar Sayın Çetin. Ayrıca pek inanmasam da, "3 sene içinde borçları kapatmayı taahhüt eden grubun tek şartı; Hikmet Çetin, Nevzat Demir, İbrahim Altınsay, Hüsnü Güreli, Murat Aksu ve Erdil Arpacı’dan oluşan bir yönetim. En az 1 milyon Beşiktaşlı’nın katılımının beklendiği oluşumda, katılımcıların her ay 5 TL ödeyerek, Demirören’e olan borcun ödenebileceği dile getiriliyor." bunu ben de destekliyorum.

GeNç KaRTaL
10.Ekim.2009, 15:15
Altı senedir çektiğimiz yeter.Adam gibi bir yönetimimiz olsun artık..Aşağıdaki isimleri yönetimde görmeyi bende isterim.Beşiktaş camiasının ileri gelenlerinin bu duruma artık bir dur demesi gerekiyor..

Hikmet Çetin, Nevzat Demir, İbrahim Altınsay, Hüsnü Güreli, Murat Aksu ve Erdil Arpacı’dan oluşan bir yönetim.

meddah
10.Ekim.2009, 15:22
Çok sağlam bir aday çıkmadığı takdirde, Galatasaray'daki Özhan Canaydın hadisesinin kopyası olur bu iş. Demirören'in katıldığı bir kongre, öyle Hikmet Çetinler'le, Murat Aksular'la biraz zor kazanılır.

Ahmet Göktaş
10.Ekim.2009, 15:52
Beşiktaşlı taraftarlar, Denizlispor karşılaşmasında protesto ettikleri Başkan Yıldırım Demirören'e olan kulübün borcunu geniş çaplı bir kampanyayla ödemeyi planlıyor.

http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm739080.jpg

3 sene içinde borçları kapatmayı taahhüt eden grubun tek şartı; Hikmet Çetin, Nevzat Demir, İbrahim Altınsay, Hüsnü Güreli, Murat Aksu ve Erdil Arpacı’dan oluşan bir yönetim. En az 1 milyon Beşiktaşlı’nın katılımının beklendiği oluşumda, katılımcıların her ay 5 TL ödeyerek, Demirören’e olan borcun ödenebileceği dile getiriliyor. Kampanya hakkındaki geniş bilgi, www.forzabesiktas.com adresinde yer alıyor.

Fanatik.

Beşiktaşımızın borçlarına talibiz.3 sene içinde borçları kapatmayı taahhüt ediyoruz. Sn. Demirörenin çocuklarının rızkı olan borç da dahil buna.

Bunun için tek bir şartımız var. Sn. Hikmet Çetin, Sn.Nevzat Demir, Sn.İbrahim Altınsay, Sn.Hüsnü Güreli, Sn.Murat Aksu ve Sn.Erdil Arpacıdan oluşan bir yönetim.
Hiçbir gruba, şahsa veya derneğe bağlı değiliz..Biz sadece Beşiktaşlıyız.Duruşumuzu, itibarımızı geri isteyen Beşiktaşlıyız. Bizden milyonlarca var.
Her birimiz ayda minimum 5 TL ödemeyi taahhüt ediyoruz.Kredi kartlarımızda her ay otomatik olarak görülecek basit bir işlemle gerçekleşecek bir durum.
En az 1 milyon Beşiktaşlının projemize destek vereceğine inanıyoruz, yani yıllık 60 milyon liralık bir kaynak oluşturulmasını hedefliyoruz.Yukarıda belirttiğimiz isimlerin bizlere duruşumuzu ve itibarımızı yeniden kazandıracağını bildiğimiz ve Onların bu kaynağı doğru kullanacağından emin olduğumuz için, Onların yönetimini istiyoruz.

Derdimiz şampiyonluk ve/veya kupa değil, biz Beşiktaşımızı geri istiyoruz, Beşiktaşımız hergün kanıyor ve gözümüzün önünde eriyor.

Sizlerden naçizane ricamız, söz konusu değerli şahıslara BORCU BİZ ÖDERİZ adlı projemizi iletmeniz veya bize Onlara ulaşabileceğimiz bir kontak konusunda yardımcı olmanızdır.
Beşiktaşımızın mevcut borçlarının sorumluluğunu almanın ne denli büyük bir yük olduğunun farkındayız ve biz Beşiktaşlılar bu yükün altına girmeye söz veriyoruz.

Değerli görüşlerinizi ve önerilerinizi bekleriz.

Saygılarımla,

Yazıda bu.

E.Cartman
10.Ekim.2009, 16:45
Beşiktaş'ın sırf Demirören'e 50M$ borcu var diye biliyorum ben adamlar resmen satın aldı Beşiktaş'ı borç veriyorum niyetine...

anilton
10.Ekim.2009, 17:31
Sn. Hikmet Çetin, Sn.Nevzat Demir, Sn.İbrahim Altınsay, Sn.Hüsnü Güreli, Sn.Murat Aksu ve Sn.Erdil Arpacıdan

Bu isimler bir araya gelemez.Gelmesi demek Türk futbol tarihindeki en iyi yönetimlerden birisi demek olur.Ama olmaz...

Benim gönlüm Murat Aksu'dan yana...

Y.Demirören ile Murat Aksu arasında geçer yarış...

Beşiktaş için hayırlısı olsun...

sakary Ali
10.Ekim.2009, 21:16
Büyük buluşma Ankara'da

Beşiktaş'ta kongre kulisleri yoğunlaşırken, beklenen Süleyman Seba-Hikmet Çetin buluşmasının Ankara'da gerçekleşeceği öğrenildi.

Olası başkan adayı Hikmet Çetin'in, muayene için başkente giden Süleyman Seba ile biraraya geleceği ve adaylığıyla ilgili fikir alışverişinde bulunacağı belirtildi.
Adı başkan adayları arasında geçen eski yönetici Murat Aksu'nun da Hikmet Çetin'den randevu talep ettiği öğrenildi.

Murat Aksu'nun Çetin ile yapacağı görüşmede, ''Eğer siz aday olursanız ben çekileceğim. Sizin olduğunuz yerde benim aday olmam uygun olmaz. Müsait olursanız bu konuları görüşelim'' dediği öğrenildi.

Çetin'in de Aksu'ya ''Süleyman bey ile de görüştükten sonra sizinle de fikir alışverişinde bulunmak isterim" yanıtını verdiği ifade edildi.
Kongre öncesi mevcut başkan Başkan Yıldırım Demirören'in de liste konusunda çalışmalarını yoğunlaştırdığı öğrenildi.

Eski yöneticilerden Erdal Acar'ın Demirören'in listesine girmek istediği ancak henüz bu konuda kesin bir karar verilmediği belirtildi.

sakary Ali
13.Ekim.2009, 17:37
HikmeT Çetin %99 yok.

Beşiktaş`ta başkanlık için adaylığını koyması beklenen Hikmet Çetin baskılara rağmen görev istemiyor. Aksu çalışmalara hız verdi.

Onursal Başkan Süleyman Seba`nın baskısı ile başkanlığa adaylığını koyması beklenen Hikmet Çetin, "İstemiyorum" dedi. Çetin`in çevresine "Çok ağır bir sorumluluk. Beşiktaş`ta bu işi yapacak çok isim var. Ben ocak ayındaki kongre için aday olmayı düşünmüyorum" dediği öğrenildi.

Adaylığını açıklamak için Çetin`in kararını bekleyen Murat Aksu da bu gelişmeler üzerine liste çalışmasını hızlandırdı. Aksu`nun perşembe günü resmi olarak startı vermesi bekleniyor. Yıldırım Demirören`e muhalif birçok isim Murat Aksu`nun listesine girmek için sırada bekliyor. (Fotomaç)

GeNç KaRTaL
14.Ekim.2009, 15:38
İnşallah Demirören'e karşı adam gibi bir aday ve aday listesi çıkar.Yoksa Demirören tekrar seçilebilir.Demirören 6 sene boyunca kongreye adamlarını yerleştirmiştir..

ThersoN
15.Ekim.2009, 18:34
Aksu: Beşiktaş'ın sorunu para değil zihniyet

Yaptığı basın toplantısıyla Ocak ayında yapılacak Beşiktaş kongresinde başkanlığa adaylığını açıklayan eski yöneticilerden Murat Aksu, siyah-beyazlı ekibini sorununun maddiyat olmadığı ve mevcut yönetimin zihniyetinin değişmesi gerektiğini söyledi.

http://media.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/Spor%C3%96zel/qiofcwk1.widec.jpg

Eski Beşiktaş yöneticisi Murat Aksu, Ocak ayında yapılacak Olağan Kongre'de başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
BJK Plaza'daki Divan Kurulu Lokali'nde basının karşısına geçen Murat Aksu, Beşiktaş'ın kötü yönetilmekte olduğunun altını çizerken, "Bu camia devlet memuru Süleyman Seba'yı onursal başkanlığa getirmiştir. Bu noktada Beşiktaş'ın sorunu para değil, zihniyet sorunudur. Beşiktaşlılık duruşu bu değildir. Taraftar ve kongre üyesi profili değişmiştir. Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş başkanına yapılan fiili saldırılar, içinde bulunduğumuz durumun vehametini apaçık göstermektedir. Beşiktaş başkanına yapılan fiili saldırıyı kınıyorum. Tribün rantını ve bu rantın oluşturduğu çeteleri Beşiktaş ismiyle yanyana gelmeyecek şekilde bitireceğiz" diye konuştu.
Beşiktaş'ın ocak ayında tarihinin en kritik kongrelerinden birini yaşayacağını belirten Aksu, "Yapılan idari ve mali yanlışların hesabını sormak, özkaynağa dönmek, Beşiktaş'ın tahrip edilen değerlerini onarmak, unutulan geleneklerini hatırlatmak, güven ortamını kurmak, sözde değil, özde birliği sağlamak, 106 yıllık birikimimizi ve gücümüzü çağdaş bir yönetim anlayışıyla bütünleştirmek, yeni vizyonlar ve projeler ortaya koymak, yeni tesisler, araziler kazandırmak, yeni sportif başarılar kazanmak ve Beşiktaş'ı hak ettiği yere getirmek için Ocak 2010 kongresinde Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanlığı'na adayım'' dedi.

"Yola erken çıkmamın başlıca sebebi hiç kimseye taviz vermeden bu süreci yönetmemdir" diyen Aksu, "Kulübün sorunlarını ve çözümlerini de biliyorum. Her türlü donanım ve bilgiye sahibim. Kimseyle yönetici pazarlığı yapılmayacak. Bundan sonra Murat Aksu olarak yapamayacağım hiç bir söz ve vaatte bulunmayacağım. Yönetici arkadaşlarımla beraber gerçekleştirmeyi düşündüğümüz hareket, sadece Beşiktaş için değil, Türk sporunda bir devrim niteliğinde olacaktır" dedi.

"Önümüzde 3.5 ay gibi yeterli bir süre var. Bugün size çıkış noktamız, felsefemizi ortaya koyduk" diyen Aksu, projelerini kısa kısa şöyle açıkladı;
-Alanlarında üst düzey tecrübe ve birikimlere sahip yönetim kurulu oluşturulacak.
-Külüpte idari ve sportif yeniden yapılanma hareketi hayata geçecek.
-Rakipleri aşmayı hedefleyen 'Dünya kulübü Beşiktaş' sloganıyla uygun bir geçiş süreci başlatılacak.
-İlk olarak mevcut yönetimin bütün ısrarlara rağmen uygulamadığı kulüp bilançoları denetlenecek ve çıkan raporlar kamuoyuyla paylaşılacaktır.
-İnönü Stadı yeniden, hem de kredi kullanmadan, bankalara borçlanmadan yapılacak. Stadı Beşiktaşlı iş adamları yapacak.
-Stadı komple yıkıp yapmak yerine, tribün tribün yıkarak bu sürede maçları oynayacağız.
-Rakipler arazilerine arazi katarken, Beşiktaş'a 1 metrekare kazandırmamış yönetimlerle devam ediyoruz.
-Beşiktaş iyi yönetilmemektedir, Beşiktaş markası küresel anlamda bir değer haline getirilecektir.
-Beşiktaş'ın iletişim ağları yeniden yapılandırılacaktır.
-Beşiktaş altyapıya gereken değeri verecektir. Barakalardan hak ettiği yere dönecektir.
-Her yıl yeni umut tacirliği yapmadan, sportif yönetim reformunu geliştireceğiz.

yaman76hakanFB
15.Ekim.2009, 19:57
Bir kulübü trübünler yönetmeye başlarsa olanlara şaşmamalı..Trübünle gelen,trübünle gider..Malesef son yaşananlar baştan sona üzücü..Kongreden olumlu birşeyler çıkmasını diliyorum..Artık taraftar üzerinden siyaset yapılmasın..

GeNç KaRTaL
17.Ekim.2009, 01:56
Murat Aksu'dan başka aday çıkmayacak herhalde.Açıkcası açıklamaları bana samimi geldi ve şahsen başkan olmasını isterim.İnşallah dediği gibi sağlam bir yönetim listesi oluşturur ve artık kongre üyeleri kendi menfaatleri için değil de Beşiktaş'ın menfaatleri yönünde seçimlerini yaparlar.

anilton
17.Ekim.2009, 02:31
Seba,Koç,H.Çetin gibi isimlerde Murat Aksu'yu destekliyorlar...

Listesinde İbrahim Altınsay,Nevzat Demir,Erdil Arpacı,Hüsnü Güreli gibi isimlerden birkaçı bulunursa tadından yenmez...

El Barto
19.Ocak.2010, 13:30
Yıldırım Demirören tekrar başkan seçilecek. Eğer Murat Aksu seçilirse seneye naklen yayından gelecek denen o yüklü para Yıldırım Demirören'e gidecek. Çünkü Yıldırım Demirören'in kesin açıklaması var Murat Aksu başkan olduğunun 2. günü borcumu geri isterim diye. Borçta 50 milyon civarındaymış. Bunu bilen kongre üyeleri ve oy kullanacak kimseler Yıldırım Demirören ile devam edeceklerdir. Serdar Bilgili Murat Aksu'yu desteklediğini açıkladıktan sonra yarın ilk listelerin verilmesinden sonra Süleyman Seba'nın da rengi belli olur. Süleyman Seba'da Yıldırım Demirören tarafında olursa rahat rahat tekrar başkan olur Yıldırım Demirören.

GeNç KaRTaL
19.Ocak.2010, 15:54
Yıldırım Demirören tekrar başkan seçilecek. Eğer Murat Aksu seçilirse seneye naklen yayından gelecek denen o yüklü para Yıldırım Demirören'e gidecek. Çünkü Yıldırım Demirören'in kesin açıklaması var Murat Aksu başkan olduğunun 2. günü borcumu geri isterim diye. Borçta 50 milyon civarındaymış. Bunu bilen kongre üyeleri ve oy kullanacak kimseler Yıldırım Demirören ile devam edeceklerdir. Serdar Bilgili Murat Aksu'yu desteklediğini açıkladıktan sonra yarın ilk listelerin verilmesinden sonra Süleyman Seba'nın da rengi belli olur. Süleyman Seba'da Yıldırım Demirören tarafında olursa rahat rahat tekrar başkan olur Yıldırım Demirören.

Abi öyle kafasına göre parayı hemen istiyorum felan diyemez.Murat Aksu ve yönetimi seçildiği takdirde ilk yapacakları işlerden birisi bu borç meselesini iyice bir araştırmak olacak.Bugüne kadar paralar nereye gitmiş,neden gitmiş hepsi araştırılacak.

Yıldırım Demirören'in tekrar seçilme şansı var,evet.Ama nasıl? Şu an taraftarın büyük bir kısmı kendisinden illallah getirmiş durumdalar.Böyle birisinin tekrardan seçilmemesi lazım ama kulübe üye yaptırdığı adamları olduğu söyleniyor.Sonra para yedirdiği,Beşiktaş'tan maddi geliri olan insanlar var.Bir de Murat Aksu'nun babası yüzünden Yıldırım Demirören'e oy verecekler var.Geriye kalanlar Beşiktaş'ın Yıldırım Demirören ile bir geleceğinin bulunmadığının farkındalar ve Murat Aksu'yu destekliyorlar.Ama hangi taraf ağır basacak bilinmiyor.Bir kesim 2 adaylı seçimde Murat Aksu alır diyor,diğer kesim Yıldırım Demirören'in herşeye rağmen tekrar seçileceğini söylüyor.Her şey 31 Ocak'ta belli olacak artık.

KaPaLı
19.Ocak.2010, 16:23
Şemsi, 50 milyon YTL kulube para vermiş birisi boşa vermez. Her türlü eşşeği sağlam kazığa bağlamıştır. Kulube üye yapma olayı ilk değil herkesin içeride adamları var. Ben şahsen Murat Aksu'nun kazanacağını düşünmüyorum.

GeNç KaRTaL
19.Ocak.2010, 16:33
Şemsi, 50 milyon YTL kulube para vermiş birisi boşa vermez. Her türlü eşşeği sağlam kazığa bağlamıştır. Kulube üye yapma olayı ilk değil herkesin içeride adamları var. Ben şahsen Murat Aksu'nun kazanacağını düşünmüyorum.

İlk değildir zaten de bu adamların sayısı baya avantaj getiriyor Demirören'e onu diyorum.Yıldırım Demirören'in kendilerine kıyak yaptığı için kötü yönetmesine rağmen yine ona vereceklerini söyleyen insanlarda var.Bizzat şahit oldum.Yinede sağ duyulu Beşiktaşlıların çoğunlukta olacağını umuyorum,umuyoruz.Demirören tekrar seçilirse valla battığımızın ilanıdır..

Parasını alır.Zaten Murat Aksu aday olduğu zaman Beşiktaş'ta kimsenin parası kalmaz demişti.Ama öyle ben artık başkan değilim,hemen paramı verin felan diyemez bence.Derde alamaz diye düşünüyorum..

El Barto
19.Ocak.2010, 21:50
Murat Aksu'nun kazanabileceğine imkan ihtimal vermiyorum ben şahsen. Sorun para da değil ama Yıldırım Demirören kazanacak gibi. Zamanında Galatasaray'da Özhan Canaydın'ı kimse istemezken tekrar başkan seçildi. Lise mise dendi ama Yıldırım Demirören'in de Beşiktaş içindeki ağırlığı Murat Aksu'yu geçer diye düşünüyorum.

GeNç KaRTaL
20.Ocak.2010, 01:12
"Milangaz tribünü deriz"

Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Murat Aksu, kendisine sürekli Yıldırım Demirören'in parasını nasıl ödeyeceğinin sorulduğunu belirterek, ''İnönü Stadı'nın, SİT alanı olan bölümün dışında kalan üç tribününü teker teker yıkıp yeni bir stat oluşturacağız. Dokunamadığımız tribüne de 25 yıllığına 'Milangaz Tribünü' deriz. Başkanın parası çıkmış olur'' dedi.
Beşiktaş Kulübü'nün 31 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek kongresi öncesinde kulübün mali durumunu değerlendirmek amacıyla gazetecilerle bir araya gelen Aksu, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin faaliyet gelirlerinin son 3 yılda istikrarsızlık gösterdiğini, giderlerin ise gelirlerle aynı düzeye ulaştığını söyledi.

Faaliyet gelirleri içerisinde en önemli payı televizyon yayın gelirlerinin oluşturduğunu, ancak geçen yıl bu tutarın düştüğünü dile getiren Aksu, kombine kart ve loca gelirleri ile maç bilet gelirlerinin de kulübün diğer önemli gelir kalemi olduğunu anlattı.

Şirketin en önemli gelir kalemlerinde büyümenin yakalanamadığını ileri süren Aksu, sponsorluk gelirlerinin de istenilen düzeyde olmadığını savundu. Murat Aksu, son 3 yıl içinde İnönü Stadı'nda yapılan maç sayısı ve elde edilen gelirler dikkate alındığında ve maç başına 20 bin seyircinin statta olduğu varsayımıyla kişi başına ortalama bilet ücretinin yaklaşık 32 lira olduğunu belirterek, ''Burada bir yanlış var. Biletlerin ortalamasının 32 lira olması mümkün değil. Satılan bilet sayısında bir hata yapılıyor'' dedi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin net işletme sermayesinin negatif düzeye düştüğüne dikkati çeken Aksu, 2007 yılında 26,5 milyon lira, 2008 yılında 38,4 milyon lira ve geçen yıl 65,6 milyon lira olan net işletme sermayesi açığının 31 Ağustos 2009 tarihi itibarıyla 113 milyon liraya yükseldiğini söyledi.

-KULÜBÜN BORCU-

Aksu, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin kısa ve uzun vadeli borçlarının hızla büyüdüğünü ve toplamının 279 milyon lira olduğunu bildirdi. Yıldırım Demirören'e olan borcun da eklenmesiyle bu borcun, 340 milyon lira seviyelerine çıktığına dikkati çeken Aksu, şu görüşleri dile getirdi:

''Son günlerde çok konuşulan bir şey var; 'Kulübün borcu 181 milyon lira mı? 400 milyon lira mı?' deniliyor. Belirttiğim gibi şirketin borcu kabaca 340 milyon lira... Burada Del Bosque olayında olduğu gibi karşılık ayrılmayan ve henüz tutarı tespit edilemeyen borçları da düşünürsek, borç 400 milyon liraya çıkıyor. Del Bosque olayında Başkan, davayı kazanacağını düşündüğü için karşılık ayırmamıştı, ama kaybedince Del Bosque'ye ödenen tutar, gider yazıldı. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, borç miktarı kadar şirketin esas faaliyetlerinden kar elde edip etmediğidir.

Şirket, son 3 yıldır faaliyet zararı oluşturmuştur. Son yıl faaliyet zararımız 29 milyon liraya ulaştı. Şirketin katlandığı finansman giderleri de son 3 yılda hızla artmış, son yıl 36 milyon lira olmuştur. Ayrıca şirketin özkaynakları geçen yıldan itibaren negatife dönmüştür. Bu durum, şirketi 'hukuki anlamda borca batık şirket' konumuna sokmuş ve bunun üzerine mahkemeden bilirkişi raporu alınarak yeniden değerleme yapılmış ve bu değerlemede futbolcularla şirketin gelecekte elde edeceği gelirler, yeniden değerlenerek bugüne indirgenmiştir. Ancak bu değerleme, uluslararası standartlar tarafından kabul edilmediğinden, mevcut negatif özsermayeli bilanço ile biz UEFA kriterlerini karşılamak zorunda kalacağız. Böyle bir bilançoyla da kulüp, uluslararası turnuvalara katılamaz durumda olacaktır.''

Kulübün gelirlerinin temlik altında olmadığının da söylendiğini, ancak ''gerçeğin'' böyle olmadığını savunan Aksu, ''Şirketin gelecek yıllara ilişkin gelirleri üzerinde temlik vardır. Bunu görmek için şirketin İMKB'de yayınladığı bilançonun dipnotlarına bakmak yeterlidir. Son durum itibarıyla temlik tutarı yaklaşık 43 milyon dolardır. Temlikler, çeşitli banka kredilerine karşılık verilmiştir. Dolayısıyla Beşiktaş'ın maç geliri, yayın geliri, kira geliri ve sponsorluk geliri gibi hemen hemen tüm gelirleri önümüzdeki dönemde serbestçe kullanılamaz durumdadır'' şeklinde konuştu.

-''ÜYELERİN OY KULLANMALARI İÇİN KAMPANYA BAŞLATACAĞIZ''-

Soruları da yanıtlayan Aksu, kulübün son 5 yıl içinde sadece bonservis bedeli olarak 85 milyon avro ödediğini, ancak ödenen bu bonservislerin ne stat, ne sponsorluk gelirlerini, ne de ürün satışlarını buna paralel artırmadığını söyledi.

Murat Aksu, bir gazetecinin ''Seçimi kazanma konusunda umutlu musunuz?'' sorusunu da şöyle yanıtladı:

''13 bin civarında kongre üyesi var. Bunlardan 8 bin 500-9 bininin oy kullanmaya geleceğini tahmin ediyorum. Başkanın sabit oyları var. Bunları çevirmek çok mümkün görünmüyor, ama 7 binin üzerinde oy kullanılırsa, ben kazanırım. Özellikle kongreye son 10 gün kala kongre üyelerinin oy kullanmaları için kampanya başlatacağız.''

Aksu, kendileri için en büyük sorunun, ''nasıl bir kulüp devralacaklarını bilmemeleri'' olduğunu ifade ederek, ''Başkanı, bilançoları incelemek için 3 kere aradım. Ancak kendisi buna yanaşmadı. Mali raporlar, halen kongre üyelerine gönderilmiş değil'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Seçime siyaset karıştırdığınız yönündeki iddialara ne diyorsunuz?'' sorusuna da Aksu, daha önce de kulübün Yönetim Kurulunda olduğunu hatırlatarak, ''O zaman siyaset karıştırmadım da şimdi mi karıştırıyor muşum? Hangi vali, hangi emniyet müdürü, kongre üyelerini bana oy vermeleri için arıyormuş? Bunu ispat etsin. Konya ve Balıkesir ziyaretlerimde o şehirlerin Valilerini ve Emniyet Müdürlerini ziyaret ettiğim doğrudur. Kendileri benim uzun zamandır arkadaşlarım. Bir arkadaşımı ziyaret etmem, buralara çekilmemeli'' yanıtını verdi.

Kongreyi kazanmaları halinde ilk yapacakları işin, kulübe bağımsız bir denetim şirketi getirmek olduğunu vurgulayan Aksu, kulübün kurumsal yönetime kavuşturulmasının işin icrasının profesyoneller tarafından yapılmasının şart olduğunu söyledi.

-''ÜÇ YIL İÇERİSİNDE 100 MİLYON LİRA EK GELİR LAZIM''-

Aksu, kulübün, ''düzlüğe çıkması'' için 3 yıl içerisinde 100 milyon lira ek gelir elde etmesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

''Altyapıya çok önem vereceğiz. Altyapıdan yetiştirdiğimiz futbolcuları Türk futboluna kazandıran bir kulüp olacağız. Zaten kulübün bilançosu ortada. Böyle bir ortamda 'ben şu yıldızı getireceğim, bu yıldızı transfer edeceğim' gibi sözlerin bir anlamı yok. Bunun yanı sıra stadın yeniden inşa edilmesi hayati önem taşıyor. Stadımızın bir bölümü SİT alanı içerisinde yer alıyor. Buraya bir çivi bile çaktırmazlar. Ancak diğer üç tribünü yapabiliriz. Bana sürekli Yıldırım Demirören'in parasını nasıl ödeyeceğimi soruyorlar. İnönü Stadı'nın, SİT alanı olan bölümün dışında kalan 3 tribününü teker teker yıkıp yeni bir stat oluşturacağız. Dokunamadığımız tribüne de 25 yıllığına 'Milangaz Tribünü' deriz. Başkanın parası çıkmış olur.

Diğer üç tribünün inşaatının finansmanını da Kulüpten karşılamayı düşünmüyoruz. İnönü Stadı'nın tribünlerini yapmaya gönüllü olacak çok kişi var. Bunlara bu tribünleri yaptırır ve isimlerini belli bir süreliğine veririz. Böylelikle güzel bir stada kavuşmuş oluruz. İyi bir stat da hem prestijimizi, hem gelirlerimizi artırır. Ayrıca bunlara ek olarak bir projemiz var.

Kongre üyelerinin sayısının az olduğunu düşünüyorum. Benim hedefim, kulübün 100-150 bin kongre üyesine sahip olması... Şu an giriş aidatı 2 bin lira. Bu, çok yüksek. Bunu 500 liraya düşürebiliriz. Kongre üyelerinin yıllık aidatı da şu an 50 lira. Bu, çok az. Bu rakamı 300 liraya çıkarmalıyız. 100 bin kongre üyemiz olsa ve bunlardan yıllık 300 liradan 30 milyon lira gelir elde etsek, 3 yılda yaklaşık 100 milyon lira ek gelir hedefimize ulaşmış oluruz.''

Murat Aksu, diğer bir soru üzerine de Kartal Yuvası mağazalarının sayılarının çok olduğunu ve bunların çoğunu kapatmayı düşündüklerini söyledi. Aksu, stok, pazarlama, dağıtım gibi maliyetleri yüksek olan küçük küçük mağazalar yerine 3-4 tane büyük mağazanın yeterli olacağını, mağazalar dışında da esas olarak internet üzerinden satış yapılabilineceğini sözlerine ekledi.

GeNç KaRTaL
20.Ocak.2010, 17:03
AKSU LİSTESİNİ AÇIKLADI

Murat Aksu, bugün siyah-beyazlı kulübün divan kurulu başkanı Yalçın Karadeniz`e yönetim kurulu listesini sundu.

Beşiktaş`ta 31 Ocak tarihinde yapılacak olağan seçimli genel kurul öncesi başkan adaylarından Murat Aksu, bugün siyah-beyazlı kulübün divan kurulu başkanı Yalçın Karadeniz`e yönetim kurulu listesini sundu.

Yönetim kuruluna aldığı isimlerle beraber Divan Kurulu`na gelen Aksu, listesini bizzat Yalçın Karadeniz`e sundu. Murat Aksu, listesini vermesinin ardından yaptığı kısa konuşmada, "Biz, 15 Ekim`de yine bu salonda seçim çalışmalarına başlamıştık. Bugün de kararlılığımızı ortaya koymak için seçimlerden bir hafta önce yönetim kurulumuzda yer alacak üyelerle beraber listemizi divan başkanlığına sunuyoruz. Beşiktaş`ta birçok ilkleri gerçekleştirmek istiyoruz. Biz, ilk kez iki bayan üyeyi yönetim kurulu listemize aldık. Üç finans uzmanı da listemizde bulunuyor. Aslında seçimde ne yapacağımızdan daha çok 1 Şubat`tan sonra Beşiktaş`ı nasıl yöneteceğimiz konusunda çalışmalar içindeyiz. Kimseyle seçim pazarlığı yapmadık. Pazarlık yapmadan listemizi oluşturduk. Seçimi kazanacağımıza inanıyoruz" dedi.

Aksu, yaptığı açıklamanın ardından yönetim kurulunda bulunan 18 ismi açıkladı. Bu isimler şöyle:

Ali Baransel, Dr. Murat Akdoğan, Yahya Kemal Gencer, Emre Berkin, Merdan Aras, Faruk Pala, Gülengül Altınsay, Bahri Büyükhanlı, Koray Deniz, Mahmut Arslan, Ahmet Nur Çelebi, Dündar Yetişener, Adnan Dalgakıran, Mine Kürkçüoğlu Vargı, Cihat Kumuşoğlu, Ender Çolak, Metin Albayrak, Kadir Kılıç.

Bu isimlerden sadece Mahmut Arslan, özel işleri nedeniyle Mersin`de bulunduğu için liste verme törenine katılamadı.

Murat Aksu ve yönetim kurulu daha sonra gazetecilere toplu görüntü vererek, kulüp binasından ayrıldılar.

bjk4ever
24.Ocak.2010, 12:34
Bu arada Murat Aksu bu gece 23.00'da Kanal 24'de Okay Karacan'in konugu olacakmis. Izlemek isteyenler kacirmasin derim.....

Ahmet Göktaş
24.Ocak.2010, 13:42
Evet beyler başkan bu akşam 24 teymiş.

Gönül isterdi daha çok izlenen kanallardan biri olsaydı ama hertürlü giydireceği için YD'ye farketmez :D

GeNç KaRTaL
25.Ocak.2010, 05:49
Murat Aksu'nun Kanal 24'teki açıklamalarını seyrettim.Gerçekten çok güzel projeleri,düşünceleri var.Oluşturduğu yönetim kuruluda tek tek profillerine bakıldığında çok önemli isimler olduklarını anlaşılıyor.Murat Aksu ve yönetimi seçildiğinde Beşiktaş tam anlamıyla profesyonel bir şekilde yönetilecek bir kulüp olacak.31 Ocak Beşiktaş'ımız için bir milat olacak tabiri caizse.Eğer Murat Aksu ve yönetimi seçilirse tekrardan yükselişe geçeriz ama olurda Yıldırım Demirören seçilirse battığımızın ilanıdır.3.büyük olma yolunda malesef hızla devam ederiz.İnşallah aklı selim kongre üyeleri ağır basar seçimde.

bursa_mc
25.Ocak.2010, 12:44
Demirören adaylığını açıkladı mı?

GeNç KaRTaL
25.Ocak.2010, 18:10
Demirören adaylığını açıkladı mı?

Açıklama yapmadı ama seçime katılacak maalesef.

eXcitinG
25.Ocak.2010, 18:21
Şu adamın arabası kongreye giderken yoLda feLan kaza yapsada, kongreye yetişemese feLan oLmazmı. Yokmu aramızda bu suikastı ayarLayacak bir deLikanLı :)

Ahmet Göktaş
25.Ocak.2010, 18:27
Şu adamın arabası kongreye giderken yoLda feLan kaza yapsada, kongreye yetişemese feLan oLmazmı. Yokmu aramızda bu suikastı ayarLayacak bir deLikanLı :)

Abi ağca içerden çıktı http://forum.forzabesiktas.com/images/smilies/icon_hi.gif

eXcitinG
25.Ocak.2010, 18:28
Papa için onca yıL yattı. Birde Beşiktaş taraftarı için yatıversin. :D

GeNç KaRTaL
25.Ocak.2010, 19:29
Murat Aksu seçimi kazanacağı yönünde çok emin konuşuyor.Bir umut bekliyoruz 31 Ocak'ı.İnşallah üzülmeyiz seçim sonucunda..

El Barto
25.Ocak.2010, 19:35

Hayrettin Paşa mazallah bu yazdıkların gerçek olur alıverirler içeri azmettirmekten. :D

Yıldırım Demirören seçilecek yine hiç Murat Aksu falan demeyin. Rahat rahat kazanacak hemde.

gerrrard
25.Ocak.2010, 19:42
hadi yıldırım demirören bastır alırsın sen :n:

GeNç KaRTaL
25.Ocak.2010, 19:43
Hayrettin Paşa mazallah bu yazdıkların gerçek olur alıverirler içeri azmettirmekten. :D

Yıldırım Demirören seçilecek yine hiç Murat Aksu falan demeyin. Rahat rahat kazanacak hemde.

Kongre üyelerinin çoğunu tanıyormusun abi? Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun? Yoksa bu kendini en kötü olasılığa alıştırma taktiği mi? :icon_smile:

El Barto
25.Ocak.2010, 19:45
Kongre üyesi tanıdığım yok ama seçimi bizzat ben organize ediyorum. :D İçimden geçeni söylüyorum yoksa bir dayanağım yok yani ama hem Murat Aksu tarafındaki siyasete yakınlık, hem bu tarafta Yıldırım Demirören. Bana Yıldırım Demirören daha yakın geliyor.

GeNç KaRTaL
25.Ocak.2010, 19:52
Kongre üyesi tanıdığım yok ama seçimi bizzat ben organize ediyorum. :D İçimden geçeni söylüyorum yoksa bir dayanağım yok yani ama hem Murat Aksu tarafındaki siyasete yakınlık, hem bu tarafta Yıldırım Demirören. Bana Yıldırım Demirören daha yakın geliyor.

Murat Aksu'da %99 kazanacağım diyecek kadar rahat.Forumlardada kaynaklara dayandırılarak öne sürülen görüşlerde katılımın çokluğuna göre Murat Aksu'nun kazanma şansının çok olduğu yönünde.İnşallah yanılan sen olursun abi..

gerrrard
25.Ocak.2010, 19:53
kasmayın gençler kendinizi demirören hep başkan :n:

Fernando Gago
25.Ocak.2010, 20:01
İki adayın da Beşiktaş'ı bir adım ileri götüreceğini sanmıyorum :)

BlackEagle19o3
25.Ocak.2010, 20:07
Murat Aksu konuşmasıyla, duruşuyla, projeleriyle, kendinden emin tavırlarıyla, kültürüyle Beşiktaş Başkanlığına yakışacak bir adam.Dualarımız kendisiyle, kurtaracak inşAllah bizi bu virüsten...

Sekopej
25.Ocak.2010, 20:13
Murat Aksu yönetimdeyken Nobre'ye jet vatandaşlık çıkmıştı, Bakanlar Kurulu'ndan gerekli izinler hemen imzalanıp. Başkan olursa, siyasete yakın olması sebebiyle abartmayı seven ülkemizde yaptığı işler çok spekülasyon doğurur, reyting peşinde koşan medya da bunu kullanır, seçilirse bu şekilde camia yıpranabilir. Gerçi Yıldırım Demirören'in yıprattığından daha fazlası olmaz herhalde.:p

GeNç KaRTaL
25.Ocak.2010, 20:14

Yıldırım Demirören'le değil bir adım ileri gitmek kilometrelerce geri gitmeyeceğimiz şüpheli.Şüpheli de değil aslında.Ancak Murat Aksu öyle değil.Sanırım isminden dolayı böyle bir zanda bulunuyorsun ama adaylığını koyduğundan beri biraz takip etseydin eminim böyle düşünmezdin.

eXcitinG
25.Ocak.2010, 20:38
Demirören kazanır bencede. Bir ağca operasyonu oLursa biLemicem tabi. :D

Ahmet Göktaş
25.Ocak.2010, 20:54

Murat Aksu bencede bir adım ileri götürmez. Çünkü bana göre Beşiktaşa çağ atlatacak adımla uğraşmadan.

Projelerini dinleyin lütfen önce.

GeNç KaRTaL
25.Ocak.2010, 23:21
Murat Aksu şu an Tv8'de konuşuyor.Seyredip kendisi,aday listesi ve projeleri hakkında fikir edinebilirsiniz..

E.Cartman
25.Ocak.2010, 23:29
Murat Aksu'nun Demirören'den daha iyi işler yapacağına eminim. Demirören resmen satınaldı kulübü ve yaptıkları hiçbir şey yok hiçbir yararları yok kulübe. Transferler deseniz ayrı bir konu aşırı derecede büyük para harcandı ama futbolcular o paraları etmezdi. Tamam İsmail genç bir oyun geleceği var bir sol bek aynı zamanda ama 20 yaşındaki bir genç hemde defans oyuncusu 5,5M€+ Serdar Kurtuluş etmez etmemeli, 30 yaşına merdiven dayamış Tabata en ilginci tamam o da kötü futbolcu değil ama 8M€ etmez, rakiplerine bakınca GS 8erM€'ya Elano'yu ve Keita'yı aldı, FB ise Dos Santos'u ona yakın bir paraya aldı. Ayrıca BJK geçen sene şampiyon olduysa FB ve GS'nin bu şampiyonlukta payı büyüktür Sivas'ın 2.liğinde olduğu gibi FB ve GS geçen sezon iyi top oynasalardı böyle olmazdı...

eXcitinG
25.Ocak.2010, 23:37
Bu ŞampiyonLukLarı FB ve GS e emanet etme huyunuzdan da vazgeçseniz iyi oLacak. Vazgeçmeyecekseniz de FB ve GS nin Şampiyon oLduğu dönemLeri de Beşiktaş ın kötü oLmasına emanet edin.

Bırakın bu boş LafLarı.

Ahmet Göktaş
25.Ocak.2010, 23:38
Murat Başkan " Seçileceğimden çok eminim."

"YD, Fikret ormana karşı benim sayemde kazandı"

:D Çok fena emin adam kendinden... Yürü be başkan...

E.Cartman
26.Ocak.2010, 00:01
Bu ŞampiyonLukLarı FB ve GS e emanet etme huyunuzdan da vazgeçseniz iyi oLacak. Vazgeçmeyecekseniz de FB ve GS nin Şampiyon oLduğu dönemLeri de Beşiktaş ın kötü oLmasına emanet edin.

Bırakın bu boş LafLarı.

Hocam yapma FB ve GS'nin kötü oynamasının BJK'nın ekmeğine bayaa bi yağ sürdüğünü kimse inkar edemez yapma...

Ahmet Göktaş
26.Ocak.2010, 00:10
Hocam yapma FB ve GS'nin kötü oynamasının BJK'nın ekmeğine bayaa bi yağ sürdüğünü kimse inkar edemez yapma...

Elbette bunu inkar etmiyoruz , ama tamamen " GS Ve FB BJK'Ye şampiyonluğu hediye etti" derseniz , yarın öbürgün GS şampiyon oldugunda da FB ve BJK iyi olsaydı GS ilk ikiye bile giremezdi diyebilirler.Şahsen ben demem çünkü mantıken bir takımın şampiyon olması için diğer 17 takımın ondan daha kötü olması lazım.

E.Cartman
26.Ocak.2010, 00:20
Elbette bunu inkar etmiyoruz , ama tamamen " GS Ve FB BJK'Ye şampiyonluğu hediye etti" derseniz , yarın öbürgün GS şampiyon oldugunda da FB ve BJK iyi olsaydı GS ilk ikiye bile giremezdi diyebilirler.Şahsen ben demem çünkü mantıken bir takımın şampiyon olması için diğer 17 takımın ondan daha kötü olması lazım.

yok abi zaten tamamen demedim payı büyüktür dedim ama bu benim düşüncem siz BJK'nın payı daha büyüktür diyebilirsiniz

BlackEagle19o3
26.Ocak.2010, 00:22
Yine çok güzel konuştu helal olsun başkanım sana :) "Başkanım" diyorum çünkü o göstermiş olduğu inançla beni de inandırdı seçimi kazanacağına.Artık kongre üyesi olan her Beşiktaş'lı gerektiği gibi gidip oyunu kullanmalıdır.Bu işin siyaseti, şusu busu yok.Herşey Beşiktaş'ın menfaati için düşünülmeli.

I3esiktas
26.Ocak.2010, 00:24
Bu senede Türkiye kupasına biz hediye ediyoruz GS ve FB'ye alabilirlerse tabi. Artık konuşmazsınız ödeşmiş olduk :).

Murat aksu'nunda Yıldırım Demirörenden bir farkı oldugunu düsünmüyorum. Seçim öncesi Boş laflar sadece

GeNç KaRTaL
26.Ocak.2010, 00:34
Bu senede Türkiye kupasına biz hediye ediyoruz GS ve FB'ye alabilirlerse tabi. Artık konuşmazsınız ödeşmiş olduk :).

Murat aksu'nunda Yıldırım Demirörenden bir farkı oldugunu düsünmüyorum. Seçim öncesi Boş laflar sadece

Boş laflar değil bence.Bunun en büyük kanıtı da aday listesine aldığı isimler.Evet Yıldırım Demirören'den bir farkı yok,bin farkı var.31 Ocak'ta Beşiktaş'ın geleceği oylanacak..

GeNç KaRTaL
26.Ocak.2010, 01:24
Bence Demirören Beşiktaş Tarihinin Kara lekesi gibi birşey. O adamın zaten bulldog vari bir tipi vardı. O adam çok yıprattı bu takımı. Üstüne kendi parasını kullandı. Şimdi alackalı konumunda. Yetmedi Tiganalar falan olayalı bir şekilde gönderdi, yetmedi del bosque yüzünden milyonlar kaybetti. Şimdi hangi yüzlü aday oluyor anlamıyorum. Yüzsüzlükte sınır yok. Yaptıkları ortada yapacaklarınıda bu saatten sonra hiç bir BJK li görmek İSTEMEZ:D

Kendisini hala destekleyen Beşiktaşlı olduğunu iddia eden insanlar var abi maalesef.:icon_confused:

eXcitinG
26.Ocak.2010, 17:55
ErtuğruL SağLam ı %40 yönetim %60 kendisi harcamıştır. Burada bütün suçu yönetime yıkamazsınız.

IcedEarth
26.Ocak.2010, 23:19
Bence sadece Beşiktaş için değil Türk Futbolu için de Demirören gitmeli...

ForCimbom
26.Ocak.2010, 23:33
beşiktaş ı fazla takip edemedim bu yüzden diğer başkan adayı/adaylarının ne derece daha iyi olacağını bilemiyorum ama demirören'den daha büyük bir felaket gelmez sanırım...

GeNç KaRTaL
28.Ocak.2010, 00:36
Adam Türkiye'nin 100.yılı 2023'e Beşiktaş'ı hazırlamaktan bahsediyor.Şaka gibi..:icon_smile:

İşte Demirören'in listesi!

Pazar günü yapılacak olan kongrede Murat Aksu'yla yarışacak olan mevcut başkan Yıldırım Demiören, merak edilen kesin listesini açıkladı. Yönetici adaylarını tek tek tanıtan Demirören'in en büyük sürprizi olan Metin Keçeli de toplantıda hazır bulundu.

Yıldırım Demiören, toplantıda yaptığı açıklamada hataları olduğun kabul ederek "Ancak bunca yıllık tecrübemizle yepyeni bir başlangıç yapabiliriz" dedi.

Yldırım Demirören'in yönetim kurulu aday listesinde şu isimler bulunuyor:

Metin Keçeli, Erdoğan Toprak, Serdar Adalı, Ertunç Soğancıoğlu, Fahrettin Curoğlu, Engin Baltacı, Mete Düren, Doğan Küçükemre, Alaaddin Aykaç, Cengiz Zülfükaroğlu, Emin Önal, Orhan Saka, Sinan Vardar, Mehmet Soysal, Ahmet Akpınar, Hakan Aksoy, Şeref Yalçın, Necip Sever.

Demirören, mevcut yönetimden 3 ismi yeni yönetim kurulu aday listesine aldı. Şu anki yönetimde görev alan Ertunç Soğancıoğlu, Hakan Aksoy ve Şeref Yalçın, Demirören'in yeni yönetim kurulu aday listesinde de bulunuyor.

Ahmet Göktaş
28.Ocak.2010, 00:39
Şeref yalçın Taraftar Dövdürme Şube Sorumlusu olarak görev alacakmış.

GeNç KaRTaL
28.Ocak.2010, 05:28
Murat Aksu'nun LigTv'de konuk olduğu programdaki açıklamaları..

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=67181

eXcitinG
28.Ocak.2010, 12:05
Dün NTVspor a katıLan Beşiktaş ın içinden bir isim, eğer katıLım 8.000 ler civarında oLursa Demirören kazanır, ama 14.000 üyeden 10.000,11.000 i geLirse Murat Aksu nun kazanmaması için hiç bir sebep yok dedi..

Kar,kötü hava şartLarı sebebi iLe de sanırım 8.000 civarında bir katıL oLacak ta dedi.

GeNç KaRTaL
28.Ocak.2010, 20:12
İnşallah katılım yüksek olur.Çünkü bu dediğini bir çok kişi söylüyor Hayrettin abi.Katılım çok olursa Murat Aksu kazanırmış.Kar kış kıyamet demeden gelmesi lazım oy kullanma hakkı olan bütün kongre üyelerinin gelmesi lazım.Beşiktaş'ın geleceğini etkileyecek bir kongre çünkü.

footballer33
28.Ocak.2010, 22:56
Şu kongre için naçizane söyleyebileceğim tek şey; seçimi kim kazanırsa kazansın, kaybeden Beşiktaş olacaktır.

Ahmet Göktaş
28.Ocak.2010, 23:14
Şu kongre için naçizane söyleyebileceğim tek şey; seçimi kim kazanırsa kazansın, kaybeden Beşiktaş olacaktır.

Murat Aksuyu önceki Başkanlık(!) dönemlerinde beğenmedin sanırım. Haklısın.Ne de olsa 3 dönem üst üste başkanlık yaptı.

footballer33
28.Ocak.2010, 23:21
Murat Aksuyu önceki Başkanlık(!) dönemlerinde beğenmedin sanırım. Haklısın.Ne de olsa 3 dönem üst üste başkanlık yaptı.

Daha önce başkanlık yaptığını söyleyen oldu mu? Öyle bir şey mi yazdım ben? Sadece konuştuğu şeyler ve projeleri ve ayrıca tvdeki konuşmalarını dinledikten sonra ben Beşiktaş'ımıza başkanlık yapacak kapasitede görmediğimi belirtmeye çalıştım hepsi bu. Ayrıca listesi de camiada pek fazla tanınmayan kişilerden oluşuyor. Ben soğuk bakıyorum Aksu'ya. Demirören'i konuşmuyorum bile zaten.

GeNç KaRTaL
28.Ocak.2010, 23:32
Daha önce başkanlık yaptığını söyleyen oldu mu? Öyle bir şey mi yazdım ben? Sadece konuştuğu şeyler ve projeleri ve ayrıca tvdeki konuşmalarını dinledikten sonra ben Beşiktaş'ımıza başkanlık yapacak kapasitede görmediğimi belirtmeye çalıştım hepsi bu. Ayrıca listesi de camiada pek fazla tanınmayan kişilerden oluşuyor. Ben soğuk bakıyorum Aksu'ya. Demirören'i konuşmuyorum bile zaten.

Ben sizin aksinize Murat Aksu'nun Beşiktaş'ın ihtiyacı olduğu başkan olduğu fikrindeyim.İlk başta Yıldırım Demirören'den ne kadar kötü olabilir düşüncesiyle bakıyordum ama yönetim listesine aldığı isimler,açıklamaları ve projeleri kendisinin mecburiyetten dolayı değil ihtiyacımız olduğu için başkan olması fikrini doğurdu bende.Listesi camiada tanınmış isimler değil diyorsunuz.Camiada tanınmamış olmaları bu insanların Beşiktaşlı oldukları gerçeğini değiştirmez öncelikle.Camiada tanınmış olupta hala Yıldırım Demirören'in yanında olmayı başaranları da görüyoruz.Ondan sonra Murat Aksu'nun listesindeki isimlerin bir çoğunun kariyerleri çok büyük başarılarla dolu.Bu isimlerin hepsi profesyonel isimler ve kendi alanlarında Beşiktaş'a büyük katkıları olacağını düşünüyorum.Murat Aksu ile Yıldırım Demirören'i aynı kefeye koyanları anlamakta güçlük çekiyorum.Çünkü iki aday arasında dağlar kadar zihniyet farkı var.Bunu şu örnekle çok güzel anlatabilirim.Yıldırım Demirören artık akıllandığını söylüyor.Bundan sonra tek başına karar almayacağını söylüyor.Daha yönetim kurulu listesi belli değilken Murat Aksu'dan esinlendiği futbol direktörlüğünün başına geçirmek için Metin Tekin ile anlaşıyor.Murat Aksu'ya katıldığı bir programda sordular.Futbol direktörlüğünün başına kimi getireceksiniz diye.Önce bir seçilelim.Sonra yönetim kurulu olarak oturup hepbirlikte karar veririz dedi.Bu küçük örnek bile bence iki aday arasındaki zihniyet farkını açıkca ortaya koyuyor.Murat Aksu ve yönetimi seçildikleri takdirde projelerini gerçekleştirebilirlerse kulübümüz çağ atlayacak.Ben bunu yerine getireceklerine de inanıyorum.

El Barto
28.Ocak.2010, 23:36
Beşiktaş'ı 2023'e hazırlayacakmış Yıldırım Başkan. yandık o zaman daha 13 sene daha cefa çekeceğiz. :)

Ahmet Göktaş
28.Ocak.2010, 23:38
Ne konuştugunu bilmiyorki abi o. Seba bile 16 sene başkanlık yaptı , ne sanıyor kendisi acaba.

Ayrıca ben artık Ahmet Çakara "hocam" diyen bir başkana 3 sene daha tahammül edemem heralde.

vego
29.Ocak.2010, 15:41
Beşiktaş’ta başkanlığa aday olan Murat Aksu'nun yönetim kurulu aday listesinde yer alan Faruk Pala, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

NTV Spor ve Ajanslar
Güncelleme: 14:46 TSİ 29 Ocak. 2010 Cuma

İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü'nde 31 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek olağan seçimli kongrede başkanlığa aday olan Murat Aksu'nun yönetim kurulu aday listesinde yer alan Faruk Pala, adaylıktan çekildiğini açıkladı.
Murat Aksu'nun listesindeki önemli isimlerden Faruk Pala, bugün Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'e verdiği dilekçe ile adaylıktan çekildiğini açıkladı.
Çekilmesine gerekçe olarak, Aksu grubunun Demirören yönetimini ibra etmeme kararında ısrarcı olmasını, kendisinin ibradan yana oluşunu gösteren Faruk Pala, yazılı yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

''Daha geçen yılki mali kongrede aklanmış bir yönetimi bu kez aklamamak doğrudan seçim kazanmaya yönelik sıradan bir davranıştır. Bu yaklaşım Beşiktaşlıya yakışmaz. Konuyu Sayın Aksu ile görüştüm ve bundan vazgeçmelerini istedim. Bana, benim oylamaya katılmayabileceğimi söyledi. Sırf seçim kazanma taktiği olarak rakibimizi karalama yolunu seçerek kulübümüzü de yaralamış oluruz. Bir gün Beşiktaş'a hizmet etmeyi düşünen ciddi insanları tedirgin ederiz. Demirören Beşiktaş'ı iyi yönetememiştir, ancak eksik ve hatalı da olsa hizmet etmiştir. Çalışmaya, emek harcamaya her zaman saygı göstermek gerekir. Hiç kimse yargı kararı olmaksızın, belge olmaksızın suçlanamaz.''

GeNç KaRTaL
29.Ocak.2010, 23:59
Murat Aksu: "Özümüze dönüp, Porto ile yarışacağız"

Beşiktaş başkan adayı Murat Aksu, Pazar günü yapılacak seçim öncesi Goal.com’a çok özel açıklamalarda bulundu...

Beşiktaş Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Pazar günü gerçekleştirilecek. Başkan adayı Murat Aksu seçim öncesinde Goal.com'a özel açıklamalarda bulundu.

İşte Murat Aksu'nun Goal.com'a yaptığı çok özel açıklamalar:

"Mevcut maddi enkazın altından nasıl kalkabiliriz? Bu hemen bir günde olmaz. En az üç yıl sürecek kurumsallaşmış bir çalışmanın yanında kararlılık, tecrübe ve bilgi birikimi gerekiyor. Günün teknolojik nimetlerinden yararlanacağız.

Beşiktaş’ın öz kaynaklarından yaralanacağız. Stadyum atılımı yapacağız. Bunu yaparken gerçekçi olacak, tüm Beşiktaşlıların huzur içinde baskı görmeden takımlarını seyredebilecekleri ortamı sağlayacağız. Şunu hiç unutmamak gerek: Büyük kulüpleri yaratanlar da yaşatanlar da tarihleri ve taraftarlarıdır. Bu konuda her adımı çok dikkatle atacağız.

Dağ gibi birikmiş borçlar ve geleceğe ait gelirlerin temliklerden kurtarılması da tabii ki kısa bir sürede olmaz. Ama kendimize güvendiğimiz için bu işe talip olduk. Birilerinin çıkıp bu gidişata dur demesi gerekiyordu. Bu yükün altına girmesi gerekiyordu. Biz Beşiktaş için bu göreve talip olduk.

Beşiktaş’ta değişim isteyenlerin sesi olcağız. Bunu yaparken hep doğruları söyleyeceğiz. Popülist olmayacağız. Mesela her sezon öncesi transfer şampiyonu olmayacağız. Umut tacirliği yapmayacağız.

Taraftarın özgür iradesinin önündeki engelleri kaldıracağız. Beşiktaş taraftarlarının kulüp içi demokrasiye katılımını sağlamak için kongre üyelik sistemini değiştireceğiz. Kongre üye sayısını on binlere taşımak istiyoruz. Kongre ağalarının, oy simsarlarının önünü keseceğiz.

Evet, Manchester United’ın da borcu var ama tek oyuncu satarak 150 milyon avro kasaya giriş yapabiliyor, bütçesini dengeleyebilecek şekilde yönetiliyor. Acaba bir gün Demirören’ün aldığı oyuncuların hepsini birden satsak 50 milyon avro dahi kasamıza girer mi? Bu sorunun cevabı çok önemli!

Bizim de listemizde kendisini yoktan var etmiş ve ekonomik açıdan çok güçlü duruma gelmiş isimler var. Ama biz Beşiktaş’ı kurumsallaştırmak ve kişilerin cebine muhtaç olmaktan kurtarmak için göreve talibiz.

Ayrıca o çok borcu olan Manchester Utd’ın Liverpool’un dünyanın 50 ülkesinde ürün satışından gelen inanılmaz gelir kaynakları var. Beşiktaş’ın ise dünyaca ünlü olan sadece taraftarı var. Ve siz onunla sürekli kavga halindesiniz, 'temizlemekten', 'kalitesini yükseltmek'ten bahsediyorsunuz. Halbuki bugün dünyanın marka değeri en yüksek ligi olan İngiltere’de bile Beşiktaş taraftarı örnek gösteriliyor. Ölmeden önce mutlaka gidilmesi gereken yer olarak o 'temizlenecek' taraftarın damgasını vurduğu İnönü Stadı gösteriliyor. Türk futbolu artık global futbol düzeninin ayrılmaz bir parçası haline geldi ve global kriterlere göre bu tarihi borç yapısının acilen 'temizlenmesi' gerekiyor!

Nasıl bir takım yaratacağız? Beşiktaş tarihinden yola çıkıp modern futbol anlayışıyla hareket edeceğiz: Barcelona, Porto ve Arsenal’in minimum para harcayarak, genç yetenekleri yıldızlaştırarak oluşturdukları takımları hepimiz gıptayla izliyor, onlardan ilham alıyoruz. Unutmayın ki Barcelona geçen yıl tüm kupaları kazanırken, ilk 11’inin 7 oyuncusu altyapı düzeninden takıma kazandırılmıştı. Porto ise sürekli olarak keşfettiği genç yetenekleri yıldızlaştırıp Avrupa’nın en zengin kulüplerine satıyor ve o oyuncuların yerlerine daha da iyilerini alarak onlarla başa baş mücadele edebiliyor. Beşiktaş’ın en parlak günlerinde takımı pahalı yıldızlar değil, Beşiktaş’ta yıldızlaşan genç yetenekler taşıdılar; sadece Beşiktaşlıların değil tüm Türkiye’nin sempatisini kazanarak herkese örnek oldular.

Seçildiğimizde küçülme falan olmayacak. Asıl küçülme bir oyuncunun bonservisine 5-10 milyon avro verip daha sonra elden çıkaramayıp bedavaya vermek, borcu da 'benden sonra tufan' diyip gelecek yönetime bırakmaktır.

Demirören’in listesi birbirine hakaret etmiş, Demirören için 'Tarihin en kötü başkanı' demiş isimlerden oluşuyor. Anlaşılan bu isimler Beşiktaşlılık değil 'başka türlü ilişkiler' çerçevesinde zoraki bir şekilde birleşmişler. Grupları kısa vadede seçim malzemesi olarak kullanıp liste yaparak nasıl kurumsallaşma olabilir ki? Bu mantıkta demokratik yönetim olamayacağı gibi, kesinlikle 'halkın takımı' Beşiktaş’a uygun bir yönetim biçimi değildir. Zaten buna olan tepki de her maç İnönü’de açıkça görülüyor.

“Yeter Demirören” tezahüratı bir hakaret değil tüm medeni dünyada olduğu gibi İnönü’de de taraftarın özgür iradesini göstermesidir.

Bu zihniyet, taraftarı müşteri gibi görmüş, tüm ilişkiyi para ilişkisine indirgemiş, 107 yıllık birliğimizi bozmuştur…

Tecrübe konusuna gelirsek: Tarih en büyük tecrübedir, Beşiktaş’ı yönetecek zihniyetin Şeref Bey, Baba Hakkı, Süleyman Seba tecrübesinden, hazinesinden yola çıkması gerek. Biz de o tarihi sürecin bir parçası olmak gayesiyle yola çıktık. Sayın Demirören’in ise 10 yıllık bir deneyimi var, yaptıkları yapacaklarının teminatı değil midir?

Son söz olarak; Eğer 'Demirören Yeter' diyorsanız hem Mali Kongre’ye hem de Genel Kongre’ye gelin, oyunuzu kullanın. Bu seçimde tarafsızlık gibi bir şeyin olamayacağını, oy kullanmamanın sadece 'Demirören Devam' demek olacağını da unutmayın. Beşiktaş’a sahip çıkın. Yoksa korkarım üzerinde tartışabileceğimiz Bir Beşiktaş bile kalmayacak."

Goal.com Özel

vego
30.Ocak.2010, 00:04
zeki adam kendini belli ediyor ama içmde bu kongreyle ilgili bir sıkıntı var abi :(

Ahmet Göktaş
30.Ocak.2010, 00:08
Murat Aksu rahat kazanacak. Ayrıca yarın Mali kongrede Demirören yönetiminin 2009 yılı giderlerinin ibra edilmeme durumuda var. İbra olmazsa işler karışır.

Deus Dominus
30.Ocak.2010, 15:34
Sırf Yıldırım Demirören'den kurtulmak için bile Murat Aksu'ya oy verilebilir. Sonuçta ondan daha kötü bir başkan olamaz :) Yarın inşallah Beşiktaş'lılar için hayırlısı neyser o olur.

El Barto
30.Ocak.2010, 15:38
Mevcut yönetim idari ve mali açıdan ibra edildi. Bu da demek oluyor ki yarın büyük bir ihtimalle Yıldırım Demirören tekrar başkan seçilecek.

CeNTeR_TR
30.Ocak.2010, 15:40
Umarım Demirören gelir :p

Şaka bir yana Türk Futbolunun 3 büyüklerinden biri olan Beşiktaş için hayırlı olacak kişi kimse o başkan oLsun.

Ahmet Göktaş
30.Ocak.2010, 15:40
Mevcut yönetim idari ve mali açıdan ibra edildi. Bu da demek oluyor ki yarın büyük bir ihtimalle Yıldırım Demirören tekrar başkan seçilecek.

Çok farklı şeyler abi. Bugün katılan üye sayısı en fazla 1.500dü . Ama yarın 9.000 üzerinde katılım olacak.

Yani %75-80 gibi bir kısım seçimi çok büyük ölçüde değiştirir ki Murat Aksu 8.000 üstündeki katılımlarda %100 ben başkanım diyor.

El Barto
30.Ocak.2010, 15:43
Ben Murat Aksu'nun pek şansı olduğunu düşünmüyorum Ahmet. 80.000 kişi katılsa da bana Yıldırım Demirören tekrar seçilecek gibi geliyor. :)

Ahmet Göktaş
30.Ocak.2010, 15:44
Tek çözüm olarak taraftarın darbe yapması kalacak yunanistandaki takım gibi paokdu sanırım.

El Barto
30.Ocak.2010, 16:04
Beşiktaş'ta yönetim kurulu idari ve mali bakımdan oy çokluğuyla ibra edildi.

Beşiktaş kulübünün yıllık olağan idari ve mali genel kurul toplantısında kulüp yönetim kurulu, mali ve idari bakımlardan ayrı ayrı oy çokluğu ile ibra edildi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda 2009 dönemi yönetim kurulunun, idari ve mali bakımdan aklanması oya sunuldu.

Yönetim kurulu, idari ve mali açıdan ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra edildi.

Başkan adayı Murat Aksu, yönetim kurulu listesindeki adaylar ve destekçileri, Demirören yönetimini idari ve mali açıdan ibra etmediler ve aleyhte oy kullandılar.

Denetleme Kurulu da 2009 yılı için ibra edildi. Derneğin 2010 yılı bütçesinin 36 milyon 500 bin lira olduğu açıklanırken, bu bütçe de üyeler tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

Borç 212 milyon lira

Beşiktaş kulübünün borcunun, başkan Yıldırım Demirören'e olan borçla birlikte 212 milyon lira olduğu açıklandı.

Kulübü mali işlerden sorumlu asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu, Lütfi Kırdar'da gerçekleştirilen toplantıda yaptığı açıklamada, kulübün net borç tutarının 149 milyon 570 bin 528 lira olduğunu açıkladı.

Beşiktaş'ın ayrıca kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e de 62.9 milyon lira borcu bulunuyor.

Siyah-beyazlı kulübün toplam borcu, başkana olan borçla birlikte 212 milyon 470 bin 528 liraya ulaşıyor.

Soğancıoğlu, hem Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş., hem de derneğin mali durumuyla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Siyah-beyazlıları yıllık olağan idari ve mali genel kurul toplantısında başkan adaylarından Murat Aksu'yu destekleyenlerin salonun sağında, Yıldırım Demirören'i destekleyenlerin ise salonun solunda oturduğu gözlendi.

Aksu ve yönetim kurulu adayı üyeler salonun sağ kısmında en öndeki koltuklarda otururken, Demirören'in yeni yönetim kurulu aday listesinde yer alan üyeler ise sağ taraftaki ön koltuklarda yerlerini aldı.

Demirören, salona girişinde, Murat Aksu'nun yönetiminde yer alan isimlerle tek tek tokalaştı ve seçimde başarılar diledi.

Yıldırım Demirören'in babası Erdoğan Demirören de kongre salonuna gelerek oğluna destek verdi.

Altınsay'dan sert eleştiri

Beşiktaş kulübünün eski yöneticilerinden İbrahim Altınsay, Yıldırım Demirören yönetimini sert bir şekilde eleştirdi.

Siyah-beyazlı kulübün olağan mali ve idari genel kurul toplantısında konuşan Altınsay, kulübün borçlarına dikkati çekerek, "kulübü büyüttüklerini söyleyenlerin büyütüğü tek şey borçlardır. 5.5 yılda beş teknik direktör, 63 futbolcu alınmış. Bir futbol takımı gelmiş, diğeri gitmiş. Bu anlayışın profesyonelleşmeden söz etmeye hakkı var mı?" diye konuştu.

Beşiktaş'ın gelecekteki gelirlerinin günü kurtarmak için kırdırıldığını savunan Altınsay, "içerde ve dışardaki davalar artmış. Del Bosque olayı tarihe geçmiştir. Beşiktaş'ı yöneten anlayış para saçmaktan başka bir şey yapmıyor" dedi.

Demirören'in son dönemde yaptığı transferlere dikkati çeken Altınsay "35 milyon euro bonservis bedeli ödenmiş. Bu da 73 milyon lira yapıyor. Yüzde 10 iskonto yaptık mı, tam da başkanın borcuna denk geliyor. Önerim şu, başkan futboldan anlıyor ya, kursun bir menajerlik şirketi, futbolcuları ona verelim" ifadelerini kullandı.

İbrahim Altınsay, yarın sandıktan yine bu yönetimin çıkması halinde kulüpteki güven krizinin artarak süreceğini iddia etti.

Selman Ozturk
30.Ocak.2010, 22:40
Beşiktaş gibi bir kulübümüzde tehditler savurarak başkan seçilinebiliyorsa vah ki ne vah ülke futbolunun haline...

Beşiktaş'lı arkadaşlar tepkilerinde son derece haklılar. Gaz şirketinin yönetimi ile karıştırıyor kulüp yönetimini. Beşiktaş'lı olmamama rağmen üzüldüm...

El Barto
30.Ocak.2010, 22:45
Bu arada çok sayıda kongre üyesinin dün aidat borçlarının kapatıldığı söylentileri var. Hayırlısı olsun bakalım.

Altınsay'ın bu önerisi dikkate değer gerçekten. :)

Demirören'in son dönemde yaptığı transferlere dikkati çeken Altınsay "35 milyon euro bonservis bedeli ödenmiş. Bu da 73 milyon lira yapıyor. Yüzde 10 iskonto yaptık mı, tam da başkanın borcuna denk geliyor. Önerim şu, başkan futboldan anlıyor ya, kursun bir menajerlik şirketi, futbolcuları ona verelim" ifadelerini kullandı.

El Barto
31.Ocak.2010, 00:00
Mali kongrede yapılan konuşmalar.

Murat Aksu

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=67307

Yıldırım Başkan. :)

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=67308

LaigLeNoiR
31.Ocak.2010, 00:10
Demirören'in devam edeceğini düşünüyorum.

KanaKe
31.Ocak.2010, 00:19
Bencede Demirören alir, arkasinin saglam oldugunu düsünüyorum :)

El Barto
31.Ocak.2010, 00:26
Yıldırım Demirören'in devam etmesi takıma çok zarar verecek. Tribünlerde küfürü bitireceğim demeçleri ve takımın başarısız performansı ve borç batağı tribünleri Yıldırım Demirören'e karşı hhale getirdi. Seçilse de yeter sesleri, küfür dinmeyecek. Başarısız tablo böyle gelmiş böyle gider olur mu onu o zaman görürüz.

Ama benim açımdan şöyle bir durum var. Tamam Yıldırım Demirören seçilmesin ama Murat Aksu'da başkan olmasın. :) Bu iş için fazla siyasi bir insan.

Kongre sonucunda Yıldırım Demirören başkan olur. Tribünler protestoya devam eder. Takımın kötü gidişi sürer. Lige zaten havluyu ha attı ha atacak. Havluyu da attıktan sonra bir olağanüstü kongre yapılır. Murat Aksu'nun karşısına biri çıkmazsa o zaman başkan olur. :)

GeNç KaRTaL
31.Ocak.2010, 01:21
Yıldırım Demirören'in devam etmesi takıma çok zarar verecek. Tribünlerde küfürü bitireceğim demeçleri ve takımın başarısız performansı ve borç batağı tribünleri Yıldırım Demirören'e karşı hhale getirdi. Seçilse de yeter sesleri, küfür dinmeyecek. Başarısız tablo böyle gelmiş böyle gider olur mu onu o zaman görürüz.

Ama benim açımdan şöyle bir durum var. Tamam Yıldırım Demirören seçilmesin ama Murat Aksu'da başkan olmasın. :) Bu iş için fazla siyasi bir insan.

Kongre sonucunda Yıldırım Demirören başkan olur. Tribünler protestoya devam eder. Takımın kötü gidişi sürer. Lige zaten havluyu ha attı ha atacak. Havluyu da attıktan sonra bir olağanüstü kongre yapılır. Murat Aksu'nun karşısına biri çıkmazsa o zaman başkan olur. :)

Abi Murat Aksu'nun Ak Parti'ye üyeliği yoktur.Daha önce kendisine siyasete atılması yönünde teklifler gelmiş ama kabul etmemiş.Babasının siyasi bir kimlik olması yüzünden Murat Aksu'ya da siyasi bir kimlik diye bakmamak lazım.Murat Aksu aday olmadan önce CHP'li olduğu bilinen Hikmet Çetin'i ikna etmek için baya çaba gösterdi.Murat Aksu'nun siyasi bir kimliği olsaydı böyle bir şey yapmazdı hani.Bir de Murat Aksu'yu salt değerlendirmemek lazım bence.Onun adaylığını değerlendirirken yönetimini de göz önünde bulundurmak lazım.Çünkü listesinde gerçekten değerli isimler var ve bu yönetimin bizi düzlüğe çıkarabileceğini düşünüyorum.

Kongrede Yıldırım Demirören galip çıkarsa taraftarın prostestosu devam edecek dediğin gibi.Çünkü harbiden yetti artık.Bir de kongreden galip çıkarsa düşünemiyorum gerçekten oluşacak ortamı.Bu durumda takıma acayip negatif yansıyor maalesef.Sezon sonunda başarısız olduğunda Yıldırım Demirören hiç bir yere gitmez.Mustafa hocayı gönderir,yerine başka birisini getirir.Yapmadığı şey değil.Adam başarısız olduğunu kabul etmiyor.Düşünebiliyormusun adam ciddi ciddi başarısız değilim diyor.Hatalarım oldu,onları da düzelteceğim diyor.5.5 senedir hatalarından ders alamadı beyimiz,önümüzdeki dönemde bunları düzeltecekmiş.Zaten ünlü bir sözü var.Kongreyle geldim,kongreyle giderim diye.Hele ki bu kongreyi kazanırsa hiç bir yere gitmez.İşi inada bindirdi çünkü.Taraftar bugüne kadar protesto etti,hala başarısız olduğunu görmüyor.Kongre üyeleri bu kongrede Yıldırım Demirören'i seçme hatasına düşerlerse 3 yıl daha bu eziyeti çekmek zorunda kalırız ve bir dahaki seçime de daha kötü bir durumda olan bir Beşiktaş olur.Zaten şu durumda bile kimse aday olmaya cesaret gösteremedi.3 sene sonra ne olur hiç bilinmez.

GeNç KaRTaL
31.Ocak.2010, 11:51
Büyük gün bugün.Murat Aksu'nun kazanmasını istiyorum fakat yinede hayırlısı olsun diyorum.

El Barto
31.Ocak.2010, 11:55
Kongrede ibra krizi ile karşı karşıya kalmak istemeyen Yıldırım Demirören, rakibi Murat Aksu'dan oylamaya geçilmeden önce ricada bulundu. Tedirgin olduğu gözlenen Demirören, bir ara Aksu'yu baş hareketiyle çağırdı. İkili gözlerden uzak, salonun arka tarafında sohbet etti. Demirören'in, Aksu'dan mali ve idari yönden ibra edilmesi için ricada bulunduğu ancak Aksu'nun, "Beni destekleyen kimseyi etkileyemem. Herkes kendi vicdanına göre kararını verecek" karşılığını verdiği öğrenildi.

http://i.sabah.com.tr/2010/01/31/Haber/29310938750.jpg

GeNç KaRTaL
31.Ocak.2010, 12:11
Oylama başladı.Katılımın çok olacağı söyleniyor.Katılımın ne kadar çok olması Murat Aksu'nun yararına olacağı yönünde genel bir kanı var.Haydi hayırlısı..

Del Piero_10
31.Ocak.2010, 12:14
Aşağı yukarı onbin kişi katılmış.

GeNç KaRTaL
31.Ocak.2010, 13:01
Al dedi git dedi tüplerini dedi burası Beşiktaş dedi.

Hehe.:icon_biggrin:

Del Piero_10
31.Ocak.2010, 14:08
Beşiktaş ile pek alakam olmadığı halde Yıldırım Demirören'in gitmesinden yanayım. Bir kere kulübü kendine borçlandırarak bağımlı hale getirmek benim gibi dışarıdan bakan birini bile rahatsız ediyor.

IcedEarth
31.Ocak.2010, 14:25
Kongreye katılımın iyi olduğunu duydum... Ama içimde bir his var, mevcut başkan devam edecek gibi...

El Barto
31.Ocak.2010, 16:31
Rahmi Koç Murat Aksu'ya oy atmış. Bu arada müthiş bir yorum okudum. :D

kel üyelerin katılımının yüksek olmasıyla demirören'den kurtulacağımıza işaret eden kongre.

tüpçü, 6 yıldır saç bırakmadın lan insanlarda!

http://www.bjk.com.tr/tryonetim/medya.php?rn=26646&tipi=B

http://i48.tinypic.com/71jzsx.jpg

IcedEarth
31.Ocak.2010, 16:35
Harbiden herkes kel yahu :zuhaha

garydelgadov
31.Ocak.2010, 17:27
Ahahahahaha:D:D:D:D:D:D:D
Ne güLdüm yahu.zuhaha :zuhaha :zuhaha
Hadi inşaLLah ne diyeLim.:D

DenizlispoR
31.Ocak.2010, 18:01
Gülme krizine girdim ya :zuhaha.Yıldırım Demirören Yeteeeer :zuhaha.

Suicider
31.Ocak.2010, 18:05
Oy verme işlemi bitmiş birazdan sayıma geçilecekmiş

sananes
31.Ocak.2010, 18:24
tüm beşiktaşlı kardeşlerim murak aksu'yu istiyo sanırım bence kulüplerin sahipleri taraftarlarıdır umarım istediğiniz kişi başkan seçilir

DenizlispoR
31.Ocak.2010, 18:31
Beşiktaş'lı kardeşlerimiz kalpten gitmeden bitsin şu sayım,gitsin yıldırım demirören :n:.

GeNç KaRTaL
31.Ocak.2010, 18:35
7596 kişi oy kullanmış.Böylesine önemli bir kongrede katılım az.Yıldırım Demirören'in kazanacağı yönünde bir hava söz konusu.Yinede çıkmadık candan ümit kesilmez.Haydi hayırlısı..

KaRaBükLü KraL
31.Ocak.2010, 18:35
Murat Aksu'yu bekliyorum:D

Yeeeteeerr Yıldırım Demirören Yeeeeeeteeeeeeeerrr:n:

El Barto
31.Ocak.2010, 19:57
ilk sandık sonucu 232-154 demirören lehine.

El Barto
31.Ocak.2010, 19:59
Yalnız dikkatimi bir haber çekti.

Alen Markaryan’dan Demirören’e destek

Beşiktaş‘ta bugün yapılan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısında Yıldırım Demirören Yönetimi ibra edilirken salonda ilginç detaylar da vardı.

Sezon başından beri “Yeter Yıldırım Demirören” diye bağıran Çarşı grubunun lideri Alen Markaryan ve arkadaşları Lütfi Kırdar Kongre Salonu’nda Yıldırım Demirören’i destekleyen delegelerin bulunduğu sol tarafta oturdu.

Yönetimin mali ve idari yönden ibrasına yönelik oylamada olumlu oy kullandığı görülen Alen Markaryan ve arkadaşları oylama sonucunu hararetli bir şekilde alkışladı.

Ahmet Göktaş
31.Ocak.2010, 20:15
ne bekliyordun abi :) Alen markaryan başından beri demiröreni destekliyor.

El Barto
31.Ocak.2010, 20:16
Bu arada resmi olmayan bir sonuç daha.

ikinci sandık yıldırım demirören 481-282 önde.

http://4.bp.blogspot.com/_4oW93z_Jt6s/S2VO0cnf3MI/AAAAAAAAAcQ/YxCE8h_Xiks/s400/ba%C5%9Fkan.jpg

KaF KeF
31.Ocak.2010, 20:23
Beşiktaş Kongresi'nde ilk 2 sandık sonucu - Demirören: 481 Aksu: 282

Ahmet Göktaş
31.Ocak.2010, 20:25
elveda beşiktaşım.

Vazgeçmiyorum, ama 3 sene boyunca sevdama mola veriyorum.Kızgınlıgım sana değil , seni çıkarı uğruna kullananlara BEŞİKTAŞIM !

vego
31.Ocak.2010, 20:28
gitti takım gitti 107 yıllık çınar içine giren kurt yüzünden göçtü gitti

yahu demirören kalsa hiç mi şans yok?

Deus Dominus
31.Ocak.2010, 20:31
Allah tüm Beşiktaş taraftarlarına sabır versin.

El Barto
31.Ocak.2010, 20:32
ŞAnsı olmaz olur mu yahu. Daha 2 sandık açıldı. Sanırım sandıkları da kongre üyeliğinde eskiden yeniye doğru sıralıyorlar. Yani açılan sandıklar Beşiktaş kongre üyelerinin milatlık kısmı. Ben yenilere ve gençlere güveniyorum. Son 5 ila 7 sandığa kadar fark çok açılmazsa Murat Aksu çıkar.

http://www.haber1903.com/Haber-9481-sandiklar-sayiliyor-canli

bugra 1905
31.Ocak.2010, 20:35
BJKlı Arkadaşlara Allah Sabır Versin Diyorum

GeNç KaRTaL
31.Ocak.2010, 20:39
İlk 5 ve son 5 sandıkta Demirörenciler ağırlıktaymış abi.15 sandıkta farkı kapatıp öne geçemezse hiç şansı yokmuş.Valla bende umut kalmadı..:icon_sad:

El Barto
31.Ocak.2010, 20:41
Yıldırım Demirören 2. sandıkta oy kullandığı için o ve yakın sandıklarda yandaşlarının oy kullanmış olması muhtemel bu yüzden çok takılmamak lazım fikri hakim herkeste. :D Bakalım hayırlısı. Bu arada Murat Aksu 12. sandıkta oy kullanmış.

Ahmet Göktaş
31.Ocak.2010, 20:41
Bitti beyler umutlanmayın daha fazla üzülmeyelim çok.

vego
31.Ocak.2010, 20:45
SON DURUM... Beşiktaş Kongresi'nde ilk 3 sandık sonucu - Demirören: 733 Aksu: 422

Raten
31.Ocak.2010, 20:47
3.sandık sonunda durum Demirören lehine 733-422...

Ahmet Göktaş
31.Ocak.2010, 20:49
300 fark çok zor....... 100 er 100 er fark açması gerek sıradaki 4 sandık aksunun

Raten
31.Ocak.2010, 21:11
Son Durum: 4 ve 5.sandıklar açıldı şu anda oylar sayılıyor.

4.sandık sonunda durum : 967-578

vego
31.Ocak.2010, 21:13
Son Durum: 4 ve 5.sandıklar açıldı şu anda oylar sayılıyor.
hadi bakalım hayırlısı:icon_lol:

Sirius Black
31.Ocak.2010, 21:14
Demirören 967, Aksu 578 son durum..

vego
31.Ocak.2010, 21:14
SON DURUM... Beşiktaş Kongresi'nde ilk 4 sandık sonucu - Demirören: 967 Aksu: 578

Suicider
31.Ocak.2010, 21:20
hadi geçmiş olsun

Raten
31.Ocak.2010, 21:28
Demirören 1191 - 712 önde kapattı 5.sandık sonunda.

El Barto
31.Ocak.2010, 21:31
Demek daha yetmemiş. :D Tüzükte bir değişiklik yap Yıldırım başkan 3 yıl yetmez 13 yıl daha başkan ol. :D

garydelgadov
31.Ocak.2010, 21:43
İstenmediği yerde durmak sadece insanLara özgüymüş anLamış oLdum...

IcedEarth
31.Ocak.2010, 21:46
Kongreye katılımın iyi olduğunu duydum... Ama içimde bir his var, mevcut başkan devam edecek gibi...

İçimdeki his şu ana kadar yanılmıyor...

el.nino
31.Ocak.2010, 21:52
ben hala umutluyum murat aksudan ne alemde:Dvarmı şansı beşiktaşı bitirdi bu adam.

vego
31.Ocak.2010, 21:56
SON DURUM... Beşiktaş Kongresi'nde ilk 6 sandık sonucu - Demirören: 1398 Aksu: 859

LaigLeNoiR
31.Ocak.2010, 22:06
Beşiktaş Kongresi'nde ilk 7 sandık sonucu - Demirören: 1639 Aksu: 972

el.nino
31.Ocak.2010, 22:08
kaç sandık var.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
31.Ocak.2010, 22:10
kaç sandık var.
20 sandık var bildiğim kadarıyla...Bu arada Demirören kazandı diyebiliriz heralde.Daha 13 sandık var ama 600 küsür fark oluşmuş durumda.

Fernando Gago
31.Ocak.2010, 23:22
10 sandık açıldı .. Demirören'in başkanlığının devamı kesin gibi ..

yunusgs
01.Şubat.2010, 01:08
Demirören yeniden başkan!

Addolorato
01.Şubat.2010, 01:21
Haydi geçmiş olsun bütün Beşiktaşlı arkadaşlarımıza..

Ahmet Göktaş
01.Şubat.2010, 01:22
3 Yıl boyunca çok objektif bir Ahmet Göktaş göreceksiniz artık Turksportalda (ömrümüz olursa).

3 yıl ara verdim sevgime , kendimi hiç bu kadar boşlukta hissetmemiştim.En sevdiğim arkadaşlarımın muhabbetleri sıkıcı geliyor , en sevdiğim TV programı sıkıcı geliyor , tek bildiğim şey , çok doluyum be baba hakkı çok........

Sheriff
01.Şubat.2010, 01:30
Nasıl tekrar seçilir anlamak güç doğrusu, bukadar yanlış görmezden nasıl gelinir.. Beşiktaş iyi yönetilmedi ve yönetilmemeyede devam edecek, Türk futbolu adına Beşiktaşın iyi yönetilmemesi büyük bir kayıptır..

Crocodile1963
01.Şubat.2010, 01:35
Bu sonuca en çok Gaziantepliler sevindi herhalde :)

Knightmare
01.Şubat.2010, 09:34
3 Yıl boyunca çok objektif bir Ahmet Göktaş göreceksiniz artık Turksportalda (ömrümüz olursa).

3 yıl ara verdim sevgime , kendimi hiç bu kadar boşlukta hissetmemiştim.En sevdiğim arkadaşlarımın muhabbetleri sıkıcı geliyor , en sevdiğim TV programı sıkıcı geliyor , tek bildiğim şey , çok doluyum be baba hakkı çok........

yalnız değilsin...BJK sevdamı gömdüm kalbime, Y.D. baksın kendi keyfine!!!

DenizlispoR
01.Şubat.2010, 10:18
Beşiktaşlı arkadaşlarımıza 3 yıl daha sabır diliyoruz :(.Yeter'e kulak ver Demirören !

bjk4ever
01.Şubat.2010, 10:39
Secilmesi gayet dogal. M.Aksu Ibrahim Altinsay'i ikna edemezse, F.Orman ve M.Keceli gibi 2 muhalet adamini ikna edemedigi gibi Demirorene kaybederse, konusmalarda masaldan baska birsey anlatmazsa kaybeder. Maalesef ki adam gibi biri cikmadi karsisina Demirorenin, hem baskan hem liste anlaminda. Yazik oldu, ama supriz diyenlere katilmiyorum, cok belliydi bu sonuc zaten.....

KanaKe
01.Şubat.2010, 10:52
Bu sonuca en çok Gaziantepliler sevindi herhalde :)
Güzel espiriydi :)

BJK'lilere gecmis olsun. Allah sabir versin :)

Ahmet Göktaş
01.Şubat.2010, 10:57
Kongrenin başkanı,Taraftarın Düşmanı. Dünyada bir kişiden ilk defa tüm takım tarafları nefret ediyordu , ilk defa b ir takım taraftarının %99'u başkanından bu kadar nefret ediyordur ve yine ilk defa bu kadar nefret edilen bir insanevladı (!) tekrar başkalığa seçiliyordur.

Yesin paşa 3 sene , baksın Rahmi Koç,Tuncay Özilhan...

SAİT71
01.Şubat.2010, 12:23
Hayırlı olsun umarım daha başarılı işlere imza atar bundan sonra...

eXcitinG
01.Şubat.2010, 12:30
Daha katıLım miktarını duyduğum an kesin demiştim. Zaten üç yıL öncede yine aynı civar katıLımda buna yakın oy aLdı. MuhaLefet tarafı zaten 8.000 ve üzeri oLan kişiLerde. Ama onLar Yeter demeyi çok biLirken gidipte oy atmayı çok gördüLer.

Dün bir TV de dinLedim, tam hatırLamıyorum uyku sersemi hangi kanaL ve yorumcuydu. Aynen şöyLe dedi. ''Yeter demekLe oLmaz bu işLer. Madem yeter diyorsun gidiceksin kongre üyesi oLacaksın, kimi istiyorsan onu seçeceksin. Tribünde her maç 25.000 kişi var, kongre üyesi sadece ve sadece 14.000 kişi var ve bunLarın 6.000 tanesi üye oLduğu haLde piyasada yok. O 6.000 işte Yeter diyen ve Murat Aksu Başkan oLsun diyenLer, ama piyasada yokLar'' dedi.

Korkutmaz bizLeri Demirörenin BaşkanLığı, ÖLümüne Seviyoruz Biz Beşiktaş`ı..

BaGa TaRKaN
01.Şubat.2010, 12:59
Vatana Millete Hayırlı Olsun Milangaz Likidgaz Ortaklığı Tüm Hızıyla Devam Ediyor. Demirörenden Yine Hibe Bekliyoruz Yeni Seçime Kadar 100M Euroyu Bulur İnşallah:)

KaF KeF
01.Şubat.2010, 13:34
http://www.gaziantepspor.org.tr/haber_detay.asp?habid=1457 Kutlama mesajları gelmeye başladı..:p

Umarım yanlış anlamaz Bjk'li arkadaşlar..

GeNç KaRTaL
01.Şubat.2010, 14:40
Kürtmüş Murat Aksu,Akp'liymiş..Yıldırım Demirören hatalarından ders almış,tecrübeliymiş..Aferin size kongre üyeleri,aferin..:k: Çok iyi iş başardınız.Beşiktaş'ın görünen 3,görünmeyen bilmem kaç senesini yediniz resmen.3 sene boyunca Yıldırım Demirören daha çok adamlarını koyar kongreye,daha bir borçlandırır kulübü,Murat Aksu gibi bir babayiğitte çıkmaz artık karşısına.Ölene kadar veya sıkılana kadar (ne de olsa hobi olarak yapıyormuş ya bu işi) devam eder bu işkence.Birilerinin istediği gibi 3.büyük olma yolunda dev adımlar atmaya devam ederiz.Murat Aksu seçilseydi bu sezon şampiyon olma konusunda bile umudum çok fazla olacaktı ama şimdi önümüzdeki seneler için hiç bir umudum kalmadı.Geçmiş olsun..

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
01.Şubat.2010, 14:50
Korkutmaz bizLeri Demirörenin BaşkanLığı, ÖLümüne Seviyoruz Biz Beşiktaş`ı..
Aynen öyle Hayrettin Abi...

eXcitinG
01.Şubat.2010, 15:21
http://www.gaziantepspor.org.tr/haber_detay.asp?habid=1457 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.gaziantepspor. org.tr%2Fhaber_detay.asp%3Fhabid%3D1457) Kutlama mesajları gelmeye başladı..:p

Umarım yanlış anlamaz Bjk'li arkadaşlar..

Görünen Köy kLavuz istemez. YanLış anLaşıLacak bir durum yok.

El Barto
01.Şubat.2010, 15:26
Yahu görende sizi kulüp bitti gitti sanacak. :) Bunun böyle olacağı taaa en başından belliydi kendinizi boşuna kandırdınız Yıldırım Demirören gider diye. Artık olan olmuş Demirören tekrar seçilmiş. Bundan sonra isteyin ya da istemeyin adam 3 yıl daha başkan. O yüzden bağırıp çağırmanın yeter demenin alemi yok. Bu tutumu sürdürmek takıma katkıdan çok zarar verecektir.

Bu dakikadan sonra Beşiktaşlıya yakışan sevdama ara verdim demek değil takımına başkanına teknik direktörüne futbolcusuna sahip çıkmaktır. Şahsen ben öyle yapacağım.

Bu arada Mustafa Denizli bugün bir operasyon geçirecekmiş dün akşam konuşuyorlardı ona da acil şifalar diliyelim.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
01.Şubat.2010, 15:35
Yahu görende sizi kulüp bitti gitti sanacak. :) Bunun böyle olacağı taaa en başından belliydi kendinizi boşuna kandırdınız Yıldırım Demirören gider diye. Artık olan olmuş Demirören tekrar seçilmiş. Bundan sonra isteyin ya da istemeyin adam 3 yıl daha başkan. O yüzden bağırıp çağırmanın yeter demenin alemi yok. Bu tutumu sürdürmek takıma katkıdan çok zarar verecektir.

Bu dakikadan sonra Beşiktaşlıya yakışan sevdama ara verdim demek değil takımına başkanına teknik direktörüne futbolcusuna sahip çıkmaktır. Şahsen ben öyle yapacağım.

Bu arada Mustafa Denizli bugün bir operasyon geçirecekmiş dün akşam konuşuyorlardı ona da acil şifalar diliyelim.
Gerçekten öyle Emre Abi,artık olan olmuş destek vermek gerekiyor.
Bu arada Dün Akşam Mete Düren söylemişti Mustafa Hoca sadece küçük bi operasyon geçirecekmiş,ertesi gün takımın başında olur dedi Mete Düren :)

bursa_mc
01.Şubat.2010, 17:14
Yetmez Yıldırım Demiröen dedi tekrar başkanlı aldı.Hayırlı olsun Beşiktaş adına.Ne kadar hayırlı olacak oda şüpheli tabi.

Ahmet Göktaş
01.Şubat.2010, 17:23
Metazori yani.

vego
01.Şubat.2010, 17:25
birde şu yönden bakın türkiyenin en zenginlerinden biri bjk nin başında yapcak birşey yok artık iyi yönleri bulmaya bakalım:icon_redface::icon_sad::icon_lol:

GeNç KaRTaL
01.Şubat.2010, 17:25

Milyonlarca insanın yeter demesine rağmen başarılı olduğunu iddia eden bir insandan bahsediyoruz abi.Kulübü batırması uzak bir ihtimal değil.

El Barto
01.Şubat.2010, 17:32
Milyonlarca insan bağırıyor ama demokratik bir yoldan adamı safdışı bırakamıyorlar. milyonlar bağıracağına içinde bi 3000 kişi çıkıp kongrede oy hakkına sahip olsa gönderirlerdi Demirören'i falan. Bu bağırmaların hepsi fasa fiso. Bağırarak kim kimi yerinden etmiş. İcraat lazım. İstesekte istemesekte adam seçildi. Yapacak bir şey yok bu saatten sonra.

El Barto
01.Şubat.2010, 17:36
3 yıl ömrümüz olursa hep beraber görürüz ama oturur neden oturmasın? Kim götürecek olağanüstü kongreye o basirette bir muhalefet var mı? bence yok.

Fernando Gago
01.Şubat.2010, 18:26
Yok AKPliymiş yok Kürtmüş Bunlar bahane .. Murat Aksu sağlam bir isim olsa Listesi sağlam olsa bu yarışı kazanırdı .. 1.600 oyla kaybetti Seçime gitmeyen en az 5 6 bin insan var zaten 12 bin katılım bekleniyordu 7 bin katılım oldu. Demek ki kongre üyeleri benim başta yazdığım gibi düşünmüş ikisinden de bir şey olmaz :)

GeNç KaRTaL
01.Şubat.2010, 19:13
Yok AKPliymiş yok Kürtmüş Bunlar bahane .. Murat Aksu sağlam bir isim olsa Listesi sağlam olsa bu yarışı kazanırdı .. 1.600 oyla kaybetti Seçime gitmeyen en az 5 6 bin insan var zaten 12 bin katılım bekleniyordu 7 bin katılım oldu. Demek ki kongre üyeleri benim başta yazdığım gibi düşünmüş ikisinden de bir şey olmaz :)

Murat Aksu'nun bu seçimi kaybetmesinin en büyük nedeni temiz bir insan olmasıdır.Kongre üyelerine kendisine oy vermeleri için para vermedi,maddi katkı sağlamadı veya bunları vaat etmedi.Derneklerden oy karşılığında listesine adam almadı.Bazıları da bu yarışı AKP-CHP yarışına çevirdi.Bunun en büyük kanıtıda Beşiktaş belediyesi başkanının Yıldırım Demirören'in safında olmasıdır.AKP'li olduğu için,kürt olduğu için oy vermediğini söyleyen bir çok kongre üyesi varmış.Yani bu benim uydurduğum bir şey değil.İşte bu söylediklerim kongreden Yıldırım Demirören'in galip çıkmasının nedenleri.Düşünün Çarşı'nın sembol isimlerinden birisi olan Alen Markaryan bile Demirören'in safındaydı.Yoksa bu kadar başarısız bir insanın bütün sandıklardan birinci çıkmasının başka mantıklı bir açıklaması olamaz.Murat Aksu'nun yaptığı hata gerçek Beşiktaşlılara güvenmesiydi.Bundada yanıldı maalesef..

Fernando Gago
01.Şubat.2010, 19:33
Murat Aksu kim Şemsi Babası bu kadar üst makamda yer almasaydı kim tanıyacaktı ? Öyle bi konuşuyorsun ki elinde sihirli değnek var Gelecek ve dertler bitecek .

Yönetim listesi çok iyi olur .. Kendisinin backraundu çok iyi olur Sportif alanda güzel şeyler yapmış olur Tamam haklısın da Kamuoyuna veya kongre üyelerine o güveni veremedi işte

Seçime katılmayan insan sayısı Demirören'in aldığı oydan bile fazladır belki asıl bunu sorgulamak gerekiyor Yoksa yok o ona para yedirmiş bu buna böyle demiş hikaye .. sınıf başkanı seçmiyorsun BJK başkanı seçiyorsun

E.Cartman
01.Şubat.2010, 19:42
Çarşı'dan maçta şöyle bir tezahurat duyabilirsiniz "Tüpçü başkan zirveye Beşiktaş kümeye" diye hatta rakip takımlar bile söyleyebilir ama Beşiktaş'a çok zarar verdi Demirören ailesi ve 3 sene daha verecekmiş gibi duruyor

Ahmet Göktaş
01.Şubat.2010, 19:48
http://eksibesiktas.blogspot.com/2010/02/besiktas-taraftarna-cagr.html

Biz Beşiktaşlıyız
Sizin Olsun Oyunuz
Cuma 20:15'te
Kutlayın Artık Biz Yokuz

Var Mısınız
Yokluğunuzu Hissettirmeye..?

Bir Beşiktaş taraftarı tarafından samimiyetini, aşkını ortaya koyan tüm Beşiktaş taraftarına çağrıdır; bulunduğumuz tribünleri 15. dakika itibariyle terk ediyoruz.

Addolorato
01.Şubat.2010, 19:50
Hepiniz çok zarar verdi falan diyorsunuzda bu takım geçen senenin çift kupalı şampiyonu. İşler iyi giderken kimse itiraz etmiyor. Takım oynamıyorsa Yıldırım Demirören'in suçu ne. Yok Gaziantep'e para saçtı yok böyle yaptı. Sadece Demirören yokki Mustafa Denizli'de diyebilirdi Tabata'ya 8 m € verecegimize başka adam alalım yada böyle idare edelim.. Herşeyi Yıldırım Demirören'den sorumlu tutmak çok yanlış. Ben son 2 senede Yıldırım Demirören'in iyi işler yaptıgını düşünüyorum..

perpetua
01.Şubat.2010, 20:01
O herif 3 sene oturamaz orada. Haziranda olağanüstü kongre olur .

Kusura bakma ama onemli bir caimanin baskanini tarif etmek icin kullandigin kelime hic yakismamis. Soyledigin kisiye yakisip yakismadigi onemli degil, o makamda oturan kisi icin kullandigindan dolayi sana yakismamis.

Her ne olursa olsun Besiktas'in baskani Yildirim Demiroren.

ForCimbom
01.Şubat.2010, 20:07
Allah sabır versin Beşiktaşlı arkadaşlara ne diyelim...

Ahmet Göktaş
01.Şubat.2010, 20:11
Kusura bakma ama onemli bir caimanin baskanini tarif etmek icin kullandigin kelime hic yakismamis. Soyledigin kisiye yakisip yakismadigi onemli degil, o makamda oturan kisi icin kullandigindan dolayi sana yakismamis.

Her ne olursa olsun Besiktas'in baskani Yildirim Demiroren.

Haklısın ömer abi senin hatrına adam diyim.

El Barto
01.Şubat.2010, 20:33
Arkadaşlar biraz mantıklı düşünün kızgınlıklarınızı bir kenara bırakın. yaptıklarınız kulübünüze zarar veriyor. bir Beşiktaş'lı kendi başkanına herif, tüpçü vs. gibi sıfatlarla hitap etmemeli. Orada kimin olduğu önemli değil. Sonuçta aşağıladığınız makam Beşiktaş Başkanlık makamı. Yapmayın şimdi vakit birlik olma vakti.

bjk4ever
01.Şubat.2010, 20:39
Murat Aksu kim Şemsi Babası bu kadar üst makamda yer almasaydı kim tanıyacaktı ? Öyle bi konuşuyorsun ki elinde sihirli değnek var Gelecek ve dertler bitecek .

Yönetim listesi çok iyi olur .. Kendisinin backraundu çok iyi olur Sportif alanda güzel şeyler yapmış olur Tamam haklısın da Kamuoyuna veya kongre üyelerine o güveni veremedi işte

Seçime katılmayan insan sayısı Demirören'in aldığı oydan bile fazladır belki asıl bunu sorgulamak gerekiyor Yoksa yok o ona para yedirmiş bu buna böyle demiş hikaye .. sınıf başkanı seçmiyorsun BJK başkanı seçiyorsun

Aynen katiliyorum hocam. Elestirdigi transferlerin cogunda kendisinin de imzasi var. Del Bosque davasi gorulurken kulupte 2. baskandi ve hukuku en iyi bilen isimdi. Kendi yonetimdeyken icraatlari ne oldu ki? Ayrica konusmalarinda hicbir somut proje yoktu, altyapi ve kurumsallasma masallarini anlatip durdu. Muhalefetteki en onemli isimler F.Orman ve I.Altinsayi ikna edemedi, ustelik M.Keceliyi Demirorene kaptirdi.

GeNç KaRTaL
01.Şubat.2010, 22:30

Kamuoyuna çok da güzel verdi güveni.Yapılan anketlerde %75'in altında oy almadı.Beşiktaş taraftarının en çok yazdığı forumlardan olan forzabeşiktaş'ta da ezici bir çoğunluk Murat Aksu'nun başkan olmasını istiyordu.Bir tek kongre üyeleri bizden farklı düşündü.Bununda başlıca sebeplerini yazdım zaten bir önceki mesajda.Seçime katılmayanda Demirören'e oy vermiş kadar suçludur benim gözümde.Katılamayacak durumda olanları tenzih ederim.

Murat Aksu'nun bu işi yapamayacak fikri senin fikrindir.Ben onda bu kapasiteyi gördüm.Bunda bu işi gerçekten istemesi,başkanlık adaylığı sürecinden önce ve süreç esnasında yaptığı araştırmalar,ürettiği projeler,yaptığı açıklamalar beni bu düşünceye itti.Yönetim listesine aldığı isimlerinde profillerine baktığımız zaman bir çoğunun kariyerleri başarılı insanlar.Bu kulübü profesyonelce yönetecek kapasite olduklarını yapmış oldukları işlerden çıkarmak zor iş değildi.Evet sihirli bir değnek dokundurmayacaktı Murat Aksu.Fakat Beşiktaş'ın hakkını en iyi şekilde arayacaktı.(bkz.ana sponsor Ülker hakkındaki açıklamaları) Bu kulübe gerçek manada kurumsal bir yapı kuracaktı.Borçların azaltılmasında ve giderlerin artmasında katkısı olacaktı.Beşiktaş taraftarı kulübe katkı yaparken verdiğim paraya nereye gidecek diye endişe etmeyecekti..

Hepiniz çok zarar verdi falan diyorsunuzda bu takım geçen senenin çift kupalı şampiyonu. İşler iyi giderken kimse itiraz etmiyor. Takım oynamıyorsa Yıldırım Demirören'in suçu ne. Yok Gaziantep'e para saçtı yok böyle yaptı. Sadece Demirören yokki Mustafa Denizli'de diyebilirdi Tabata'ya 8 m € verecegimize başka adam alalım yada böyle idare edelim.. Herşeyi Yıldırım Demirören'den sorumlu tutmak çok yanlış. Ben son 2 senede Yıldırım Demirören'in iyi işler yaptıgını düşünüyorum..

Ben 2004'te Beşiktaş başkanı olarak Yıldırım Demirören'in seçilmesini istiyordum.Geçen sene sonundada artık bu işi yapacak kapasite sanırım demeye başlayanların arasında da ben vardım.Fakat sezon başında yaptıkları,sezon içerisindeki yaptıkları Yıldırım Demirören Beşiktaş başkanlığı yapacak kapasitede olmadığını bir kez daha gösterdi maalesef.Hala görev süresi boyunca yaptıklarını göz ardı edip başarılı olduğunu söyleyebiliyor.Hala Tabata'ya 1 milyon fazla vermiş olabileceklerini söylüyor.

Aynen katiliyorum hocam. Elestirdigi transferlerin cogunda kendisinin de imzasi var. Del Bosque davasi gorulurken kulupte 2. baskandi ve hukuku en iyi bilen isimdi. Kendi yonetimdeyken icraatlari ne oldu ki? Ayrica konusmalarinda hicbir somut proje yoktu, altyapi ve kurumsallasma masallarini anlatip durdu. Muhalefetteki en onemli isimler F.Orman ve I.Altinsayi ikna edemedi, ustelik M.Keceliyi Demirorene kaptirdi.

Del Bosque konusunda bir çok kez açıklama yaptı.Bunlardan hiç birisini dinlemediyseniz size anlatabilirim.Yapılan transferlerde imzası olması onu eleştirebilmeniz için bir sebep değil.Zira hoca isteyip başkan izin verdikten sonra karşı çıksa kaç yazardı.Bugüne kadar hangi yöneticinin bir transferi engellediğini duyduk,gördük? Karşı çıkıp çıkmaması bundan dolayı önemli değil.Listesine alamadığı isimlerin de hepsi ben olursam başkan olurum dediler.Birisi bu sözünden döndü.O ayrı konu.Projeleri konusunda ise açıklamaları size mesal geldiyse bu konuda kimsenin yapabileceği bir şey yoktu.Fakat sizin yazdığınız gibi projeleri alt yapıya önem vermek ve kurumsallaşmadan ibaret değildi.

Fernando Gago
01.Şubat.2010, 22:39
Olaya çok yanlı bakıyorsun Şemsi .. Anlaşılan Murat Aksu'yu yürekten desteklemişsin ama olmamış Bu konuda ne desem kabul etmeyeceksin Neyse fazla uzatmayalım :)

GeNç KaRTaL
01.Şubat.2010, 22:44
Olaya çok yanlı bakıyorsun Şemsi .. Anlaşılan Murat Aksu'yu yürekten desteklemişsin ama olmamış Bu konuda ne desem kabul etmeyeceksin Neyse fazla uzatmayalım :)

Evet bu konuda taraf olduğum için anlaşamayacağımız doğru.Fakat sana şunu söyliyeyim son olarak.Murat Aksu'nun bu işi yapıp yapamayacağını seçilip,3 sene görev yapmadan kimse bilemezdi.Ne sen bilebilirsin,ne ben bilebilirim,ne de başkası.Ne kadar çok yazsak işte bu yüzden manasız olacak.

Fernando Gago
01.Şubat.2010, 22:51
Evet bu konuda taraf olduğum için anlaşamayacağımız doğru.Fakat sana şunu söyliyeyim son olarak.Murat Aksu'nun bu işi yapıp yapamayacağını seçilip,3 sene görev yapmadan kimse bilemezdi.Ne sen bilebilirsin,ne ben bilebilirim,ne de başkası.Ne kadar çok yazsak işte bu yüzden manasız olacak.

Bütün seçimler için böyledir . Demirören'in 3 sene üstüste şampiyonluğa da ulaşabilir Bunu da düşünmek lazım . Ancak Demirören'e inanmadığın için bu tür başarıların geleeğine de inanmıyorsun .. İşte kongreye dahi gelmeyen en az 5 6 bin kişi ile Demirören'e oy veren 5 bin kişi de Murat Aksu'ya güvenmemiş bu bu kadar açık ..

scar face
02.Şubat.2010, 00:18
Güzel bir gelişme gerçekten sevindim :p

Ahmet Göktaş
02.Şubat.2010, 02:45
ekşinin protesto organizasyonuna büyük destek var.

Sekopej
02.Şubat.2010, 15:09
Muhalefetin güçlü bir isim üzerinde birleşmemesinden bu sonuç ortaya çıktı. Sitelerde taraftarın yaptığı yorumlar ve anketleri fazla ciddiye almamak gerekir, Demirören'i istemediği için taraftar karşısında kim olsa o ezici üstünlükle çıkabilirdi bu anketlerde.

Beşiktaş'ın sözü dinlenen ve muhalefette yer alan güçlü isimleri var. Hatta buna muhalefette yer alan demiyelim de, güçlü olup yönetimde bulunmayan, aklı başında, yönetime muhalefetlik yapacak isimleri var. Ülkemizde gerçi muhalefet kavramı çok yanlış algılanıyor, muhalefet yönetene her fırsatta çamur atmak, onu aşağı çekmek değildir, muhalefet yönetenin yanlışlarını ortaya çıkarmak ve bunun için kendi çözümünü önermektir. Beşiktaş'ta bu seçimde yönetenin yönetim şeklin beğenmeyenler bir çözüm üretemedi.

Önceki mesajlarda isimleri de yazıldığı gibi, onların desteğini alabilecek durumda olsaydı Aksu, bu yarışı kazanırdı. Ama onlar destek olmadı, ya da yanına çekemedi Aksu onları. Ben en başından Aksu'nun Demirören'i yıkacak kadar gücü olduğunu düşünmüyordum, Beşiktaş Demirören'den kurtulmak istiyorsa karşısına gerçekten güçlü birisini çıkarmalı.

footballer33
02.Şubat.2010, 16:38
Benim beklediğim bir sonuçtu bu. Artık geçmişteki hatalardan ders almış bir yönetim kurulu görebiliriz bu dönemde umarım.

GeNç KaRTaL
03.Şubat.2010, 18:47
Neden Demirören Kazandı?

İsterseniz önce neden Murat Aksu’nun yanında yer almayı kabul ettiğimi kısaca anlatayım. Kabul ettim çünkü 2010 Kongresi’nin Beşiktaş’ın geleceği için çok önemli bir viraj olduğunu düşünüyordum. Bu görüşümü bugün de aynen koruyorum. İlginç, aynı ifadeyi Demirören de Kongre sonuçlarının ardından “Bir viraj dönülmüştür” diyerek kullanmış. Haklı tabii. Ama ne tarafa dönülmüştür, bu yol bizi nereye götürür hep birlikte göreceğiz.

Biz İpotek altındaki Beşiktaş’ın geleceğini kurtarmak hedefiyle çıkmıştık yola. Kötü gidişe son vermek için, değişim için çalıştık. Projeler ürettik, çok iyi bir Yönetim kadrosu oluşturduk.

Dağ gibi sorunların karşısında cesurduk. Değişmiş ve ne yazık ki yerleşmiş bazı anlayışlar karşısında da cesurduk. Beşiktaş’ta değişimin tam zamanıydı ve biz de bu işe taliptik.

Seçim sürecinde hedefimizden ve ilkelerimizden hiç taviz vermedik. Grup çıkarlarını düşünen, kişisel beklentileri olan hiç kimseyle kol kola girmedik. Beşiktaş’ın çıkarlarının karşısına hiçbir şey koymadık.

Bu arada “Seçimlere siyaset karıştırılıyor” söylemleriyle uğraşmak zorunda bırakıldık. İlginç olan bu söylemleri yayanların asıl siyaseti Beşiktaş Kongresi’ne karıştırıyor olmasıydı.

Kongre zemini bilinçli olarak başka yerlere çekildi. Özellikle “Beşiktaş’ın her kuruşunun hesabını soracağız” dedikten sonra, “Fulya’yı yeniden incelemeye tâbi tutacağız” dedikten sonra. Sanki bir spor kulübünün genel kongresi değil de Beşiktaş Belediyesi başkanlık seçimi yapılıyordu. Bizim tamamen dışımızda gelişen olaylardı bunlar.

Sanmayın ki uyarılmadık. Her konuda defalarca uyarıldık. “Böyle seçim kazanılmaz” dediler. Bizi ilkelerimizden tavize zorladılar. Oysaki biz seçimi değil sonrasını düşünüyorduk asıl. Verilen tavizler yönetime gelince elimizi kolumuzu bağlayacaktı. Tam tersine biz Beşiktaş’a değişim şiarıyla geliyorduk, sözümüzü tutmaya geliyorduk. Kongre üyesi ya da olmayan mutsuz Beşiktaşlıların sesi olmaya geliyorduk.

Ama olmadı. Değişim istemeyenler kazandı. Bir de Beşiktaş Yönetimi’nin güçsüz olmasından yana olanlar, gelecekte Yönetim’e girme umudu taşıyanlar kazandılar. Çünkü onlar çok iyi biliyorlardı ki Murat Aksu’nun ekibi tam da var olan sorunların çözümü için oluşturulmuştu. Başarılı bir yönetime karşı ne yapabilirsiniz ki? O zaman sizi kim adam yerine koyar, “Gel kurtar bizi” derdi ki?

Tribünlerin “Yeter Demirören Yeter” çığlıklarına gelince. Ne yazık ki Genel Kongre çoğunluğu onlarla aynı görüşte değil. Korkarım taraftar aynen bağırmaya bundan sonra da devam edecek. Tabii zorla engellenmezlerse. Ya da tribünleri terk edecek. Belki de ‘profesyonel taraftarlık’ diye bir şey geliştirilecek. Kim bilir?

“Değiştim, değişeceğim” diyen Demirören’in Yönetim kadrosuna bakıyorum da şimdilik herhangi bir değişiklik göremiyorum. Düne kadar birbirlerine olmadık sözler sarf etmiş, hatta başkana “Beşiktaş tarihinin en kötü başkanı” sözlerini sarf etmiş isimler ortak bir amaç(!) uğruna biraraya gelivermişler. Bu ortak amaç nedir acaba? Yoksa bu bizim ısrarla savunduğumuz değişimin korkusu olmasın?

Gülengül Altınsay / Taraf