View Full Version : Terim İstifa Etti
Universal
11.Ekim.2009, 04:14
A Milli Futbol Takımımız'ın deplasmanda Belçika'ya 2-0 mağlup olduğu maçtan sonra Fatih Terim açıklamalarda bulundu.
http://www.hurriyet.com.tr/_np/0823/9010823.jpg
Maçtan sorna konuşan Terim, "Tabi maçın değerlendirmesini maç öncesi olarak değerlendirmek lazım. Bazı şeylerin izahı ancak öyle olabilir. Soyunma odasında Bosna Hersek'in attığı ikinci golü duymak bizi etkiledi. Kupaya katılmayacağımızı öğrendikten sonra bu maçtan böyle çıkacağımızı biliyorduk. Estonya'dan beraberlik sesi gelseydi farklı olabilirdi. Bir iddianın kalmaması futbolcularımızda bir etki yaptı. Çok mu iyi oynadık? Söylenemez." dedi.
Kimseyi suçlamamak gerektiğinin altını çizen tecrübeli teknik adam şöyle devam etti: "Açıkçası burada oyuncuyu suçlamak hiç benim tarzım ve işim değil. Bir başka kimseyi de suçlamam. Böyle bir durumda dahi mücadele ettiler. 1-1'i yakalasak 2. golü atardık. Dediğim gibi soyunma odasında gelen haber psikolojik olarak baskı yarattı. Çocuklar gerek kulüplerinde gerek Milli takımda bizi çok iyi temsil ediyorlar. Kaybettiler diye suçlayacak halimiz yok."
'Bu Avrupa Elemeri maçlarından sonra kendinizi nasıl görüyorsunuz' şeklinde gelen soruya ise Fatih Terim, "Kendimi bu turunuvada başarısız olarak görüyorum. Kendimizin verdiği maçlarla kaybettik." şeklinde cevap verdi.
Ayrıca tecrübeli teknik yaptığı basın toplantısında adam14 Ekim'de oynanacak Ermenistan maçından sonra görevi bırakacağını açıkladı.
Kaynak: Hürriyet
PesimiSTyLa
11.Ekim.2009, 04:16
Diğer konudan devam edilebilirdi aslında; ama buraya da yazıyım mesajımı.
Yaşattıkları ve emekleri için teşekkürler.
Bırakması gerekiyordu, bıraktı. Ona da bu yakışırdı. Daha önceden de istifa etmişti, tff gitmesini istememişti.
Umarım bize güzel günler yaşatacak bir teknik direktör ile anlaşabiliriz.
Universal
11.Ekim.2009, 04:19
Yaşattıkları ve emekleri için teşekkürler.
Bırakması gerekiyordu, bıraktı. Ona da bu yakışırdı. Daha önceden de istifa etmişti, tff gitmesini istememişti.
Umarım bize güzel günler yaşatacak bir teknik direktör ile anlaşabiliriz.
Tamamen katılıyorum. (::)
ThersoN
11.Ekim.2009, 04:25
Şimdi en az bir sene daha başımız ağrıyacak bu konu ile ilgili, gelen hoca kim olursa olsun nerenin vatandaşı olursa olsun, ilk başta çok eleştirilecek.. umarım tff iyi bir seçim yapıp, arkasında durmasını bilirler.. yani en azından bir 3-4 sene tölerans vermeliler gelecek yeni hocaya.. artık yeni isimler gelmeli.. yeni bir vizyon geliştirilmeli.. benim tercihim arkasında dik durulabilineceği, töleransı bol olacak, kafalarda soru işartei bırakmayacak ekolü olan bir yabancı hoca getirilmelidir, ülkemizin portföyüne bakıldıgı zaman Alman olması, olumluluğu arttırır..
aktas55
11.Ekim.2009, 04:28
Kim gelicek başa merak içindeyim...İyi işler yaptı teşekürler terim...
GeorgeWeah
11.Ekim.2009, 04:40
Milli takımın basına kimin gececegi cok tartısılacak. Fakat ben yine de Türk hocadan yanayım. Türk hoca gelirse de Ersun Yanalın basına gelenler gelebilir. Fakat tüm sitelerde yorumlarda Rıdvan Dilmen ismi geciyor. Eger ki böyle birsey olursa cok ilginc seyler olabilir...
Flawless Victory
11.Ekim.2009, 04:47
En iyi seçim Gus Hiddink! Kesinlikle her neredeyse o getirilmelidir..
GeorgeWeah
11.Ekim.2009, 04:48
En iyi seçim Gus Hiddink! Kesinlikle her neredeyse o getirilmelidir..
Bence milli takımın basına Türk teknik adam getirmek gerekir. Ama Hiddink de gelirse kimsenin ses cıkaracagını düsünmüyorum. Bülent Uygun da olabilir!!!
Flawless Victory
11.Ekim.2009, 04:50
Bence milli takımın basına Türk teknik adam getirmek gerekir. Ama Hiddink de gelirse kimsenin ses cıkaracagını düsünmüyorum. Bülent Uygun da olabilir!!!
Ben yabancıdan yanayım. Çünkü Türk hocalar her türlü tartışmanın içine çekilebiliyor, yabancılar en azından kafaları daha rahat çalışabiliyor. Ayrıca Hiddink'in tarzı tam bize ilaç olacak cinsten.
TR.CaPTaiN
11.Ekim.2009, 04:53
Hiddink Rus Milli Takımının başında ve senelik 5 m € gibi de sağlam bir para alıyor. Hiddink'i Ruslar'ın elinden almak zor.
Rıdvan Dilmen'in teknik direktörlük kariyeri Milli Takım için yeterli değil. Rıdvan Dilmen iyi bir yorumcu fakat yorumculukla teknik direktörlük arasında büyük fark var. Zaten Rıdvan Dilmen de muhtemelen Ntvspor'daki işinden çok memnundur.
Eğer Türk bir teknik direktör getirilecekse başa, ilk aday Ertuğrul Sağlam olmalıdır. Yabancı olacaksa da zor durumda kaldığımızda sarıldığımız iki isimden biri olan Lucescu olabilir. Diğer sarıldığımız isim olan Daum ise görevde.
Çok merak ediyorum gelecek ismi. Türk futbolu için hayırlısı olsun.
PesimiSTyLa
11.Ekim.2009, 04:54
Bundan sonra gelecek hiçbir Türk teknik direktörün başarılı olacağını düşünmüyorum.
Guus Hiddink keşke olsa. Yalnız Rusyada adam aşırı rahat :) Kankası Abram'ın takımını reddetti Rusya için. Türkiye'nin başına geçirmek imkansız O'nu.
Yabancı Teknik adam taraftarıyım bende. İlk tercihim Lucescu; yalnız o da Shaktar'ı bırakmaz sanırım. 2. tercihim de Scolari. Kulüp takımı olsaydık Scolariyi kesinlikle istemezdim ama kendisi tam bir milli takım hocası. O da iyi bir tercih olur diye düşünüyorum. Getirmekte öyle çok zor değil, Özbekistanda çalışıyor zaten :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu arada söylemeden de geçemeyeceğim, Allah Bülent Uygun'dan korusun milli takımı.
ThersoN
11.Ekim.2009, 05:25
Bildigim kadarıyla Hiddink Türkiye'deki önceki macerasından çok kötü ayrılmış, burası ile ilgili güzel düşünceleri yoktur
BuRiBuRi
11.Ekim.2009, 05:28
Terim'den kurtulduk. Yaptıkları ve yapamadıkları için teşekkür ederiz.
Kesinlikle yerli bir hoca olması gerekiyor:) Bana göre Şağlam veya Dilmen:)
SAİT71
11.Ekim.2009, 05:29
Yerinde bir karar oldu. Üzüldüm desem yalan olur. Takımın oyunu ve durumuda ortada. Çarşamba günü Ermenistan maçına hangi kadroyla çıkarız desek herkes farklı bir kadro sayar. Oyun planı, iskelet kadro vs. hiç bir şeyimiz yok. Bunu oluşturacak bir hoca gelmeli.
Favorim, Thomas Doll veya Jürgen Röber dir. Kan değişikliği lazım bu takıma. Bana göre bu iki isim Alman ekolünü ve disiplinini aşılayabilir takımımıza. Bir sistem oluşturup kadro düzenini sağlayabilirler. Bence gelmeli ikisinden birisi.
PesimiSTyLa
11.Ekim.2009, 05:38
Doll ve Röber kimdir, necidir Allah aşkına ya :icon_biggrin: Oldu olacak Skibbe gelsin. Frankfurt ile baya iyi gidiyordu en son bundesliga'da. Alman isteniyorsa Klinsman olabilir. Boşta yanılmıyorsam. Son macerası Bayern ile tatsızdı fakat yeni bir başlangıç ister o da.
Yine de benim ilk 3 tercihim;
1- Lucescu
2- Spaletti
3- Scolari
SAİT71
11.Ekim.2009, 05:48
Bu benim kişisel görüşüm, ben yapabileceklerine inanıyorum :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bugün baktığımızda Bosna nın hocasınında parlak bir geçmişi yani büyük bir takımı çalıştırmışlığı olmamasına rağmen O bosna ile çok iyi bir takım oluşturdu. Bence doll rahat iyi bir sistem yapar. G.Birliğine oynattığı futbolu görüyoruz..
PesimiSTyLa
11.Ekim.2009, 05:56
Sırf yabancı olsun diye de avrupanın 2. 3. sınıf hocalarını da almamak lazım yalnız. Skibbe de leverkusende cok pozitif futbol oynatıyordu. Gençleri yönetmek ile Milli takımı yönetmek farklı birsey. Milli takım gömleği 2-3 beden büyük gelir Doll'a falan :) Fatih Terim begenilir, begenilmez, hataları vardır; herkesin hataları var ama sonuçta sayılı teknik adamlardandır. Şimdi Fatih Terimden sonra Röber yada Doll tercihi halk dilinde amiyane tabirle attan inip eşeğe binmektir.
SAİT71
11.Ekim.2009, 06:05
eğer güveniyorsam eşeği bırak yürüyerek bile giderim. Terim beğeniliyordu hata yaptı olmadı. Haa getirirsen Hiddinki alma. Şartları oluşturursan Hiddinke alma. Ama şuanki durumda Doll un yeteneklerine güvenebileceğimizi düşünüyorum. Bu kanıya varmamın nedeni tamamen Gençlerbirliğine oynattığı futboldur. Yani takım tam ihtiyacımız olan şeye yani hırsa, 90 dakika oyuna asılmaya vs. gibi faktörler ile oynuyor bunu Türk milli takımınada aşılayabileceğini düşünüyorum. Büyük gelir olabilir ama şuanki durumda tökezleyeceğini düşünmüyorum. En azından şu durumumuzdan daha iyi konumda olacağımız su götürmez heralde. Ben ısrar ediyorum. :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Röber i geçtim hadi :D
PesimiSTyLa
11.Ekim.2009, 06:09
O zaman Rıza Calımbay'ı alalım. 2 senedir Eses'e oynattıgı pozitif futbol, hucum futbolu gayet güzel. Cokta başarılı oluyor. o neden aklımıza gelmiyor? Çünkü o Türk, değil mi? Yabancı olsun da ne olursa olsun :)
SAİT71
11.Ekim.2009, 06:14
O kişisel görüştür. Herkesin kriterleri farklıdır. Dikkat ettiysen, ben kendi sebeplerimi söyledim. Rıza hoca iyidir kötüdür ama bana uymaz. Her iyi futbol oynatan hoca aday olabilir tabiki orası senin görüşündür.
Birde büyük gelir Doll demişsin. Biz kendimizi daha ne kadar dev aynasında göreceğiz? neyimiz varda büyük gelir acaba? Son iki dünya kupası ve 2004 Avrupa şampiyonasında yoktuk. 2002 ve 2008 de vardık. Bence hiçte büyük gelmez. Biz büyük takımmıyız? Bana göre orta sınıf bir takımız. En azından öyle görünüyor. Benim kriterlerime göre Doll aday olabilir. Rıza hocayı felan sen söyledin. Bana göre aday olamaz.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Tekrar diyorum. İsim hoca olacaksa Hiddink olmalı bence, onu getirebilirsen Doll ü Goll ü geç tamam. Ama gelir mi orası ayrı konu.
PesimiSTyLa
11.Ekim.2009, 06:26
Milli Takımdan başarı bekleniyorsa deneme-yanılma yöntemleriyle hareket edilmemeli. Takıma ilk geldiği anda geldiğini gösterebilecek, sistemi olan, ne yaptıgını bilen bir isim gelmeli takımın başına. Böyle bir Türk hoca var mı? yok. Getir Ertuğrulu, getir Bülenti, getir Rıdvanı Fatih Terimden bunlar daha fazla şey mi yapacak? yada yapabilecek kapasiteleri mi var? Bunu diyebiliyor muyuz? Kesinlikle hayır. Ya tutarsa, yapabilirse, olursa diye olmaz artık.
Son 4 büyük turnuvanın 3üne katılamadık. 1ine katılıp derece yaptık. Bu takımın kapasitesini bilmiyor muyuz biz? Kendini dev aynasında görmek değil durum. Gayette iyi takımız, kaliteli isimlerden kurulu takımız. Bazı bölgelerde bilhassa defansta sorunumuz var doğrudur. Gençlerbirliğini yönetmekle Türk Milli Takımını yönetmeyi aynı kefeye koyuyorsan zaten daha başka birsey diyemem sana. Bu takıma gerekli olan şey sistem. Bunu da deneme yanılma yöntemiyle yapacak hocalar getirerek çözemeyiz.
Milli takımın başına Özbekistanın ücra köşelerinden bi scolariyi falan getirmeye ikna edemeyeceksek zaten toptan bırakalım biz bu işi. Hadi Luceyi, Spalettiyi geçtim...
SAİT71
11.Ekim.2009, 06:45
Gençlerbirliğini yönetmekle Türk Milli Takımını yönetmeyi aynı kefeye koyuyorsan zaten daha başka birsey diyemem sana
TAbiki çok farklı. Şimdi futbol zekamdan şüphelendiğini söylemeye çalışmışsın ama... Sana sebeplerimi açıklayayım. Tabiki deneme tahtası değil milli takımımız.
Bende milli takımımızı yapabilecekleri bakımından yeterli olarak görsemde ne yazıkki ortaya koyduğumuz başarılar büyük takım olmadığımızı yada olamadığımızı göstermekte.
Hiddink gelirse olmalı, Scolari yede eyvallah tamam. Gelmedi ben olsam kişisel bir tercih Doll ü getirirdim. Riskli mi evet risklidir. Ama nedenlerimi sayarsam belki bir bakıma ikna olabilir futbol zekamı yada bilgimi yanlış anlayıp hafife almazsın :)
Doll 43-44 yaşında Rıza hocadan biraz daha küçük. Yani genç. milli takımımız gibi başarıya aç bir hoca. Kariyerine bakınca Hsv nin paf takımını çalıştırmış. Bu yönü zaten milli takımda genç oyunculara yer vereceğini, onlarla nasıl çalışılması gerektiğini gösteren bir kanıt. yusuf gibi ceyhun gibi oyuncuları almayacağını söyleyebilirim galiba. İkincisi HSV yi Ş. L ne götürmüştü. orada pek iş yapamasada ve ertesi sezon ligde tepetaklak olsada bir başarı yakalamıştı. Sanıyorsam ligi 3. tamamlamıştı. Dortmundu da bir dönem çalıştırdı. Alman ekolünün içinden gelen milli olmuş ve sistemi olan bir hoca. Ben birşeyler vereceğini düşünüyorum.
son 4 büyük turnuvanın 3üne katılamadık. 1ine katılıp derece yaptık. Bu takımın kapasitesini bilmiyor muyuz biz? Kendini dev aynasında görmek değil durum. Gayette iyi takımız, kaliteli isimlerden kurulu takımız. Bazı bölgelerde bilhassa defansta sorunumuz var doğrudur.
Ama derece yapmakla iş bitmiyor. Büyük takım yada senin tabirinle kapasitesi olan takım böylesine bir gurupta bu hallere düşmezdi. Bu tamamen hocaya da bağlanmamalı. takımın piskolojisiylede alakalı. bence çok yumuşak bir takımımız var. Yani kritik anlarda sakin olamayan, çabuk bozulan bir takımız. Buda kapasitemizin önüne geçmekte. mesela bosna bizim maçtada bu maçtada çok sakindi. Futbolda önce sakin olmalıyız. Kapasitemiz elbette var. Ama ben ortaya koyulan başarıya baktığımızda çokta iyi yerlerde olmadığımızı düşünüyorum. yarı final tabiki başarı. Ama 2002 7-8 yıl oldu, 2008 de ise tamamen değişik olaylarla kazandık :D ve sanıyorsam 6 maçla yarı finale geldik. Yani Yarı Finalede nasıl geldiğimizi biliyoruz. Başarı çok önemli tabi ama bu başarıya ulaşırkende nasıl kazandığımız ve oynadığımız önemli. Euro 2008 de hiç bir oyun yoktu. almanya maçındada oynadık ama kaybettik :) Kaliteli isimler diyoruz ama Tuncay dediğimiz en savaşçı oyuncumuz stokede yedek bekliyor. Semih oynamıyor. Forvete bakıyoruz bir Dzeko kalitesinde adamımız yok. Var mı? Bence yok. Adam her türlü atıyor golü.
Bu takıma gerekli olan şey sistem. Bunu da deneme yanılma yöntemiyle yapacak hocalar getirerek çözemeyiz.
dediğim gibi Hiddinki getirelim. Tamam. Ama Doll ü getirince 2012 ye kadar takımın dna sını hayli hayli çözer. Zaten hangi yabancı hoca gelse deneme yanılma yapacaktır. dolll kısmen biliyor tr yi artık. Bir avantaj bile olabilir. Tr liginde zaten. Atıyorum hiddinkte gelse bir sistem, genç oyuncular, kadro, iskelet vs. deneyerek birşeyler bulacak. Doll e de bu şansı veririz. Kim gelirse veririz.
Milli takımın başına Özbekistanın ücra köşelerinden bi scolariyi falan getirmeye ikna edemeyeceksek zaten toptan bırakalım biz bu işi. Hadi Luceyi, Spalettiyi geçtim...
Bu konuda hem fikirim. Getirebilirlerse ismi ve kariyeri olan bir hoca getirmeliler ama olmazsa ben Doll diyorum. bu kendi fikrim zaten getirmezler ama neyse. .=
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Zaten 2012 ye kadar süremiz var. Bu süreçte gelen hoca sistemini felan rahat oturtur. oturtamasada başarısızda olsa eğerki umut varsa ki zaten takıma bakınca anlarsın bir şeyler değiştiğini 2012 yide kaçıralım çok şey mi kaçırırız .D
ozaniel
11.Ekim.2009, 08:11
Bence Fatih Terim yapması gerekeni yaptı, bu noktadan sonra devam etmesi uygun olmazdı. Yerine şahsen Bülent Uygun'un veya kariyerli bir yabancı hocanın gelmesini isterim.
Flawless Victory
11.Ekim.2009, 10:49
Bence kurt bir yabancı hoca gelmelidir. Lucescu olabilir ama çok daha üst düzey birini bekliyorum. Yerli teknik adam kesinlikle olmamalıdır, büyük hata olur.
deniz.91
11.Ekim.2009, 12:56
Bence kesinlikle yabancı bir hoca olmalı.Bülent Uygun Thomas Doll falan nedir allah aşkına ya milli takım hocası olacak bu adam avrupada belirli bir saygınlığı olması şart Türk Hocalar içinde seçilebilecen en iyi hoca Ertuğrul Sağlamdır bence ama oda şuan için bu görevi yapamaz.Takımımıza Hiddink gibi bir turnuva adamı gerekiyor ama o çok zor benim ilk favorim Lucescu.Hem yabancı hocanın kadroyu daha sağlıklı seçeceğini düşünüyorum büyük küçük takım ayırmadan
sentugo
11.Ekim.2009, 13:39
YaDünya'ca ünlü biri gelecekmiş ya da Fatih Terim'i ikna edeceklermiş..
DenizlispoR
11.Ekim.2009, 13:41
Lucescu tek umudum.
BaFraLı
11.Ekim.2009, 13:51
Sonunda ya istifa etti.Öle boş boş diyaloglara girip tip tip oyuncu seçimleriyle gitmiyor demekki Terim bu iş.Adam gibi bir teknik direktör gelsede bari Uzun vadede başarı yakalayabilsek dün maçı izlemedim Belçika'da 2-0 yenmiş.
Knightmare
11.Ekim.2009, 13:56
boşta kim var şu an :D Ersun Yanal, Bülent Uygun...bikaç hafta sonra Mustafa Denizli :D
yabancı teknik direktör geleceğini sanmam... Türk gelirse de bunlardan birisi olur büyük ihtimalle.
Fernando Gago
11.Ekim.2009, 14:10
Yerinde bir karar oldu Terim ve milli takım daha fazla yıpranmadan bitti bu iş
Revolution
11.Ekim.2009, 14:13
Şuanda tek korkum Bülent Uygun'un milli takımın başına getirilmesidir..
SAİT71
11.Ekim.2009, 14:30
Aslında bir şey söyleyeyim mi? 70-75 milyondan iki stoper çıkaramıyorsak bu milli takımın
defansı bu şekildeyse, alt yapın işlemiyor, kulüplerin yabancı vasat oyunculara bir yığın
para getirip, alt yapılarına değer vermiyorsa, Mourinho mu dersin, Ferguson mu dersin artık
en iyi hangisiyse o gelsede çok bir şey veremez. ilk önce teknik direktöre bol alternatifli
bir kadro vermek lazım. tabiki sistem olarak verebilir ama hadi stoper ver bakalım, veremeyiz.
ShevAnil
11.Ekim.2009, 14:34
Bosna bu stoperlerle gidiyorsa biz bu stoperlerle kupayı alabilirdik.
DenizlispoR
11.Ekim.2009, 14:46
Şuanda tek korkum Bülent Uygun'un milli takımın başına getirilmesidir..
Benimde tek korkum Fatih Terim'in ikna edilmesidir.
SAİT71
11.Ekim.2009, 14:50
Bosna bu stoperlerle gidiyorsa biz bu stoperlerle kupayı alabilirdik.
Nasıl alacağız ? Her maç tonlarca pozisyon veriyoruz. İleride atsak hadi eyvallah ama Bosnanın ileri ucunda Dzeko Misimovic işi götürüyor. Daha salihovic, ibisevici felan katmıyoruz.
Söylediğin şu şekilde olabilir. Dediğim gibi panik bir takımımız var. Önder Turacıyı gördük dün. Döküldü resmen. Bu panikten oldu. İlk önce sakin oynamalıyız bence. Bunu yapabilirlerse bu kadar çok pozisyon vermeyiz. Fakat yinede bu savunmayla bir kupa almak imkansız.
KaPaLı
11.Ekim.2009, 15:00
Tek aday Ertuğrul Sağlam (::)
ShevAnil
11.Ekim.2009, 15:01
Nasıl alacağız ? Her maç tonlarca pozisyon veriyoruz. İleride atsak hadi eyvallah ama Bosnanın ileri ucunda Dzeko Misimovic işi götürüyor. Daha salihovic, ibisevici felan katmıyoruz.
Söylediğin şu şekilde olabilir. Dediğim gibi panik bir takımımız var. Önder Turacıyı gördük dün. Döküldü resmen. Bu panikten oldu. İlk önce sakin oynamalıyız bence. Bunu yapabilirlerse bu kadar çok pozisyon vermeyiz. Fakat yinede bu savunmayla bir kupa almak imkansız.
Oradaki anlatmak istediğim bu değildi, sadece bir örnek verdim.
Trabzonspor
11.Ekim.2009, 15:18
Oh be kurtulduk yahu yaptıkları için teşekkür ederiz.
Bnecede yabancı olmalı Türk bir hoca olacaksada Ertuğrul Sağlam,Ersun Yanal(Milli takım kariyeri bence parlaktı).Şenol Güneş(yine dünya 3.olduğumuz bir hoca)bu isimler dışında Türk hoca olmamalı.
BuRiBuRi
11.Ekim.2009, 15:20
Fanatik'in haberi;
Uzun süredir ikna çabalarını sürdürmelerine karşın, bir sonuç alamayan Futbol Federasyonu kurmaylarının, bu konuda bazı çalışmalar yaptığı da belirlendi. Buna göre şu anda milli takım teknik direktörlüğü için adı geçenler içinde ilk sırada tanıdık bir isim Mircea Lucescu bulunuyor. Bir süre önce kalp krizi geçirdiği için yoğun tempoda çalışması sakıncalı olan Rumen hocanın, bu nedenle S.Donetsk’ten ayrılıp, milli takımın başına geçmeye sıcak bakacağı dile getirildi. Lucescu olmazsa, ikinci sırada İtalyan Roberto Mancini var. Bir başka İtalyan, Roma’nın eski teknik direktörü Luciano Spaletti’nin adı da milli takım teknik direktörlüğü için geçiyor.
Milli Takım'ın başına kesinlikle yerli hocanın gelmesi gerekiyor:)
ForCimbom
11.Ekim.2009, 15:22
Spalletti ne yapıyor şu anda? 4-6-0 la bu takımı uçurmaz mı?????????????
deniz.91
11.Ekim.2009, 15:37
Aslında bir şey söyleyeyim mi? 70-75 milyondan iki stoper çıkaramıyorsak bu milli takımın
defansı bu şekildeyse, alt yapın işlemiyor, kulüplerin yabancı vasat oyunculara bir yığın
para getirip, alt yapılarına değer vermiyorsa, Mourinho mu dersin, Ferguson mu dersin artık
en iyi hangisiyse o gelsede çok bir şey veremez. ilk önce teknik direktöre bol alternatifli
bir kadro vermek lazım. tabiki sistem olarak verebilir ama hadi stoper ver bakalım, veremeyiz.
Bence kaliteli stoperlerimiz var ama terim at gözlüğünü çıkaramadı bir türlü servet gökhan zan ibrahim kaşdan başkasını göremedi bir türlü
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bülent Uygunun falan geleceğini hiç sanmıyorum.Tam bir facia olur
SAİT71
11.Ekim.2009, 15:40
Bence kaliteli stoperlerimiz var ama terim at gözlüğünü çıkaramadı bir türlü servet gökhan zan ibrahim kaşdan başkasını göremedi bir türlü
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Benim ilk aklıma gelenler ediz ile Orhan başkası gelmiyor :D
LadroN
11.Ekim.2009, 15:42
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bülent Uygun gelirse artık forvettebanko mehmet yıldız oynar facia olur
Sheriff
11.Ekim.2009, 15:53
İyi oldu, bakalım kim gelecek..
Professeur
11.Ekim.2009, 15:54
Fanatik'in haberi;
Uzun süredir ikna çabalarını sürdürmelerine karşın, bir sonuç alamayan Futbol Federasyonu kurmaylarının, bu konuda bazı çalışmalar yaptığı da belirlendi. Buna göre şu anda milli takım teknik direktörlüğü için adı geçenler içinde ilk sırada tanıdık bir isim Mircea Lucescu bulunuyor. Bir süre önce kalp krizi geçirdiği için yoğun tempoda çalışması sakıncalı olan Rumen hocanın, bu nedenle S.Donetsk’ten ayrılıp, milli takımın başına geçmeye sıcak bakacağı dile getirildi. Lucescu olmazsa, ikinci sırada İtalyan Roberto Mancini var. Bir başka İtalyan, Roma’nın eski teknik direktörü Luciano Spaletti’nin adı da milli takım teknik direktörlüğü için geçiyor.
Milli Takım'ın başına kesinlikle yerli hocanın gelmesi gerekiyor:)
Lucescu ve Spaletti'den birisinin gelmesini isterim.
nerazzuri
11.Ekim.2009, 15:59
Mustafa Denizli gelecektir, Mustafa gider tekrar Terim gelir buna inanıyorum ben.
Şöyle bir teori yürütürsek;
Terim istifa edeceğini Bosna maçından sonra yöneticilere bildirdi.
Yerine Bülent Uygun'u düşündü, Bülent Uygun istifa etti, Terim'de etti. İlginç:D
Yabancı hoca konusuna gelince, Aurelio'nun milli takımda oynamasına inanılmaz derecede karşı çıkan arkadaşlar şimdi yabancı hoca istiyor bu da ayrı bir ilginçlik :)
Tanjevic misali, Daum olabilir. Fakat istemem.
Luciano Spalletti, harika olur. Hatta bir dakika bile durmasınlar anlaşma zemini arasınlar. Bu denli zeki bir hocanın Milli takımı yönetmesine hayır diyemem.
Tek eksik yönü ise Türk futbolunu tanımaması olur. Rıdvan Dilmen'i de yanına koyarsak, iki zeki adam. Kim bilir neler çıkar. Hayali bile çok güzel :)
sananes
11.Ekim.2009, 16:15
scolarinin gelmesini istemem lucescununda aynı zamanda türk milli takımının ofans oyuncuları kuvvetli pozitif futbol oynamaya calısıyoruz.Lucescu sıkıcı ama sonuca giden takımlar kuruyo bence scolariyide sevmiyorum begenmiyorum hocalıgını falan.Türkiyeyi tanıyan hocalar gelmeli spaletti gercekten cok iyi bi calıstırıcı ama gelirse kimi oynatacak fatih terimin oynattıklarını nerden bilecek o adam manisada diyarbakırda oynayan oyuncuları cok üzerinde durmaz bence avrupadan türkiyeyi bilmeyen biri gelirse anadoludaki oyuncuların.
Fatih Terim felaket bi yönetim gösterdi milli takımda savunulacak bi tarafı yok bunun hakan baltayı stoper oynattı mesela arada sırada bunlar olmamalıydı hiç mi stoper yok bu ülkede egemen ediz ankarada ve bursadaki ömerler bulunurdu anadoluya yönelmek gerek bazen.Keza gökdenizi almaması milli takıma tekke falan tartısılır daha bu yıl oynamaya basladı ama gökdeniz 2 yıldır rubin kazanın en önemli oyuncularından.Yine bi dünya kupasında daha arjantini desteklemek zorunda kalıyorum tabi maradonaya takılmazsak:)
Umarım Ersun Yanal gelir herkese tekrardan sanslar geliyo bu ülkede onada gelmeli.Olmazsa Ertugrul hoca Şenol hoca Ridvan dilmen 3lüsünden biri gelsin isterim yabancı hoca geleceksede yani cok ünlü yabancı bi isimden bahsediyorum yanına türkiyeyi bilen zeki adamlar koyulmalı rıdvan gibi.Şu anki yardımcı antrenörlerde yetersiz gibi görünmekte
Sekopej
11.Ekim.2009, 16:16
Terim'in istifa etmek için Ermenistan maçını beklememsi de iyi oldu. Keşke 4 sene önce Ersun Yanal hiç gönderilmeseydi.
Şu aşamada yerli bir hoca milli takımı ileriye götüremez diye düşünüyorum. Çünkü öyle bir toplumuz ki, Dünya üçüncüsü yapan Şenol Güneş'i saçını taramıyor diye eleştirenler bile oldu. Terim UEFA Kupası'nı almış, Avrupa üçüncüsü yapmış bir hoca, yani güçlü bir hoca ama o da kaldıramadı ve bırakmaz zorunda kaldı.
Şimdi bu aşamada gelecek Ertuğrul Sağlam ya da Bülent Uygun, ilk kayıpta başlayacaktır eleştirilmeye ve Şenol Güneş, Fatih Terim ve Mustafa Denizli gibi (Oynattıkları oyunu, tercihlerini beğenmesek de bu 3 isimin eleştirilere karşı durabilecek geçmişleri ve karizmaları var) direnip devam edemeyeceklerdir. Ertuğrul Sağlam Beşitaş'ta kaybedilen bir farklı mağlubiyetin ardından harcandı, Bülent Uygun iyi başlayamadı diye hemen bırakması sağlandı ama Terim'in son döneminde Galatasaray'da başarısız gitmesine rağmen sezon sonuna kadar kalması, Denizli'nin Sağlam'dan daha kötü başlangıç yapmasına rağmen hala göreve devam ediyor olması ve kongreye kadar da devam edecek olması.
Bu nedenle, harcanmamaları adına Türk hocadan yana değilim çünkü kim gelirse gelsin tercihleri, oyun sistemi ne olursa olsun eleştirilecektir. Rıdvan Dilmen'e hiç girmiyorum, senelerdir takım çalıştırmayan bir isme milli takımı emanet etmek hiç de doğru olmaz.
Tercih yabancıdan yana olmalıdır, kimseyi takmayacak olan, oyuncularla kişisel sorunları olmayan, bir sistem takımı yaratabilecek, tüm milli takımlarda aynı anlayışla oynayacak düzeni kurabilecek, karizması ve dünyada saygınlığı olan bir isim getirilmeli. Para federasyon için sorun olmaz, şimdi en iyisini bulup getirip tüm yetkiyi ona vermeliler. Böyle hocalar da dünya üzerinde mevcut.
RIDVAN TLM
11.Ekim.2009, 16:19
hakan şükür,rıdvan dilmen ikilisi getirilsin...:D macları ntv ve trt versin:D türk bi hoca getirilmemeli ...sağlam bi ekip getirilebilir başa...
Sekopej
11.Ekim.2009, 16:20
Türk olacaksa da Şenol Güneş ilk tercih olmalı, sonra da Ersun Yanal'a 2. şans verilmeli. Bunu yazmayı unutmuşum.:)
Maksic
11.Ekim.2009, 16:21
Guus Hiddink deniliyor umarım gelir ama olmadı Alman ekolünden hoca şart dediğim gibi..
Sheriff
11.Ekim.2009, 16:23
Aragones gelsin, İspanya milli takımında oynattığı futbolu eldeki oyuncularla oynatabilir. Ordaki oyuncularla aynı tipte oyuncularımız var :)
DenizlispoR
11.Ekim.2009, 16:26
Aragones gelsin, İspanya milli takımında oynattığı futbolu eldeki oyuncularla oynatabilir. Ordaki oyuncularla aynı tipte oyuncularımız var :)
Abi herşeye varım Fatih Terim 20 yıl devam etsin ama Aragonés tatil için bile gelmesin bu ülkeye :zuhaha.
SAİT71
11.Ekim.2009, 16:31
Bana göre Rıdvan Dilmen hoca olarak başarılı olamaz. Yorumculuk farklıdır sahada takım yönetmek çok farklıdır. Bu maradona ya benziyor. Tıpkı iyi bir futbolcunun iyi bir teknik adam olamaması gibi İyi bir yorumcudur hatta çok usta tespitler yapıyor ama onları sahadaki takımın üzerinde uygulamak bambaşka bir meziyet istiyor. Zaten Fenerbahçedede çok başarılı olamamıştı.. şans tanınsa olur mu belki olabilir ama yorumculuğu kimseyi aldatmamalı. Ben thomas Doll deyince kaldıramaz deniyorsa Rıdvan Dilmen hiç kaldıramaz. Çünkü Doll daha tecrübeli bir isim. Bence bu takımda en başarılı hoca Şenol Güneş ti. onuda harcadılar. O adam durmalıydı bu takımda. Ersun Yanal durmalıydı bu takımda. hep birilerini harcamak adet olmuş. Bence dediğim gibi bu takım çok çabuk yıpranabilen bir takım. Çok duygusal piskolojik açıdan biraz zayıf ve panik. sakin olamayan ve kapasitesini bir türlü istediği gibi kullanamayan bir takım. Kesinlikle kötü seviyesiz değiliz, ama çokda 1. sınıf bir takım değiliz. Ama potansiyelimiz var mı var. Bununda en açık örneği Genç takımlarda, Ronaldolu nani li dönemlerde bizim milli takımımızın o portekiz genç takımını iki maçtada yenmesi ve ardından Euro 2008de hemen hemen aynı oyuncular ile yenilmemizdir. futbolcu yetiştirmek sadece alt yapıda A2 takımları kurup oyunculara top oynatmak değil, onlara belli yaşa geldiğinde Ronaldo, Nani gibi futbol bilgilerini aşılamaktır. Ronaldo nani futbol bilgisi olarak hiç bir şey bilmezken yeniyorduk ama 23-24 yaşına geldiğinde yetiştirilmiş olduğunda aynı şekilde yenemedik. Çünkü genç takımdaykende aynı yenetek hız teknik vardı ama onu kullanabilecek bilgisi, taktiği yoktu. İş orasını öğretmekte. Bunu yapabilecek hocalar olmalı. Sadece milli takımımız için değil kulüp takımlarımız içinde. bizimkiler belkide Brezilyalı gençler ile aynı yetenekte ama ne yazıkki profesyonel anlamda aynı değil. Örnek yaşı küçükte olsa Bjk li muhammed Barça ya gitti bir demeç verdi diye vazgeçti deniyordu. Vermeyeceksin o demeci. uyacaksın kurallara. Futbol sahada bitmiyor. Evdede devam ediyor, sokaktada. biraz fazla konuya değindim ama içimdekileri dökmek istedim. Bunlar şahsi fikirlerimdir..
RaSenGan
11.Ekim.2009, 16:57
Türk hoca olacaksa Şenol Güneş veya Ertuğrul Sağlam olsun isterim.Yabancı hoca olacaksa da 2. 3. sınıf hocalar kesinlikle olmamalı.Lucescu'yu çok isterim milli takımın başında.Bakalım hangi hoca gelecek çok merak ediyorum.
RIDVAN TLM
11.Ekim.2009, 17:14
bülent uygunu başa getirip bütün dünyayı nefret ettirmeyelim kendimizden...
scar face
11.Ekim.2009, 17:20
Spaletti forma askıyla yanan bir Roma yı cıkarmıstı ortaya...Yani Roma yı ikinci kez yakandı o.
O gelirse harika bir olay olur yanına da Bülent Uygun :)
ShevAnil
11.Ekim.2009, 18:18
Bülent Uygun gelmesinde diğer Türk hocalardan kim gelirse gelsin.
gerrrard
11.Ekim.2009, 18:27
Spaletti veya Fatih Terim'in ikna edilmesi.
deniz.91
11.Ekim.2009, 18:46
Benim ilk aklıma gelenler ediz ile Orhan başkası gelmiyor :D
Koy Erenle Edizi göbeğe canavar gibi oynarlar mesela
Spalettide dediğiniz gibi çok iyi bir seçim olur çok zeki bir hoca ayrıca benim aklıma gelen rijkaard var birde gs ile milli takımı götürebilir sıkıntıda olmaz aynı ülkede olduğu için
ForsakeN
11.Ekim.2009, 19:07
3 büyüklerdeki her TD değişikliği sonrası adı anılan Lucescu, Milli takım için de konuşulmaya başlandı.Dünyada başka td kalmadı mı? Ya da bildiğimiz pek bir teknik direktör yok
Crocodile1963
11.Ekim.2009, 19:09
Yerli hoca getirilmek istenirse alternatifler az (Bülent Uygun - Ersun Yanal) ki yerli bir hoca gelirse şu oyuncuyu almıyor, şu takımında çok oyuncu alıyor ayrımcılık yapıyor gibi söylemler olacaktır. O yüzden yabancı bir hoca gelmesi gerektiğini düşünüyorum.
fm_monster
11.Ekim.2009, 19:13
artık yabancı bir hoca gelmeli!
Bülent Uygun geliceğine Fatih Terim ile devam edelim daha iyi bence.Türk hoca olarak Ersun Yanal ve Şenol Güneş gercekten iyi olabilir veya gercekten üst seviye bir yabancı T.D olablir inşallah doğru bir secim yaparız.
ForsakeN
11.Ekim.2009, 19:24
Türk teknik direktörlere ara vermek lazım. 3-4 yıl en azından. Hem bu süre içerisinde Ertuğrul Sağlam,Bülent Uygun gibi hocalar da daha tecrübeli hale gelir.Şuanki durumları bana göre Milli takım için yeterli değil.
ForsakeN
11.Ekim.2009, 19:30
Yabancı hoca geliyor!
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) düzenleyeceği ilk yönetim kurulu toplantısında, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in istifasını kabul edeceği öğrenildi. Federasyon, Terim'in alternatifi olarak kesinlikle yabancı bir teknik adam düşünüyor.
2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçlarında hayal kırıklığı yaratan, en azından Play-Off'lara kalmayı hedefleyen A Milli Takım'ın son olarak Belçika'ya deplasmanda 2 - 0 yenilerek matematiksel olarak tüm şansını yitirdiği maç sonrası istifa ettiğini açıklayan Terim'in yerine yeni arayışlar başladı.
Federasyon yetkililerinin, Belçika'ya mağlup olması halinde bile kesinlikle arkasında olduklarını ifade ettikleri Terim'in, bu konuyla ilgili ağzından birşey kaçırmamasını, maç önü ve maç sonu basın toplantılarında da kendisine tam destek verdiklerini belirtmelerine rağmen, Terim'in istifasını açıklamasının Federasyon'u zor durumda bıraktığını ifade ettikleri bildirildi. Bu nedenle dönüşü olmayan bir yola girdiklerini belirten Federasyon'un, yapılan istifa açıklamalarının gereğini yerine getireceği öğrenildi.
Öte yandan Futbol Federasyonu'nun, yurtdışından kariyerli ve ünlü bir yabancı antrenörü A Milli Takım'ın takımın başına getirmek üzere düğmeye bastığı bildirildi.
Şimdi ise gözler Ermenistan maçı sonrasında Fatih Terim'in yapacağı basın toplantısına çevrildi.
Kaynak : DHA
sananes
11.Ekim.2009, 19:39
yabancı hoca konusunda endişeliyim yabancı geldiğinde de türkiyeyi tanımıyo anadoludaki oyuncuları fark edemiyo bu yüzden yazacak medya.Nasılsa herkesi eleştirebilme yeteneğine sahipler şenol güneş yada ersun yanal gelse daha iyi olur.Yada kim gelecekse gelsin hücum futbolu oynatan biri gelsin bizim futbolcularımız buna daha müsait
tarikko
11.Ekim.2009, 19:41
VATAN Gazetesi Yazarı Reha Muhtar, bugünkü yazısında Milli Takım teknik direktörlüğü hakkında şok bir iddiayı ortaya attı...
İşte Muhtar'ın bugünkü köşe yazısında bulunan o iddia!..
FATİH TERİM NAPOLİ’YE ERTUĞRUL SAĞLAM MİLLİ TAKIMA...
Müneccim değilim ancak kulağım biraz delik...
Bu satırları, bizim Belçika’yla maçımız başlamadan yazıyorum...
Ve fakat sonuç artık önemli değil, Bosna, Estonya maçını aldı ve bizim Belçika maçımız formaliteden öteye gidemiyor...
Son günlerde aldığım bilgiler şöyleydi:
Fatih Terim kalmayacak Milli Takım’ın başında...
Zaten İtalya’da Napoli’yle anlaşmış gibi...
Türkiye’yi bırakacak, İtalya’ya gidecek...
Milli Takım’ın başına Bursaspor’u çalıştıran Ertuğrul Sağlam gelecek...
Ertuğrul Sağlam, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından çok sevilen bir teknik direktör...
Kendisinin ve eşinin muhafazakâr bir hayat tarzının olmasının bunda etkisi var kuşkusuz...
Sağlam, Abdullah Gül’ün de etkisiyle Kayserispor’u çalıştırırken Avrupa’nın gelecek vaat eden antrenörlerinin başında geliyordu...
Beşiktaş’ta iki sezon ortası görev yaptı...
Giderken takım ligde kötü bir durumda değildi...
Daha önemlisi “Beşiktaş’tan hakkı olduğu halde beş kuruş para istemeden” çekti gitti...
“Adam gibi adam” diye yazmıştım o gün Ertuğrul için...
Çalıştırdığı Bursaspor geçen yıl son haftalarda Fenerbahçe’nin arkasında UEFA şansını kaybetti...
Yani Bursa’da da başarılı oldu...
Milli Takım’da olur mu bilmem...
Karakteri müsaittir onu bilirim...
Zirvelerde çok seviliyor, Milli Takım’ın başına gelmesi kuvvetle muhtemeldir...
Maraton
bursa_mc
11.Ekim.2009, 19:47
Ertuğrul Sağlam Bursa'yı bırakıp gitmez..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ama aynı anda hem Milli takımı hemde Bursaspor'u çalıştırma gibi birşey oluyorsa öyle kabul edebilir
tarikko
11.Ekim.2009, 19:54
Ertuğrul Sağlam Bursa'yı bırakıp gitmez..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ama aynı anda hem Milli takımı hemde Bursaspor'u çalıştırma gibi birşey oluyorsa öyle kabul edebilir
Bence de böyle olur.Bursa'yı bırakmaz..
sananes
11.Ekim.2009, 19:56
Klinsmanı falan getirmesinlerde beceriksiz o adam
footballer33
11.Ekim.2009, 20:28
Güle güle Sinyor Terim. Yerli olarak tek aday Şenol Güneş olmalı, yabancı olarak ise; Hiddink veya Lucescu.
Crocodile1963
11.Ekim.2009, 20:33
Ertuğrul Hoca tam bir sistem adamı. İlerleyen yıllarda Milli Takım'ın başında görmek isterim. Ancak Ertuğrul Hoca'nın Bursaspor'da tamamlaması gerekenler var.
Lucas Neill
11.Ekim.2009, 20:55
Scolari gelsin bildiğim kadarıyla kötü bi takımda hoca şimdi :)
ThersoN
11.Ekim.2009, 20:57
Hiddink Türkiye'ye gelmez arkadaşlar, sanmıyorum eğer gelirse çok şaşırırım..
Bugün bir çok yerde Bülent Uygun ismi geçiyor.. eğer Uygun gelirse birşey değişmez..bize köklü değişiklik lazım.. Uygun kötü hoca değildir.. ama başarıları nedir.. Milli Takım yönetebilir mi?.. en önemlisi Milli Takım hocası olarak herşeye herkese göğüs gerebilir mi?
Addolorato
11.Ekim.2009, 20:57
Scolari gelsin bildiğim kadarıyla kötü bi takımda hoca şimdi :)
Kötü dedigin takımdan yılda 10 M €'ya yakın para alıyor benim bildigim :icon_biggrin:
Lucas Neill
11.Ekim.2009, 20:58
Biliyorum baya para alıyo ama saçma sapan bi ligde hoca gelsin paşalar gibi yapsın milli takımda hocalık:D
ThersoN
11.Ekim.2009, 21:09
Luiz Felipe Scolari, ComIH (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2 Fwiki%2FOrder_of_Infante_D._Henrique) (born 9 November 1948 in Passo Fundo (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2 Fwiki%2FPasso_Fundo), Rio Grande do Sul (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2 Fwiki%2FRio_Grande_do_Sul)), also known as Felipão ("Big Phil") in Brazil (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2 Fwiki%2FBrazil) and sometimes in Portugal (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2 Fwiki%2FPortugal), is a World Cup (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2 Fwiki%2FFIFA_World_Cup)-winning Brazilian football (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2 Fwiki%2FFootball_%2528soccer%2529) manager (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2 Fwiki%2FCoach_%2528sport%2529) who is currently managing FC Bunyodkor (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2 Fwiki%2FBunyodkor) of Uzbekistan (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2 Fwiki%2FUzbek_League).
Bunyodkor'da Özbekistan'da
RaSenGan
11.Ekim.2009, 21:16
Mahmut Özgener istifayı kabul etmiş.
ThersoN
11.Ekim.2009, 21:16
Guus Hiddink Profili
http://img70.imageshack.us/img70/153/adszkc.jpg (http://img70.imageshack.us/i/adszkc.jpg/)
Scolari Profili
http://img70.imageshack.us/img70/4355/adszsu.jpg (http://img70.imageshack.us/i/adszsu.jpg/)
brotha
11.Ekim.2009, 21:22
herkes 5-6 tane kisitli isimlere takilmis kalmis. hiddink,lucescu,e.saglam,ersun yanal,bulent uygun, senol gunes. Sanki dunyada sadece bunlar kaldi.Bunlarin icinden birisi olacaksa o da Lucescu olmalidir.Zaten Lucescu olsa bu takim avrupada degil dunyada sayili olur.
Bence kesinlikle artik kaliteli bir yabanci gelmeli. Hatta ben takim kadromuzu ve oyuncularimizi Hollandaya benzetiyorum. Teknik yonden o kadar olmasakda, yetenekli oyuncularimiz ve zayif bir defans hattimiz var.Yerden oynamaya calisiyoruz,Hollandalilar gibi pas yapiyoruz. Ben derim ki keske Hollandali gelse, Van Gaal olabilir mesela. Yada ingiliz olabilir.
TR.CaPTaiN
11.Ekim.2009, 21:28
Fatih Terim’in görevi bırakacağını açıklamasının ardından toplanan Futbol Federasyonu yönetimi, göreve kesinlikle yabancı hoca getirmeye karar verdi. Toplantıda öne çıkan isim ise Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink oldu.
Ligtv
Addolorato
11.Ekim.2009, 21:30
İnşallah Hiddink gelir ya (: Rusya'nın durumu ne bilmiyorum fakat 2010'a katılıyorlarsa turnuva bitiminde anlaşabiliriz zaten katılmıyorlarsa gelmesi daha rahat olur.
deniz.91
11.Ekim.2009, 22:16
Rusya play off oynayacak sanırım inşallah denildiği gibi guus hiddink gelir tam bir turnuva adamı başarısız olduğu milli takım yok.O olmadı Lucescu ikinci olarak iyi bir tercih olur
GodfatheR
11.Ekim.2009, 23:48
Lucescu'nun hiç milli takım tecrübesi yok sanırım bu büyük dezavantaj :/
BuRiBuRi
12.Ekim.2009, 00:18
Kimin olduğunun bir önemi yok ama kesinlikle yerli bir hoca olması gerekiyor:)
Yerine gelecek kişinin uyruğu yeterince konuşuldu :D
Peki sizce fatih terim ne yapacak?
Ne yalan söyleyeyim hiçbir fikrim yok :(
GeNç KaRTaL
12.Ekim.2009, 01:07
Ben bu sefer önceliğin yabancı teknik adama verilmesinden yanayım.Bizi artık düzenli olarak turnuvalara sokabilecek,milli takımımıza bir sistem oturtabilecek,formsuz oyuncularda ısrar etmeyecek kısacası bizi ileriye taşıyacak kalitede bir hoca istiyorum.Bu kriterleri taşıyan biriside bence yabancı bir hoca olur şimdiki durumda.Mevcut yerli isimler arasından bizi daha ileriye taşıyacak bir isim göremiyorum.Yabancılar arasından ise Guus Hiddink kesinlikle birinci adayımdır.Ne kadarsa ücreti verilsin.Kesinlikle bizi başarılara ulaştıracaktır.Daha önce G.Kore,Avusturalya ve Rusya'ya sınıf atlattığını biliyoruz.Milli takım tecrübesi en üst düzeyde olan isimdir Hiddink şu an Dünya'da.Sanırım Dünya Kupası'na katıldıktan sonra bırakacakmış.Gelme olasılığı var yani..2.adayım ise Lucescu.Sebebi ise tecrübeli bir isim olması ve ülkemizi tanıması.Lucescu ile takımımızın başarılı olabileceğini düşünüyorum.Son yaşadığı rahatsızlıktan sonra milli takım yönetmeye sıcak bakabilir.Ülkemizi seviyor olmasıda avantaj.Daha önce milli takım yönetmemiş olması dezavantaj olabilir ama sonuçta dünkü hoca değil Lucescu.3.adayım ise Scolari.Her ne kadar Chelsea'de başarılı olamasada milli takım kariyeri iyi bir hoca.İkna edebilme şansımız kendisine bağlı.Özbekistan'dan ülkemize getirmeye ikna edebiliriz sanırım.Zaten üst düzey hoca getirmede pek sıkıntı çeken bir ülke değiliz.(Del Bosque,Aragones,Rijkaard) Spaletti ismi geçmiş.Açıkcası kendisi hakkında fazla bir fikrim yok.Sadece Roma'ya 4-6-0 sistemini oturtmaya çalıştığını ve başarılı olamadığını biliyorum.Son 2 sezondur Roma'nın durumu ortada.Açıkcası ilk başta çok iyi bir fikir gibi gelmedi bana.İlle de yerli hoca olsun denilirsede ilk aday Şenol Güneş olmalı bence.Bülent Uygun kesinlikle olmaz.Ertuğrul Sağlam'ın ise ilerleyen zamanlarda o koltuğa oturmasının kendisi için daha iyi olacağını düşünüyorum.Tecrübe kazandıkça ülke futboluna damga vuracak bir isim olduğunu düşünüyorum.Ama henüz erken..
Knightmare
12.Ekim.2009, 04:40
getirsinler bizi topluca :D tsi üyeleri olarak verelim kafa kafaya :D:D
eGowiCh
12.Ekim.2009, 06:00
Terim çok önceden istifa etmeliydi, geç bile kaldı.
Yerli adaylar Serkan abinin dediği gibi baskıyı kaldırabilecek tipte değiller. Sağlam iyi hoca, gelse iyi işler yapabilir ama baskıyı kaldıramaz. Ersun Yanal iyi bir hoca ama o da 2. kez geleceği için eleştiriler daha büyük olur ilk kötü gidişte, o da olmaz. Bana göre en ideal yerli aday Abdullah Avcı'dır. Kimsenin aklının ucundan bile geçmemiş sanırım, yazanı görmedim. Basında da hiç duymadım. Ben federasyon başkanı olsam yerli getireceksem Abdullah Avcı'dan başkasını getirmem. Milli takımı çok ileri götürür, kesinlikle inanıyorum.
Yabancı hoca gelecekse Guus Hiddink ilk hedef olmalı. Gelirse bizi şampiyon bile yapabilir, harika bir hoca. Türkiye'yi tanıyan Luis Aragones alternatifi de düşünülmeli, bence milli takımı ileri noktalara taşıyabilir. Gerets şu an takım çalıştırıyor mu bilmiyorum ama o da bence düşünülmeli mutlaka. Lucescu'nun geleceğini sanmıyorum, Shakhtar onu bırakmaz.
PesimiSTyLa
12.Ekim.2009, 06:07
Euro 2008 sonrası istifa etmişti zaten Fatih Terim. Rahmetli Hasan Doğan kararından vazgeçirmişti.
Yerli tercihi yapmamamız gerektiğini düşünüyorum; ama ille de yerli olacaksa bende Abdullah Avcı olmalı diye düşünüyorum. Yine de hiçbir yerli adamın şuan için milli takımı yönetmesi gerektiğini düşünmüyorum.
SAİT71
12.Ekim.2009, 06:20
Bence işi teknik direktör değiştirerek bitirmemeliyiz. Alt yapı hamlesi yapmalıyız. Laf olsun diye değil, bu işi araştırmalıyız, dünyaca ünlü alt yapıları kontrol etmeliyiz sistemleri incelemeliyiz ve kuralları koyup oyuncu yetiştirmeliyiz. Yoksa günlük başarılarla avunur dururuz.
GeNç KaRTaL
12.Ekim.2009, 15:38
Terim çok önceden istifa etmeliydi, geç bile kaldı
Emre'nin dediği gibi aslında bırakmıştı ama vazgeçirdiler kararından.Orada bıraksaydı daha iyi olacaktı hem onun için hemde milli takımımız için.Ama artık geçti.Önümüze bakmalıyız..
Trabzonspor
12.Ekim.2009, 15:46
Bırakma sebebini açıklıyacakmış başarısız oldun işte neyi açıklayacan.
blue57
12.Ekim.2009, 16:14
Mutfak oyuncularını getirsinler bu takımın başına bakın ne kadar güzel anlatmışlar taktiği.
Hamit ortaya geçsin oyunu kursun
Gökhan Gönül öne çıksın açık olsun
Hakaln Balta sol açıktan sokulsun sokulsun aman aman
Haydi saldırın bu maç bizim olsun bizim olsun aman aman
Sadece Servet kalsın en geride
Tuncay dikkat sakın topu şişirme
Sercan defans arkasına sokulsun sokulsun aman aman
Arda alsın topu vursun gol olsun aman aman
Bence işi teknik direktör değiştirerek bitirmemeliyiz. Alt yapı hamlesi yapmalıyız. Laf olsun diye değil, bu işi araştırmalıyız, dünyaca ünlü alt yapıları kontrol etmeliyiz sistemleri incelemeliyiz ve kuralları koyup oyuncu yetiştirmeliyiz. Yoksa günlük başarılarla avunur dururuz.
Dediğin olmuş zaten dün telegolde söyledi u 15 e (dahil) kadar bütün teknik ekipler kovulmuş:uzgun:
aktas55
12.Ekim.2009, 16:42
Bunun hakkında Tff yeniden büyük yapılanma yapılcağını sölemişti...
Teknik Drektör konusunda şuan için HaberTürk koyduğu 5 isim vardı...Sanırsam Yeni Teknik Adamımız yabancı olcak bence iyi işlerde olucaktır...
Adaylardan biri Scolari şuan Bundyoke takımında yüksek maaş'a çalışıyor.
TR.CaPTaiN
13.Ekim.2009, 00:02
Lucescu: Avrupalı hoca Türk futbolcusunu anlayamaz
Shakhtar Donetsk'in teknik direktörü Mircea Lucescu, Türk Milli Takımı'nın teknik direktörlüğü için kendisinin aday gösterilmemesini istedi.
Fatih Terim'in henüz Milli Takım'ı bırakmadığını ifade eden Lucescu, kendisinin de Shakhtar Donetsk'te iki yıl daha kontratı olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası'na gidememesine üzüldüğünü ifade eden Lucescu, Terim'i eleştirmenin etik olmayacağını ifade ederek şunları söyledi: "Türk Milli Takımı'nın hocası şu an Fatih Terim'dir. Futbol Federasyonu resmi olarak hoca aradığını açıklamadıysa, bu tartışmaların içine girmek olmaz. Lütfen benim adımı Türk Milli Takımı için yazmayın. Bu sene Ukrayna Ligi'nde şampiyonluk için iddialıyız. UEFA Avrupa Ligi'nde de kritik maçlarımız var. Şu anda bunlara konsantre oluyorum." Fatih Terim'in Türk futbolcuların karakterini en iyi anlayan bir teknik adam olduğunun altını çizen Romen çalıştırıcı, "Eğer Terim bırakırsa onun gibi bir hoca bulunması lazım. Türkiye için yabancı hoca sorun olabilir. Özellikle Batı Avrupalı bir isim, Türk futbolcusuyla rahat iletişim kuramaz. Eğer yabancı aranıyorsa Balkan ülkelerinden, eski Yugoslavya'dan, Türk kültürünü yakından tanıyan biri olmalı." yorumunu yaptı.
Zaman
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu da ayrı bir haber:
Mircea Lucescu'dan yeşil ışık!Fatih Terim'in istifasıyla birlikte adı Milli Takım hocalığı için anılmaya başlanan Mircea Lucescu yeşil ışık yaktı.
Tecrübeli hoca, Star TV'de yayınlanan FutboLig programında yer alan röportajında Milli Takım'da görev yapmaya sıcak baktığını ortaya koydu.
Star TV Spor İstihbarat Şefi Uğur Önver'e konuşan Shaktar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, şöyle konuştu:
Sayın Lucescu, bildiğiniz gibi Fatih Terim Türk Milli Takım'ında ki görevinden ayrıldı. Biliyorsunuz değil mi?
Hayır. Duymadım. Bilmiyorum. Peki bunu niye bana soruyorsunuz? (Gülüyor) Bildiğiniz gibi benim Shaktar ile kontratım devam ediyor.
Biliyorum...
Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası'na katılamamasını üzüntüyle izledim. Daha fazla yorum yapamıyorum.
Sayın Lucescu, burada Türk insanları tarafından çok seviliyorsunuz, o yüzden isminiz sürekli geçiyor ve yazılıyor.
Ben de onları ve Türk futbolunu çok seviyorum.
Belki size teklif yaparlar. Bunu değerlendirir misiniz?
Siz sadece bir gazetecisiniz. Sizin böyle bir yetkiniz yok. Çok gurur duydum onu da söyleyeyim ama. Bu benim için çok önemli çünkü Türkiye'de çok güzel zamanlarım geçti.
Türkiye'de bayağı bir mutluydunuz...
Şimdi yapılması gereken oturup gelişmeleri beklemek. Bakacağız ve göreceğiz.
Yani, "Hayır, olmaz" demiyorsunuz, eğer size iyi bir teklif yapılırsa bunu oturup düşüneceğinizi mi söylüyorsunuz?
Evet de... Şu ana kadar kimse bana her hangi bir teklifte bulunmadı. Teklif gelsin ondan sonra konuşalım.
Türkiye Futbol Federasyonu sizi takımın başında görmek ister ve size bir teklif yaparsa bunu değerlendirecek misiniz?
Futbolda asla ve asla "eğer" diye bir şey yoktur. Bekleyeceğiz, göreceğiz.
Tumspor.com
Fernando Gago
13.Ekim.2009, 00:14
Lucescu'nun gönlü var :D
KaPaLı
13.Ekim.2009, 14:46
Ben olsam Daum'u getiririm eğer yabancı olacaksa. Türkiye'yi ondan daha iyi bilen yabancı teknik direktör olmaz. Ayrıca Almanya'da geniş futbolcu izleme ağı var. O merkez sayesinde birçok Türk futbolcuyuda kazandırabilir milli takıma.
Türk olarakta Abdullah Avcı falan değil. Ertuğrul Sağlam (::)
Ne Bülent Uygun ne Abdullah Avcı bu görev için yeterli değiller.
eXcitinG
13.Ekim.2009, 15:56
Terim görevde iken bırak bırak diye baskı yapıyorduk, şimdi adam bıraktı ama yerine kim geLecekte hedefLerimize taşıyacak diye kara kara düşünüyoruz.
Herşey yürekte biter. Herkes azıcık formanın hakkını vererek oynasa bunLarın hiç biri oLmazdı. Tamam Terim i de eLeştirmeLiyiz, yanLış kadro seçimLeri feLan yaptı, takıntıLarının kurbanı oLdu ama Eh kardeşim Estonya ve BeLçika maçLarında goLLeri de dağa taşa Terim atmadı ya. Azıcık ta inanç Lazım.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, bir menajerlik sistemi getirip sahadan tribüne çıkmayı planlıyordu. Ancak Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'in "istifayı kabul ediyoruz" açıklaması işleri değiştirdi.
BURSA - Fatih Terim ile Milli Takım arasındaki bağlar artık koptu. Terim'in Belçika maçı sonrası gündemi değiştiren açıklamalarından önce ve sonra neler yaşandı? Terim hangi koşullar altında görevi bırakma karar aldı? NTV Spor, işte tüm bu soruların yanıtlarını veriyor.
Teknik direktör Fatih Terim, Belçika maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında Milli Takım'daki geleceğine federasyon yönetimi ile Ermenistan maçı sonrası yapacağı görüşmenin ardından karar vereceğini söylemişti.
Ancak Milliler Bosna-Hersek'in play-offları garantilemesinin moral bozukluğu ile çıktığı Belçika maçını kaybedince, herşey bir anda değişti. Cezası nedeniyle maçı tribünden izleyen Terim, taraftar tepkisinin gerilimi içinde soyunma odasına girdi. Deneyimli teknik adam oyuncuları ile konuştu, ancak istifa sinyali vermedi. Maç sonrası düzenlediği basın toplantısına kadar ailesi dahil Terim'in görevi bırakacağından kimsenin haberi yoktu. Terim beklenen açıklamayı, basın toplantısı bitmek üzereyken gelen bir soru üzerine yaptı ve Bursa'da son kez Milli Takım'ın başında sahaya çıkacağını söyledi.
İşte bu açıklama ile gündem bir anda değişti. Terim'in veda sözlerini oyuncuları gece geç saatlerde öğrenebildi.
Milliler, Ermenistan maçı için Belçika'dan Bursa'ya geçerken, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, yazılı bir açıklama ile Terim'in istifasını kabul ettiklerini duyurdu. Oysa Terim, kelimelerini çok dikkatli seçmiş ve "istifa" sözcüğünü özellikle telaffuz etmemişti.
Terim aslında Ermenistan maçını tamamlayıp, hem bugüne kadarki icraatlarını hem de bundan sonraki planlarını anlatacaktı. Terim ve ekibi bu basın toplantısı için uzun süredir ayrıntılı bir çalışma içindeydi. Tecrübeli teknik adam, federasyon bünyesinde görevine devam etmeyi düşünüyor, bir menajerlik sistemi getirip sahadan tribüne çıkmayı planlıyordu. Ancak Özgener'den gelen "istifayı kabul ediyoruz" açıklaması, tüm bu düşünceleri rafa kaldırdı.
Şimdi gözler Fatih Terim'in Ermenistan maçı sonrası düzenleyeceği basın toplantısına çevrildi.
NTV
Varonil
13.Ekim.2009, 16:50
Daum oldukça iyi bir tercih olurdu ama hem Fenerbahçe'yi hem de Milli Takım'ı kaldıramayabilir.Lucescu'nun yeşil ışık yakması olumlu bir gelişme.
yaman76hakanFB
13.Ekim.2009, 17:25
Sorun bir teknik adam değişikliği ile çözümnlenecek kadar basit değil..İstifa zaten beklenen sonuçtu..Ama artık Türk futbolunu teknik adam tartışmalarının ötesine taşımalıyız..Bu ülkede yıllardır milli takımın başarısı üzerinden başta federasyonlar siyaset yaptı."Ben Türkiyeyi dünya üçüncüsü yaptım"diyen başkanlara rastladık..
Meseleleri kişisel başarı yahut başarısızlık noktasında aldığımız sürece bu kriz yıllarca sürer..Artık milli takım üzerinden propaganda yapma devri kapansın..Türk futbolu dibe vurmuştur..Olimpik sporlarda niye başarısız oluyorsak,niçin 70 milyonluk ülkeden bir tane rekortmen yetişmiyorsa,futbolda da aynı sebeple bu sıkıntıları yaşıyoruz..Anlayana..
MaliKaya
13.Ekim.2009, 18:09
Terim'i agir bir dille elestirenler unutmasinlar ki Futbol anlaminda en buyuk basarilari Turkiye'ye kazandirmis bir adami elestiriyorlar. (GS ile UEFA Kupası - Milli Takim ile Euro 2008)
Hatalar yapmadi mi muhakkak yapti. Ancak bugun World Class diye tabir edilen Ferguson - Capello - Arsen Wenger gibi isimler bile bir sezonu hatalarindan veya revizyonlarindan dolay cope atiyorlar.
Simdi herkes kabul etsin ki Terim Turk teknik direktorler arasinda en kariyerlisi.
Turk menajerlerden kim gelirse gelsin basarili olamayacaktir. Buna inanmiyorum. Lucescu'nunda yetersiz kalacagini dusunuyorum, acikcasi konusulan isimler arasinda en uygunu bence Daum...
eGowiCh
13.Ekim.2009, 18:47
Daum milli takımda çalışmasının söz konusu olmayacağını açıkladı. Fenerbahçe ile yoğun bir mesai harcıyor, milli takım için de yoğun bir mesai gerekiyor ve dolayısıyla da Daum bu iş için uygun değil.
MaliKaya
13.Ekim.2009, 19:01
Daum zaten ayni anda iki takimi yonetemez. Bu nedenle bu is icin uygun degil dogrudur.
Onun disinda su anda listede pek kabarik olmadigindan uygun diyebilecegimiz kimse kalmiyor.
Sekopej
13.Ekim.2009, 19:47
Daum Fenerbahçe'de olmasaydı evet iyi bir aday olurdu. Çünkü sadece kazanmayı düşünüyor ve bu yönde bir sistemi takıma oturturdu. Ama şu ana kadar yapılan eleştirilerden daha fazlası onun için de yapılırdı. Fenerbahçe'de Anelka'yı yedek oturtup Nobre'yi oynatabilen ya da Hooijdonk'u anında silen birisi, milli takıma oyuncu seçtiğinde yıldız diye düşündüğümüz birisini almazsa gelecek eleştirileri düşünün. Bu nedenle Daum tercihi doğru olmazdı.
Ki şu anda Fenerbahçe'yi çalıştırırken milli takımın da başına geçmesi tam bir facia olurdu. Belki aynı anda yürütebilirdi bu tempoyu ama basında bir takım çalıştırdığı için daha çok eleştirilir ve daha çok yıpranırdı.
Tanjevic olayı farklı çünkü basketbolda milli takımın maç yaptığı dönemler farklı.
Disiplini sağlayacak, bir ekol oluşturabilecek bir ismin gelmesinden yanayım. Hiddink deniyor ama gelse bir ekol oluşturmak için uğraşmayacaktır, 20104'e bizi götürmeyi başaracaktır, ama kupayı alamadıktan sonra Şenol Güneş'ten farkı kalmaz. Hiddink eline verilen kadroyu başarıya ulaştırmakta usta ama 4 sene sonra heyecanımı kaybettim diyerek başka bir milli takıma gitme ihtimali de çok yüksek, o ayrıldıktan sonra geride bıraktığı takım daha ileri gidebilir mi, bunu da düşünmek lazım.
Getirilecek hoca, çalıştığı dönemde başarılı olmasının yanında, ayrıldığında artık sistemi işleyen bir makina bırakmalı arkasında. Aragones 4 sene uğraştı ve İspanya'yı şampiyon yaptı, şimdi gelen Del Bosque oyuncu değişikliklerini bile aynı yapıyor, yani sistem işliyor. Bize de öyle birisi lazım.
deniz.91
13.Ekim.2009, 21:01
Daumda çok başarılı bir hoca değil bence fbliler yanlış anlamasın ama daum daha çok yerel başarı hedefleyen bir yapısı var.Geçmişine baktığımızda avrupada çokda ön plana çıkan bir hoca değil bizim milli takımımızın çok kariyerli avrupada bir başarısı olan bir hocaya ihtiyacı ver bence
eXcitinG
13.Ekim.2009, 21:02
Ben ta sezon başında dedim. DenizLi MiLLi takıma Terim Beşiktaş`a diye. BakaLım emin adımLar iLe o yöne doğru gidiyor.
Suicider
13.Ekim.2009, 21:22
Yılmaz Vural Milli Takım'a talip
Turkcell Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'nın başında bulunan tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in görevi bırakacağı açıklamasının, bir güven tazeleme girişimi olabileceğini, Terim'in devam etmemesi durumunda kendisinin bu görevi üstlenebileceğini söyledi.
Radyospor'da yayınlanan programa katılarak açıklamalarda bulunan Yılmaz Vural, Fatih Terim'in henüz resmi olarak istifa etmediğine değinerek, şu ifadeleri kullandı:
''Televizyondan bir konuşma yaptı. Bu bir istifa olarak da kabul edilebilir. Fatih Terim istifasını vererek Futbol Federasyonu'ndan bir güvenoyu almak istemiş de olabilir. Federasyon, bu televizyon konuşmasını istifa olarak kabul etti. Ancak yazılı bir istifa yok. Terim, federasyonun bu tavrına karşılık istifa etmeyebilir ve bu istifa da resmiyete dönmeyebilir.''
Fatih Terim'in devam etmesinden yana olduğunu aktaran Vural, gelecek Avrupa Şampiyonası finallerine milli takımı yine Terim'in hazırlaması gerektiğini kaydederek, ''Avrupa Şampiyonası'nda 3. olan bir ekibin, Dünya Kupası finallerine katılamaması bir istikrarsızlıktır, ancak her şeyin sonu değildir. Türkiye, sadece bugün büyük bir turnuvaya katılma hakkını kaybetmiyor. Daha önce de aynı şeyler oldu. Bu günden sonra Fatih Terim'in nerede hatalar yaptığına dair oturup düşünmesi gerekiyor'' ifadelerini kullandı.
''YILMAZ VURAL OLARAK MİLLİ TAKIMA TALİBİM''
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in ayrılmasıyla, Türkiye'nin büyük bir kaosa gireceğini ileri süren Vural, şimdiden yeni teknik direktörün yerli mi, yoksa yabancı mı olması gerektiğinin tartışıldığını söylerken, kendisinin de bu göreve talip olduğunu açıkladı.
Bu görevi üstlenecek yerli teknik adamların bulunduğuna değinen Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:
''En azından ben varım mesela. 25 yıldır bu ligde çalışıyorum. Eğitimim var. Yabancı dilim var. Bize verilen imkanlarla neler yaptığımız belli. Milli takıma çok futbolcu yetiştirdik. Ben kendimi aday görüyorum, ama bir tane gazetede adımız geçmiyor. Demek ki işin uzmanlık boyutuna bakılmıyor. O yüzden biz de 'Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi yok' misali, Türkiye'de futbolu yönetenlere içimizden içimizden kırılıyoruz. Yeteri kadar deneyim isteniyorsa tecrübeliyim. Avrupa'yı biliyorum. Daha düne kadar bu ülkede pro lisans sahibi olan sadece bendim. Bu ülkeyi benden daha iyi tanıyan biri olabilir mi? İki tane akademi bitirmişliğim var. Yabancı istiyorlarsa, ben aynı zamanda Alman vatandaşıyım.''
Büyük kulüp veya milli takım teknik direktörlüğü için bir kişinin arkasında cemiyet veya cemaat desteğinin olmasının şart olduğunu savunan Yılmaz Vural, kendisinin böyle bir desteğe sahip olmadığını belirtirken, Şenes Erzik'in Futbol Federasyonu Başkanı olduğu dönemde kendisine Sepp Piontek'in yardımcılığının önerildiğini, ancak yabancı teknik adama karşı olması nedeniyle bu öneriyi geri çevirdiği dile getirdi.
Kaynak : AA
MaliKaya
13.Ekim.2009, 21:44
Yilmaz Vural kesinlikle bir facia olur.
Ancak bu Federasyon %90 Bulent Uygun'u takimin basina gecirir.
Trabzonspor
13.Ekim.2009, 21:47
Yılmaz Vural mı şurda sabaha kadar gülebilirim.D::D
Suicider
13.Ekim.2009, 21:49
''Yabancı istiyorlarsa, ben aynı zamanda Alman vatandaşıyım.'' buna koptum işte :D
eXcitinG
13.Ekim.2009, 21:55
YıLmaz VuraL yerine beni geçirsinLer, daha çok performans gösteririm.
SAİT71
13.Ekim.2009, 22:17
Türk hoca getirirlerse Fatih Terim ile yeniden sözleşme imzalasınlar. Çünkü Taktik olarak Fatih Terim tüm türk hocalar kadar biliyor, artı motive etme anlamındada 3 hocadan bir tanesidir. Türk gelecekse Terim gitmemeliydi.
Şimdi hoca değiştirilecekse şansımızı yabancıdan yana kullanmalıyız. Eğer Türk olacaksa saçmalık olur. Çünkü bir kaçı hariç Türk hocalar hep aynı. Birr kariyerleri tecrübeleri yok. Ama Avrupadan kariyerli kurt bir hoca getirirsen her şeyini verebilir takıma. Yılmaz Vural mazallah yenildikten sonra döver felan milli takımı bir daha toparlayamaz. Ben Vural gelirse Terim e hakaret olur diyorum. Çünkü Terim kötü bir performans gösterdi, hem Euro 2008 elemelerinde hem bu grupta. Ama futbolcularda ruh gibiydi. Yani hem yorgunluktan hemde sebebini bilemediğimiz başka şeylerden sanki mahalleden 3-5 adam çıkarsan daha ruhla, istekle oynar gibi bir haldeydiler. İş teknik direktörle bir yere kadar gidiyor. Bosna maçında taktik, motivasyon tamam ama Sercan ın kaçırdığı, yakalanan diğer pozisyonlar, bir çok küçük takıma karşı maçlarda harcadığımız net fırsatlarada hocanın yapabileceği birşey yok.
Bence iş alt yapıda biter. Teknik direktör sadece listedeki en formda oyuncuları harmanlayarak iyi bir taktikle maç kazanır ama sende bir yandan o milli takıma zidane, ronaldo gibi oyuncu çıkarmaya bakarsın, onu yapamadın, Robben, Vander Vaart gibi oyuncular çıkarırsın, onuda yapamadın Dzeko gibi bir forvet çıkarmak için uğraşırsın hocada onu koyar takım kazanır. Yani tam bir makina gibi bir dişlisi eksik olunca çalışmaz, tekler bir üretir iki üretir ama 5-6 kez kaçırır. Sonuç olarak üretilen 1-2 taneyle avunursun neyseki 1-2 ürettik diye. Yada abartırsın 5-6 kaçırdık ama 1-2 ürettik ki fıstık gibi ürettik diye buda komik olur, asıl amaç eksik üretim olmadan hepsini güzel üretmektir fakat sen üretemediklerini görmeden sadece 1-2 tane üretilleni görüp övünürsen dışarıdan çok abest bir durum olur...
sakary Ali
13.Ekim.2009, 22:54
''Yabancı istiyorlarsa, ben aynı zamanda Alman vatandaşıyım.'' buna koptum işte :D
:D Yılmaz Vurala bak ya :D :D
Universal
13.Ekim.2009, 23:14
Çoğunuz bana karşı çıkacasınız ama; Yılmaz Vural'ın geçmesini isterim. Kendi kadrosunu kendisi oluşturacak. Türkiye tarihinde ki ilk kupasını Yılmaz Vural ile kazanır. Bunuda buraya yazıyorum...
Çoğunuz bana karşı çıkacasınız ama; Yılmaz Vural'ın geçmesini isterim. Kendi kadrosunu kendisi oluşturacak. Türkiye tarihinde ki ilk kupasını Yılmaz Vural ile kazanır. Bunuda buraya yazıyorum...
Yılmaz vural sevdiğim bir teknik direktördür ama federaston rn az terim kadar kariyerli olacak diyor birini bulamazlarsa geçmesini isterim
RaSenGan
13.Ekim.2009, 23:19
Yılmaz Vural kaldıramaz önemli maçları.Önemli bir maçta son dakika gol yesek yenilsek adam orta yuvarlağa kadar koşar valla :D Aslında o kadar kötü seçim olmaz :)
DenizlispoR
13.Ekim.2009, 23:19
Bu işi kökünden çözelim,Kaan Baba geçsin :0: :D.
tarikko
13.Ekim.2009, 23:43
Yabancı istiyorlarsa, ben aynı zamanda Alman vatandaşıyım.''
Haha helal Yılmaz Hoca :n:
tarikko
14.Ekim.2009, 00:04
A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğü için adı geçen Bursaspor'un çalıştırıcısı Ertuğrul Sağlam'ın, Yeşil-beyazlı kulübe 1.5 yıl önce imza atarken sözleşmesinde, "Sadece Milli Takım'dan teklif gelirse tazminatsız gider" maddesinin bulunduğu öğrenildi.
Bu gelişme üzerine Ertuğrul Sağlam'ın 1.5 yıl önce Bursaspor ile sözleşme yaptığı dönemde, Fatih Terim'in 2012'ye kadar Futbol Federasyonu ile sözleşmesinin olması da kafalarda soru işareti bıraktı.
Ancak, Federasyon'un yabancı teknik direktörlerle temasta olduğu da bilinen başka bir gerçek.
Sporx
Crocodile1963
14.Ekim.2009, 00:08
"BURSA`DA ÇOK MUTLUYUM"
İlk olarak Ertuğrul Sağlam basın mensuplarının, "İsminiz Milli Takım Teknik Direktörlüğü için öneriliyor?" sorusunu, "Yarın milli maç var. Dolayısıyla söylediğimiz her şey yanlış anlaşılabilir. Yanlış anlamalara sebebiyet vermemeliyiz. Bu konularla alakalı konuşmak istemiyorum. Takım olarak çok iyi bir konumdayız. Ben bu takımın geleceğini çok iyi ve parlak görüyorum. Bursa`da çok mutluyum. Bursa ve Bursaspor`u çok seviyorum" cevabını verdi.
Bursaspor.org
scar face
14.Ekim.2009, 00:10
Yılmaz Vural apply for nation team job tusuna bastı :D
SAİT71
14.Ekim.2009, 02:04
İstifa ettim mi ki!
Güven tazelemek’ için istifa sinyali veren, ancak Özgener’in ‘kabul’ hamlesiyle şaşkına dönen Fatih Terim, “İstifa ettim mi ki? Ben sadece ‘Bursa’daki maç, veda maçımız olur’ dedim” diyerek dert yandı.
Terim'in Yazıcı'ya söylediği sözler ortalığı karıştıracak.
Fatih Terim’in, görevi bırakacağı şeklindeki açıklamasının altından ‘güven oyu’ arayışının yattığı, bu hamleyi herkes gibi ‘istifa’ olarak algılayan Federasyon Başkanı Mahmut Özgener’in “kabul ediyoruz” tavrının da tecrübeli hocayı şaşkına uğrattığı ortaya çıktı. HABERTÜRK, ikilinin arasını açan bu sürpriz gelişmelerin izini sürdü:
KÜFÜRLER BUNALTTI, GÜVEN OYU ARADI
Federasyonun tamdesteği altında Belçika sınavına çıkan Terim, tribünden gelen küfürler ve istifa protestoları sonrası yıprandığını hissetti. “Yapılanlar beni acıttı” diyen Terim, “Ermenistan veda maçım” sözleriyle ayrılık sinyali verdi. Bu durum ‘istifa’ şeklinde yorumlanırken, Özgener, yorulan Terim’in destek arayışı için bu hamleyi yaptığını algılayamadı.
TV’DEN ÖĞRENİNCE KIZDI, İPLERİ KOPARDI
“Sakın konuşma” telkinine rağmen bu gelişmeyi TV’den öğrenen Özgener büyük bir kırgınlık yaşadı. Başkan, resmi siteden Terim’e teşekkür ederek ‘dolaylı istifayı’ kabul etti. Terimise resmen daha istifasını bile vermeden başkanın bu şekilde tavır alması karşısında şoka uğradı.
İBRAHİM YAZICI’YA İÇİNİ DÖKTÜ
Tecrübeli teknik adam, dünkü idmanı izleyen Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’yla dertleşti. Terim, “Ben istifa ettimmi ki? Sadece ‘Bursa’dakimaç, vedamaçımız olur’ dedim. 2 gün önce ‘2012’ye kadar beraberiz’ demiyorlarmıydı? Maçtan sonra onları aramadığımiçin darılmışlar. Telefonumu kapattım, eşimle bile konuşmadım” diyerek kızgınlığını dile getirdi.
BU FİLMİ DAHA ÖNCE GÖRMÜŞTÜK
Fatih Terim, 2004’te G.Saray’ın başındayken de benzer bir hamle yapmış, o zaman da güven oyu almak isterken, dönemin başkanı Özhan Canaydın tarafından gönderilmişti. Tecrübeli hoca, veda maçı sonrası “Hocamızın arkasındayız dedinizmi, arkasında durursunuz” sözleriyle tepkisini dile getirmişti.
EURO 2008'DEN SONRA DA GİDİYORDU
(A) Milli Takım’ın 2008 Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği başarının ardından da istifa edeceğini belirten Terim, “Ben bu kadar yapabildim. Büyük ihtimalle Avrupa’ya döneceğim” demişti. Daha sonra dönemin başkanı rahmetli Hasan Doğan uzun süren görüşmelerin ardından kendisini ikna etmişti.
Habertürk (http://www.stargazete.com/spor/istifa-ettim-mi-ki-haber-218654.htm)
BuRiBuRi
14.Ekim.2009, 02:11
İstifa ettim mi ki!
Güven tazelemek’ için istifa sinyali veren, ancak Özgener’in ‘kabul’ hamlesiyle şaşkına dönen Fatih Terim, “İstifa ettim mi ki? Ben sadece ‘Bursa’daki maç, veda maçımız olur’ dedim” diyerek dert yandı.
Fatih Terim’in, görevi bırakacağı şeklindeki açıklamasının altından ‘güven oyu’ arayışının yattığı, bu hamleyi herkes gibi ‘istifa’ olarak algılayan Federasyon Başkanı Mahmut Özgener’in “kabul ediyoruz” tavrının da tecrübeli hocayı şaşkına uğrattığı ortaya çıktı. HABERTÜRK, ikilinin arasını açan bu sürpriz gelişmelerin izini sürdü:
Federasyonun tamdesteği altında Belçika sınavına çıkan Terim, tribünden gelen küfürler ve istifa protestoları sonrası yıprandığını hissetti. “Yapılanlar beni acıttı” diyen Terim, “Ermenistan veda maçım” sözleriyle ayrılık sinyali verdi. Bu durum ‘istifa’ şeklinde yorumlanırken, Özgener, yorulan Terim’in destek arayışı için bu hamleyi yaptığını algılayamadı.
“Sakın konuşma” telkinine rağmen bu gelişmeyi TV’den öğrenen Özgener büyük bir kırgınlık yaşadı. Başkan, resmi siteden Terim’e teşekkür ederek ‘dolaylı istifayı’ kabul etti. Terimise resmen daha istifasını bile vermeden başkanın bu şekilde tavır alması karşısında şoka uğradı.
Tecrübeli teknik adam, dünkü idmanı izleyen Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’yla dertleşti. Terim, “Ben istifa ettimmi ki? Sadece ‘Bursa’dakimaç, vedamaçımız olur’ dedim. 2 gün önce ‘2012’ye kadar beraberiz’ demiyorlarmıydı? Maçtan sonra onları aramadığımiçin darılmışlar. Telefonumu kapattım, eşimle bile konuşmadım” diyerek kızgınlığını dile getirdi.
Fatih Terim, 2004’te G.Saray’ın başındayken de benzer bir hamle yapmış, o zaman da güven oyu almak isterken, dönemin başkanı Özhan Canaydın tarafından gönderilmişti. Tecrübeli hoca, veda maçı sonrası “Hocamızın arkasındayız dedinizmi, arkasında durursunuz” sözleriyle tepkisini dile getirmişti.
(A) Milli Takım’ın 2008 Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği başarının ardından da istifa edeceğini belirten Terim, “Ben bu kadar yapabildim. Büyük ihtimalle Avrupa’ya döneceğim” demişti. Daha sonra dönemin başkanı rahmetli Hasan Doğan uzun süren görüşmelerin ardından kendisini ikna etmişti.
Habertürk (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.stargazete.com %2Fspor%2Fistifa-ettim-mi-ki-haber-218654.htm)
:D:D:D
Güzel oldu. Güzel oldu.
Geçmişten ders almamış:D
ThersoN
14.Ekim.2009, 02:56
Yılmaz hocanın kariyeri milli takım için yeterlidir bence hatta fazlası bile var :D :D :D
BuRiBuRi
14.Ekim.2009, 02:59
Yılmaz Vural mı?
Kendisi fazla agresif. Zaten o konuda canımız çok yandı:)
gerrrard
14.Ekim.2009, 03:16
Eğer Milli Takımın başına geçecek teknik direktörü oylarla belirleseydik oyum Yılmaz Vural'a giderdi.
PesimiSTyLa
14.Ekim.2009, 03:20
İstifa ettim mi ki!
Habertürk (http://www.stargazete.com/spor/istifa-ettim-mi-ki-haber-218654.htm)
Haberin yalan olduğunu basın toplasında söyledi Terim. Bu haber dolayısıyla da Erhan Telli Bursa Başkanı Yazıcı'dan tokat yedi. Haketmiş. Kendisi klavye başından oturma organıyla haber yazan bi şahıs...
ThersoN
14.Ekim.2009, 16:14
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Belçika maçı sonrası söylediklerini yineledi. Terim, "Veda kelimesinin Türkçe'de karşılığı çok açık. Görevimiz bitmiştir, değerli başkanımız ve yönetimimiz de kabul etmiştir" dedi.
http://media1.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/Spor%C3%96zel/131009-terim-basintop-kapak.widec.jpg
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, yarın Ermenistan ile oynayacağımız maç öncesi basın mensuplarının karşısına çıktı.
Belçika maçı sonrası "Çarşamba günü veda ediyorum" diyen Terim, basın çıkan çeşitli haberlere açıklık getirdi.
"Ayrılma kelimesinin, veda kelimesinin Türkçe’de karşılığı çok açık" diyen tecrübeli teknik adam, "Fatih Terim çok basit, anlaşılabilir bir şey söyledi. Bir turnuvaya başladık, bu turnuvayı bitirelim. Kazanırız, kaybederiz ama turnuvayı bitirelim dedik. Ermenistan maçının veda maçım olduğunu söyledim. Bu, bundan sonra devam etmemenin Türkçe açıklamasıdır. Ama bazı arkadaşlarımız yanlış anlamışlar. Bana soran yok, sayın başkanın söylediğine göre ona da soran yok. O yüzden bir daha söylemiş olayım, bu maç veda maçım. Başka bir şekilde de devamı yok. Bu da çok net. Görevimiz bitmiştir, değerli başkanımız ve yönetimimiz de kabul etmiştir. Maçımızı bitirdikten sonra, zaten bir takım şeyleri açıklayacağım. Pazartesi günü basın toplantısında daha geniş bir takım şeyleri açıklama imkanı bulacağız" dedi.
"ÖMÜR BOYU HİZMET EDECEĞİM"
A Milli Takım’da çok mutlu bir 4 sene geçirdiğini ifade eden Terim, "Arkadaşlarımızla beraber çok önemli zaferlere imza attık. Bu son istediğimiz gibi olmadı, hiçbir kimsenin istediği gibi olmadı. Çok güzel bir alie dostumuz bana mesaj atmış; ‘Zaferler hasarsız kazanılmaz’ diye. Bizde o zaferleri öyle düşünelim, bunları da hasar olarak düşünelim. Türk futboluna ömür boyu hizmetimiz devam edecek. Görevler, yapılır, bırakılır, başka arkadaşlar gelir onlara yardımcı olunur. Ama Türk futboluna elimziden gelen yardımı her şekilde yaparız. Şu anda bulunduğumuz konum, antrenörlük çağımın en verimli çağındayım" şeklinde konuştu.
"KİMSEYE DARGIN DEĞİLİM"
Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyeceğini ve bazı açıklamalar yapacağını belirten Terim, kimseye dargın ya da kızgın olmadığını söyledi.
"TEKNİK DİREKTÖRLÜĞE DEVAM"
Kariyerine teknik direktör olarak devam edeceğini ifade eden Terim, "Uzun yıllar önce Türkiye'de çalışmayacağım dedim, yerine de getiriyorum. Bir çok teklife de hayır dedim. Doğru mu yapıyorum, yanlış mı yapıyorum onu da bilmiyorum. Muhakkak ki dışarı gidebilirim. Bir bakarsanız belirli bir dönem ben de televizyona geçip kalemi, mikrofonu alırım. Sadece tecrübelerimi paylaşmak için. Tabi ki futboldan kopmayacağım, Allah'ın bana verdiği bu yeteneği daha uzun yıllar kullanmak istiyorum. Ben eğer bir şey yapacak olursam zaten, kendim ifade ederim, kendim haber veririm. Şunu söyleyebilirim, Fatih Terim teknik direktör olarak yoluna devam edecek" şeklinde konuştu.
ForsakeN
14.Ekim.2009, 21:17
Fatih Terim'i Avrupa'nın iyi kulüplerinde görmeyi çok isterim.Gittiği takıma da Türk oyuncular alacaktır büyük ihtimal.Bu da iyi olur futbolumuz için
Ayrıca yardımcıları Oğuz Çetin ve Metin Tekin, Fatih hoca ile beraber çalışarak büyük tecrübe ve bilgi birikimi kazanmışlardır.İnşallah bu sayede kulüplerimiz için 2 iyi teknik direktör de kazanmış oluruz.
ThersoN
15.Ekim.2009, 18:22
'AYRILIK KOLAY OLMADI'
Bir gazetecinin, ''Fatih Terim halı saha maçında dahi kulübede bu kadar duramazdı. Acaba neden hiç kulübeden çıkmadınız'' sorusuna Terim, ''Yok, bir iki kez çıktım. Ama özellikle 10 kişi kalıncaya dek o kadar muhteşem oynadıklar ki futbolcularım, çıkmaya gerek kalmadı. Benim huyumu suyumu değiştirmem mümkün değil. Ben de veda ettim demek ki. Takdir edersiniz ki insan sevdiklerinden kolay ayrılmaz. Ben de Türk futboluna hizmet eden bir insanım. Bizim de sevdiklerimiz, oyuncularımız. Onlardan ayrılmak kolay olmadı. İlk kez milli takıma çağırdıklarım vardı. 20 yıl önce çağırdığım hala bizimle birlikte olan arkadaşlar vardı. Bu takım 1 sene önce bu ülkeyi evine sokmadı. Hep güldürdü, gurur duydurdu. Onlardan ayrılmak kolay olmadı'' yanıtını verdi.Terim, bir basın mensubunun, ''Meslek hayatınızı tarihi bir maçla noktaladınız. Bu sizde bir heyecan yaşattı mı?'' sorusu üzerine ''Sanıyorum siz siyaset muhabirisiniz. Ben meslek hayatımı noktalamadım. İnşallah daha çok var. Tabii bu maç kolay olmadı. Buradaki ve Ermenistan'daki maç enteresandı. Futbol adamı olarak bir takım süreçlere katkıda bulunmak isterim. O yüzden dikkatli davranıyoruz, özen gösteriyoruz ve açıkçası bu tür maçlarda bir şey çıksın istemiyoruz. Diğer maçları nasıl kazanmak istiyorsak, bugün de aynı şekilde kazanmak istedik. Dün maç berabere bitecek sözleri vardı. Biz de 'sahada kimseyi tanımayız, yenmek için uğraşırız' demiştik.'' cevabını verdi.
Stattaki genel havanın, tribünlerden sahaya yansıyan enerjinin sorulması üzerine Terim, Bursa seyircisinin her zaman olduğu gibi takımı çok iyi desteklediğini, küfürsüz bir şekilde 90 dakika boyunca tezahürat yaptığını vurguladı.
Terim, ''Dünkü basın toplantısında keyifliydiniz, bugün ise buruk. Nedeni nedir?'' sorusuna, ''Zaman zaman insan olduğumu hatırlıyorum. Benim de inen çıkan duygularım olması doğal. Oyuncularımla ve diğer çalışan arkadaşlarımla vedalaşmadan kaynaklanan duygusallaşma olabilir. Onun dışında bir şeyim yok Allah'a şükür. Ama duygu yüklü bir insan olduğumu söyleyebilirim. Dediğim gibi sevdiklerinden ayrılmak kolay olmuyor. Ama hayatın gerçeğini de kabul ediyoruz'' yanıtını verdi.
Bir gazetecinin, 'İkinci Fatih Terim dönemi sona erdi. Üçüncü bir Fatih Terim dönemi olabilir mi?'' sorusu üzerine ise teknik direktör Terim, ''Şimdi, açıkçası zaten bir yerlere gittim, imzalamak üzereyim okuduklarıma göre. Ben bir yerde çalışırken, başka bir yere imza atmam. Bunun iyi bilinmesini istiyorum. Ben bir yerde konuşursam, açıklanması gerekeni söylerim. Üçüncü dönem olur mu; ülkemizden aldıklarımıza borçlu kalan bir insan olarak vermek isteriz. İleride olur mu, olabilir. Her zaman Türk futbolumuzun ve ülkemizin hizmetindeyiz.'' diye cevap verdi.
'PAZARTESİ GÜNÜ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEĞİM'
Bir gazetecinin, ''2010 Dünya Şampiyonası'na gidemedik, ortada başarısızlık var ve ekip olarak faturayı ödüyorsunuz. Dünya üçüncüsü olunduğunda bu başarıyı teknik heyet kadar federasyon başkanı ve yöneticiler sahiplenmişti. Başarısızlıkta TFF yönetiminin payı var mı'' sorusunu, pazartesi günü düzenleyeceği basın toplantısını anımsatarak yanıtsız bıraktı.
İlk kez ekibiyle birlikte basın toplantısı düzenlediğinin hatırlatılması üzerine Terim, diğer toplantılara ekibini temsilen çıktığını, ancak Ermenistan maçının veda niteliği taşıdığı için bu toplantıyı ekip olarak yapmayı uygun gördüklerini belirtti.
Terim, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin telefonla aradığını söylediniz. TFF yetkilileriyle görüşmeniz oldu mu?'' sorusuna, ''Ben bu nazik jesti yapan başbakanımızın ve Devlet Bahçeli'nin bu davranışlarını saygıyla karşıladığımı ifade ettim. Güzel şeyler söylediler. Onun dışında maç öncesi ve sonrası Mahmut Özgener ve Levent Kızıl yanımızdaydı. Arkadaşlar, bir dargınlık, kırgınlık yok. Yanımızdaydılar, hep beraberdik. Bir sorun yok. Biz böyle güzel ayrılmaları da öğrenmeliyiz'' yanıtını verdi.
Bir Anadolu takımının başına geçmeyi düşünüp düşünmediği yönündeki bir soru üzerine Terim, antrenörlük yaşamına Anadolu takımında başladığını, Ankaragücü ve Göztepe takımlarında çalıştığını hatırlatarak, ''İki camiada da çok sevildim. Ben de onları çok seviyorum. Açıkçası dışarı gitmek istiyorum. Bir takım şeyleri gözden geçireceğim. Pazartesi her şeyi anlatacağım'' dedi.
'HERKESE SEVİMLİ GELMEYEBİLİRİM'
Terim, ''Fatih Terim'in egosu var yakıştırmalarını kabul ediyor musunuz?'' sorusu üzerine ise ''Ben herkese sevimli gelmeyebilirim. Böyle bir çabam da olmadı. Zaten muhalefet olmazsa doktora görünmek lazım. Ama bence bunun egoyla ilgisi yok. Duruş, güven veya doğruları söylemenin karşılığındaki bazı kişilerin söylemleri. Açıkçası ben öyle değilim. Ben öyle değilim demek istemiyorum. Çünkü klasik şeyler kullanmıyorum. Konuşmamda da farklı şeyler söylüyorum. Başladığımdan bu güne dek farklı şeyler uyguluyorum. Acaba sizin sorunuzda haset, çekememezlik, yukarıdan aşağıya çekme olabilir mi? Ben de bunu size soruyorum. Ayrıca yaptığım ve yapamadıklarımı söylüyorum. Her şeye insan gibi yaklaşıyorum.'' cevaabını verdi
''Dünkü basın toplantısında, 'Galatasaray'ı bıraktıktan sonra Türkiye'de başka kulüp çalıştırmam' dediğinizi anımsatıp, 'Acaba doğru mu yaptım' gibi bir pişmanlık ifadeniz vardı. Şimdi Milli Takım'ı bırakıyorsunuz, ileride bir pişmanlığınız olur mu?'' sorusu üzerine ise Terim, ''Biz bu ayrılığımızdan
pişmanlık yaşayacağımızı sanmıyoruz. Bir karar verdiysek dönüp pişmanlık yaşamayız. Her ne kadar 'dışarı gitmek istiyorum' desem de burada bir şeyler yapmak istiyorum. Aynı görev veya başka bir görevde'' yanıtını verdi.
'FATİH TERİM OLMAKTAN GURUR DUYDUM'
Terim, ''Fatih Terim olmanın zararını gördünüz mü?'' sorusu üzerine ise ''Fatih Terim olmaktan gurur duyuyorum. Fatih Terim olmak hiç kolay değil. Bin kez gelsem bin kez Fatih Terim olurdum. Fatih Terim'in hatalarını yeniden yapardım. Ben ülkemde yapılmayanları yapıyorum. Hatam varsa ben insanım, olmaya da devam edecek. Çünkü eylem yapıyorum. Taşın altına elimi sokuyorum. Ben 'ay karanlıkta parlar' diyorum. Başka bir şey demiyorum'' diye konuştu.
Bir gazetecinin, ''Sepp Piontek, bana verdiği özel röportajda, 'bu takımı Fatih Terim başarıya götürür' demişti. Siz de birini gösterebilecek misiniz?'' şeklindeki sorusunu Terim, ''Ben bu sorulara açık yüreklilikle tercihimi söylemiştim. Gönlüm Türk antrenörden yana. Şimdi de bunu vurguluyorum. Ama Türk Milli Takımı'nın başına kim gelirse gelsin, herkes yanında olmalı. Başta ben ve ekibim olmak üzere.'' şeklinde cevapladı.
Terim, UEFA Başkanı Platini ve ikinci başkan Şenez Erzik'in maç sonrası soyunma odasına kadar geldiğini, Platini'nin kendisine, ''Buraya senin vedan için geldim'' dediğini belirterek, ''Sayın Platini ve Şener Erzik'e nazik davranışlarından ötürü teşekkür ediyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.
ThersoN
15.Ekim.2009, 20:55
Avcı'dan milli takıma yeşil ışık
İstanbul Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Abdullah Avcı, A Milli Takım teknik direktörlüğüne layık görülmesi halinde göreve hazır olduğunu söyledi.
NTV Spor ve Ajanslar
Güncelleme: 15:22 TSİ 15 Ekim. 2009 Perşembe
İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, layık görülmesi durumunda A Milli Futbol Takımı'nda göreve hazır olduğunu ifade etti.
Avcı'nın Radyospor'daki ''Haber Özel Programı''nda milli takımla ilgili sorulara verdiği yanıtlar, ''www.radyospor.com'' internet sitesinde yayınlandı.
Milli takım teknik direktörlüğü hedefini daha önce de dile getirdiğini kaydeden Avcı, ''Milli Takım teknik direktörlüğü benim en büyük hedefim. Milli takım altyapısında çalıştım, pek çok önemli oyuncuyu futbolumuza kazandırdım ve ekibimle bir jenerasyon yakaladık. Milli takıma aday oyuncuların yüzde 70-80'i ile çalıştım. Şu anda benim dışımda bu modelde bir teknik direktör yok. A Milli takımda çalışacak teknik direktör milli takımlar altyapısını iyi bilmeli. Milli takıma layık görülmem durumunda göreve hazırım. Milli takımda oynayabilecek, oyuncu topluluğuyla çalıştım. Her açıdan hazırlıklıyım.'' diye konuştu.
Yabancı teknik direktör arayışına sıcak bakmadığını belirten Avcı, altyapıları iyi bilen, oyuncuları yakından tanıyan birisinin tercih edilmesinin doğru olacağını savunarak, ''Milli takımlarda çalışmış bir yerli teknik direktör olarak, yabancı teknik direktör arayışına doğru bakmıyorum. Altyapıları doğru bilen, oyuncuları yakından tanıyan birinin tercih edilmesi doğru olur. Bu da yerli bir teknik direktör olmalı. Ancak federasyonumuz yabancı teknik adam getirirse bu karara saygı gösterir, gelen teknik adama elimizden gelen yardımı yaparız'' dedi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Sağlam: Takımı yarı yolda bırakmam
Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, yeşil-beyazlı ekiple olan sözleşmesinde milli takıma gitmesi halinde tazminatsız fesih maddesi bulunduğunu doğrularken, aynı maddenin devamında da görevini sezon sonunda bırakır açıklaması da olduğunu söyledi.
http://media2.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/Spor%C3%96zel/15ekimhocaic15.hlarge.jpg
NTV Spor ve Ajanslar
Güncelleme: 16:18 TSİ 15 Ekim. 2009 Perşembe
BURSA - Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Türk futbolunun ve milli takımın başarısı için Fatih Terim ve ekibinin görevine devam etmesi gerektiğine inandığını söyledi.
Sağlam, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerden takımın durumu ve Denizlispor maçı hazırlıkları dışında soru sorulmasını istememesine karşın, milli takımla ilgili soruları da yanıtladı.
Milli takımla ilgili, isminin ''ilk akla gelenler'' arasında yer almasının kendisini gururlandırdığını, ancak Bursaspor gibi büyük bir camiada görev yapmaktan mutlu olduğunu ifade eden Sağlam, ''Her teknik adamın görev yapmak istediği bir camiada çalışıyorum. Bursa ve Bursaspor'u çok seviyorum'' dedi.
Haberin devamı ↓ (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.ntvmsnbc.com%2 Fid%2F25010728%2F%23storyContinued)reklamdocument. write('');
Sağlam, futbolda başarı için istikrarın çok önemli olduğunu, Fatih Terim ve ekibinin 4 yılda önemli başarılara imza attığını vurgulayarak, ''Türk futbolunun ve milli takımın başarısı için Fatih Terim ve ekibinin görevine devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Futbolculuk ve teknik adamlık yaşantımda Fatih Terim'in önemli emeği ve katkıları vardır. Geçen yıl yakalanan Avrupa üçüncülüğü başarısının Fatih Terim ve ekibinin eseri olduğunu unutmamalıyız.'' diye konuştu.
Milli takımla ilgili kendisine bir teklif ulaşmadığını belirten Sağlam, her Türk antrenörü gibi bu önemli görevi yapmanın kendisini de gururlandıracağını, ancak istikrardan yana bir kişi olarak Fatih Terim ve ekibinin göreve devam etmesinin çok daha faydalı olacağına inandığını dile getirdi.
Sağlam, bir gazetecinin, ''Bir gazetede Bursaspor ile sözleşmenizde 'Milli takımdan teklif gelirse sözleşme tazminatsız fesh edilir' maddesi olduğu söyleniyor. Doğru mu?'' sorusu üzerine, ''Sözleşmemde milli takıma gitmem halinde 'sözleşmenin tazminatsız feshi' konusunda bir madde var, ama o maddenin devamında, 'görevi sezon sonunda bırakır' da yazıyor. Biz takımı yarı yolda bırakacak kişiler değiliz'' yanıtını verdi.
DENİZLİSPOR MAÇI HAZIRLIKLAR
Bursaspor'un hafta sonu deplasmanda Denizlispor ile yapacağı maçın hazırlıklarına ilişkin bilgi veren Sağlam, kaleci Ivankov, Sercan Yıldırım, Eren, Muhammed ve Yenal'ın sakatlıkları nedeniyle bu maçta oynayamayacağını bildirdi.
Sağlam, Güney Koreli oyuncu Shin'in de ''Türkiye'de mutlu değilim'' diyerek ülkesine döndüğünü anımsatarak, ''Gerçi bu konuda Bursaspor, FIFA nezdinde gerekli girişimleri yaptı. Biz, Shin ile görüşerek yeniden takıma dönmesini sağlamaya çalışacağız. Ancak, dönmezse hukuki anlamda Bursaspor Kulübü haklı durumda'' diye konuştu.
Bundan önce, fazla sakatlık sorunu yaşamadıklarını anlatan Sağlam, ''Ivankov, son haftalarda gerek fiziği gerekse performansı gerekse tecrübesiyle önemli katkılar yapıyordu. Ivankov, milli takımda sakatlandı. Oradan gelen haberlere göre Ivankov, en az 3 hafta sahalardan uzak kalacak. Ben Ivankov'un daha önce de sahalara dönebileceğime inanıyorum. Ivankov'un yerine kaleyi Yavuz koruyacak. Biz sezon başından beri olası sakatlıklara karşı tüm oyuncularımızı hazır halde tutuyorduk. Yavuz da göstereceği performansla Ivankov'u aratmayacaktır. Ona güveniyoruz.'' Dedi.
''HEDEF GALATASARAY'I GEÇMEK''
Ertuğrul Sağlam, şu anda ligde 3. sırada olduklarına işaret ederek, bundan sonra hem yerlerini korumayı hem de daha yukarı çıkmayı hedeflediklerini belirtti.
''Bizim işimiz bundan sonra akıntıya karşı kürek çekmek'' diyen Sağlam, ''Akıntıya karşı iyi kürek çekemezsen geriye doğru gidersin. Ligde 3. sıradaki yerimizi korumak için çaba sarf edeceğiz. İşimiz kolay değil. Önce Denizlispor maçını kazanmalıyız. Daha sonra da İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçını düşünmeye başlayacağız. Eğer biz bu iki maçı kayıpsız geçersek, bir sonraki hafta Galatasaray, Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe'nin galibiyeti halinde bizim 2. sıraya yükselme ihtimaliz var.'' ifadelerini kullandı.
Sağlam, Denizlispor'un ligde iyi bir konumda olmamasına karşın iyi futbol oynadığını, bu nedenle cumartesi günü kendilerini zorlu bir karşılaşmanın beklediğini sözlerine ekledi.
tarikko
15.Ekim.2009, 21:32
Umarım Abdullah Avcı milli takımın başına getirilmez..
PesimiSTyLa
19.Ekim.2009, 03:28
Serhat Ulueren ve Şansal Büyüka Fatih Terim'in A.Madrid ile prensipte anlaştığı haberlerinin ispanyol sitelerinde şu dakikalarda çoğaldığını söylediler. Madrid şu dakikalarda Osasunaya 3-0 yeniliyor. Serhat Ulueren yarın basın toplantısında bu anlaşmayı duyuracağını beklendiğini söyledi. Umarım bu transfer gerçekleşir, yakışır İmparatora.
Addolorato
19.Ekim.2009, 03:35
Matador oluyor ha İmparator :D
nerazzuri
19.Ekim.2009, 09:26
Abdullah Avcı güzel olabilir. daha önce alt takımlarda görev almış bir hoca, gençleri çok iyi tanıyor. doğru seçim olur.
İlla yabancı hoca isteniyor ise, spalletti'yi getirmelerini isterim açıkcası.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
20.Ekim.2009, 01:52
Yılmaz Vural Gelsin,Sıkıntı Bitsin :n:
Ama şaka bi yana gerçekten Yılmaz Vural'ın gelmesini isterim ben :)
Universal
20.Ekim.2009, 01:54
Yerli bir teknik adam olacak ise, Rıdvan Dilmen(beyazda çok iddialı sözler söyledi.) Bir diğer adayım ise Ertuğrul Sağlam. Yabancı teknik adam gelecekse, mutlaka Dünya çapında bir isim olmalı. Mesala en kötü yabancı tercih Scolari olmalı. İyilerin en kötüsü. Çünkü diğerleri zaten ülkemizde de var.
ForsakeN
20.Ekim.2009, 02:47
Yerli bir teknik adam olacak ise, Rıdvan Dilmen(beyazda çok iddialı sözler söyledi.) Bir diğer adayım ise Ertuğrul Sağlam. Yabancı teknik adam gelecekse, mutlaka Dünya çapında bir isim olmalı. Mesala en kötü yabancı tercih Scolari olmalı. İyilerin en kötüsü. Çünkü diğerleri zaten ülkemizde de var.
Rıdvan Dilmen olursa çok iyi olur.Tam olarak neler söyledi Beyaz'da Rıdvan hoca?
Universal
20.Ekim.2009, 02:51
Rıdvan Dilmen olursa çok iyi olur.Tam olarak neler söyledi Beyaz'da Rıdvan hoca?
En büyük istediğim, hayalim dedi. Ardından Beyaz sordu kupa alır mısın? Alırım dedi. Adam kendinden emin.
ForsakeN
20.Ekim.2009, 02:56
Ben istekli olmaz diye düşünüyordum.İstiyormuş demek ki.Süper olur.Benim de hayalim onu orda görmek :D
Universal
20.Ekim.2009, 03:32
Ben istekli olmaz diye düşünüyordum.İstiyormuş demek ki.Süper olur.Benim de hayalim onu orda görmek :D
Aynen sonuçta bir Türk geçecekse, Rıdvan Dilmen biçilmiş kaftan...
ThersoN
21.Ekim.2009, 00:15
Rıdvan Dilmen birinci adam olarak Milli Takım başına geçerse bi daha futbol izlemem ve futbola dair birşey konuşmam
SAİT71
21.Ekim.2009, 06:14
Rıdvan Dilmen sanıldığı kadar teknik direktörlükte uzman olsa bir dakika NTVSpor un sıcacık döner koltuğunda oturacağını düşünmüyorum. Yorumculuk farklı teknik adamlık farklıdır. Bu aşamada Rıdvan Dilmen den daha tecrübeli birinin gelmesinin doğru olacağını düşünüyorum. Hatta buna Yılmaz Vural da dahil..
Alicanfmfan
21.Ekim.2009, 06:21
Bizim Türk futbolcular , yabancı hocaya oynamayaz zaten acıklamaları var valla benimde hosuma gitmez bu durum adı üstünde Türkiye Milli Takımı , yani bütün futbolcular Türk ise yabancı hocanın anlamını çözemem ben.
SAİT71
21.Ekim.2009, 06:25
Bizim Türk futbolcular , yabancı hocaya oynamayaz zaten acıklamaları var valla benimde hosuma gitmez bu durum adı üstünde Türkiye Milli Takımı , yani bütün futbolcular Türk ise yabancı hocanın anlamını çözemem ben.
Nasıl ya :D Kim demiş bu açıklamayı ? Kendi takımlarında yabancı hocalarla, oyuncularla çalışmıyorlarmıymış ki, Sözüm ona yabancı olunca ne oluyorki, O zaman ayak uyduramayacaklarsa bıraksınlar. Hangi devirdeyiz, bence onlarınki bahanedir. Yabancıda olsa Türkte olsa sana verdiği taktiği sahada uygulayabilirsen er geç başarılı olabilirsin.
Sözüm sana değil o açıklamayı yapan futbolcuya :D
GeNç KaRTaL
21.Ekim.2009, 15:40
Daha Ertuğrul Sağlam'ın o koltuğa oturacak tecrübesi olup olmadığı tartışılıyorken Rıdvan'ın geçmesini isteyenlere şaşırdım doğrusu.Tamam iyi bir yorumcu ama kendisini hocalıkta daha kanıtlayabilmiş değil.O zaman Hakan Şükür geçsin der başka biriside..Ya da Uğur Meleke..:icon_smile:
Melekovic
21.Ekim.2009, 16:07
Bu işi kökünden çözelim,Kaan Baba geçsin :0: :D.
Teklif gelmedi değil ama direkt başa geçebilmek için önce Beyaz Show a çıkmak gerekiyormuş abisi o yüzden Beyaz'dan davet bekliyorum, bende Rıdvan gibi bir kaç kelime yazarım anında adayım :D :D :D
Herkes rahat olduğu işi yapar Rıdvan yorumculuğu seçti o işi yapıyor, gidip de bir takım alıp tecrübelenme yolunu seçmedi. Tamam Jose Mourinho'da teknik direktör olmadan önce sahanın alakasız bir yerindeydi ama hiç değilse o alanın içindeydi. Kulup takımındaki stresi karşılayamayan birinin sahanın iyicene dışına çıktıktan sonra Milli takımın başına geçsin denmesi bence mantıksız. Kendisini futbolcu zamanından beri izlerim, futbola ilk başladığı yerde bile izlemişimdir. Farklı takımı tutuyoruz diye istememezlik etmiyorum, aslında benim Rıdvan sevgimi garip karşılarlardı,ne yapayım çok iyi futbolcuydu seyretmekten zevk alırdım,hem hızıyla hem zekasıyla oynardı. Ama malesef çok sakatlanırdı, izleyenleri kendinden çok mahrum bıraktı, bazen yeter ki iyileşsin bir resital sunsun da bizlere Galatasaray'a isterse 3 tane atsın farketmez derdim.
Ama öncelikle işini seçmesi gerekiyor. Eğer inat eder ve bir takımda başarılı olursa ilerki senelerde neden olmasın.
Yılmaz Vural gelirse aşırı motivasyondan takımımız çarpılabilir :D :D :D
Şu an için en doğru fikir kariyerli bir yabancı, isterlerse Ertuğrul Sağlam Bülent Uygun Hakan Şükür Ve Rıdvan Dilmen'i aynı anda başa geçirsinler 4. maça kalmadan yollanırlar.
Zaten Ertuğrul Sağlam şu anda Bursaspor'u bırakmak gibi bir hataya düşmesin,her şeyi rayına oturttu Bursa'da, eğer bunu görüp de kulup de ona göre hareket ederse bu seneyi bilemem ama gelecek sene ilk 3'de yer alan bir Bursa'nın olması hayal değil.
Ahmet Göktaş
21.Ekim.2009, 17:17
Daha Ertuğrul Sağlam'ın o koltuğa oturacak tecrübesi olup olmadığı tartışılıyorken Rıdvan'ın geçmesini isteyenlere şaşırdım doğrusu.Tamam iyi bir yorumcu ama kendisini hocalıkta daha kanıtlayabilmiş değil.O zaman Hakan Şükür geçsin der başka biriside..Ya da Uğur Meleke..:icon_smile:
Güntekin Onay. :smismileyiw2::D