View Full Version : 55 Milyon Boşa Gitti
Homer J.S
12.Ekim.2009, 13:09
http://i.milliyet.com.tr/HaberAnaResmi/2009/10/12/fft17_mf395915.Jpeg
55 milyon boşa gitti!
Türkiye’nin Dünya Kupası’na gidememesi 350 milyon dolarlık bir ekonomik kayıba yol açarken, federasyona Milli Takım’ın grup elemeleri macerası yaklaşık 55 milyon liraya mal oldu
Milli Takım, 2010 Dünya Kupası finaline katılma şansını yitirip Türkiye ekonomisi 350 milyon dolar civarında bir reklam, tanıtım, sponsor ve ilan gelirinden olurken, Futbol Federasyonu’nun 1 Haziran 2008 ile 31 Mayıs 2010 tarihleri arasında ay-yıldızlı ekip için bütçesine 71 milyon liralık ödenek koyduğu bildirildi.
Bu ödeneğin 38 milyon 122 bin 41 liralık bölümü sahamızda İspanya’ya 2-1 yenildiğimiz maça kadar harcanırken, 1 Haziran 2009- 31 Mayıs 2010 bütçesinde öngörülen paranın ise 33 milyon lira olduğu ortaya çıktı.
Futbol Federasyonu’nun 2008 Avrupa Şampiyonası sonrası milli takımın personel, müsabaka ve prim giderleri olarak harcadığı 38 milyon 122 bin 41 liranın yanı sıra, 1 Haziran 2009 tarihinden bu yana Estonya, Bosna Hersek ve Belçika karşılaşmalarının oynandığı süreçte 6 milyon liraya yakın bir harcama yaptığı belirlendi.
3 önemli kalem
Federasyonun genel kurula sunduğu bilançoda 1 Haziran 2008 ile 1 Mayıs 2009 tarihleri arasında A Milli Takım giderleri üç kalemde toplandı. 20 milyon 681 bin 852 lira ile müsabaka giderleri ilk sırayı alırken, 10 milyon 691 bin 671 lira ile milli takım personel giderleri ve 6 milyon 748 bin 518 lira ile de A Milli Takım prim giderleri sıralandı.
Fatih Terim’in yıllık 3 milyon 120 bin liralık çıplak maaşının yanı sıra, yardımcıları Müfit Erkasap, Oğuz Çetin, Metin Tekin ve Eser Özaltındere için de yıllık 2 milyon liraya yakın bir maaş ödemesi yapıldı.
Federasyon kayıtlarına göre A Milli Takım için söz konusu dönemde harcanan 71 milyon liranın “müsabaka ve prim giderlerini” oluşturan 47 milyon 151 bin 620 liralık bölümü baz alındığında, ay-yıldızlı ekibimiz Ermenistan’ı yenip puanını 15’e çıkarsa bile kazandığı her puanın maliyeti 2 milyon 743 bin lira olacak.
1 Haziran 2008 ile 31 Mayıs 2010 tarihleri arasında A Milli Takım için ayrılan pay, genel bütçenin yüzde 20’sinin üzerinde bir rakamı oluştururken, millilerimiz, Güney Afrika’daki finallere katılma hakkını elde etseydi, teknik heyet ve oyunculara dağıtılması öngörülen prim 14 milyon lira olacaktı. Bu miktar ve istifa eden Terim’in maaşı düşüldüğünde grup elemeleri macerasına yaklaşık 55 milyon lira harcandı.
En kötü performans
A Milli Takım son 15 yılın en kötü grup performansını gösterdi. 1994 Dünya Kupası elemelerinde oynadığı 10 maçta, 3 galibiyet, 1 beraberlik, 6 yenilgi alan takımımız 10 puan almıştı. A Milli Takım daha sonra yaptığı Dünya ve Avrupa Şampiyonası elemelerinde daha iyi performans sergilerken, 2010 Dünya Kupası elemelerinde 9 maçta 12 puanda kaldı ve son 8 eleme grubunun en başarısız performansını gösterdi.
Fernando Gago
12.Ekim.2009, 14:08
Bu da hesaplanmasın artık ne saçma iş :D
Homer J.S
12.Ekim.2009, 14:35
O değil de Fatih Terim'e verilen paralara yanıyorum.
ThersoN
12.Ekim.2009, 21:26
para vermeden ekmek de alamazsın ama sonuçta
Homer J.S
12.Ekim.2009, 22:34
Hiç mi içi sızlamadı ülke neredeyse açlık sınırında, ayda 200000 Tl'yi cebe koyarken..
titates1
12.Ekim.2009, 22:59
O kadar parayı aldı , 12.ci olarak aldığı ülkeyi 27.ci olarak bıraktı , Türkiyenin kariyeri en parlak teknik direktörü de olsa umarım onu bir daha Milli Takım gibi şerefli bir yerin başında görmeyiz..
uAburak89
12.Ekim.2009, 23:55
Ne yani Fatih Terim şerefsiz mi ? Hata yapmış dersin anlarım, yeteneksiz dersin anlarım ama bu laf çok ağır.
MaliKaya
13.Ekim.2009, 18:13
Hiç mi içi sızlamadı ülke neredeyse açlık sınırında, ayda 200000 Tl'yi cebe koyarken..
Bugun Avrupa futbol piyasasında fiyat ve kalite olarak 6. sirada gorunuyorsan teknik direktorune ne kadar maas vermelisin?
Bugun siralamada bizden geri Rusya bile Hiddink'e senelik 5 MN€ veriyor.
gerrrard
13.Ekim.2009, 18:37
Bugun Avrupa futbol piyasasında fiyat ve kalite olarak 6. sirada gorunuyorsan teknik direktorune ne kadar maas vermelisin?
Bugun siralamada bizden geri Rusya bile Hiddink'e senelik 5 MN€ veriyor.
Hiddink ile Fatih Terim'i aynı kefeye mi koyuyorsunuz?
BaFraLı
13.Ekim.2009, 18:42
Valla ya o,bu değilde adamı çok iyi para aldı ama aldığı paranın hakkını veremedi.Valla ne diyim o kadar parayı çuvalla al sonrada en kolay 1,2 gruptan çıkama.Ondan sonra şerefsizmi dersiniz artık ne derseniz bilemem ama öyle yani.
King_91
13.Ekim.2009, 18:46
Bu da mı hesaplanıyor artık ayıptır yahu . Bu uluslararası kupalar yıllardır yapılıyor . Kaç tanesine gitmişiz de şimdi verdiğimiz paralar boşa gitti . Eleştiricekseniz seçimlerini eleştirirsiniz ama şerefli şerefsiz demek ayıptır . Niye içi sızlasın adamın onun oynattığı futbolcular da milyonlarca dolar alıyor ülkenin açlık sınırında olması onun suçu mu ? bu ülkede bi dünya zengin var onların da mı içi sızlasın ? yorum yazarken 2 kere düşünün bari .
eXcitinG
13.Ekim.2009, 18:49
Yahu şu sizin Hiddink sevdanızı da anLamadım gitti bir türLü. Nereye baksam Hiddink görüyorum. Sanki adam sihirbaz. Bırakın bunLarı artık.
MaliKaya
13.Ekim.2009, 19:06
Hiddink ile Fatih Terim'i aynı kefeye mi koyuyorsunuz?
Sana bir tavsiyede bulunabilirmiyim?
Hiddink'in kariyerini ve basalarilarini bir yere yaz,
Sonra'da Terim'in kariyerini ve basarilarini bir yere yaz. O zaman hangisinin hangi kefeye girmesi gerektigini rahatlikla anlayabilirsin.
MaliKaya
13.Ekim.2009, 19:09
Valla ya o,bu değilde adamı çok iyi para aldı ama aldığı paranın hakkını veremedi.Valla ne diyim o kadar parayı çuvalla al sonrada en kolay 1,2 gruptan çıkama.Ondan sonra şerefsizmi dersiniz artık ne derseniz bilemem ama öyle yani.
Olaya birde soyle bak Tolga.
Terim'in sozlesmesi 2012 yilina kadar devam ediyor. Terim'in aylik minimum 200.000 TL aldigini dusunursen ve onunde de yaklasik 38 ay oldugunu dusunursen Terim 7.600 MN TL yi istemedi ve istifa etti.
Eger lanse ettigin kisilikte birisi olsaydi TFF nin onu kovmasini beklerdi ve pasa pasa parasini tahsil ederdi ;)
BaFraLı
13.Ekim.2009, 19:18
Olaya birde soyle bak Tolga.
Terim'in sozlesmesi 2012 yilina kadar devam ediyor. Terim'in aylik minimum 200.000 TL aldigini dusunursen ve onunde de yaklasik 38 ay oldugunu dusunursen Terim 7.600 MN TL yi istemedi ve istifa etti.
Eger lanse ettigin kisilikte birisi olsaydi TFF nin onu kovmasini beklerdi ve pasa pasa parasini tahsil ederdi ;)
Öyle yada böyle.Ben şerefsiz demiyorum üstte bir abi şerefsiz deniliyor diye bir mesaj yazmış ondan yazdımda ama öyle yani.O kadar parayıda demekki vicdanı rahat olmadığı için alamamıştır.Çünkü yani bu gruptan çıkabilirdi ya, elin Bosna'sı çıktı biz çıkamadık.Estonya'yı yeneme.Evinde Belçika'yı yeneme.Yani bunları kazanamıyorsan zaten Dünya Kupasın'dada işin yok.Hiddink denilyior ama Hiddink kötü bir hoca mı?.Adamın çalıştırdığı takımlar nerden nereye gelebiliyor.Umarımki Hiddink gelirde bizimde futbolumuzu,sistemimizi bir noktaya getirebilir.
ThersoN
13.Ekim.2009, 19:26
Şayet başarılı olsaydı bu para konusu hiç konuşmayacaktık..
Üstte dediğim gibi..
para vermeden ekmek de alamazsın ama sonuçta
BuRiBuRi
13.Ekim.2009, 19:29
O kadar para Türkiye'nin üstünden bir para.
Ancak sorun ne oldığı değil ne verdiği.
Birşey veremedi ve gitti!
Artık uzatmaya gerek yok:)
Umarım yeni hoca yerli olur.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ancak sorun ne aldığı değil ne verdiği.
Yukarıda hatalı yazmışım:)
MaliKaya
13.Ekim.2009, 21:48
Arkadaslar su yazdiklarinizi bir daha okuyun lutfen
Fatih Terim'in aldigi para Turkiye'nin ustunde bir para degil. Bugun Emre Belozoglu'na 2.5 MN € veriyorsan. Del Bosque'ye o donemde 2.5MN € veriyorsan Turk futboluna mal olmus bir insana ortalama 3 MN € yu cok gormemelisin.
Kaldi ki Tolga sen cok ama cok yalnis dusunuyorsun.
Elin Bosna'si diyorsun ama adamin ideal 11'i hep yurt disinda ve hati sayilir takimlarda futbol oynayan oyuncular. Bugun Bosna Hersek her gecen gun yukselen bir deger. Bosna'yi kucumsememek lazim.
Ben Terim taraftari degilim ama bir Galatasaray'li olarak ve bir Turk olarak yasattigi sevincleri hatirlayarak istifasini makul karsiliyorum. Iyi gununde yaninda olan taraftarlar kotu gununde yanlarinda olmayacaklarsa hic destek vermesinler daha iyi diye dusunuyorum.
BaFraLı
13.Ekim.2009, 21:54
Evet Bosna'yı küçük görmüyorum ama tarihlerinde kaç kere WC'ye katılmışlar.Kaç kere böyle hatrı sayılır turnuvalarda boy göstermişler ondan bahsediyorum.Daha Geçtiğimiz yazlarda müthiş top oynayan geriden gelip maç çeviren tkaım nasıl olduda birden böyle bir düşüş yaşadı gaz mı veremedi Fatih hoca ne oldu onu anlamıyorum.Ya parasından banane diyorum sanki bana bir yararı var ama bir yandanda bu kadar para alıyorsa biraz daha iyi çalışsın.Evet yaşattığı sevinçlerde var ama böyle ipin ucuda kaçınca olmuyo işte.İyi gününde yanındaydık hepte yanındaydık ama işte böyle olunca yapacak birşey yok artık değişmesi lazım adam gibi bir sistem getirilmesi laızm iyi bir hoca getirilmesi laızm.Ben ısrarla Hiddink'n gelmesini istiyorum.Bence çok iyi bir hoca işini iyi yapıyo.Aldığı takımları nerden nereye getirdiğide belli.Eğer böyle şeylerdede isyan etmiyeceksek hiç takım filan tutmayalım biz.Çünki her tkaım başarı yakalar ama artık bir günde patlama noktasına gelebilir.Böyle oluncada taraftar olmuyorsak napalım bişi diyemiyorum.
titates1
16.Ekim.2009, 00:04
Yılmaz Özdil : Adam 100 tane kupa aldı ancak "Sir" olabildi , bizimkisi bir tane kupa aldı kendini imparator zannetti.
70 milyonun gönül verdiği bir takımı kibirinle ve egolarınla yönetip , 90 dakika sahalarda mücadele eden , alın teri döken adamların hakkını yiyip onları takıma almıyorsa , ben o adama şerefli bir adam diyemem kusura bakmayın
Redrum
16.Ekim.2009, 00:24
Bosna Hersek Milli Takımı;
1 GK Kenan Hasagić Istanbul BB
12 GK Nemanja Supić FC Timişoara
23 GK Asmir Begović Portsmouth F.C.
22 DF Dario Damjanović FC Kaiserslautern
16 DF Sanel Jahić AEK Athens
4 DF Emir Spahić Montpellier
13 DF Safet Nadarević Eskişehirspor
20 DF Adnan Mravac Westerlo
21 DF Boris Pandža Hajduk Split
3 DF Mirko Hrgović Greuther Fürth
2 DF Džemal Berberović Denizlispor
18 MF Miralem Pjanić Olympique Lyonnais
8 MF Zlatan Bajramović Eintracht Frankfurt
19 MF Semir Štilić Lech Poznań
15 MF Sejad Salihović Hoffenheim
17 FW Senijad Ibričić Hajduk Split
6 MF Elvir Rahimić CSKA Moscow
7 MF Admir Vladavić Red Bull Salzburg
10 MF Zvjezdan Misimović Wolfsburg
5 MF Samir Muratović Sturm Graz
11 FW Edin Džeko Wolfsburg
14 FW Vedad Ibišević Hoffenheim
9 FW Zlatan Muslimović PAOK
Türkiye A Milli Futbol Takımı;
Volkan Demirel Fenerbahçe
Sinan Bolat Standard Liege
Rüştü Reçber Beşiktaş Istanbul
Ibrahim Kaş Beşiktaş Istanbul
Ismail Köybaşı Beşiktaş Istanbul
Önder Turacı Fenerbahçe Istanbul
Hakan Balta Galatasaray Istanbul
Servet Çetin Galatasaray Istanbul
Sabri Sarıoğlu Galatasaray Istanbul
Gökhan Gönül Fenerbahçe Istanbul
Ceyhun Gülselam Trabzonspor
Emre Belözoğlu Fenerbahçe Istanbul
Kazim Kazim Fenerbahçe Istanbul
Hamit Altıntop FC Bayern München
Nuri Şahin Borussia Dortmund
Ayhan Akman Galatasaray Istanbul
Arda Turan Galatasaray Istanbul
Tuncay Şanlı Stoke City
Ceyhun Eriş MKE Ankaragücü
Yusuf Şimşek Beşiktaş Istanbul
Nihat Kahveci Beşiktaş Istanbul
Semih Şentürk Fenerbahçe Istanbul
Sercan Yıldırım Bursaspor
Halil Altıntop FC Schalke 04
Gökhan Ünal Trabzonspor
Karar sizindir, ama bence Bosna Hersek, Türkiye'yle çekişecek bir takımdır, asla daha kötü değildir. Bence hikayeyi bırakalım da, Belçika'dan iki maçta aldığımız 1 puanı, Estonya deplasmanında bıraktığımız 2 puanı konuşalım. Yazık oldu. Slovakya, Slovenya, İsviçre, Yunanistan Dünya Kupasına gidecek(muhtemel), biz gidemiyoruz.
ForsakeN
16.Ekim.2009, 01:50
Fatih Terim'in aldığı parayı eleştirenler aynı düzeyde milli takım yöneten diğer hoacaların aldığı maaşlarla karşılaştırsın. Ya da kısaca şu yazıyı (http://futbol.turksportal.net/makale/futbol/914/) okusunlar.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Türkiye A Milli Futbol Takımı;
Volkan Demirel Fenerbahçe
Sinan Bolat Standard Liege
Rüştü Reçber Beşiktaş Istanbul
Ibrahim Kaş Beşiktaş Istanbul
Ismail Köybaşı Beşiktaş Istanbul
Önder Turacı Fenerbahçe Istanbul
Hakan Balta Galatasaray Istanbul
Servet Çetin Galatasaray Istanbul
Sabri Sarıoğlu Galatasaray Istanbul
Gökhan Gönül Fenerbahçe Istanbul
Ceyhun Gülselam Trabzonspor
Emre Belözoğlu Fenerbahçe Istanbul
Kazim Kazim Fenerbahçe Istanbul
Hamit Altıntop FC Bayern München
Nuri Şahin Borussia Dortmund
Ayhan Akman Galatasaray Istanbul
Arda Turan Galatasaray Istanbul
Tuncay Şanlı Stoke City
Ceyhun Eriş MKE Ankaragücü
Yusuf Şimşek Beşiktaş Istanbul
Nihat Kahveci Beşiktaş Istanbul
Semih Şentürk Fenerbahçe Istanbul
Sercan Yıldırım Bursaspor
Halil Altıntop FC Schalke 04
Gökhan Ünal Trabzonspor
.
Avrupa'da oynayan oyuncularımıza baktığımızda da Tuncay hariç hep altyapısını yurtdışında alanlar.Bizim Teknik direktör sorunundan çok daha büyük sorunlarımız var.Biz TD değiştirerek hepsini çözebileceğimizi düşünüyoruz.