View Full Version : Türk'ün Türk'ten Başka Dostu Yok
BaGa TaRKaN
17.Ekim.2009, 19:21
Nette Dolaşırken 2 Video Çok Etkiledi Beni Gözlerim Doldu Valla Paylaşmaya Karar Verdim Bende
Son Günlerde Azerbaycan ve Diğer Soydaşlarımıza Atılan Ermeni Adımını Şiddetle Kınıyoruz
Video_1: "Bir Gün Türk Devletleri İle Çin Seddinde Buluşacağız" Mustafa Kemal Atatürk (http://www.youtube.com/watch?v=ePF46UcYnGE)
Video_2: Dünyanın En Güzel Marşından Biri Türk Olması Ayrı Bir Duygu(::) Kazakistan Ulusal Marşımız (http://www.youtube.com/watch?v=BFvZ4Nwgwc4&feature=related)
Video_3: Alayına İsyan Ölümüne Azerbaycan İnadına Azerbaycanımız;;) Azerbaycan Ulusal Marşımız (http://www.youtube.com/watch?v=DN0CwYJWM-Y&feature=related)
Video_4: Yavru Vatanımız Ögürlük Marşı (http://www.youtube.com/watch?v=fMOh93aIj5s)
Video_5: "Bir Türk Ömre Bedeldir" Kumuk'lu Kanlarımıza Selam Olsun Kumuk Ulusal Marşımız (http://www.youtube.com/watch?v=fMOh93aIj5s)
BİZİ BİZE KIRDIRANLARA İNAT KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR TURANCIYIZ:icon_cool:
BuRiBuRi
17.Ekim.2009, 19:39
Oldukça anlamlı bir konu. Teşekkür ederim:)
Not: Kumruk Ulusal Marşı olmamış:) Onun yerine Kıbrıs açılıyor:)
Aşağıdaki linkten Kumruk Ulusal Marşı;
http://www.youtube.com/watch?v=cels2K5-n3g (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3Dcels2K5-n3g)
BaGa TaRKaN
17.Ekim.2009, 19:42
Video_5: "Bir Türk Ömre Bedeldir" Kumuk'lu Kanlarımıza Selam Olsun Kumuk Ulusal Marşımız (http://www.youtube.com/watch?v=cels2K5-n3g)
Evet Yeni Gördüm Düzelltim. "Türk Olmaktan Utanma Bırakınız Onlar Sizin Karşınızda Utansın Allah Türk Milletinin Hep Yanındadır"
Homer J.S
17.Ekim.2009, 19:47
Konunun kapatılmasını talep ediyorum.. Çok fazla tartışma çıkarabilecek bir konu ki ben şu anda forumdaki siyaset yasağından dolayı susuyorum..
BaFraLı
17.Ekim.2009, 19:52
Kimse tartışma çıkartmadıktan sonra hiç birşey olmaz ama işte genede kapatılır bu konu.
BuRiBuRi
17.Ekim.2009, 19:52
Konunun kapatılmasını talep ediyorum.. Çok fazla tartışma çıkarabilecek bir konu ki ben şu anda forumdaki siyaset yasağından dolayı susuyorum..
"Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur."
Atatürk'ün sözüdür:)
Homer J.S
17.Ekim.2009, 19:56
"Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur."
Atatürk'ün sözüdür:)
Atatürk'ün sözü olabilir.. Ama bence bu konunun genelinden tartışma çıkar..
Dediğim gibi şu anda yasak olduğu için hiç bir şey söylemek istemiyorum ama bence doğru ve yerinde bir konu değil.
BuRiBuRi
17.Ekim.2009, 19:56
Atatürk'ün sözü olabilir.. Ama bence bu konunun genelinden tartışma çıkar..
Dediğim gibi şu anda yasak olduğu için hiç bir şey söylemek istemiyorum ama bence doğru ve yerinde bir konu değil.
Yasak ise birşey söyleme:) tartışma çıkmasın:)
Homer J.S
17.Ekim.2009, 19:58
Söylemiyorum zaten ama kapatılacak konu.
BaGa TaRKaN
17.Ekim.2009, 20:01
Amacımız Siyaset Değil Sadece Türk Birlikteğini Anlatmak İstedim Bunun Tartışma Yaratacak Bir Etkisi Olacağını Sanmıyorum. Saygı ve Bilincimizi Bilerek Bişeyler Paylaşmak İstedim Sadece.
Geçmişini Unutma Sakın Bir Dön Bak Arkana Nesiller Boyu Atalarımızın Bize Bıraktıkları Mirası Misyonumuz ve Vizyonumuz Eşliğinde Daha da İleri Taşımak Temel Amacımız Olmalıdır (http://www.youtube.com/watch?v=0WEy4PcleOw&feature=related)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Konununun Yerini Paylaşmak İstediklerim Bölüme Açtımki İçimden Gelen Duygularımı Aktardım Yanlış Yere Açtıysamda Artık Kusura Bakmayın Ama Tartışma Gerektirmeyecen Bir Mevzudur
Homer J.S
17.Ekim.2009, 20:04
Amacımız Siyaset Değil Sadece Türk Birlikteğini Anlatmak İstedim Bunun Tartışma Yaratacak Bir Etkisi Olacağını Sanmıyorum. Saygı ve Bilincimizi Bilerek Bişeyler Paylaşmak İstedim Sadece.
Geçmişini Unutma Sakın Bir Dön Bak Arkana Nesiller Boyu Atalarımızın Bize Bıraktıkları Mirası Misyonumuz ve Vizyonumuz Eşliğinde Daha da İleri Taşımak Temel Amacımız Olmalıdır (http://www.youtube.com/watch?v=0WEy4PcleOw&feature=related)
Türk birlikteliğini anlatmak istemişsin ama "Türk Olmaktan Utanma Bırakınız Onlar Sizin Karşınızda Utansın Allah Türk Milletinin Hep Yanındadır" şu söz bütün her şeyi açıklıyor..
Kimse kimsenin karşısında utanmamalı ırkından dolayı. Benim için önemli olan Türk olmak değil, insan olmak. Neyse Mehmet abi uzatmak istemiyorum..
BaGa TaRKaN
17.Ekim.2009, 20:17
Peki Bende Şöyle Toparlayalım O Zaman Hiç Bir Millet Başka Başka Bir Milletin Haklarına Tecavüz Etmemeli Burda Benim Anlatmak İstediğimde Sözü Zaten Alıntı Yaptım Bize Saygılı Olan Herkese Bizde Saygımızı ve Adaletimizi Gösteririz Damarımıza Basana da Susup Bir Kenara Çekilmeyiz Bizim Adaletimizi Zaten Bütün Dünya Biliyor Bunu Bize Saygılı Dost Olana Bizde Kucak Açarız Ama Tersi Durumda Vatanımızı Onurumuzu Savunmak Ayıpsa Bu Ayıbı Günahı İşlemekten Hiç Ama Hiç Pişman Değilim. Herşey Saygı ve Sevgiyle.
BuRiBuRi
17.Ekim.2009, 20:18
Konuyla alakalı olarak Atatürk'ün birkaç sözünü hatırlatıyorum:)
"Her Türk ferdinin son nefesi, Türk Milletinin nefesinin sönmeyeceğini, onun ebedi olduğunu göstermelidir."
"Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur."
"Benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansız düşmanıyım."
Atatürk'ün Türk Tanımı Atatürk'ün; kurşun kalemle, iki küçük not kâğıdı üzerine sığdırdığı Türk tanımı. Bu tanımı Atatürk, manevî kızlarından Afet İnan'ın yardım isteği üzerine hemen yazıvermiştir.
Afet İnan; öğretmeni olan İsviçreli antropolog Profesör Eugène Pittard'ın, kendisine doktora tezi olarak verdiği "Türk Milleti’nin Özellikleri" konusunda Atatürk'ten yardım istemiştir. Atatürk; Afet İnan'ın önce kendi görüşlerini yazmasını istemiş, daha sonra fikrini belirteceğini söylemiştir.
Afet inan, uzun bir çalışma hazırlamış ve Atatürk'e sunmuştur. Bu tanımı çok uzun bulan Atatürk, "Önce sana milletimizi anlatayım" diyerek, kısa ve öz ifadelerle kendi Türk tanımını, elinin altında bulduğu iki küçük not kâğıdı üzerine karalayıvermiştir.
"Bu memleket, dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine sahne oldu. Bu sahne en aşağı 7 bin senelik Türk Beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgârlarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvelâ korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı, onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu, şimşek, yıldırım, güneş oldu. Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir."
BaGa TaRKaN
17.Ekim.2009, 20:23
Bu Yorum Üzerine Daha Ne Denir ki:) Tek Taraflı Saygu ve Sevgi Hiçbir Zaman Olmaz Cağdaş Kardeşim Herşey Karşılıklıdır Herkes Herkese Saygısını Gösterirse Her İnsan Değerlidir Benim Gözümde.
Sadece Yüreğimizle Paylaşıma Açık Sunduğum Bu Konuya Sizlerde Kendinizden Brşey Katarsanız O Zaman Herşey Daha Anlamlı Olur:) Saygılarımla...
nerazzuri
21.Ekim.2009, 22:42
Serkan Büyükgüroğlu bunu beğendi ( Y )
LifeYourself
21.Ekim.2009, 22:46
emeği geçen herkezin eline sağlık
Neron_FB
21.Ekim.2009, 22:55
Arkadaşlar.. DÜnyada hiç bir devletin kendinden başka dostu yoktur ki.. Ülkeler arasındaki dostluklar çıkar ilişkisinden ibarettir.. Bu sadece Biz Türk'ler için değil tüm ırklar için geçerlidir ve Irkçılık yapılmamasını rica ediyorum. Turancılığa gelirsek,uluslararası örgütlerin ( NATO vs gibi) önem kazandığı günümüz dünyasında TURANcılığı savunmak pek gerçekçi değil. Ayrıca bence kimse kendi ırkından utanmamalı, ben nasıl Türk'lüğümle gurur duyuyorsam, Zimbabwe'li de kendi ırkıyla gurur duymalı.. İşin insanlık kısmı, bu gurur duymalara saygı duyabilmekte..Şuan Terör ve terör örgütü üyeleriyle iş birliği yapmak için masaya oturmak bizi çok hassaslaştırdı sanırım. Hükümetin yanlış hareketlerinden dolayı oyuna gelmemek lazım.. Her neyse, eğer forumda siyaset yapmak yasaksa ben de konunun kapatılmasını talep ediyorum, ya da ırkçı bazı cümlelerin silinmesini talep ediyorum.. Zaten her ideolojinin tartışıldığı belli başlı forumlar elbet vardır..
Oghuse
21.Ekim.2009, 23:02
Burda siyasi bir yorum veya mesaj göremiyorum..
Neron_FB
21.Ekim.2009, 23:09
Burda siyasi bir yorum veya mesaj göremiyorum..
TURAN'cılığın savunulması yeterli bi siyasi yorum bence.. Desteklesem de desteklemesem de öyle.. rus asıllı bi vatandaşımız da gelip panslavizmi savunsa olay çıkardı mesela burda.. O aynı rus asıllı vatandaşın burda Turan'cılık sempatizanlığını görüp de olası bi tartışma yaratabileceği gibi.. Sadece önlem amaçlı bu tip şeyler yazılmamalı bence..
Oghuse
21.Ekim.2009, 23:11
Ancak Türkiye'de yaşıyoruz Turancılığın savunulmasında bir yanlışlık göremiyorum.
Neron_FB
21.Ekim.2009, 23:14
Türkiye'de yaşayan herkes Turan'cılığı savunsaydı yada Türkiye'de hiç yabancı uyruklu insan olmasaydı dediğine katılırdım :) Neticede uç noktada bir siyasi düşüncedir bu. Her neyse spor forumunda siyaset yüzünden ceza yemek istemiyorum =p
Oghuse
21.Ekim.2009, 23:15
Yabancı uyruklu da olsa Türk Vatandaşlığı taşıyan herkes Türk'tür. Turancılıkla yapılan bir ırkçılık yok, amaçlar saptırılmadığı sürece..
Crocodile1963
22.Ekim.2009, 00:05
"Türküm" demek ne ırkçılık ne de siyasi mesajdır. . .
Fernando Gago
22.Ekim.2009, 00:09
Bu konu tamamen siyasi ve derhal kapatılması gerekir. Turancılık mı kaldı ? Türk'sen tek milli sınırı kabul edeceksin "misak-ı milli" .. Yurtta sulh cihanda sulh boşa söylenmedi
LifeYourself
22.Ekim.2009, 10:30
Bu konunun kapatılması siyasi nedenden olmayacak bence.
Birileri siyasi birileri siyasi değil diycek işte o zaman kavga çıkıcak mecbur modlar kapatıcak.
BaGa TaRKaN
29.Ekim.2009, 23:50
:tur:Azerbaycan Sevgimiz:tur:
http://www.youtube.com/watch?v=JMyDS0xCRng&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=JMyDS0xCRng&feature=related)
BuRiBuRi
30.Ekim.2009, 01:57
TURAN'cılığın savunulması yeterli bi siyasi yorum bence.. Desteklesem de desteklemesem de öyle.. rus asıllı bi vatandaşımız da gelip panslavizmi savunsa olay çıkardı mesela burda.. O aynı rus asıllı vatandaşın burda Turan'cılık sempatizanlığını görüp de olası bi tartışma yaratabileceği gibi.. Sadece önlem amaçlı bu tip şeyler yazılmamalı bence..
Türkiye'de panslavizm savunması olamaz.
Yuanistan'da, Rusya'da, Amerika'da ya da başka bir ülkede Turancılığın savunması olamaz! Bunun hak, demokrasi ile alakası yok.
Türk ülkesinde Turancılıktan bahsetmek kadar normal bir durum olamaz!
Rahatsız olan arkadaşlar mesaj yazmak yerine rapor etsinler. Yöneticiler doğru kararı vereceklerdir. Burada mesaj yazarak, tartışma çıkartarak boşa zaman kaybetmesinler.
Ayrıca "Turan" siyasi fikir değildir. Günümüzde herkesin ağzında sakız oldu malasef.
Özellikler belirtmek istiyorum; Türkiye'nin sınırları en fazla Misak-i Milli sınırları olmalıdır. Yukarıda yazdıklarımdan Turancılığı benimsediğim fikri ortaya çıkmasın:)
Neron_FB
30.Ekim.2009, 03:12
Türkiye'de panslavizm savunması olamaz.
Yuanistan'da, Rusya'da, Amerika'da ya da başka bir ülkede Turancılığın savunması olamaz! Bunun hak, demokrasi ile alakası yok.
Türk ülkesinde Turancılıktan bahsetmek kadar normal bir durum olamaz!
Rahatsız olan arkadaşlar mesaj yazmak yerine rapor etsinler. Yöneticiler doğru kararı vereceklerdir. Burada mesaj yazarak, tartışma çıkartarak boşa zaman kaybetmesinler.
Ayrıca "Turan" siyasi fikir değildir. Günümüzde herkesin ağzında sakız oldu malasef.
Özellikler belirtmek istiyorum; Türkiye'nin sınırları en fazla Misak-i Milli sınırları olmalıdır. Yukarıda yazdıklarımdan Turancılığı benimsediğim fikri ortaya çıkmasın:)
Zaten Turancılığı, panslavizmi vb. savunmak demek demokrasiyi hiçe saymak demektir. Demokrasi tek ülkeye değil tüm insanlığa hitab eden bi olgudur. Türkiye'de turancılığın savunulması tabiki normal ancak ne kadar gerçekçi..
Turancılığı savunan arkadaşlar için konuştum ben sen savunmuyorsan üstüne alınma ;;)
Ayrıca sadece örnek vermek amaçlı söylüyorum, ABD'de sionizmi savunan yahudiler kadar turancılığı savunan Türkler ya da Türkiye de paslavizmi savunabilecek slav halkı olabilmekte. Yok diyemeyiz.. Ha ama benim fikrimse şu, ırkçı düşünceler bir kenara bırakılmalı.. Artık insanın devlet için değil, devletin insan için olduğu bir dünyada yaşıyoruz. O sebeple ne sionizm ne turancılık ne de panslavizm savunulabilir bu zamanda.. Her düşüncenin kendi zaman diliminde büyük değeri vardıri dünya değiştikçe bu düşüncelerin önemi de artar veya azalır..
Her neyse aslında bazı konularda çok çok farklı şeyler söylemiyoruz tartışmak bi noktadan sonra yersiz..
BlackEagle19o3
10.Kasım.2009, 19:08
Bu konuyu daha yeni gördüm, siyaset sebebiyle kapattırılmak istenmesinede anlam veremedim.
Bir Türk neden, "Türk" ve "Turan" gibi kelimelerden rahatsız olur hiç anlam veremem.
Başlığı açan arkadaşa teşekkürlerimi iletiyorum.
Ben de Atamızın bir sözüyle konuyu sürdürmek istiyorum.
"Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur."
M.Kemal Atatürk
TR.CaPTaiN
10.Kasım.2009, 20:20
Irkı, dilleri, kültürleri farklı hatta yıllarca birbirleriyle çatışmış ülkeler bir birlik kurabilirken -AB- ve kurdukları bu birlik kaba tabirle diğer ülkelerin iştahını kabartabilirken tarihi, kültürü, dili, özü bir olan ülkelerin birbirinden kopuk olması düşünülemez. Günümüzde kopuk olmasak da yeteri seviyede olduğumuz da söylenemez. Tabi ki herşeyden önce gönül birliği gerekiyor ve bu konuda hiçbir sorunumuz olmadığını düşünüyorum. Askeri, ekonomik, siyasi ve akla gelebilecek her türlü güç birliği gittikçe kutuplaşan dünyada düşmanlarımıza karşı caydırıcı bir unsur olacaktır.
- Bir gün tüm Türk devletleriyle Çin seddinde buluşacağız.
Bugün Sovyetler Birliği dostumuzdur, komşumuzdur, müttefikimizdir. Bu dostluğa ihtiyacımız vardır. Fakat, yarın ne olacağını kimse bugünden kestiremez. Bugün Rusya’nın elinde sımsıkı tuttuğu milletler avuçlarından kaçabilirler. Dünya yeni dengeye ulaşabilir. İşte o zaman Türkiye ne yapacağını bilmelidir. Bizim, bu dostumuzun idaresinde dili bir, inancı bir, özü bir kardeşlerimiz vardır. Onlara sahip çıkmaya hazır olmalıyız. Hazır olmak yalnız o günü susup beklemek değildir. Hazırlanmak lazımdır. Milletler buna nasıl hazırlanır? Manevi köprüleri sağlam tutarak. Dil bir köprüdür. İnanç bir köprüdür. Tarih bir köprüdür.Köklerimize inmeli ve olayların böldüğü tarihimiz içinde bütünleşmeliyiz. Onların bize yaklaşmasını beklememeliyiz, bizim onlara yaklaşmamız gereklidir. Rusya bir gün dağılacaktır. O zaman Türkiye onlar için örnek bir ülke olacaktır.
M.Kemal Atatürk