View Full Version : Türk Milli Takımının Yeni Teknik Adamı Guus Hiddink
Universal
20.Ekim.2009, 03:43
Fatih Terim istifa etti, artık bu haberler çok fazla piyasaya çıkacak. En iddialı açıklama Reha Muhtar'dan geldi.
"Hiddink teknik adam olarak başa geçecek. Anlaşılmak istenen fiyat yıllık; 5milyon € yardımcısı olarak Rıdvan Dilmen ve Ertuğrul Sağlam olacak."
Böyle iddialı bir açıklama geldi, sizin düşünceleriniz ve haberleriniz nelerdir.
Bordo61Mavi
20.Ekim.2009, 03:52
Yok artik Ertugrul hoca birakmaz Bursayi , Milli takimin ikinci adami olmak icin :)
TR.CaPTaiN
20.Ekim.2009, 03:56
Muhtar geçenlerde de Ertuğrul Sağlam'ın direkt Milli Takımın başına geleceğini, Terim'in ise Napoli'ye gideceğini söylüyordu. İkinci olarak, Rıdvan Dilmen yardımcılığı kabul eder ama Bursaspor'la çok iyi uyum sağlayan, başarılı, camiasından tam destek almış Ertuğrul Sağlam'ın yardımcı olma teklifini kabul edeceğini sanmıyorum. Hiddink'i getirmek de çok zor ama federasyon Hiddink'i getirirse Dünya Kupası'na gidememizin üzüntüsünü geleceğe büyük umutlarla bakarak kapatabiliriz. Hiddink kesinlikle dünya çapında teknik direktör denildiğinde ilk 3'te kendine yer bulabilecek bir isim. Haberin geneline gelirsek, Muhtar'ın bu haberine inanmıyorum.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
20.Ekim.2009, 19:12
Yabancı Hoca olacaksa Spalletti olmasını isterim;
Türk Hoca olarak ise Yılmaz Vural :) :D
Fernando Gago
20.Ekim.2009, 21:57
Ertuğrul Sağlam yardımcılığı kabul etmez ..
Sekopej
20.Ekim.2009, 23:00
Şu anda milli takımı yönetmek istemeyen hoca yoktur herhalde ülkemizde. Ertuğrul Sağlam'ın Bursaspor'u yarı yolda bırakmam, sözleşmemizde milli takımın başına geçme durumunda bir tazminat maddesi yok ama sezon sonu gerçekleşmek kaydıyla gibi bir açıklamasını televizyonda altyazı olarak okumuştum.
Zaten 1 senelik dönemde milli takımın resmi maçı yok, Ertuğrul Sağlam düşünülürse sezon sonuna kadar 2 tarafı da götürebilir. Getirilebilecek dünya çapında bir hocanın yanında yardımcılığı da kabul eder diye düşünüyorum. Tabi şu anda görülen yardımcılar gibi değil, gelecek isim Türkiye'yi tanımadığından çok fazla yetki verilerek. Sağlam'ın kendisini kanıtlamaya artık ihtiyacı yok ama gelecek yabancının 2 sene sonra ayrılmasıyla, daha güçlü şekilde milli takımı yönetmeye devam edebilir.
Şu anda Mustafa Denizli ve Şenol Güneş haricinde gelecek hoca kim olursa olsun baskı altında olacaktır. Ersun Yanal da buna dahil ki bu baskıya dayanamayıp ayrılmış olmasına rağmen. Bu nedenle gelecek hova yerli olacaksa çok iyi bir ekiple gelmeli, en azından sadece işine konsantre olmasını sağlayacak isimler olmalı çevresinde.
Rıdvan Dilmen tam yetkiyle getirilirse senelerdir takım çalıştırmadığı için sıkıntıya düşebilir, gelecek hocanın yanında ve 21 Yaş Altı takımın başında görevli olarak görmek isterim.
Sonuç olarak gelecek hoca yerli de olsa yabancı da olsa, baskıyı kaldırabilen, alınacak bir kötü sonuçta oluşacak kriz ortamını idare edebilen ve futbolumuza bir yapı, bir sistem bir ekol oluşturabilecek bir isim olsun isterim. Bu Ertuğrul Sağlam'sa Ertuğrul Sağlam olsun, Hiddink'se Hiddink olsun.:)
GeNç KaRTaL
20.Ekim.2009, 23:08
Benimde en çok istediğim isim Hiddink.İnşallah getirilir.Hiddink'in yanında Ertuğrul Sağlam fikride baya aklıma yattı.Hiddink en az 2 sene görev yapar ve bu arada Ertuğrul Sağlam'da milli takım tecrübesini artırır.Tabii genel tecrübesinide.Böylece Hiddink bıraktığı zaman takımın başına kim geçecek diye düşünmemizede gerek kalmaz.Bu fikir bence uygulanacak en mükkemmel yoldur.
Maksic
20.Ekim.2009, 23:31
Hiddink ve Rıdvan Dilmen ikilisi iyi iş yapar..
ThersoN
21.Ekim.2009, 00:14
Asparagaz söylemler bunlar
TR.CaPTaiN
21.Ekim.2009, 00:18
Hollanda basını, Guus Hiddink'in, Türk milli takımının başına geçmesi için yapılan astronomik teklifi reddettiğini bildirdi.
Cnnturk.com'da yer alan habere göre, Fatih Terim'in görevi bırakacağı andan itibaren ismi Türk milli takımı için geçmeye başlayan Hiddink, TFF'nin astronomik teklifini reddetti.
Hollanda'nın önde gelen futbol dergisi Voetbol International, halen Rus milli takımının başında bulunan Hiddink'in yıllık sekiz milyon euroluk teklifi kabul etmediğini bildirdi.
Hollanda, Avustralya ve Güney Kore milli takımlarının eski çalıştırıcısı Hiddink TFF'nin teklifini kabul etseydi, dünyanın en çok kazanan milli takım hocası olacaktı.
Hiddink yönetimindeki Rusya, 2010 Dünya Kupası finallerine gidebilmek için 14 ve 18 Kasım'da Slovenya ile baraj maçları oynayacak.
Maraton
footballer33
21.Ekim.2009, 00:25
Ertuğrul, Bursaspor'u bırakmaz, fakat Hiddink-Rıdvan ikilisi iyi olurdu, iş yapardı. Bence, başka yabancı hocalara yönelmeliler. Yerli olarak sadece Şenol Güneş var, onun da ne yapacağı tartışılır. Ben yabancıdan yanayım.
Memedov
21.Ekim.2009, 00:42
Hiddink olsun, bizim olsun.
Universal
21.Ekim.2009, 00:44
Hiddink'i çok istiyoruz ama; bu teknik adam yıllar önce Fenerbahçe'de daha bir sezonu tamamlayamadan gönderildi...
Şimdi o kişi bizim ülkemizi elinin tersi ile itiyor. Haklı mıdır? Haklıdır...
ersun hoca gelecek büyük ihtimalle yabancı olursa iyi olabilir
deniz.91
21.Ekim.2009, 01:11
Önümüzde vakit çok federeasyon iyi karar vermeli acele etmeden
TR.CaPTaiN
21.Ekim.2009, 19:29
"Hiçbir teknik adamla görüşmedik"
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Futbol takımı teknik direktörlüğü ile ilgili basında çıkan haberler üzerine bir açıklama daha yaptı. TFF'den yapılan acıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Türkiye Futbol Federasyonu olarak yapmış olduğumuz açıklamalara rağmen, Milli Takımımız ve teknik kadrosu ile ilgili değerli medyamız tarafından ısrarla spekülasyonların yapıldığı gözlemlenmektedir. Konu, haber vermekten çok bir "tahmin oyununa" dönüştürülmüş, kısa süre içinde onlarca teknik adamın ismi "Türkiye Futbol Federasyonu ile görüştü" haberlerine konu olmuştur.
Bugün yayınlanan bazı gazetelerimiz, Hollanda kaynaklı asılsız bir haberi sayfalarına taşımış, yapıldığı söylenen ama hiç gerçekleşmemiş bir görüşmede, verilmesi düşünülen ama asla gerçek olmayan bir bedel gündeme gelmiş, ayrıca kendisiyle hiç görüşülmemiş bu değerli teknik adamın, gerçekte hiç yapılmamış teklifi geri çevirdiği iddia edilmiştir.
Yurtdışı kaynakları da işin içine katarak inandırıcılık dozu arttırılmaya çalışılan bu tip haberlerin gerçekle uzaktan yakından en ufak bir ilişkisi yoktur.
Şu gerçekleri bir kez daha tekrarlamak isteriz ki, Türkiye Futbol Federasyonu bugüne kadar hiçbir teknik adamla tek bir görüşme dahi yapmamıştır. Milli Takımımız için ilk aşamadaki arayışımız; kişilerle değil, sistemle ilgilidir. Milli Takımlarımız ve futbolumuz için en doğru "teknik yönetim modelini" oluşturduktan sonra, bu modele en uygun teknik adam ve ekip için çalışmalar başlatılacaktır.
Tüm yayın organlarımızdan; kamuoyunu yanlış bilgilendirmek bir yana, Türkiye Futbol Federasyonu'nu ve futbolumuzu da zor duruma düşürebilecek bu tür mesnetsiz söylentilere son vermelerini önemle rica ediyoruz.
Türkiye Futbol Federasyonu, her konuda olduğu gibi, Milli Takımımız konusunda da attığı her önemli adımda, kamuoyunu en kısa sürede bilgilendirecektir."
DHA
TR.CaPTaiN
10.Kasım.2009, 16:24
Löw bitti mi?
Terim'im istifasından beri gündemden inmeyen "Milli Takım'ın hocası kim olacak?" sorusu yanıtını bulmak üzere mi? Ligtv.com.tr'ye ulaşan bilgiye göre TFF Yönetimi, Almanya Milli Takımı'nı çalıştıran Joachim Löw ile anlaşmaya vardı.
Alman çalıştırıcı ile görüşmelerin sürdüğü ve büyük ölçüde anlaşıldığı, resmi açıklamanın yakında yapılabileceği sızan haberler arasında.
Ancak önemle belirtelim ki güvenilir bir kaynaktan aldığımız bu bilgi, henüz resmi olarak doğrulanmış değil.
Ülkemizde daha önce Fenerbahçe ve Adanaspor'u da çalıştıran Löw, 2004'te Klinsmann'ın yardımcısı olarak göreve başladığı Almanya Milli Takımı'nda 2006 Dünya Kupası sonrası teknik direktörlüğe getirilmişti. Eğer Löw ile sözleşme imzalanırsa Ay Yıldızlı ekibimizin başına 2010 Dünya Kupası Finalleri'nden sonra geçebilecek.
Kicker başta olmak üzere Alman basınından bir çok önemli kaynak, genç çalıştırıcının daha önce Türk Milli Takımı'nın başına getirileceğini iddia etmişti.
Ligtv.com.tr
Nocna Mora
10.Kasım.2009, 17:05
Yabancı bi teknik adam gelsin kim olur farketmez :D
Maksic
10.Kasım.2009, 18:42
Löw niye Almanya gibi dünyanın sayılı milli takımlarından birisini çalıştırırken bizim vasatın biraz üstündeki milli takımımızı seçiyor açıkçası çok merak ediyorum..
El Barto
10.Kasım.2009, 18:44
Bizi Yılmaz Vural gibi başarıya aç, hırslı, yetenekli, bilgili bir teknik direktör paklar. :)
el.nino
10.Kasım.2009, 19:49
ben löw'ü o kadar beğendiğimi söyleyemem sayfanın başındaki gibi bir kadro olursa dünya şampiyonu bie oluruz derim.
GeNç KaRTaL
10.Kasım.2009, 20:01
Löw niye Almanya gibi dünyanın sayılı milli takımlarından birisini çalıştırırken bizim vasatın biraz üstündeki milli takımımızı seçiyor açıkçası çok merak ediyorum..
Eğer haber doğruysa ve Löw teklifi kabul ederse bu soruyu bende merak edeceğim.İsmini ilk duyduğumda gelme olasılığının çok düşük olduğunu düşünmüştüm.Löw nasıl olur? Bence iyi bir seçim olur.Klinsman'ın yardımcısı olmasına rağmen takımı o götürüyordu iddiaları vardı.Nitekim Klinsman'ın yerine onun getirilmesi ve Klinsmann'ın Almanya'nın en büyük kulübünde başarısız olması bu iddiayı doğrular nitelikte..
RaSenGan
10.Kasım.2009, 20:21
Löw açıklaması
Futbol Federasyonu, Milli Takım Teknik Direktörlüğü için Alman teknik adam Joachim Löw ile anlaşıldığı haberlerinin doğru olmadığını bildirdi. Federasyondan yapılan açıklamada, federasyon yönetiminin, Alman teknik direktör Joachim Löw ile anlaşmaya vardığı biçimindeki haberlere dikkat çekilerek, ''Futbol Federasyonu olarak Alman teknik adamla anlaşmak bir yana, herhangi bir görüşme bile gerçekleşmemiştir'' denildi.
Bu görevi yürütecek kişi konusunda ısrarlı bir biçimde spekülasyonların sürdüğü ifade edilen açıklamada, yeni teknik direktörün kim olacağı konusunda Futbol Federasyonu'nun, uygun zamanda ve nesnel olarak tüm kamuoyunu aydınlatacağı dile getirildi.
10.11.2009
Kaynak : AA
GeNç KaRTaL
19.Kasım.2009, 07:46
Guus Hiddink'in Rusya'sı dün elendi play-off larda.Bir gelişme olur mu acaba?
nerazzuri
19.Kasım.2009, 11:56
Şahsen sanmıyorum, Hidding'in kredisi 2014'den önce bitmez.
Del Piero_10
19.Kasım.2009, 13:10
Kovmazlar ama istifa eder mi bilinmez.
gerrrard
19.Kasım.2009, 13:22
Chelsea döneminde eğer Dünya Kupası'na katılamazsak istifa ederim Rusya'dan demişti.
TR.CaPTaiN
24.Kasım.2009, 14:34
Milli Takım'ın ikinci adamı belli!
Futbol Federasyonu'nun Milli Takımların başına ikinci adam olarak getirmeye karar verdiği isim belli oldu.Terim'in yerine getirilecek yabancı hocanın işini kolaylaştırmak ve altyapıyı teslim etmek için anlaşılan isim:
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlar'a Abdullah Avcı'yı ikinci adam olarak getirmeye karar verdi.
TFF Başkanı Mahmut Özgener, Süper Lig ekibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u dört sezondur çalıştıran Abdullah Avcı için İstanbul BŞB Başkanı Göksel Gümüşdağ ile görüştü.
Gümüşdağ'ın ikna edilmesinin ardından genç teknik adamla masaya oturuldu ve Abdullah Avcı da teklife "Evet" dedi.
Özgener, Fatih Terim'in yerine göreve getirecekleri yabancı teknik adamın işini kolaylaştırmak ve altyapıyı teslim etmek için Avcı'yı tercih ettiklerini söyledi.
2005 yılında 17 Yaş Altı Türk Milli Takımı'nı Avrupa Şampiyonu ve dünya dördüncüsü yapan Avcı, geçtiğimiz günlerde "Milli Takım'da göreve hazırım" demişti.
İnternethaber
TR.CaPTaiN
03.Aralık.2009, 16:56
http://img143.imageshack.us/img143/1010/r189055708325.jpg (http://img143.imageshack.us/i/r189055708325.jpg/)
Hiddink için sponsor aranıyor!
Fatih Terim'den boşalan milli takım teknik direktörlüğü için arayışını sürdüren Futbol Federasyonu'nun Guus Hiddink'e teklif götürdüğü ve pazarlıkların devam ettiği bildirilirken, bunun gerçekleşebilmesi için de sponsor arandığı belirtildi.Dünyaca ünlü teknik adamı Türkiye'ye getirebilmek için yoğun uğraş veren Federasyon, Rusya'da yıllık kazancı 10 milyon euroya yakın olan Hollandalı hocanın yüksek olan maliyetini düşürmeye çalışıyor, bu rakamı karşılamak için ise sponsor arıyor.
Mevcut sponsorlardan Mercedes, Nike, Turkcell, Ülker ve Türk Telekom gibi firmalarla görüşmeler yapacak olan Federasyon, anlaşma olursa Hiddink'in parasının büyük bir kısmını bu yolla karşılamış olacak.
Öte yandan Hiddink konusunda Rusya Futbol Federasyonu'ndan yetkililerle yaptığımız görnüşmelerde ise Hollandalı teknik adamın Rusya'da olmadığı ve kimse ile konuşmadığı bildirildi. Hiddink'e yakın bir yetkili, dünyaca ünlü teknik adamın sadece bazen kısa SMS'lere cevap verdiğini ve Rusya'ya da geri dönmek istemediğini söyledi.
Rus milli takımının başına önümüzdeki aylarda yeni bir hoca düşündüklerini ancak bu ismin netleşmediğini söyleyen yetkililer, Türkiye'nin A Milli takımın başına Hiddink'in getirilmek istendiğinden ise bilgi sahibi olmadıklarını belirttiler.
DHA/Sporx
TR.CaPTaiN
09.Aralık.2009, 20:00
Hiddink: "Türkiye beni onurlandırdı"
Türkiye Futbol Federasyonu'nun ilgilendiği Guus Hiddink, Türkiye hakkındaki kararını, Rusya Futbol Federasyonu Başkanlığı Seçimi'nden sonra verecek. Hiddink, kendisiyle ilgilenen milli takımlar olmasına rağmen şu anda Rusya'dan ayrılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.
63 yaşındaki Hollandalı teknik adam, dün akşam canlı olarak yayınlanan UEFA şampiyonlar Ligi maçlarında Hollanda televizyon kanallarından NOS'in stüdyo konuğu oldu. Yorumcu olarak katıldığı programda gelecek kariyeri konusunda da açıklamalar yapan ünlü Hollandalı teknik direktör, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) teklif aldığını bir kez daha doğrulayarak,"Türkiye Futbol Federasyonu'ndan aldığım teklif gerçekten beni onurlandırmıştır. Fakat daha önceki açıklamalarımda da söylediğim gibi, bu konuda henüz bir karar vermedim. Yeni yılın Ocak ayı sonunda Rusya Futbol Federasyonu Başkanlığı Seçimi olacak. Ben ancak o seçimden sonra bir karar verebilirim" diyerek şu anda kendisine yapılan teklifler konusunda bir karar almasının söz konusu olmadığını tekrarladı.
"Hayatımda hep açık sözlü ve dürüst oldum. Şu andaki Rusya Futbol Federasyonu Başkanı'na bir sözüm var. Şayet yeni seçimleri tekrar o kazanırsa, o zaman orada görevime devam edebilirim. Yeni mukavelem masanın üzerinde bekliyor" diyerek Rusya'da kalıp kalmayacağının seçimlere bağlı olduğunu söyledi.
Adı Güney Afrika, Arjantin ve Türk milli takımlarıyla anılan deneyimli teknik adam, play-off'ta Slovenya'ya elenmelerine çok üzüldüğünü belirterek, son günlerde futbolcuları hakkında çıkan 'Maç öncesi gece alemi yaptılar' dedikoduları konusunda "Bu iddialar dedikodudan başka bir şey değildir, bu söylentilere inanmıyorum. Benim futbolcularım böyle bir şey yapmazlar. Şu anda ispatlanmayan dedikodular konusunda futbolcularımı suçlamak büyük haksızlıktır" diyerek futbolcularına sahip çıktı.
DHA
GeNç KaRTaL
09.Aralık.2009, 20:13
İnşallah Rusya futbol federasyonunun başkanı değişir seçimlerde.:icon_biggrin: Hiddink'i Arjantin'in başında düşünemiyorum bu arada..:icon_smile:
KaPaLı
28.Aralık.2009, 18:14
İtalyan olacakmış teknik direktör ve bu hafta içinde imzalayabilirmiş. Trappattoni adı geçiyo.
BaGa TaRKaN
28.Aralık.2009, 18:19
İtalyan olacakmış teknik direktör ve bu hafta içinde imzalayabilirmiş. Trappattoni adı geçiyo.
Yok Daha Neler Artık:icon_evil: Türkiye 2.Bir Aragones Daha Kaldıramaz. 70 Küsür Yaşında Olan Dede Bir Teknik Direktör Bize Hiçbirşey Veremez. Aragonesi Gördük Onu Görüp Böyle Hata Yapacaklarını Sanmıyorum. Zaten Trappattoni Bıraktığı Her Ülkede Sorunlu Bir Şekilde Ayrılmıştır. Sanmıyorum Bunun Olacağını.
SAİT71
28.Aralık.2009, 18:30
Ne Trapattonisi ya Hiddink yada Luxemburgo Parreira olsa bari.. Ya Hiddink yada Brezilya ekolü lazım bize.. Bizdede Brezilyalılar gibi teknik oyuncular fazla..
GeNç KaRTaL
28.Aralık.2009, 20:25
Trapattoni ismi Schuster'den daha olur gibi geldi ama ne bileyim o da pek sıcak gelmedi..
GodfatheR
28.Aralık.2009, 20:50
İrlanda gibi sıradan bir takımı az kalsın Dünya Kupasına taşıyordu. Bence fena bi seçim olmaz Trapattoni.
tarikko
28.Aralık.2009, 20:57
Ligtv'de Haftanın Renkleri programında büyük ihtimalle Trapattoni gelecek deniliyor.Cem Şengül falan bilgileri almış.Hiddink'in gelme ihtimali yüzde 0'mış..
nerazzuri
29.Aralık.2009, 06:56
Kaliteli bir teknik adam fakat, olmaz. İrlanda'yı nasıl Dünya Kupasına götürmeye çalıştığını hepimiz biliyoruz, o defansif futbolla Yunanistan avrupa şampiyonu oldu. Yapmayın.
En kötü Türk teknik adam bile Trapattoni'den iyi seçimdir, inanın. En azından Türkiye'deki futbol atmosferini biliyor, beklentileri biliyor. Ligi tanıyor.
Gerets ve Daum'a olumlu bakabilirim yabancı teknik adam konusunda. Bunlar haricinde, üst düzey ( Hiddink,Van Gaal,Mourinho,Ferguson ) teknik adamlar tatmin edici olur.
Yabancı olacak diye başımıza 3.sınıf İspanyol getirirler adıda Manuel Sanchez olur.
E.Cartman
30.Aralık.2009, 23:14
Bize dinç bir adam lazım disiplinli ama oyuncularıyla arası iyi yani ne Aragones ne de Skibbe onların ortasında Fatih Terim gibi Hiddink gibi ayrıca bir misyonu ve günümüz futboluna uygun bir oyun stiline sahip en son olarakta adil bir hoca olacak :D:D
SAİT71
12.Ocak.2010, 14:52
Trapattoni imzalıyor iddiası!
http://www.sporx.com/images/1/119/6022_8151_sondakika001.jpg
Doğan Haber Ajansı'nın bugün öğlen saatlerinde üyelerine servis ettiği habere göre; Trapattoni, Türk Milli Takımı'nın başına geçmek için Cuma günü imza atacak...Milano şehrinde 1939'da doğan Trapattoni 1960 ve 70'lerde AC Milan forması ile başarılı bir futbolculuk kariyeri geçirdi. Aktif futbolu bırakınca 1974 yılında aynı takımda teknik direktörlük görevine başladı. Sırasıyla Juventus ve Inter Milan gibi İtalyan futbol liginin önemli takımlarını çalıştırdı.
2000 yılında istifa eden Dino Zoff'un yerine İtalya Milli Futbol Takımı'nın başına getirildi. Milli takım teknik direktörü olarak 2002 FIFA Dünya Kupası ve 2004 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası'na katıldı. Ancak iki turnuvada da İtalya beklenenden uzak bir performans gösterince 2004 yılında yerine Marcello Lippi getirildi.
25 yılı aşan teknik direktörlük döneminde 9 kez lig Şampiyonluğu, 1 Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, 1 Kupa Galipleri Kupası Şampiyonluğu, 3 UEFA Kupası, UEFA Süper Kupa Şampiyonluğu ve iki kez de İtalya Kupası şampiyonluğu kazandı. Bayern Münih'le Bundesliga Şampiyonluğu yaşayarak bu ülkede takımını şampiyon yapan ilk yabancı teknik adam oldu.
Başarıları...
AC MILAN
Coppa Italia:
İkincilik: 1974–75
JUVENTUS
Serie A: 1977, 1978, 1981, 1982, 1984, 1986
İkincilik: 1980, 1983, 1992, 1994
Coppa Italia: 1979, 1983
İkincilik: 1992
UEFA Şampiyonlar Ligi: 1985
İkincilik: 1983
Kupa Galipleri Kupası: 1984
UEFA Kupası : 1977, 1993
UEFA Süper Kupası: 1984
Kıtalararası Kupa: 1985
INTER MILAN
Serie A : 1988–89
UEFA Kupası: 1990–91
FC BAYERN MUNIH
Bundesliga: 1996–97
İkincilik: 1997–98
Almanya Kupası: 1997–98
AC FIORENTINA
Coppa Italia
İkincilik: 1998–99
SL BENFICA
SuperLiga: 2004–05
TAÇA DE PORTUGAL
İkincilik: 2004–05.
FC RED BULL SALZBURG
T-Mobile Bundesliga: 2006–07
Kaynak : DHA
GeNç KaRTaL
12.Ocak.2010, 20:31
Trapattoni'yi yalanladı TFF.
yunusgs
12.Ocak.2010, 20:42
Bu gidişle kimse gelemeyecek.
RaSenGan
12.Ocak.2010, 21:04
Yılmaz Vural gelecek :p
Bordo61Mavi
12.Ocak.2010, 21:38
Kesinlikle Yilmaz Vural diyorum
GodfatheR
12.Ocak.2010, 23:35
Umarım Yılmaz Vural.
scar face
12.Ocak.2010, 23:46
Emekliyim ama milli takım için back the future yapabilirim :p
BeeTLeJuiCe
12.Ocak.2010, 23:48
Çok pis gaza geldi Yılmaz Vural, vallahi bu gazla Milli Takımada gelirse, daha bi gaz olur, en sonunda nirvanaya ulaşırız :)
GodfatheR
12.Ocak.2010, 23:50
Sıra bende kardeşim bu görev bana verilmezse çok kırılırım dio Yılmaz Vural :D
BeeTLeJuiCe
12.Ocak.2010, 23:54
Yılmaz Vuraldan sonra bir turda ben binicem :)
Alicanfmfan
13.Ocak.2010, 00:00
O kadar ağladı , başa geçmezse susmayacak gibi duruyor.
Crocodile1963
13.Ocak.2010, 00:07
Yılmaz Vural gelecek :p
Dertler bitecek :icon_biggrin::icon_biggrin:
Trabzonspor
13.Ocak.2010, 00:50
de gedin len ne Yılmaz Vuralı simdi bişe derim Hiç sevmediğim Terim kalsaydı o zaman
SAİT71
13.Ocak.2010, 05:31
Benim geçmem lazım. Gaziantepi UEFA'ya götürdüm. Türkiye'yide DK'na götürürdüm bi şans versinler bana :D
KaPaLı
13.Ocak.2010, 09:51
Yılmaz Vural'ı niye beğenmiyosunuzki ? Tamam seyyah gibi ordan oraya geçmiştir. Ama her gittiği takımda iyi futbol oynatmıyomu bu adam. Bana çok sempatik geliyo, tam bizim aradığımız tarzda psikopat :D
KanaKe
13.Ocak.2010, 11:19
Yilmaz Vural'a kadar o koltuga getirilebilecek birsürü yerli teknik direktör var :) Yilmaz Vural'i getirmezler, bence en dogrusunu yapmis olurlar :)
SAİT71
13.Ocak.2010, 11:25
Yılmaz vural gelmemeli. Ben sonuna kadar karşıyım o adama. Artık kesin sonuca ulaştıracak kişileri tercih etmeliyiz. Yabancı olmalı. Yabancı hayranlığından değil son bir kaç yıldaki Türk teknik adamla elde ettiğimiz sonuçlara göre konuşuyorum. Yunanistan gibi çok üst düzey bir kadro olmamasına rağmen her maçı 1-0 2-0 da olsa alabilecek disiplini sağlayacak yabancı birisi olmalı. Neticeye heleki malta gibi takımlara karşı kolay ulaştırabilecek birisi olmalı. Yılmaz Vural'ı getirirler 2 maç iyi gider ondan sonra tepe taklak olur onada yazık olur...
Yılmaz Vural büyük oyuncularla başa çıkamaz.
İş sadece teknik taktik bilgisiyle olmuyor. Vizyonda şart.
eXcitinG
13.Ocak.2010, 11:31
YıLmaz VuraL taLibim, taLibim diye diye adamı zorLa MiLLi takım hocası adayLarı içine aLdık. YıLmaz VuraL`a kaLmadı bu MiLLi takım. YıLmaz VuraL`a kaLacaktıysa Terim gönderiLmeseydi.
TFF Terim`in istifasını bizi büyük hedefLere taşıyacak birisini getireceğini düşündüğü için kabuL etti. YıLmaz VuraL Türkiye MiLLi takımını FinaLLere götürecek, Dünya kupasında yarı finaL, finaL oynatabiLecek bir hoca değiL. GeLecek adamın bu başarıLarı getirebiLecek kapasitede bir isim oLması gerekiyor.
YıLmaz VuraL anca bundan 10 yıL önce ki MiLLi takımı çaLıştırabiLir. Şimdi ki MiLLi takım ona 10 gömLek fazLa.
ForsakeN
13.Ocak.2010, 12:33
Yılmaz Vural'ı getirmez başa TFF. Ya yabancı hoca gelir ya da Türk olarak Ertuğrul Sağlam,Rıdvan Dilmen gibi her kesimden destek görecek birini getirirler .
Yoksa Yılmaz Vural gelirse çok fazla eleştiri alırlar.Bunu göze alacaklarını sanmıyorum
Trabzonspor
13.Ocak.2010, 14:03
Yahu adam ne yapmış bir sürü takımın başına geçti ordan oraya koştu ben yıllardır sadece bu yıl Kasımpaşada biraz başarılı gördüm onu diğer tüm takımlar düştü.
Gelecekse sağlam karakterli bir adam gelmeli.Bence Trapattoni süper olur.mesela.
Her ben talibim diyene verceklerse ohhoooo o zaman bende talibim.
yaman76hakanFB
13.Ocak.2010, 14:33
Yani bu seçim böyle yapılmaz ki..Federasyon'un amacı ne? Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmak mı? Yoksa mevcut yıldızların egosunu iyi yönlendirebilecek ve birçok yıldızı bir amaç etrafında buluşturabilecek bir hoca mı? Kimi hocalar gençleri bulup çıkarır;kimileri yıldızlarla iyi geçinir? Kimileri savunmayı öne çıkartır;kimileri hücum futbolu oynatır?
Türk futbolu hangi ekolü benimseyecek,oyuncu potansiyelimiz hangi tarza daha uygun..Bunları inceden inceye değerlendirmeden kuşa niyet çekercesine hoca mı seçilir? Olur şey değil..
Flawless Victory
13.Ocak.2010, 16:07
En başından beri Hiddink'in olması gerektiğini savundum. Türk futbolunda gerileme var, onun için Türk teknik adama bu aralar karşıyım. Hiddink ile çok başarılı oluruz. Ama Rusya'dan ayrılmayacak gibi duruyor. O olmazsa tecrübeli bir teknik adamın gelmesi gerekiyor. İtalyan teknik adamlar çok isabetli olur. Biraz savunma yapmamız gerek artık. Zaten eskisi kadar hücum hattında iyi değiliz.
BaGa TaRKaN
15.Ocak.2010, 01:45
Valla İbre İyice Trapottoniye Doğru Kayıyor Umarım Olmaz İnşallah.
nerazzuri
15.Ocak.2010, 13:28
Bugün imzalayacak söylentileri var Trapattoni'nin. 4 Milyon € gibi yüksek bir rakam konuşuluyor.
KaPaLı
15.Ocak.2010, 13:33
Araştırmacı gazeteci ben 28.12.2009'da söylemiştim Trapattoni olacağını :cool: İlk biz yazdık Fotospor - Fotomaç'a bırakmadık ilk söyledik.
İşte kanıtımız
SAİT71
15.Ocak.2010, 13:38
4 milyon euro aldığına göre iyi birşeyler yapacaktır.
nerazzuri
15.Ocak.2010, 14:16
7 Şubat'ta açıklayacak!
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, bugün gerçekleştirilen 2010-14 sezonları TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig medya hakları ihaleleri toplantısının ardından basın mensuplarını sorularını yanıtladı.
Özgener açıklamasında, A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörünün henüz belli olmadığını ama 7 Şubat tarihinde Polonya'nın Varşova kentinde yapılacak EURO 2012 Grup Elemeleri kura çekimine yeni teknik direktör ile gitmeyi amaçladıklarını söyledi.
14.01.2010
nerazzuri
20.Ocak.2010, 13:16
Sanırım Guus Hiddink için bir kez daha girişimlere başlanmış.
Zico söylentileri'de var.
KanaKe
20.Ocak.2010, 16:06
Zico gelse fena olmaz.
GeNç KaRTaL
20.Ocak.2010, 16:37
Zico'nun milli takım kariyeride var Japonya ile ama çok başarılı değildi sanırım.Fenerbahçe'ye Avrupa'da oynattığı güzel oyunu hatırlayınca olabilir gibi geliyor ama milli takımımızda da aynı düzeni sağlayabilir mi o konuda pek emin değilim.Hiddink olursa harika olur fikrim halen devam ediyor.Hayırlısı olsun diyelim..
scar face
22.Ocak.2010, 00:32
Zico süper olur
ozaniel
22.Ocak.2010, 02:19
Zico oyuncularını vitrin maçlarına çok iyi motive edebilen birisi. Kesinlikle Türkiye için iyi bir tercih olur.
RaSenGan
22.Ocak.2010, 02:23
Hiç yoktan iyidir şu zamanda.Takım kaç aydır boşta.
Sekopej
22.Ocak.2010, 15:12
Lig gibi uzun bir maraton değil, yanında iyi bir yardımcı olursa, milli takımda hedef maçları kazanır, yararlı olur, illa ki yabancı isteniyorsa, ülkemizi de tanıdığından olabilir.
eXcitinG
25.Ocak.2010, 18:22
Zico ya da Hiddink geLicek bence.
Ama Zico oLur büyük ihtimaL.
SAİT71
25.Ocak.2010, 19:16
Trapattoni'den ağır istekler!
http://www.ajansspor.com/resim/GiovanniTrapattoni_baspoz.jpg
Trapattoni'nin, Türk Milli takımının başına geçmek için çok ağır şartlar öne sürdüğü belirtildi.. İşte 5 yıldızlı otelden limuzine kadar dev liste..
Milli takımın başına gelmesi konusunda teklif götürülen ve önce teklifi yalanlayan Trapattoni'nin, yakın dostu olan ve iş ilişkisinde bulunduğu İsviçreli menajerlik firmasına şartların hazırlanması ve Türkiye Futbol Federasyonu'na sunulması ile görüşülmesi konusunda yetki verdiği öğrenildi.
İsviçreli menajerlik firması da Türkiye Futbol Federasyonu ile randevu almak ve şartları iletmek üzere İsviçre'de yaşayan bir bayan Türk avukata yetki vermeye hazırlanıyor.
İsviçreli menajerlik firması Trapattoni'nin şartlarını içeren maddeleri şu anda Türkiye'de bulunan bayan avukata iletti. Trapattoni, Türk Milli takımının başına geçmesi durumunda yıllık 3.2 milyon Euro kendisine, 800 bin Euro da 3 yabancı yardımcısına istedi. Tecrübeli hoca ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'ndan, milli takımın başında olduğu sürece 5 yıldızlı bir otelde konaklama, limuzin araba, deplasmanlara gidişlerde özel uçak, limitsiz kredi kartı harcaması, istediği an İtalya'ya gitmek için 1. sınıf uçak bileti ve İsviçreli menajerlik firmasına ödenecek olan yüzde 10 komisyon şartı koştu.
Suicider
25.Ocak.2010, 19:19
bişey sölerdim şu adama şimdi ama neyse gerek yok :/
Addolorato
25.Ocak.2010, 19:22
İsteklere bak süper :D
KaF KeF
25.Ocak.2010, 19:23
resmen tatile geliyor..
SAİT71
25.Ocak.2010, 19:24
Sınırsız kredi kartını ne yapacak acaba? alacağı ücreti galiba torunlarına fon yapacak.
El Barto
25.Ocak.2010, 19:26
Yeni teknik adam Kripton'dan yola çıkmış. Yardımcılığına da Tolunay Kafkas getiriliyormuş. :D
Homer J.S
25.Ocak.2010, 22:46
Ben geliyim..
Bi mikrodalga bi tv iki koltuk bi de şahin..
nerazzuri
25.Ocak.2010, 23:02
Bu nasıl habercilik? dedirten türden bir haber.
7 Şubat günü açıklanacak yeni patron.
El Barto
25.Ocak.2010, 23:04
Şöyle bir teori var ortalıkta.
Murat Aksu Beşiktaş'a başkan olacak, Mustafa Denizli istifa edecek, federasyon Mustafa Denizli'yi Milli Takıma getirecek.
E.Cartman
25.Ocak.2010, 23:10
Bu haber gerçekse Trapattoni'ye bişey derim ama banlanırım diye söylemiyorum:D bence Zico'nun gelmesi uygundur hem ülkemizi biliyor hem Fenere'e Avrupa'da oynattığı futbolu da biliyoruz hem maliyeti de Hiddink ve Trapattoni'ye göre daha ucuz...
ForCimbom
25.Ocak.2010, 23:13
haldun üstünel olsaydı bahçelievler huzurevi'ne ikna olurdu yemin ediyorum... ne bu ya...
nerazzuri
25.Ocak.2010, 23:13
Açıkcası bende Zico'yu istiyorum. Umarım olur.
scar face
26.Ocak.2010, 01:13
Bana bi kalıp ezine verin bi de mısır patlatma makinesi milli takımı uçurayım :D
KanaKe
26.Ocak.2010, 01:19
Şöyle bir teori var ortalıkta.
Murat Aksu Beşiktaş'a başkan olacak, Mustafa Denizli istifa edecek, federasyon Mustafa Denizli'yi Milli Takıma getirecek.
Denizli gelecekse Terim kalsaydi daha iyiydi :) Denizli'nin futbol anlayisi bizim milli takima uymaz.
eXcitinG
26.Ocak.2010, 13:31
Hatta o teori şöyLe devam ediyor. Tam oLarak yazacak oLursak;
Murat Aksu başkan oLacak, iLk iş oLarak Mustafa DenizLi iLe yoLLarı ayıracak, yerine Fatih Terim geLicek, DenizLi Türk MiLLi Takımının başına geçicek.
uAburak89
02.Şubat.2010, 21:44
Türkiye A Milli Futbol Takımının teknik direktörü büyük ölçüde belli oldu!...
Türk futbol kamuoyu tarafından haftalardır merakla beklenen "Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Kim Olacak?" sorusu büyük ölçüde çözüldü..
GUUS HIDDINK!!!
MARATON.COM.TR'nin kendi kaynaklarından aldığı istihbarata göre Hollandalı teknik adam ve Türkiye Futbol Federasyonu büyük ölçüde anlaştı ve önümüzdeki günlerde tecrübeli isim Türkiye'ye gelecek.
OĞUZ ÇETİN!..
Gelecek teknik direktörün yanı sıra yanındaki yardımcının kim olacağı da en çok tartışılan konulardan biriydi. Tartışmalara son noktayı Guus Hiddink koydu ve Oğuz Çetin'i yardımcısı olarak istediğini belirtti. Guus Hiddink'in Fenerbahçe'yi çalıştırdığı dönemde takım kaptanı Oğuz Çetin'di.
Addolorato
02.Şubat.2010, 21:49
Guus Hiddink gelirse süper olur..
GeNç KaRTaL
02.Şubat.2010, 21:50
En çok istediğim isim.İnşallah yalan haber değildir.
Bordo61Mavi
02.Şubat.2010, 22:53
Ayin 7 sine kadar aciklicaktilar hatta o gunusu aciklicaklar o gunude Turkiyeye geliyorum :D
Sekopej
02.Şubat.2010, 23:00
Hiddink gönderilirken özel hayatına çok takılmıştı, Fatih Terim'in aylık 100 milyar maaşının meclise taşındığı ülkemizde neredeyse 6-7 katı maaş alacak Hiddink'in, üstelik yılın çoğunda ülkemizde olmayıp, milli maçlardan önce gelip gitmesinin çok tartışılacağını düşünüyorum.
Tabi gelir gelmez başlamaz bu tartışmalar, başarısız sonuçlar aldığında basınımıza malzeme çıkar. Türk ekolü oluşturacak ve altyapılarla beraber Türk futbolunu yeniden yapılandıracak birisi olsun isterdim, Hiddink o anı başarılı kılmak için çalışacaktır muhtemelen, artık çok uzadı, açıklasalar da, Yılmaz Vural da olsa bu açıklanan isim rahatlasak.:D
RaSenGan
02.Şubat.2010, 23:02
Hiddink olmasın Yılmaz Vural olsun ya :)
ForsakeN
02.Şubat.2010, 23:59
Yardımcısı Rıdvan Dilmen olsa keşke.
Geldi de yardımcısı kaldı :D
Cengo
03.Şubat.2010, 00:12
Yalanlandı maalesef.
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=9069
"Hiddink ile görüşüldüğü ve anlaşıldığı haberi gerçeği yansıtmamaktadır"
RaSenGan
03.Şubat.2010, 00:20
Yılmaz Vural hiç yalanlanmadı nedense.:0:
TR.CaPTaiN
03.Şubat.2010, 16:59
Aylardır ismi Türk Milli Takımı ile anılan Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink, teknik direktörlük kariyerine devam edeceğini, ancak Rusya Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimi arzu ettiği gibi bitmemesi dolayısıyla bunun bir başka ülke olabileceği mesajını verdi.
Gelecekteki kariyeri konusunda bir karar verebilmek için her defasında yaptığı açıklamasında, dün yapılan Rusya Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerinin sonucunu beklediğini söyleyen Hiddink'in, sandıktan beklediği isim çıkmayınca Rusya macerasının sonuna geldiği öğrenildi.
FURSENKO İLE ÇALIŞAMAM
Yapılan seçim sonrasında Rusya Futbol Federasyonu Başkanlığı'na seçilen Sergei Fursenko ile birlikte çalışmamasına kesin gözüyle bakılan Hiddink'in rotayı yeniden Türkiye'ye çevirdiği yorumları yapılmaya başlandı.
DE TELEGRAAF'A KONUŞTU
Bugün Hollanda'nın en yüksek tirajlı gazetesi olan 'De Telegraaf'a bir açıklama yapan Hiddink, "Teknik direktörlük kariyerime başarıyla nokta koymak isterim. Fakat bu henüz olmadı. Bunun için şimdi devam kararı aldım. Başarıyı yakalayabileceğim bir ülkenin Milli Takımı'nı çalıştırmayı çok istiyorum" diyerek bir anlamda yeni bir maceraya atılacağının sinyallerini verdi.
15 TEMMUZ'DA BİTİYOR
Guus Hiddink'in Rusya Futbol Federasyonu ile olan mukavelesi 15 Temmuz tarihinde sona eriyor. Hollandalı teknik adamın erken ayrılması halinde sözleşme imzalayacağı kulüp takımı ya da ülke federasyonu, Rusya Futbol Federasyonu'na tazminat ödemek zorunda.
DHA
sakary Ali
04.Şubat.2010, 19:23
bence teknik direktörle anlaşıldı kura çekiminin olduğu gün açıklanacak
Ricardinho
04.Şubat.2010, 23:57
Yılmaz vural var gül gibi onun üstene adam arıyorlar
ForCimbom
05.Şubat.2010, 00:51
ciddi ciddi(öyle mi hakikaten acaba?) yılmaz vural ı nasıl isteyebiliyorsunuz anlamıyorum ya...
nerazzuri
05.Şubat.2010, 00:51
ciddi ciddi(öyle mi hakikaten acaba?) yılmaz vural ı nasıl isteyebiliyorsunuz anlamıyorum ya...
Sen neden istemiyorsun peki?
ForCimbom
05.Şubat.2010, 01:23
Sen neden istemiyorsun peki?
ciddi ciddi bu soruyu da soruyorsunuz demek ... ne bileyim ben daha mantıklı şeyler bekleyerek fazla iyimser davranıyormuşum sanırım...
bu adam hakkında yazılacak çok şey yok o yüzden fazla bir şey de yazamam ..
ama size benden bi kıyak yılmaz vural compilation...
http://www.youtube.com/watch?v=y_kQdSJC_Lo
http://www.youtube.com/watch?v=lfz8ozyNf3k
böylesi bir iş ahlakına/ahlaka sahip bir adam ve milli takım.. bu iki kavramı bir arada kullanma gafleti sanırım içinde bulunduğumuz ve başımıza gelen tüm olumsuzlukları adaletli kılıyor...
nerazzuri
05.Şubat.2010, 01:39
ciddi ciddi bu soruyu da soruyorsunuz demek ... ne bileyim ben daha mantıklı şeyler bekleyerek fazla iyimser davranıyormuşum sanırım...
bu adam hakkında yazılacak çok şey yok o yüzden fazla bir şey de yazamam ..
ama size benden bi kıyak yılmaz vural compilation...
http://www.youtube.com/watch?v=y_kQdSJC_Lo
http://www.youtube.com/watch?v=lfz8ozyNf3k
böylesi bir iş ahlakına/ahlaka sahip bir adam ve milli takım.. bu iki kavramı bir arada kullanma gafleti sanırım içinde bulunduğumuz ve başımıza gelen tüm olumsuzlukları adaletli kılıyor...
Videoları izleyemedim.
Aradığımız kriter nedir? Yılmaz Vural gayet aklı başında, düne kadar pro lisans sahibi olan tek teknik adam Yılmaz Vuraldı.
Buyrun, en yakın örnek Kasımpaşa,ne halden ne hale geldi.
Milli takıma tonla oyuncu yetiştirmiş bu adam, neyi eksik 70 yaşındaki elin italyan trapattonisinden. Kimde var bu iş hırsı, yılmamazlık, yüzsüzlük.(iyi yönde)
En başka Türk halkının sahip çıkması gerekiyor,istemesi gerekiyor.
Ama sen dersen ki 70 yaşındaki Trapattoni'ye 5 m € saçarım, Benim köylü Yılmaz Vuralım gezsin şehir şehir küme düşecek takımları kurtarsın. Hey gidi hey, yazık.
Varonil
05.Şubat.2010, 01:44
Yerli hocanın avantaj olduğunu düşünmekteyim.Ama Milli Takımımızın artık belirli bir sisteme ve anlayışa ihtiyacı olduğunu düşünerek vizyon sahibi bir yabancı hocanın gelmesi iyi olacaktır.
ForCimbom
05.Şubat.2010, 12:07
Videoları izleyemedim.
Aradığımız kriter nedir? Yılmaz Vural gayet aklı başında, düne kadar pro lisans sahibi olan tek teknik adam Yılmaz Vuraldı.
Buyrun, en yakın örnek Kasımpaşa,ne halden ne hale geldi.
Milli takıma tonla oyuncu yetiştirmiş bu adam, neyi eksik 70 yaşındaki elin italyan trapattonisinden. Kimde var bu iş hırsı, yılmamazlık, yüzsüzlük.(iyi yönde)
En başka Türk halkının sahip çıkması gerekiyor,istemesi gerekiyor.
Ama sen dersen ki 70 yaşındaki Trapattoni'ye 5 m € saçarım, Benim köylü Yılmaz Vuralım gezsin şehir şehir küme düşecek takımları kurtarsın. Hey gidi hey, yazık.
trapattoni istediğim yok benim.
ama gelse yılmaz vural dan potansiyel olarak daha faydalı olacağı da kesin olur.
video ları izlememişsin, izleseydin keşke... adam kendi futbolcusunu dövüyor tekmeliyor. hatta bazılarınca çok fena küfür ettiği(oyuncularına) belirtiliyor - ki döven adam küfür de eder-.
birincisi böylesi bir iş ahlakına sahip bu kişi.
ikincisi de; bize lazım olan hırs-motivasyon falan değil.(kaldı ki yılmaz vural bunların hiçbirisini milli takıma yansıtamaz yani o tavırlarıyla) en yakın örnek fatih terim. fatih terim'deki karizma- hırs yılmaz vural'da var mı? yok. peki fatih terim milli takıma(son döneminde) ne yaptı? avrupa şampiyonasında yarı final, o da kör-topal, müthiş bir şans ile. ama o gruptan dünya kupası'na gidemedik mesela. niye? çünkü bir sistemimiz bir felsfemiz yoktu. formda bir oyuncu mu var ligde? al koy takıma. nerde oynuyorsa hangi mevkide olursa olsun. koy işte. sonra darılırlar klüpler. vs. vs.. maalesef türk hocaların kaderi biraz böyle çiziliyor. fatih terim gibi bir karizmaya sahip bir adam bile bu uygulamayı yapmak durumunda kalabiliyor, yılmaz vural nasıl kalmasın?
bana kalırsa guus hiddink 'in gelmesi de çok doğru olmaz. çünkü bizim asıl ihtiyacımız büyük bir sistem devrimi, oyuncu devrimi... guus hiddink elindekilerle çok iyi taktik anlayışı uygulayıp başarılı olan bir isim. illa başarılı olacaktır. ama rijkaard tarzında (hatta daha sert- baskın, medyaya federasyona karşı durabilecek, istediğini yapabilecek/yaptırtabilecek) radikal bir şekilde sistem uygulayabilecek, uzun vadede bir hoca gerekiyor. ama kariyeri sağlam olmalı ki oyuncular da saygı duysun.
türk hoca maalesef günümüz şartlarında çok zor. fatih terim bence en iyi adaydı milli takım için ama o da işte harcandı...
edit: alttan üste 2. paragrafta bahsettiğim isim louis van gaal tarzı bir adam olabilir. mükemmel olur, türk futbol tarihi değişebilir....
sakary Ali
05.Şubat.2010, 12:35
Fatih Terim'den daha ahlaklı olduğunu düşünüyorum.
Xsnoopkarl
05.Şubat.2010, 13:31
hiddink 8 milyon euro kazanıyomuş dün haberlerde gördüm ingiliz gazeteler hiddink'in rusya ile sözleşmesi bittiğinde türkiye ile anlaşma ihtimalinin yüksek olduğunu yazmışlar ve bu ücreti bizde ödemeye hazırmışız.yahu tamam hiddink dünya klasında bi çalıştırıcı ama bu para etmez kimse bu kadar parayı hak etmez teknik direktörlük yaparak.kaldı ki hiddink'in rusyası da gidemedi dünya kupasına başarı garantisi de yok demek ki bu işlerde.hoca yerli olmalı diyorum
KanaKe
05.Şubat.2010, 15:38
Yilmaz hocaya kadar o milli takimin basina gececek daha kaliteli yerli antrenörler var en basta Ertugrul Saglam,Ersun Yanal,Tolunay Kafkas gibi isimler var...
Varonil
05.Şubat.2010, 16:02
Ertuğrul Sağlam ve Tolunay Kafkas çok iyi nitelikte antrenörler.Ama yurt içinde kendilerini ispatlamaları gerek diye düşünüyorum.Ersun Yanal olabilir aslında ama daha önceden çalışmış ve bu şansını kullanamamış olması ile Milli Takımın başına geçmesi zor gözüküyor.
Xsnoopkarl
05.Şubat.2010, 19:14
ersun hocaya izin verilseydi şansını iyi değerlendirebilirdi çok erken görevden alındı bence güzel futbol oynuyodu milli takım onun zamanında
ben hala yılmaz vuralda bir sakınca göremiyorum:)
El Barto
07.Şubat.2010, 14:31
Kura çekiminin ardından Yılmaz Vural'dan bu gruptan birinci çıkartırım takımı demeci bekliyoruz. :D
barahir
07.Şubat.2010, 14:33
Yılmaz Vural olsun, yardımcısı da Rıdvan ile İBB'nin hocası olsun .)
BaGa TaRKaN
07.Şubat.2010, 14:38
Ntvspor'da Kura Çekimi Sırasında Dikkatinizi Çekmiştir Umarım. Guus Hiddink Üzerine Net Konuşmalar Yaptılar. Mert Aydın Bir Ara Trapottini Diyerek Espri Anlamında Birşey Söyledi. Büyük İhtimalle Yeni Teknik Direktörümüz Hiddink veya Trapottoni Olacak. Hayırlı Olsun Herkese
barahir
07.Şubat.2010, 14:44
Hiddink Haziran ayına kadar Rusyayı bırakmayacakmış.. Hazirana kadar özel maçlarda takımı kim belirleyecek, kim hazırlayacak?
BaGa TaRKaN
07.Şubat.2010, 14:48
Versinler Bana Ben Götüreyim İşte Takımı Avrupa Kupasına:D:D Ben Bile Bu Takımı Götürürüm Valla Götüremeyenler Utansın:p
Suicider
09.Şubat.2010, 01:26
''Yeni hoca Hiddink"
Milli Takımın yeni teknik direktörünün kim olacağı sorusu gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Bu konudaki sıcak gelişme ise Faik Çetiner'in sunduğu 'Bizim Stadyum' programında yaşandı. Programda flaş gelişme olarak duyurulan bilgiye göre TFF Yönetimi ünlü Hollandalı teknik adam Guus Hiddink ile kesin olarak anlaştı. Hiddink'in yardımcılığını ise Oğuz Çetin'in yapacağı iddiası ortaya atıldı.
Bir dönem Fenerbahçe'yi de çalıştıran Hiddink, Oğuz Çetin'in de o dönem teknik direktörlüğünü yapmıştı.
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener de Milli Takımımızın başına dünyaca ünlü bir teknik adamın getirileceğini söyleyerek bir nevi Hiddink'i işaret etmişti.
Sporx
SAİT71
09.Şubat.2010, 11:14
http://u.goal.com/52300/52328_news.jpg
Milli takımın başına, Manchester City eski teknik direktörünün geleceği konuşuluyor.
İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Daily Mail'da çıkan haberde, Manchester City eski teknik direktörü Mark Hughes'un, Türkiye Milli Takımı'nın başına geçeceği iddia edildi.
Yaklaşık iki ay önce İngiliz ekibinden kovulan Hughes, 2004 senesinde Galler ile yakaladığı başarılarla ismini duyurmuştu.
Haberin içeriğinde; Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Dünya Kupası'na katılmayı başaramayan Fatih Terim'in istifa etmesinin ardından birçok isimle görüştüğünden ve hatta Guus Hiddink isminin ön plana çıktığından bahsedildi.
Ancak Hollandalı teknik adamın Rusya Milli Takımı'nı önümüzdeki yaza kadar bırakmak istememesi üzerine TFF'nin, Hughes'un menajeri ile temasa geçtiğine yer verildi.
El Barto
09.Şubat.2010, 11:19
Kasımpaşa teknik direktörü Yılmaz Vural, Mustafa Denizli, Fatih Terim ve Şenol Güneş gibi önemli isimlerin milli takımda görev aldığını belirterek, "artık sıra bana geldi" dedi.
Vural, Türkiye Futbol Adamları Derneği (TURFAD) ile Osmangazi Belediyespor'un Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Bursa'da Futbol Zirvesi" paneline futbolcusu Gökhan Güleç ile birlikte katıldı.
Türk milli takımının dört aydır teknik direktörü bulunmadığını anımsatarak, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu durumu "en iyisini bulmak için çabalıyoruz" diye geçiştirdiğini belirten Vural, Euro 2012 elemelerin kura çekimine, teknik direktörü olmayan tek ülke olarak katıldığını ifade etti.
Vural, Türkiye'de belgeli 15 bin antrenör bulunduğunu, bunun yaklaşık bininin aktif teknik direktörlük yaptığını vurgulayarak, "eğer bin kişi içinde A milli takımın başına getirecek bir teknik direktör bulamıyorsak bu antrenörlerin mi, ay (http://forum.turksportal.net/guncel.konular/ay/362/index.html)-yıldızlı takımı çalıştıracak kalitede teknik direktör yetiştirmeyen TFF'nin mi ayıbı orasına kamuoyu karar versin" dedi.
"Sıra bana geldi"
Milli takımın başına Türk bir teknik adamın getirilmesi gerektiğini, bunu kendisinden başka kimsenin söyleyemediğini dile getiren Vural, "artık bu camianın içinde bulunmaktan utanıyorum. Denizli, Terim ve Güneş (http://forum.turksportal.net/guncel.konular/gunes/354/index.html) milli takım teknik direktörü oldu. Artık sıra bana geldi. Ben bu görevi başarıyla yapabileceğimi düşünüyorum. Türkiye'de 20'den fazla takım çalıştırdım. Bu takımlarda büyük zorluklar altında görev yaptım" dedi.
Vural, TFF'nin, "biz yabancı antrenör çalıştırmak istiyoruz, çünkü yerli antrenörlerimizin yıpranmasını istemiyoruz. Şayet yabancı antrenör başarısız olursa, 'biz en iyisini getirdik, ama başarılı olamadı' diyerek kendimizi savunuruz" mantığıyla hareket etmesine anlam veremediğini ifade ederek şöyle devam etti:
"Bir de 'Türk teknik direktörlerin uluslararası tecrübesi yok' deniyor. Siz eğer Milli Takımın başına teknik direktör getirmezseniz, Avrupa Kupaları'na katılan takımların başında yerli teknik direktör yer almazsa bu tecrübeyi Türk teknik direktör nasıl kazanacak.
"Ben milli takımın başına mutlaka yerli bir teknik direktörün getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bazı teknik direktörlerin, 'Milli Takımın başına kim getirilirse saygı duyarız' açıklamasına da anlam veremiyorum. Milli Takımın başına yabancı teknik direktör getirilirse saygı duymam."
Bir gazetecinin, "sizin dışınızda bir Türk teknik direktörün ismi açıklanırsa saygı duyar ve destekler misiniz?" sorusuna Vural, "evet saygı duyar ve destek veririm. Ben milli takım için görev beklediğimi söylerken sadece kendim için konuşmuyorum. Ay-yıldızlı takımı mutlaka Türk bir teknik adamın çalıştırması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum" yanıtını verdi.
"Yabancının katkısı yok"
Vural, "Türk milli takımının Piontek'in görev yapmasının ardından yükselişe geçtiği yönünde bir inanış var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:
"Piontek'in ne başarısı varmış? Buna katılmam mümkün değil. Del Bosque ve Aragones geldi de ne oldu? 2 milyon euro maaşla geldiler, 8-10 milyon euro üste para verilerek gönderildiler. Yabancı teknik adamların Türk futboluna katkısı olmadığını düşünüyorum.
"Şu konuda yardımları oluyor. Yabancı teknik adamlar çim saha isteyince hemen yapılıyor. Biz Türk teknik adamlar ise bu çim sahanın yapılması için müteahhit gibi çalışmak zorunda kalıyoruz."
Kendisinin 30 yıldır Almanya (http://forum.turksportal.net/guncel.konular/almanya/389/index.html)'da yaşadığını, bu ülkenin vatandaşı da olduğunu anımsatan Vural, "Teknik direktörlükle ilgili Almanya (http://forum.turksportal.net/guncel.konular/almanya/389/index.html)'da gerekli tüm eğitimleri aldım. Almanlar bu eğitimime rağmen hala Türk milli takımının başına getirilmezsem beni vatandaşlıktan atarlar" dedi.
Vural, Kasımpaşa'nın son iki haftadır galibiyeti son dakikalarda yediği gollerle kaçırdığının anımsatılması üzerine, "bu şanssızlığı iki haftadır değil 25 yıllık antrenörlüğüm süresince yaşıyorum. Son iki dakikada iki gol yememize rağmen maçtan sonra soyunma odasında oyuncularımı mücadelelerinden dolayı tebrik ettim" dedi.
Go Yılmaz hoca go. :)
Aşk-ı Şehir
09.Şubat.2010, 12:48
Bence Hiddink ile anlaşıldı. Rusya ile görüşmeler devam ediyor...
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
09.Şubat.2010, 15:39
Bence Hiddink ile anlaşıldı. Rusya ile görüşmeler devam ediyor...
Mustafa Abi'ye katılıyorum...Büyük ihtimal Hddink'le anlaşıldı bencede.
Mark Hughes & Tugay Kerimoğlu fena olmazdı.
barahir
09.Şubat.2010, 17:10
Mark Hughes geleceğine Yılmaz Vural Gelsin kat kat iyi..
GeNç KaRTaL
09.Şubat.2010, 19:35
Hiddink,Hiddink,Hiddink..:)
scar face
10.Şubat.2010, 01:22
Yılmaz Vural:''Trapattoni gelecekmiş milli takıma.Kasımpaşa'ya gelsin bakalım ne yapacak Trapattoni'' :D:D:D:D yarıldım bunu duyunca :n:
Bu arada Hiddink gelecek büyük ihtimalle .)
TR.CaPTaiN
10.Şubat.2010, 14:48
Yılmaz Vural'ın en başta Milli takım adaylığı sempatik geliyordu ama artık abarttı çok itici gelmeye başladı.
deniz.91
10.Şubat.2010, 17:34
Yabancı hocada en doğru karar hiddink olur hughes falan yerine yerli gelsin ondan iyidir
Aşk-ı Şehir
10.Şubat.2010, 17:42
Yılmaz Vural'ın en başta Milli takım adaylığı sempatik geliyordu ama artık abarttı çok itici gelmeye başladı.
Yılmaz Vural'ın işi gücü şov yapmak, gündemde kalmak. Trapattoni'nin yakaladığı başarıların kaçta kaçını yakalamış? Hangi takımla Türkiye Liglerinde ilk 3'e girmiş. Milli Takım'ı bıraksın Kasımpaşa'mıza baksın önce...
Bence de Hiddink gelecek. Hiddink gelecek dertler bitecek. :p :)
izmer96
11.Şubat.2010, 09:17
Hiddink in gelmesi cok iyi olur milli takim icin , cunku rusyadan daha buyuk potansiyelimiz var ve hiddink in turnuva tecrubesi ile cok iyi isler hatta zannimca buyuk surprizler bile yapabiliriz , fakat giderde hughes u getirirlerse ozaman cok kotu olur yilmaz vuralin gelmesi daha hayirlidir
BaGa TaRKaN
11.Şubat.2010, 09:59
Futbol Federasyonu'nun, milli takımlarda Abdullah Ercan dışındaki hocalarla yollarını ayırdığı öğrenildi. Guus Hiddink'in ismini pazartesi günü açıklamayı planlayan Federasyon'un, Hollandalının yardımcılığına Oğuz Çetin ile Engin İpekoğlu'nu getireceği öğrenildi. Ersun Yanal ise altyapının başına geçecek.
A Milli Futbol Takım'ı-mızın başına geçecek teknik adamla ilgili bekleyiş devam ederken yeni yapılanmada yer alacak isimler de gündeme gelmeye başladı. Abdullah Ercan dışındaki tüm hocalarla yolların ayrıldığı öğrenildi. Milli Takım'ın büyük bir ihtimalle Guus Hiddink'e emanet edileceği bildirildi. Hollandalı çalıştırıcının yardımcılığını Oğuz Çetin ile Engin İpekoğlu'nun üstleneceği, altyapı sorumluluğuna Ersun Yanal'ın getirileceği kaydedildi. Ümit Milli Takım teknik direktörü olarak da Raşit Çetiner'in görev alacağı ileri sürüldü. Euro 2012 kuralarının çekilmesine rağmen halen sessizliğini koruyan Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) konuyla ilgili pazartesi günü bir açıklama yapması bekleniyor. TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl, yeni organizasyonda adı geçen teknik adamlar konusunda henüz netleşen bir şey olmadığını belirtti. Kızıl, "Haftaya pazartesi günü açıklama yapabiliriz." dedi.
Rusya Spor, Turizm ve Gençlik Bakanı Vitali Mutko ise Türk Milli Takımı ile temasta olan Guus Hiddink'i göndermeyi önerdi. Rus çalıştırıcıya daha sıcak bakan Mutko, "Bu husus ülke futbolunun kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Yabancı hocayı ancak milli takım ilgilendiriyor, ama yerli çalıştırıcı bir miras bırakarak Rus futbolunun içeriden gelişmesine katkı sağlar." şeklinde konuştu. Mutko, Temmuz 2010'a kadar sözleşmesi bulunan Hiddink ile Rusya Futbol Federasyonu arasındaki sözleşmesinin uzatılamaması halinde Hollandalı hocanın biletinin kesilmesi gerektiğini söyledi. Vitali Mutko, "2010 Dünya Kupası'na katılamadık. Hiddink başarısızlığın sebeplerini araştırmalı. Ancak yine de Hiddink, Rusya Milli Takımı'nda misyonunu yerine getirdi." ifadelerini kullandı.
ZAMAN
Deus Dominus
11.Şubat.2010, 13:15
Bende okudum bu sabah. Heyecanla Pazartesi gününü bekliyoruz.
Sekopej
11.Şubat.2010, 14:31
Hiddink günü kurtarmak için getirilecek hocadır, biz de zaten günü kurtarmak derdindeyiz, bir ekolümüz olsun, her turnuvaya katılan bir takım olalım derdinde değiliz. İyi bir jenerasyon yakalanırsa başarılı oluruz, olmazsa da zaten gitmesek de olur.
Hiddink bu nedenle bize bir ekol oluşturacak, Türk futbolu gelişsin diye uğraşacak birisi değil. Maçtan 15 gün önce ülkeye gelip, maç oynandıktan sonra giden birisi nasıl geliştirebilecek ki futbolumuzu?
Tabi diğer seçilecek isimler burada çok önemli. Ersun Yanal ismi var haberde, eğer Hiddink'ten sonraki dönem için Ersun Yanal düşünülüyorsa ve 4 sene Hiddink görev yapacaksa, Ersun Yanal istediği adamları genç takımlarda izleyip, geleceğin takımını kurabilir. Hem günü kurtarmak için Hiddink hem de geleceğin planlanması için Ersun Yanal, Raşit Çetiner, Abdullah Ercan gibi isimlerin bir arada çalışması iyi olacaktır.
Bekliyoruz yeni yapılanmayı, tüm yetki Terim'de olduğu gibi Hiddink'e verilecekse çok yanlış yapılmış olur.
eXcitinG
11.Şubat.2010, 14:53
Hiddink ismini bu kadar hafife aLma Serkancım bence. Adam gittiği her üLke de başarıLı oLmuş birisi. Rusya yı çaLıştırdığı dönemde Rusya da yattı, Rusya da kaLktı, gece gündüz çaLıştı. Arshavin, Pogre vs vs gibi bir çok ismin kendi üLke takımLarından önce MiLLi takımda yaptıkLarı iLe tanınmasını sağLadı.
Hiddink günü kurtarmaLık oLacak bir hoca değiLdir. KesinLikLe Türk futboLuna çok katkıLarı oLacaktır. En azından performansa göre, ayLık, haftaLık sergiLenen performansa göre miLLi takıma oyuncu çağıran bir hocanın isimLer iLe takıntıLı oLan bir hocaya göre başarı şansı daha yüksek oLacaktır. Artık kim hakediyorsa o oLacak MiLLi takımda, isimLer oLmayacaktır.
Ve en büyük avantajımızda rakip kim oLursa oLsun, nerede oLursa oLsun önceLLikLi amacı yenmeyi düşünen bir oyun anLayışımız oLacak. Bu da asLında tam bize uyuyan bir oyun yapısı. Biz savunmayı beceremiyoruz, atak, atak, atak oynamamız gerek sürekLi. Ve onun sistemi de tam bize göre.
Aşk-ı Şehir
11.Şubat.2010, 15:06
Ben sana katılmıyorum. Söylediği şeyler çok doğru Yılmaz Vuralın. Son olarak Bursa'da semire katıldıgı videoları bulabilirsen izlemelisin. Şov yaptıgını söyleyenlere? nasıl bir cevap verdi. Kariyeri olmasada, eğitim olarak Avrupada herşeyi almış bir hocadan bahsediyoruz. Sen çıkıp adamı şovmenlikle suçluyorsun.
Abi Yılmaz Vural ne olursa olsun hep gündemde kalmıyor mu? Yıllar evvel yaptıklarına bir gözat bence. Ankaragücü'nde iken Effa'yı dövmesi, Manisa'da iken öne geçmiş oyuncularına seviniyorlar diye saldırması, ardı arkası gelmeyen şike söylemleri. Ben Yılmaz Vural'a bir Eskişehirspor taraftarı olarak soruyorum. 95-96 sezonunda hangi transferden ne kadar komisyon almıştır ve takımın en çok gol atanı Zafer Tüzün'ü neden kadro dışı bırakmış ve daha sonra neden çekip gitmiştir? Ve ya geçen gün söylediği şey için bir yorum yapayım. Durup durduk yere neden 2 camiayı karşı karşıya getirme isteği duymuştur? (Bursaspor-Trabzonspor) Neden o gün değilde bugün söylemiştir? vs vs vs. Kimse bana Yılmaz Vural'ın Milli Takım'ın başına geçmesinin bir mantığını anlatamaz. Başarılı olur veya olmaz onu bilemem ama Yılmaz Vural Milli Takım'a yakışacak bir hoca değildir. Abdullah Avcı - Ertuğrul Sağlam - Tolunay Kafkas - Ersun Yanal gibi hocalar varken Yılmaz Vural'a kalmaz Milli Takım. Rüya görmeye devam etsin...
barahir
11.Şubat.2010, 16:18
Honduras maçının hakemi bile belli oldu ama teknik ekip bomboş durumda.. Yazık gerçekten..
KanaKe
11.Şubat.2010, 16:24
Mahmut Özgener kulübeye oturur Honduras macinda teknik direktöre ne gerek var :)
Sekopej
12.Şubat.2010, 01:54
Hayrettin abi günü kurtaracak derken, maçlarda bazen galibiyetler alacak demek istemedim, 4 sene kalacaksa o 4 sene boyunca başarı yakalarız, o gittikten sonra eğer alttan sistemli bir yapı kurulmadıysa, bir Hiddink ya da Terim çıkana kadar bekleriz yine başarı için demek istemiştim. Pek açıklayıcı yazmamışım bunları.
Yoksa kimseyle samimiyeti olmadığından, hatır göünl işi ya da küslük olmadığından kim iyiyse onu çağırıp oynatacak ve başarı sağlayacağız. Bir yazımda yazmıştım belki bizim ekolümüz ekolsüz olmaktır diye. Turnuva takımı değiliz ama katıldığımızda da o turnuvaya damga vuruyoruz. Bizi her turnuvaya taşıyacak, en alt kademeden en üste değişimi sağlayacak ve bir ekolümüz olmasını sağlayacak hoca değil Hiddink diye düşünüyorum çünkü çok büyük yeteneği olmayan gençlerin gelişimiyle ya da 10 sene sonra gündeme gelecek futbolcularla ilgilenmez.
Ama dediğim gibi bize belki böyle hoca ters, biz arada bir katılalım turnuvalara ve katıldığımızda da o turnuvada adımızdan söz ettirelim. Bize uyan belki budur ve diğerini denemeye gerek yoktur. Hiddink de önümüzdeki 2 turnuvaya bizi taşır, 1 tanesinde de başarı yakalatırsa, istediğimizi gerçekleştirmiş olur. O gidince 2-3 turnuvayı yine pas geçeriz, sonra yine katılırız derken sürüp gider futbol kariyerimiz.
Rusya aslında bize örnek olabilir bu konuda, ilerleyen turnuvalarda neler yapabilecekler görebiliriz Hiddink bırakırsa. Ve unutmayalım ki, Rusya da Hiddink başlarında olmasına rağmen Dünya Kupası'na gidemediler, bizim gibi Avrupa Şampiyonası'nda 3. olduktan sonra.
eXcitinG
12.Şubat.2010, 09:16
Hayrettin abi günü kurtaracak derken, maçlarda bazen galibiyetler alacak demek istemedim, 4 sene kalacaksa o 4 sene boyunca başarı yakalarız, o gittikten sonra eğer alttan sistemli bir yapı kurulmadıysa, bir Hiddink ya da Terim çıkana kadar bekleriz yine başarı için demek istemiştim. Pek açıklayıcı yazmamışım bunları.
Yoksa kimseyle samimiyeti olmadığından, hatır göünl işi ya da küslük olmadığından kim iyiyse onu çağırıp oynatacak ve başarı sağlayacağız. Bir yazımda yazmıştım belki bizim ekolümüz ekolsüz olmaktır diye. Turnuva takımı değiliz ama katıldığımızda da o turnuvaya damga vuruyoruz. Bizi her turnuvaya taşıyacak, en alt kademeden en üste değişimi sağlayacak ve bir ekolümüz olmasını sağlayacak hoca değil Hiddink diye düşünüyorum çünkü çok büyük yeteneği olmayan gençlerin gelişimiyle ya da 10 sene sonra gündeme gelecek futbolcularla ilgilenmez.
Ama dediğim gibi bize belki böyle hoca ters, biz arada bir katılalım turnuvalara ve katıldığımızda da o turnuvada adımızdan söz ettirelim. Bize uyan belki budur ve diğerini denemeye gerek yoktur. Hiddink de önümüzdeki 2 turnuvaya bizi taşır, 1 tanesinde de başarı yakalatırsa, istediğimizi gerçekleştirmiş olur. O gidince 2-3 turnuvayı yine pas geçeriz, sonra yine katılırız derken sürüp gider futbol kariyerimiz.
Rusya aslında bize örnek olabilir bu konuda, ilerleyen turnuvalarda neler yapabilecekler görebiliriz Hiddink bırakırsa. Ve unutmayalım ki, Rusya da Hiddink başlarında olmasına rağmen Dünya Kupası'na gidemediler, bizim gibi Avrupa Şampiyonası'nda 3. olduktan sonra.
Aynen katıLıyorum. OLay budur.
A.FaruK
12.Şubat.2010, 11:23
Aslında ben olsam Yılmaz Vural'a takımı gözü kapalı emanet ederim ama son 5-10 dk sahayı terketmesi koşuluyla 90 da çok maç kaybediyo :)
E.Cartman
12.Şubat.2010, 21:27
+1
Bizim sorunumuz turnuvalara katılmakta. Bizi turnuvalara katacak bi TD gelirse gerisi gelir zaten :D
Maksic
13.Şubat.2010, 00:20
Bence kesinlikle Gerets gelmeli Türkiye'yi tanıyan bir hoca hemde çok pahalıya patlamaz.Hiddink'ten kat kat daha iyidir..
World Hollow o1
13.Şubat.2010, 00:23
Honduras maçının hakemi bile belli oldu ama teknik ekip bomboş durumda.. Yazık gerçekten..
Çok iyi bir ekip gelecekse eğer, maça saatler kala gelsin yeter.. :)
eğer beklendiği kadar iyi bir teknik ekip gelmicekse hiç gelmesin daha iyi..
TR.CaPTaiN
14.Şubat.2010, 16:26
Hiddink Rusya'yı bırakıyor
Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink, Rusya Milli Takımı'ndaki görevinin 30 Haziran'da sona ereceğini açıkladı.
Hiddink, Hollanda'dan De Telegraaf gazetesindeki köşe yazısında, Rusya ile 30 Haziran'da sona eren kontratını yenilemeyeceğini belirtti.Yazısında, Rusya Futbol Federasyonu'nun yeni başkanıyla yaptığı konuşma sonucunda yolları ayırma kararı aldıklarını ifade eden Hiddink, ''Kararı yeni aldık. Rusya Futbol Federasyonu'nun yerime geçecek kişiyi tayin etmek için yeterli zamanı var'' diye konuştu.
Rusya'yı 2008 yılındaki Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale taşıyan 63 yaşındaki teknik adam, geleceğe dair planlarıyla ilgili bir bilgi vermedi.
Ntvspor
GeNç KaRTaL
14.Şubat.2010, 16:27
Hadi bakalım.Hiddink'in yeni hocamız olması yönünde şansımız artıyor gittikçe.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
14.Şubat.2010, 16:45
En başta dediğim gibi Hiddink olacak hocamız bence :)
E.Cartman
16.Şubat.2010, 20:50
Hiddink ve Özgener buluştu!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener ve Başkanvekili Lutfi Arıboğan Nyon'dan sonra İstanbul'a dönmeyerek Amsterdam'a gitti ve Hiddink ile buluştu.
2016 UEFA Avrupa Şampiyonası adaylık dosyasını UEFA'ya teslim ettikten sonra milli takımın başına getirilmek istenen Hollandalı teknik adam ile Amsterdam'da randevulaşan Özgener ve Arıboğan burada son detayları konuştular. Görüşmelerin olumlu geçtiği ve ayrıntılı açıklamanın yarın Federasyon tarafından yapılacağı öğrenildi.
Öte yandan Rusya Futbol Federasyonu ile 30 Haziran'a kadar sözleşmesi olan Hiddink'in bu zaman dilimi içerisinde bir kaç defa İstanbul'a geleceği ve Türk futbolunu yakından takip edeceği belirtildi. Hiddink, uzakta kaldığı süre içerisinde vatandaşı Rijkaard'tan bilgiler alıp, Galatasaray'ın teknik patronunun Türk futbolcular hakkındaki önerilerini de dikkate alacak.
Bu arada Milli takımın Honduras ile Mart ayı içerisinde İstanbul'da oynayacağı maça takımı Oğuz Çetin'in çıkarması bekleniyor. Hiddink'in yardımcılarından birinin Hollandalı olacağı , diğer yardımcısının Oğuz Çetin ve kaleci antrenörünün de Engin İpekoğlu olacağı ağızdan ağıza yayılırken, 3 Mart'taki Honduras maçına takımı Oğuz Çetin'in hazırlamasına kesin gözüyle bakılıyor.
16.02.2010
El Barto
16.Şubat.2010, 23:11
Futbol Federasyonu, A Milli takım teknik direktörlüğü için son olarak Rusya’yı çalıştıran Guus Hiddink ile anlaştı.
A Milli Takımın yeni teknik patronu belli oldu. Futbol Federasyonu son olarak Rusya'yı çalıştıran Guus Hiddink ile anlaştı. Federasyonun yarın resmi açıklamayı yapması bekleniyor.
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık dosyasını UEFA'ya teslim ettikten sonra Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Başkanvekili Lutfi Arıboğan, İstanbul'a dönmeyerek Amsterdam'a gitti ve Guus Hiddink ile buluştu.
Hollandalı teknik adam ile Amsterdam'da randevulaşan Özgener ve Arıboğan burada son detayları konuştular. Görüşmelerin olumlu geçtiği ve tecrübeli teknik adam ile 2 yılı opsiyonlu 4 yıllığına anlaşıldığı öğrenildi. Federasyonun Guus Hiddink ismini yarın resmen açıklaması bekleniyor.
Bu arada milli takımın Honduras ile 3 mart'ta İstanbul'da oynayacağı karşılaşmaya takımı Oğuz Çetin çıkaracak. Oğuz Çetin'in yanı sıra Hiddink'in diğer yardımcısının Hollandalı olacağı belirtildi. Ay-yıldızlıların kaleci antrenörlüğünü ise Engin İpekoğlu yapacak.
Hiddink, milli takım teknik direktörlük kariyerine 1994 yılında başlamıştı. 4 yıl Hollanda milli takımının başından yer alan Hiddink, ardından 2000-2002 arası Güney Kore, 2005-2006'da Avustralya ve son olarak da 2006 yılından bu yana Rusya milli takımı'nı çalıştırıyordu.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25058541/
E.Cartman
16.Şubat.2010, 23:26
Hayırlı olsun diyelim o zaman 3 Mart'ta Honduras maçında Hiddink'in yanındayız diyelim :)
Ricardinho
16.Şubat.2010, 23:30
Hayırlı olsun dıyecek bırsey yog sağlam bır revüzyon lazım milli takıma :)
TR.CaPTaiN
16.Şubat.2010, 23:31
Federasyon Hiddink gibi bir dünya markasını getirmeyi başarırsa büyük bir alkışı hakeder. Hiddink transferi Dünya Kupasında bulunmamamızın acısını da hafifletecektir.
goosfraba
16.Şubat.2010, 23:32
http://media2.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/Spor%C3%96zel/guushiddink.widec.jpg
Futbol Federasyonu, A Milli takım teknik direktörlüğü için son olarak Rusya’yı çalıştıran Guus Hiddink ile anlaştı.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25058541/ (http://forum.turksportal.net/vb/../redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.ntvmsnbc.com%2 Fid%2F25058541%2F)
nannar
16.Şubat.2010, 23:40
Son derece yerinde bir karar :D Hayırlı olsun.... Kimi istersin deseler, ilk sırada Hiddink yer alırdı milli takım için...
GodfatheR
16.Şubat.2010, 23:41
Gelebilecek en iyi isim. Geç oldu ama güzel oldu :)
Ricardinho
16.Şubat.2010, 23:42
haklısın usta simdi mum gıbı yapsın mıllı takımı önümüze gelenı yenerız hiddinkle avrupa sampiyonluğu banko :)
LaigLeNoiR
16.Şubat.2010, 23:50
Çok yanlış bir hamle bence kesinlikle yanlış.
Türk takımda ne yabancı oyuncu oynar ne de yabancı hoca çalıştırır. Bu benim görüşüm.
nannar
16.Şubat.2010, 23:53
Çok yanlış bir hamle bence kesinlikle yanlış.
Türk takımda ne yabancı oyuncu oynar ne de yabancı hoca çalıştırır. Bu benim görüşüm.
haklısın muratım da türk hoca gelse mutlaka kulp bulunuyor :D yılmaz vural gelse oyuncu döver deriz, şenol güneş giyinmeyi bilmiyor deriz, ersun yanal küçük takım hocası deriz.. Deriz de deriz... :D
GeNç KaRTaL
16.Şubat.2010, 23:54
Çok iyi oldu.Muhteşem oldu.Harika oldu.Milli takımımızın başında en çok görmek istediğim isimdi.İlk başta hayal gibi gözüküyordu.Bir çok arkadaş uzun süre teknik direktör arayışının sona ermeyişine tepki göstermişti.O zaman geç olsun güç olmasın diye düşünüyordum.Federasyon sağolsun bu düşüncemi ters köşe yapacak bir hamle yapmadı ve ilk başta dedikleri gibi dünya çapında bir isimle anlaştı.Hayırlı olsun.
RaSenGan
17.Şubat.2010, 00:15
Hiç istemiyordum açıkçası Hiddink'i.Başarılı olacağını sanmıyorum ama umarım başarılı olur milli takımımızı en iyi yerlerde görürüz.
Nedvedmania
17.Şubat.2010, 00:20
Ülkemizi En İyi Şekilde Tanıtsında Nereli Olursa Olsun Farketmez :)
scar face
17.Şubat.2010, 00:24
En doğru isim yabancı olması benim için sorun değil bayrağımızı en iyi şekilde temsil etsin yeter...
Çok doğru tercih.Bence de alınacak en iyi isimdi.Özellikle milli takım tecrübesi çok büyük bir artı.
Alicanfmfan
17.Şubat.2010, 00:56
Yılda ne kadar alacak ?
Terim'in maaşı eleştiriliyordu da...
Ahmet Göktaş
17.Şubat.2010, 01:01
Ya bizene alacağı paradan. Ayrıca Hiddink ile Fatih Terimin teknik direktörlü karşılaştıralamaz bile. O yüzden Hiddink ne kadar alırsa alsın çok değil , ben Hiddink ile mutlaka Euro 2012 'de en az final oynayacağımızı düşünüyorum.
Yılda ne kadar alacak ?
Terim'in maaşı eleştiriliyordu da...
Maaşlar arasında fark olabilir.Nasıl teknik direktörlerin arasında fark varsa...
Alicanfmfan
17.Şubat.2010, 01:37
Olabilir de i keşke Terim zamanında da bizene maaşından diyebilseydik , Hiddink ile başarı yakalayacaksak hiç yakalayamayalım , Türk Milli takımının basında kesinlikle Türk hoca olmalıdır.
DisCo
17.Şubat.2010, 01:45
İhtiyaç olduğu sürece yabancıylada çalışırsın. Neticede ordu içerisine almıyorsun yada gizli görev vermeyeceksin. Milli duygularını sorgulayasın.
Takımı çalıştıracak ve maçlar için taktik bilgisini konuşturacak. Bu anlamda yeterliliği yoksa ayrı konudur.
Bizde isteriz yerli hocalarla çalışılsın. Bir Diyarbakırspor'un sadece Diyarbakır'lı oyunculardan kurulu kadrosu olsun. Malesef sistem böyle değil. Ne yeterli hoca ne de yeterli oyuncu çıkartabiliyoruz.
Yerlisi yoksa yabancısını alacaksın. Yerli varken yabancı getirilirse sorun vardır. Ben Ertuğrul Sağlam hariç getirilebilecek kişi göremedim. Ertuğrul Sağlam'da bu süreçte kabul etmediğine göre doğru bir tercih yapılmıştır.
scar face
17.Şubat.2010, 01:46
Alican o zaman senin mantığına göre Galatasaray da Rijkaard ın teknik direktörlük yapması.Yabancı oyuncuların da olması yanlış değil mi?
Karşılaştırınca böyle bi sey cıkıyor ortaya :)
Alicanfmfan
17.Şubat.2010, 01:49
Burak , milli takım ayrı bir kavram sonucta Türkiye olarak 70 milyon tek ortak yanı belkide bu , umarım başarılı olur İnşAllah başarılı olur ama ben İstiklal Marşımızda böm böm bakan , maçtan önce sonra tercümanı ile cıkıp analiz yapan hocayı pek Milli takımın basına yakıstıramıyorum.
scar face
17.Şubat.2010, 01:58
Kültürümüz milletimizde benzerlikler gösteriyor.Folklor,yemekler,inanışlar ortak yan çok bence.Belçika deseydin hak verirdim sana...onlarda tek ortak nokta milli takım bunları kendileri de söylüyor...
Federasyonun böyle başarılı,taktik ve teknik bilgisi yüksek,uluslararası deneyimi üst seviyede bir hocayı getirmesi büyük basarıdır...
Milli konularla ilginiz varsa bence milli takımın teknik adamının Türk olup olmamasından daha önemli şeyler var.Onlara bence itibar gösterin...
nerazzuri
17.Şubat.2010, 02:32
Bu muhteşem bir olay yahu,harika bir olay.
Hayırlı olsun =)))))
eGowiCh
17.Şubat.2010, 03:12
En isabetli tercih, hayırlı olsun. TFF uzun süre bekledi ama beklediğimize değdi.
Hiddink'in 4 milyon Euro alacağı söyleniyor. Terim'in maaşının eleştirilmesi normal, çünkü Terim başarısız bir teknik adam, o maaşı hak etmiyordu. Hiddink'e verilecek bedel onun birinci sınıf teknik adam olmasından kaynaklanıyor, umarım beklentileri boşa çıkarmaz.
Hiddink sistemini takıma kısa sürede yansıtabilirse şampiyonluklar kazanabiliriz.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
17.Şubat.2010, 10:22
Gerçekten süper,muhteşem oldu...Tebrikler Federasyon :)
izmer96
17.Şubat.2010, 10:22
bazi arkadaslar hiddink icin yanlsi karar diyor , eger futbol a profesyonel olarak bakarsak , bir sirket gibi isledigini dusunursek , tabikide bu sirketin basina deneyimli basarili bir CEO getirilmesi gereklidir , nasil bir ise alim oldugu zaman adaylarin kariyerleri , CV leri inceleniyorsa , hiddink e baktigimiz zaman su anda dunyanin butun ''sirketlerinde'' CEO luk yapabilicek bir patrondur , avustralya gibi az kar eden bir sirketin basina gecip dunya kupasinda gruplardan cikartip italyayi ezmesine ragmen politik oyunlarla elendiler , guney kore gibi futbol un F sini bilmeyen takima az daha final oynatiyordu , son yillarda silinmis bir rusyanin basina gecip neler yaptigini hepimiz gorduk , demem odurki Turkiye icin en yerinde karar Hiddink'dir , ayrica Turkiye milli takimi bu yukarda saydigim butun takimlardan potansiyel olarak daha yukardadir , ayrica hiddink kesinlikle basinda yapilan elestriler yada niye bunu oynatmadin gibi dusuncelere zerre kadar onem vermiycektir , biz duygusal bir toplum oldugumuz icin hoca miz turk oldugu zaman bir sekilde onu manipule ediyoruz , fakat hiddink de bu sorunda yasanmiycaktir , iyi oynayan kesinlikle isim lerle ilgili bir takintisi olmayan bir hocadir , umarim milli takimimiza hayirli olur
Flawless Victory
17.Şubat.2010, 11:07
Türk milli takımında bu güne kadar göz önünde olmayan bir oyuncu oynamadı. hiçbir hoca cesaret edemedi. Bunu yapabilecek tek adam Hiddink'tir. Yapmasa da Hiddink dünyanın 1 numarasıdır bana göre. Türkiye çok büyük bir iş başardı, tebrik ederim. Yerli hoca takıntısını bırakın artık. Yunanistan'ı Avrupa Şampiyonu yapan teknik adam Yunan mıydı? Taa Fatih Terim istifa etmeden Türkiye için en iyi teknik adam Hiddink'tir demiştim, o zamanlar Hiddink'in gelmeyeceğini söylüyordu herkes, Rusya'yı niye bıraksın diyorlardı. Gerçekten çok sevindim.
A.FaruK
17.Şubat.2010, 11:56
Artık hayırlısı neyse o olsun bekleyip göreceğiz
Aşk-ı Şehir
17.Şubat.2010, 12:36
1 Ağustos'tan geçerli olmak kaydıyla 2+2 yıllık sözleşme imzalanmış. Sanırım Dünya Kupasında Fildişi Sahillerinin başında olacak Hiddink. Dünya kupasında tutacağımız takım belli oldu. :)
Fernando Gago
17.Şubat.2010, 12:38
Gelebilecek en iyi isimlerden biri geldi Türk futbolu için hayırlı olsun ..
Trabzonspor
17.Şubat.2010, 12:49
Güzel olur umarım Türk hoca olmamaısnı bende istiyordum çünkü bu medyo Türk hocaların başını yiyor kardeşim.Ersun Yanal geldi sırf Hakan'ı almadı diye neler yapıldı adama.Şenol hoca zira öyle adam dünya 3.sü yaptı takımı ama kimseye beğendiremedi kendini.Bakalım bu hocaya neler yapacaklar merakla bekliyorum.
Milli takıma belli isimler değil formda isimleri alır umarım Terim gibi Kazım Batuhan felan onlarla uraşmaz.
Ahmet Göktaş
17.Şubat.2010, 12:51
1 Ağustos'tan geçerli olmak kaydıyla 2+2 yıllık sözleşme imzalanmış. Sanırım Dünya Kupasında Fildişi Sahillerinin başında olacak Hiddink. Dünya kupasında tutacağımız takım belli oldu. :)
Fildişi Türkiyeden daha büyük bir takımmı ki orada olacak ? Eğer 2012'de şampiyonada türkiye başarılı olursa ben uzun yıllar kalabileceğini düşünüyorum. Dünya kupasına bizde gidersek fildişi yerine Türkiyeyi tercih edicektir.
Fildişi Türkiyeden daha büyük bir takımmı ki orada olacak ? Eğer 2012'de şampiyonada türkiye başarılı olursa ben uzun yıllar kalabileceğini düşünüyorum. Dünya kupasına bizde gidersek fildişi yerine Türkiyeyi tercih edicektir.
Bu dünya kupasında Fildişi Sahillerinde olacak yani bize gelmeden önce.
TR.CaPTaiN
17.Şubat.2010, 12:55
http://www.resimyukle.gen.tr/images/117_Hiddink_574.jpg (http://www.resimyukle.gen.tr/view-117_Hiddink_574.jpg)
Büyük iş yaptı federasyon, hayırlı olsun.
Aşk-ı Şehir
17.Şubat.2010, 12:58
Bende Fildişi Türkiye'den daha büyük bir ülke dedim (!) zaten...Ben olacakları söylüyorum. 2010 Dünya Kupasında Fildişi'nin başında olacak Hiddink...
Ahmet Göktaş
17.Şubat.2010, 12:59
Hayır yanlış anladın demişsin ya dünya kupasında fildişinin başında olacak diye, bu dünya kupası 2014 dünya kupası ise neden biz değilde fildişi başında oluyor ki :/
Ahmet Göktaş
17.Şubat.2010, 12:59
http://www.resimyukle.gen.tr/images/117_Hiddink_574.jpg (http://www.resimyukle.gen.tr/view-117_Hiddink_574.jpg)
:0: Gurur verici.
eXcitinG
17.Şubat.2010, 13:06
Dünya da en iyi 10 teknik direktör arasına adını yazdırmış bir ismi geLip burda eLeştirmeniz gerçekten çok hayret verici.
Terim iLe feLan kıyasLamak ise gerçekten çok komik oLuyor. Terim Büyük bir hocadır, Ama Hiddink ondan 4 kat daha büyük bir hocadır. Gerçekten süper bir hoca buLduk kendimize. Eminim daha şimdiden üLkemiz hakkında biLgiLeri topLamaya başLayacaktır. Ve çok yararLı oLacaktır.
En azından artık şundan eminim ki MiLLi takımda kim hakediyorsa o forma giyecektir. Adam Arshavin gibi Pobre gibi Rusya nın yıLdızLarını 1 ayLık diLimde formsuz diye kadroya aLmayıp, Ligin son sırasında takımına herşeyini veren oyuncuya forma vermiş bir hocadır.
Trabzonspor
17.Şubat.2010, 13:09
Hayro paşa tam bende böle adam istiyordum işte kimsenin adına değil oyununa bakan bir adam olmalıydı zaten milli takım böle birşeydir.
Aşk-ı Şehir
17.Şubat.2010, 13:10
Hayır yanlış anladın demişsin ya dünya kupasında fildişinin başında olacak diye, bu dünya kupası 2014 dünya kupası ise neden biz değilde fildişi başında oluyor ki :/
Ama 2010 dünya kupasında Fildişi'nin başında olacak. :) Oda turnuva bitesiye kadar. Bu süreçte takımı Oğuz Çetin çalıştıracak...
Gelebilecek en iyi hoca geldi. Herkes 20 yıl önceki olaydan bahsedip duruyor yok Türkiye'de başarısız oldu yok bilmem ne. Ne kadar saçma yorumlar. 20 yıl olmuş 20 yıl. 20 yıl önceki Türk Futbolu nerede şimdiki nerede. Maksat eleştirmek olsun dimi...
Trabzonspor
17.Şubat.2010, 13:15
Türkiyede güzel olan herşey eleştirilir.
KanaKe
17.Şubat.2010, 13:19
Hiddink bekledigimiz bir hocaydi.. Hayirli olsun, bence federasyon getirebildiginin en iyisini getirmistir elestiriyi haketmiyorlar...
Fildişi sahilleri ile Dünya Kupasına katıldıktan sonra başlayacak göreve.
eXcitinG
17.Şubat.2010, 13:55
FiLdişi iLe Turnuvaya katıLacak oLması kötü. Şimdi den üLkemiz hakkında çaLışmaLara başLasaydı daha iyi oLurdu. Gerçi yine biLgi edinmeye çaLışacaktır ama ne kadarda oLsa şu anda konsantrasyonunun tamanını FiLdişine yöneLtecek.
2+2 yıLLık bir sözLeşme yaparak ta FiLdişi gibi günü kurtarmaLık değiL, GeneL oLarak, her anLamda başarıyı istediğimizi de göstermiş oLduk.
barahir
17.Şubat.2010, 15:05
1,5 Ayda 3 Milli takım değiştirecek :) baya istikrarlı bi hoca:)
fb_16
17.Şubat.2010, 15:13
Hiddink en doğru seçim bence. Gelebilecekler arasında bir anket yapılsaydı Hiddink açık ara önde olurdu zaten. Yardımcıları da Oğuz ve Engin. Fenerbahçe'de iken öğrencileriydi şimdi yardımcıları. Herkes emin olsun Türkiye Milli Takımı'nı çok güzel günler bekliyor.
nekop
17.Şubat.2010, 15:26
Federasyon getirilebilecek en iyi hocalardan biriyle anlaştı.Hayırlı olsun.
ThersoN
17.Şubat.2010, 15:32
Bence de seçeneklerden en iyisi geldi hayırlı uğurlu olsun
tarikko
17.Şubat.2010, 18:48
Hayirli olsun.En cok istedigim hocaydi muthis oldu gelmesi.Ben basarili olacagina inaniyorum..
E.Cartman
17.Şubat.2010, 18:55
En azından adaletli seçimler ve mantıklı bir oyun göreceğiz :)
gerrrard
17.Şubat.2010, 20:19
http://twitpic.com/13rk19
Amma güldüm şu resme :p
El Barto
17.Şubat.2010, 20:36
Bu adam Hiddink değil ki? Ruslar çakmasını yapmış kakalıyor bize sanırım. :p
bugra 1905
17.Şubat.2010, 22:13
Ben Hiddinki Sevmeme Rağmen Bu Anlaşmaya Sevinemedim Nedeni İse
Hiddink Dünya Kupasına Çıkacak Ta Ağustos Ayında Başlayacak Çalışmaya Bizim Grup Eleme Maçlarımızda Eylülde Başlayacak 1 Ayda Takımı Tanıyıp Felsefesini Oturtabilecekmi Takıma Bana Göre Bu Olay Tam Bir Hayal Kırıklığı
Memleketdeki Antrenörlerin Suyumu Çıktı Ya
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
17.Şubat.2010, 22:16
Hiddink Dünya Kupasına Çıkacak Ta Ağustos Ayında Başlayacak Çalışmaya Bizim Grup Eleme Maçlarımızda Eylülde Başlayacak 1 Ayda Takımı Tanıyıp Felsefesini Oturtabilecekmi Takıma Bana Göre Bu Olay Tam Bir Hayal Kırıklığı
Ağustos'a kadar Fildişi ile olacaksa bile mutlaka Oğuz Çetin'den bilgi alır,çalışmalar yapar Buğra...;)
Sırf bu olay için mi hayal kırılığı bu olay ? Dünya kupasına kadar çok var Türkiye ile ilgili hem Oğuz Çetin'den bilgi alır hem de kendisi takım hakkında gözlem yapar.Kupadan sonra da 1 ay var zaten dediğin gibi bence gayet yeterli bir süre.
Memleketteki herhangi bir hocadan çok çok daha iyidir Hiddink çoğu ülke yabancı hocayla çalışırken biz niye bu kadar ön yargılıyız anlamadım.
GeNç KaRTaL
17.Şubat.2010, 23:09
Fildişi Sahilleri ile Dünya Kupası'na katılacağı haberini nereden duydunuz? Sitelerde öyle bir habere rast gelmedim ben.
BaGa TaRKaN
17.Şubat.2010, 23:29
Sadece Teklif Yaptıklarını Biliyorum Ama Resmi Bişey Olmadı Fil Dişi ile O Yüzden Sadece Türkiye İle Anlaştı. Haberler Çıktı Fil Dişili Oyuncular Drogba, Kalou Gibi Oyuncular Aracılığı ile Teklif Gitmiş Ama Ortada Şuan Somut Birşey Yok
deniz.91
20.Şubat.2010, 17:16
Gelebilecek en iyi hocalardan birisi geldi futbol camiamıza hayırlı olsun federasyonu kutluyorum
TR.CaPTaiN
24.Şubat.2010, 13:02
Neden Türkiye'yi seçti?
Türkiye'de ki görevine resmi olarak 1 Ağustos tarihinde başlayacak olan Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink, Türk Milli Takımı'ndaki görevi konusunda ilk kez Hollanda televizyonu NOS'e konuştu.
Arno Vermeule'in sorularını yanıtlayan Guus Hiddink, Türkiye'yi tercih nedenini, "Türkiye, benim Rusya ile devam etmeyeceğimin çok erken farkına vardı ve çok ciddi bir teklifle bana geldi. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'ndan iki kişi ile yaptığım görüşme bana olumlu bir izlenim bıraktı" sözleriyle açıkladı.
Hiddink, kendisine yöneltilen sorulara şu yanıtı verdi:
*Neden Türkiye'yi tercih ettiniz?
-Türkiye, benim Rusya ile devam etmeyeceğimin çok erken farkına vardı ve çok ciddi bir teklifle bana geldi. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan iki kişi ile yaptığım görüşme bana olumlu bir izlenim bıraktı. Eğer tereddütler yoksa karar vermek kolay oluyor, bende kararımı Türkiye'den yana kullandım.
*Ama seni bir çok kulüp istiyordu, sadece Türkiye değil..
-Yazılıp çizilenlere bakmayın. Çok ciddi ve somut teklifi Türkiye getirdi ve bende onu kabul ettim.
*Yine neden Türkiye diye soracağım. Çünkü yıllar önce Fenerbahçe'yi çalıştırmıştın. Türkiye futbolunun geleceğini iyi görüyor musun?
-Evet ben yaklaşık 20 yıl önce orada çalıştım. Ama o günden bugüne olumlu yönde çok şeyler değişti. Büyük ve küçük kulüpler için orada futbol çok önemli. İnsanların futbol tutkunluğu çok farklı. Tam bir futbol ülkesi diyebilirim ve başarıyı istiyorlar.
*Sana nasıl bir görev verildi? Sadece A Milli Takımı'nı mı çalıştıracaksın, yoksa diğer milli takımlarla da sen mi ilgileneceksin?
-Aslında sadece A Milli Takım. Ama gerektiğinde de diğer takımlarla ilgilenebileceğim. Türkiye, bir başarı istiyor o başarıyı nasıl yakalamak gerekiyorsa onu yapacağım. Bu konuda bana bir kısıtlama konulmadı.
*Türkiye'de sadece Hollandalı bir ekiple mi çalışacaksın?
-Hayır, değil. Zaten 1'inci yardımcımı belirledim. Eski Fenerbahçe kaptanı, kendisini çok iyi tanıyorum. İkinci yardımcım olarak eski bir Beşiktaş kalecisi. Şimdi bir diğerini belirlemeye çalışıyorum.
*Eski bir Fenerbahçeli olan Pierre Van Hooijdonk, bu göreve talip olduğunu açıkladı. Yoksa o mu olacak?
-Onun bu görevi istediğini biliyorum. Bu konuda henüz kendisiyle konuşmadım. Fakat bu konuda birkaç tane aday var. Ama kimin olacağına henüz bir karar vermedim.
*Hooijdonk'un olma şansı çok mu, olabilir mi?
-Üç dört tane aday var, o da bu adayların arasında yer alıyor. Diğer adayların bazılarında da Türkiye tecrübeleri var ve Türkçe de konuşabiliyorlar. Şu anda değerlendirme yapıyorum, kimin olacağına henüz bir karar vermedim.
*Frank Rijkaard'la konuştun mu?
-Hayır, Frank'la konuşmadım ama bir süre önce Johan Neeskens'la konuştum. O da bu konuda çok heyecanlı ve sevinçli. Türkiye'nin her bir köşesinde başarılı futbolcular var, sadece İstanbul'daki büyük kulüplerde değil.
*2+2 yıl toplam 4 yıl. Neden araya opsiyon koydunuz?
-Dört yıl uzun bir süre. Ama iki yıl sonra belki onlar beni istemeyebilir veya ben daha devam etmek istemeyebilirim. Bunun için tercih ve seçim hakkı açık olmalı diye düşündük. İki yıl sonra eğer her iki tarafta memnun ise o zaman sorun yok bir iki yıl daha devam ederiz.
*Türkiye, tamam. Fakat 2010 Dünya Kupası'na bir başka ülkeyle gitmeyi düşünüyor musun? Çünkü Rusya Futbol Federasyonu ile olan mukavelen bitmek üzere.
-Bu konuda henüz bir karar vermedim. Fakat kontratımın bitişinden sonra bu konuda bir karar verebilirim.
*Fildişi Sahilleri bu konuda Drogba aracılığıyla kapınızı çaldı, doğru mu?
-Evet doğrudur. Sadece Drogba değil birkaç kişi daha bu konuda beni aradı. Şu anda bu konuyu bekletmekteyim. Henüz karar vermedim.
*Rusya ile devam etmeyeceğinizi açıklamıştınız. Mayıs ayının sonunda bitecek olan mukavelenizi daha önce bitirebilmek için Rusya'ya gidip her hangi bir girişim yapmayı düşünmüyor musun?
-Evet, düşünüyorum. Kısa süre içerisinde Rusya'ya gidip bu konu hakkında gereken görüşmeleri yapacağım ve bu görüşmeyi de yapmamamız da gerekir diye düşünüyorum.
*Konu para mı? Rusya'dan da iyi para alıyordunuz..
-Hayır, sadece konu para değil. Oradan da iyi izler bırakarak ayrılmak istiyorum. Rusya'da dört yıl çalıştım ve her şey çok güzeldi.
*Guus Hiddink, 2010 Dünya Kupası Finallerine gidiyor diyebilir miyiz?
-Bu konu hakkında henüz bir şey söylemek istemiyorum.
*Kuzey Kore'de sizi istiyor galiba, bu konuda ciddi bir teklif aldınız mı?
-Beni istediklerini biliyorum. Fakat konu hakkında çok ciddi bir teklif bana gelmedi diyebilirim.
*Size gelen tekliflerden Fildişi Sahilleri daha ciddi, öyle mi?
Evet, doğrudur.
DHA