PDA

View Full Version : FIFA U-17 Dünya Kupası | Nijerya 2009

anilton
24.Ekim.2009, 18:48
Milli takımımızında katıldığı U-17 (1992) Dünya Kupası bugün start alıyor...

Turnuva TRT3 'ten yayınlanacak...

Kadromuz;

Orhan GÜLLE, Furkan ŞEKER, Sercan HACIOĞLU, Sezer ÖZMEN (Beşiktaş A.Ş.), Okan ALKAN, Onur KARAKABAK, Gökay İRAVUL (Fenerbahçe), Muhammet DEMİR (Bursaspor), Berkin Kamil ARSLAN (Galatasaray A.Ş.), Hasan Ahmet SARI (Trabzonspor A.Ş.), Oğulcan GÖKCE, Süleyman ÖZDAMAR (Altay), Ömer Ali ŞAHİNER (Konya Şekerspor), Ömer KAHVECİ (Adana Demirspor), Ensar Enes BAYKAN (A.Bielefeld), Nurettin KAYAOĞLU, Ufuk ÖZBEK (FC Schalke 04), Gökay IŞITAN (Hamburger SV), Kamil Ahmet ÇÖREKÇİ (Millvall FC), Engin BEKDEMİR (Porto), Deniz MEHMET (West Ham United)

Gruplar:

A Grubu: Nijerya, Almanya, Arjantin, Honduras
B Grubu: Brezilya, Japonya, Meksika, İsviçre
C Grubu: Hollanda, Iran, Gambia, Kolombiya
D Grubu: Türkiye, Burkina Faso, Kosta Rika, Yeni Zelenda
E Grubu: İspanya, USA, Birleşik Arap Emirlikleri, Malavi
F Grubu: İtalya, Uruguay, Cezayir, Kore Cumhuriyeti, Cezayir

Turnuva bugün saat 21:00'da Nijerya - Almanya maçı ile açılıyor...

Millilerimizin ilk maçı yarın saat 17:00'da Burkina Faso ile...

Kuşkusuz takımımızın en önemli ismi Porto'lu Engin Bekdemir.Engin'in yanı sıra Orhan,Muhammet,Berkin,Gökay,Ömer Ali,Ufuk Özbek gibi etkili isimlere sahibiz...

Daha önce bu organizasyonda yıldızı parlayan isimlerden bazıları şunlar;Moutinho,Veloso,Gago,Biglia,Zapata,Adu,Prom ise,Fabregas
David Silva,Obi Mikel,Garay,Dos Santos,Nuri Şahin,Vela,Marcelo,Denilson,Anderson,Krkic,Kroos,S akho...

Gençlerimize yürekten başarılar...

DenizlispoR
24.Ekim.2009, 19:06
Engin Bekdemir'i FMden keşfetmiştim umutluyum kendisinden onun için 1-2 maçı izleyebilirim.

GeNç KaRTaL
24.Ekim.2009, 19:06
Abdullah Avcı yönetiminde Brezilya'ya dramatik şekilde kaybederek elendiğimiz şampiyona değil mi? Nuri Şahin felan o zaman parlamıştı.Güzel turnuva olacaktır ama ben takip edemeyeceğim maalesef.Televizyon yok çünkü.Neyse inşallah başarılı olur genç millilerimiz..

Knightmare
24.Ekim.2009, 20:37
uyduda TRT kanalları göstermiyor ya frekansları falan mı değişti?

Crocodile1963
25.Ekim.2009, 21:03
Muhammet Demir'in 3. dakikada attığı gol ile 1-0 öndeyiz. . .

bursa_mc
25.Ekim.2009, 22:00
uyduda TRT kanalları göstermiyor ya frekansları falan mı değişti?

Ben izleyebiliyoru.Frekans falan değişmemiş (:

Ahmet Göktaş
25.Ekim.2009, 22:05
Ahmet ÇÖREKÇİ (Millvall FC) - Deniz MEHMET (West Ham United)

bu 2 gencimizi pek yan yana getirmesinler nolur neolmaz :D

bugra 1905
25.Ekim.2009, 23:04
Ahmet ÇÖREKÇİ (Millvall FC) - Deniz MEHMET (West Ham United)

bu 2 gencimizi pek yan yana getirmesinler nolur neolmaz :D
Koptum:zuhaha Aynen:D

anilton
26.Ekim.2009, 16:45
----------------Deniz--------------

Okan-----Furkan---Süleyman---Onur

------------Orhan---Kamil----------

Ömer Ali---------Engin---------Enes

--------------Muhammet-----------

Maça bu taktik ve 11 ile çıktık.Karşılaşmaya 3. dakikada Muhammet'in attığı golle adeta 1-0 önde başladık...

Golden sonra bir 15 dakika top çevirdik ama daha sonra bariz fiziki üstünlüğü olan B.Faso yüklenmeye başladı.İlk yarı iyi savunduk ve skoru koruduk...

İkinci yarıda değişen birşey olmadı.B.Faso yine saldırıyordu.Bu dakikalarda kalecimiz Deniz başarılıydı.60'tan sonra Ufuk Özbek ve Gökay girince tekrar toparlandık ve başa baş bir mücadele sergiledik.Ufuk ileri uca,Gökay ise orta alana dinamizm getirdi.Orhan ile bir topumuz direkten döndü.Daha sonra karşılıklı ataklar şeklinde geçen maç 1-0 üstünlüğümüz ile sona erdi...

Portolu Engin beklenen performansı sergileyemedi.Aynı şekilde İngiltere'de oynayan gurbetçimiz Kamil'de çok kötüydü.Orta alanda Orhan ve Ömer Ali iyi isimlerdi.Ömer Ali sağ kanatta oynamasına karşın gayet başarılıydı.Forvet ya da forvet arkası oynarsa çok daha başarılı olur.Orhan ise Kamil ve Engin'nin kötü performansı nedeniyle tek başına mücadele etti göbekte,Gökay'ın girmesi ile biraz rahatladı.Sol tarafta oynayan Bielefeldli Enes iyi niyetli ancak teknik kapasitesi biraz düşük gibi geldi bana.Oyunda kaldığı süre içerisinde ileri geri çalıştı ancak bal yapmayan arı gibiydi.Berkin oynamalıydı bence yerine.Beklerimiz iki F.Bahçeli Okan ve Onur iyi mücadele ettiler.Stoperlerimiz Furkan ve Süleyman fizik olarak kendilerinden çok daha iyi olan B.Fasolu hücum oyuncularını iyi kontrol ettiler.Furkan 40-50 metreye attığı uzun ve isabetli toplarla dikkat çekti.Zaten en iyi özelliği bir stoper olarak topla arasının çok iyi olması...

anilton
28.Ekim.2009, 12:03
Millilerimiz grubun ikinci maçında bugün saat 20:00'da Kosta Rika ile karşılaşacak.Maç TRT3'ten naklen yayınlanacak...

anilton
29.Ekim.2009, 14:15
Gençlerimizin Kosta Rika maçı dün 20. dakikasında 0-0 devam ederken yoğun yağış nedeniyle bugüne ertelendi...

Maç bugün saat 16:00'da baştan başlayacak...

PesimiSTyLa
29.Ekim.2009, 14:19
O nasıl yağmurdu öyle yahu :D Bugün de yağmaz umarım.

anilton
29.Ekim.2009, 14:29
Bizim grubu en dandik şehre ve stada vermişler zaten...

Kauçuktan top gitmiyor...:)

KaF KeF
29.Ekim.2009, 14:30
20 dk'dan itibaren mi yoksa baştan mı başlayacak?:D

anilton
29.Ekim.2009, 14:35
Yağmur nedeniyle ertelenen U17 Türkiye-Kosta Rika maçı bugün oynanacak

Teknik Direktör Abdullah Ercan yönetimindeki U17 Milli Takımımızın, Kosta Rika ile dün oynamaya başladığı ancak 21. dakakida şiddetli yağış nedeni ile ertelenen FIFA U17 Dünya Kupası D Grubu karşılaşması bugün oynanacak. Güney Afrika Futbol Federasyonu'ndan Jerome Damon'nun yöneteceği karşılaşma TSİ 16.00'da baştan başlayacak.

TFF

Bursaspor
29.Ekim.2009, 17:33
Şuan maç 2-0 oldu. Ve güneşli bir havada devam ediyor.

Golleri 3.dk'da Ömer Ali Şahiner attı ve şimdi de 33.dk'da Muhammet Demir atarak durumu 2-0'a getirdi.

Ben bunları yazdıktan sonra Engin Bekdemir 42.dk'da skoru 3-0 yaptı. Ceza alanına girdi, oyuncuyu geçti, dar açıdan çok şık bir vuruşla golü yaptı.

KaF KeF
29.Ekim.2009, 17:42
dk 42 Engin..3-0
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
3-1 oldu..Moya..

Bursaspor
29.Ekim.2009, 17:44
Kosta Rika 44.dk'da Jonathan Moya ile durumu 3-1 yaptı. Campbell'ın direkten dönen topunda Moya boş kaleye bıraktı ve farkı ikiye indirdi.

KaF KeF
29.Ekim.2009, 18:10
Hakem Onur'u anlamsız şekilde oyundan attı..

edit;
Gökay 4-1..

Bursaspor
29.Ekim.2009, 18:27
69.dk'da Gökay İravul yayın dışından muhteşem bir vuruşla golü yaptı ve durumu 4-1'e getirdi.

tebrikler türkiye

Bursaspor
29.Ekim.2009, 18:52
Ve maç 4-1 bitti. Grubu lider tamamlamayı garantiledik.

Universal
29.Ekim.2009, 19:05
Kosta Rika bize rakip olacak bir takım değildi. Campell dışında iyi bir oyuncuları yok. Belki Campell gelecekte iyi işler yapabilir. Türk Milli Takımını genel olarak beğendim. İlerisi için ışık yakıyorlar. Bu arada Onur niye ikinci sarı kartı gördü anlamadım?

SAİT71
29.Ekim.2009, 20:52
Bizim genç seviyedeki milli takımlarımız Avrupa şampiyonuda oldular. Hatta C.Ronaldo döneminde, Ronaldonunda Portekizdede Türkiyede ki maçtada forma giydiği iki maçıda Türkiye kazandı grubu lider tamamladı. Ama A milli takım seviyesine gelince her yönden eksik kalıyoruz. Genç takımlarda iş sadece yetenekte bittiği için pek taktik bilgisi, bir oyun kalıbı yok. Bizim tarzımızda sadece serbest oyun ve tekniğe bağlı bir şablon olduğu için alt devrelerde süper gidiyoruz. Umarım bir gün o taktik ve oyun bilgisini verebilecek alt yapı hocalarını bulur getiririz.

Bu turnuvada bir yarı final bekliyorum ben

anilton
29.Ekim.2009, 20:57
Bu sonuçla gruptan çıkmayı garantiledik...

Dört golümüzde birbirinden güzeldi...

Muhammet turnuvadaki en iyi forvetlerden birisi.Teknik kapasitesi,bitiriciliği,fiziğini kullanması,oyun zekası çok iyi.Sercan'dan çok daha iyi bir forvet olabilir bence...

Engin,Berkin,Ömer Ali,Orhan,Ufuk yeteneklerini fazlasıyla sergiledi bugün...

Gökay'da iki maçtır sonradan oyuna girerek takıma hareket getiriyor.Takımı toparlıyor...

Geri dörtlü ve kalemiz bugün rakibin zayıflığının getirdiği rehavetle konsantre sorunu yaşadılar ve zaman zaman hatalar yaptılar...

Turnuvada önümüz açık.Şampiyonluk zor değil...

Neron_FB
29.Ekim.2009, 22:16
Golleri izlemek isteyen fifa'nın resmi sitesinden izleyebilir.. Muhteşem gidiyoruz.. İnşallah finale kadar yolumuz var. Diğer büyük takımlar hep puan kaybetti nerdeyse biz 2de 2 ile gidiyoruz. Umarım bu jenerasyondaki u17ler büyürken yeteneklerini de geliştirebilirler..

Universal
29.Ekim.2009, 23:25
Nijerya veya bir Afrika ülkesi şampiyon olacak. Çünkü; bu tarz ülkelerde nüfus kayıtları geç yapılıyor ve 20-21 yaşında ki oyuncuları oynatabiliyorlar. Nijerya o yüzden bu turnuvanın mutlak favorisi olacak.

Türkiye'nin önü çok açık, umarım güzel futbolumuz ile devam ederiz. Farkınızda ise çoğu oyuncumuz takip ediliyor. Burada kendilerini gösterip 18-19 yaşına geldiklerinde Avrupa'nın önde gelen liglerinde oynayabilirler. Böylece Milli Takımımızın geleceği garanti altına alınmış olur.

anilton
02.Kasım.2009, 14:01
Genç Millilerimiz 2.turda Birleşik Arap Emirlikleri ile eşleşti...

Türkiye - BAE maçı Çarşamba günü saat 20:00'da...

Lionel Andres Messi
04.Kasım.2009, 16:59
sadece arjantin-almanya maçını izlemiştim bu turnuvada arjantinde 'sergio araujo' gereğinden fazla meziyetli bir oyuncu turnuvada derece almasa bile ilerde avrupaya gider kesinlikle.

bugünkü maçları izleyecem.özelllile berkin kamil i merak ediyorum.

Neron_FB
04.Kasım.2009, 21:13
ya eurosport 2 veriyor maçı şuan.. kablo tv de veren kanal yok mu allah aşkına ya :/ trt.net maçı trt 3 verecek yazıyordu ama meclis tv var şuan öff

KaF KeF
04.Kasım.2009, 21:22
evet ya..trt 3 vermiyor maçı..

Bordo61Mavi
04.Kasım.2009, 21:45
yokmu net uzerinden izliyen OM atsa

Professeur
04.Kasım.2009, 22:47
Türkiye farkı 2'ye çıkardı.Son dakikalar...

KaF KeF
04.Kasım.2009, 23:08
Gençler çeyrek finalde!

Flaş! FIFA U-17 Dünya Kupası 2. tur eleme maçında Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri'ni 2-0 yenerek, çeyrek finale yükseldi. U-17 Milli Takımı, çeyrek finalde Arjantin'i 3-2 yenen Kolombiya ile karşılaşacak.

04.11.2009

Kaynak : DHA

bu turnuvada en az 3.lük bekliyorum ancajk düzgün bir sistem olmadığı için yine bu futbolcular dünyanın en iyileri arasına giremez

Universal
04.Kasım.2009, 23:41
Gençlerimiz çok güzel bir şekilde ilerliyor, bununla birlikte Abdullah Ercan kendini gösteriyor. Bu maçda emeği geçen TRT'de çok teşekkür ediyoruz. Artık reklamlarında Türkiye bizimle zafere yürüyor derler. Yayınlamıyacaksan neden ihaleyi alıyorsun?

Neron_FB
04.Kasım.2009, 23:49
Gitmiş meclis TV'yi veriyor. sanki 6 tane trt yok koy birine de maçı işte..

Çok mutlu oldum çeyrek final işine. Rakibimiz Kolombiya baya güçlüler. Arjantini 2-0 geriden gelip 3-2 yenmişler. İnşallah eleriz onları da. İLk 3 yakışır bize.

Bordo61Mavi
05.Kasım.2009, 00:45
Futbolda herseyi yaptik ama su yayin isini yapamadik

KaPaLı
05.Kasım.2009, 12:30
UEFA finalini banttan izleyen ülkeyiz biz : )

Umarım bu gençlerimiz daha önceki senelerde olduğu gibi kaybolmazlar.

anilton
05.Kasım.2009, 14:43
Gollerimiz Furkan Şeker ve Ufuk Özbek'ten geldi...

Oğulcan Gökçe 39. dakikada kırmızı kart gördü...

el.nino
05.Kasım.2009, 15:19
kolombiya maçı ne zaman.

Bordo61Mavi
05.Kasım.2009, 17:18
8 kasim da mac

Rsa
08.Kasım.2009, 18:31
Kolombiya karşısında 1-0 öndeyiz.

KaF KeF
08.Kasım.2009, 19:45
90'da yedik..

ForsakeN
08.Kasım.2009, 19:45
Yuh bu ne ya. 89'da yedik golü 1-1. 10 kişi defans yaparsan olacağı budur.

Crocodile1963
08.Kasım.2009, 20:31
Maç penaltılara kaldı. . .

sekilaso
08.Kasım.2009, 20:36
penaltılar bitmedimi hala arkadaş :D

KaF KeF
08.Kasım.2009, 20:36
Furkan kaçırdı..

I3esiktas
08.Kasım.2009, 20:40
Elendik ..

KaF KeF
elendik....yazık oldu..

Rsa
Elendik penaltılarla.

Universal
08.Kasım.2009, 20:41
Elendik, Furkan'ın hatalı şekilde kullanışı yüzünden. Yerden köşeye vurup %100 gol atma imkanları var, kaleciler şıçrayamıyor ama; biz Türk aklı havadan atıyoruz eleniyoruz. Üstüne bide 89. dakikada gol yedik. Gene kupa göremedik sağlık olsun.

ForsakeN
08.Kasım.2009, 20:43
Kolombiyalıların kondisyonları muhteşemdi.Hiç oyundan düşmediler.Yaşları 17'den fazla gibi geldi.

Alicanfmfan
08.Kasım.2009, 23:54
90 da yedik şansız bir şekilde maç uzatmalar ardından penaltılara gitti ama penaltılar şans işidir şansımız tutmadı elendik yinede buraya kadar gelen gençlere teşekkür etmek ve tebrik etmek lazım.

Tebrikler Milli Takım.

ozaniel
09.Kasım.2009, 00:36
Euro 2008'de Türkiye'nin rakiplerinin hislerini daha iyi anladım şimdi. :(

el.nino
09.Kasım.2009, 11:35
valla Türkiye'nin 2.yarıdaki oyununa bakarsak buraya gelmeleri bile mucize bence.2 pas zor yapıyolar.2.yarıda giren berkin berbat bir oyuncu

Nocna Mora
09.Kasım.2009, 11:46
-9 alan oyunculardan biri berkin :D Formsuz geçirdiği sakatlıklardan sonra

SAİT71
09.Kasım.2009, 12:13
Bu ne yaa? Öncelikle fizik açıdan Kolombiya bizi ezdi. 2. yarı orta saha denen birşey kalmadı. Abdullah hoca bunu göremedi. koskoca 45 dakika 2 tane pas yapamayan takımda 90. dakikada adam değiştirdi. 1-0 ın üstüne yattı. Defanstaki 13 numaralı bjkli oyuncuyu puyol a benzettim. Gerçekten ilerde A milli seviyesine gelince Servetten daha iyi bir stoper olacak.. Muhammet teknik bir oyuncu gibi ama tek kalınca ve kondisyon açısından düşünce etkisiz kaldı 2. yarıda. Kalecimiz penaltılarda çaresizdi. Ama cech tarzında oynuyor :D Gerçekten beğendim. İlk kez izledim ve görüşlerim bunlar belki yanılabilirim ama o stoper oynayan 13 numaralı oyuncumuzu çok beğendim. Beşiktaş iyi iş yapmış..

İlk yarıda iyi oynasakta ikinci yarı Kolombiya müthiş bastırdı. PAs hatası yapmadılar. biz çok top kaybettik. İleride tek adamla hücum edersek tabiki dönen top kalemizde olur. Orta saha zaten yok. Kolombiya ilk yarıda orta sahayı kaleci degajları ve şişirme toplarla geçmeye çalıştı. Çünkü orta saha gücümüz vardı ve izin vermiyorduk ama 2. yarı tam tersi oldu biz şişirdik Muhammete oda hiç bir topu alamadı ve kolombiya orta sahada üstün oldu böylece gol geliyorum diyordu ve geldi. Kalecide hatalıydı golde. Yazık ettiler. 1 golün üstüne yatılmaz. Abdullah hoca hiç mi görmedin 2. yarıdaki oyunu müdahale etmedin? Yazık oldu. Kolombiya takım felan değil aslında ama..

World Hollow o1
09.Kasım.2009, 12:23
valla Türkiye'nin 2.yarıdaki oyununa bakarsak buraya gelmeleri bile mucize bence.2 pas zor yapıyolar.2.yarıda giren berkin berbat bir oyuncu

Daha bunlar 17 yaşında topçular sallaması kolay o kadar heycanın stresin üstüne daha çocuklardan ne bekleye bilirsin her iki takımda paşalar gibi mücadele ettiler ama tecrübesizlik ne yapılacağını bilememezlik takımı buraya sürükledi..

brotha
09.Kasım.2009, 12:42
Daha bunlar 17 yaşında topçular sallaması kolay o kadar heycanın stresin üstüne daha çocuklardan ne bekleye bilirsin her iki takımda paşalar gibi mücadele ettiler ama tecrübesizlik ne yapılacağını bilememezlik takımı buraya sürükledi..

kardesim kolombiyalilarda 17 yasinda cocuklar onlar heyecanlanmiyormu?

World Hollow o1
09.Kasım.2009, 17:21
yapcak bir şey yok anlık bir durumdur onlar hiç bir şey diyemezsin kişinin maça kendini hazırlayış tarzı konstantre oluş tarzı orası beni ilgilendirmiyor, ama emin olun hepsi bir birinden fazlasıyla yetenekli çocuklar öyle sallamaya kıyılmıcak daha pırıl pırıl topçular, o kaçırdığı penaltı sonrası yüz ifadesi ondan sonraki oyuncunun attığı goldeki sevinçleri onların yaşında bir kişi olarak düşünür, öyle stresi ve heycanı çok yüksek maçları oynamış kişiler daha iyi anlar.. ;)

bilemezsin yani kişinin o anki psikolejisini belki çok iyidir ama o maçda sahada yoktur.

dünya futbolunun her tarafında var..

he bu arada onlar heycanlanıyor mu demişsin kaçıncı penaltıyı kullandı bilmiyorum ama kolombiyada sarışın bir çocuk vardı onun o yüz ifadesine bak nasıl bir psikolejide nasıl bir heycanda olduğunu görürsün yere tükürmesinden bile anlarsın..

el.nino
09.Kasım.2009, 18:03
kardesim kolombiyalilarda 17 yasinda cocuklar onlar heyecanlanmiyormu?

arkadaş lafı yapıştırmış.bende z.burnuspor topçusuyum.biz neden heycanlanmıyoruz lig maçlarında.biz hayvanmıyız.berkin gelsin oynasın bakayım.onun milli takımda oynaması mucize.konuşmalarına dikkat et.topun hesabını yönetime verirsin.bu yaşına kadar da tecrübe kazanması gerekiyor heyecanlanmaz onlar merak etme sen.

World Hollow o1
09.Kasım.2009, 18:48
Ah be kardeşim ne konuştuğunu bilmiyorsun bari saçmalama yahu :)

Adamlar Dünya Kupası Çeyrek Final maçı oynuyor be güzel kardeşim sen ne takımından bahsediyorsun sen ne futbolculuğundan bahsediyorsun senin gibi toz bulutu içinde toprakda taşa top diye vurmuyorlar :)

sen daha ömrü hayatında Türkiye Finali görmemişsindir adam Dünya Kupası Finalini oynamak için ter akıtıyor sen onun emeğine terbiyesizlik ediyorsun..

el.nino
09.Kasım.2009, 18:53
ben istanbul şampiyonası gördüm bizimde şansızmız olsaydı biz de milli takımdaydık.8 yaşımdan beri futbol oynuyorum herkes beni z.burnunda parmakla gösterirdi.o berkin dediğin adamıda ikili mücadelede yıkarım.bu arada toprak saha tedavülden kalktı haberin olsun.daha fazlada muhabbete giremeyeceğim seninle.bu yaşına gelmişsin hala konuşmayı öğrenememişsin.

World Hollow o1
09.Kasım.2009, 18:58
neyse kardeşim..

belirtmeden geçemicem;

http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=875791

çocuğun geçmişine bak sonra salla. ;)

adam 2007 yılından bu yana prof. kontratlı galatasarayda sen belki o senelerde parmakla gösteriliyondur. dur bende göstereyim seni :p ;)

Sheriff
09.Kasım.2009, 19:28
Arkadaşlar mesajlarınızın seviyesine dikkat edin. Birebir tartışmalara girmeniz ve hakaret etmeniz durumunda ceza alırsınız.

Alicanfmfan
09.Kasım.2009, 23:11
İkinizinde haklı tarafları var ama bunlar 17 yasında topun basına geçiyor ve 70 milyon senin ayagından cıkacak suta göre hareket edecek prof ta olsan dünyanın en iyiside olsan o anki heyecanı hiçbiyerde yaşayamassın.