View Full Version : Kayserispor - Fenerbahçe [11.Hafta]
The.Crow
29.Ekim.2009, 18:17
http://i38.tinypic.com/25s95ok.jpg
NisRoc
29.Ekim.2009, 20:07
Kayseri yine bu maça bir final maçı gibi asılacaktır. Hakemler çok sakat, ama her şeye rağmen yeneceğimizi düşünüyorum..
garydelgadov
29.Ekim.2009, 20:46
Bu maç ya berabere biter,ya Fener fark atar.Demedi demeyin...
SAİT71
29.Ekim.2009, 20:47
Bizi çok zor bir maç bekliyor. Kayseri Trabzona kaybetti ligde o nedenle kendi evinde bize saldıracak. Makukula çok formda. Dilerim 3 puanı alıp derbi galibiyetini anlamdırırız.
bugra 1905
29.Ekim.2009, 21:48
Fenerbahçenin 3 Puanı Bir Şekilde Alacağını Düşünüyorum
tarikko
29.Ekim.2009, 21:56
Çok zorlanmadan kazanacağımızı düşünüyorum.Makukula'ya dikkat etmek lazım.Çok tehlikeli oyuncu...
Derbi'nin moraliyle inşallah kazanacağız..
Neron_FB
29.Ekim.2009, 22:08
İyi takımlara karşı daha iyi oynuyoruz, bu hafta bunu anladım :) O sebeple 3-1 Fener yener diyorum
ShevAnil
30.Ekim.2009, 10:40
Kayserispor, Fenerbahçeye hep ters gelmiştir. Kayseri kazanmaya yakın.
KaPaLı
30.Ekim.2009, 12:08
Makukula'yı Lugano durdurur. Uzaktan şut dışında başka bir alternatifi yok Kayseri'nin. Önder - Lugano olarak büyük ihtimalle. Topla çıkışlarda sorun yaşayabiliriz.
2 farkla kazanırız.
murat taşlı
30.Ekim.2009, 13:00
Her şey maça iyi konsantre olmamızla alakalı .Ciddiye aldığımız bütün rakiplerimizi zorlanmadan yendik.
GodfatheR
30.Ekim.2009, 13:48
Derbi rehavetinden kurtulmamız lazım. Eğer kurtulamazsak puan almamız bile zor ama rakibi ciddiye alarak kendi oyunumuzu oynarsak 2-0 gibi bir skorla çok önemli bir deplasmanı atlatmış oluruz düşüncesindeyim.
GodfatheR
01.Kasım.2009, 13:18
Alex sakat olmasına rağmen kadroda olmak istemiş ve maçın gidişatına göre girecekmiş. ALex'in yerinede M.Topuz oynayacak deniyor.
Corpus
01.Kasım.2009, 13:21
Topuz yerine özer oynarsa alex in bölgesinde , bence daha hayırlı olur fenerbahçe için.
GodfatheR
01.Kasım.2009, 13:24
Topuz yerine özer oynarsa alex in bölgesinde , bence daha hayırlı olur fenerbahçe için.
Bende öyle düşünüyorum ama bu maç Kayseri'de oLduğu için Mehmet bu maçta oynamaLı düşüncesindeyim.
Sekopej
01.Kasım.2009, 14:46
Santos-Emre-Cristian-Topuz-Kazım şeklinde olacak orta saha muhtemelen. İleride de Güiza. Deplasmanda mücadele gücü yüksek oyuncularla oynamak avantaj sağlasa da, Gaziantep maçında kazanamamıştık.
Alex'in oynamama ihtimaline rağmen Kayseri'ye gitmesi, Bilica'nın cezalı olmasına rağmen Kayseri'ye götürülmesi takımdaki disiplini gösteriyor. Bunu gördüğümde rakibin ciddiye alındığını da düşünüyorum. Gaziantep'te Sezar'ın attığı gol gibi mükemmel bir gol yemezsek, kazanarak döneriz.
ThersoN
01.Kasım.2009, 16:07
Fener açısından zor bir maç olacak
Universal
01.Kasım.2009, 19:32
Ligde oynayacağımız en önemli maç. Ligde ki arayı en iyi şekilde değerlendirmek için kazanmamız gerekiyor. Rakibimiz zor gol atan ve zor gol yiyen bir takım. Eğer pozisyona girersek, kesinlikle değerlendirmek zorundayız. Tahminim; Fenerbahçe 2-0 kazanır.
Bu arada Digitürk'ün sistemi bozulduğu için maçı D-Smart'tan izleyebileceğim. Tabii maç saatine kadar düzeltilmesse. :)
KaF KeF
01.Kasım.2009, 19:55
2 gündür açık olan Ligtv tam bizim maç sırasında gitti..olacak gibi değil..:D
Universal
01.Kasım.2009, 20:09
Şansısız biz. Artık internetten satın alıp izleyeceğim.
TR.CaPTaiN
01.Kasım.2009, 20:26
Turkcell Süper Ligi'nin 11. haftasında, bugün saat 20.00'de başlayacak mücadelede, deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçemiz sahaya şu on birle çıkacaktır:
Volkan Demirel, Lugano, Roberto Carlos, Emre, Vederson, Kazım, Güiza, Cristian Baroni, Önder, Mehmet Topuz, Gökhan Gönül.
Fenerbahce.org
Sekopej
01.Kasım.2009, 20:32
Kazım sağ tafarta Topuz ortada değil de Topuz sağda Kazım ilerde Güiza da Kazım'ın çevresinde oynamalı bence. Bu sayede ileride top tutmak ve Güiza'yı pozisyona sokmak daha kolay olabilir.
3 hafta maçımız olmayacak, Santos bu maçta da yedek, geçen maçta da yetekti. Umarım bu oynamadığı zamanda fizik kalitesini yükseltebilir ve beklenilen oyunu sergiler.
Bu arada Lig TV'nin tek derdi biz olmuşuz.Hem Beşiktaş'ın hem Galatasaray'ın maçları bir hata vesilesiyle gösterildi.Ama bizim maç gelince kapanası tuttu.Hadi diyelim sorun halledildi diğer kanallar niye hala açık?
Bu yaptıklarının bir gün hesabını vericekler...
bursa_mc
01.Kasım.2009, 21:02
Spor Max ve Lig tv gitti diğerlerinin yayını devam ediyor.
Alicanfmfan
01.Kasım.2009, 21:40
Souleymanou'dan müthiş bir hata ... 1-0..
Neron_FB
01.Kasım.2009, 21:48
0-1 bitti ilk yarı..
Fernando Gago
01.Kasım.2009, 21:52
Zemin yağmurdan dolayı çok ağır oldu . Bir çok hata olabilir bu maçta . Şansa ve güzel bir zamanda golü bulduk . Umarım en azından bu skoru koruyabiliriz . Vederson rezalet oynuyor Acilen Santos girmeli ...
PesimiSTyLa
01.Kasım.2009, 22:03
Maçta net bir pozisyon yok. Ortada bir oyun oluyor. Yedikleri gole kadar ks istekliydi, daha baskılıydı. Sülo topu içeri alınca onlarda moral olarak çöktüler. Bu dakikadan sonra galibiyet sansları yok bana kalırsa. Fenerbahçe kontradan, yada başka türlü 2. yi atar yada 1-0 biter büyük ihtimalle. Ks için en iyi sonuç beraberlik olur bu dakikadan sonra sanırım.
Universal
01.Kasım.2009, 22:04
Zemin yağmurdan dolayı çok ağır oldu . Bir çok hata olabilir bu maçta . Şansa ve güzel bir zamanda golü bulduk . Umarım en azından bu skoru koruyabiliriz . Vederson rezalet oynuyor Acilen Santos girmeli ...
Santos oyuna girmesin çok fazla oynadı ve yoruldu. Dinlenmesi gerek. Eğer yedeklerde Uğur Boral var ise ona forma şansı verilebilinir.
Neron_FB
01.Kasım.2009, 22:16
M.topuz muhteşem vurdu direkte patladı :S
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Şu kazımın şımarıklığına bi çare bulmak lazım.. sarı gördü hakeme dalaşmaktan..
brotha
01.Kasım.2009, 22:32
Penalti ve Cangele atti 1-1 oldu. Belliydi boyle olacagi,Fener cok geriye cekilmisti.
Addolorato
01.Kasım.2009, 22:32
Penaltı bana bayagı yumuşak geldi yahu :D
Aydin
01.Kasım.2009, 22:33
Yanlış görmediysem saçma bir penaltı kazandı Kayseri.
PesimiSTyLa
01.Kasım.2009, 22:35
Hafif bi çekme vardı ama Cangele biraz uyanıklık yaptı. Baskette sportmenlik dışı faul aldırmak gibi bişey yaptı.
brotha
01.Kasım.2009, 22:41
alexin derbide aldigi faule cok benzer bir faul aldi. Devam etse gol yapabilirdi ama birakinca hakem vermek zorunda kaldi.
Bu arada Kayseri net pozisyonlara giriyor.
PesimiSTyLa
01.Kasım.2009, 22:43
1-1 den sonra dünyaları kaçırdı kayseri. Gökhanın kanat yol gecen hanı. Bu arada carlos cok kritik bi top kesti.
Alicanfmfan
01.Kasım.2009, 22:44
Umarın klasik ''Atamayana , atarlar olayına '' dönmez ..
brotha
01.Kasım.2009, 22:45
Fenerbahcenin bekleri ve defansi Galatasarayinki gibi ayni.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Kayserispor inanilmaz goller kaciriyor,sadece 2. yariyi izledim ve nerdeyse 4-5 tane gol atabilirlerdi.
Neron_FB
01.Kasım.2009, 22:46
helal olsun volkana..onun dışında herkes rezil fenerde..
brotha
01.Kasım.2009, 22:48
Volkan super oynuyor gercekten, bir de Kayserisporlu oyuncular ne kadar bencilmis bunu gordum.
Furkan,Gokhan birde umut yada semih olabilir cok net yerlerde pas atmadilar yanindakine.
Alicanfmfan
01.Kasım.2009, 22:48
Özer'ş oyuna alacaktı vazgeçip Oyuna Deniz Barıs'ı aldı bence en dogru olanı yaptı çünkü Kayseri inanılmaz geliyor...
Neron_FB
01.Kasım.2009, 22:51
fenere 3 emre 2 forvet lazım allahım ya..
Alicanfmfan
01.Kasım.2009, 22:55
Kazandıgımız bu haftada Fener'in puan kaybetmesi müthiş oldu.
Tebrikler Kayserispor'a...
Lucas Neill
1-1 bitmiş maç penaltı kararı çok tartışılacakmış bu hafta özette izleyeceğim.Kazandığımız haftada Fbnin puan kaybetmesi güzel oldu.
Universal
Volkan Demirel'e teşekkürler. Çok güzel kurtarışlar yaptı.
Penaltı pozisyonu penaltı ama; hani çalınmayan o kadar penaltı varken bunu çalmak ahlaki olmadı. Dünya'da ki çoğu hakem bu pozisyona penaltı çalmaz. Neyse sağlık olsun bir puan gitti. Haftaya üç puan garanti. Sonraki hafta Beşiktaş maçı. Emre sanırsam o maçta oynayamıyacak, son dakikada gördüğü sarı karttan dolayı.
PesimiSTyLa
01.Kasım.2009, 22:56
Maç 1-1 sona erdi.
1-1 den sonra kayseri inanılmaz goller kaçırdı. Bir laf vardır "2 puan kaybetmedin, 1 puan aldın" diye. FB bugün 2 puan kaybetedi 1 puan aldı gerçekten. Genelde sıkıcı gecen maçın son dakikaları baya hareketliydi...
Sekopej
01.Kasım.2009, 23:05
Topuz'un direkten dönen topu dönüm noktası oldu, o pozisyondan sonra Mehmet'in adını bile duymadık neredeyse.
Daum'un Santos sevdası bizi daha çok yakacak gibi. İlk yarıyı izlerken demiştim, ikinci golü atamazsak işimiz zor diye ve öyle de oldu. 3 puan Kayseri'nin hakkıydı, alamadılar. Emre yorulunca orta saha iyice düştü ve Kayseri çok rahat gelmeye başladı. Volkan iyiydi en başta, sonra Emre ve Gökhan. Gerisi vasatı aşamadı. Santos yerine Özer girse ileride hem top tutabilir hemde pozisyon üretebilirdi. Santos artık bu 3 hafta düzelmeli, böyle gitmez.
el.nino
01.Kasım.2009, 23:16
valla 2.yarı tek kale oynadı kayserispor 4-5 olabilirdi ama volkan klasını birkez daha gösterdi.tebrikler kayserispor.
brotha
01.Kasım.2009, 23:37
Emre sari kart cezalisi mi oldu bizim macta ? oyle ise cok iyi oldu, bilica da yok.
tarikko
01.Kasım.2009, 23:39
Yazık oldu çok yazık oldu.1 puanı kurtardık doğruyu söylemek gerekirse..
Guiza'ya ve onu 90 dakika sahada tutan Daum'a selamlar.. :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Emre sari kart cezalisi mi oldu bizim macta ? oyle ise cok iyi oldu, bilica da yok.
Hayır Emre cezalı değil Beşiktaş maçında..Sınırda olanlar Alex(oynamadı zaten),Gökhan,Cristian ve Guiza'ydı..
TR.CaPTaiN
01.Kasım.2009, 23:41
İyi oynamamış olsak da, Güiza'nın ofsayt gerekçesiyle kesilen pozisyonu ve verilen uyduruk penaltı kötü oynadığımız bir maçı hasarsız atlatmamızı engelledi. Hadi ofsaytı geçtim bir anlık gözyanılması şeklinde değerlendirip iyi niyetli olunabilir ama penaltının böylesine çok az rastlanır. 3 puanla ayrılsak güzel olacaktı fakat nihayetinde son yıllarda Kayseri deplasmanı da her takım için ciddi bir sınavdır.
Emre'nin 3. sarı kartı oldu. Yani Beşiktaş maçında sahada olacak.
http://guncel.turkcellsuperlig.com/UI/PlayerStats.aspx
tarikko
01.Kasım.2009, 23:44
Aynen ilk yarıda Guiza'nın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu ofsayt diye kesti hakem..Birde o penaltı neydi yahu gerçekten yazık..
Bordo61Mavi
02.Kasım.2009, 04:35
Valla yazik ya, Galatasaray macinda Serkana yapilan harakete vermiyen hakemler bu macta bukadar ucuz bi penalti verdi. Bunlar seminerde napiyorlar ? Halen bi standart ariyoruz. Gerci skoru pek degistircek gibi degildi Kayserisporun oyununu tebrik etmek lazim
Ve sene sonu odulerine bi odul eklensin en kolay penalti kazanan futbolcu :D Gecen sene bizede aynisini yapmisti Cangele
KaPaLı
02.Kasım.2009, 10:01
Böyle penaltımı olur yahu :D Komedinin en alası :D
Tamam bizde çok iyi oynamadık. Ama Fenerbahçe'nin ne kadar zor gol yediğini biliyoruz. Maç öyle gitse hayatta gol yemezdi Fenerbahçe. Teşekkürler tolga özkalfa :)
murat taşlı
02.Kasım.2009, 10:17
Maçın hakkı Kayseri nindi doğrusu.Fener kötüydü evet ama en kötü Güiza idi bu ne arkadaş nasıl bir futbolcu anlamadım nasıl 11 de başlayıp 90 dakika sahada kaldı akıl alır gibi değil ,bizden değilde rakip oyuncu gibi adam .Rkip defansı zorlayamadı,ileride top tutamadı ,her oyuncunun bir özelliği vardır o özelliği için oynatırsın kimi sırtı dönük oynar ,kimi fiziğini iyi kullanır,kimi tekniğini,kimi hızını,kimi fırsatcıdır,bu adam neci yahu ben anlamadım.
Hakem maçı çevirmeyi başardı.O uyduruk penaltı verilmeseydi Kayseri bu kadar bastırabilecek miydi merak konusu.Hayatımda öyle penaltı görmedim bir daha da göremem herhalde.
Sekopej
02.Kasım.2009, 13:52
Geçen hafta penaltının nasıl olduğu konusunda sayfalarca mesaj yazan arkadaşları bu konuya da bekleriz.:) Şimdi Fenerbahçe hakem sayesinde puan kaybetti desek, geçen hafta söylenenlerden farklı olacak mı?
Ama ilk önce söylenen Kayseri'nin 3 puanı hakettiği ve bizim 1 puan kazandığımız. Daum maçtan sonra yine güzel konuşmuş ama artık icraatlarında da güzellikler bekliyoruz ondan. Daum'un, Volkan'ın konuşmalarını dinledim, herşeyin farkındalar ama neden her maç böyle oluyor anlamıyorum. Gol atana kadar iyi, gol bulduktan sonra takım ileriye gitmiyor adeta.
Bu arada Santos ve Güiza fiziksel açıdan kendilerini geliştirebilir umarım. Alex'in yokluğunda Alex'in boşluğunu doldurmak gerekiyorsa bunun için Özer'de ısrarcı olmak gerekiyor. Özer haricinde takımda Alex gibi oynayacak oyuncu yok, o nedenle Alex görevi Semih'e, Kazım'a falan verilmemeli, Özer denenmeli.
anilton
02.Kasım.2009, 14:09
Penaltı doğru.Ceza sahası içinde rakibin dengesini bozacak kural dışı her çekme,itme penaltıdır...
Aynı şekilde 2 hafta önce Ferrari Kasımpaşa maçında Cenk'e neredeyse sadece dokunmuştu ve dengesi bozulup düşümüştü Cenk.O maçın yorumunda da penaltı doğru demiştim...
Az ve ya çok,şiddetli ve ya şiddetsiz Carlos Cangele'yi arkadan çekiyor mu? Çekiyor.O zaman penaltı...
KaPaLı
02.Kasım.2009, 14:52
Anıl 2 pozisyonu karşılaştırma istersen. Birinde Ferrari Cenk'in üstüne abanıyor ( yanlıştı kırmızı kart bana göre. Penaltı doğruydu. ) bunda Carlos arkadan dokundu. Sadece dokunmayla oyuncunun dengesi bozuluyosa ohooo ne kararlar verilir.
Bu maçın skoru Hakem 1 - 1 Fenerbahçe (::)
anilton
02.Kasım.2009, 14:54
Dokunma değil,omuzundan şiddetli olmayan şekilde çekiyor .Çok açık bir pozisyonda hemde,kural çekmeyeceksin diyor.Şiddetli ve ya şiddetsiz diye bir tabir yok kuralda...
KaPaLı
02.Kasım.2009, 14:59
Rakibin dengesini bozacak şekilde çekiyo öylemi ? hımmm peki.
anilton
02.Kasım.2009, 15:04
LigTv'nin sitesine gir.Pozisyonun son üç tekrarını izle.Pekala bozuyor dengesini Cangele'nin.Öyle dokunma falanda değil ayrıca.Ani bir hareketle çekip bırakıyor hemen.Carlos'ta çocuk değil.Git dokun bakalım koşan birisinin omuzuna dengesi bozuluyor mu bozulmuyor mu?
Telegol'ü açıyorum penaltıyla alakası yok diyorlar. Futbol Pazarını açıyorum penaltının babası+kırmızı kart diyorlar. Ne iş anlamadım. :D
Bana görede penaltı değildi. Cangele bir anda dönüp eliyle çektiğini gösterdi ve YAN HAKEM penaltı verdi + birde sarı kart çıktı. Yazık, çok yazık.
anilton
02.Kasım.2009, 15:17
He şuda var tabi.Böyle çok pozisyon oluyor,vermiyor hakemler.O onların hatası.Doğru olan budur.Önemli olan adaleti sağlayıp,standartı tutturabilmek...
Melekovic
02.Kasım.2009, 15:31
Hakem bu yapar zaten ,sene 2100 bile olsa aynı konular tartışılır zaten tartışılsın diye hakemler hala var ve kararları bu durumda :D :D :D
Ben oynanan oyuna ve alınan keyfe bakarım.Geçen hafta isterse hakem 5 tane penaltı versin Fenerbahçe lehine, maçı Fenerbahçe hakketmişti,öyle bir maçı kazansaydık şansa hiç sevinmezdim doğrusu.
Bu maçtada Daum'un konsantrasyon eksikliği oldu,geçen haftaki maçtan sonra önemsemez bir havası vardı, maçın ilk dakikalarına baktığımda tarih tekerrürden ibarettir deyip Gaziantep maçının benzeri olacağını sezdim ama Kayserili oyuncularda şans yoktu. Böyle maçlarda Fenerbahçe ilk golü buluyorsa 2'ye 3'e gitmeli ,ne olursa olsun,o vermedi bu vermediyle alakası yok, Daum yine yeterli gördü olan oldu. Eğer böyle giderse Fenerbahçe'nin büyük maçları kazanıp da ligi kaybedebileceği bir sezon görebiliriz.
Çanlar henüz ikaz verirken bence önlem almalılar.
Sekopej
02.Kasım.2009, 16:20
“2 Puan kaybetmedik, 1 puan kazandık”
Teknik Direktörümüz Christoph Daum, Kayseri deplasmanından alınan 1-1'lik skoru puan kaybı olarak değerlendirmedi. Kayserisporlu futbolcuların özellikle ikinci yarıda daha fazla koşup mücadele ettiğini ve daha fazla pozisyona girdiğini belirten Daum, Fenerbahçe'nin Kayseri'de 1 puan kazandığını söyledi. Daum, Takımın en iyi oyuncusu olarak da kalecimiz Volkan Demirel'i gösterdi.
Maç sonrası açıklamalar yapan Christoph Daum, "Hayır puan kaybı olarak görmüyorum. Biz buradan 1 puan kazandık Kayseri bizden daha fazla pozisyon yakaladı ikinci yarıda . O nedenle biz burada 1 puan kazandık. Kayserili futbolcular daha fazla koştu, daha fazla mücadele etti, daha fazla gücünü kullandı ve daha fazla pozisyon buldu. Bunun sonucunda buradan 1 puanla ayrılıyoruz. Volkan çok iyi kurtarışlar yaptı. Bugün sahadaki en iyi oyuncumuz Volkan'dı. Çok iyi bir oyun çıkardı" diye konuştu.
Alex'in olmamasının alınan bu sonuçta etkili olup olmadığı sorulduğunda ise Daum, "Bahane aramak istemiyorum ama Alex çok iyi futbolcu. Olsa çok iyi olurdu ama yedekte bekleyen futbolcularımız da var. Alex olmayınca onlara şans doğuyor. Daha önce de Alex'in olmadığı maçlarda puanlar kazanıyorduk" diye konuştu.
Sakatlanarak kenara alınan oyuncumuz Önder'de ilk görünen şeyin bir adale sakatlığı olduğunu, kesin sonucun kontrollerde çıkacağını belirten Daum, "Fenerbahçe, puan kaybettiği maçlarda son 30 dakikada baskı yiyor bunun sebebi ne?" şeklindeki bir soruya ise, "Daha önce, Fenerbahçe özellikle son dakikaların takımı diyordunuz. Şu maçta onu göremedik ama bunu çalışacağız ve ileride daha iyi olacağız" diye cevap verdi.
RAKİBİMİZ GÜÇLÜ BİR TAKIM
Cristoph Daum, daha sonra yaptığı açıklamada ise Kayserispor'un 2. yarıda daha fazla pozisyon yakaladığını söyledi. Galibiyeti koruyamadıklarını ifade eden Daum, "Rakibimiz, 4. sırada olan güçlü bir takım. İlk yarıda attığımız golü koruyamadık. Gaziantep maçını düşünürsek, Kayserispor'dan puan almamız da önemli. Biz son dakikaların takımıyız ama bu aralar biraz düşüşteyiz" şeklinde konuştu.
“Geriye yaslanınca golü yedik”
Oyuncumuz Volkan Demirel, Takımımızın ikinci yarıda ileriye dönük değil de galibiyeti koruma düşüncesiyle geriye yaslanarak oynadığını, aynı durumun Gaziantep deplasmanında da yaşandığını söyledi.
Maç sonrası açıklamalar yapan Volkan Demirel, "Maç 1-0 olduktan sonra ikinci yarı biraz geri yaslandık. Aynısını Gaziantep'te de yaşadık. Orada da son dakikalarda goller yemiştik. 1-0 öndeyken geriye yaslanmamak lazım, ikinci golü bulmak lazım. Çünkü Türkiye liginde neyin ne olacağı belli olmuyor. Bu maçı kazanabilirdik ama, son dakikalara bakarsak kaybedebilirdik de. O nedenle buradan aldığımız 1 puan önemli. Antep'te 3, burada 2 toplam 5 puan kaybettik. O puanları kaybetmesek, şimdi çok rahat olacaktık. Saha şartları da zordu ama ilk yarı yere yatmadım ve üstüm ıslanmadı. Sadece yağan yağmurdan dolayı ıslandım. İkinci yarı üstümüze geldiler ve biz geriye yaslandık, penaltıdan da golü yedik. Penaltı verilebilirdi de, verilmeyebilirdi de. Çok rahatsız edici bir durum yoktu bana göre. Bizim 1 puana sevinmemiz lazım. Derbinin rehaveti olmaz. O maç geride kaldı. Buradan, geriye yaslandığımız için 1 puanla ayrılıyoruz" diye konuştu.
fenerbahce.org
Açıklamalarda hatanın farkındalar. Maçın son bölümlerinde yorgunluğun da etkisiyle oyundan düşme ve gol attıktan sonra 2.'yi atmak için daha az çaba gösterme sorunlarımız var. Fenerbahçe 2. golü attıktan sonra rakip kim olursa olsun kolay kolay maçı vermez ama 2. gol gelmezse bu tür maçları çok yaşarız, son dakika sürprizleri görebiliriz.
Memedov
02.Kasım.2009, 16:36
Hakem 1 Fenerbahçe 1 ;)
tebrikler hakem olmayan penaltıyı verdiğin Fenerbahçeyi 2puandan ettiğin için.
Melekovic
02.Kasım.2009, 16:41
Mehmetcim protesto olarak doğru olabilir ama boşver abisi, büyüklük sizde kalsın,yapan kişinin yaptığını yapmaya gerek yok, sonra fark kalmaz değil mi abisi
Crocodile1963
02.Kasım.2009, 18:15
XYZ Takım 5 - 10 Hakem (MHK, TFF vs.) muhabbeti iyiden iyiye can sıkmaya başladı.
Her puan kaybeden, hakemlerden canı yanan böyle yazsın o zaman. Geçen senelerde forumda böyle konularda taviz verilmiyordu. Yoksa burası da taraftar forumu mu oldu bilmek isterim ?
Kayserispor'u oyunundan dolayı kutluyorum. Daum bile 1 puanı kurtardık derken 2 puanımız çalındı demek hoş olmuyor. Bugün hangi Fenerli arkadaşım ile konuştuysam Kayseri'nin daha iyi oynadığını söylediler. . .
GodfatheR
02.Kasım.2009, 23:41
Yarım saat kendi kalemizin önüne yaslandık ve bu durumu Daum herkes gibi izledi. Gol bağıra bağıra geldi. Oyunu bu kadar kötü okuyan hocan varsa 1 puan da iyidir.
Memedov
02.Kasım.2009, 23:50
XYZ Takım 5 - 10 Hakem (MHK, TFF vs.) muhabbeti iyiden iyiye can sıkmaya başladı.
Her puan kaybeden, hakemlerden canı yanan böyle yazsın o zaman. Geçen senelerde forumda böyle konularda taviz verilmiyordu. Yoksa burası da taraftar forumu mu oldu bilmek isterim ?
Kayserispor'u oyunundan dolayı kutluyorum. Daum bile 1 puanı kurtardık derken 2 puanımız çalındı demek hoş olmuyor. Bugün hangi Fenerli arkadaşım ile konuştuysam Kayseri'nin daha iyi oynadığını söylediler. . .
Aynı şeyleri geçen hafta bizde dedik, senin bu kadar kasmana gerenk yok. anlayan anlar ne demek istediğimi.
brotha
03.Kasım.2009, 00:09
Penalti bana gore de dogru, sonucta bu cekmenin siddeti olmazki Carlos cekiyor sonucta. Bu penalti degilse, Galatasaray macinda Alexin pozisyonuda penalti degil.Alexin pozisyonu penalti ise bu da penalti. Iki pozisyondada Alex ve Cangele deyim yerindeyse penaltiyi aliyorlar.
Misal Alexin pozisyonu Alex dusmeyebilirdi devam edip gol yapabilirdi ve birakti kendisini hakem penalti verdi karar dogruydu,Cangelede aynisini yapti .Carlos sonuc olarak cekti ve hizlanmasini engelledi Cangelenin,Cangele pekala yine devam edebilirdi ama etmedi birakti ve penalti aldi. Carlos orda cekmese Cangeleyi,Cangele belki 1 metre fark atip kaleciyle karsi karsiya kalicakti. Penalti olmasi icin illa dusurmek lazim degil.
Birde Fenerbahcelilerin bu macta ozellikle hakeme yuklenmesine anlam veremedim. Bence alinan bir puana sukredin.Kayseri 4-5 tane atabilirdi.
Son olarak Crespo Ferrari pozisyonunda kirmizi kart yanlis ama penalti dogru demis.Orda kirmizi kartin sebebi Ferrarinin hareketinin siddetiyle alakasi yok, son adam olmasiyla alakasi var.Orada Hakem penalti verirse kirmizi vermek zorunda, PEnalti buyuk yanlisti,kirmizi vermemesi daha buyuk yanlis olurdu.
Universal
03.Kasım.2009, 00:43
Daum'u beğenirim ama; bazen anlayamıyorum. Şu maçda kulübede izledi. Kazanmak için bir adım atmadı. Kazım'ı çıkarırken hata yaptığını biliyor. Maçda gol yedikten sonra rakip üstümüze üstümüze gelirken takımı kurtamak yerine pozisyonları izleyip, Volkan'a şükrediyor, en sonunda Deniz'i alıp ufak bir önlemle bir puan elde ediyor. Belki bu maçı kaybetmemizde futbolcuların etkisi var ama; Daum kulübede iken kazanacağımızı hissetmedi ve buda futbolcuları etkiledi.
scar face
03.Kasım.2009, 01:37
Eğer Carlos un yaptığı penaltıysa yaşamayalım...
PesimiSTyLa
03.Kasım.2009, 02:55
Penalti bana gore de dogru, sonucta bu cekmenin siddeti olmazki Carlos cekiyor sonucta. Bu penalti degilse, Galatasaray macinda Alexin pozisyonuda penalti degil.Alexin pozisyonu penalti ise bu da penalti. Iki pozisyondada Alex ve Cangele deyim yerindeyse penaltiyi aliyorlar.
Bu yazdığına katılıyorum. Bana kalırsa 2side penaltı değil. Alex'inkine penaltı diyen de bu pozisyon için penaltı demelidir. Müdahele var ama şiddeti çok küçük. 2 pozisyonda da harekete maruz kalanlar(Cangele-Alex) uyanıklık yapıp faulü hakeme gösterip, düdüğü çaldırdılar.
SAİT71
03.Kasım.2009, 15:40
Yalnız izlediğim kadarı ile bizim gol hakkında çok net bir yorum yapamayacağım. Carlos un pozisyonunda ilk başta ofsayt var. Diğer 17 numaralı oyuncu pozisyonun içinde. Geriye doğru çekilmesi gerekirken ileri doğru gidiyor. Orada oyuncunun geri çekilmediğini gören hakem pasif durumdaki oyuncuyu aktif olarak değerlendirip bayrak kaldırmalı tıpkı Carlos un pozisyonunda olması gereken gibi.
İkincisi pozisyon dışarıda başlamış, Cangele gidiyor kendini içerde bırakıyor. Asıl engelleme dışarıda yapılmış içerideki pozisyonda hafif bir teması hisseden Cangele bırakıyor. Ofsayt olmalıydı pozisyon, dikkatli izlersek 17 numaralı Kayserili geriye çekilmiyor. Dolayısı ile aktif konumda pozisyonun içinde yer almış oluyor.
Melekovic
03.Kasım.2009, 16:01
Şimdi o penaltı pozisyonu biraz şey gibi, hocam görmüyo musun ne yapıyo tarzı bir durum :D :D :D Genelde küçük çaplı amatör maçlarda görürüz bu durumu. Cangele'nin biraz canı sıkkındı herhalde o gün, Carlos eylemi tamamlamasın dedi :D :D :D İstese devam da ederdi devam etseydi de düşürülürdü gene :D :D :D Hani biraz penaltıya teşebbüs ile penaltı arası bir durum. Bir de ceza sahası dışında başladığı an bir dokunma var,el dokunuyor ama hareketsiz,çekiş ceza alanında başlıyor.
Garip bir durum yani. Neticede alınan ders çok önemli ,oyun olarak beraberlik bile anca hakkedildi, yinede Mehmet topuz'un şutu kale direği içinden dönmesi Fenerbahçenin kötü oynadığı vakitte ve sonraki pozisyonda kafa ıskası olmasa yine galip gelebilirdi ama bu yanılgı ilerki haftalarda başına daha büyük işler açardı Fenerbahçe'nin. Arada böyle uyarılar iyidir iş işten geçmeden ve Volkan ile Daum'un açıklamaları uyarıyı aldıklarını gösteriyor.
Çekilmiş abisi bir de o pozisyonda.Yana açılmış artık.Penaltıya itiraz ederken duruyo yoksa yolu açıyor.
Kayseri kalecisinin yediği gol de unutmak istediği bir goldür herhalde. Pozisyon olmadan gol yemek böyle oluyor,kaleciler için çok kötü bir durum ama sorun sahada.
SAİT71
03.Kasım.2009, 16:12
Abi o kaleci Denizlispor ile Galatasaray maçındada elinden kaçırıp içeri almıştı gs 2-1 almıştı maçı. Bahaneside Ali Samiyen in ışıkları gözünü almışmış.
PEnaltı pozisyonunda dışarıdan içeriye doğru bir çekme gördüm öyle yorumladım. Tabiki hakeme kalmış verirse ki verdi kimse sesini çıkaramaz. Ama dediğim gibi ondan önce 17 numara pozisyonun içinde pasif olarak dururkene topa doğru hamle yapınca ofsayt olmalıydı.
1 puan maçın hakkıydı. Ama iki taraftan biriside 2-1 yapsa yazık oldu demezdim. Kayseri iyi bastırdı Fenerde büyük takım olmanın avantajıyla şansa 1 gol atsa atabilirdi. Maçtan 3 puanı pek haketmedik. Böyle penaltılara felan takılmam, hatada olmuş olabilir ama kesinlikle hakemin bir art niyetinin olmadığını, bu tip pozisyonların her zaman olduğunu savunuyorum. Dolayısı ile maçın hakkı beraberlikti ve öyle oldu. :) :D
Melekovic
03.Kasım.2009, 16:17
Zaten her hakem vermez abisi, otoriter olanlar yani İngiliz ve İskoç ya da İskandinav hakemleri. Şöyle vermezler. O pozisyonda diyelim Carlos alakasız bir tekme salladı Cangele döndü ne oluyo zıplamasam ya da 30 santim yanda dursam bacağım gidiyodu diye gösterir pozisyon penaltı olur çünkü bu tür teşebbüslerde penaltı. Bazen penaltı hep darbe olursa olur sanılıyor halbuki alakası yok.
Dediğim türde hakemlerde şöyle vermezdi,Carlos'un yaptığı kural harici ama hakemlerin tavrı bebek misin devam etsene önünde kale var olurdu inadına vermezlerdi, ben miyim hakem sen misin diye :D :D :D