View Full Version : İşte Derbinin Faturası
tarikko
29.Ekim.2009, 21:32
SON DAKİKA! Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan olaylı derbi maçın dosyasını karara bağladı. Fenerbahçe Kulübü'ne, sahaya atılan yabancı maddeler ve yardımcı hakem Tarık Ongun’un başından yaralanması nedeniyle iki maç seyircisiz oynama cezası verildi.
Roberto Carlos'a yumruk attığı gerekçesiyle Galatasaraylı Keita’ya 3, olaylara karışan Bilica'ya da 3 maç ceza verdi.
Sporx
2 maç abartı olmuş.Bilica'yla Keita'nın aynı cezayı alması ise skandal.
tarikko
29.Ekim.2009, 21:34
Bilica ile Keita nasıl aynı cezayı alırlar..Yazık...
ForCimbom
29.Ekim.2009, 21:34
bilica da yumruk atmadı mı? nesini garipsiyorsunuz yahu??
SAİT71
29.Ekim.2009, 21:35
Adaletsiz bir karar olmuş. Bilica daha az almalıydı yada Keita daha çok almalıydı. İkisinin şiddeti çok farklı..
Bilica saçından tutmaya çalışıyor fakat başaramıyor. Tam tokat ta sayılmaz ama kafasının üstüne vuruyor. Ama yumruk kadar sert değil.
bilica da yumruk atmadı mı? nesini garipsiyorsunuz yahu??
İkisinin yaptıklarını bir tutuyorsan söylenecek söz yok.
I3esiktas
29.Ekim.2009, 21:39
3 Maç aldıklarına dua edin bence :) Halen tartışıyosunuz
bugra 1905
Skandal Resmen Bilica İle Aynı Cezayı Vermişler Keitaya Verecektin 5 Maçı Sinan Şamil Samdan Bile Sert Vurdu
BaFraLı
Yani bunları bile tartışıyorsunuz ya helal olsun bu futbolcuların yaptıkları çok iyi bişey ya kim daha sert vurdu,öbürki daha az vurdu,o çok ceza almış.
Memedov
29.Ekim.2009, 21:40
Al birini vur ötekine yazık gerçekten.
olayı başlatan fişekleyen arda ile cristiana ceza yok, diğerlerine ceza yağmış.
ForCimbom
29.Ekim.2009, 21:40
zeytinyağı gibisiniz... sızmasından...
PesimiSTyLa
29.Ekim.2009, 21:41
2si de yumruk atıyor neden az alacakmış Keita'dan? Keita'nınki üstelik tahrik altında. Öyle faul mü yapılır -Carlos'un kündesi-
2 maç seyircisiz cezası da yerinde olmuş. Yanlış bilmiyorsam daha önce romada Anders Friskin kafasına gelen bir cisim olmuş, hakemin başı yarılmmıştı. Onlar da 2 maç ceza almışlardı.
Memedov
29.Ekim.2009, 21:41
Arda ve Cristian Efendilere neden ceza gelmemiş anlamadım gerçekten.
zeytinyağı gibisiniz... sızmasından...
Bakalım nereye kadar gidecek bu kendini beğenmiş konuşmaların...Ceza verilmesin demiyoruz abartılmasın.Emsallerinden daha fazla ceza verilmesin.Keita'nın yaptığıyla başka birşey aynı kefeye konulmasın.
Ama galiba kararı sen sonlandırıyorsun tartışmayı..Kendinde bu hakkı görüyorsun.
Universal
29.Ekim.2009, 21:43
İki tane yapılmaması gereken davranış var ortada. Ve bir tanesi daha az kötüymüş gibi göstermek tamamen şaçmalık. Aslında vereceksin sezon sonuna kadar oynamama cezası böylece diğer futbolcularada ders olacak bu cezalar. Üçer maç ceza alıp, taraftarının gözünde kahraman olan bu oyunculara prim vermemek gerek.
2si de yumruk atıyor neden az alacakmış Keita'dan? Keita'nınki üstelik tahrik altında. Öyle faul mü yapılır -Carlos'un kündesi-
2 maç seyircisiz cezası da yerinde olmuş. Yanlış bilmiyorsam daha önce romada Anders Friskin kafasına gelen bir cisim olmuş, hakemin başı yarılmmıştı. Onlar da 2 maç ceza almışlardı.
Foul tahriği bu heralde.Eğer orda bir tahrik varsa futbol müsabakaları boks maçlarına benzer.
SAİT71
29.Ekim.2009, 21:43
SAha kapat, seyirci alma. Bu cezalar bir çözüm değil. Bu zihniyet kolay yolu bulmuş. 3-5 ahlaksızın yaptığını 50.000 taraftar bir sonraki maça gidemeyerek ödüyorlar.
Vay halimize..
Carlos un faulünde tahrik felan yokki. Tutup indiriyor. Bu çok normaldir. Sarı kartı veriri biter.
Faulü yapınca cezasını futbolcular verecekse eyvallah..
ForCimbom
29.Ekim.2009, 21:50
Bakalım nereye kadar gidecek bu kendini beğenmiş konuşmaların...Ceza verilmesin demiyoruz abartılmasın.Emsallerinden daha fazla ceza verilmesin.Keita'nın yaptığıyla başka birşey aynı kefeye konulmasın.
Ama galiba kararı sen sonlandırıyorsun tartışmayı..Kendinde bu hakkı görüyorsun.
bu mesajını tam olarak anlamadım, ne demek istiyorsun ama, madem karşılaştırmak istiyorsunuz;
hayatınızda hiç yumruk attınız mı veya yediniz mi bilmiyorum ama keita'nın o dengesiz vuruşu carlos 'a en ufak zarar vermez, veremez. hareket halinde, uzaktan(çok ters) vurulan ve hedeften bağımsız anlık patlamayla yapılan çok yersiz bir vuruştu. carlos ancak faul için o kadar kıvrandı. bence böyle. ama gelip de garip garip yorum yapmanız, üste çıkma çabalarınız çok gereksiz. neyse. seyircisiz maç cezası da 1'e iner , edilen küfürler, yarılan kafalar da birilerine kar kalır. olay da tatlıya bağlanır.
PesimiSTyLa
29.Ekim.2009, 21:50
Foul tahriği bu heralde.Eğer orda bir tahrik varsa futbol müsabakaları boks maçlarına benzer.
Faulün de bi adabı, usulü var. Keitanın yaptığı boks, Carlosunki güreş. Rakibin sahada öyle faul yaparsa, ister istemez bir tepki verirsin. Keitanınki çok ağır tepki oldu cezasını da aldı. Bilica'nın ise orada yumruk atmasına gerek yoktu. Herkes ayırmaya giderken, arkadan gelip direk rakibe yumruk sallıyor. Ceza almayacakta ne olacak?
ForCimbom
29.Ekim.2009, 21:52
SAha kapat, seyirci alma. Bu cezalar bir çözüm değil. Bu zihniyet kolay yolu bulmuş. 3-5 ahlaksızın yaptığını 50.000 taraftar bir sonraki maça gidemeyerek ödüyorlar.
Vay halimize..
Carlos un faulünde tahrik felan yokki. Tutup indiriyor. Bu çok normaldir. Sarı kartı veriri biter.
Faulü yapınca cezasını futbolcular verecekse eyvallah..
bu yanlışlık şimdi mi akıllara geliyor? madem öyle, şişeli derbide örneğin, numaralıda sakin sakin maç izleyen taraftarın ne günahı vardı? o da gidemedi maça? sizin canınız yanınca mı aklınıza geliyor bu yanlışlıklar?
KaF KeF
29.Ekim.2009, 21:52
o zaman her sert girene karşılık verilsin..Nasılsa cezası 3 maç..
I3esiktas
29.Ekim.2009, 21:54
Bilica'nın pozisyonun görmedim onun için bisey diyemicem ama Keitaya verilen ceza için, niye bu kadar az? diye tartışılır anca.
Bursaspor
29.Ekim.2009, 22:02
Arkadaşlar, sonuçta cezayı vermesi gereken kurul, görüntülere, tutanaklara vs. gerekli her türlü şeye bakarak bu kararı vermiş. Bunu tartışmanın alemi yok sonuçta takdir onların takdiri ve bunu verebilecek en yeterli ve en üst kurul bu kararı veriyor.
Sizlerinde bu tür konuları normal ve karşı tarafı kırmayacak şekilde tartışmanız iyi olur. Sonuçta karar verilmiş, ancak tahkime gidebilir, ki zaten tahkim yolu kapalı olarak verilmiştir bu karar.
SAİT71
29.Ekim.2009, 22:02
bu yanlışlık şimdi mi akıllara geliyor? madem öyle, şişeli derbide örneğin, numaralıda sakin sakin maç izleyen taraftarın ne günahı vardı? o da gidemedi maça? sizin canınız yanınca mı aklınıza geliyor bu yanlışlıklar?
Yoo, her zaman. Günlük hayatımda da diyorum hatta.
Bu ülkede bu ceza sistemi oldukça daha çok sahalar kapanacaktır. Bu maçta örneklerinden birisi, benim tuttuğum takım orası ayrı. Galatasaraylı masum taraftarlarında hakkı yeniyor, beşiktaşlınınkide.
Bulacaksın o atanları almayacaksın. Yada basacaksın para cezası. Bu aspirindir. Bunu kullanırsak dediğim gibi olaylar olmaz bir daha. Olsada yapan çeker cezasını.
5-6 10-15 neyse şişe atar, çakmak atar. Koskoca kulüp saha kapatır. Bu ceza kolay yoldan sesleri kesmektir. Bu ceza kombine alıp para verenlerin hakkının yenmesidir. Akıllı uslu maça gitmek isteyen ailelere verilmiş bir cezadır. Şuan zaten bu sistemi oturtamazlar. Ama gelecek seneye kadar alt yapısı hazırlanırsa başarılı olabilir. Ama o kadar şeyle uğraşmak yerine bas para cezası fenere, ödettir koltukları galatasaraya birde kapa sahayı tamam. Her yolu denedin olmadı tamam tekrar dön bu alaturka yönteme..
Neron_FB
29.Ekim.2009, 22:10
Görüntülerde bilicanın içinde olduğu olaylar yaşanırken hakemin olayları gördüğü çok açık. Buna rağmen olay yerinde hakem kart vermemesine rağmen TV görüntüleri ile o karışıklık içinde bilicayı süper mi süper sezip ona keita ile aynı cezayı veren federasyonu kutluyorum. (!)
Ayrıca seyircisiz oynama 1 maça düşer diye tahmin ediyorum. Düşmezse bile en azından biri saha kapama olmalı. Fener dışında her takım süperlig de takımı olmayan şehirlerde maç yaptı bu sebeple.. Fenere neden seyircisiz oynama geliyor ?
Crocodile1963
29.Ekim.2009, 22:31
Kulüpleri oyuncularına ceza veriyor mu önemli olan aslında bu ?
İyi yaptınız takımı ateşlediniz mi diyor yoksa bu tip olayların önüne geçmek için kendileri de ceza veriyorlar mı ?
Revolution
29.Ekim.2009, 22:38
Kulüpleri oyuncularına ceza veriyor mu önemli olan aslında bu ?
İyi yaptınız takımı ateşlediniz mi diyor yoksa bu tip olayların önüne geçmek için kendileri de ceza veriyorlar mı ?
Bildiğim kadarıyla Keita kulüpten yüklü miktarda para cezası aldı miktarını hatırlamıyorum. Bence Bilica ve Keita'nın vuruş şiddetini tartışmaktan çok neden ikisine de bu kadar az maç cezası verildi denmeli. Ayrıca karar verildi olan oldu,bitti.. Üstüne sürekli yazılıp çizilmesinin pek de anlamı yok. İleriye bakılmalı.
Sekopej
29.Ekim.2009, 22:43
Yumruk'a 3 maç ceza ha, tahkimdende indirim olur, olmasa da 3 maç az ama burası Türkiye.
Seyircisiz değilde saha kapatma olsaydı ya, İzmir'de maç izlerdik en azından.:D
Adamın kafasını yar, 2 maç ceza al. İyiymiş.
KaF KeF
29.Ekim.2009, 22:48
Ankaraspor maçı dahil mi acaba cezaya?
Ona tatlı su kurnazlığı deniyor .)
I3esiktas
29.Ekim.2009, 22:53
Dahil degilmiş ankaraspor maçı
ForsakeN
29.Ekim.2009, 22:58
Ya sahaya taş yağdıran D.Bakır'a verilen ceza az ya da bu sefer verilen ceza çok.Hatta D.Bakır'ın cezası daha hafifti.Çünkü cezanın biri dış sahaydı .Cezalar konusunda TFF çelişki yaşıyor.
Bu arada şunu söyleyeyim Fenerbahçe'ye verilen bu cezanın haksız olduğunu düşünmüyorum. Sahaya taş yağdıranlara verilenin az olduğunu düşünüyorum
Revolution
29.Ekim.2009, 22:59
Kafama birşey takıldı şimdi Buca maçı öncesi Keita'nın cezası belli değildi. Keita Buca maçında oynamadı yani şimdi Keita'nın bir maçı oradan düşüyor ve 2 maç daha mı oynamayacak yoksa önümüzdeki
3 maç mı oynamayacak?
Diyarbakır'a neden adam akıllı ceza verilmediğini herkes biliyor..
Bilica 2, Keita 4-5 maç almalıydı bence de. Seyircisiz oynama sonuna kadar doğru. Kurunun yanında yaş da yanıyor her seferinde, bunu yıllardır görüyor ve söylüyoruz. 1 kişinin yaptığı bir olay bile seyircisiz oynamaya götürebiliyor. Kaldı ki hakemin kafası yarıldı ve dikiş attılar öyle görev yaptı. Daha fazla ceza almadığına şükretsin Fenerbahçe.
Aklıma başka bir şey gelmedi. Bir Galatasaray'lı olarak daha objektif olamazdım herhalde :p
Arda-Baroni olayında 2 oyuncuya ceza gelmezken Bilica ceza almış garip olmuş. TV görüntüleriyle ceza veriliyorsa elle atılan gollere de bakılsın derim.
Flawless Victory
29.Ekim.2009, 23:04
Adaletsiz bir karar olmuş. Bilica daha az almalıydı yada Keita daha çok almalıydı. İkisinin şiddeti çok farklı..
Bilica saçından tutmaya çalışıyor fakat başaramıyor. Tam tokat ta sayılmaz ama kafasının üstüne vuruyor. Ama yumruk kadar sert değil.
Bunları geçmemiz lazım artık. Sinirine hakim olamayan oyuncu kategorisine sokmak lazım hepsini. Yok o daha sertti yok bu daha yumuşaktı diye bakkal hesabına girilmemeli.
TR.CaPTaiN
29.Ekim.2009, 23:06
Bizim malzemeciye koltuk atıp, yerlerde süründüren Antalyaspor'a seyircisiz oynama cezası geldi mi ? Ceza gelmediyse, gelmemesinin nedeni malzemecimizin kafasının yarılmaması mıdır ? Bu televizyon görüntüleriyle şimdiye kadar hangi oyuncular ceza aldı ?
Adamın kafasını yar, 2 maç ceza al. İyiymiş.
Galatasaray`la tekme tokat kavga eden Roma`ya 1 maç, hakemin kafasının yarıldığı D.Kiev sınavında yine Roma`ya 2 maç saha kapatma verildi. Kafa aynı kafa. İnsan sonucunda abi ikiside :D
Revolution
29.Ekim.2009, 23:11
Galatasaray`la tekme tokat kavga eden Roma`ya 1 maç, hakemin kafasının yarıldığı D.Kiev sınavında yine Roma`ya 2 maç saha kapatma verildi. Kafa aynı kafa. İnsan sonucunda abi ikiside :D
Bir de o maç sonrası bizimkileri karakola götürmüşlerdi :D
3 şise su 2 maç ise 33. haftada bi 100 maç ceza lazımdı
SAİT71
29.Ekim.2009, 23:30
2 Şişe su 2 maç seyircisiz oynama, bir yumruk 3 maç ceza, Hakemin kafasını yarmanın değeri paha biçilemez. Geri kalan herşey için TFF
diyorum :D
RaSenGan
29.Ekim.2009, 23:42
Oldukça doğru kararlar.
nerazzuri
29.Ekim.2009, 23:45
tonlarca şişe suya 5 maç seyircisiz. İki şişe var ortada, zaten biri hadi yere düşüyori, hakemin kafası yarılıyor 2 maç ceza.
Zamansız alınan ilaçlar işte...
sananes
30.Ekim.2009, 00:11
tonlarca şişe suya 5 maç seyircisiz. İki şişe var ortada, zaten biri hadi yere düşüyori, hakemin kafası yarılıyor 2 maç ceza.
5 mac ceza değildi hatta o maç aldıkları 4 mactı.1 macı daha önceden ettikleri küfür için verilmişti ona bile cok diyenleri hatırlıyorum.Ayrıca ayıp yahu bu ülkede sadece bizim oyuncularımız kamera görüntüleriyle ceza alıyolar herhalde keita kasımpasalı oyuncuyu bi kac kez yumrukladı sarı kart gösterdi hakem baska hiç bi ceza yok yıl aynı yıl federasyon aynı federasyon! hakan balta golden sonra el hareketi cekiyo benzerini volkan yaptı diye kac mac ceza almıstı sormak gerek!
sonra bu sitenin en üst düzey yetkilisi cıkıyo kafa yarmaya 2 mac iyiymiş diyo böyle yöneticilige de tebrikler...Toplasan gsnin bi kac yıl önce bize attığı şişelerin 30da 1i atılmamıştır sahaya ki bu maçta hepsini fenerbahce seyirciside atmamış keitanın kafasına gelMEyen sişenin gs tribününden atıldıgını herkes biliyo artık..
Ben ceza cok demiyorum 2 mac normalde bilica 3 alıyosa keita kasımpasa macından sonra hakanda bu mactan sonra ceza almalıydı.ya da aynı federasyon diyarbakıra bu olaylarla karsılastırıldıgında 4-5 maç ceza vermeliydi
Alicanfmfan
30.Ekim.2009, 00:15
Cristian'a neden ceza yok ?
2 maç ceza yerinde olmus ancak , Bilica'nında tokadı 3 macı hak ediyor ayırmak için gitmiş göye bi tokat attı ki..
Keita ise kündeleniyor ve isyan olarak yumruk atıyor , ikiside aynı abartılacak birşey yok ama Bilica için tahkime giderler 1 maç yada 2 maça iner cezası...
Memedov
30.Ekim.2009, 00:22
Cristian'a neden ceza yok ?
Bunu söylerken Arda'ya niye ceza yok demenide beklerdim.
herkes verilen cezaları konuşuyor, ama olayları tetikleyen oyunculara neden ceza verilmediğini kimse konusmuyor.
bana kalırsa en ağır cezayı Arda ile Cristian almalıydı.
Alicanfmfan
30.Ekim.2009, 00:29
Tamada o nada verilecekse ama Cristian'ın mac içerisinde Arda'ya da yumrukları vardı Mehmet.
sonra bu sitenin en üst düzey yetkilisi cıkıyo kafa yarmaya 2 mac iyiymiş diyo böyle yöneticilige de tebrikler...Toplasan gsnin bi kac yıl önce bize attığı şişelerin 30da 1i atılmamıştır sahaya ki bu maçta hepsini fenerbahce seyirciside atmamış keitanın kafasına gelMEyen sişenin gs tribününden atıldıgını herkes biliyo artık..
Ne olacak? adamın ölmesini mi bekleyecektik? ayrıca ben gs birşey yapmadı mı dedim? cevap bulamayınca "yönetici de bunları mı yazıyor" gibilerinden şeyler buluyorsunuz ya da eskilere dönüyorsunuz. ee ben de döneyim eskiye gerets'in mondragon'un, eser özaltındere'nin kafası da yarıldı orada. sen de bana tekrar ali sami yen'de şunlar oldu de. böyle tartışma kısıra bağlasın. çünkü başka bir muhabbet bilmiyoruz toplum olarak.
"herkes biliyor artık"mış bir kere de çuvaldızı kendine batırmayı deneyen yok tabii.
2 maç ceza az bence evet. en üst düzey yönetici olmam kendi fikrimi söylemeyeceğim, savunamayacağım anlamına mı geliyor senin için?
bana kalırsa en ağır cezayı Arda ile Cristian almalıydı.
aynen maç konusunda da yazmıştım bu iki oyuncuya ne ceza gelecek diye. bence komik. keita'ya da az ceza gelmiş.
Serkan, sahada iki şişe su var demen beni şaşırttı. tamam ali samiyenle karşılaştırılamayacak kadar az vardı ama 2 tane de değildi yani.
Neron_FB
30.Ekim.2009, 00:50
Ya beyler Fenerbahçe'nin ilk yarıda kendi evindeki son maçı Ankaragücü ile.. Şuan o maç seyircisiz duruyor.. Peki araya Türkiye kupası maçı girerse saraçoğlunda, cezayı kupada ve kasımpaşa maçında çekip ankaragücü maçını seyircili oynayabilr mi ? bi bilginiz var mı bu konuda ?
sananes
30.Ekim.2009, 01:05
olay isabet ettirmekse kapatalım sezon sonuna kadar saraçoğlunu ayrıca ben de 2 mac ceza cok demedim 2 maç ceza yerindedir bu olaylar için ama diyarbakırda bundan cok daha fazla olay olmustur yada olaylı gs-fb maçı türk futbol tarihinin gördüğü en olaylı mactır her yerde var özetleri acıp izlerseniz tekrar görürsünüz sahaya atılabilecek hersey atılabilecek en fazla adetle atılmıstır.Ama en büyük suc yine fenerbahcede sonucta bizim seyirciler 10 tane atıyo yarısı isabet ediyo bu suç ama bin tane atıp isabet ettiremezsen sorun yok yada daha az sorun var...benim bildiğim tesebbüste suçla eş değerdir ben buna inanırım! ayrıca yöneticiler fikirlerini tabikide söyleyebilir ama en basiti hakemler 3 gs 1 yazar bi yönetici sonra daha üst yönetici onu savunur kişisel görüsüdür, kendi yorumumuz bunlar bizim yapamayacak mıyız dersiniz bizde size ceza veremeyiz sonucta basit üyeleriz değil mi:) konu bu benim kişisel görüşüm dayatmasında giderse kimse ceza almaz.herkes bu benim kişisel görüsüm baskası ben böyle düşünüyorum diye tahrik oluyosa banane yazamayacak mıyım yorumumu der herşey hallolur...umarım ilerleyen zamanlarda birileri bu tarz yorumlar yaptığında da aynı esneklikle yaklasırsınızda bende haksızmışım arkadaş herkese eşit mesafede yöneticiler diyebilirim ama zannetmiyorum
Universal
30.Ekim.2009, 01:07
Ya beyler Fenerbahçe'nin ilk yarıda kendi evindeki son maçı Ankaragücü ile.. Şuan o maç seyircisiz duruyor.. Peki araya Türkiye kupası maçı girerse saraçoğlunda, cezayı kupada ve kasımpaşa maçında çekip ankaragücü maçını seyircili oynayabilr mi ? bi bilginiz var mı bu konuda ?
Fenerbahçe kulübü takip ettiği ve Türkiye içinde olan resmi maçlarda bu ceza uygulanır. Eğer takip ettiği maçlardan birisi Türkiye Kupası ise Türkiye Kupası maçında cezayı çeker.
en basiti hakemler 3 gs 1 yazar bi yönetici sonra daha üst yönetici onu savunur kişisel görüsüdür, kendi yorumumuz bunlar bizim yapamayacak mıyız dersiniz bizde size ceza veremeyiz sonucta basit üyeleriz değil mi konu bu benim kişisel görüşüm dayatmasında giderse kimse ceza almaz.herkes bu benim kişisel görüsüm baskası ben böyle düşünüyorum diye tahrik oluyosa banane yazamayacak mıyım yorumumu der herşey hallolur...umarım ilerleyen zamanlarda birileri bu tarz yorumlar yaptığında da aynı esneklikle yaklasırsınızda bende haksızmışım arkadaş herkese eşit mesafede yöneticiler diyebilirim ama zannetmiyorum
Açık ve net birşey söylüyorum. Adaletsiz olan bir noktayı ortaya koyun destek platformunda tartışalım. Ancak bir kez bile örnekleyemiyorsunuz. Ha Ahmet'e böyle oldu Mehmet'e böyle oldu. Veli'ye böyle yaptınız haksızsınızlarla bir yere gidilmez. Her olayın şartları başkadır. Ahmet'e Veli'ye gideceksek ben çözümü söyleyeyim. Eskiden forum diye birşey yoktu hadi kapatalım burayı...
Hakem 3 - 1 Gs bir olayına gelince hatalı olduğumuzu dile getirdik. Benim hatamı görüp anlamam için 10 defa sözlü, 5 defa forum uyarısı 22 defada siteden uzaklaştırılmama gerek yok. Bir uyarı yetiyor.
Eray Dengiz
30.Ekim.2009, 01:24
keitanın kafasına gelMEyen sişenin gs tribününden atıldıgını herkes biliyo artık..
hayırdır şişe atılırken gs tribününde miydin yoksa sizin taraftar topluluğunuzun sitesinde uyduruk bir video gördün diye mi bunları söylüyosun?
PesimiSTyLa
30.Ekim.2009, 01:41
O şişenin fener tribününden geldiği kanıtlandı. Lig tvdeki görüntülerden. Çok merak eden ultrAslan giriş sayfasına da bakabilir. Gelileo...
NisRoc
30.Ekim.2009, 02:40
postum silinmiş tabii doğal olarak :) neyse sonuç : SKANDAL diyeyim..
Neron_FB
30.Ekim.2009, 03:05
Fenerbahçe kulübü takip ettiği ve Türkiye içinde olan resmi maçlarda bu ceza uygulanır. Eğer takip ettiği maçlardan birisi Türkiye Kupası ise Türkiye Kupası maçında cezayı çeker.
teşekkür ettim cevabından dolayı ;;) Umarım Türkiye kupası maçına falan denk gelir.
brotha
30.Ekim.2009, 05:00
Bence 2 mac seyircisiz oynama tam yerinde olmus ne fazla ne de az.
Ama Keita ve Bilicanin cezalarina gelirsek ikisinide ayirmam ben ,yok siddet farki varmis bilmem neymis. Gercekten en objektif bakanlardan biriyim iki takimada ayni mesafedeyim ve 3 mac az olmus. Zaten direk kirmizi karta 2 , sert faullere falan 3 mac veriliyor. Yumruga ve tokada 4 mac verilmeliydi.
Su harekete 4 mac(kendisini israrla ceken ibb li oyuncuyu yanlis bir hareket yaparak tasvip etmesemde birak beni dercesine itiyor bobo) ise o iki harekette 4 mac olmaliydi.Cifte standart var burda.
http://img688.imageshack.us/img688/6260/18095733.jpg
Neyse bunada raziyiz umarim tahkim indirmez cezalari.
nannar
30.Ekim.2009, 08:15
2 maç abartı olmuş.Bilica'yla Keita'nın aynı cezayı alması ise skandal.
bence 2 maç az bile olmuş çünkü sahaya atılan maddeler az olursa 2 maç, çok olursa 5 maç diye bir kural yok... hakemin kafasını ayrdınız hala 2 maç az diyorsunuz yaw:n: bizim sulu maçta 5 maç ceza aldıgımızda herkes haklı karar diyordu :p
Bilica ile Keita nasıl aynı cezayı alırlar..Yazık...
ikisi de yumruk attı.. ısrarla kurallarda yumrugun şiddetini tartışıyorsunuz :D ikisi de kasti bir hareket yaptı ve ikisi de aynı cezayı aldı... Bilica şimdi içinden belki de "ulen keşke ben de hızlı sallasaydım" demiştir :p
yumrugun sertliğine göre verilmiyor cezalar maalesef :)
Skandal Resmen Bilica İle Aynı Cezayı Vermişler Keitaya Verecektin 5 Maçı Sinan Şamil Samdan Bile Sert Vurdu
yukardakiyle aynı cevap :)
Görüntülerde bilicanın içinde olduğu olaylar yaşanırken hakemin olayları gördüğü çok açık. Buna rağmen olay yerinde hakem kart vermemesine rağmen TV görüntüleri ile o karışıklık içinde bilicayı süper mi süper sezip ona keita ile aynı cezayı veren federasyonu kutluyorum. (!)
Ayrıca seyircisiz oynama 1 maça düşer diye tahmin ediyorum. Düşmezse bile en azından biri saha kapama olmalı. Fener dışında her takım süperlig de takımı olmayan şehirlerde maç yaptı bu sebeple.. Fenere neden seyircisiz oynama geliyor ?
hakemler bunun açıklamasını maç öncesinde kart verilmiyor diyerek yapmışlardı... Bence eğer bir hata varsa o da arda ve cristian'ı cezasız geçmektir... onun dışındaki tüm kararlar bence dogru ;) FB 2 maç seyircisiz oynama cezasına da yatıp kalkıp dua etsin...
Universal
30.Ekim.2009, 11:19
hayırdır şişe atılırken gs tribününde miydin yoksa sizin taraftar topluluğunuzun sitesinde uyduruk bir video gördün diye mi bunları söylüyosun?
Bende inanmıyorum, kalkıpda bir Galatasaray'lı taraftar, Galatasaray'lı futbolcuya böyle bir madde atsın. Zaten atan adam salatalıkdır, eğer kalkıpda kendi oyuncusuna atıyorsa caçık olmuştur daha ne diyeyim. Bu tarz kişileri kalkıpda tartışıp, kalp kırmaya gerek yok.
C h A o S
30.Ekim.2009, 11:24
Ne Fener'e 2 maç seyircisiz oynama cezası bekliyordum,ne de Bilica'ya 3 maç ceza.Bu federasyondan Keita'ya 5 maç ceza vericek diye bekliyordum.
nannar
30.Ekim.2009, 12:23
Ne Fener'e 2 maç seyircisiz oynama cezası bekliyordum,ne de Bilica'ya 3 maç ceza.Bu federasyondan Keita'ya 5 maç ceza vericek diye bekliyordum.
:n: ohooo... Böyle subjektif beklentilere girilecekse o zaman ben fenere 10 maç saha kapatma, cristina 7 maç ceza, bilicaya 10 maç ceza, aziz yıldırıma 6 ay hak mahrumiyeti, Ketia'ya onur belgesi ve arda'ya üstün hizmet madalyası beklerim :n:
BlackEagle19o3
30.Ekim.2009, 12:26
Keita'nın cezası yetersiz kalmış.Diğerleri normal.
murat taşlı
30.Ekim.2009, 12:56
Cezalar normal bence .Sadece Keita nın cezası az gelmiş daha fazla olması gerekirdi.
bursa_mc
30.Ekim.2009, 13:53
Fenerbahçe'ye verilen 2 maçlık seyircisiz oynama cezası çok yerinde.Saha kapatma olsa İzmirde oynayacaklar yine full fenerbahçe taraftarı olacak,cezanın bir anlamı olmazdı.
meddah
30.Ekim.2009, 14:16
Kafama birşey takıldı şimdi Buca maçı öncesi Keita'nın cezası belli değildi. Keita Buca maçında oynamadı yani şimdi Keita'nın bir maçı oradan düşüyor ve 2 maç daha mı oynamayacak yoksa önümüzdeki
3 maç mı oynamayacak?
Bucaspor maçı +2 maç..
Kırmızı kart gören oyuncular, takip eden maça kadar cezaları netleşmemişse, minimum 1 maç ceza alacakları varsayılarak o maçta oynatılamazlar.
Revolution
30.Ekim.2009, 14:26
Bucaspor maçı +2 maç..
Kırmızı kart gören oyuncular, takip eden maça kadar cezaları netleşmemişse, minimum 1 maç ceza alacakları varsayılarak o maçta oynatılamazlar.
Yardımcı olduğun için çok teşekkürler abi..
NirvanaFX
30.Ekim.2009, 14:46
Keita'nın cezası az gelmiş olamaz çünkü tahriğe bağlı bir hareket.
Bir Roberto'ya durduk yere yumruk atması var bide Roberto'nun kendine yaptığı hareket sonucu yumruk atması var.
Bide Bazı FBli arkadaşlarımızın hala cezanın fazla verilmesi gibi söylemleri var ki gül gül öldüm afedersin.
:D:D:D
Alicanfmfan
30.Ekim.2009, 15:24
Bence 2 mac seyircisiz oynama tam yerinde olmus ne fazla ne de az.
Ama Keita ve Bilicanin cezalarina gelirsek ikisinide ayirmam ben ,yok siddet farki varmis bilmem neymis. Gercekten en objektif bakanlardan biriyim iki takimada ayni mesafedeyim ve 3 mac az olmus. Zaten direk kirmizi karta 2 , sert faullere falan 3 mac veriliyor. Yumruga ve tokada 4 mac verilmeliydi.
Su harekete 4 mac(kendisini israrla ceken ibb li oyuncuyu yanlis bir hareket yaparak tasvip etmesemde birak beni dercesine itiyor bobo) ise o iki harekette 4 mac olmaliydi.Cifte standart var burda.
http://img688.imageshack.us/img688/6260/18095733.jpg
Neyse bunada raziyiz umarim tahkim indirmez cezalari.
Buradaki olayı tam olarak şöyleydi , Bobo rakibine yumruk atıyor sonra cıkarkende hakeme fiili bir müdahalede bulunuyor ondan 4 mac alıyor..
Ayrıca Tello'nun yumrugunuda ceza gelmiyor. Eski defterleri açmak istemiyorum ama buraya gelipte ceza düşük olmus gibi yorumlar görünce mecburen açasım geliyor.
Üstünel: Cezalar forma rengine göre veriliyor
Galatasaray yöneticisi Haldun Üstünel düzenlediği basın toplantısında, derbi maçta verilen cezalarla ilgili sert açıklamalarda bulundu.
Derbi maçı öncesi ve sonrasında çıkan olaylar nedeniyle Fenerbahçe ve Galatasaray’a verilen cezalarla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Galatasaray yöneticisi Haldun Üstünel, Futbol Federasyonu başka olmak üzere Fenerbahçeli yöneticilere ve hakem Bünyamin Gezer’e büyük tepki gösterdi.
Haldun Üstünel’in basın toplantısında yaptığı açıklamaların satır başları şöyle:
Suni olarak oluşturulan kamuoyu baskısı sonrasında federasyon’un aldığı kararlar bizi hayal kırıklığına uğratmıştır.
Forma rengine göre verilen cezalarda farklılık oluşmaktadır
Yenilgiye kılıf aramıyoruz. Performansımız o akşam beklentilerimizden uzaktı bunu sorguluyoruz.
Pazar günü futbola yakışmayan görüntüler ortada
Bünyamin Gezer maçı iptal etmesi gerektiğini röportajında itiraf etti
Bünyamin Gezer 50 bin kişiden etkilendi mi kararları verirken ?
Maçın hakemi kendisine küfür edildiği zaman küfür sayılıyor da futbolcularımıza küfür edildiği zaman küfür sayılmıyor mu ?
Maç öncesi yapılan saldırı ve bilinçli taciz, küfür, hakeme yapılan saldırı ve Arda’ya 55 bin kişi toplu halde küfür ediyor neden bir Fenerbahçeli yönetici çıkıp engel olmuyor.
Fenerbahçeli yöneticiler maçta ortamın daha gergin olmasını tercih ediyorlar
Tüm bunlara rağmen Bünyamin Gezer’in oynatması inanılır gibi değil
Bünyamin Gezer bir miladı kaçırdı maçı oynatarak. Bu maç iptal edilebilirdii
Bu sene kupalar yine bizim müzede olacak. Hayal yok, vaat yok bizde gerçek var. 18. şampiyonluk kupası Ali Sami Yen’de havaya kalkacaktır. Kendileri üç yıllık vaat ediyorlar şampiyonluk kupasını ama biz bu sene için şampiyonluk sözü veriyoruz.
Cezalardan memnun olsak bugün bu toplantıyı yapmazdık.
Federasyon kurullarının bundan sonra alacağı tüm kararların takipçisi olacağız
Bu tarz kararlar forma rengine göre veriliyor. Bundan sonra ki tüm kararları sonuna kadar takip edeceğiz.
Hakemlerin daha cesur olması gerekir özellikle büyük maçlarda
Galatasaray Kaptanına kimse el kaldıramaz bunu yapanların da sahalarda olmaması gerekir.
Yediğimiz ofsayt goller var bunda da hakemlerin cesur karar vermesi gerekir.
Keita'ya ceza vereceğiz
Medyanın yönlendirmesiyle Fenerbahçe maçlarında psikolojik bir baskı doğuyor
Transfer konusunda ise hocamızın raporunu bekliyoruz. Hocamız ne derse o doğrultuda transfer yapacağız.
Arda'yı bizden başka kimse ne yargılayabilir ne de cezalandırabilir. Arda bizim uzun yıllar kaptanlığımız yapacak evladımızdır.
Rövanş maçında çok farklı bir şekilde karşılaşayacağız Fenerbahçe'yi.
NTV Spor
titates1
30.Ekim.2009, 15:30
Keita'nın cezası az gelmiş olamaz çünkü tahriğe bağlı bir hareket.
Bir Roberto'ya durduk yere yumruk atması var bide Roberto'nun kendine yaptığı hareket sonucu yumruk atması var.
Bide Bazı FBli arkadaşlarımızın hala cezanın fazla verilmesi gibi söylemleri var ki gül gül öldüm afedersin.
:D:D:D
zaten durduk yere maç esnasında yumruk atmak biraz zor , tahrik olucak tabiki ama bu tahrik faulden ibaret olduğu için keita'nın cezası daha fazla olmalıydı bence ... he roberto gelip topsuz alanda ittiirse ne blim ayağına bassa falan öyle bir durumda verilecek ceza için normal olurdu
Bu olayda Lig Tv'nin de büyük payı var.Elano'nun Gökhan'la tartışmasından önce yaptıkları Hakan Balta'nın kol hareketi kaç kere gösterildi acaba.Veya Keita'ya "gelen" şişenin nereden geldiği.Lugano'nun sayılmayan golünün tekrarının doğru düzgün verilmemesi falan filan Geçen sene Emre'ye görüntülerden ceza verilmişti bunlara niye verilmiyor acaba?
gerrrard
30.Ekim.2009, 15:49
zaten durduk yere maç esnasında yumruk atmak biraz zor , tahrik olucak tabiki ama bu tahrik faulden ibaret olduğu için keita'nın cezası daha fazla olmalıydı bence ... he roberto gelip topsuz alanda ittiirse ne blim ayağına bassa falan öyle bir durumda verilecek ceza için normal olurdu
Lugano geçen sene napmıştı peki Emre Aşık'a? Sanıldığı kadar zor değil.
titates1
30.Ekim.2009, 15:56
Lugano geçen sene napmıştı peki Emre Aşık'a? Sanıldığı kadar zor değil.
peki lugano kaç maç ceza almıştı ?
gerrrard
30.Ekim.2009, 16:51
peki lugano kaç maç ceza almıştı ?
Ben burada cezasını tartışmıyorum. Durduk yere maç esnasında yumruk atmak zor bir şey değil.
titates1
30.Ekim.2009, 17:05
Ben burada cezasını tartışmıyorum. Durduk yere maç esnasında yumruk atmak zor bir şey değil.
Durduk yere kimse kimseye yumruk atmaz , maçta aralarında bir şey olmadı ama öncedne oldu diye cristianın hareketi var , veya senin göremediğin yerlerde sürekli ayağına basmıştır bir oyuncu bir oyuncunun itmiştir çekmiştir luganonun pozisyonundaki emre aşık mesela zamanında yapmıştı erman hocanın değimiyle basur ameliyatı =) o mesela kameralara yansımıştı ama yansımayan neler oluyo oyuncular arasında ...
TR.CaPTaiN
30.Ekim.2009, 18:15
Haldun Üstünel geçen sene Ali Samiyen'deki maçta Emre'ye 20 bin kişi birden küfür ederken onlara engel olmuş mu da şimdi de Arda'ya 55 bin kişi küfür ediyor, Fenerbahçe yöneticileri engellemiyor diye şikayet ediyor. Bunlar derbilerde olmuştur, olacaktır bunu engellemek zordur da mesele, deplasmana giden takımın sanki bu tip şeyleri ilk defa gittiği bu deplasmanda görüyormuş gibi rakibini eleştirmeye çalışması. Eğer bu tip sorunlar çözülecekse iki taraf da samimi olmalıdır. Yoksa kendi evinde yapıldığında ses çıkarma deplasmanda aynısını görünce isyan etmeyle çözülecek bir problem değil. Her iki taraf için de geçerlidir.
Sekopej
30.Ekim.2009, 18:23
Bucaspor maçı +2 maç..
Keita sanırım gördüğü sarı kart nedeniyle de ceza alacak. Bu 3 maç ona dahil değil sanırım.
Haldun Üstünel'in açıklamalarını okuyunca bir hayal kırıklığına daha uğradım. İyi ki federasyon 2 maç ceza vermiş, Bilica'ya 3 maç ceza vermiş diyorum. Yoksa daha neler neler konuşacaklardı acaba?
Madem komplo teorileri kuruluyor, bende atayım ortaya bir komplo. Arda ve Cristian'a neden ceza verilmedi? Birisine verilmiş olsa diğeri de mutlaka ceza alacaktı, Arda'ya ceza vermemek için Cristian'ı da cezalandıramadılar. İstedikten sonra çok kolay türlü bahaneler bulunur bu şekilde.
I3esiktas
30.Ekim.2009, 18:26
Buradaki olayı tam olarak şöyleydi , Bobo rakibine yumruk atıyor sonra cıkarkende hakeme fiili bir müdahalede bulunuyor ondan 4 mac alıyor..
Ayrıca Tello'nun yumrugunuda ceza gelmiyor. Eski defterleri açmak istemiyorum ama buraya gelipte ceza düşük olmus gibi yorumlar görünce mecburen açasım geliyor.
O maçtada Tello'nun kafasına jant kapagı fırlatmışlardı ve kimin attıgını herkez bildigi halde her hangi bir ceza uygulanmadı. Eski defterleri açıcam demişsin bence hiç girme oralara emin olki sizler zararlı cıkarsınız.
KaF KeF
30.Ekim.2009, 18:27
http://img59.imageshack.us/img59/3053/80465281.jpg
http://img42.imageshack.us/img42/6374/14099894.jpg
http://img692.imageshack.us/img692/1889/51161200.jpg
Diyarbakır´da olan olaylardan sonra Diyarbakırspor´a verilen 1 maç saha kapama 1 maç seyircisiz oynama cezası.. Maçta sahaya resmen kaya atıldı ‚ sahaya seyirci girdi ‚ yanıcı madde atıldı..
http://img62.imageshack.us/img62/2913/62057497.jpg
Emre´ye tv görüntüleri ile ceza verenler ‚ Arda ve Hakan Balta´yı nasıl es geçerler..?
http://img97.imageshack.us/img97/6256/antw.jpg
Fenerbahçemizin attığı golden sonra sahaya atılan koltuk ile malzemecimiz Cemil´in kafasını yaran Antalyaspor´a ceza nerede..?
dahil değil hatta türkiye kupası maçları bu sene oynanmassa fener bu yarı bir daha seyircisinin önüne ÇIKAMAYACAK:director:
Universal
31.Ekim.2009, 23:15
Bugün bir yazar güzel bir cümle kurmuş;
Ceza ahlaki olarak doğru ama; hukik-i olarak yanlış. Bu herşeyi açıklıyor. Burasıda bir hukuk ülkesi olduğuna göre...
Alicanfmfan
01.Kasım.2009, 00:05
Herkes o kol hareketine ceza nerde vs
O zaman Cristian Baroni'nin yumruklarını neden ceza verilmemiş...
ThersoN
01.Kasım.2009, 16:28
isim ayırmıyorum tüm cezalar az..