Log in

View Full Version : Keita: 'Türkiye’deki Hedeflerimde 2 Gözümden Birini Kaybetmek Yok'

Leonaidas
30.Ekim.2009, 04:51
Keita: 'Türkiye’deki Hedeflerimde 2 Gözümden Birini Kaybetmek Yok'

http://uploadgeek.nl/files/28483644415122842674.jpg

Keita: Benim Türkiye’deki hedeflerimde 2 gözümden birini kaybetmek yok. Gözüme gelen cisim futbol kariyerimi tehlikeye atabilirdi.

Galatasaray’ın Fildişi Sahilli yıldızı Abdül Kader Keita, Galatasaray Televizyonu’nda yayınlanan “Son Pas” programında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Keita geldiği günden beri taklalarıyla, golleriyle ve oynadığı futbolla taraftarının sevgilisi oldu. Galatasaray macerası nasıl geçiyor?

Şimdiye dek herşeyden son derece memnunum. Son derece güzel gidiyor. İnsanların yaklaşımından çok memnunum. Bazen kendimi ilk şımartıldığım, Fildişi Sahilleri’ndeki kulübümde gibi hissediyorum.

Bugün pek moralli değil gibisin. Derbiyle ilgili mi?

Herşeyden önce bizim için son derece önemli bir maçı kaybettik. Diğer yanda maçın çok önemli bir yerinde kırmızı kartla dışarda kaldım. Tabiiki bu insanın hoşuna gitmiyor. Bu mağlubiyetten ötürü kendimi de suçlu sayıyorum. Oyunda kalmış olabilseydim eğer, belki sonuç değişik olacaktı. Profesyonel bir futbolcu olarak, oyundan atılmamayı becerebilmem gerekirdi. Bu yüzden kendimi keyifsiz hissediyorum.

Başına pet şişe geldiği an neler hissettin? İsabet eden cismi aldın ve topla beraber maçın gözlemcisine gittin ve herkesi şaşırttın. Neyi amaçlamıştın orda?

Ben federasyonun bu durumdan haberdar olmasını amaçladım. Gözüme gelen cisim benim futbol kariyerimi tehlikeye atabilirdi. Türkiye’de böylemi yapılır bilmiyorum ama Avrupa’da bunun örneklerini gördük. O anda sahada olan bitenden 4. hakemin haberi olması gerekiyordu. Avrupa’da bu gibi olaylara çok kurban verildi. Benim Türkiye’deki hedeflerimde 2 gözümden birini kaybetmek yok. Benim bakmakla yükümlü olduğum bir ailem var ve kariyerim devam ettiği sürece onlara iyi bakabilirim. Bunu insanlara özellikle de hakeme hatırlatmak gerek.

Keita o hareket sonrası sakinmiydi? Sonuçta futbolu da olumsuz yönde etkiledi diyebiliriz. Neticesinde gelen bir kırmızı kart var. Ve orada çok net şekilde Keita’nın psikolojisinin çok da yerinde olmadığını görebiliriz. Keita bugüne kadar Türkiye’ye geldiği günden beri genelde sempatik hareketleriyle dikkat çekmiş bir isim. Kendisinin de tasvip etmediği ve dolayısıyla moralinin bozulduğu bir pozisyon. O hareket maçın geri kalanında Keita için nasıl yankı buldu?

Şahsen ben takım olarak, oynamaya alışık olduğumuz, sezon başından beri oynadığımız oyunu oynayamadığmızı düşünüyorum. Ancak bunu yaratan maç öncesinde ısınma dakikalarından itibaren başlayan, o hoş karşılanmayacak olaylar. Örneğin; ısınmanın daha ilk dakikalarında rakip takım bir kavga çıkardı. Böyle olunca tabi insan kendi kendisine soruyor. Bu acaba belli bir stratejinin bir parçası mıdır diye? Daha sonra sahaya o kadar yağan cisim var. Dolayısıyla bunu düşünüyorsunuz. Maçı bitirebilecekmiyiz acaba diye oynamaya devam ediyorsunuz. Buna odaklanınca da insan tüm sezon boyunca oynamaya alışık olduğu o takım oyununu oynayamayabiliyor. Ben kendi açımdan bunu hissettim. Ben her zaman oynadığım oyunu oynayamadığımı hissettim. Ve muhakkak biz takım olarak sezon boyunca oynadığımız oyunu, gösterebildiğimiz uyumu göstermiş olsaydık, bu maç muhakkak böyle sonuçlanmayacaktı. Bunlar benim şahsi düşüncelerim.

Peki o kırmızı kart pozisyonunda neler hissetti? Çok fevri bir harekette davrandı. O anki psikolojisi neydi Abdül Kader Keita’nın?

Hemen yapmamam gereken birşey yapmış olduğumu hissettim. Ve bunun ne yeri, ne zamanıydı. Fakat bana o ana denk hiç yapılmaması gereken hareketlerde bulunmuştu rakip oyuncu. Bana asılmıştı, bana çelme takmıştı, bana vurmuştu vs.. Ve o noktada ben artık sinirliydim, birşey yaptım. Daha sonra tünelden soyunma odasına giderken yapmamam gerekirdi diye kendi kendime düşündüm.

Roberto Carlos’u maçtan sonra aradığı şeklinde haberler var. Özür dilemek için. Doğru mudur?

Roberto Carlos’la maçtan sonra konuşmak için hiç fırsat olmadı. Fakat her ikimizde profesyoneliz. Ve saha içinde olayların bazen bu noktalara ulaşabilceğini hepimiz biliyoruz. Bu program aracılığıyla ben Roberto Carlos’a üzüntülerimi iletmek isterim. Hem Roberto Carlos’tan hem de bizim kendilerine iyi örnek olma sorumluluğunu taşıdığımız, akademilerde yetişen o kadar gence. Birçok futbol tutkununa karşı ben olması gereken örneği başaramadım. Kendimi kontrol etmeyi başaramadım ve bu nedenden dolayı özür dilemem gerek. Dolayısıyla ben, herkesin beni affetmesini rica ediyorum sahada yapmamam gereken bu davranıştan dolayı. Bu tabi ki etkisi kolay atlatılabilecek bir maç değil. Biz şuan takımla birlikteyiz. Ben şuan takımla beraber çalışmaya devam ediyorum. Her gün antrenman yapmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki önemli maçları oynamak üzere kendimi toparlamam belki bir iki gün içerisinde olabilecek. Şu anda ben mümkün olduğunca çalışmaya devam ediyorum. Önümüzdeki çok önemli maçlarda takıma yine faydalı olmaya hep beraber gayret edeceğiz.

Peki derbiyi bir kenara bırakalım. “Frank Rijkaard benim için büyük bir şans, ben onun için değilim” demişti. O günden bugüne Frank Rijkaard ile ilişkisi nasıl gelişti? Yine çok kıyısından da olsa derbiye değineceğim. Çünkü, maçtan sonra Frank Rijkaard’ın Keita’ya ince bir sitemi vardı. Aralarında o kırmızı karttan sonrada diyalog nasıl gelişti? Ve genel itibariyle Frank Rijkaard’la, takım oyuncularını değerlendirebilir mi?

Maçtan önce beni zaten kişisel olarak uyarmıştı. Bak bu maçta biz şöyle atmosfer bekliyoruz, dolayısıyla böyle şeyler olabilir. Ona göre de dikkatli olmamzı gerekir diye. Daha sonra ilk sarı kartı görüp, soyunma odasına döndüğümüzde hocamız tekrar herkesin çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. Benden ise bir sarı kart almış olmamdan dolayı, daha dikkatli ve daha bilinçli bir şekilde hareket etmemi rica etti. Ancak ben gerekeni yapamadım, bu kontrolü gösteremedim ve dolayısıyla kırmızı kartı aldım. Maçtan sonra soyunma odasında konuştuğumuz birşey olmadı. Soyunma odası sessizdi. Ancak bir sonraki antrenmanda kişisel olarak değil, takıma hitap etmeyi tercih etti. Tam da olması gerektiği gibi bir konuşma yaptı. Ve orada takıma anlattıklarından sonra ben de “evet ben bir hata yaptım, şimdi kendimi toparlamam gereken zaman” dedim. Benim bu sorumluluğu kabullenip yakışan tavır içerisinde devam etmem ve ileriki günlerde kendimi toparlayıp takıma yeniden faydalı olmam gerekir.

Müthiş takla atıyor, antrenmanlarda bunun denemesini de görmüyoruz. Hangi ara bunu öğrendi? Nasıl tatbik ediyor? Maçta nasıl uyguluyor?

Ben bunu hep yaptım zaten. Ama bu benim küçükken öğrendiğim birşey. Bilirsiniz çocuklar küçükken çok inatçı olur ve hiç yapılmayacak şeyleri başarmaya çalışır. Bizim mahallede araba lastiklerini yere koyar, onları tranbolin gibi kullanıp, onların üzerinden öyle atlamaya gayret ederdik. O arada ben onu öğrendim. Kim bilir biz bunu kaç kere tekrarladıysak arkadaşlarla. Daha sonra o taklaları hiç bırakmadım. Zaman zaman o taklaları atmaya gayret ediyorum. Bazen atıyorum, bazen atmıyorum. Ben gol attıysam eğer çoğu zaman bunu taklalarla takip etmeyi tercih ediyorum. Bu da sonradan geliştirilmiş bir yetenek.. Hani bazılarının futbol oynamayı öğrenmesi gibi, ben de çocukluğumda bu taklaları atmayı öğrendim. Ve bu taklalar daha sonra beni hiç bırakmadılar.

Kaynak:Galatasaray.org (GS Tv Son Pas Programı)

brotha
30.Ekim.2009, 05:24
abartmis bence,hic mi derbi gormedi avrupada. Sanki sadece burda oluyor.Inter milan derbisinde Didanin kafasinda torpil patladi yahu.(yanilmiyorsam)

nannar
30.Ekim.2009, 08:09
abartmis bence,hic mi derbi gormedi avrupada. Sanki sadece burda oluyor.Inter milan derbisinde Didanin kafasinda torpil patladi yahu.(yanilmiyorsam)

o zaman kaskla çıksın dimi maçlara ? madem normal bunlar :n:

nerazzuri
30.Ekim.2009, 10:37
yahu hepsini anladımda gözüne isabet eden bir cisim yokki arkadaş :n:

titates1
30.Ekim.2009, 12:03
Keita'yı çok severdim " yalancı" olduğunu öğrenmeden önce ...

KaPaLı
30.Ekim.2009, 12:07
Başına ? Arkadan atılan cisim başına gelirde gözüne nasıl gelir yahu :n:

Kiii şişe başına gelmeyi bırak 2 metre önüne düşüyo :n:

Ahh keita ahh :D

nannar
30.Ekim.2009, 12:19
Ama ben maçı izledim ve cisin geldiği anda sol gözü kanlanmıştı... durduk yere ovuşturarak kanlanmasını sağladı sanırım... :n:

Bu arada eğer yalansa bunun en babasını Otto Bariç kendisine 1 metre öteye düşen cisimde takla atarak göstermişti... hatırlarsınız sanırım :n:

KaPaLı
30.Ekim.2009, 12:27
Tekrarmı koyalım illaki görüntüleri ? 2 metre önüne düşen su bardağından adam gözünü kaybediyosa ohooo Ali Samiyendeki maçta bütün oyuncular kör olurdu kulubu kapatırdık biz.

Hem Arkadan gelen cisim nasıl oluyoda kör ediyo onuda anlamış değilim.

murat taşlı
30.Ekim.2009, 12:47
Kimsenin hedefi gözünü kaybetmek değil kim sahaya gözüzünü kaybetmek için çıkıyor şimdiye kadar kim kaybetmiş.Kaybetmenin faturasını bu şekiilde çıkartıp kendi yapmış olduğu harketi hafifletmeye çalışıyor işte.Öncelikli hedefi için sağa sola yumruk sallayacağına (daha öncede yapmıştı çünkü) önce sahada kalmak olsun...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Ama ben maçı izledim ve cisin geldiği anda sol gözü kanlanmıştı... durduk yere ovuşturarak kanlanmasını sağladı sanırım... :n:

Bu arada eğer yalansa bunun en babasını Otto Bariç kendisine 1 metre öteye düşen cisimde takla atarak göstermişti... hatırlarsınız sanırım :n:

Evet hatırlıyorum komikti gerçekten:p.Ama bu olayın olması Keita nın yalan söylemesini masum kılmaz sanırım:icon_wink:.

Fernando Gago
30.Ekim.2009, 15:03
Derbideki kötü performansını böyle kapamaya çalışıyor :D Bu da güzel

MeMo
30.Ekim.2009, 15:14
Görende isabet etti sanar...

Alicanfmfan
30.Ekim.2009, 15:20
Adamı yalancı ilan ettiniz ve komik mesajlarınız var yani demekki Allah Korusun Keita'ya o maçta gözüne bişey olsa sevinçten konusamazdınız herhalde..

BaFraLı
30.Ekim.2009, 15:22
İsabet etmesimi lazım o cismin Keita'ya ?.Adamın allah korusun beynine filan isabet etse neler olur ya yazıktır valla

titates1
30.Ekim.2009, 15:25
pet şişeyle gözünü kaybedicek adamın natural fitnessı -100 falan olur fm'de heralde araştırmacılar bir dahaki patchte buna dikkat etsinler lütfen

Xipe Totec
30.Ekim.2009, 15:42
pet şişeyle gözünü kaybedicek adamın natural fitnessı -100 falan olur fm'de heralde araştırmacılar bir dahaki patchte buna dikkat etsinler lütfen

Siz gözü çok sağlam bir organ olarak görüyorsunuz heralde..? Gözüne gelmiştir gelmemiştir tartışılır ki şişenin nerden geldiğini şaşıran taraftar gözüne net olarak gelip gelmediğini seçebiliyorsa oturup düşünmek lazım.. Bu arada Natural Fitness sakat oyuncunun sakatlığının geçmesi ile ilgiliydi sanırsam.. Buna bakıp sakatlığını hızlı atlattı diye tam tersi durumda söz konusu edilmesi gerekiyor.. Ha benim dediğim şekilde değilse de mazur görün..

Adam çıkıp o gelen cisim gözümü çıkarsaydı hesabını kim verecekti demek istiyor bizim insanımız dalga geçme yolunda.. Ne güzel valla.. Gelde bundan sonra ki derbilere futbol açısından umutla bak..

tarikko
30.Ekim.2009, 15:44
Keita'yı çok severdim " yalancı" olduğunu öğrenmeden önce ...
Aynen.....

BaFraLı
30.Ekim.2009, 15:52
:D :D Görende FBli olduğunu zanneder. :D :D

Ne alakası var olayın ası bu zaten.Gözüne veya başına gelmesinin bir amacı yokki.Diyelim kafasına beynine geldi.Adam beyin kanaması geçirir nerdeyse kötü şeyler olur.

Raten
30.Ekim.2009, 15:55
Aman Allah'ım... Bir su şisesi geldi adamın 2 metre önüne düştü ; Allah korudu da adamın gözü çıkmadı:D Samiyende Tuncayın 4 bir tarafında su şisesi patlarken su şisesi atıldı sert bir cisim falan atılmadı diyen Galatasaraylılar tanıyorum. :)

sekilaso
30.Ekim.2009, 15:55
abartmış hemde cok abartmış su filan sıcrası dese anlıcamda milleti nasılda salak yerine koyuyor yahu..

Nedvedmania
30.Ekim.2009, 16:07
1. si Şişeyi GS taraftarı attı diyenler ultrAslan in sitesine girsin girişteki resme baksın sonra sussun.

2. si Lig Tv de maraton programında o şişe önce kafasına çarpıyor sonra yere düşüyor deniliyordu. Bu doğru olabilir. Hadi değil diyelim şişe gelmedi diyelim belki bozuk para geldi ? Belki çakmak geldi ? Adam yerde çimenlerin arasında bozuk parayımı arasın ? En yakınındaki su şişesini aldı göstermeye götürdü.

röportajı okursanız zaten başıma şişe geldi demiyor. Bir cisim geldi diyor.

MeMo
30.Ekim.2009, 16:09
1. si Şişeyi GS taraftarı attı diyenler ultrAslan in sitesine girsin girişteki resme baksın sonra sussun.

2. si Lig Tv de maraton programında o şişe önce kafasına çarpıyor sonra yere düşüyor deniliyordu. Bu doğru olabilir. Hadi değil diyelim şişe gelmedi diyelim belki bozuk para geldi ? Belki çakmak geldi ? Adam yerde çimenlerin arasında bozuk parayımı arasın ? En yakınındaki su şişesini aldı göstermeye götürdü.

röportajı okursanız zaten başıma şişe geldi demiyor. Bir cisim geldi diyor.

Yerden yabancı madde beğendi diyorsun...

Nedvedmania
30.Ekim.2009, 16:17
Cristian maç içersinde çaktırmadan ardaya yumruk attı ama nedense bunu konuşanda yok.

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=63072

Yerden yabancı madde beğendi diyorsun...

Nasıl anlarsan öyle anla.

Aydin
30.Ekim.2009, 16:28
“Maçın 55. dakikası.. F.Bahçe 2-0 öne geçmiş, G.Saray en azından bir gol bulmak için bastırıyor.. O sırada Lig TV’nin yer kamerasında görevli olan Onur Altınöz ensesinde bir acıyla bağırdı.. Ben de orada olduğum için ne oldu diye baktım.. Boyutlarından anlayabildiğim kadarıyla 35 cl’lik bir votka şişesi sahaya atılmıştı ve Onur’un ensesinden sekip yere düşmüştü.. Votka şişesi olduğunu üstündeki Votka yazısından anladım.. Tribüne baktım bir bölgede hareketlenme var.. Biri, güvenliklerin gözü önünde saha indi ve şişeyi alıp tribüne çıktı.. Ama tribündeki arkadaşları, o kişiyi iteklemeye, kızmaya başladı.. Bunun üzerine biz de şikâyetçi olduk ve güvenlikler tribüne çıkıp şişeyi alan kişiyi dışarı çıkardı..”

Lig tv kameramanına atılan şişeden bahsediyor Bahri Havadır.

Nedvedmania
30.Ekim.2009, 16:31
Neyse arkadaşlar bu işin Sami yen ide var göreceğiz bakalım orada neler olacak burda bunları yazanlar o zaman neyi savunacaklar.

Burda tartışılan sahaya birşey atılması değilki zaten. Her maç sahaya birşeyler atılıyor. Samiyende de atılacak inönüde de saraçoğlunda da diyarbakırda da. Heryerde bu olay var.

Aslında bunu engellemenin bir yolu var. Tüm tribünlere ağ gericekler anca öyle engellenir :D Ama görüntü olarak hiç hoş olmaz :)

murat taşlı
30.Ekim.2009, 16:37
Burda tartışılan sahaya birşey atılması değilki zaten. Her maç sahaya birşeyler atılıyor. Samiyende de atılacak inönüde de saraçoğlunda da diyarbakırda da. Heryerde bu olay var.

Aslında bunu engellemenin bir yolu var. Tüm tribünlere ağ gericekler anca öyle engellenir :D Ama görüntü olarak hiç hoş olmaz :)

Pardon sen sahaya atılan maddeleri değilde neyi tartışıyorsun.

Nedvedmania
30.Ekim.2009, 16:39
Pardon sen sahaya atılan maddeleri değilde neyi tartışıyorsun.

Şişe keitaya geldimi gelmedimi. Bu konuda bu tartışılıyor.

Ahmet Göktaş
30.Ekim.2009, 16:43
Arkadaşlarl yapmayın , videoda açıkça çıkış yer igörünüyor, UA sitesi bence biraz işine gleen fotoğrafları SS almış , video olarak izleyin bariz Gs tribnünden atılıyor. Ayrıca fileleri de Berlin duvarı sanmayın, biraz yukarı doğru atan her insan saha atabilir.

Video link vardı bi yerde izleyin görürsünüz.

Nedvedmania
30.Ekim.2009, 17:07
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=63199

3.20 dk da en belirgin görüntü var. Görüntünün öncesi olmadığı için Galatasaray taraftarı attı gibi gözüküyor. Görüntünün öncesi bu

http://img507.imageshack.us/img507/6533/86836368.gif (http://img507.imageshack.us/i/86836368.gif/)

Eğer biz atmış olsaydık o şişenin o doğrultuda gitmesi imkansız. Çünkü tam o bölgede ağlar var

http://img262.imageshack.us/img262/5357/92864120.gif (http://img262.imageshack.us/i/92864120.gif/)

Ahmet Göktaş
30.Ekim.2009, 17:10
http://img507.imageshack.us/img507/6533/86836368.gif

Burada şişe nerdeki ?

KaPaLı
30.Ekim.2009, 17:25
Eee düştüğü yerde Keita yok :D

Şişeyi biz göremiyoruz Ahmet Göktaş :p

Yaa bırakın şu tartışmayı artık. Skor tescillendi. Fenerbahçe 3 - 1 Galatasaray. Keita'nın gözüne başına ayağına koluna vucuduna birşey gelmediği apaçık ortada.

Melekovic
30.Ekim.2009, 17:29
Ne şişeymiş yahu. Şişeyi saklayan olduysa bu kadar rağbet edildiğine göre açık arttırmada iyi fiyata satabilir :D :D :D

Sekopej
30.Ekim.2009, 18:12
Keita'nın sırtı dönük, oradan atılam şişe nasıl gözüne geliyor anlamadım? Orada bir güzel şovunu yaptı Keita. umarım Ali Sami Yen'de oynanacak maç eski maçlara benzemez, Keita atılan su bardaklarını toplamaktan maç yapamaz.

Rakibe yumruk atıp, kırmızı gördüğünde verdiği tepkiyle zaten oynadığını göstermiş. Mağlup oldunuz, artık bunu kabullenin diyorum, hem Rijkaard'a hem Keita'ya. Başka bahaneler üretmeyin lütfen, bu maça takılıp kalırsanız önünüze net bakamazsınız, çok tökezlersiniz.

Maç oynandı, bitti. Bundan sonra klasik tabirle önümüzdeki maçlara bakacağız.:D

Nocna Mora
30.Ekim.2009, 19:04
Yok artık yahu!! Zaten Kadıköy'de böyle olayların hiç olmadığını biliyorduk ama bir an gaflete düşmüştük..FBTV Keita'ya atılan şişenin Galatasaray tribününden atıldığını ispatlamış!!Gerçi haberde görüntüleri görünce fazla söze gerek kalmadığı söyleniyor ama ben yine de fazla söz etmeden konuşma hakkımı kullanmak istiyorum..

http://www.youtube.com/watch?v=kiT-w7W0uUk (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DkiT-w7W0uUk)

Videonun linki burda..Videoda görüldüğü üzere şişe havada bir yerde yakalanıyor ve üstüne yorum yapılıyor.Yani şişenin kimin tarafından atıldığı yakalanmadan bu kadar net bir haber yapıyorlar. Şimdi ben de burda birkaç birşey söyleleyim o zaman..

1.Videonun ilerleyen dakikalarında Keita ile Galatasaray tribünün konumlarına bakalım..Galatasaray tribünlerinin bitiş noktasıyla(Fenerbahçe tribünlerine en yakın noktası) Keita'nın konumunun yatay uzaklığı aşağı yukarı 5 metre..(en fazla)

2.Şişe Keita'ya çarptıktan sonra aşağı yukarı 1-1.5 metre önüne ve en az 2 metre soluna düşüyor.

3.Şişenin büyülterek ekranlara geldiği ilk nokta havada belirsiz bir nokta ve aşağı yukarı Keita'dan 20 metre uzakta(en az).

4.Şimdi Keita'ya çarpan şişe Keita'nın 1.5 metre önüne düşüyor ve şişe 20 metreden atılıyor...Bu iki sayının oranı; 20m/1.5m=13.333

5.Bu Galatasaray tribününden atıldığı iddia edilen şişe Keita'nın 2 metre soluna düşüyor ise(elde ettiğimiz 20/1.5=13.33 oranı kullanarak) Keita'dan yaklaşık 2x13.33=26.6 metre sağından atılmış olmalıdır. (şimdi bunu çizerek anlatmak daha açıklayıcı olur ancak söylemek istediğim şey Keita ile cismin atıldığı yer ve düştüğü yeri(noktaları)birleştirmek için bir doğru çizersek ve cismin Keita'ya uzaklığıyla ilk atıldığı yere olan uzaklığını dikey olarak oranlayıp (1.5 m önüne düşüyor demiştik)bu oranı yatay doğrultuda kullanırsak ne kadar sağdan atıldığını bulabiliriz.)

6.Keita'nın konumuyla Galatasaray tribünlerinin yatay farkı ne kadardı? Aşağı yukarı 5 metre..Hadi 10 olsun diyelim. 26 metrelik bir mesafe malesef 5-10 metre sağda(Keita'ya göre)biten Galatasaray tribünlerinin kapsama alanında değil.

7.Sonra bu şişenin Galatasaray tribünü üzerindeyken ortaya çıkan görüntüsünün, güvenlik nedeniyle boş bırakılmış sarı koltukların arka plan yapmasından dolayı daha önce kameraya yansımamış(ya da özellikle yansıtmama) olma ihtimali nedir?

8.Bu Galatasaray tribünlerinin üzerinde görüntüsü ortaya çıkan şişe hangi fizik kurallarına göre hareket ediyor da sürekli iniş halinde yansıyor kameralarımıza.. Tabi ki bir şişe fizik kurallarına göre sürekli aşağı yönde hareket edebilir ancak o mesafeden kendinibilmez Galatasaray taraftarı hangi fizik kurallarına göre o şişeyi sürekli aşağı yönde hareket edecek şekilde fırlatıp(o kadar yüksek bir açıyla;neredeyse 90 derece) Keita'ya isabet ettirebiliyor. Şahsen ben küçüklükten beri taş,elma,armut,erik vs. fırlatırken hep biraz yukarı doğru eğim vererek atmışımdır, demek ki hata ediyormuşum ya da güçsüzlükten öyle atmışım. Belki de Arnold Schwarzenegger ya da Ronnie Coleman Galatasaray taraftarıdır ve maçı izlemeye gelmişlerdir.

9.Yanından geçen ve kendisine çarpmayan şişeye(video da bu da kastediliyor) daha şişe yere düşmeden reaksiyon veren Keita'ya da burdan tebriklerimi iletmek istiyorum!!.Kaleci olsan yeriymiş Keita..Yakında basında da çıkar zaten 'futbola kaleci olarak başladı' geyikleri..

Not 1:Hesaplarda hava direnci ve rüzgar etkisi ihmal edilmiştir..
Not 2:Haberde arkada çalan müzikle de dünyanın tüm sırlarının açıklandığı haber imajı yaratılmış bu arada..
Not 3:Hakeme gelen cismin de FBTV'nin yakında çıkaracağı fizik kitabıyla Galatasaray tribününden geldiği ispat edilebilir.

http://father-vic.blogspot.com/2009/10/yuh-ulan-artk.html

MeMo
30.Ekim.2009, 19:06
"Ben maç öncesinde maç sonrası yazımı yazdım, özgürce.
Düşünmediğim bir şeyi değil düşündüğümü yazdım, dürüstçe.
"Kadıköy'de top yuvarlak değildir" diye düşünerek.
Yine derbiyi bazı cümlelere almak istemiyordum da.
Şu kapıdaki tehlike ile karşılaşınca, maalesef.
Çok uzak değil yakın geçmişte "standartlaşma" dedik.
Hakemlerin kararları da ve Federasyon'un duruşu için.
Bilica'ya 3 maç ve verilen 2 seyircisiz maç cezası...
Standartlaşma bu mudur? Bakın “Temel orantısı”:
1 su = 2 maç, 1000 su = kaç maç?
1000 suyu aşağı indirenler İSKİ çalışanları değildi.
Bu cezalar eğer haklı görülüyorsa diyeceklerim var.
Her derbi öncesi fiks iki maç ceza açıklansın.
Her derbi değil ligde her maç her takımın sahası kapanmalı.
Bu cezaların veriliş biçimi en-te-re-san.
Ya da ben başka maç izledim o gün.
Kadıköy'de evet o gün gerilim vardı, olay da vardı.
O günkü olaylar herhangi bir maçta çıkacak kadardı.
Hakan Balta'nın tribünlere yaptığı kol hareketi mi görülmedi?
Bir iki yıl önceki derbilere oranla olaylar 1000'de 1'di.
Kapısındaki pisliği görmeden mikrofon önüne çıkmak nedir?
Herhangi bir Anadolu tribününde çoğu maç sonu gibiydi.
60'a kadar Bünyamin Gezer'e tepki gösterenler sarı-lacivertti.
60'tan sonra sarı-kırmızıydı, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!
Kimsenin hakemin kafasına atılan cismi savunduğu yok.
Eğer bunlar iki maç cezaysa...
Bırakın kamuoyu vicdanını düşünmeyi.
Yahu stat ismi vermeyeceğim tuğla atıldı tuğla.
Kapandı mı? Pardon kafaya isabet etmedi, kan yoksa doğru.
İsabet ederse ceza, etmezse yok ceza.
D.Bakır maçına 1 maç saha kapama - 1 maç seyircisiz verildi.
Hayır işte her atılana ceza, istenen bu!
Yazıklar olsun sizin kapasitenize.
Bazı yöneticiler oyuncu olmuş, reytingleri olmasa da.

Keita'nın ölmesi mesele.
200 ml'lik yaklaşık 3 metre yanına düşen sudan bahsediyoruz.
Elano'nun hakemin elini itmesi de mesele.
Emre'nin hakemin elini ittiğinde aldığı ceza mesele.
Sesimi duyan var mı?
Lugano'nun geçtiğimiz yıl kafa attığında tabloyu hatırlayın.
Sınırdışı edildi Lugano, evet kötü bir hareketti.
Keita'nın Kasımpaşa maçında salladığı boşa yumruk mesele.
Irkçılığa karşıyım ama sahtekarlığa değil.
Bu sahtelikleri hiç ama hiç görmemeye hiç değil.
Bunları görmeyerek hazımsız açıklamalara hiç değil.
Galatasaray yöneticileri yine tarihi bir hata yaptı.
Psikolojik savaş başlat, Federasyon'a savaş aç.
Fenerbahçe'nin bunlara karnı tok.
Fenerbahçeli yönetici bağırmaz, yırtınmaz.
Fenerbahçeli yönetici yumruğunu masaya vurur, halleder.
Fakat bunlara ne gerek var.
Bir tebrik çok mu zordu bilge futbol adamı Rijkaard.
Terörizmin farklı bir boyutu bu, taktik değil.
Bakın maçın tortusunda Keita ve kırmızı kart kaldı.
Keita ve attığı yumruk değil, bildiğimiz düz yumruk.
İşin bir diğer ilginç boyutu Bilica ceza aldı.
Bilica'nın yaptığı da büyük sorumsuzluk, ayıp.
Peki Bilica nasıl ceza aldı? TV görüntüleriyle.
Keita Kasımpaşa maçında Sancak'a ne salladı? Yumruk.
Sancak'ı sıyırdı, bu yüzden ceza almadı değil mi?
İlle de oturması gerekiyor okkalı, bayılsın...
Siz bu standartta devam ettiğiniz sürece hiçbir şey olmaz.
Bu standartı görüp de birileri romenliğe soyundukça hiç.
TV görüntüsüyse kaynağınız herkese vereceksiniz.
Eyyam için değil, susturmak için değil.
Hak ettikleri için.
ADALETSE HERKESE HER ZAMAN...
HER YERDE, HER KOŞULDA, AYNI STANDARTTA verin."

Esat Dergi'nin yazısı.

Sekopej
30.Ekim.2009, 19:17
Esat Dergi tam benim düşündüklerimi yazmış, geçtiğimiz sezonları unutalım, bu sezaona bile bakarsak sadece verilen cezaların nasıl dengesiz olduğu ortada. Haldun Üstünel formaya gre ceza veriliyor demiş, çok doğru, Fenerbahçe'nin rakibiyse sana ceza az ama Fenerbahçe'ysen ceza çok.

Ben yumruk konusunda (Keita ve Bilica beraber) verilen 3 maç cezayı az bulmuştum. 2 maçlık saha kapatmaya da itirazım olmadı. Ama yapılan açıklamaları görünce şaşırıyorum. Haldun Üstünel acaba ne için dedi formaya göre ceza verildiğini?

Maç başlamadan tatil edilse ilerleyen günlerde yeniden oynanacaktı. O zaman hakemin kafasına isabet etmedi diye maç oynanmaya devam mı edecekti? Sahaya el bombası at ama kimseye isabet etmezse ceza verme, hukuk futbolda böyle mi işliyor?

Keita'ya suyu şu tribün atmış yok bu atmış. Ne olacak bu ispatlansa? Önce Fenerbahçe'nin bir taraftar sitesnin buna gündeme getirmesine kızmıştım ki sonradan karşı iddialar da geldi. Orada su atıldı mı? Atıldı. İsabet etmiş ya da etmemiş aslında o da önemli değil.

Ve yine bir kez daha bize bu cezayı verenlere şükrediyorum. Eğer vermeselerdi, şu aşamada bu açıklamalar gelirken, o durumda neler neler denirdi bilemiyorum.

murat taşlı
30.Ekim.2009, 19:40

Keita'nın ölmesi mesele.
Sesimi duyan var mı?
Hak ettikleri için.

Esat Dergi'nin yazısı.

Güzel bir yazı olmuş...

Addolorato
30.Ekim.2009, 20:23

Burada şişe nerdeki ?

Tam okun ucuna dikkat et (::)

Bekq
30.Ekim.2009, 20:27
Yuh artık. Eşref Apak falan attı herhalde o şişeyi.

Sirius Black
30.Ekim.2009, 20:40
O gülle değil ama 'şişe'.

gerrrard
30.Ekim.2009, 20:55
Hala aynı tartışma.

http://www.youtube.com/watch?v=zWDd5HkTPkg

Şu linkte zaten kabak gibi ortada herşey.

SAİT71
30.Ekim.2009, 21:10

Fenerbahçe kale arkasından keitanın gözüne şişe gelmesi imkansızın üstünde.. Keita sol gözünü tutuyor. Şişe o taraftan gelse çizgi tarafındaki sol gözüne nasıl bir açıyla düşecek. Bu resmi yaparken mantık kullanılmadan uydurmaca olarak yapılmış. Sadece laf olsun karşı bir strateji olsun diye. Bir şişe için bu kadar polemik oluşturmak gereksiz. 2 sezon önce Bizim futbolcularda maç boyu yatsa yeriydi nede olsa sırt kafa göz yemedikleri şişe kalmamıştı. Adeta sağnak yağmur gibi şişe yamıştı. Ama olay F.Bahçe olunca hemen komplo teorileri, fenerasyon, ceza vs hepsi hortluyor. Bravo.. Devam edin..

Alicanfmfan
30.Ekim.2009, 21:19
Tamam yahu , bu konuda bile tartısıyorsunuz herşey tabir-i caizse kabak gibi ortada...:)

brotha
30.Ekim.2009, 21:29
Bu fizik kurallariyla yapilan tartisma hic bir yere goturmez bence. Galatasaray tribunlerinden atilma ihtimali zaten yok niye atsinlar. Hadi orda bi kavga olur,etrafinda fenerli olur atarlar ama durup dururken Keitaya aticak kadar degil heralde.

Sekopej
30.Ekim.2009, 21:45
Bu fizik kurallariyla yapilan tartisma hic bir yere goturmez bence. Galatasaray tribunlerinden atilma ihtimali zaten yok niye atsinlar. Hadi orda bi kavga olur,etrafinda fenerli olur atarlar ama durup dururken Keitaya aticak kadar degil heralde.

Bunu Galatasaray tribününden atıldı diye iddia edenler, hakeme attı dediler. Hakeme niye atılsın ki, korneri Galatasaray'a vermiş, korner kullanıldıktan sonra da hakemlik bir durum yoktu.

TuNdRaLoWeR
30.Ekim.2009, 21:45
Hakeme atılma ihtimali de var ama..

BuRiBuRi
30.Ekim.2009, 21:46
FBlilere göre GSliler attı:D
GSlilere göre FBliler attı:D
(/l)
Tartışmaya gerek yok:yildiz:

(//ö)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ayrıca günümüzde resim üzerinden yorum yapmak doğru değil:D Resime güvenmek saflık olur:D

gerrrard
30.Ekim.2009, 21:50
Ayrıca günümüzde resim üzerinden yorum yapmak doğru değil:D Resime güvenmek saflık olur:D

Kapı gibi video var.

brotha
30.Ekim.2009, 21:56
Hakeme atılma ihtimali de var ama..

Hakeme atilicak olsa sekopejin dedigi gibi orda hakemlik bir durum olmasi gerekir. Zaten orda bir olay yok,tartismali pozisyon yok. Keita korneri atiyor ve sise atiliyor.

TuNdRaLoWeR
30.Ekim.2009, 22:01
İlla ki bir olay olmasına gerek yok ki, psikopat mı ararsın sürüyle, adam kafasına göre de atabilir.

Tartışmaya %100 açık bir pozisyon, o yüzden kesin benim ki doğru ya da kesin sizin ki doğru diyemem..

brotha
30.Ekim.2009, 22:12
Ya ben ilk defa bir stadda karsi rakibin kafasina gelen bir su sisesinin kendi taraftari tarafindan atildigi iddiasi goruyorum. Ornegin Inonude bir mac olsa Alexin kafasina cakmak gelse hic kimse fenerli atti diyecegini dusunmuyorum yada samiyendede ayni.

Tartismaya yuzde yuz acik demenide mantikli bulmuyorum videolarda Fener tarafindan geldigi gorunuyor gerci kale arkasindan geliyor gorunuyor. Bana gore Maraton tribununden geldi.

ThersoN
01.Kasım.2009, 16:11
Görende isabet etti sanar...
haa isabet etseydi iyiydi yani

Eee düştüğü yerde Keita yok :D

Şişeyi biz göremiyoruz Ahmet Göktaş :p

Yaa bırakın şu tartışmayı artık. Skor tescillendi. Fenerbahçe 3 - 1 Galatasaray. Keita'nın gözüne başına ayağına koluna vucuduna birşey gelmediği apaçık ortada.

Hocam niye anlamak istemiyorsunuz bunun skorla puanla falan alakası yok heryerde atılan tüm cisimlere karşıyım ben bunun skorla ilgisi oldugunu da düşünmüyorum.. zira futbol garip oyundur. bugun keitayı sevmeyenler küfredenler şişe ya da başka bi cisim atanlar yarın olurda FBye imza atarsa bağırlarına basarlar.. bunun örneğini gördük yakın zamanda.

“Maçın 55. dakikası.. F.Bahçe 2-0 öne geçmiş, G.Saray en azından bir gol bulmak için bastırıyor.. O sırada Lig TV’nin yer kamerasında görevli olan Onur Altınöz ensesinde bir acıyla bağırdı.. Ben de orada olduğum için ne oldu diye baktım.. Boyutlarından anlayabildiğim kadarıyla 35 cl’lik bir votka şişesi sahaya atılmıştı ve Onur’un ensesinden sekip yere düşmüştü.. Votka şişesi olduğunu üstündeki Votka yazısından anladım.. Tribüne baktım bir bölgede hareketlenme var.. Biri, güvenliklerin gözü önünde saha indi ve şişeyi alıp tribüne çıktı.. Ama tribündeki arkadaşları, o kişiyi iteklemeye, kızmaya başladı.. Bunun üzerine biz de şikâyetçi olduk ve güvenlikler tribüne çıkıp şişeyi alan kişiyi dışarı çıkardı..”

en kötüsü de bu sadece rakip takıma değil kime olursa olsun atıyorlar. bilinçsiz atılıyor yani hakeme basına

NisRoc
03.Kasım.2009, 12:39

Bu Bahri aynen böyle ne diyeceğini bilemeyip, Alex'in eşinin 2.golden sonra orta parmak gösterdiğini de söylemişti. Böyle adamların yorumlarını koymayalım buraya, yalan yere polemik yaratmayalım.

Bu arada Keita içinse; Yeşilçam dönemini kapattık biz. Artık Malkoçoğlu yerine, Matrix e inanıyoruz.

PesimiSTyLa
03.Kasım.2009, 14:06
Bahri Havadır doğru söylemişti alexin eşi konusunda. Orta parmak olayını bilmiyorum ama tribüne dönüp garip hareketler yaptığı doğru. Lig tvde göstermişti.

Şişeye gelince fb tribününden atıldığı görülüyor zaten. fbtv nin olayı örtbas etme çabaları.

TR.CaPTaiN
03.Kasım.2009, 18:58
Alex'in eşi eliyle maçın skoru olan 3-1 işareti yapıyordu.

tarikko
04.Kasım.2009, 00:48
Evet Alex'in eşi 3-1 işareti yaptı eliyle gs tribününe.Orta parmak falan yok.bahri havadir işkembeden sallamış.Zaten başka birşey de yaptığı yok bu kişinin ama neyse :) ..

Varonil
07.Kasım.2009, 08:23

Keita'nın ölmesi mesele.
Sesimi duyan var mı?
Hak ettikleri için.

Esat Dergi'nin yazısı.

Esat Dergi düşüncelerime tercüman olmuş bu cezalar konusunda..

sananes
07.Kasım.2009, 13:26

Keita'nın ölmesi mesele.
Sesimi duyan var mı?
Hak ettikleri için.

Esat Dergi'nin yazısı.

zaten fenerbahçe seyircisinin büyük bir kısmı verilen cezalara cok abartılı demez ama ayıptır yahu bu standartlar cok mantık dışı.medyayı anlamıyorum belkide en olaysız maçtı son yıllardaki ama yok fenerbahce stadında olunca bire bi milyon katarak bahsetmekten rant saglıyolar sonuçta.Esat bey her fenerbahce seyircisinin düşüncelerine düzgün bi yazı ile tercüman olmuş.tabi ki fenerbahce seyircisinde de fanatikler olacaktır bu cezaları fazla bulan falan vs. ama aldıgımız ceza normaldir bizim kızdıgımız bu olaylar 2 maç ceza ise diyabakır yada sulu gs maçı neden bu kadar az ceza aldı yada bilica ceza aldı da aynı federasyon keitaya neden ceza vermedi yada el hareketi yapan hakan baltaya(o hareketi görmedim lig tv ısrarla yayınlamadıgı özete koymadıgı için olabilir emre belözoglu yapsa futbolu bıraksın bu cirkef futbolcuya kadar giderdi olay)

IcedEarth
08.Kasım.2009, 18:31
Ooooo ben atıldım geri döndüm hala derbi tartışılıyor. 2 hafta oldu beyler ya :zuhaha

Sekopej
08.Kasım.2009, 18:34
Evet yeni derbi yaklaşıyor, ona saklayın kendinizi.:D Gerçi ortam sakinleşmiş gibi ama yine de konuyu kapatayım ben.:)