PDA

View Full Version : Beşiktaş Taraftarına Saldırı Esefle Kınıyoruz...



brotha
30.Ekim.2009, 05:29
Beşiktaş halktır, Beşiktaş Cumhuriyet’in temel taşlarındandır.

Böyle güzel, böyle kutlu bir günde Cumhuriyet yürüyüşüne katılan Beşiktaş taraftarlarının oluşturduğu korteje yaklaşık 150 kişilik bir grubun bayan, çoluk, çocuk demeden taşlı sopalı saldırıda bulunduklarını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Şaşkınbakkal mevkiinde akşam saatlerinde meydana gelen olayda bir grup Fenerbahçeli taşlarla ve ellerindeki bira şişeleriyle taraftarımıza saldırmıştır.Daha sonra saldırgan grubun güzergah üzerinde tekrar yer tuttukları duyulmuş ve büyüklerimiz olayların daha fazla tırmanmaması, bayanların ve çocukların bulunduğu bir toplulukta kimseye bir zarar gelmemesi açısından korteji dağıtmışlardır.Daha sonra saldıran grubun içinden birkaç kişi gelerek yaşananlardan dolayı özür dilemişlerdir

Yaşanan olayın sevindirici tarafı çok ciddi zarar ve yaralanmaların yaşanmamış olmasıdır.Fakat bizce olayın düşündürücü tarafları çok fazladır.

Oraya gelenlerin çoğu tribün bile kovalamayan, sadece ve sadece Atatürk ve Cumhuriyete olan saygılarını üzerlerine Beşiktaş formaları giyerek göstermek isteyen vatanseverlerdir.Kortejin içinde çok sayıda bayan ve çocuk bulunması da sanıyoruz bunun göstergesidir.Kaldı ki bu insanlar tribüncü olsalar bile içinde bulundukları eylem Cumhuriyete saygı yürüyüşüdür.

Tribün duruştur, taraftarlık namustur.Herkesi bu düstur içerisinde hareket etmeye ve yıllar önce Abbasağa’da imzalanan tribünler arası barış anlaşmasına sadık kalmaya davet ediyoruz.Bu tarz eylemlerin devamı kitleler arası büyük bir çatışmaya dönebilir ve bu durum hiç şüphesiz bizleri endişelendirmektedir.Biz kimseden korkmuyoruz, sadece tribünde üzerimize düşeni yapıp sevdamızın arkasından yürümenin peşindeyiz.

Unutulmasın ki Beşiktaş tribünleri kendisine el kalkmadıkça kimseye zarar vermemiştir, haklı olarak herkesten de bu duyarlılığı bekliyoruz.

Günler öncesinden bütün Beşiktaş Taraftar Sitelerinde duyuruldu “Cumhuriyetimizin 86. Yılı Kutlama Etkinliklerine Katılacağız diye” sevdiklerinizin başı için söyleyin bu duyurularda fb karşıtı tek bir satır yer aldı mı? Bu ne vahşiliktir. Bu ne durulmaz azgınlıktır. Alın kupalar sizin olsun, alın şampiyonluklar sizin olsun Cumhuriyet bize yeter !

Kendilerini ayrı bir cumhuriyet gibi lanse edenleri önce Türkiye Cumhuriyeti’ne saygı duymaya davet ediyor ve bu çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz.

(Forza Besiktas'tan Alintidir).

suadiye kartal yuvası önünde başlayan gelenekselleşmiş cumhuriyet yürüşü,bağdat caddesi

şaşkınbakkal'a gelındıgınde bir grup fenerbahçeli taraftarın tamamen cumhuriyet için slogan atan ve

karısıyla eşiyle çoluğuyla çocuğuyla gelen insanların üzerlerine cam bira şişeleri,taş ve ne buldularsa

atmalarıyla tatsızlığa uğradı.grubun arkasında bulunan yaşı 15 yaşın altında bir kaç beşiktaşlı çocuğu

iten tekme atan fenerbahcelilerin tahriklerine rağmen aklı selim Beşiktaşlıların çabalarıyla olaylar

büyümedi.her turlu sportif tezahuratların yerine cumhuriyeti kutlamak için gelmiş insanlara bu şekilde

davranılması düşündürücü.polisin de Beşiktaş bayrağını alması ayrıca dusundurucu.



VİDEO LİNK http://www.izlesene.com/video/spor-saygisizlik/1239675

VİDEO LİNK http://www.izlesene.com/video/spor-carsi-cumhuriyet-yuruyusu/1239734


--------------------------------------------------------------------------

Bende caddedeydim,Besiktas formali tek tuk insanlar gordum ben normal giyimliydim.Gorunce ne guzel dolasiyorlar kavga falan cikmamis dedim derken eve geldim bunu gordum.Isterdimki fenerli olsun gsli olsun bizimkiler olsun kol kola yuruyup cumhuriyete sahip ciksalardi.

GeNç KaRTaL
30.Ekim.2009, 10:10
Büyük terbiyesizlik yapmışlar gerçekten.Birlik beraberliğin en önemli olduğu şu günde yapılacak iş değil valla.Aslında hiç bir zaman yapılmaması gerekiyor ya..Ondan sonra ülkeyi bölüyorlar diye bas bas bağırıyorlar.Sırf başka renklere gönül veriyor diye karşısındakine her türlü çirkefliği yapma hakkına sahip olduğunu düşünenler bölünmüşlüğün göstergesidir zaten..Bu sadece ezeli rakipler arasındada bir durumda değil.Geçen sezonun sonunda takımımın başarısını kutluyorum diye Antalya'da koluma kocaman taş yedim.Benim kafama gelse,ben ölsem o taşı atanın eline ne geçecekti merak ediyorum.Çocuk,kadında dinlemiyor bu zihniyetsizler..Bu zihniyette olan bütün herkesi Allah'a havale ediyorum..

anilton
30.Ekim.2009, 12:02
Beşiktaş Cumhuriyet'i değil Cumhuriyet'in Beşiktaş'ı...