PDA

View Full Version : Fenerbahçe Şampiyon Oluyor Diye Üzülmüş

Universal
04.Kasım.2009, 00:06
Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasında geçen sezon sonu oynanan ve Efes'in 2-0 geriden gelip, seriyi 4-2'ye taşıdığı şampiyonluğun yankıları, ''Kerem Gönlüm'de çıkan doping, son maçta yaşanan saha içi olayları ve final serisi sırasında Fenerbahçe Ülker'li Mirsad’ın Efes'e attığı imza'' nedeniyle ile aradan 4.5 ay geçmesine rağmen hala gündemdeki yerini koruyor..

Ancak o tarihten bu yana bir başka olay kulaktan kulağa yayılıyor ki, işte o olayda tam ortalığı sarsacak cinsten..

Şimdi filmi biraz geriye saralım, 6 Haziran 2009'a, yani Fenerbahçe Ülker'in Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Efes Pilsen'i 70-67 yenerek seriyi 2-0'a taşıyıp, şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakaladığı güne dönelim..

Karşılaşma bitmiş, Sarı-Lacivertli oyuncular ve teknik yönetim galibiyetin sevincini yaşarken Mirsad, Ömer Aşık'ın yanına yaklaşıyor ve ona aynen şunları söylüyor;

-''Resmen yandım oğlum.. Baksana şampiyon oluyoruz.. Efes'e imza da atmıştım.. Eğer biz şampiyon olursak Ergin abi'yi orada tutmazlar. Beni de almazlar.. Gitti paralar..''

Sonra..

Sonrası malum..

Efes Pilsen 2-0 geride geldiği Abdi İpekçi'de üst üste 2 maç kazanarak final serisini 2-2'ye taşıyor ve 14 Haziran'da Ayhan Şahenk'te oynanan 5'nci karşılaşmadan da 74-68 galip ayrılarak avantajı yakalıyor.. Ancak bu karşılaşmanın son dakikalarında başta Rasim Başak olmak üzere Mirsad ve bir kaç Fenerbahçe Ülker'li oyuncu ''Hatalı bir şekilde aleyhlerine son saniyelerde centilmenlik dışı faul çalındığı'' gerekçesiyle hakemlerin üstüne yürüyor. Daha sonra Rasim Başak 6 maç ceza alırken, Mirsad ceza almadan yırtıyor..

Ve 18 Haziran 2009'da Abdi İpekçi'deki son karşılaşma..

Efes Pilsen'in 79-76 kazanıp şampiyon olduğu maçın bitiminde taraftarlar sahaya giriyor, yaşanan büyük olaylar neticesinde Fenerbahçe Ülker 5 maç seyircisiz oynama cezası alıyor..

Ve şimdi biraz daha ileri sarıyoruz..

Fenerbahçeli yöneticiler, final serisi sırasında Kerem Gönlüm ve Mario Kasun'da (Kasun yasal sınır geçmediği gerekçesiyle dopingden ceza almadı) çıkan doping nedeniyle rakiplerine yüklenirken Mirsad'a da sözleşme imzalatılması nedeniyle Efes yönetimine de ateş püskürüyorlar..

Ve Sarı-Lacivertli yöneticiler, Mirsad'ın Ayhan Şahenk'te 5'nci maçta çıkan olaylara ''Bilerek'' karıştığına da inanıyorlar..

Yine bir başka iddia ise Mirsad'ın final serisi öncesi öncesi Efes'le yaptığı sözleşme, 2'nci maç sonrası Ömer Aşık'a ''Yandım oğlum. Şampiyon oluyoruz, Efes'e artık beni almazlar'' sözleri ve 5'nci maçta çıkan olayları körüklemesi nedeniyle bu sezon takımında henüz forma şansı bulamamış olması..

Mirsad her ne kadar kendisine neden oynamadığını soranlara ''Sakatım'' cevabını veriyorsa da, tecrübeli oyuncunun geçen pazartesi günü Aziz Yıldırım'a giderek, ''Başkanım cezam hala bitmedi mi?. Artık oynamak istiyorum'' dediği de kulüpte konuşuluyor..

Başta da yazdık..

Yukarıdaki olay tamamen ''Fenerbahçe'de kapalı kapılar ardında konuşulan'' bir konu..

Ancak ciddi bir konu..

Yaşananlar, olayın kahramanları ve gelinen nokta bu haberin doğruluğunu zaten ortaya koyuyor..

Ama burası Fenerbahçe Kulübü..

Bir bakarsınız biraz sonra, ''Mirsad sakatlığı nedeniyle forma giyemiyor.. Bu yazılanlar da uydurma'' diyebilirler..

Fakat bu açıklama bile ''Gerçeği'' değiştirmez..

Çünkü olayı yaşayanlar, hala hayatta..

Bu haberi Hürriyet'ten aldım. Eğer bu yazılanlar doğru ise, söylenecek kelime bulamıyorum. Yazık.

GodfatheR
04.Kasım.2009, 00:15
Final serisi devam ederken Efes'e imza atan Mirsad benim için hatta tüm F.Bahçe taraftarı için bitmiştir zaten. O adamı bizim için kutsal olan F.Bahçe forması altında bir daha görmek istemiyorum.

Sekopej
04.Kasım.2009, 00:25
Mirsad imza attıysa neden hala Fenerbahçe'de? Efes'te oynuyor olması gerekmez mi?

KaPaLı
04.Kasım.2009, 11:01
Mirsad'ın sözleşmesi 2. maç sonunda uzatıldı yanlış hatırlamıyosam.

KaPaLı
04.Kasım.2009, 11:16
Bugün Hürriyet Gazetesi'nin resmi internet sitesi, www.hurriyet.com.tr'de, Meriç Tunca imzasıyla yayınlanan "Mirsad'a şok suçlama' başlıklı haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Geçen yılki Play-Off Final Serisi 2. Maçından sonra Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı oyuncularından Mirsad Türkcan ile Ömer Aşık arasında geçtiği iddia edilen diyaloglar, hayal ürünü olmanın ötesine geçememektedir.

Adale sakatlığı nedeniyle sezon başından bu yana forma giyemeyen oyuncumuz Mirsad Türkcan hakkında, Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimizi de içine alarak yaratılan bu asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

Bu tip kasıtlı ve gerçek dışı haberlerin yaklaşan Efes Pilsen maçı öncesinde arttığına dikkat çekiyor, haberin sahibini iddialarını kanıtlamaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna duyurulur,

Fenerbahçe Spor Kulübü

Kaynak: www.fenerbahce.org (::)

Sekopej
04.Kasım.2009, 13:16
Ben inanmıyorum açıkcası, başka takıma imza attıysa neden Fenerbahçe'de, zaten böyle bir laf demiş olsa Aziz Yıldırım onu kulüpte tutmaz. Eğer Mirsad gitmiş olsaydı ben habere belki inanırdım, zaten haber yapıldığında belirtilen bu yalanlanacaktır kısmıyla inandırıcılık katılmaya çalışılmış.

Varsa kanıt, belge, görüntü inanırım yoksa Mirsad'ın oynadığı oyuna bakarım.

yaman76hakanFB
04.Kasım.2009, 13:28
Ben inanmıyorum açıkcası, başka takıma imza attıysa neden Fenerbahçe'de, zaten böyle bir laf demiş olsa Aziz Yıldırım onu kulüpte tutmaz. Eğer Mirsad gitmiş olsaydı ben habere belki inanırdım, zaten haber yapıldığında belirtilen bu yalanlanacaktır kısmıyla inandırıcılık katılmaya çalışılmış.

Varsa kanıt, belge, görüntü inanırım yoksa Mirsad'ın oynadığı oyuna bakarım.

Divan kurulu toplantısında bizzat başkan Aziz Yıldırım açıkladı..Evet,Mirsad malesef final serisi oynanırken Efes'e imza atmış..

Ama sorun şu ki;henüz transfer dönemi başlamadığı için yapılan ön sözleşme geçerli değilmiş..Bunu duyan yönetim hemen final serisi devam ederken Dereağzı tesislerinde antreman esnasında Mirsad'a yeni bir kontrat imzalatıyor..Böylece Mirsad aynı anda hem Efes'le ön sözleşme imzalamış,hemde Fenerbahçe ile olan kontratını iki sezon uzatmış oluyor..Ama Efes'le yaptığı,o tarihte transfer başlamadığı için geçersiz..

Biz taraftarlara gelince..Malesef takımda Mirsad dışında gerçek anlamda ikinci bir power-forvetimiz yok..16 yaşındaki Enes Kanter'den yediğimiz kazık olmasaydı,belki Mirsad'ın bir saniye bile durmasını istemezdik..Ama artık bu saatten sonra ona kalbimizde zerre kadar sevgi kalmadı..Ağzıyla kuş tutsa bile Mirsad bizim için bitmiştir..Parasını aldığı müddetçe en iyi performansını sergilemesini beklerim..Ama ağzıyla kuş tutsa alkışı unutsun..

Taraftarımızdan ricam:Mirsad oynamaya başlayıp,seyircisiz oynama cezamız da bitince takıma zarar vermeyecek şekilde Mirsad'ı protesto etmeleri..Onu asla alkışlayıp yanlarına çağırmasınlar..Özellikle ilk periyotlarda eline her top geldiğinde ıslıklansın..Onun dersini vermek öncelikle biz taraftarların görevi..

Sekopej
04.Kasım.2009, 13:59
Mirsad Efes ile anlaşıyor ve bunu Aziz Yıldırım Divan'da söylüyor, sonra da o oyuncuyla sözleşmeyi uzatıyor ha. Bilmiyorum belki bana hiç denk gelmedi ama o dönemde böyle yapıldığı için gündeme oturması gerekirdi, en azından Aziz Yıldırım'a her fırsatta saldırmak için bekleyenlerin nasıl sözleşmeyi uzatırsın diye itirazlarını duyardık.

yaman76hakanFB
04.Kasım.2009, 15:04
Kerem Gönlüm'ün doping skandalı üzerine Şekip Mosturoğlu'nun 28 Eylül tarihinde yaptığı basın toplantısında da konudan bahsedilmişti..

Sekopej
04.Kasım.2009, 15:31
Demek ki ben kaçırmışım, bu kadar önemli bir olayın çok daha fazla yankılanmasını beklerdim. Hala böyle, Fenerbahçe şampiyon oluyor diye üzüldüğüne falan inanmıyorum, orası ayrı.

Bir de, bu formayı giyen bir oyuncunun ıslıklanmasını da asla kabul etmem. Zamanında Uğur ıslıklanırken de, Selçuk ıslıklanırken de, Volkan yuhalanırken de, Alex, şimdi yere göğe sığdıramadığımız Alex ıslıklanırken de, Tuncay ıslıklanırken de, Zizo'ya futbolu bilmiyor deyip 8. haftada istifaya davet edilirken de yapılanlar yanlıştı dedim.

Tepkisiz elbette kalınmamalı ama o formayı giyip, o forma için ter akıtıyorsa bir oyuncu, o forma üzerindeyken bunları haketmez. Ama Fenerbahçe'nin tartışmazsız, gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasına girmiş Alex'i bile ıslıkladıysa maçı izlemeye giden taraftar, Mirsad da ıslıklanır, ben ne dersem diyeyim.:)

Bekq
04.Kasım.2009, 15:43
Bu yazıyı yazan kişinin hayal gücü gerçekten çok kuvvetliymiş.

-''Resmen yandım oğlum.. Baksana şampiyon oluyoruz.. Efes'e imza da atmıştım.. Eğer biz şampiyon olursak Ergin abi'yi orada tutmazlar. Beni de almazlar.. Gitti paralar..''

Hele bu ise tam komedi. Herhalde kulak misafiri oldu konuşmaya. :D

Ama burası Fenerbahçe Kulübü..

Bir bakarsınız biraz sonra, ''Mirsad sakatlığı nedeniyle forma giyemiyor.. Bu yazılanlar da uydurma'' diyebilirler..

Fakat bu açıklama bile ''Gerçeği'' değiştirmez..

Çünkü olayı yaşayanlar, hala hayatta..

Burda ise yalanlama geleceğini biliyor. Suçlu psikolojisi gibi birşey olmuş.

yaman76hakanFB
04.Kasım.2009, 15:56
Bahsi geçen haberin doğru olduğuna bende inanmıyorum..Yani durup dururken niye Ömer Aşık'a böyle söylesin..Tamamen hayal ürünü bir konuşma olduğu düz mantıkla bile hemen belli oluyor..

Ama benim kabullenemediğim şu..Teşbihte hata olmaz:Sen bir savaş yapıyorsun ve zafere bir adım kalmışken,en güvendiğin askerlerden birisi düşman karargahında yabancı subaylarla pazarlık yapıyor,görüştüğü tesbit ediliyor..Mirsad bu davranışı sergiledikten sonra Ömer Aşık'a o sözleri söylemiş veya söylememiş;çok önemli değil..

Malesef takımda tek alternatifsiz oyuncu Mirsad..Rasim 4 numara için yetersiz..Esasen Semih,Ömer Aşık ve Oğuz center pozisyonunda oynuyorlar..Özellikle hücumda bir arada oynadıklarında aksıyorlar..Son Cumhurbaşkanlığı kupası maçında Emir'i o bölgede denedi;maçı verdik..Eğer Enes Kanter üçkağıtçı menejerlerin gazıyla Amerika'ya kaçmasaydı Mirsad'ı gönül rahatlığı ile takımdan gönderebilirdik ama şu durumda ona çok ihtiyaç var..(Gerçi Tanjeviç takımın başında olduğu müddetçe bu sene de şampiyonluk çok zor ama..)

Protesto yöntemine gelince..Elbette takıma zarar vermeyecek şekilde daha değişik bir yöntem bulunabilir..Ama bence sadece ilk periyotlarda tepkiyi hakediyor..