View Full Version : Platini Yeni Tedbirlerle Geliyor
Universal
04.Kasım.2009, 00:20
UEFA Başkanı Michel Platini, Premier Lig takımlarına Bundesliga'nın ekonomik modelini örnek gösterdi.
The Daily Telegraph'a konuşan Fransız futbol adamı, "Bu durumu çözmek için 3 senemiz var. Amacımız kulüplerin kapanması değil, daha iyi bir ekonomik seviyeye ulaşmasıdır" dedi.
Şeytanın ayrıntıda gizli olduğunu söyleyen Platini, "Gelirinizden fazlasını harcamamalısınız. Liverpool her sene bankalara 60 milyon avro ödüyorsa burada bir sorun var demektir" diye konuştu.
Almanya'daki düzenlemeler nedeniyle bu derece borçlanmanın mümkün olamadığını söyleyen Platini, kulüp başkanlarının bu düzenlemelere karşı çıkmayacağına inandığını da ifade etti.
Kaynak: Goal TR
Del Piero_10
04.Kasım.2009, 00:39
Eğer başarılı olursa Abramoviç, Moratti tipi başkanların sonunu getirebilir.
Fernando Gago
04.Kasım.2009, 00:50
Fransa'da da aynı sistem uygulanıyor diye biliyorum . Buna ihtiyaç var Umarım başarabilir ...
Universal
04.Kasım.2009, 00:54
Gelirinizden fazlasını harcamamalısınız.
Zaten olaya bu mantıkla bakıldığı zaman hiçbir şekilde zarar etmessiniz. Bu çok basit ve doğru bir yaklaşım olur.
4BaaTLeeLorD
04.Kasım.2009, 00:57
İngiltere aşmış durumda zaten. Gayet iyi bir örnek olmuş.
SAİT71
04.Kasım.2009, 01:09
Bu konuya en iyi örneklerden birisi Wolsburgdur. Misimovic in Dzekonun toplam maliyeti
Tabata, a.Santos, Elano nun bir tanesi kadar ancaydı sanırsam :D
Universal
04.Kasım.2009, 23:45
Bu konuya en iyi örneklerden birisi Wolsburgdur. Misimovic in Dzekonun toplam maliyeti
Tabata, a.Santos, Elano nun bir tanesi kadar ancaydı sanırsam :D
Wolfsburg'un sahibi kim olduğunu söylersen çok güzel örnek olur. :)
SAİT71
05.Kasım.2009, 10:16
Wolswagen şirketiydi sahibi ama yinede gördüğüm kadarıyla transferde çok para harcayan bir kulüp değil. Bir yerde okumuştum Dzeko, Misimovic in ne kadara mal olduğunu şaşırdım doğrusu. Bizim kulüplerden birisi beğenmemiş göndermiş. Hatta Bolic açıklamıştı önerdiğini. Demekki bizimkilerde sorun var.
Yanılmıyorsam Misimovic ti ama emin değilim..
meddah
05.Kasım.2009, 12:12
Wolswagen şirketiydi sahibi ama yinede gördüğüm kadarıyla transferde çok para harcayan bir kulüp değil. Bir yerde okumuştum Dzeko, Misimovic in ne kadara mal olduğunu şaşırdım doğrusu. Bizim kulüplerden birisi beğenmemiş göndermiş. Hatta Bolic açıklamıştı önerdiğini. Demekki bizimkilerde sorun var.
Dzeko Teplice'den 2,5 milyon euroya, Misimovic de Nürnberg'den 4 milyon euroya alındı.
Wolfsburg'un 10 milyonluk Martins, 7 milyonluk Ziani transferleri var bu sezon.
Evvelki sezon 7 milyona aldıkları Zaccardo'yu 4 milyona elden çıkardılar bir sene sonra. Yine evvelki sezon 14 milyonluk bir Barzagli transferleri de var.
Toplama bakalım: Son 3 sezonda transfere harcadıkları para 85 milyon euro.
SAİT71
05.Kasım.2009, 12:32
Off bu kadar para harcadıklarını bilmiyordum ama Dzeko ve Misimovic için dediklerim doğru.
Dzeko gibi bir adamı 2.5 milyon € mal etmişler. Misimovic te 4 m €..
Del Piero_10
05.Kasım.2009, 13:12
Bugün böyle bir haber çıkarmışlar
Dzeko, İnönü’nün kapısından dönmüş
Wolfsburg’un genç golcüsü Edin Dzeko, Jean Tigana’nın 2005 yılında kendisini Beşiktaş’a almak istediğini belirtti.
Fanatik’in yer alan habere göre, Wolfsburg’un Boşnak yıldız Edin Dzeko'nun, 2005’te Beşiktaş’a gelmeye çok yaklaştığı ifade edildi. İtalya ve İngiltere’den çok önemli takımların kadrosuna katmak istediği genç oyuncunun, 30 milyon avroluk bir bonservis bedeli bulunuyor.
Dönemin teknik direktörü Jean Tigana’nın kendisini Beşiktaş’a getirmek istediğini belirten Dzeko, “Yanılmıyorsam Erdil Arpacı isimli bir sorumlu transferimle ilgileniyordu. Yıllık 300.000 avroya anlaşmıştık. Ancak Beşiktaş 500.000 avroluk bonservis bedelini ödemek istememişti” dedi.
O dönemde Türkiye’ye gelmeyi çok istediğini belirten genç oyuncu, “Türkiye’de ve Beşiktaş’ta oynamayı çok istemiştim. Transferin gerçekleşmemesi beni üzmüştü. İlerde şartlar oluşursa, Beşiktaş’ta forma giyebilirim” diyerek sözlerini noktaladı.
SAİT71
05.Kasım.2009, 13:16
Evet bu haber doğru ama Dzekonun geri gelebilirim dediği kısım büyük ihtimal Fanatik in uydurması.. :D
meddah
05.Kasım.2009, 14:12
İlerde şartlar oluşursa, ........’ta forma giyebilirim” diyerek sözlerini noktaladı.
Lafını böyle bitirmeyen yabancı futbolcuyu dövüyorlarmış gazeteciler.
El Barto
05.Kasım.2009, 15:01
Gelirinden fazlasını harcayamazsın. böyle bir zihniyet var mı? O zaman kısır bir döngü içine girer duralım. Örnek verilen L'pool'un taşınmazları ve teminat gösterebileceği gayrimenkullerinin bir önemi yok demek ki. Millete şirin görünmek adına sık meydan boş.
NirvanaFX
05.Kasım.2009, 17:14
Bence Platini çok saçma şeyler peşinde.Bu klübün kendi sorunudur.Ne demek gelirinden fazla harcayamassın adam mali olarak çökecekse çökecek sanane.
E.Cartman
06.Kasım.2009, 00:25
Platini sanane L'pool'un derdi seni mi gerdi bırak harcayan harcasın harcamayan harcamasın param var ama bu geliri az geldi bu sene nolcak o zaman hem ayrıca bu sistem gelirse büyük adaletsizlik olur artık kimse büyüklerle baş edemez çünkü bir Real'in bir Barca'nın gelirleri nerde bir GS'nin FB'nin ya da Rubin Kazan'ın gelirleri nerde...
ThersoN
06.Kasım.2009, 22:01
para her zaman sorundur zaten