PDA

View Full Version : Editör'de yarattığınız veya indirdiğiniz XML dosyalarını kullanım



perpetua
05.November.2009, 11:51
Football Manager 2010 ile gelen editör ile yarattığınız veya indirdiğiniz XML dosyalarını oyun içinde kullanmak için aşağıda belirtilenleri yapmanız gerekmektedir.

1. Eğer dosyayı indirdiyseniz /belgelerim/Sports Interactive/Football Manager 2010/editor data/ klasörüne yerleştiriniz

2. Oyunu açıp, New Game'e tıkladıktan sonra veritabanı seçimi ekranında veritabanı seçimini yaptıktan sonra yanında Change yazılı kutuyu seçip devam etmek için OK düğmesine basınız.


http://www.ressim.net/out.php/i231319_adding-xml-1.jpg


3. Karşınıza belgelerim/Sports Interactive/Football Manager 2010/editor data/ klasöründeki XML dosyaları çıkacaktır. Burada seçim(ler)inizi yapınız ve Confirm düğmesine basınız.


http://www.ressim.net/out.php/i231320_adding-xml-2.jpg


4. Seçtiğiniz XML dosyası eğer lig ekleme veya lig genişletme içeriyorsa, bunu hemen bir sonraki ekranda görebilirsiniz. Eğer dosya sadece oyuncu/kulüp vs. gibi bilgileri güncelliyorsa değişiklikleri oyunu kurduktan sonra görebilirsiniz. Bu ekranda seçimlerinizi yapıp oyununuzu kurunuz.


http://www.ressim.net/out.php/i231321_adding-xml-3.jpg



İyi Eğelenceler.

uakaangs
05.November.2009, 23:25
ama ben new game e bastıktansonra choose database ekranı çıkmıyor napabilirim ?

perpetua
06.November.2009, 00:22
ama ben new game e bastıktansonra choose database ekranı çıkmıyor napabilirim ?

Ne cikiyor?

uakaangs
06.November.2009, 00:48
direkt lig seçme bölümüne geçiyor

Go Blues
05.December.2009, 14:41
uakaangs bende de aynı sorun var.Nasıl yapacağız acaba ?

Oghuse
05.December.2009, 14:44
Sihirbazı kapatıp elle seçmeyi tercih edin.. o şekilde olmuyor mu?

Go Blues
05.December.2009, 15:00
Oghuse malesef olmuyor.Normalde de Sihirbazı kapatarak açtığımdan biliyorum :D

ozzymanborn
05.December.2009, 17:51
Yarattığınız datayı yanlışlıkla config.xml dosyasına kaydettiyseniz seçim ekranı çıkmaz. config.xml dosyasının değiştirilmemesi gerekir. Farklı bir isimle kaydedin ve config.xml dosyasını da silerek başlangıçta yeniden oluşmasını sağlayın.

Hugo
05.December.2009, 22:35
Bende de direkt takım seçme ekranı geliyor. Nasıl düzeltebiliriz acaba?

Go Blues
05.December.2009, 23:13
Kutu sorununu çözdüm arkadaşlar.İndirdiğiniz dosyaları db'ye değil editor data klasörüne atın.Sonra New Game deyin olur. ;)

hi_text_
12.December.2009, 17:29
Şimdi arkadaşlar saat 12den beri tüm siteleri dolaştım..Cevabı buldum sonunda. Sizde benim gibi yanlışlıkla Fm editörde değişiklikleri yaptıktn sonra config dosyası üzerine kayıt yapmışsınız.

Çözüme gelirsek:Öncelikle editörden değişiklik yapıp kaydettiğiniz xml dosyasını (ne ismini verdiyseniz artık) kopyalayın.Daha sonra,Belgelerim\Sports Interactive\Football Manager 2010\editor data bu klasörü tamamen silin önce.Sildikten sonra oyunu açın ve yeni oyun kurun.Detaylar önemli değil hangi takım vs seçin bi şekilde yeni oyuna başlayın.Sonra kaydetmeden çıkabilirsiniz.(Bunun amacı tekrar orjinal config dosyası yaratılsın diye).Çıktıktan sonra tekrar Belgelerim\Sports Interactive\Football Manager 2010\editor data dosyasına gelin(farkediceksiniz ki orjinal config dosyası 1kb xml olrak geri gelmiş) ve daha önce kopyaladığınız dosyayı buraya yapıştırın .oyunu açın tekrardan ve yeni oyun deyin.Ve editör seçim ekranı karşınızda.

Şimdi çıkan database ekranından sağ alttaki change kutucugunu tıklayın ve ok deyin.Kopyalayıp yapıştırmış olduğunuz dosya adıyla karşınıza gelicek.Seçip oyununuzun tadını çıkarın.

Alexi Lalas
17.March.2010, 14:03
editordeki değişiklikleri .dbc olarak kaydedersek ne fark ediyor ? Editor'den çıkarken bunu yapman yararlı olur diyor çünkü.Biri .xml uzantılı biri .dbc ...

serwan
30.April.2010, 20:59
editordeki değişiklikleri .dbc olarak kaydedersek ne fark ediyor ? Editor'den çıkarken bunu yapman yararlı olur diyor çünkü.Biri .xml uzantılı biri .dbc ...
evet..bende 2 tane seçenek çıktı 2sini de seçip geçtim ama doğru mu yaptım, bi problem çıkacak mı bilmiyorum..bir dbc bir de xml uzantılı 2 dosya oluşmuş..

partizanlion
09.August.2010, 12:24
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=86566
Bu konuda ki Japonya Ligi yamasını indirdim fakat oyunda japonya ligi diğer ülkerinde bulunduğu ekrana gelince kutucuk seçilmiyor.Ne yapabiliriz?

mehmetd
25.November.2010, 04:45
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=86566
Bu konuda ki Japonya Ligi yamasını indirdim fakat oyunda japonya ligi diğer ülkerinde bulunduğu ekrana gelince kutucuk seçilmiyor.Ne yapabiliriz?
1- editörde bir değişiklik yaptınmı(yapılmadıysa2)
2- dosya bozuk olabilir.(sonra 3-kesin çözüm olmalı)
3- nleague.lnc diye bir dosya var. oradan ilk ekranda japonya 1 yazıyor 0 yap dene.