Log in

View Full Version : Ankara'ya Dev Tesis

TR.CaPTaiN
11.Kasım.2009, 17:12
http://img517.imageshack.us/img517/3637/86470.jpg (http://img517.imageshack.us/i/86470.jpg/)

Türk futbol tarihinin en büyük projesi için düğmeye basıldı. İşte ayrıntılar...

1936 yılından itibaren hizmet veren 19 Mayıs Stadı ve yanındaki salonların tamamı yıkılacak. Stadın üzerine konulması düşünülen güneş panelleri ile hem tesislerin elektriği sağlanacak, hem de çevreye bu enerji satılabilecek.

73 yıldır hizmet veren 19 Mayıs Stadı ile çeşitli federasyonlara ait Türk sporcularının kamp ve antrenman yaptıkları salonlar tarihe karışıyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) yıkım için düğmeye bastı ve 2010 Haziran ayında kazmanın vurulacağı başkente yakışacak 19 Mayıs Spor Kompleksi'nin projesini hazırlattı. 1936 yılından itibaren hizmet veren ve yıkılma tehlikesi bulunan 19 Mayıs Stadı ve yanındaki salonların tamamı yıkılacak. Atatürk, Yaşar Doğu, İsmet Iraz Taekwondo, Şefik Tetik Boks, Jimnastik ve Yaşar Doğu Güreş Salonları ile tenis ve eskrim kulüpleri, GSGM İl Müdürlüğü binası, TSYD Ankara Şubesi hizmet binası ve lokali, Ziya Ozan Yüzme Havuzu, Naili Moran Atletizm Sahası, Havaş Binası, Çevik Kuvvet Polis Merkezleri yıkılacak.

410 MİLYONA MAL OLACAK

GENÇLİK ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, şu andaki 19 Mayıs Spor Kompleksi'nin başkente yakışmadığını belirterek, 'Yaklaşık 400 milyon harcanacak yeni spor kompleksinin projesi tamamlandı. Ankara tesis açısından oldukça geri kaldı. Yakışanı yapacağız. Yeni kompleksin merkezine, sporcu anıtı yapılacak. 19 Mayıs Stadı'nın yapımına ise ligler bitmeden ya da bitiminde başlanılacak ve bir yılda tamamlamayı planlıyoruz. Spor Kompleksinin bitmesiyle Başkentliler, rahat ve huzur içinde spor yapacakları, dinlenecekleri, alış-veriş yapacakları, yiyecekleri, eğlenecekleri çağdaş bir yere kavuşmuş olacak' dedi. 45 bin kapasiteli düşünülen stadın üzerinde, güneş panelleri yer alacak. Böylece, hem gereken enerji sağlanacak, hem de diğer spor tesisleri buradan beslenebilecek. Gerekirse, çevredeki iş yerleri, kamu binaları ve yerleşkelere buradan enerji satışı yapılabilecek.

SAHALARIN ALTINA SPOR SALONLARI

Amatör futbol için yapılacak iki sentetik sahanın altına, spor salonları inşa edilecek. Yerden yüksekte olacak sentetik sahanın altında sekiz spor salonu yer alacak ve amatör branşlara hizmet verecek. Yıkılacak Atatürk Spor Salonu'nun yerine yenisi inşa edilecek. Ayrıca 10 bin kapasiteli ve 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için Ankara Arena'nın inşaatı da devam ediyor.

Sporsitesi.net

güzel görünüyor inş. aslantepeye dönmez

SAİT71
11.Kasım.2009, 21:16
45 bin kapasiteli stadyumda 6-7 bin taraftar olunca iğrenç olacak Kayserideki gibi... kapasite 20-25 arası yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Ama 2016 söz konusu olduğu için 45 bin kapasiteli başkente iyi olacaktır. Ben sadece Bursa ve E.Şehirspor un 35bin+ stad yapmasından yanayım diğerleri dolduramaz gibi.. Tesis müthiş olacak gibi

KaPaLı
12.Kasım.2009, 09:41
Bu hafta full doldurmuştu stadı Ankaragücü. Kapasite çok büyük ama yapmışken tam yapalım düşüncesindeler. Ankaragücü'nü avrupada oynatma planları zaten var.

EL-Hadji
12.Kasım.2009, 10:36
45 bin kapasiteli stadyumda 6-7 bin taraftar olunca iğrenç olacak Kayserideki gibi... kapasite 20-25 arası yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Ama 2016 söz konusu olduğu için 45 bin kapasiteli başkente iyi olacaktır. Ben sadece Bursa ve E.Şehirspor un 35bin+ stad yapmasından yanayım diğerleri dolduramaz gibi.. Tesis müthiş olacak gibi

Kesinlikle katılıyorum sait. Bakın Rize' ye yaptı çok modern ve güzel bir stad. 10-12 bin civarında tam hatırlamıyrum. Kutu gibi stad. Kocaeli, sakarya, kaf kaf gibi takımların taraftarı çok zor anlar yaşatır rakibe. Söz konusu ankaragücü ise 22 bine yakın bir statta yapılabilir diye düşünüyorum. Ancak ve ancak Euro 16 ' da söz konusu olduğu için 45 bin kişilik statta şansımızı artırır.

SAİT71
12.Kasım.2009, 11:35
Zaten Tr ye baktığımızda 40.000 stad sanırsam yok. Hep aynı tip 30 bin-32.500.

40.000 zaten yapılmalı. Hep 35.000 civarı olmuyor. Başkent olmasıda büyük etken. Adaylığımız incelenirken bakılınca biraz garip olabilir.

Hollanda da genelde Rize nin stadları gibi 15-20 bin ama son derece güzel..

Mesela AZ nin stadyumu DB Stadion Ş.Saraçoğlundan bile daha maliyetli sanırsam 80 milyon € civarı ama çok modern. Fakat o paraya daha iyi birşeyler yapılırmıydı tartışılabilir.

Yada Stade France gibi kapasitesi inip çıkabilen birşeyde yapılabilir. Mesela maç günleri indirirsin. 2016 konser gibi organizasyonlardada çoğaltırsın. Atıyorum maç günleri 23 bin kişilik olur büyültünce 45 olur..

Bazı stadlar küçük kapasiteli olmasına rağmen büyük duruyorlar. Mesela sen 20 bin taraftar potansiyelin var ona göre mimarisini düzenleyebilir 20.000 kişilik stadı 30bin+ gibi gösterebilirsin.

Mesela yine Ş.Saraçoğlu tribünler dik değil. 50.000 gibi durmuyor bakınca pek. Bazı stadların tribünleri dik yaplıyor oda çok büyük gibi ve boğucu oluyor...Sanırsam At. Madrid ve Valencia stadlarının tribünleri dik.

KaPaLı
12.Kasım.2009, 11:46
http://img46.imageshack.us/img46/3430/genoa5eusj9.jpg

Böyle birşey olursa Gecekondu orayı yıkar : )

Nocna Mora
12.Kasım.2009, 11:47
Kayseri stadı boş olunca çok sırıtıyor umarım sonu oraya benzemez.

ForsakeN
12.Kasım.2009, 12:41
İnşallah herhangi bir sorun çıkmadan kısa süre içinde bitirilir bu stad.Diğer stad projelerine benzememesini diliyoruz