PDA

View Full Version : El Kol Hareketi Yapan Bir Bayan...

Alicanfmfan
16.Kasım.2009, 13:56
Galatasaray Basketbol Şubesi Sorumlusu Yiğit Şardan, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda meydana gelen istenmeyen olaylardan duyduğu üzüntüyü belirtti.

Yiğit Şardan, "Seyirci fevakaldeydi. Ölçülü destekliyordu. Fenerbahçe Ülker bench arkasına oturan hanım, seyircimize el kol hareketi yaptı. Sonrasında ise istenmeyen olaylar yaşandı. F.Bahçe Ülker - Efes Pilsen maçındaki olayların yanında bu daha süratli kontrol altına alındı. Ölçüsüz bir durum yok ama can sıkıcı bir olay. F.Bahçe Ülker'li bir basketbolcu taraftara yumruk attı. İlk kez böyle olaylara şahit oluyorum. Basketbola yakışmayan görüntüler" dedi.

Kaynak : Sporx.com

------------------

İstenmeyen olaylar ama bu olayların bench'in arkasında taraftarara el kol hareketi yaparak körükleyen bir bayan olması cok üzücü ..

BaFraLı
16.Kasım.2009, 14:07
Hemde bayan he.İlginç.Erkek yapsa tamamda bayan holigan :D

Ahmet Göktaş
16.Kasım.2009, 14:12
Bayanın kafasına birşey attı GSliler o sinirle yaptı bayan o hareketleri.

Alicanfmfan
16.Kasım.2009, 14:13
Oradaydın herhalde Ahmet , bayanın yanındamıydın yoksa antudan mı aldın haberi.

KaPaLı
16.Kasım.2009, 14:16
Yiğit Şardan, "Seyirci fevakaldeydi. Ölçülü destekliyordu.

Tanjevic'in kafasına gelmeyen tek şey çöp kovasıydı onuda soyunma odasına giderken attılar zaten.

Yiğit Şardan, "Seyirci fevakaldeydi. Ölçülü destekliyordu. Fenerbahçe Ülker bench arkasına oturan hanım, seyircimize el kol hareketi yaptı. Sonrasında ise istenmeyen olaylar yaşandı.

2 tane taraftara maç boyu demediğinizi bırakmayın. Maç bitsin küfür edin o dönüp ne var deyip elini sallayınca el kol hareketi yaptı tahrik olduk deyin. Hee tamam. Cezayı düşürmek için uğraşın bakalım.

Ölçüsüz bir durum yok ama can sıkıcı bir olay. F.Bahçe Ülker'li bir basketbolcu taraftara yumruk attı

Maç niye geç başladı. Olaylar çıktıktan sonra sahaya giren taraftar (?) önce benchte oturan oyunculara vurmaya çalıştı. Sonra yeşil tshirt olan insan (?) Kinsey vurdu. Biri size gelip vursa siz bakarmısınız ?

Hee bide şu var vurduktan sonra kaç tane güvenlik görevlisini attı Kinsey'in önüne :n: Madem yoktu yüreğin vurup kaçmayacaktın (::)

Alicanfmfan
16.Kasım.2009, 14:21
Bir Fenerli basketçide taraftarımıza yumruk attı , valla bu olaylarım bazı şeyleri gördükten sonra normal karsılıyorum.

ShevAnil
16.Kasım.2009, 14:23
Ahmet gene galatasaray konusuna müdahale etmiş yürübe Göktaş :D

KaPaLı
16.Kasım.2009, 14:25
Yumruğu hangi hareketten sonra attı alican ? Durduk yere gidip taraftarımı indirdi.

Şimdi ben bekliyorum tarafsız ( ? ) basketbol federasyonunun vereceği cezayı. Bize 5 maç vermişlerdi. Bakalım o kadar atılan şeyden sonra - oyuncuların darp edilmesnden snra ne ceza çıkacak.

Suicider
16.Kasım.2009, 14:34
maalesef bu olaylarda fener gs ayrımı diye birşey yok nerde olursa olsun bu olaylar çıkıyor amacımız bu olayları savunmak yada ''off abi adam ne güzel vurdu yaa'' tarzında olmamalıdır böyle olduğu sürece seyircisiz oynamaya sahada basket izlememeye mahkum olacağız

Ahmet Göktaş
16.Kasım.2009, 14:42
Ahmet gene galatasaray konusuna müdahale etmiş yürübe Göktaş :D

Asayiş Berkemal :D

Yaww Telegolde gösterdiler ölee Serhat dedi kadını kfasına birşey geliyor hocam diye ahmet çakara. Ordakileri diorum :icon_biggrin:

Memedov
16.Kasım.2009, 15:51
Bir Fenerli basketçide taraftarımıza yumruk attı , valla bu olaylarım bazı şeyleri gördükten sonra normal karsılıyorum.

Vay be senin taraftarın sahaya inecek oyuncuya şaplak atacak, oyuncuda deneme tahtası ya saf saf etrafına bakıncak. bırak bu işleri. sana biri gelip durduk yere vursun bakalım sen neler yapıyosun. az bile yaptı.

C h A o S
16.Kasım.2009, 16:09
Müthiş taraftarımızla müthiş bir galibiyet aldık.Dün gelenlerin ayaklarına sağlık.Müthiş desteklediler takımımızı.
Dün bizim açımızdan maçın yıldızları Rancik,Cemal,Murat ve Evren'di.Maçı bi ara kopartmıştık ama Fenerbahçe Ülker Ömer Onan ve uzunlarıyla maça döndü.Sonuçta kazanan biz olduk.Tebrik ediyorum takımımızı..

Alicanfmfan
16.Kasım.2009, 16:26
Vay be senin taraftarın sahaya inecek oyuncuya şaplak atacak, oyuncuda deneme tahtası ya saf saf etrafına bakıncak. bırak bu işleri. sana biri gelip durduk yere vursun bakalım sen neler yapıyosun. az bile yaptı.

Arda için öyle demiyordunuz :) , Baroni'ye uymucak diodunuz , noldu şimdi yahu :)

MeMo
16.Kasım.2009, 18:10
Yalnız burada konuşulanlar çok ilginç ve akla mantığa sığmıyor.Kadıköydeki derbiden sonra deyim yerindeyse ağlıyan kişiler yok o atıldı bu atıldı şöyle oldu böyle oldu.Bu maçtan sonra gelip Allah bilir ne kadar küfür yiyen bir bayanın hareketleriyle kendisini öldürmeye çalışan birine vuran Kinsey tartışılıyor.

O gün maçtan sonra tepki gösterenleri şimdi de görmek isteriz.Oyuncularımıza yumruk atıldı.O maçla ilgili hakemin maçı oynatmasına tepki gösterenleri de görmek isteriz bu maçın oynatılmasıyla ilgili.

Bir de ısrar edenler var ki lafa gerek yok...

RaSenGan
16.Kasım.2009, 18:45
Geçen senenin son final maçını çok iyi hatırlıyorum.Durduk yere Fenerbahçe Ülker taraftarları neler yapmıştı.Başkasına laf söylemeden önce kendi takımımıza bir bakalım.Bu tür olaylar artık normalleşti.Her büyük maç birileri dayak yiyor neredeyse.Çok üzücü bir durum fakat gerçek bu.

Sekopej
16.Kasım.2009, 18:54
Evet maç neden devam etti ki içeri gidildikten sonra? Kadıköy'de, üstelik stadda (sahaya müdahale daha zor salona göre) maç başlamamalıydı diyenler, şimdi nedendevam etmemeliydi demiyorlar?

Bu olaylarda yanar-döner olmaya gerek yok, çünkü 3-5 hafta sonra başka maç olacak, o maçta diğer takımın taraftarı aynı şeyleri yapacak, sonra roller değişecek, tartışma aynı devam.

Efes maçında sahaya bir Fenerbahçeli dalmıştı ve basketçiye vurmaya kalktı, iyi cesaretmiş, çünkü o vurduktan sonra karşısındaki boş durmayacak ve cevap verecek, boksörden sonra, basketçiden yumruk yemek, hayatta en son isteyeceğim şey olur.:p

Dün de Galatasaraylı 2-3 kişi koşarak geldiler, ilki tam vuramadı ama 2. giren muhtemelen vurdu ve Kinsey cevaıbını verdi, orada arbede yaşandı. Burada Kinsey'e yaptıkları için kızmıyorum, çünkü ona birisi vururken o boş durmazdı.

Ama içeriye girerken, oturan adama gelip yumruk atması ise bende çok kötü bir hareketti. O yumruk yiyen taraftar umarım dava açar Kinsey'e. Sahaya girenlere kızmış olabilir, madde atanlara kızmış olabilir ama orada oturan adama vurma hakkını vermez bu Kinsey'e.

Aynı şekilde, Fenerbahçeli oyuncuların koşarak içeri girmeleri de taraftarı galeyana getirir. Salonda maç izleyenler bilir, hatta oynayanlar da bilir bu tür hareketlerin seyirciyi tahrik ettiğini. Aynı şeyi Efes'li oyuncular kazandıkları maçtan sonra yapmışlardı ve o zaman da bu şekilde içeriye koşanlara kızmıştım.

Şimdi, hep Fenerbahçeli denilen Federasyon bakalım ne yapacak? Hemen hemen benzer olaylar yaşandı ve Fenerbahçe'ye 5 maç ceza verildi, bu olaydan sonra ne olacak bakalım?

Ve bu tür olaylardan sonra olan gerçek basketbol seyircisine oluyor. Ceza sona erse de salonlara gelmekten vazgeçiyorlar. Peki biz bu tür oyunu çirkenleştiren hayvanlara, sen hayvansın diyemiyoruz, nedense onları korumanın, kendi takımımızı kormak olduğunu düşünüyoruz ve bu nedenle kaybediyoruz.

Nasıl geçenlerde Kadıköy'de sahaya madde atanlar hayvanlık yaptıysa, aynı hayvanlık dün de yapıldı, haftaya da yapılacak gelecek ayda da yapılacak, gelecek sene de yapılacak. Ne zaman ki, o hayvanların etrafında oturanlar, onlara tepki gösterecek, sen hayvansın diyecek, bu taraftar olamayacak şuursuzları korumak yerine dışlayacak, o zaman belki böyle olaylar sona erer.

Ama sürü psikolojisi diye de birşey var, normalde çok sakin, efendi birisi, o ortamda kendini kaybedip, çoğunluğa uyup kendinden geçiyor, bu nasıl çözülür, uzmanı ben değilim, hgerhalde bunun üzerine kafa yoran, araştırma yapan birileri mutlaka vardır.

O mükemmel mücadele, çaba, heyecan yerine, 3-5 hayvanın yaptıklarının konuşuluyor olması da can sıkıcı. Son yıllarda, keyifle, stresle, heyecanla izlediğim en güzel derbilerden biriydi.

Tanjevic'in son hücumda bir 3'lük oyunu çizememiş olması ya da uygulatamamış olması ise bana göre olmaması gereken bir durum. Tanjevic artık bu takımı taşıyamaıyor, yönetim artık istikrar düşüncesiden vazgeçip kan değişimi yapmalı.

KaPaLı
16.Kasım.2009, 18:54
Aygün geçmişten örnek vermelerle olmuyo bu işler. O zaman Galatasaray taraftarıda İstanbul'a su sorunu yaratmıştı. Ama Kadıköy'de oynanan maçtan sonra ortalığı yıktılar.

Bu olayları yapana ben taraftar demem. Sadece kuluplerine zarar veriyolar. Dün maçı geç başlatan adam(?) sanki marifet yaptı. Veya o sahaya girip Kinsey'e vuran. Kinsey ağzını burnunu kırmış gerçi ama onlada kalmayacak Galatasaray kulubu ceza alacak.

Eğer basketbol federasyonu yürekli olabilirse en az 3 maç vermesi lazım. oyuncuya darp - yabancı madde atma - küfürlü tezahürat. Efes maçında olanların aynısı (::)

PesimiSTyLa
16.Kasım.2009, 20:13
Zaten üstün oynayan taraftık, kazanacağamız alenen belliyken taraftarın sinirine hakim olamaması kötü oldu. He karsı taraftan seyircinin alınmadığı maçta nasıl oluyor da 8-10 kişi içeri girip el kol hareket çekiyor taraftara o da işin diğer sorgulanması gereken yönü.

3-4 maç ceza gelecektir. Bunun yanında Kinsey de attığı yumruktan ceza alacaktır.

TR.CaPTaiN
16.Kasım.2009, 20:58
Olaylarda tribünleri tahrik ettiği belirtilen kişinin de kulübümüzle her hangi bir alakası olmadığını ve hangi takımı tutarsa tutsun davranışının tasvip edilemez olduğunu belirtmek istiyoruz. Bu tip kişiler hakkında da gereken hukuki süreç işletilmelidir.

Kulübümüz oyuncularımıza saldıran ve polis tarafından yakalanıp götürülenler hakkında da suç duyurusunda bulunmuş.

MeMo
16.Kasım.2009, 21:32
Bu arada Yiğit Şardan'ın dedikleri kanımı dondurdu.3-4 hafta önce başka konuşanlar şimdi hiç bir şey yokmuş gibi konuşmuşlar.

Biz Fenerbahçe olarak o maçtan sonra kendimize yakışanı yaptık ve yabancı madde atanlar belirlendi.Ama Galatasaray bunları yapacağına resmen bunları yapan kişileri savunuyor.

İnanılır gibi değil..

Melekovic
16.Kasım.2009, 21:50
Utanç verici bir maç ve utanç verici bir açıklama. Yazık,gerçekten yazık.

Bir basketbol karşılaşmasında yaşanmaması gereken olaylar. Futbol taraftarı basketbol salonuna girince böyle oluyor malesef.

Açıklama çok güzel ,bir bayan taraftar el kol hareketi yaptı sonra olaylar başladı.Fenerbahçeli basketbolcuların suçu ne? Sahaya inen kendini insan sanan bir kaç şimdi bir şey söylerdim ama isimlendiremeyeceğim tiplerin yaptıkları şeyler ne. Biraz mantıklı olun,bir şey yanlışsa illa kendi takımınız diye savunmayın.

Ha bu maçın rövanşı olsa aynısının farkı olmazdı. Çünkü bizdeki zihniyet bu ve hiç bitmez.Onlar bize şu sene şunu yapmıştı,siz bu maçta bize bunu yapmıştınız böyle sürer gider.

İnsan müsveddelerini savunmayı bırakın da artık şu acı tabloya bir bakın. Oyuncular dövülüyor, ortam öyle aciz bir durumdaki sözde bayanın tarafına koşanlar nedense basketbolcu kovalıyolar ve linç olunsalar kurtaracak kimsenin durumu yok. Çocuklar kendilerini savunuyor,bazıları sinirden kendilerini tutamıyor suç oluyor.

Yapmayın etmeyin.

Beni en çok yaralayan benim yöneticimin her şeyi tek taraflı görüp beyanat vermesi. Evet sayın Şardan o Basketbolcu tribüne çıktı da taraftar yumrukladı değil mi, yani hiç büyük bir tehlikeyle karşılaşmadı. Sadece bir bayan el hareketi yaptı,bir basketbolcu taraftara yumruk attı, olaylar böyle oldu.Yazık gerçekten çok yazık.

Bunu her büyüğün sahasında göreceğiz bir gün doğru bir yönetici ya da başkanın çıkıp da ben böyle yapan taraftarımdan utanıyorum,onlar adına herkesten özür dilerim , böyle devam ederlerse sahaya seyirci gelmesin istemiyoruz demediği sürece. Bir gün kan dökülecek öyle akılları başlarına gelecek.O zamanda gelir mi bilemiyorum.

Dünkü maçı kazandığımız için sevinmiyorum, böyle bir maçı kazandığımız için kimse sevinemez zaten. Kepazelik.

Bunların hepsi malesef taraftarların gruplaşmasıyle başladı. Yok Çarşı yok Teksas yok UA yok Genç Fenerbahçeliler. Eskiden ne kadar güzel tek taraftar vardı, şimdi işin içine bir sürü şey giriyor malesef. Gerçek taraftarlığı özlüyorum.

MeMo
16.Kasım.2009, 22:15
Süper yazmışsın Kaan abi.Aslında dediklerinin ilk adımı Galatasaray maçında sahaya yabancı maddeler atanların belirlenip gösterilmesiyle Fenerbahçe attı.Galatasaray'da aynı şeyleri yapmalıydı.

Universal
16.Kasım.2009, 22:35
Biz maç izlemeyi bilmiyoruz. Benim anlamadığım nokta, hani herhangibi bir madde alan vücuduna ve bu madde ile farkında olmadan yapsan tamam derim ama; bütün tribün bu maddeyi kulanamaz ki? Sonuçta alt tarafı bir maç her yıl iki üç defa oynanıyor. Biri yeniyor, biri kaybediyor. Bu kadar sinirlenmeye ne gerek var, kaldı ki bi adam sahaya demir para atınca ne zevk alıyor. Anlamış değilim. İlkokulda spor müsabakaları nasıl izlenir diye bir ders konması şart oldu. Eğitim şart, gerçi üniversite mezunuda bunu yapıyor ama...

Universal
17.Kasım.2009, 00:09
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1178547777072&ref=nf

Şu görüntülere baktımda, bu maçı izleyenler basketbol seyirici değil, yazık oldu gene cezayı basketbol seyircisi alacak gene geçen yıl Fener'in başına gelenler gibi.

scar face
17.Kasım.2009, 00:31
O sahaya dalan holiganlar neden Tarance Kinsey den kaçtı 10 bin kişi yanında elin Amerikalısından neden korkuyorsun...

Fenerbahçe zorbalıkla kazandı,biz oynadık,hakem şu kadar gs su kadar muhabbetlerini yapanlar utanmıştır.Zaten utanmamıslarsa diyecek bir sey yok.

Keşke biraz ruhumuzu koyup maçı alsaydık yapılanlara verilecek en güzel cevap budur.

Sheriff
17.Kasım.2009, 01:25
Konu amacından sapıyor. Dikkat edelim saptırmayalım..

Aydin
17.Kasım.2009, 02:25
Yalnız burada konuşulanlar çok ilginç ve akla mantığa sığmıyor.Kadıköydeki derbiden sonra deyim yerindeyse ağlıyan kişiler yok o atıldı bu atıldı şöyle oldu böyle oldu.Bu maçtan sonra gelip Allah bilir ne kadar küfür yiyen bir bayanın hareketleriyle kendisini öldürmeye çalışan birine vuran Kinsey tartışılıyor.

O gün maçtan sonra tepki gösterenleri şimdi de görmek isteriz.Oyuncularımıza yumruk atıldı.O maçla ilgili hakemin maçı oynatmasına tepki gösterenleri de görmek isteriz bu maçın oynatılmasıyla ilgili.

Bir de ısrar edenler var ki lafa gerek yok...

"kadıköyde ağlayanlar nerde" lafı biraz da bana geldi zannedersem. kadıköyde her sene birisinin kafasının yarılmasına birşey demiyorsanız buna tepki koyarız. ali sami yen'de sırf takımın zararına çalışıp takımının 5 maç saha kapatılmasına yol açanlar -ki bence daha fazla ceza gelmeliydi nasıl kadıköydeki 2 maçlığı az buluyorsam bunu da az buldum- taraftar değildir.

doğru olanın yanında olmalısınız. fbnin veya gsnin yanında değil.

gs taraftarının veya fb taraftarının olay çıkartmak için bir önceki maçı referans alması çok saçma. bunu gsliler daha çok yapıyor. asy'deki su faciasından önceki kupa maçında fenerliler oyunculara su atmıştı. "su atmak öyle olmaz böyle olur" gibi saçma bir düşünce ile su atmışlardı sahaya.

burda da durum aynı bence. gsliler yine fb maçındakilere "olay öyle çıkartılmaz böyle çıkartılır" cevabını vermek için en ufak birşeyi bahane ettiler.

ve hakemler kadıköydeki gibi saçmalayarak maçı devam ettirdiler.

illa birisi ölecek öyle aklımız başına gelecek.

Aşk-ı Şehir
17.Kasım.2009, 03:02
Valla şöyle bir baktımda neyi savunduğunuzu anlayamadım. O bayanın el kol hareketini mi? Kinsey'in müthiş sağ aparkatını mı? Yoksa Galatasaray taraftarının sahaya girip basketbolculara saldırmasını ve onlara tribünden maddeler atmasını mı? Garip doğrusu. Herkes birşeyleri savunuyor. Ama bence olaylar bu yüzden çıkıyor. Biraz sağduyulu olunabilse bu tarz olaylar olmayacak zaten hiç...

BuRiBuRi
17.Kasım.2009, 03:19
Benim sabah açtığım konu neden kapatıldı? :)
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=81518

Sahaya giriyorsun, oyuncuya vuruyorsun, arkanda binlerce kişi var ama sonunda 2 kişiden kaçıyorsun:D :D

Utanmadan delikanlılıktan bahsediyorsun...

Universal
17.Kasım.2009, 13:12
Benim sabah açtığım konu neden kapatıldı? :)
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=81518

Sahaya giriyorsun, oyuncuya vuruyorsun, arkanda binlerce kişi var ama sonunda 2 kişiden kaçıyorsun:D :D

Utanmadan delikanlılıktan bahsediyorsun...

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=80028

Burada konuşulduğu için konun kapatıldı.

MeMo
17.Kasım.2009, 13:51
"kadıköyde ağlayanlar nerde" lafı biraz da bana geldi zannedersem. kadıköyde her sene birisinin kafasının yarılmasına birşey demiyorsanız buna tepki koyarız. ali sami yen'de sırf takımın zararına çalışıp takımının 5 maç saha kapatılmasına yol açanlar -ki bence daha fazla ceza gelmeliydi nasıl kadıköydeki 2 maçlığı az buluyorsam bunu da az buldum- taraftar değildir.

doğru olanın yanında olmalısınız. fbnin veya gsnin yanında değil.

gs taraftarının veya fb taraftarının olay çıkartmak için bir önceki maçı referans alması çok saçma. bunu gsliler daha çok yapıyor. asy'deki su faciasından önceki kupa maçında fenerliler oyunculara su atmıştı. "su atmak öyle olmaz böyle olur" gibi saçma bir düşünce ile su atmışlardı sahaya.

burda da durum aynı bence. gsliler yine fb maçındakilere "olay öyle çıkartılmaz böyle çıkartılır" cevabını vermek için en ufak birşeyi bahane ettiler.

ve hakemler kadıköydeki gibi saçmalayarak maçı devam ettirdiler.

illa birisi ölecek öyle aklımız başına gelecek.

Benim hiç bir şeyi savunduğum yok.Sadece o maçta sanki bir tek Fenerbahçe yapıyormuş gibi yorumlar yapıldı herkes tepki koyacak tabi.Dediğin gibi o sulu derbiye bile bahaneler bulundu.

Benim demek istediğim o gün o taşkınlıkları tarihte hep Fenerbahçe yapmış gibi gösterenler bugün gelmiş sadece Kinsey'den o bayandan bahsediyorlar.

Ki bazıları da hiç bir şey olmamış gibi yazmış.

Melekovic
17.Kasım.2009, 14:01
Gün gelir basketbol sahalarına da tel örgü koyarlar bu gidişle bunuda görürüz. Üstten de file asarlar övünürüz sonra bu tabloyla.

Ama bütün kulupler suçlu kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.

Ben kendimi bildim bile basket maçlarına giderdim, çok güzel ortamlar olurdu.

Her şey salonlara seyirci dolmuyor olayı ile başladı. Evet seyirci dolmamasına çözüm bulunabilirdi ama başka şekillerde. Psikopatları toplayıp salonlara taşıyarak değil.Sonrada tüm takımların yöneticileri çıkıp maçlardan sonra diyolar, böyle böyle oldu seyircimiz galeyana geldi engel olamadık. Sen bilmiyor musun o salonlara getirdiğin seyircinin çoğunda dışarıda bile dolaşırken sen bana niye öyle baktın diye kavga çıkaran tipler olduğunu?

Daha ziyade ünüversiteli gençlerin uğrak yeri olan voleybol maçlarında niye derbilerde yer kalmadığını ve kimsenin salondaki maça niye bakmadığını ve kavga çıkarmaya uğraştıklarını kim izah edebilir?

Kimse masum değil ve bu kafalar değişmedikçe, sırf şu yukardaki demeç yüzünden rövanş maçında ilk kaş göz hareketine ,senin kaşının üzerinde gözün var diye kavga çıkar, artık çıkan kanın hesabını kim verir onu bilemem. İlk maç Fener-GS basket maçı olsaydı sonuç farklı olmayacaktı.

Ben GSli amigoyum diyen bir psikopatın eline verilen yüzlerce basket maçı biletini de iyi bilirim, geçen sezon bulunduğum mevkide oturan Fenerlileri organize eden kafası sürekli dumanlı iki harekete bıçak çıkaran adamın elinde bir sürü bilet olup da bana bunlar verildi bende sağa sola dağıtacağım günlerini görecekler diyen psikopata da şahit oldum. Ve o kişi ve kişilerin elinde hala biletler var ve olmaya da devam edecek.Bunun BJKlısı ve diğer takımlarıda farklı değil. Zaten biraz olayın üzerine gidenin yetkileri alınıyor.O taraftarlar hep orda.

Karşılıklı oturulmadan çözülecek bir konu değil bu,sen yaptın ben yaptınlarla bu uzar gider.

Bu başkanlar seviyesinde de olan bir şey değil.Kulupler idari yönetimlerini temizlemekle başlamalı. Mesela Aziz Yıldırım evet tespit ettirdi ve soruşturma başlattırdı, evet çok güzel bir hareketti bu ama 4 kişi 5 kişi ona gösterilenler, onun alt kademesinde kulubun herhangibir mevkinde bulunanlar ise bir şekilde beslemeye devam ediyor.Besleme olayı kalkmış değil. Tüm kuluplerde de bu böyle.Kimse kendini kandırmasın.Önce içerideki pislikler temizlenmeli, tüm kulupler bunu yapmalı.

Ben başkanlarada üzülüyorum, kandırılıyolar.

Tabi taraftar da taraftar olacak, o aradaki hayvanların gazına geleceklerine onları aralarında barındırmayacaklar,tespit ettirilmesinde yardımcı olacaklar.

Tabi işin başka boyutuda var. Seyirci küfür ediyor seyirci sövüyor seyircilerin arasında kavga çıkıyor. Çıkma nedeni de şu ; seyirciye küfür ettirenler,olay çıkarttıranlar belli,al cımbızla alır gibi her tribünden onları,bakın nasıl maç seyrediliyor. Onun yerine olay şu, gerçek seyirciler taciz ediliyor, polis ben bir şey yapamam diyor, maçın ilerleyen dakikalarında seyircilere tacizler artıyor en basitinden bize böyle böyle dedi onlar sizde küfür edin hadi kalkın diye ses gelmezse bir kaç kişiyle geri gelip bağırsanıza şunlar bunlar diye küfür ederek falan. Grup halinde gidenler olunca itiraz edip ne diyosun denildi mi de karşılıklı taraftar arası çatışma oluyor, tvlerden denen taraftarlar arasında kavga çıktı olayı da bu. Diğeri zaten belli,taraftar grupları arasın sensin benim, ben muhalif şuncuyum ben buncuyum kavgası.

Komple bir temizlik şart.

SAİT71
17.Kasım.2009, 14:18
Tek kelimeylede hepsinden utanıyorum. Başka birşey demiyorum. Taraftardan önce kulüp yöneticilerinin açıklamaları yanlı. Çok şeyleri değiştirmek lazım bu ülkede. Ama gerçek olan birşey varki, spor kültürümüz "KIRO" konumunda..

Memedov
17.Kasım.2009, 15:48
Arda için öyle demiyordunuz :) , Baroni'ye uymucak diodunuz , noldu şimdi yahu :)

Senin derdin anlaşıldı. takıl kafana göre. o olay ile bu olayı bir tutuyorsun ya vay halimize.

Kadıköy'de hiç bir taraftar sahaya inip Arda'nın kafasına şaplak atmadı. Baroni'de atmadı. konuyu saptırma savunduğun şeyin daha ne olduğunu bilmeden savunmaya geçme.

KaPaLı
17.Kasım.2009, 15:50
GS-FB basketbol derbisinde yaptığı el hareketiyle gündeme gelen Fenerbahçe taraftarı Demet Karabulut, orta parmağını refleks olarak gösterdiğini belirtti, “Maça bugün olsa yine giderim. Ama belki o hareketi yapmam” dedi!

Pazar gecesi oynanan Galatasaray Cafe Crown- Fenerbahçe Ülker maçında yaşananlar yalnız spor camiasının değil, tüm Türkiye’nin gündemindeydi dün...

Maçın normal süresi 56-56 tamamlandığında, sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinin arkasında bulunan Fenerbahçeli Demet Karabulut, arkadaşı Hakan Zat’la birlikte dışarı çıkarken Cim-Bom tribünlerinden tepki görünce, orta parmağını havaya kaldırmış, bu da zaten gergin olan ortamın karışmasına neden olmuştu.

Demet Karabulut ve Hakan Zat, olaylardan sonra gözaltına alınan diğer 9 kişiyle birlikte Bakırköy Adliyesi’ndeydi dün. Derbide olayları çıkaran isim olarak ön plana çıkan Karabulut ve arkadaşı Zat, akşam saatlerine kadar ifadelerinin alınmasını bekledi, ardından da yaşananları anlattı.

Maç biletini sponsor firmadan sağladıklarını söyleyen ikili, “Gidişimiz, olay çıkarmak ya da huzursuzluk yapmak için tasarlanmış bir durum değildi. Yaklaşık 10-15 Fenerbahçeli vardık. Orada takımla göz göze gelmek, onlara destek olduğumuzu belirtmek için yer aldık. Çünkü sporcular da bizi tanıyorlardı” diye konuştular.

Oturdukları bölgeyi kendilerine emniyet mensuplarının gösterdiğini söyleyen Demet Karabulut, yaptığı el hareketi anında yaşadıklarını ise şöyle anlattı:
‘1 saat aralıksız küfrettiler’
“Tribünler bir saat boyunca aralıksız küfrettiler ancak hiçbir uyarı anonsu bile gelmedi. Maçın normal sonucu 56-56 bittikten sonra çıkalım dedik. Ne olduysa o anda oldu. Daha yerimden kalkmadan maddeler yağmaya başladı. Çakmak, bozuk para, kutular... Hatta ben çakı bile gördüm. O sırada güvenlik görevlileri ve polisler koluma girdi. Kollarımda polisler olduğu için yüzümü korumak için kafamı eğiyordum. Tam salon çıkışına vardığımız anda yüzüme bir avuç dolusu para daha geldi. O anda da refleks olarak o hareketi yaptım.”

Canının çok yandığını, çok darbe aldığını belirten Karabulut, “Herkese tek tek vuramayacağıma göre bir hırsla o hareketi yaptım. Ben size durup dururken vursam ne yaparsınız? Ya bana vurursunuz ya da bir hareket yaparsınız, değil mi?” ifadesini kullandı.

Saatçi odaklı öfke
Hakan Zat, “Olayları şişiren bence Ercan Saatçi odaklı öfkedir. İnternette 15 milyon kişi izlemiş. Bu, düşmanlığın ortaya çıkması demek” ifadesini kullandı. Buna itiraz eden Demet Karabulut ise, Ercan Saatçi ve Metin Özülkü’nün değil, bu kaseti ortaya çıkaranların terbiyesizlik yaptığını belirtti. Demet Karabulut, aynı ortamı tekrar yaşamayı isteyip istemediğine ise şu yanıtı verdi:
“Bugün olsa yine giderim. Belki o hareketi refleks icabı yapmam. Ancak tutkunu bulunduğum renklerin yanında yer alırım.”

Güvenlik zafiyetine değinen Hakan Zat ise, “Oraya gündelikçi olarak güvenlik getiriyorlar. Önce bunun değişmesi gerekiyor” yorumunu yaptı. Renkleri ne olursa olsun, olaylarda yer alan herkesten davacı olacağını söyleyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a da sitem eden Demet Karabulut, “Üzüldüm. Başkanın biraz daha taraftara sahip çıkmasını isterdim” dedi.

ÇAKI BİLE GÖRDÜM
Demet Karabulut ve Hakan Zat, arkadaşımız Mustafa Anıklı’ya gözünün altındaki ve kolundaki morlukları gösteriyor:
“Daha yerimden kalkmadan maddeler yağmaya başladı. Çakmak, bozuk para, kutular... Hatta ben çakı bile gördüm.”

Alicanfmfan
17.Kasım.2009, 15:54
Fenerlilerin alınmadıgı bir yer e gidip Fener'in kaçırdıgı yada attıgı sayılara tepki verirse tabi anlasılır birde o hareketi yapıyorsun.O zaman Volkan gibi bir futbolcu cıkıp desin o hareket adam öldürme sbebidir diye.

scar face
17.Kasım.2009, 18:25
Mesajım editlenmis sadece 3 nokta bırakarak diğer arkadaşların benim mesajımı nasıl devam edeceklerini düşündüm her zamanki gibi yanlıs anlamıssınız...

Bu arada Alican sporcuların yanınında oturma hakkı var bi kac sayılı taraftarın Gs macında da göreceksindir.Volkan ın neden onu dediğini hatırlıyor musun peki ?

garydelgadov
17.Kasım.2009, 18:50
Bu üLkede futboL mantığı devam ettikçe basketboLumuz geLişmez...
Yahu neden gaza geLiyorsun,maçı oyununa göre izLe.Kardeşim tamam futboLda iki ezeLi rakip oLabiLirLer ama basketboLda bu yok.Nedne ortaLığı aLevLendiriyorsun?BöyLe oLacaksa futboL izLeyiciLeri geLmesin kardeşim saLona.Gidin orda her zamanki gibi birbirinizi yiyin ama bu saLonLar sizin gibi ayıLara aLışık değiL!
Gerekiyorsa 100-200 kişi izLesin maçı ama yeterki sadece maç izLesin...

DenizlispoR
17.Kasım.2009, 19:05
Bu üLkede futboL mantığı devam ettikçe basketboLumuz geLişmez...
Yahu neden gaza geLiyorsun,maçı oyununa göre izLe.Kardeşim tamam futboLda iki ezeLi rakip oLabiLirLer ama basketboLda bu yok.Nedne ortaLığı aLevLendiriyorsun?BöyLe oLacaksa futboL izLeyiciLeri geLmesin kardeşim saLona.Gidin orda her zamanki gibi birbirinizi yiyin ama bu saLonLar sizin gibi ayıLara aLışık değiL!
Gerekiyorsa 100-200 kişi izLesin maçı ama yeterki sadece maç izLesin...
Altına imzamı atarım.

IcedEarth
17.Kasım.2009, 21:02
Kardeşim iyi diyorsunuz güzel diyorsunuz da, o kadın gidip orada o hareketi çekerse o salondan sağlam ayrıldığına dua etmeli. Burada Galatasaray Taraftarı'na denilmeyen şey kalmamış, kırosundan pisliğine ve hatta hayvanına kadar herşey sayılmış, hatta bu tiplerin salona alınmaması gerektiği söylenmiş. Peki olayları başlatan, Galatasaray seyircisini tahrik eden ve en sonunda el hareketiyle resmen kombinasyonunu tamamlamış cisim (ki bayan demeye el vermiyor içim) nasıl savunuluyor? Benzer olayları kendi taraftarınız yaptığında onlara da hayvan, kıro, pislik, maganda sıfatlarını sıralıyor muydunuz?

Bu yazımdan olayları savunduğumu çıkaracak arkadaşlar da vardır eminim. Şimdiden buradan onlara selam ederim. Belli bir klası olan bu parkelere bu tip olaylar tabii ki yakışmıyor. Ama bunu yok futbol seyircisiymiş yok kırolukmuş, yok bariz Türklükmüş gibi komik yorumlarla belirtmeyiniz, ki en üst düzeyde (NBA'de) bile bu tip olaylar olabiliyor.

El Barto
17.Kasım.2009, 21:11
Dün gece Son Kale mi ne Kanaltürk'te Serhat Ulueren'in sunduğu, Reha Muhtar ve Ahmet Çakar'ın konuk olduğu programda epey konuşuldu tartışıldı bu konu. Açıkçası kişisel fikrim bu bayanın masum olmadığı yönünde. Kafama birşey atıldı küfür edildi falan bunları geçtim bunları savunmuyorum ama bayanın yaptığı harekette orada ki derbi hırsıyla doldurulmuş, patlamaya hazır birer bomba haline getirilmiş -bilerek ya da bilmeyerek yönetim tarafından, basın tarafından- "gözü dönmüş" adamlara hareket çekersen hala hayatta olduğuna dua etmeli. Bundan sonra da bunun önü alınmaz. Dün gece Ahmet Çakar'a sonuna kadar katıldım. Sakil açıklamalar yapan iki kulüp yönetimine, Galatasaray tribünlerine, salonda parkeye inen bütün taraftarlara, Fenerli oyuncuya vuran taraftara, 10bin küsür seyirciye hareket çeken ve orada olması zaten yasak olan insanlara vs. kısacası hakeden herkese fazla fazla cezalar verilmeli ki ibret olsun.

Bir de yayına gelen Fenerli basketbolcunun yumruk attığı arkadaş. Kız arkadaşımı kolluyordum falan diyor, görüntüleri gösteriyorlar ama valla bana pek kız arkadaşını savunuyormuş gibi gelmedi. Yumruğu atan oyuncunun önünden giden 2 Fenerli oyuncudan birine vurmak için aşağı doğru bir hamle yapıyor gibiydi ama bir tek bana öyle geldi heralde.

sananes
18.Kasım.2009, 14:05
aslında atlanan nokta şu maçın başından beri vardı olaylar yok muydu galatasaraylı arkadaslar siz söyleyin bi.yani kadın hareket cekene kadar hiç bişey yoktu gsliler sadece takımlarını destekliyodu da sırf kadın hareket cekti diye mi olaylar cıktı?

ve benim yorumum bu kadını ne futbol macına ne basketbol macına almamalı bence fenerbahce yönetiminin ayıptır yahu yaptıgı sacma terbiyesiz hatta aptalca hareket fenerbahce ülker basketbol takımına da mal ediliyo. ki edenler haklıdır bende fenerbahce seyircisi olarak oraya gidip her ne olursa olsun hareket cekersem takımımı rezil etmiş olurum ama suçlu hangi takımın seyircisi bence bizimkiler deil hiç değil.

El Barto
18.Kasım.2009, 14:25
aslında atlanan nokta şu maçın başından beri vardı olaylar yok muydu galatasaraylı arkadaslar siz söyleyin bi.yani kadın hareket cekene kadar hiç bişey yoktu gsliler sadece takımlarını destekliyodu da sırf kadın hareket cekti diye mi olaylar cıktı?

olay olabilecek bir durum yoktu bence zira rakip takım taraftarı yoktu bir kere salonda. Tribünler belki birşeyler atıyordu ama nerede yaşanmıyor bu olaylar? Ve o kadın ve oradaki fenerbahçeli taraftarlar olmasaydı olay bu kadar büyümeyecekti.

BuRiBuRi
18.Kasım.2009, 15:04
olay olabilecek bir durum yoktu bence zira rakip takım taraftarı yoktu bir kere salonda. Tribünler belki birşeyler atıyordu ama nerede yaşanmıyor bu olaylar? Ve o kadın ve oradaki fenerbahçeli taraftarlar olmasaydı olay bu kadar büyümeyecekti.

Protokol tribünündeki çocuğu dışarı çıkartımaları,
Maç öncesi ısınma hareketleri sırasında Fenerbahçeli oyunculara küfür ve hakaret edilmesi,
Fenerbahçe benchinin olduğu bölgeye anahtarlık, çakmak, telefon, şişe atılması ve bu maddelerden bir emniyet amirinin yaralanması,

Yukarıda saydığım olaylar bayanın o hareketinden önce yaşanmıştır.

Ayrıca Fenerrbahçeli taraftar sponsor davetiyesi ile maça girmişlerdir. Sponsor davetiyesi Fenerbahçe taraftarına özel davetiye değildir.

El Barto
18.Kasım.2009, 16:58
Protokol tribünündeki çocuğu dışarı çıkartımaları,
Maç öncesi ısınma hareketleri sırasında Fenerbahçeli oyunculara küfür ve hakaret edilmesi,
Fenerbahçe benchinin olduğu bölgeye anahtarlık, çakmak, telefon, şişe atılması ve bu maddelerden bir emniyet amirinin yaralanması,

Yukarıda saydığım olaylar bayanın o hareketinden önce yaşanmıştır.

bunları inkar eden ya da bayanın hareketinden önce yaşanmadığını söyleyen yok zaten. En azından ben söylemedim. Ama şunu diyorum bunlar nerede yaşanmıyor ki -savunduğumdan değil- burada yaşanması bu kadar çok tartışılır oldu. Haa birşeylerin üzeri kapatılmak için ama zaten olaylar vardı denmeye getiriliyorsa o ayrı. Bunlar tamamen benim görüşümdür aynı fikirde olmak zorunda değil kimse ama bence durum bundan ibaret.

Sponsor davetiyesinin Fenerbahçelilere özel bir davetiye olduğu da söylenmedi. Ama o davetiyeyle yasak olmasına rağmen bir Fenerbahçeli içeri girebiliyorsa sorun var demektir. Ayrıca son anlarda kaçan bir basketle de ahlayıp vahlayıp kendini deşifre ediyorsan zaten orada 12000 kişiyi kontrol altına alabilecek bir güç dünya üzerinde yoktur. Hele ki aralarında böyle düşmanca duygular besleyen iki takım taraftarıysa söz konusu.

BaFraLı
18.Kasım.2009, 17:08
Ya bırakın bu el kol hareketini yapan bayanın terbiyesizliğidir.Acaba o bayan düşünüyormudur şuan ben el kol hareketi yaptım bu kadar millet beni tartışıyo ediyo diye.

MeMo
18.Kasım.2009, 17:48
Kardeşim iyi diyorsunuz güzel diyorsunuz da, o kadın gidip orada o hareketi çekerse o salondan sağlam ayrıldığına dua etmeli. Burada Galatasaray Taraftarı'na denilmeyen şey kalmamış, kırosundan pisliğine ve hatta hayvanına kadar herşey sayılmış, hatta bu tiplerin salona alınmaması gerektiği söylenmiş. Peki olayları başlatan, Galatasaray seyircisini tahrik eden ve en sonunda el hareketiyle resmen kombinasyonunu tamamlamış cisim (ki bayan demeye el vermiyor içim) nasıl savunuluyor? Benzer olayları kendi taraftarınız yaptığında onlara da hayvan, kıro, pislik, maganda sıfatlarını sıralıyor muydunuz?

Bu yazımdan olayları savunduğumu çıkaracak arkadaşlar da vardır eminim. Şimdiden buradan onlara selam ederim. Belli bir klası olan bu parkelere bu tip olaylar tabii ki yakışmıyor. Ama bunu yok futbol seyircisiymiş yok kırolukmuş, yok bariz Türklükmüş gibi komik yorumlarla belirtmeyiniz, ki en üst düzeyde (NBA'de) bile bu tip olaylar olabiliyor.

Yazı güzel olmuş da aynı şeyler derbide Fenerbahçe taraftarı diyince nasıl yanlış oluyor?Bir de kadın itiraf etmiş gibi olayları başlatan diye kesinmiş gibi konuşmuşsun.O hareketleri yapanlar belirttiğin sıfatlar ne olursa olsun değil midir?Hangi takımı tuttuğu hiç farketmez.Savunuyorsun bu yapılanları dediğin gibi.

Bu arada "cisim" kelimesini kullanmak sana yakışmış,helal olsun.

SAİT71
18.Kasım.2009, 18:37
kırosundan pisliğine ve hatta hayvanına kadar herşey sayılmış,

Benim mesajıma dediğini sanmıyorum çünkü ben spor kültürümüzün "KIRO" konumunda olduğundan bahsettim. Gs-Fb ayırt etmedim.

Zaten edemem. Biri bira içer parmak gösterir diğeride sahaya atlar sporcu döver. ne farkı varki?

IcedEarth
18.Kasım.2009, 22:13
Yazı güzel olmuş da aynı şeyler derbide Fenerbahçe taraftarı diyince nasıl yanlış oluyor?Bir de kadın itiraf etmiş gibi olayları başlatan diye kesinmiş gibi konuşmuşsun.O hareketleri yapanlar belirttiğin sıfatlar ne olursa olsun değil midir?Hangi takımı tuttuğu hiç farketmez.Savunuyorsun bu yapılanları dediğin gibi.

Bu arada "cisim" kelimesini kullanmak sana yakışmış,helal olsun.

Öyle başa böyle tarak ;)

Kusura bakma da o hareketleri yapan 2-3 kişiyi bütün bir taraftar grubuna mal etmeye çalışanlar var. Bi tane kendini bilmezin yapttığı hareketi bütün tribün için söylersek o zaman o kadının yaptığı hareket te sizi mi temsil ediyor yani, nedir derdiniz?

MeMo
18.Kasım.2009, 22:31
Öyle başa böyle tarak ;)

Kusura bakma da o hareketleri yapan 2-3 kişiyi bütün bir taraftar grubuna mal etmeye çalışanlar var. Bi tane kendini bilmezin yapttığı hareketi bütün tribün için söylersek o zaman o kadının yaptığı hareket te sizi mi temsil ediyor yani, nedir derdiniz?

Bizim derdimiz mi nedir?Benim anlamadığım ortada bir şey yokken "nedir derdiniz?" diyince tartışmada haklı mı olunuyor.Ben o kullandığın son cümleyi nerde dedim bir gösterir misin?Senin bir derdin olduğu belli.

IcedEarth
18.Kasım.2009, 22:36
Bizim derdimiz mi nedir?Benim anlamadığım ortada bir şey yokken "nedir derdiniz?" diyince tartışmada haklı mı olunuyor.Ben o kullandığın son cümleyi nerde dedim bir gösterir misin?Senin bir derdin olduğu belli.
Onu genel taraftar tutumu için söyledim, herşeyi üstüne alınmak zorunda değilsin ;) Benim derdim sizin hemen her konuda Galatasaray adına çamur atma çalışmalarınızdır ;)

MeMo
18.Kasım.2009, 22:38
Onu genel taraftar tutumu için söyledim, herşeyi üstüne alınmak zorunda değilsin ;) Benim derdim sizin hemen her konuda Galatasaray adına çamur atma çalışmalarınızdır ;)

İyi,aynı dertten muzdaripiz demek ki..

IcedEarth
18.Kasım.2009, 22:43
İyi diyorsun güzel diyorsun da ben bu konudaki ilk mesajımda tribün olaylarının hoş olmadığını zaten belirttim, kaldı ki o konuda en ufak bir çamur atmam filan da yoktu, ki tüm konu için de geçerli bu dediğim.

Neyse uzatmak istemiyorum, daha yeni döndüm gereksiz bir olay yüzünden yine ceza yemek istemem, ki haklarımı savunmaya devam edersem sanırım yine ceza yiyeceğim. Sizin düşünceleriniz sabit, değişmesi mümkün değil. Benimkiler de öyle. Buraya yazmak için ayıracağım vakitleri PES oynamaya ayırmak isterim...

Aydin
19.Kasım.2009, 01:57
Anlamadığınız ya da anlamak istemediğiniz olay bence şu: olayı çıkartan kadın olsun, fbli ya da gsli olsun farketmez.

hala birşeyler arıyorsunuz, bayan yaptı, volkan kol hareketi yaptı vs. bunları geçin. sorunu herkes gösterir. yapılması gerekenleri yazmamız gerekiyor.

adnan polat ve aziz yıldırım çıkıp birşey yapmadığı sürece her maçta aynı olaylar olacaktır. çok mu zordur iki başkanın bir araya gelip barış mesajları vermesi. zor olabilir çünkü medyamıza ekmek çıkmaz.

Bekir Coşkun'un bugün çok güzel bir yazısı vardı ama hafiften siyaset'e gireceği için yazmayayım buraya. orada çok güzel şeyler söylüyordu aslında bu konuya uygun Türk gençliğiyle alakalı.

BuRiBuRi
19.Kasım.2009, 02:04
Anlamadığınız ya da anlamak istemediğiniz olay bence şu: olayı çıkartan kadın olsun, fbli ya da gsli olsun farketmez.

hala birşeyler arıyorsunuz, bayan yaptı, volkan kol hareketi yaptı vs. bunları geçin. sorunu herkes gösterir. yapılması gerekenleri yazmamız gerekiyor.

adnan polat ve aziz yıldırım çıkıp birşey yapmadığı sürece her maçta aynı olaylar olacaktır. çok mu zordur iki başkanın bir araya gelip barış mesajları vermesi. zor olabilir çünkü medyamıza ekmek çıkmaz.

Bekir Coşkun'un bugün çok güzel bir yazısı vardı ama hafiften siyaset'e gireceği için yazmayayım buraya. orada çok güzel şeyler söylüyordu aslında bu konuya uygun Türk gençliğiyle alakalı.

Türk sporu için belkide en çok çaba gösteren kişi Aziz Yıldırım'dır.

Ancak seninde dediğin gibi beraber hareket etmek gerekiyor...

Aydin
19.Kasım.2009, 02:14
Bizim ingilizler gibi futbol kültürümüz yok. onlarda holiganizm babadan oğula geçen bir olay. ceplerinde para bol olduğundan dolayı isyan edebilecekleri tek olay futbol. ama günümüzde futbola kafa yormak lüks. futbol yüzünden kayıp vermek lüks.

bizim için bunlar lüks ama önceki mesajımda yazdığım gibi bazı şeylerin düzelmesi için illaki birilerinin ölmesi gerekecek.

SAİT71
19.Kasım.2009, 02:23
bazı şeylerin düzelmesi için illaki birilerinin ölmesi gerekecek.

Aslında ölenlerde olmuştu yanılmıyorsam, Ölsede farketmiyorki, ilk önce insana değer verilecek bence. Ohoo çok şeyin düzelmesi gerekir. Bence bunu ayrı bir başlıkta tartışmak lazım. Yada burda olmaz TSI olarak bir seminer düzenleyip orda tartışmak gerekir buralara sığmaz. Ancak hızlı hızlı yüz yüze konuşursak yetiştirebiliriz belki o bile zor gibi ama..

Melekovic
19.Kasım.2009, 02:56

Zaten asıl sorun burda. Bizim milletimiz çok seviyor malesef benim babam senin babanı döver kavgasını. Ben bir kişi duymadım ki GS li Olsun Fener başkanı daha iyi yapıyo bu işi desin ya da tam tersi.Her şeyde kulp bulmak için kulp bulduğumuz gibi herkesi de evet bizimki daha iyi yapıyor diye savunuyoruz.

Kimse Türk sporu için uğraşmıyor.Kimse.Hepsinin gücü var ama kimse yapmıyor. Hepsi ne yapıyorsa kendi için yapıyor. Diğer başkanların olduğu gibi Aziz Yıldırım da Türk sporu için yaptığı şeyler olduğu gibi aynı seviyede Türk sporu için yaptığı negatif,hafızalardan silinmeyen şeylerde vardı.

Kimse kusura bakmasın ben Süleyman baba dışında kimseyi tanımam bu konuda. Biraz Metin Aşık ,biraz Ali Tanrıyar gelir, Ali Tanrıyar'a biraz dedim çünkü bir lafı ters anlaşıldı o yaşta normal karşılarım,o lafıda meşhurdur.Diğer gördüğüm tüm başkanlar ise önce can sonra canan.

IcedEarth
19.Kasım.2009, 08:19

Kesin öyledir ;) Derbi mağlubiyeti sonrası "Merdivenler doluydu" diyen de bu adam değil mi kardeşim. Gayet karşılıklı çirkin açıklamalar var, maalesef Başkanlar bu konuda sınıfta kaldı...

SAİT71
19.Kasım.2009, 13:10
Açıkçası ben Türk futbolunun gelişmesine katkı yapma çabasında olan bir başkan göremiyorum. Hepsi işine geldiği gibi açıklamalar yapmakta..

scar face
19.Kasım.2009, 23:55
Kesin öyledir ;) Derbi mağlubiyeti sonrası "Merdivenler doluydu" diyen de bu adam değil mi kardeşim. Gayet karşılıklı çirkin açıklamalar var, maalesef Başkanlar bu konuda sınıfta kaldı...
Merdivenler boş muydu?Ortada kurallara uymayan ve 10 yıldır profesyonel iş ahlakıyla yönetilen iki takım var...