Log in

View Full Version : Tufan Görünümlü Cemal!

KaF KeF
18.Kasım.2009, 18:48
Galatasaray Cafe Crown'ın, cezalı oyuncusu Cemal Nalga'yı hazırlık maçlarında Tufan Ersöz'ün formasıyla oynattığı ortaya çıktı.

Olaylı Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyla ilgili yeni bir skandal patlak verdi. Galatasaraylı Cemal Nalga'nın, Basketbol Federasyonu'nun, "Şu maçlarda oynamadı, cezasını doldurdu" dediği karşılaşmaların ikisinde takım arkadaşı Tufan'ın formasını giyerek oynadığı belirlendi.Galatasaray Cafe Crown’lı Cemal Nalga, 16 Eylül tarihinde Cibona Zagreb ile oynanan hazırlık maçında rakibine yumruk attığı gerekçesiyle beş maç ceza almıştı. Oyak Renault, 17 Ekim'de Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki maçın ardından Basketbol Federasyonu'na Cemal Nalga'nın cezasını tamamlamadığına dair bir itirazda bulunmuştu. Basketbol Federasyonu ise "Cemal Nalga'nın aldığı 5 maçlık men cezasının, takımının sonraki tarihte oynadığı 'beş hazırlık maçında' yer almaması suretiyle infaz edildiğine” kanaat getirmişti.

Basketbol Federasyonu'nun resmi sitesinden Cemal Nalga'nın oynamadığı beş maç listelenmiş ve 24 Eylül 2009 tarihindeki Skyliners ve 26 Eylül 2009 tarihindeki EnBW Ludwigsburg maçları da Cemal'in ceza aldığı maçlar arasında gösterilmişti.
Ludwigsburg takımının resmi internet sitesinde bulunan istatistik kağıdında, Cemal Nalga'nın adı sarı-kırmızılı takımın kadrosunda görünmüyordu. Ancak Skyliners ve Ludwigsburg maçlarıyla ilgili internet üzerindeki fotoğraf ve videolarda Nalga'nın 7 numaralı 'Tufan Ersöz' formasıyla oynadığı ortaya çıktı.
Bu gelişme üzerine Fenerbahçe Ülker ve Oyak Renault itirazda bulunurken, Pınar Karşıyaka da Cemal'in cezasına itiraz edeceğini açıkladı.

http://media2.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/Spor%C3%96zel/cgveiw66.widec.jpg
Cemal'in oynadığı Skyliners maçından bir enstantane...

NTV Spor

MeMo
18.Kasım.2009, 19:11
Rezalet gerçekten...

GodfatheR
18.Kasım.2009, 20:11
Ne kadar uyaknıksınız siz öyle.

Melekovic
18.Kasım.2009, 20:28
Videolar onu gösteriyor ama kesin açıklamalardan sonra daha net bir konuşma yapılabilir.Şimdilik yermek için erken. Sanırım video görüntüleri üzerinde araştırma yapılacaktır oynama olup olmadığına dair.

Oynama yok ise üzücü. Videoyu da izledim ama teknoloji çağındayız,olaylar tamamen çözüme kavuşmadan erken konuşmamak gerekir bazı konularda.

KaF KeF
18.Kasım.2009, 20:33
http://3.bp.blogspot.com/_z3jic9EVfvM/SwP9jzlOWHI/AAAAAAAAFV0/D-2ykuA0SMc/s1600/statistics.PNG
Bu da maçın istatistikler..Ne hikmetse Tufan (!) 3'lük bile denememiş..

Melekovic
18.Kasım.2009, 20:48
Olayın en açıklayıcı bilgisini yemekten sonra koyacağım. Çok komik geldi bana.Sen oyuncun 5 hazırlık maçında cezasını doldursun diye oynatmazsın değil mi? Hazırlık maçları önemli değildir çünkü. Hangi zihniyet bu çocuğu o maça çıkarmış hayret. Hani şey olsa diyeceğim antrenörün kazanma hırsı vardı resmi maç olsa. Bunlar hazırlık maçı.Kenarda otursa ne olur.Boşu boşuna yapılan bir iş. Cezası neyse görülmeli.

Melekovic
18.Kasım.2009, 21:06
Videolara inancım kalmadı artık, neler neler çevrildiği için,istatistiklere de resimlere.Yalnız şu bana ilginç geldi. Kesin bir kanıt olarak göze çarpıyor.Eurobasket'ten alıntı.

'A key for us to be successful in this game was to rebound well. It wasnt easy against Ersoz so we had to work twice as hard and just fight hard. It worked well today', stated ex Paderborn center Marius Nolte (http://www.eurobasket.com/player.asp?Cntry=GER&PlayerID=30779) (206-C-81, agency: Limelight Hoops (http://www.eurobasket.com/agent.asp?AgentName=Wolf%20Ingo)).

Çevirisi: Bu maçta başarılı olabilmemiz için anahtar iyi ribaunt almamızdı. Ersöz karşısında bu çok kolay değildi bu yüzden iki kat çok çalışmamız gerekliydi ve çok savaşmamız. Bugün bu başarılı oldu diye demeç verdi eski Paderborn pivotu Marius Nolte .

Burdan Tufan'ın Tufan olmadığı yüzde yüz anlaşılıyor.

Melekovic
18.Kasım.2009, 21:48
Bu da Ludwigsburg maçından. Alman fotoğrafçının hobi çekimi,Andreas Grunwald, gazete fotoğrafçısı değil. Ribaunt mücadelesindeki Tufan

http://i49.tinypic.com/240yv6g.jpg

Bizim Tufan;

http://i46.tinypic.com/2zh2nvn.jpg

Kol yapısına bakınca aradaki fark belli oluyor ,genişlikten bahsetmeye gerek yok.

Etti 2 hayali Tufan'ın oynadığı maç.

Böyle bir sersemlik beklemediğim için inanmak istemedim , oynama olabilir diye bekledim hep ama doğruya da doğru demek lazım. Şimdi bu gereksiz hamleyi kimler ne için yaptı kulup onu araştırmalı ve Cemal'in oynamadığı maç 3 ise şayet (eğer arada başka hazırlık maçları yoksa ki yok deniliyor) 2 maç değil en az 2 maç oynadığı kadar puanı silinmeli bu 3 maç olur 4 maç olur ekstra ceza olarak,sorumluların demecini de çok merak ediyorum doğrusu.

Ahmet Göktaş
18.Kasım.2009, 21:52
Yok artık :|Gerçekten büyük uyanıklık (!)

KaF KeF
18.Kasım.2009, 22:24
kurallar gereği 2 maç hükmen sayılıp basketbol takımı ligden düşürülmesi gerekiyor..

sananes
18.Kasım.2009, 22:29
kurallar gereği 2 maç hükmen sayılıp basketbol takımı ligden düşürülmesi gerekiyor..

kurallar ne der bilmiyorum ama bu yazdıklarını diyosa kardesim uygulayamaz basketbol federasyonu

IcedEarth
18.Kasım.2009, 22:30
Kurallar antu'da yazılan kurallar mı, yoksa federasyon tarafından belirtilmiş bir kural mı? Federasyonun belirttiği bi kuralsa, madde numarasını filan da öğrenebilir miyim acaba?

Hazırlık maçında neden böyle birşey yapılsın, tut ki yapılmış olsa, bu hazırlık maçlarından sanırım 3 aya yakın zaman geçti, yeni mi ortaya çıkılıyor. Her zamanki feyk haberlerden biri gibi geliyor, galibiyetimizin gölgelenmesi için yapılan masabaşı haberlerden biri daha. İnandırıcı gelmedi bana...

MeMo
18.Kasım.2009, 22:36
Kurallar antu'da yazılan kurallar mı, yoksa federasyon tarafından belirtilmiş bir kural mı? Federasyonun belirttiği bi kuralsa, madde numarasını filan da öğrenebilir miyim acaba?

Hazırlık maçında neden böyle birşey yapılsın, tut ki yapılmış olsa, bu hazırlık maçlarından sanırım 3 aya yakın zaman geçti, yeni mi ortaya çıkılıyor. Her zamanki feyk haberlerden biri gibi geliyor, galibiyetimizin gölgelenmesi için yapılan masabaşı haberlerden biri daha. İnandırıcı gelmedi bana...

Kurallar antuya da yazılmış geçerliliğini kaybediyor sanırım.

İnandırıcı gelmesi için daha ne yapılmalı merak ettim sanırım görmek istemiyorsun videolar resimler mevcut.Cezanın hazırlık maçlarında çekilmesi için yapıldı bunlar.3 ay sonra çıkması da medyanın ayıbı...

IcedEarth
18.Kasım.2009, 22:39
3 ay sonra tam derbinin üstüne böyle bir olay çıkması medyanın ayıbı değil mi ;)
Kusura bakma da video ve fotoğraflar maalesef bu devirde geçerliliğini yitirdi, fotoşop çıktı mertlik bozuldu ;) Canlı izleyen vardır mutlaka hiç kimse görmemiş mi Cemal'in oynadığını da yeni çıkıyor??

MeMo
18.Kasım.2009, 22:40
3 ay sonra tam derbinin üstüne böyle bir olay çıkması medyanın ayıbı değil mi ;)
Kusura bakma da video ve fotoğraflar maalesef bu devirde geçerliliğini yitirdi, fotoşop çıktı mertlik bozuldu ;) Canlı izleyen vardır mutlaka hiç kimse görmemiş mi Cemal'in oynadığını da yeni çıkıyor??

İşin ilginci olayı medya ortaya çıkarmadı.

IcedEarth
18.Kasım.2009, 22:45
Kim çıkardı, antu diyeceksen haber geçerliliğini iyice yitiriyor amaç iyice ortaya çıkıyor. Yapmayın Allah için. antu dediğimiz sitede şu anda Arda Turan'ın hastalığı hakkında ne tip yorumlar dönüyor, girin bir bakın. Böyle insanlardan tarafsız birşeyler nasıl bekleyebilirsiniz??

KaF KeF

Gerekli itirazı Oyak 1 ay önce yapmıştı zaten.

RaSenGan
Maçı 2.plana atma çabaları...Ne kadar doğru bir haber bilmiyorum.Doğruysa cezası neyse verilir.

KaF KeF
18.Kasım.2009, 22:49

22. Sahte Lisans Kullanımı
Kullanmaya hakkı olmadığı lisansı kullanarak yarışmalara katılan veya katılmayı temin edenler alt aydan üç yıla kadar yarışmalardan men veya o kadar süre ile hak mahrumiyeti cezası ve 10.000.-YTL’ sına kadar para cezası verilir.

23. Sahtecilik ve Federasyonu Kandırmak
23.1. Lisans veya herhangi bir belge üzerinde değişiklik veya sahtecilik yapan veya
gerçek olmayan evrak düzenleyen ve bunları bilerek kullanan veya kullandıranlar
bir yıldan üç yıla kadar yarışmalardan men veya o kadar süre ile hak mahrumiyeti
cezası ve 10.000.-YTL’ sına kadar para cezası verilir.
23.2. Olayın tekrarı halinde sürekli hak mahrumiyeti cezası verilir. Ayrıca bu davranış
içerisinde bulunanlar için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulur.
23.3. Kuruluşun sahtecilik ve kandırma suçlarına katılması halinde, olayın durumuna
göre ligden ihraç edilme ve 10.000.YTL’ sına kadar para cezası verilir.

24. Ceza Süresini Beklememek
Yarışmadan men cezasına rağmen oynayan, beklemesi gereken cezalı süreyi doldurmadan veya idari tedbirin tebliğine rağmen bu tedbir kaldırılmadan yarışmalara katılanlar ile buna sebep olanlar, hak mahrumiyeti cezası bulunduğu halde veya idari tedbir ile yarışmaya katılmaktan veya yönetmekten men edilmiş olmasına rağmen yarışmaya katılanlar veya yöneticilik yapanlar üç aydan iki yıla kadar yarışmalardan men veya hak mahrumiyeti cezası ve 10.000.-YTL’sına kadar para cezası verilir.

25. Disiplin Kurulu Kararlarının Yerine Getirilmemesi
Disiplin Kurulu kararlarını yerine getirmeyenler bu fiil nedeniyle Disiplin Kurulu’na sevk edilerek cezaları bir misli ile arttırılır. Bu konuda verilen Disiplin Kurulu kararının da yerine getirilmemesi halinde ilgililerin lisansları askıya alınarak müsabakalara katılmaları önlenir ayrıca ligden ihraç cezası uygulanabilir.

Sekopej
18.Kasım.2009, 22:51
Ortaya çıkmıyor çünkü kimsenin umurumda değil ama Fenerbahçe Bsketbol Şube Direkötrü Nedim Karakaş, yapılan hazırlık maçında cezanın uygulanması kural dışı, Cemal'in bundan sonra oynayacağı maçlara itiraz edeceğimizi söylemiştik federasyona diye açıklamada bulundu.

Hem nerede görülmüş hazırlık maçında cezanın çekildiği, Fenerbahçe'nin 5 maçlık seyircizisz oynama cezası için de 5 tane üst üste hazırlık maçı koyulsa ceza tamamlanmış olacak mı?

Ben maç sonu açıklama yapan Galatasaray yöneticisini dinletikten sonra bu olaya şaşırmadım, bu olayı en iyi bilen takımın kendisidir. Bence direk takıma sorulmalı ve sorumluları kimse bu olaya sebebiyet veren Galatasaray kulübünden uzaklaştırılmalıdır, sonra da verilecek cezaya saygı göstermeleri gerekir.

Ortada bir sahtekarlık var ve hala neyin savunması yapılıyor, ne korunmaya çalışılıyor onu da anlamış değilim.

MeMo
18.Kasım.2009, 22:52
Antu mu yazmış bu kuralları Aykut ?

IcedEarth
18.Kasım.2009, 22:55
22. Sahte Lisans Kullanımı
Kullanmaya hakkı olmadığı lisansı kullanarak yarışmalara katılan veya katılmayı temin edenler alt aydan üç yıla kadar yarışmalardan men veya o kadar süre ile hak mahrumiyeti cezası ve 10.000.-YTL’ sına kadar para cezası verilir.

23. Sahtecilik ve Federasyonu Kandırmak
23.1. Lisans veya herhangi bir belge üzerinde değişiklik veya sahtecilik yapan veya
gerçek olmayan evrak düzenleyen ve bunları bilerek kullanan veya kullandıranlar
bir yıldan üç yıla kadar yarışmalardan men veya o kadar süre ile hak mahrumiyeti
cezası ve 10.000.-YTL’ sına kadar para cezası verilir.
23.2. Olayın tekrarı halinde sürekli hak mahrumiyeti cezası verilir. Ayrıca bu davranış
içerisinde bulunanlar için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulur.
23.3. Kuruluşun sahtecilik ve kandırma suçlarına katılması halinde, olayın durumuna
göre ligden ihraç edilme ve 10.000.YTL’ sına kadar para cezası verilir.

24. Ceza Süresini Beklememek
Yarışmadan men cezasına rağmen oynayan, beklemesi gereken cezalı süreyi doldurmadan veya idari tedbirin tebliğine rağmen bu tedbir kaldırılmadan yarışmalara katılanlar ile buna sebep olanlar, hak mahrumiyeti cezası bulunduğu halde veya idari tedbir ile yarışmaya katılmaktan veya yönetmekten men edilmiş olmasına rağmen yarışmaya katılanlar veya yöneticilik yapanlar üç aydan iki yıla kadar yarışmalardan men veya hak mahrumiyeti cezası ve 10.000.-YTL’sına kadar para cezası verilir.

25. Disiplin Kurulu Kararlarının Yerine Getirilmemesi
Disiplin Kurulu kararlarını yerine getirmeyenler bu fiil nedeniyle Disiplin Kurulu’na sevk edilerek cezaları bir misli ile arttırılır. Bu konuda verilen Disiplin Kurulu kararının da yerine getirilmemesi halinde ilgililerin lisansları askıya alınarak müsabakalara katılmaları önlenir ayrıca ligden ihraç cezası uygulanabilir.

Teşekkür ederim vakit ayırıp beni aydınlattığınız için...

Bu konuda neler yapılacağını artık zaman gösterecek, yeterli kanıt bulunursa ve gerçekten yapılmış ise gerekli yaptırımlar yapılır.

KaF KeF
18.Kasım.2009, 22:56
Antu mu yazmış bu kuralları Aykut ?
Antu değil bizzat ben yazdım şimdi..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
smiley koymayı unutmuşum..:D

Sekopej
18.Kasım.2009, 22:57
Kim çıkardı, antu diyeceksen haber geçerliliğini iyice yitiriyor amaç iyice ortaya çıkıyor. Yapmayın Allah için. antu dediğimiz sitede şu anda Arda Turan'ın hastalığı hakkında ne tip yorumlar dönüyor, girin bir bakın. Böyle insanlardan tarafsız birşeyler nasıl bekleyebilirsiniz??

Maçı 2.plana atma çabaları...Ne kadar doğru bir haber bilmiyorum.Doğruysa cezası neyse verilir.

Niye olaya kendi tarafınızdan bakıyorsunuz ki? Eğer Cemal 5 maç ceza aldıysa ve ligde oynanan 5. maçta oynamaması gerekirken oynadıysa, buna rakip takım itiraz etmeyecek mi? Olayın üzerinden çok geçmemiş, eğer cezalı olsa bu hafta oynanan maçta oynamamış olacak. Sanıyorum ki hazırlık maçlarıyla beraber ligde ilk 3 haftada da oynamamış olması gerek. Yani itiraz edilecek maçlar 4. ve 5. hafta maçları, yani şimdi itiraz edilmesi sence anormal mi şimdi?

Aygün maçın 2. plana atılması için çıkan olayları kullanmak yeterli ama oyuncu cezalıyken maçta oynadıysa, bunun kuralı bellidir. Futbolda kırmızı kart gördükten sonra ertesi maç o oyuncuyu oynat bakalım, ne oluyor?

Hadi federasyon bir hata yaptı, hazırlık maçlarında cezasını çekebilir dedi, neden Galatasaray hazırlık maçlarında cezasını çekmesini sağlamıyor da oynatıyor hem de başkasının formasını giydirerek.

C h A o S
18.Kasım.2009, 22:58
Arkadaş şu derbiyi kaybetseydik bunlar ortaya çıkacakmıydı acaba.Ne bekliyorlar derbiyi felan hükmen mağlup mu sayılmamızı.Versinler Cemal'e bi 5 maç daha yeter.Cemal'in oynadığı maçları hükmen mağlup sayılması felan filan geçelim onları...

sananes
18.Kasım.2009, 23:00
Antu değil bizzat ben yazdım şimdi..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
smiley koymayı unutmuşum..:D

:) antunun kurucularından olabilir misin :) ayrıca maçı ikinci plana da atmıyoruz yani yazıldıgı gibi oyak daha önce yapmıs itiraz ki yapmasada fenerbahcede ortaya cıkartmıs olsa ne fark eder ne değişir yani yapılan usulsüzlük hükmünü mü yitirir

KaF KeF
18.Kasım.2009, 23:01
Galibiyeti gölgelemek istiyorsunuz diyorsunuz da tekrarlıyorum Cemal Nalga ile ilgili olan itirazı 1 önce Oyak GS-FB Maçının devre arasında Fenerbahçe yaptı..Yani bu olay yeni değil sadece medya olayı daha yeni duyuyor..

sananes
18.Kasım.2009, 23:01
Arkadaş şu derbiyi kaybetseydik bunlar ortaya çıkacakmıydı acaba.Ne bekliyorlar derbiyi felan hükmen mağlup mu sayılmamızı.Versinler Cemal'e bi 5 maç daha yeter.Cemal'in oynadığı maçları hükmen mağlup sayılması felan filan geçelim onları...

neden cemal zorla mı çıkıp oynamışta oyuncuya ceza verilsin yeter diyosunuz kurallar neyse o olmalıdır yani kurallar sadece cemal ceze alacak diyosa sadece o alsın fazlasını diyosa tamda kurallarda yazılan cezalar alınsın mesela

Sekopej
18.Kasım.2009, 23:02

Bu komik olmuş işte, Galatasaray maçında Alex cezalı olmasına rağmen oynasa ve Fenerbahçe maçı kazansa aynı şeyi mi söylerdin? O zaman Dünyta Kupası Finali'nde cezası nedeniyle oynayamacak olan birisi çıksın oynasın maça, sonra 10 maç men edilsin ama Dünya Kupası'nı kazanmış olsunlar.

Cezalı oyuncu oynatırsan, bu hangi spor müsabakası olursa olsun cezası hükmen mağlubiyettir. Dünya'Nın neresine gidersen git bu durum böyledir.

IcedEarth
18.Kasım.2009, 23:05
Tamam da kardeşim bu adamın cezası sizin maçta mıydı yoksa hazırlık maçlarında mı? Hazırlık maçlarında ise orada hükmen mağlup sayılırız, niye derbide mağlup sayılıyoruz? Ve cezası hazırlık maçlarında olan bir adam hazırlık maçlarında oynadı diye nasıl ligden düşürülüyoruz?

tarikko
18.Kasım.2009, 23:06
Skandal gerçektende..Umarım gerekli cezalar verilir..

Melekovic
18.Kasım.2009, 23:10
Devir fotoşop devri evet. Ama amatör fotoğrafçı rastgele bir yerde çekmiş, çektiği görüntülerde basketbol enstantaneleri gittiği maçlardan , aslında başka resimlere ilgisi var belirteyim dedim.Fotocommunity.de sitesinden ,yani adam düşünüp de ben nasılsa biri araştırır bir komplo teorisi düzenleyeyim Galatasaray'a diye düşünmüştür herhalde. Kaç aylık plan yapmış.

Ha bunları niye araştırdım? Bende inanmak istemedim canım kardeşim senin gibi,fotoşop var dedim video ile oynama var dedim bu devirde ve detaylı araştırma yaptım.

İlkinde dikkat edersen canım kardeşim resim ve istatistiğe güvenmedim.

Eurobasket.com dan günün raporlarını buldum, o günkü GS maçını anlatan.Pivotun yazısını okuduysan eğer bizim Tufan'ı başa bela olarak gören ribauntlarda ilk kişi odur derim.O yüzden 2 misli çalışıyor.

Ortada yapılmaması gereken ve GEREKSİZ bir hata var.Kardeşim sen hazırlık maçı yapıyosun oynamasın ne olacak. Cezası varsa olmalıdır, neyse cezası.

Kulubun bu düşüncesizliği yapanları temizlemesi gerekiyor. Zamanında farklı branşlarda Fenerbahçe'nin de çok büyük bir yanlışlığa düştüğü oldu diğer takımlarında.

Eğer düzgün olmak istiyorsak önce özeleştiri yapıp hatamız varsa evet hatalıyız demek zorundayız.Her şeye bir kulp bulmayalım.Ama her şeyi de asıp kesmeyelim. O da doğru değil.

O takımlardan birinin başında Murat Didin'in olması gerekiyor.Ona sorarlarsa dürüstce cevap verir

C h A o S
18.Kasım.2009, 23:12
Bu komik olmuş işte, Galatasaray maçında Alex cezalı olmasına rağmen oynasa ve Fenerbahçe maçı kazansa aynı şeyi mi söylerdin? O zaman Dünyta Kupası Finali'nde cezası nedeniyle oynayamacak olan birisi çıksın oynasın maça, sonra 10 maç men edilsin ama Dünya Kupası'nı kazanmış olsunlar.

Cezalı oyuncu oynatırsan, bu hangi spor müsabakası olursa olsun cezası hükmen mağlubiyettir. Dünya'Nın neresine gidersen git bu durum böyledir.

Konu yine futbol muhabbetine girecek ama söliyim.Verdiğin örnekle bu bir değil.O futbol,bu basket.Biliyorsunuz ki bu konuyu fazla irdelenmezse iki günde rafa kalkar.Ancak niye yalan söliyim kurallar ne derse desin Oyak maçının yada Fenerbahçe maçının sonuçlarının bizim için hükmen mağlubiyet olacağini sanmam.Düşünüyorumda şimdi Fenerbahçe maçını hükmen mağlup olarak değiştirileceğini.Bence Cemal'e para ve maç cezası verirler ve bu konuda kapanır.

KaF KeF
18.Kasım.2009, 23:13
Galatasaray Spor Kulübü Erkek basketbol şubesinde yurtdışındaki hazırlık maçlarında maalesef spor ahlakı ve Galatasaraylılık Ruhuyla taban tabana zıt bir olay meydana gelmiş‚ bir Galatasaray basketbolcusu başka bir kimlikle sahaya sürülmüş ve oynatılmıştır. Kulüpte çalışan bazı profesyonellerin isteği ve izniyle gerçekleştiğini yeni öğrendiğimiz bu olay Galatasaray Spor Kulübü‚ Galatasaray Camiası ve bütün Galatasaraylılar adına büyük bir utançtır. Bizlere bu utancı yaşatanlar adına Galatasaray Spor Kulübü olarak tüm spor kamuoyundan ve Türkiyeden özür diliyoruz.

Tüm camiamızı büyük bir üzüntüye boğan bu olaya neden olan ve Galatasaraylılıktan nasibini alamamış sorumlu tüm idari ve teknik kadronun kulübümüzle ilişkisi hemen kesilmiştir.

Saygılarımızla

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu

MeMo
18.Kasım.2009, 23:14
Galatasaray'ın da savunacak bir şeyi kalmamış yinede dürüst bir açıklama olmuş.Galatasaray CC ligden düşebilir.

IcedEarth
18.Kasım.2009, 23:17
Galatasaray Spor Kulübü Erkek basketbol şubesinde yurtdışındaki hazırlık maçlarında maalesef spor ahlakı ve Galatasaraylılık Ruhuyla taban tabana zıt bir olay meydana gelmiş‚ bir Galatasaray basketbolcusu başka bir kimlikle sahaya sürülmüş ve oynatılmıştır. Kulüpte çalışan bazı profesyonellerin isteği ve izniyle gerçekleştiğini yeni öğrendiğimiz bu olay Galatasaray Spor Kulübü‚ Galatasaray Camiası ve bütün Galatasaraylılar adına büyük bir utançtır. Bizlere bu utancı yaşatanlar adına Galatasaray Spor Kulübü olarak tüm spor kamuoyundan ve Türkiyeden özür diliyoruz.

Tüm camiamızı büyük bir üzüntüye boğan bu olaya neden olan ve Galatasaraylılıktan nasibini alamamış sorumlu tüm idari ve teknik kadronun kulübümüzle ilişkisi hemen kesilmiştir.

Saygılarımızla

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu

Demek ki doğruymuş, tamam işte şimdi ne ceza uygun görülürse çekilir. Gerekirse küme düşürme, gerekirse hükmen mağlubiyet... Bu işte parmağı olan herkes kapı dışarı edilmeli, ama basketbol sorumlularına da sözüm olacak, şu yapılanları nasıl farketmezsiniz anlamak mümkün değil. Yönetim umarım daha somut adımlar atar bu konuda...

Sekopej
18.Kasım.2009, 23:17
Tamam da kardeşim bu adamın cezası sizin maçta mıydı yoksa hazırlık maçlarında mı? Hazırlık maçlarında ise orada hükmen mağlup sayılırız, niye derbide mağlup sayılıyoruz? Ve cezası hazırlık maçlarında olan bir adam hazırlık maçlarında oynadı diye nasıl ligden düşürülüyoruz?

1. Hazırlık maçlarında ceza çekilmesi nerede görülmüş?
2. 5 maç oynamama cezasını hazırlık maçlarında oynamayarak tamamlaması gerekirken o hazırlık maçlarında oynamış.
3. Yani 5 maçlık oynamama cezasının hepsini tamamlamamış.
4. Durumu farkeden Oyak, itirazda bulunmuş, basın bunu duymamış, duyurmamış.
5. Fenerbahçe bu oyuncunun 5 maç cezası olduğunu, oynana da ligin 5. hafta maçı olduğundan, bu oyuncuyu sahada görünce, maç devam ederken (daha galibiyet-mağlubiyet belli değilken) bu konuda itirazını, kendi sebeplerine göre yapmış.

Şimdi Galatasaray Kulübü'nün açıklamasını beklemek en doğrusu. Mutlaka onların da geçerli sebepleri vardır, hem sezon başında kupa maçları vardı, belki orada oynamayarak ve ligin bir kısmında oynamayarak cezasını doldurdu, bunu ben araştırmadım bu nedenle bilmiyorum. Yani kupa maçları da belki hesaba katılmıştır ve hazırlık maçlarının bu nedenle bir önemi yoktur ama yine de hazırlık maçında başka oyuncunun formasını giyip oynaması da ne kadar sportmencedir? Ama eğer bu gelişmeler doğruysa sadece sportmenlik konuşulmaz.

Şimdi öncelikle Galatasaray'ın sonra da federasyonun yapacağı açıklamayı beklemeli. O zaman durum daha da netleşir ve tek taraftan bakmayı bırakmış oluruz. Bekleyelim, gelişmeleri görelim.

MeMo
18.Kasım.2009, 23:20
Abi galiba sen bunu yazarken açıklama geldi :D

sananes
18.Kasım.2009, 23:21
benim anlamadıgım yani sadece bi hazırlık macı için neden bu riski almıslar ki cemal oynamasa ne kaybederlerdi sonucta ayrıca okudugum kadarıyla bu hazırlık macındaki rakibin koclarıda türkmüş tolga öngören ve murat didin diye okudum dogru mu bilmiyorum sözlükten ama bu da ilginc onlarda mı tufan zannetmis acaba cemali

Sekopej
18.Kasım.2009, 23:23
Ben mesajı yazarken Galatasaray'ın açıklamasını görmemiştim, önce yazdığım mesajda olduğu gibi olayın sorumlularının takımla ilişkisi kesiliyor. gerçekten Galatasaray, büyük camiaya yakışan bir açıklamada bulunmuş. Buradan uygulanacak disiplin kuralı ihlallerine de, bu işgüzarlar sebebiyle uyacaklarını anlıyorum.

Konu yine futbol muhabbetine girecek ama söliyim.Verdiğin örnekle bu bir değil.O futbol,bu basket.Biliyorsunuz ki bu konuyu fazla irdelenmezse iki günde rafa kalkar.Ancak niye yalan söliyim kurallar ne derse desin Oyak maçının yada Fenerbahçe maçının sonuçlarının bizim için hükmen mağlubiyet olacağini sanmam.Düşünüyorumda şimdi Fenerbahçe maçını hükmen mağlup olarak değiştirileceğini.Bence Cemal'e para ve maç cezası verirler ve bu konuda kapanır.

Niye bir olmasın arkadaşım? Cezalı oyuncu oynatmanın her yerde cezası hükmen mağlubiyettir. Bu değişmez, futbola göre ayrı, basketbola göre ayrısı olmaz.:)

Konu elbette irdelenecek, çünkü ortada sahtekarlık var, bunu zaten kulüp de kabul etmiş, sen neyi savunuyorsun onu da anlamadım?

Melekovic
18.Kasım.2009, 23:24
Şimdi bu gibi durumlarda eskiden bayağı bir kafa patlatmıştım, şu tür bir uygulama olabilir;

Sahte belge ile kandırmak suç, ama yurtdışında hazırlık maçında yabancı takıma karşı oldu,kandırılan bizim federasyon değil.

Yani başvurulursa Fiba'da da ceza kapıda.

Yurtiçindeki maçlarda Cemal Nalga'yı herkes tanıdığından dolayı oynamamış maçlarda.Bu da 3 maç eder.

Buna göre cezasını tamamlamadı diye adilane verilmesi gereken öncelikle 2 maç puan silme cezası. Cemal'e bilerek oynadığından ve sorumlularına hak mahrumiyeti cezası. 1 seneye kadar uzayabilir.Cemal bu sezonu ya da yarı sezonu kapatabilir. Ama küme düşme zor. Çünkü yanlışlık burda yapılmıyor.

Fiba'dan hak mahrumiyeti gelebilme ihtimali daha fazla.

KaF KeF
18.Kasım.2009, 23:27
Ama abi Oynamadığını gösteren belgeler Türkiye Basketbol Federasyonuna veriliyor sonuçta..Yani ortada Federasyonu kandırmak var..

C h A o S
18.Kasım.2009, 23:29
Konu elbette irdelenecek, çünkü ortada sahtekarlık var, bunu zaten kulüp de kabul etmiş, sen neyi savunuyorsun onu da anlamadım?

Yapılan bu teknik rezalati inan savunmuyorum.Sadece o cezaların verileceğine inanmadığımı belirttim..
Ayrıca kulübün açıklamından sonra bir şey demek istemiyorum.Bunu gerçekleştirenler kulüb içinde cezalarını almışlar zaten.Sanırım Dedehayır ve Okan Çevik'de kovulan teknik kadroya dahil.Küçülmeye giden basketbol şubemizde büyük rezillikler yaşanıyor.Burda baş sorumlu Cemal.Derhal kulüp ile olan ilişkisine son verilmeli.

KaF KeF
18.Kasım.2009, 23:30
Dedehayır maalesef hala görevinde..

Melekovic
18.Kasım.2009, 23:39
Şöyle bir durum var abisi.Kafam karışık da şimdi, ters anlatabilirim siz toparlarsınız.

Cemal Almanya'ya turnuvaya giderken zaten lisansı verilerek çıktı. Burayla belge anlamında ilişkisi kesildi.

Çıktı maçını oynadı. Zaten hazırlık maçından sonra olay oldu.

Sonrasında federasyona hangi belgelerle başvurdukları önemli.Yani lisans ve belge üzerinde herhangibir değişiklik yapılmıyor.Kulup maçta şu kişiler oynadı şeklinde veriyor.Evrakta sahtecilik yok yani.Anlatabilmişimdir umarım.

Asıl direkt kandırılma fiili yurtdışında işlenmiş. Ordaki suç daha büyük.

Alicanfmfan
18.Kasım.2009, 23:51
Oyuncuya verlsin ceza , galibiyeti 2.plana attırmayalım.

Melekovic
18.Kasım.2009, 23:59
Zaten ceza küme düşürme olayı olmazsa yani olaylar dediğim gibi cereyan ettiyse Fener maçına kadar gitmez abisi ama takım sporlarında cezalı oyuncu oynatanın oynadığı maçlarda hükmen yenik sayılmaya mahkumdur ve ardından gelecek ekstra cezalarada mahkumdur.

Burda zaten o maç tartışılmıyor.

Hem canım abisi sen doğumgününü kutlasana yahu :D :D :D

ozzymanborn
19.Kasım.2009, 01:56
Ceza 5 hazırlık maçı için verilmiş olsa da bu ceza çekilmediği için Galatasaray Cafe Crown'un oynadığı daha doğrusu Cemal Nalga'nın oynamış bulunduğu maçlarda da hükmen malubiyet alınması gerekir. (Oynadığı hazırlık maçları dahil 20-0 hükmen tescil edilmeli)

Cemal Nalga (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tblstat.net%2F pd.asp%3Fp%3D416) TBlstats sitesine göre 5 maçta da oynamış ligde. Galatasaray Cafe Crown'un oynadğı tüm lig maçlarının sayısı da budur.

-Yani

19.10.2009Reg.S. Day 1vs. Oyak RenaultW 68 - 63 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tblstat.net%2F gd.asp%3Fg%3D7003)
26.10.2009Reg.S. Day 2@ Kepez BelediyeL 74 - 63 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tblstat.net%2F gd.asp%3Fg%3D7012)
01.11.2009Reg.S. Day 3vs. ErdemirsporW 98 - 89 OT (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tblstat.net%2F gd.asp%3Fg%3D7019)
08.11.2009Reg.S. Day 4@ BanvitsporL 79 - 77 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tblstat.net%2F gd.asp%3Fg%3D7030)
15.11.2009Reg.S. Day 5vs. Fenerbahce UlkerW 74 - 72 2OT (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tblstat.net%2F gd.asp%3Fg%3D7035)

Bu maçlardan Mağlub oldukları dahil 20-0 olarak tescil edilmeli kurallar gereği.

Melekovic
19.Kasım.2009, 02:42
Ceza 5 hazırlık maçı için verilmiş olsa da bu ceza çekilmediği için Galatasaray Cafe Crown'un oynadığı daha doğrusu Cemal Nalga'nın oynamış bulunduğu maçlarda da hükmen malubiyet alınması gerekir. (Oynadığı hazırlık maçları dahil 20-0 hükmen tescil edilmeli)

Cemal Nalga (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tblstat.net%2F pd.asp%3Fp%3D416) TBlstats sitesine göre 5 maçta da oynamış ligde. Galatasaray Cafe Crown'un oynadğı tüm lig maçlarının sayısı da budur.

-Yani

19.10.2009Reg.S. Day 1vs. Oyak RenaultW 68 - 63 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tblstat.net%2F gd.asp%3Fg%3D7003)
26.10.2009Reg.S. Day 2@ Kepez BelediyeL 74 - 63 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tblstat.net%2F gd.asp%3Fg%3D7012)
01.11.2009Reg.S. Day 3vs. ErdemirsporW 98 - 89 OT (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tblstat.net%2F gd.asp%3Fg%3D7019)
08.11.2009Reg.S. Day 4@ BanvitsporL 79 - 77 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tblstat.net%2F gd.asp%3Fg%3D7030)
15.11.2009Reg.S. Day 5vs. Fenerbahce UlkerW 74 - 72 2OT (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.tblstat.net%2F gd.asp%3Fg%3D7035)

Bu maçlardan Mağlub oldukları dahil 20-0 olarak tescil edilmeli kurallar gereği.

Evet İsocum bu konuda sana katılıyorum :D :D :D

Ama ozzymanborn size katılmadığım tek nokta var. 3 maçta Cemal Nalga oynatılmadı. Sizin hesaba göre 2 maç hükmen olur dediklerinizihesaba katacak olursak. Yani böyle bir durumda son 3 maç olduğu gibi tescil edilir.

Tabi bunun Fiba boyutu olacak bir de

ozzymanborn
19.Kasım.2009, 03:14
1- Evet 3 maç oynatılmadı ama 2 maç oynatıldı yani 4. maç cezasını hiç çekmemiş sayılması gerekir. Eğer herhangi bir lig maçında sakatlığı veya başka bir sebeple oynamamış olsaydı 4. maç cezasını da çekmiş olurdu 5. yi de... Ama burda tüm maçlarda oynamış olduğu görülüyor. Yani cezasını tamamlamamış o yüzden çıktığı her maç ayrı ceza konusu olacaktır.

2- Zaten basketbolda 2 maç (futboldaki 3 maç) hükmen yenik sayıldığınız zaman bir alt kümeye düşersiniz.

Melekovic
19.Kasım.2009, 03:48
Benim bahsettiğim 5 maç ceza alması ve bunlara hazırlık maçlarının dahil edilmesiydi.Yani son 3 hazırlık maçında oynadı. Yani 2 maçlık cezasını tamamlamadı. Bu konuyu bir kenara koyalım. Ben sıralamanıza göre yanıt verdim. Yani yazdığınız konuda bir şey yok. Ama Cemal Nalga 3 hazırlık maçında oynamadıysa ligin 5 maçının 5 inde de 20-0 olmaz.

Şöyle anlatayım niye çıkardın niye çıkardın olur, federasyon duruma el koyar. Al kardeşim iki kere 20-0 lık yenilgi der.Şimdi oynat der ya da demez o federasyonun insiyatifindedir.

Burda durum şöyle ilginç.Olaylar fiil olduktan sonra ortaya çıkıyor.Yani olayda dur kardeşim denilecek mahal bile bırakılmamış. Çizilir çizilir diğer 3 maç devam eder aynı şekilde.

Gönlümden geçeni sorarsan herkes için ibret olsun diye 5 maçın da 20-0 olarak tescil edilmesi ama kurallar var bir yanda, kurallar bunu belirtmiyor.

2. konuya gelecek olursak o konu hakkında 2008 yürürlüğe giren disiplin yönergesi vardı galiba en son, tam hatırlamıyorum şimdi, küme düşürülme olayı federasyon yönetim kurulunun kararı sonucu olur diye madde değiştirilmiş miydi bakmak lazım. Değiştirilmediyse zaten 2. lige düşürülür bunun başka bir kurtuluşuda yok.

Değiştirilmediğini umarım çünkü şu pozisyonda düşürülmesi düşürülmemesinden daha iyi.GS'li yöneticiler dahi gerekirse katlanırız diyerek düşürülmeyi hakkettiklerini belirttiler zaten.

Disiplin yönergesinde

.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Avrupa maçları da sıkıntıya girebilir.Uluslararası kurul kararları daha ağırdır. Ve o belgeleri gösterirken kazığı bir üst makama atmış oluyorsun. Ordan da savunma isterlerse en az 1 yıl olmak üzere yabancı müsabakalardan hak mahrumiyeti gelebilir. Yani olayın boyutlarını ilerletmek isteyen daha da öteye taşır.

BuRiBuRi
19.Kasım.2009, 03:53
Basketbol Federasyonu'nda büyük hatası var. Oyak'ın itirazını incelememişler. Bırak incelemeyi itirazı kabul bile etmemişler.

Melekovic
19.Kasım.2009, 04:03
Yok abisi incelemişler ama işte gerekçede bir sorun var.Çünkü Oyak yanlış itiraz etmiş.Oyak'ın ilk itirazı şu. Hazırlık maçında 5 maç ceza alan bir oyuncu resmi 5 maçta oynamamalı şeklinde.Yani bu olaylardan haberleri yoktu o itiraz sırasında. Konu bu şekilde taşınıncada hazırlık maçlarında ceza alan bir oyuncu cezasını hazırlık maçlarında oynamayarak doldurabilir gerekçeli kararı tekrarlandı.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Oyna dediler oynadım
GALATASARAY (http://www.hurriyet.com.tr/index/galatasaray/)’da günün adamı olan Cemal Nalga yönetimin aldığı karar sonrası kendisini savundu. Milli oyuncu şöyle konuştu: “Bana ne dedilerse ben onu yaptım. Ben basketbolcuyum. Ben sadece bana söylenenleri yaptım.” Bu arada Nalga’ya, yöneticilerin, “Sen hiç konuşma, herkesi bize yönlendir” uyarısı yaptığı öğrenildi.
Cemal’i oynatmaya mecbur kaldık
Görevden alınan Galatasaray (http://www.hurriyet.com.tr/index/galatasaray/) Basketbol Antrenörü Okan Çevik yönetimin aldığı karar sonrası oldukça üzgündü. Çevik şöyle konuştu: “Hazırlık döneminde tam 3 basketbolcumuz sakattı. Cemal’i oynatmakta mecbur kaldık. Biz bile bile kime yanlış yaptık. Biz kimsenin günahını almaya, haksızlık yapmaya kalkışmadık.”
Elbet bizim de söyleyeceklerimiz olacak!
Apar topar kovulan Menajer Mert Uyguç ise, “Fatura yalnız size kesildi, bunda idarecilerin hiç mi suçu yok” sorumuza, “ Uyuyup uyanalım. Elbette bizimde söyleyeceklerimiz olacak. Düşünüp gerekli açıklamaları yapacağız” dedi.

Kaynak: Hurriyetspor

Burda Okan Çevik'in açıklaması çok komiğime gitti,gece gülerek yatacağım :D :D :D Yahu alt tarafı oynadığın hazırlık maçı.3 oyuncu sakatmış da mecbur kalmış. 7 kişi ile oyna. 30 sayı fark yesen kim ne diyecek sana.Mecbur kalmışmış.Hiç konuşma daha iyi.

Melekovic
19.Kasım.2009, 04:25
Of uykum kaçtı çenem düştü,gece gece tel gelirse böyle olur :D :D :D

Şimdi gelelim,aslında ne oldu köşemize :D :D :D

Turgutcum olsaydı burda daha iyi açıklardı ama şöyle izah edeyim.

Antrenörün asıl söylemesi gereken şey şuydu:

Cemal Nalga'nın Temmuz ayında sakatlığı vardı (ayak tarak kemiğinde stres kırığı) ve 1.5 ay oynayamayacak durumdaydı. (Sakatlık durumuna göre iyileşmesi eylül ün 2. haftasına denk geliyor), bir pivot için bu tür sakatlıklardan sonra maç formu yakalama süreci diğer oyunculara göre daha uzundur. Daha ilk karşılaşmadan da ceza alınca form tutup lige hazır girsin diye böyle uygun gördük.

Tabi böyle bir şey diyemez :D :D :D

Bu mesajda işin aslı ne diye bir parodi vardı ona döndü :D :D :D

Söyleyin bakalım işin aslı neee, çekinmeyin :D :D :D

KaPaLı
19.Kasım.2009, 09:25
Cemal’i oynatmaya mecbur kaldık
Görevden alınan Galatasaray (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.hurriyet.com.t r%2Findex%2Fgalatasaray%2F) Basketbol Antrenörü Okan Çevik yönetimin aldığı karar sonrası oldukça üzgündü. Çevik şöyle konuştu: “Hazırlık döneminde tam 3 basketbolcumuz sakattı. Cemal’i oynatmakta mecbur kaldık. Biz bile bile kime yanlış yaptık. Biz kimsenin günahını almaya, haksızlık yapmaya kalkışmadık.”

Ne demek mecbur kaldık :D Hazırlık maçı oynuyosun hoca isterse 100 - 0 bitsin ne fark eder. Sen oyuncularını denemek, Taktiklerini oturtmak için yapıyosun onları. Mademki rotasyon oyuncun yok hiçmi altyapı oyuncusu yok Galatasaray'ın.

Galatasaray'ın maçını yayınladımı hiç bu dönemde digiturk ? Ordaki spikerler Tufan ve Cemal'i nasıl ayırt edemediler oda ayrı muamma.

El Barto
19.Kasım.2009, 10:09
Yukarıda bahsedilen cezaları verecek çapta bir federasyona sahip olduğumuzu düşünmüyorum.

eXcitinG
19.Kasım.2009, 11:26
Herşey çok garip ve traji komik ama asıL soru şu. Neden bir oyuncu ceza aLıyorsa bu hazırLık maçLarında da geçerLi oLuyor. Bir ceza varsa resmi maçLar geçerLi oLsun. İşin asıL garipLiği buradan başLıyor zaten.

sakary Ali
19.Kasım.2009, 13:03
yok böyle bir olay..rezillik olmuş.

şimdi NTVSpora Murat Didin bağlandı.O da dedi çok saçma diye.o farketmemiş Cemal'in Tufan formasıyla oynadığını.Cemalın oynadığını farketmiş ama hangi formayla oynadığını farketmemiş.oğlu farketmiş söylemiş Murat Didin'e Cemal abi niye Tufan'ın formasıyla oynadı diye.

Melekovic
19.Kasım.2009, 13:08
Tufan aslında Hulk, sinirlenince Cemal'e dönüşüyor :D :D :D

yaman76hakanFB
19.Kasım.2009, 14:40
Tufan aslında Hulk, sinirlenince Cemal'e dönüşüyor :D :D :D

Harika..Üstüne ne denir ki..

Lucas Neill
19.Kasım.2009, 20:15
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, basketbolda ortaya çıkan Cemal Nalga olayının ardından, kulüp yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.
Şardan, yaptığı yazılı açıklamada, ''Mart 2008'den beri sürdürmekte olduğum Galatasaray Yönetim Kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevimden istifa ettiğimi bildiren mektubu, bugün Sayın Başkan Adnan Polat'a iletmiş bulunmaktayım. İstifamın gerekçesi, Galatasaray erkek basketbol takımında yaşanan ve tüm Galatasaray camiasını çok rencide eden Cemal Nalga olayıdır'' ifadesine yer verdi.

Şardan, açıklamasında şunları kaydetti:

''Basketbol erkek takımının şube sorumlusu olarak, Almanya'daki özel bir turnuvada vuku bulan bu müessir olayın benden saklanmış olması ve düne kadar bu ihlalden hiçbir bilgi sahibi olmamam, üzerimdeki sorumluluğu ortadan kaldırmaz diye düşündüğüm için bu kararı aldım. Tüm Galatasaray camiasının bilmesini isterim ki, 20 aydır sürdürdüğüm muhtelif görev ve sorumluluklarımı, tüm bilgim, aklım, tecrübem ve donanımımla ve her şeyden önemlisi Galatasaray etiğine, gelenek ve göreneklerine bağlı kalarak yerine getirme çabası içinde oldum, ancak yaşanan bu son olayı önleyememiş olmaktan ötürü büyük üzüntü duymaktayım. Tüm Galatasaray camiasından ve Türk spor kamuoyundan içtenlikle özür dilerim.''

19.11.2009
Kaynak : AA

E.Cartman
19.Kasım.2009, 20:23
Basketbol erkek takımının şube sorumlusu olarak, Almanya'daki özel bir turnuvada vuku bulan bu müessir olayın benden saklanmış olması ve düne kadar bu ihlalden hiçbir bilgi sahibi olmamam, üzerimdeki sorumluluğu ortadan kaldırmaz diye düşündüğüm için bu kararı aldım.
Yiğit Şardan'ın istifasına üzüldüm ama açıklamasının bu kısmı gerçekten çok doğru ve bir Galatasaray yöneticisine yakışır bir şekilde olmuş.

Yataghan
19.Kasım.2009, 20:40
Türk basketbol tarihinin en büyük skandalı.

Nocna Mora
19.Kasım.2009, 20:56
Ya kim neden yaptı ki bu olayı ya?

garydelgadov
19.Kasım.2009, 21:12
RezaLet,ama Gs'nin ikinci Lige düşürüLmesini istemem.Boşuna denmez mi Gssiz fb,fbsiz gs oLmaz diye?O futboLda diyebiLirsiniz ama unutmayınki her şey futboL değiL.;)
Bu üLkenin basketboLunu yine bu üLkenin sportif LiderLeri oLan 3 büyükLer geLiştirir.Eğer federasyon basketboLun iLerLemesini istiyorsa bunu yapmamaLı.Ağır cezaLar verin ama bu oLmasın...

Sheriff
20.Kasım.2009, 00:08
Herşey çok garip ve traji komik ama asıL soru şu. Neden bir oyuncu ceza aLıyorsa bu hazırLık maçLarında da geçerLi oLuyor. Bir ceza varsa resmi maçLar geçerLi oLsun. İşin asıL garipLiği buradan başLıyor zaten.

Hayrocum demekki basketbolda böyle, biz anlamayız karıştırma oralarını :zuhaha

ozaniel
20.Kasım.2009, 00:15

Galiba cezayı hazırlık maçında aldığı için öyle.

BuRiBuRi
20.Kasım.2009, 01:34
Yiğit Şardan istifa etti. Umarım devamıda gelir. Adnan Polat'ın da bir an önce istifa etmesi gerekiyor. Aksi halde GS adı kolay kolay temize çıkmaz.

KaPaLı
20.Kasım.2009, 10:08
Okan Çevik - Yiğit Şardan ve Manager istifa etti Galatasaray'da. Galatasaray Divan Kurulu'da olağanüstü olarak toplanacakmış. Bütün üyelere açık olmayacakmış. Tavsiye çıkar büyük ihtimalle dedi dün divan başkanı.

IcedEarth
20.Kasım.2009, 10:13
Yiğit Şardan istifa etti. Umarım devamıda gelir. Adnan Polat'ın da bir an önce istifa etmesi gerekiyor. Aksi halde GS adı kolay kolay temize çıkmaz.
Oldu canım. Hemen iletelim Adnan Polat'a bassın istifayı.
Adnan Polat'ın son zamanlardaki en iyi başkanlarımızdan biri. Mağdur olmamızı isteyen kesimler tarafından istifası istense de o bilir bizim düşüncelerimizi. İnşallah uzun yıllar Galatasaray'a hizmet edecek ve Galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdıracak. Türk basketbol tarihinin en büyük skandalıymış. Güleyim bari :zuhaha

KaPaLı
20.Kasım.2009, 10:16
Daha büyük skandal göster bizde bilelim. (::)

IcedEarth
20.Kasım.2009, 10:33
Ya hazırlık maçındaki cezasında oynamış bu adam, siz diyorsunuz ki küme düşsün. Gülerim sadece... Daha büyük skandal için geçen senelerdeki birleşme operasyonlarına filan göz atmalıyız bence ;)

DisCo
20.Kasım.2009, 10:34
KİMSE BÖYLE YÖNETMEDİ!’

“Sorumlu yönetici kimse tespit edilsin. Profesyoneller, sorumlu yöneticinin haberi olmadan hareket edemezler. Böyle bir şeyi tarihte ne duydum ne işittim ne de ima edildi. Burası Sarımsakspor mu? Burası Galatasaray Spor Kulübü. Bizim zamanımızda küme düştük ve çıktık. Ama böyle bir rezaletin içinde asla olmadık. Bu yapılanlar tavla oynarken bile yapılmaz. Osman Solakoğlu dönemlerinden ne hallere geldik? Eğer bir büyük kulübü ‘sokak’ yönetmeye çalışırsa böyle ezilirsin. Tribünlerin altında kalırsın. Galatasaray’ı bugüne kadar hiç kimse böyle yönetmedi.” ÖZHAN CANAYDIN (Eski başkan)

‘BU OLAY BÖYLE KAPANMAZ’

“Rezalet. Bundan başka ne denilebilir. Olacak iş değil. Bu olay böyle kapanamaz. Yöneticiler profesyonellere kurumsal terbiyeyi yansıtamamış. Onları göndermekle bu dava kapanmaz.” FARUK SÜREN (Eski başkan)

‘BU İŞ BİZİ UTANDIRDI’

“Çok nahoş bir olay. Galatasaray tarihinde olmayan bir şey. Bu olay bizleri utandırdı. Eski başkanlarla sürekli diyalog içerisindeyiz. Gelecek hafta olağanüstü toplantıda bunu masaya yatıracağız. Çarşamba günü olayı enine boyuna tartışacağız. Belki yönetim kuruluna tavsiyeler çıkacak. Kulübümüz için farklı bir şey. İlk defa kulüp tarihinde böyle bir olay yaşandığı için üzerinde önemle duruyoruz.” İRFAN AKTAR (Divan kurulu başkanı)

‘G.SARAY’A KARŞI SABOTAJ!’

“Bu hareket G.Saray’a çamur atmak için bilinçli düzenlenmiş bir tezgahtır. Olay bir sabotajdır. Almanya’daki özel maçta Cemal oynasa ne olur, oynamasa ne olur? Şaka gibi... Bir hazırlık maçında ‘kaçak’ oyuncu oynatmanın getirisi yok. Hadi F.Bahçe’yle şampiyonluk maçı oynarsın ve kazanmak adına hırsa kapılıp kahraman olmak adına bunu yaparsın. Aklı başında birinin yapacağı iş değil! Yöneticiler bunu araştırsın. Ben de işe el atacağım ve bu işin kokusu 15 güne kadar ortaya çıkacak.” MEHMET CANSUN (Eski başkan)

‘YÖNETİMDEN HABERSİZ OLMAZ!’

“Galatasaray gibi bir kulüp sahtekârlık yapmış durumda. Buna kayıtsız kalmamız mümkün değil. Eğer yönetimin
bu olaydan haberi varsa çok vahim. Haberleri olmadan böyle bir şey yapıldıysa daha da vahim. Bu camia bunu
hak etmiyor. Ama bu olay, camianın sırtına yapışmış durumda. Bana göre bu işi yönetime danışmadan yapmalarına olanak yok. Yönetim bu olayı dün mü öğrendi? Daha şubelerine hâkim değiller. Kulübün marka imajı zedelendi.” ALİ DÜRÜST (Eski yönetici)

‘TÜRBÜLANSA GİRDİK’

“Artık bundan sonra maçları izleyin. Basketbolda, futbolda, voleybolda, her branşta neler yaşayacağız. Bize hep bunu hatırlatacaklar. Şu anda tam bir türbülansa girdik. İnşallah kazasız, belasız bunu atlatırız. Fenerbahçe’de Aziz
Yıldırım Bey, Hakan Kutlualp olayında istifasını isteyip noktayı koymuştu. Şimdi Adnan Polat da bu duruşu sergilemeli. Marka değeri rezil oldu. Şimdi büyük tehlike kapıda. Ya sponsorumuz çekilirse?” REFİK ARKAN (Eski yönetici)

KaPaLı
20.Kasım.2009, 10:44
Ya hazırlık maçındaki cezasında oynamış bu adam, siz diyorsunuz ki küme düşsün. Gülerim sadece... Daha büyük skandal için geçen senelerdeki birleşme operasyonlarına filan göz atmalıyız bence ;)

Aklın sıra Fenerbahçe'ye laf attın öylemi. O birleşmelerde kural dışı birşey olmadı olamaz. Ülker kulubunun isim hakları Fenerbahçe tarafından satın alındı. Ülker'de adını Alpella diye değiştirdi.

Yapılan bir olayı aklınızca böyle söyleyerek kapatacaksınız.

DisCo
20.Kasım.2009, 11:57
Söylenen gerçeklerden dolayı Galatasaray'lıların rahatsız olmaması gerekiyor. Çünkü bu durum bizden başka bir takımın başına gelseydi aynı yorumları getirirdik.

Galatasaray dışında bir takım tutanlar ise yorum getirirken kendi başlarına gelmiş gibi üslup kullanmalarında fayda vardır. Çünkü bu üslup bize kullanılsaydı ne kadar tahrik olurduk diye düşünmeleri gerekir.

Bunun yanında olayda A'dan Z'ye suçu olan herkes konuşulur. Bunları gırgır-şamata konusu haline getirmeye,kişiselleştirmeye gerek yoktur. Konuyu amacından saptırmayın.

Alicanfmfan
20.Kasım.2009, 12:07
İşte en cok buna uyuz oluyorum bütün kuyruk acısı olanlar toplandı Adnan Polat'ı eleştiriyor.

SAİT71
20.Kasım.2009, 12:09
Arkadaşlar bu olay Basketbol tarihinde bir skandaldır. Hazırlık maçı olması olayın ciddiyetini değiştirmez. Ceza verilmiş ve kulübün basketbol organı federasyonu yanlış bilgilendirmiş. Bu Galatasaray'a sürülmüş, imajını zedeleyici, küçük düşürücü bir harekettir. Bunu yapanlar cezasını çekmeliler. Adnan Polat ta kesinlikle taraftarları tatmin edici birşey yapmalıdır.

DisCo
20.Kasım.2009, 12:10
Kuyruk acısı ile ilgisi yok.. Galatasaray başkanı olarak iki ihtimali var. Ya olaylardan haberi yok yada haberi vardı. Haberi varsa zaten skandal. Yoksa yine skandal. İki ihtimalde de oturduğu koltuğun hakkını vermiyor. Belki futbol takımı ile tatmin edici şekilde alakadar olabilir. Ama Galatasaray Futbol Klubü değil Galatasaray Spor Kulübüdür.

sakary Ali
20.Kasım.2009, 12:14
Cemal 5 maç ceza almıştı.Bu cezalar hazırlık maçlarındada geçerli olacaktı.Ve Galatasaray'da oynadığı hazırlık maçlarında Cemal'ın oynamadığını fedarasyona bildirdi.Ama bildiğimiz gibi oynadığı ortaya çıktı.o yüzden iş fedarasyonu kandırmak ve sahtecilik'e girdi.oyüzden ciddi cezalar olabilir.

SAİT71
20.Kasım.2009, 12:20
Aslında küme düşürme iddiası bu oyuncuyu oynattığı için değil galiba federasyonu kandırmaya teşebbüs ettiği için. Keşke oynattıktan hemen sonra çıksaydı herşey.

Nedvedmania
20.Kasım.2009, 14:16
İlk defa Galatasaray takımından birilerine bukadar sinirliyim. Bunlar Galatasaraylılık ruhunu anlayamamışlar. Ne diye böyle birşey yapıyorsunuz. Sizin yüzünüzden Galatasaray Basket takımı yerlerde. Gidinde Galatasaray Tekerlekli Basket Takımını izleyin ruh neymiş görün. Milli duygular için oynatılmışmış. Boşversene. Başkan doğru olanı yaptı hepsini kovdu. Konu ile bilgisi olmayan Yiğit Ş. bile istifa etti sizin yüzünüzden. Dün akşam Ali Kırca Arka Kapak bölümünde çok güzel bir konuşma yaptı. İnşallah o açıklamayı Adnan Polat yada Yönetimden birileri izlemiştirde Ligden Çekiliriz.

Sana yakışır bir mesaj. Olay federasyona kadar gidiyor. Komple bütün basket yöneticileri istifa etsin o zaman.

Melekovic
20.Kasım.2009, 15:47
İnsanın bunu bile bile yapması için hakikaten süzme olması gerekiyor. Yahu iki Alman takımıyla maç yapıyorsun birinin başında Murat Didin var diğerinin başında da yanlış hatırlamıyorsam Tolga Öngören olması lazım. Resmen gerzeklik başka bir şey değil.

Mehemt Cansun demiş bu işte bir iş var, ne işi var sayın Cansun 15 gün içinde çıkaracaksınız, ortada öyle bir komplo olsa bu kadar beklemezdi zaten merak etmeyin.

Bundan basketbol yöneticilerininde haberi olması çok zor çünkü bizim kuluplerde basketbol yöneticileride futbol ile ilgilendiği için yurtdışı hazırlık maçı organizasyonlarına giden pek yönetici görmedim şahsen ,malesef.

Olayı yapanda teknik heyet olduğuna göre, kulubun anca Tufan ya da Cemal'in itiraf etmesi ile olurdu. Cemal'in direkt böyle böyle ben cezalıyım bana böyle yaptırıyolar haberiniz olsun demezse ki demedi hayatta kimsenin haberi olmazdı.

Bu komplodan öte, teknik heyetin lige iyi başlayamama korkusundan kaynaklanıyor, hazır olmayan bir pivotun maç kondisyonu kazanması çok zordur. Bunlarda aklı sıra böyle bir çakallık yaptılar. Oynatma kardeşim ne olacak, düşündükleri kendileri işte, 3 maç üst üste kötü sonuç falan alırız takım uyum sağlayamaz bizi gönderirler endişesinden başka bir şey değil. Zaten ilk açıklama bunu gösteriyor ,3 sakatımız vardı ne yapacaktık, hazırlık maçında git 100 e 1 yenil, sahaya istersen 4 kişiyi çıkar yanında da sen çık ,kuş kafalı işte.

Bir de kusura bakmasınlar ama beyinsel faaliyetlerinde de bir sorun var bunların.Bunların sadece kovulması değil basketbolun B sinin görüldü yerden binlerce kilometre uzaklaştırılması lazım.

Hangi çağda yaşıyoruz, o eskidendi,80 li yıllarda 90 lı yılların başlarında giderdin yurtdışına bir iki foto muhabiri çekmezse hiç bir şey olmazdı. Şimdi bunun neti var youtube u var ,wapı var 3g si var cartı var curtu var, bir yerden ortaya çıkmazsa diğer yerden ortaya çıkıyor, çok zor bir şey değil, bir kaç gün önce oturduğum yerden yarım saat araştırma yaptım bir sürü delil buldum.

İsterseniz papua yeni ginede bir maç yapın kimsenin ruhu duymaz deyin yine bir yerden bi şey bulursunuz.

Haftaya Divan kurulu olacak, Divan Kurulu sert bir yerdir. Orda Galatasaray Başkanının bile bir hükmü yoktur.

Yok Adnan Polat şunu kazandırmış yok bunu kazandıracakmış bunların hepsi hikaye.Önemli olan Galatasaraylılık olgusudur. Ve o sert konuşmalardan sonra eğer Adnan Polat'ın gitmesi gerekiyorsa ve o yönde bir karar uygun görülürse alem-i cihan olsan kimse onu başkanlık koltuğunda tutamaz.

Hugo
20.Kasım.2009, 17:58
Duyunca şok oldum. Patagonyada mıyız yahu? Cezalıysa oynatma. Bitti gitti..
Eğer cezası küme düşürülmekse, düşeliö.. Kendi içimizde de bunu yapanların hesabını görelim daha sonra da..

MeMo
20.Kasım.2009, 19:11
Hem uyanıklık yapıp cezalı oyuncu hem oynatıp hem başkasının formasını giydiriyosun bu basının abartması oluyor,en büyük skandal olmuyor.

İlginç valla..

scar face
20.Kasım.2009, 20:29
rezaletin daniskası.Okan Cevik milli duygular yüzünden yapmıs bunu.Milli duyguları su rezalete de karıstırdınız ya diyecek laf bulamıyorum size...

Küme düşmezse Gs Federasyon ve Demirel karizmasını kaybeder.

Aydin
21.Kasım.2009, 03:39
ne hikmetse fb gsyi futbolda yener. 3 senelik ercan saatçi kaseti ortaya çıkar. gündem değişir.

gs fbyi baskette yener. 2 ay önce oynanan hazırlık maçındaki skandal ortaya çıkar. gündem değişir.

iki kulüp de birbirlerinin açığını arıyor. ve sonra da gündem değişsin de patlatıyorlar olayı. iki tane skandal. basketteki daha ağır tabii.

BuRiBuRi
21.Kasım.2009, 10:57
ne hikmetse fb gsyi futbolda yener. 3 senelik ercan saatçi kaseti ortaya çıkar. gündem değişir.

gs fbyi baskette yener. 2 ay önce oynanan hazırlık maçındaki skandal ortaya çıkar. gündem değişir.

iki kulüp de birbirlerinin açığını arıyor. ve sonra da gündem değişsin de patlatıyorlar olayı. iki tane skandal. basketteki daha ağır tabii.

Gs-Fb basket maçından önce Oyak takımı itiraz etmişti. Zaten Fb maç esnasında şikayette bulundu. Sonuç daha belli değilken.

Bana göre Oyak'ın itirazını inceleme gereği duymayan federasyon başkanınında itiraz etmesi gerekiyor. Bu arada federasyon başkanının hangi takımlı olduğunu hepimiz biliyoruz:rolleyes:

scar face
21.Kasım.2009, 13:41

Yalnız olaylar arasında söyle bir fark var.Biri kendi iradesiyle o açıklamayı yapan bir birey.Diğeri 100 yıllık büyük bir kulübün basketbol şubesi.Ercan Saatçinin yaptığı Fenerbahçe Spor Kulübüyle bağdaştırılamaz.Fakat Gs Basketbol Şubesinin yaptığı rezalet direkt olarak 100 yıllık kulübün geçmişiyle,geleceğiyle alakalı bir durum.

Sekopej
21.Kasım.2009, 14:19
Oyak, hazırlık maçında cezanın uygulanmaması gerekir diye itirazda bulunuyor. Bu kural da yeni gelmiş, hangi üstün zekalı bu yönde değişiklik yaptı, onu bulmak gerekir önce. Hazırlık maçında cezaların çekilmesi nerede görülmüş ki?

Oyak'ın itirazı bu nedenle reddediliyor, çünkü cezasını hazırlık maçında çekebilir diye bir madde var. Anlamadığım Fenerbahçe neden 5 tane hazırlık maçı koyup, seyircisiz oynama cezasını çekmedi?

Neyse, daha sonra yine Fenerbahçe, maç başladığında, itirazda bulunuyor, hatta maçtan bir süre önce, hazırlık maçında cezalar geçerli olamaz diye federasyona söylemiştik denmişti, maç başladığında Fenerbahçe aynı gerekçeyle itiraz ediyor.

Oyak'ın itirazı kısa süre önce reddedilince, Oyak'ın besketbol ekibinden birisi (ismini şu anda hatırlayamıyorum) hangi hazırlık maçlarında oynamamış acaba diye araştırma yaparken bu olayı farkediyor, Murat Didin'i falan arıyor, maç kasetini istiyor ama Murat Didin de, kaseti neden istediklerini bilmediğinden, hazırlık maçı, deneme maçıdır, Oyak Galatasaray ile maç yapacak, kaseti verirsem Galatasaray mağdur olur diye maç kasetini yollamıyor. Hatta Murat Didin, oğlunun maçtan sonra neden Cemal Tufan'ın formasıyla oynadı acaba, merak ettim dediğini Murat Didin kendisi söyledi.

Bu Oyak'ta görevli olan kişinin hazırlık maçlarına ulaşması çabası sırasında bu durum farkediliyor, daha sonra basının duymasıyla, şu anda bizlerin bile oturduğumuz yerden bulabildiğimiz kanıtlar hızla çoğalıyor.

Olay çok basitmiş, ne olacak ya ile geçiştirilecek bir durum değil, öyle olsa Divan Kurulu olağanüstü toplanmazdı. Ülkemizde iyi gideni aşağıya çekme huyu herkeste olduğundan, Galatasaray'da yakın zamanda yapılacak seçimde, muhalefete malzeme olacak bir konu. Ve yönetimi çok zorda bıracak bir konu, Yiğit Şardan'ın istifa etmesi, olaya hakim olamaması adına doğru olsa da yönetimi kurtarmayabilir.

Bu olayda en çok üzüntü duyan Adnan Polat'tır muhtemelen ve bırakmayı düşünmüştür. Divan Kurulu'nda bırakıyorum demesi, bence ona artı puan kazandırır, olayı örtbas çabası olmadan, hepimiz sorumluluğu kabul ediyruz dediğinde, muhalefetin yüklenecek kuvveti azalır. Muhalafet baştakini yıkması düşünse de, kulübü kaosa götürecek bir olayı Divan gerçekleştirez, Adnan Polat'a devam et kararı çıkar hatta önümüzdeki seçimler için de elini güçlendirir.

Şimdilik bu krizi Galatasaray iyi yönetiyor, olması gerektiği gibi yönetiyor, bakalım gelişmeler neler olacak?

ForCimbom
21.Kasım.2009, 15:02
Oyak, hazırlık maçında cezanın uygulanmaması gerekir diye itirazda bulunuyor. Bu kural da yeni gelmiş, hangi üstün zekalı bu yönde değişiklik yaptı, onu bulmak gerekir önce. Hazırlık maçında cezaların çekilmesi nerede görülmüş ki?

Oyak'ın itirazı bu nedenle reddediliyor, çünkü cezasını hazırlık maçında çekebilir diye bir madde var. Anlamadığım Fenerbahçe neden 5 tane hazırlık maçı koyup, seyircisiz oynama cezasını çekmedi?

Neyse, daha sonra yine Fenerbahçe, maç başladığında, itirazda bulunuyor, hatta maçtan bir süre önce, hazırlık maçında cezalar geçerli olamaz diye federasyona söylemiştik denmişti, maç başladığında Fenerbahçe aynı gerekçeyle itiraz ediyor.

Oyak'ın itirazı kısa süre önce reddedilince, Oyak'ın besketbol ekibinden birisi (ismini şu anda hatırlayamıyorum) hangi hazırlık maçlarında oynamamış acaba diye araştırma yaparken bu olayı farkediyor, Murat Didin'i falan arıyor, maç kasetini istiyor ama Murat Didin de, kaseti neden istediklerini bilmediğinden, hazırlık maçı, deneme maçıdır, Oyak Galatasaray ile maç yapacak, kaseti verirsem Galatasaray mağdur olur diye maç kasetini yollamıyor. Hatta Murat Didin, oğlunun maçtan sonra neden Cemal Tufan'ın formasıyla oynadı acaba, merak ettim dediğini Murat Didin kendisi söyledi.

Bu Oyak'ta görevli olan kişinin hazırlık maçlarına ulaşması çabası sırasında bu durum farkediliyor, daha sonra basının duymasıyla, şu anda bizlerin bile oturduğumuz yerden bulabildiğimiz kanıtlar hızla çoğalıyor.

Olay çok basitmiş, ne olacak ya ile geçiştirilecek bir durum değil, öyle olsa Divan Kurulu olağanüstü toplanmazdı. Ülkemizde iyi gideni aşağıya çekme huyu herkeste olduğundan, Galatasaray'da yakın zamanda yapılacak seçimde, muhalefete malzeme olacak bir konu. Ve yönetimi çok zorda bıracak bir konu, Yiğit Şardan'ın istifa etmesi, olaya hakim olamaması adına doğru olsa da yönetimi kurtarmayabilir.

Bu olayda en çok üzüntü duyan Adnan Polat'tır muhtemelen ve bırakmayı düşünmüştür. Divan Kurulu'nda bırakıyorum demesi, bence ona artı puan kazandırır, olayı örtbas çabası olmadan, hepimiz sorumluluğu kabul ediyruz dediğinde, muhalefetin yüklenecek kuvveti azalır. Muhalafet baştakini yıkması düşünse de, kulübü kaosa götürecek bir olayı Divan gerçekleştirez, Adnan Polat'a devam et kararı çıkar hatta önümüzdeki seçimler için de elini güçlendirir.

Şimdilik bu krizi Galatasaray iyi yönetiyor, olması gerektiği gibi yönetiyor, bakalım gelişmeler neler olacak?

tek korkum , liseli örümcek beyinler in başa geçip klübü 20-30 yıl geriye götürmesi.

Sekopej
21.Kasım.2009, 15:22
Öncelikle seçtiğimiz kelimelerde hepimiz bundan sonra daha dikkatli olalım, ben de dahil, dikkat edeceğim.

Başarılı olanının altına omuzumu koymak yerine paçasından çekiyoruz. Bu konuya baktığımızda Galatasaraylı olmayanların mesajları daha fazla. Başka olay olduğunda, mesela Fenerbahçe aleyhine, orada da diğer takım taraftarlarının mesajlarının fazlalığını görüyoruz. Olaya hep kendi penceremizden bakıp, aynı şekilde bir olay bizim başımıza gelse, bu yazdıklarımı bana karşı yazmış olsa tepkim ne olurdu? Bunu düşünmeden yazıyoruz, sonra bize karşı yazılınca kızıyoruz.

Bu takımlar arasında olması hadi bir derece normal diyelim, takım içinde, iktidar peşinde olanların, takımın menfaatine aykırı şeyler yapmasına da çok sinirleniyorum. Muhalefet yukardakini alaşağı etmek değildir ki, ondan daha iyi olduğunu gösterip, onun hatalı yaptığına karşı, hatasız yapacaklarını gösterip onu geçmektir. Ama siyasette ülkemizde muhalefet böyle işlemiyorken, sporda işlemesini beklemek de hayalcilik olur.

Revolution
21.Kasım.2009, 22:04
Şimdi bu gibi durumlarda eskiden bayağı bir kafa patlatmıştım, şu tür bir uygulama olabilir;

Sahte belge ile kandırmak suç, ama yurtdışında hazırlık maçında yabancı takıma karşı oldu,kandırılan bizim federasyon değil.

Yani başvurulursa Fiba'da da ceza kapıda.

Yurtiçindeki maçlarda Cemal Nalga'yı herkes tanıdığından dolayı oynamamış maçlarda.Bu da 3 maç eder.

Buna göre cezasını tamamlamadı diye adilane verilmesi gereken öncelikle 2 maç puan silme cezası. Cemal'e bilerek oynadığından ve sorumlularına hak mahrumiyeti cezası. 1 seneye kadar uzayabilir.Cemal bu sezonu ya da yarı sezonu kapatabilir. Ama küme düşme zor. Çünkü yanlışlık burda yapılmıyor.

Fiba'dan hak mahrumiyeti gelebilme ihtimali daha fazla.

Kaan abi sorun da burada çıkıyor zaten.. Eğer bir takım 2 maç hükmen mağlup alırsa ligden men ediliyor. Altyapı basketbol'da bile bu böyle.. Galatasaray maalesef küme düşecek gibi.

ColdPlay1985
22.Kasım.2009, 04:22
Kaan abi sorun da burada çıkıyor zaten.. Eğer bir takım 2 maç hükmen mağlup alırsa ligden men ediliyor. Altyapı basketbol'da bile bu böyle.. Galatasaray maalesef küme düşecek gibi.

O kural gçeen sene değişmiş.Büyük ihtimalle Cemale 6 ayla 2 yıl arası ceza gelecek.Büyük ihtimalle Galatasaray'ın ligde yaptığı tüm maçlar yada ilk 2-3 maç hükmen mağlup sayılıp Türkiye kupasından da men edilecek

RaSenGan
22.Kasım.2009, 16:53
Cemal Nalga'nın oynadığı tüm maçlarda mağlup ilan edilmiş Galatasaray Cafe Crown.

barahir
22.Kasım.2009, 16:57
Bence az olmuş bu cezalar.. Sadece Türkiye kupasından değil, Beko Basketbol Liginden ihraç edilmeliydi..

PesimiSTyLa
22.Kasım.2009, 16:58
Geçmiş olsun. Küme düşürmediler ama düşürmekten beter ettiler. Şuanki puan durumunda ligde kalmamız mucizelere kaldı zaten. Öldürmedim, süründürdüm demiş federasyon. Umarım toplantıdan sonra takımı ligden çeker yönetim.
Taraftara yumruk atan kinsey de sadece 2 maç ceza almış. Sahi hazırlık maçında yumruk atan cemal de 5 maç ceza almıştı değil mi?

SAİT71
22.Kasım.2009, 17:04
Az olmuş ama küme düşmemesi basketbol ligimiz açısından daha sağlıklı. Eğer düşseydi ligimizde olumsuz etkilenebilirdi. Bir daha olmaması dileğiyle.

KaPaLı
22.Kasım.2009, 17:05
İŞTE 'NALGA' CEZALARI!

FLAŞ! TBF Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu Galatasaray Cafe Crown'u Cemal Nalga'nın oynadığı tüm maçlarda hükmen mağlup etti. Galatasaray'ın yenilgilerden aldığı 5 puan da iptal edildi. Galatasaray lige -4 puanla devam edecek.
Öte yandan Galatasaray Cafe Crown, Teknosa Türkiye Kupası'ndan ihraç edildi.
İŞTE TARİHİ KARARLAR:
- Galatasaray Yönetim Kurulu Üyeliği'nden istifa eden Yiğity Şardan'a 6 ay hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası,
- Galatasaray Cafe Crown yardımcı antrenörü Mert Uyguç'a 2 yıl ve 10 bin TL para cezası,
- Galatasaray Cafe Crown Teknik Direktörü Okan Çevik'e 3 yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin TL,
Galatasaray Cafe Crown Teknik Danışmanı Koray Mincinozlu'ya 2 yıl hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası,
- TBF Disiplin Kurulu, Cemal Nalga'ya ise 2 yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası,
- Galatasaray Cafe Crown'a Fenerbahçe Ülker ile oynanan maçta çıkan olaylardan dolayı 4 maç seyircisiz oynama cezası,
- Galatasaray Cafe Crown oyuncusu Tufan Ersöz'e 4 ay hak mahrumiyeti, 5 bin TL para cezası,
- Fenerbahçe Ülker forması giyen Kinsey'e 2 maç men ve 3 bin TL para cezası verildi.

scar face
22.Kasım.2009, 17:11
İhraçın olmaması TBF nin büyük ayıbı...az bile cezalar.

PesimiSTyLa
22.Kasım.2009, 17:12
Zaten şuanki durumla ligde kalmamız mucizelere kaldı. Geride kalan bütün maçlarımızı kazansak(-imkansıza yakın) 44 puanla ligi bitiririz. Gecen sezon düşen mutlu akü 40 puanla düşmüş, 8. den playoff a kalan daçka 44le kalmış.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yani tüm bunları düşünmüş TBF birde -5 puan vermiş. Amaç ligden takım eksilmesin, bay durumu falan olmasın.. Yönetim takımı ligden çekecektir, çekmelidirde.

tarikko
22.Kasım.2009, 17:21
Cezalar iyi olmus ama ne olursa olsun ligden dusurulmeleri gerekiyordu.Zaten buyuk ihtimalle dusecekler.Bakalim GS yonetimi ligden cekecek mi takimi..

Melekovic
22.Kasım.2009, 18:08
Cezalar hukuksal açıdan doğru cezalar. Artık etik olan Galatasaray Spor Kulübü'ne kalmış ki bu konu hafta içi konuşulacak.

Kinsey konusuna gelecek olursak olayda her ne şekilde başlarsa başlasın bir tahrik var ve bir galeyan var,neler olabileceği bile tespit edilemez o anda, savunmasını ona göre yapmıştır 2 maç olması normal.

Cemal'in ise 5 maç olması normaldi hazırlık maçı olup olmaması önemli değil. Basketbol'da en ağır cezalar meslektaşına karşı yaptığın eylemlerden verilir. NBA'de örneği meşhur Indiana maçı , tüm sezon oynamayan oyuncular vardı. Cemal zaten 5 maçı hazırlık diye kurtardı yaptığına bakacak olursak.

Şimdi kendini savunmadı ben maça çıkmam demedi hazırlık maçlarında,Tufan'ın formasını giydi rapor etmedi ne oldu, 2 sene oynayamayacak, kendine yazık etti. Tufan göz yumdu ne oldu,4 ay oynayamayacak.
Diğer yandan da bakarsak sadece onlar değildi ki göz yuman? Diğer arkadaşları yok muydu yani oynarken saf mıydılar? Biri bile haber veremez miydi?

Bu yüzden etik GS'nin basketbol liginden çekilmesini gerektirir ve bunu gerçekleştireceklerdir.

Ama aynı zamanda şu andaki basketbol takımında oynayan hiç kimseyi takımımda görmek istemiyorum 2. ligde olsa bile.

sakary Ali
22.Kasım.2009, 21:41
Cezalar normal.Bir arkadaşda demiş fedarasyon bilerek düşürmedi ligte bay falan geçilmesin karışıklık olmasın diye..

Emre abide söylemiş Galatasaray tüm maçlarını alsa bile kalması zor gözüküyor.Yani fedarasyon Galatasarayı ihraç etmeden düşürdü.

brotha
23.Kasım.2009, 07:00
Cezalar iyi olmus ama ne olursa olsun ligden dusurulmeleri gerekiyordu.Zaten buyuk ihtimalle dusecekler.Bakalim GS yonetimi ligden cekecek mi takimi..

oyle cekmek kolay degil ki? bununda cezalari var.

Sekopej
23.Kasım.2009, 11:52
Cezalar hukuksal açıdan doğru cezalar. Artık etik olan Galatasaray Spor Kulübü'ne kalmış ki bu konu hafta içi konuşulacak.

Kinsey konusuna gelecek olursak olayda her ne şekilde başlarsa başlasın bir tahrik var ve bir galeyan var,neler olabileceği bile tespit edilemez o anda, savunmasını ona göre yapmıştır 2 maç olması normal.

Cemal'in ise 5 maç olması normaldi hazırlık maçı olup olmaması önemli değil. Basketbol'da en ağır cezalar meslektaşına karşı yaptığın eylemlerden verilir. NBA'de örneği meşhur Indiana maçı , tüm sezon oynamayan oyuncular vardı. Cemal zaten 5 maçı hazırlık diye kurtardı yaptığına bakacak olursak.

Şimdi kendini savunmadı ben maça çıkmam demedi hazırlık maçlarında,Tufan'ın formasını giydi rapor etmedi ne oldu, 2 sene oynayamayacak, kendine yazık etti. Tufan göz yumdu ne oldu,4 ay oynayamayacak.
Diğer yandan da bakarsak sadece onlar değildi ki göz yuman? Diğer arkadaşları yok muydu yani oynarken saf mıydılar? Biri bile haber veremez miydi?

Bu yüzden etik GS'nin basketbol liginden çekilmesini gerektirir ve bunu gerçekleştireceklerdir.

Ama aynı zamanda şu andaki basketbol takımında oynayan hiç kimseyi takımımda görmek istemiyorum 2. ligde olsa bile.

Aynen katılıyorum abi, kendi arkadaş çevremde söyledim ama burada yanlış anlaşılır diye dile getirmemiştim, takımda yer alan 15 kişiden hiç biri dememiş mi, ya hoca ne yapıyorsun sen, bu düpedüz sahtekarlık diye. Hadi Türk oyuncular diyememiş olabilir, çünkü Galatasaray'da oynuyorsun, hocaya diklenirsen seni gönderir, arkandan da laf çıkarır, oynayacak takım bulamazsın ama yabancı oyuncular arasında da bu olaya tepkisini k oyan olmamış şaşırdım. Belki olmuştur ama örtbas edilmiştir bu durum da.

Dediğin gibi, Galatasaray zaten düşecek, takımı ligden çeker, oyuncuları da gönderirim, yeniden yapılanmaya girer, yeni oyuncularla, gençlerle devam ederim. Zaten düşse de orada kalmaz Galatasaray, oyuncular kim olursa olsun tekrar çıkarlar.

Bakalım gelişmeler neler olacak? Ben pek takip edemedim ama altyazı geçiyordu bir ara Galatasaray Tahkim'e itirazda bulundu diye.

eXcitinG
23.Kasım.2009, 13:03
Şimdi cezaLar veriLmiş feLan fiLan, ne kadarsa ne kadar.

İyide Federasyona kim ceza vericek, ya da federasyon kendisine ne kadar ceza verdi ? Bu durumda Federasyonun da suçu var, neden kendiLerine de ceza vermiyorLar.

Sekopej
23.Kasım.2009, 13:08
Bu Sadri başkanın açıklaması gibi olmuş abi, herkesi cezalandıracağız, oyuncuları, hocayı, malzemeciyi, teknik ekipteki herkesi hatta Ünal Karaman'ı, hepsine ceza vereceğiz diyor. Peki size kim ceza verecek, yönetim nasıl cezalandırılacak diye o açıklamayı okurken aklıma gelmişti benim de.

CeNTeR_TR
23.Kasım.2009, 13:21
Olayların olduğu süreçte buralarda yoktum onun için en eskiden başlayarak bir yorum yapmayımda sadece ceza kısmından dolayı yanlış anlaşılmayayım.

Burada en büyük ceza Teknik Adam'a gelmeliydi.Cezalı oyuncuyu oynatarak ne kadar büyük bir hata ne kadar büyük bir yanlış yaptığından dolayı.Cemal Nalga'ya gelen ceza biraz ağar gibi.Kişisel olarak hiç sevmediğim bir oyuncu olsad bence fazla.Çünkü antrenör'ün dediğini yapmak zorundaydı çıkıp sahaya oynadı belki itiraz etti belki etmedi ama 2 yıl bir sporcu için çok çok kötü.Ardından Galatasaraya verilen cezaya gelirsek ;

Bence az bir ceza çünkü kaçak oyuncu oynatınca alt yapı maçlarında bile bir sürü yaptırım uygulanıyor.Fakat Ligin Elit takımlarından Galatasaray böyle bir hata yapıyorsa vay halimize.Gerçi düşmekten beter ettiler takımı ama halen daha ligde kalabilirler fakat bir mucize lazım.

Galatasaray yönetimini ligden çekileceği ihtimalleri var buda zor bi ihtimal para cezası vs vs gibi bir sürü işle uraşacaklar ligden çekildikleri anda Basketbol takımını tamamen kapatmak anlamına gelen bir terim var eğer böyle birşey olursa gerçekten yazık neden yazık Bir Antrenör'ün ihmarkarlığı yüzünden onlarca kişi işsiz kalacak vs vs bir sürü sebep daha.

Türk basketboluna başlı başına bir ayıp.Cezalar bazı konularda az ba zı konularda ise fazladır bence.Umarım bir daha hiçbir takım tarafından tekrarlanmaz.

Melekovic
23.Kasım.2009, 13:55
Aynen katılıyorum abi, kendi arkadaş çevremde söyledim ama burada yanlış anlaşılır diye dile getirmemiştim, takımda yer alan 15 kişiden hiç biri dememiş mi, ya hoca ne yapıyorsun sen, bu düpedüz sahtekarlık diye. Hadi Türk oyuncular diyememiş olabilir, çünkü Galatasaray'da oynuyorsun, hocaya diklenirsen seni gönderir, arkandan da laf çıkarır, oynayacak takım bulamazsın ama yabancı oyuncular arasında da bu olaya tepkisini k oyan olmamış şaşırdım. Belki olmuştur ama örtbas edilmiştir bu durum da.

Dediğin gibi, Galatasaray zaten düşecek, takımı ligden çeker, oyuncuları da gönderirim, yeniden yapılanmaya girer, yeni oyuncularla, gençlerle devam ederim. Zaten düşse de orada kalmaz Galatasaray, oyuncular kim olursa olsun tekrar çıkarlar.

Bakalım gelişmeler neler olacak? Ben pek takip edemedim ama altyazı geçiyordu bir ara Galatasaray Tahkim'e itirazda bulundu diye.

Abisi o tahkim işini biliyorum zaten alta kopyaladığım demeci baştan sona okursan tutarsızlığı anlarsın.Konuşan kişinin cezalandırma usulünden haberi yok basketbolda, başta razıyız dedik ama işte kurallar çercevesinde verilirse tarzı bir konuşma oluyor,sonra fazla bulunuyor,sonrada diyor daha bize tebliğ edilmedi edilince gerekçeli karara bakıp afaki olup olmadığını öğrenip öyle itiraz edeceğiz diyor.Kısacası ne dediğini bilimiyor ve de hiç bir şey bilmiyor :D :D :D Madem bilmiyorsun konuşma eline bir belgeler geçsin öyle konuş,of of ne diyeceğim bende bilmiyorum. :D :D :D

''TBF'NİN KARARLARINA İTİRAZ EDECEĞİZ''Galatasaray Cafe Crown takımında Cemal Nalga'nın cezalı olmasına rağmen usulsüz bir şekilde oynatılması konusuyla ilgili, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) vereceği kararlara saygı duyacakları yönündeki açıklamalarının, verilen cezaların ardından geçersiz olduğunu aktaran Mehmet Hevacı, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

''Bu olaylarla ilgili ilk açıklamayı yaptığımızda, verilecek cezaları olgunlukla karşılayacağımızı söylemiştim. Benim bu beyanatım, cezaların disiplin kurulu talimatları içerisinde olacağı varsayımına dayalıydı. Ancak verilen cezaların bir kısmı, afaki görünüyor. Hak ettiğimizin üzerinde cezalar var ve talimatlara uygun olmayan cezalar. Bu çerçevede, TBF Tahkim Kurulu'na itirazda bulunacağız. Disiplin Kurulu hak ettiğimiz ölçüde cezalar verseydi, asla itirazımız olmayacaktı. Şu an karar bize tebliğ edilmedi. Edildiği zaman ayrıntılı olarak inceleyeceğiz ve eğer kararlar afaki ise Tahkim Kurulu'na itiraz edeceğiz.''

CeNTeR_TR
23.Kasım.2009, 14:00
[B]''TBF'NİN KARARLARINA İTİRAZ EDECEĞİZ''Galatasaray Cafe Crown takımında Cemal Nalga'nın cezalı olmasına rağmen usulsüz bir şekilde oynatılması konusuyla ilgili, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) vereceği kararlara saygı duyacakları yönündeki açıklamalarının, verilen cezaların ardından geçersiz olduğunu aktaran Mehmet Hevacı, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

''Bu olaylarla ilgili ilk açıklamayı yaptığımızda, verilecek cezaları olgunlukla karşılayacağımızı söylemiştim. Benim bu beyanatım, cezaların disiplin kurulu talimatları içerisinde olacağı varsayımına dayalıydı. Ancak verilen cezaların bir kısmı, afaki görünüyor. Hak ettiğimizin üzerinde cezalar var ve talimatlara uygun olmayan cezalar. Bu çerçevede, TBF Tahkim Kurulu'na itirazda bulunacağız. Disiplin Kurulu hak ettiğimiz ölçüde cezalar verseydi, asla itirazımız olmayacaktı. Şu an karar bize tebliğ edilmedi. Edildiği zaman ayrıntılı olarak inceleyeceğiz ve eğer kararlar afaki ise Tahkim Kurulu'na itiraz edeceğiz.''

[COLOR="Black"]Hamdi abi şu yazının bazı kısmında haklılar bence.Hak etmedikleri cezayıda aldılar hak ettikleri cezayıda almadılar.Oyuncu'ya verilen ceza fazla ama klube verilen ceza az mesela.

İtiraz'a gelince ise Biz Türk milletinde her zaman itirazcılık özelliği vardır itiraz ederlerse cezalar inmemeli aksine arttırılmalı böyle bir olayda klube verilen ceza az.

İtiraz sebepleri Cemal Nalga'yı kurtarmak ise ki bu imkansız asla hiçbir klub oyuncusu için takımı yakmaz o zaman boş konuşuyorlar diyebilirim.

Bence yatıp kalkıp ohh be federasyon ne güzel ceza verdi dememliler :)

Alicanfmfan
23.Kasım.2009, 14:00
Küme düşsek daha iyiydi.

Melekovic
23.Kasım.2009, 14:15
Hamdi abi şu yazının bazı kısmında haklılar bence.Hak etmedikleri cezayıda aldılar hak ettikleri cezayıda almadılar.Oyuncu'ya verilen ceza fazla ama klube verilen ceza az mesela.

İtiraz'a gelince ise Biz Türk milletinde her zaman itirazcılık özelliği vardır itiraz ederlerse cezalar inmemeli aksine arttırılmalı böyle bir olayda klube verilen ceza az.

İtiraz sebepleri Cemal Nalga'yı kurtarmak ise ki bu imkansız asla hiçbir klub oyuncusu için takımı yakmaz o zaman boş konuşuyorlar diyebilirim.

Bence yatıp kalkıp ohh be federasyon ne güzel ceza verdi dememliler :)

Tabi abisi ,itiraz olur olmaz ama önce bir nefes alır bir düşünürsün,her önüne gelen mikrofona konuşmazsın.Önüne bir şey gelmemiş daha .Ben onun kafasındakini tahmin edebiliyorum.Ağzından bir şey çıkıyor ne dedim ben diyor biraz döndürüyor biraz daha döndürüyor oldu galiba deyip konuşmasını bitiriyor.Halbuki direkt demesi gereken cezalar bize sözlü bildirildi ama gerekçeli karar tebliğ edilmedi,bir önümüze gelsin sizinle paylaşacağız ve duruma göre itirazımız olursa tahkime bildireceğiz.Bu kadar basit. Şimdi bu yönetici böyle konuşursa diğerlerine istediği taraftan konuyu çekme hakkını verir. Biraz bi sussunlar bari, biraz bir haftaiçi divanda gazları alınsın ondan sonra akıllı akıllı konuşurlar.

Cezalara gelince, idari yönetime verilen cezalar doğru ve disiplin yönetmeliğinin dışına çıkılmamış,

GS'nin kupadan ihraç edilmesi doğru;

GS'nin maçlarından puan silinmesi doğru,

( ihraç edilmemesinin nedeni liglerden yönetmelikte kaldırıldı 2 maç üst üste olayı ve direkt federasyon kararı olarak belirtildi. Federasyon konusunda da önceki yorumlara katılıyorum, verilen ceza siz bu cezayla zaten küme düşersiniz ister siz çekilin ister böyle düşün şeklinde)

Kişisel cezalar fazla gelmiş olabilire ise şöyle katılmıyorum, çünkü kulup olduğu gibi birey prensibi de vardır cezalarda. Cemal Nalga isimli oyuncu ne olursa olsun dur demeliydi, sahtekarlıkta bulunan kişiyede aynı ceza verilir çünkü yönetmeliklerde var, oyuncu bilinçsizliğinden kaynaklanıyor. Tufan'a verilende hani cinayet olur bir de cinayete yardım ve yataklık olur,Tufan'ınki o kısma giriyor formasını vererek, eğer formana sahip çıkmazsan sonucuna katlanırsın.

El Barto
23.Kasım.2009, 14:45
Dün Telegol'de Gökmen Özdenak'ı hayretler içinde seyrettim yahu. Adam hala Aziz Yıldırım diyor, Galatasaray'ın kazandığı maç sonunda niye çıktı ortaya diyor. Demiyor ki bunu yapanlar Galatasaraylı falan olamaz diye. Yazık yahu. Tamam takım tutabilirsin de bu kadar mı?

Melekovic
23.Kasım.2009, 15:04
Abisi etrafta o kadar film vardı program vardı,ne yaptın sen :D :D :D Selçuk Yula olsun Gökmen Özdenak olsun ve bunun gibi adamlar olsun bunlar görülüp de kanal değiştirilecek adamlar,ne dedikleri önemli değil,ama arada komedi filmi yerine seyrettiysen evet güzel oluyor :D :D :D

Universal
23.Kasım.2009, 23:57
Cezalar doğru ama; Galatasay düşmekten daha kötü oldu. Galatasaray'ın bundan sonra ligde kalması çok zor. Mucize gerek. Başarılarsa helal olsun.

KaPaLı
24.Kasım.2009, 09:42
Küme düşsek daha iyiydi.

Öyle diyosunda Alican o zaman ceza değil hediye olurdu. Şöyle düşün sene sonuna kadar Galatasaray Cafe Crown oyuncuları takımda olacak ve takım onlara maaş ödeyecek. Ama düşürselerdi böyle olmayacaktı. Bütün oyuncuları dağıtacaktı Galatasaray Cafe Crown. 1 kere ödeyecekti en azından gerekli paralarını bütün sene maaş ödeneği olmayacaktı.

CeNTeR_TR
24.Kasım.2009, 14:06
Kişisel cezalar fazla gelmiş olabilire ise şöyle katılmıyorum, çünkü kulup olduğu gibi birey prensibi de vardır cezalarda. Cemal Nalga isimli oyuncu ne olursa olsun dur demeliydi, sahtekarlıkta bulunan kişiyede aynı ceza verilir çünkü yönetmeliklerde var, oyuncu bilinçsizliğinden kaynaklanıyor. Tufan'a verilende hani cinayet olur bir de cinayete yardım ve yataklık olur,Tufan'ınki o kısma giriyor formasını vererek, eğer formana sahip çıkmazsan sonucuna katlanırsın.

Gerçi sende haklısın abi çünkü amatör takımlarda buna oyuncular karşı çıkamıyor madem ki sen büyük takım oyuncususun bu hataya düşmemen gerekirdi mantığı devreye giriyor ve buda benim görüşü çürütüyor :)

tearkan
25.Kasım.2009, 02:39
Dün Telegol'de Gökmen Özdenak'ı hayretler içinde seyrettim yahu. Adam hala Aziz Yıldırım diyor, Galatasaray'ın kazandığı maç sonunda niye çıktı ortaya diyor. Demiyor ki bunu yapanlar Galatasaraylı falan olamaz diye. Yazık yahu. Tamam takım tutabilirsin de bu kadar mı?

Oyak Renault takımının bu olaya yönelik olarak yaptığı itirazın daha önce federasyon tarafında reddedildiğini bilemeyecek kadar basketboldan bi haber olan bir insanın bu olay hakkında hem de bu şekilde bir yorum yapması gerçekten komedi. Onu bir kenara bırakalım, itiraz etmeyi düşünmüyoruz şeklinde beyanat veren gs yönetiminin sonradan beklediğimiz cezalar verilmedi diyerek itiraz edeceğini açıklaması ayrı bir komedi. Yahu beklediğiniz, gerçekleşmesini temenni ettiğiniz bir şeye zaten itiraz etmek saçma olurdu. Bu olaya alet olup mesleğini tehlikeye atacak kadar cahilce davranan, sonrasında verdikleri röportajda yaptıklarının ortaya çıkarabileceği sonuçlardan bi haber oldukları gün gibi ortada olan Cemal ve takım kaptanı Tufan'ın hali apayrı bir komedi. Zamanında Oyak Renault'un itirazını reddedip de sonrada bu olay ayyuka çıkınca asıp kesmeye kalkan federasyon ise maalesef trajikomik. Neresinden tutsan elinde kalan bir olay açıkcası. Böyle bir işe hazırlık maçında kalkışmak da muhteşem bir zekanın(!) ürünü olsa gerek.

Verilen cezalara gelince ben adil olduğunu düşünüyorum. Keşke ligden düşürülseydik daha iyiydi diyenler olmuş; ama bence bilmeyen birisinin kulüp tarihine baktığında 'ligden düşürülmeyi' görmesi ile 'ligden düşmeyi' görmesi çok farklı bir etki bırakacaktır. Bir yanda ligden düşecek kadar kötü bir performans göstermiş olmak var, diğer yanda ligden düşürülmeye sebep olacak kadar ciddi bir suç işlemiş olmak var. Yüz küsür yıllık bir kulübün tarihine üç beş kendini bilmez yüzünden böyle bir leke sürülmemesi bence daha iyi oldu. Bunun için bir yılı feda etmeye değer açıkcası. Gs yönetiminin bu işin sorumlularına bir ceza da biz vereceğiz demek yerine cezalara itiraz etmeye kalkması bence bu açıdan yanlış bir davranış. (cezaların haksız olduğunu düşnüyorsa tabi ki itiraz edecek diyecekler çıkabilir; ancak ben cezaların adil olduğunu düşündüğüm için yanlış buluyorum bu tavrı) Biz Demirören'in yaptıklarından söylediklerinden masaya yumruk vuracağım deyip de o masanın altında kalışlarından utanırdık; gördük ki beterin beteri varmış.

sananes
25.Kasım.2009, 17:07
juvenal'in ünlü bir sözü var dijital kaleyi okumuş olanlar bilirler Quis custodiet ipsos custodes yani Bekçilere kim bekçilik edecek.Bu olaylar bu sözü aklıma getirdi.federasyona selamlar yani küme düşürülmesinde yada verilen cezalarda değilim ben oyak itiraz ederken nerdeydiniz be kardeşim günah bu yaptıgınız

Suicider
25.Kasım.2009, 17:35

Keşke bir takımı ligten çekmek bu kadar kolay olsa en başta sponsorlar zaten buna izin vermez.Ligin sponsoru olan beko ve takımın sponsoru ülker in yan kuruluşu cafe crown bu takıma sponsorluk yardımı yaptılar.Gs eğer ligten çekilirse bu anlaşmalar da iptal olur.Biraz bu yönlerinide düşünmek lazım bende bir gs li olarak çekilmesinden yanayım ama olur mu ? Sadece bu sebepten bile olmaz zaten..