Log in

View Full Version : İrlanda'yı Henry ''EL''edi.

Alicanfmfan
19.Kasım.2009, 01:36
Henry'den 'Tanrı'nın eli'

2010 Güney Afrika Dünya Kupası Avrupa Play-off mücadelesinde Fransa ile İrlanda, Paris'teki Stade de France'de karşı karşıya geldi ve 120 dakikalık karşılaşma sonucunda 1-1'lik skorla Fransa 2010 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı.
İki takım arasında 90 dakikası, Robbie Keane'nin 33. dakikada attığı golle 1-0 İrlanda lehine biten karşılaşma, ilk maçta Fransa'nın rakibini deplasmanda 1-0 yenmesi nedeniyle uzatmalara gitti. Uzatmalarda ilk yarının son bölümüne doğru, 103. dakikada William Gallas, Fransa adına beraberliği getiren golü attı ve başka gol gelmeyince, Fransa 1-1'lik skorla rakibini eleyerek Afrika vizesi aldı.
HENRY'DEN ELLE KONTROL
Fransa'nın William Gallas ile bulduğu gol, büyük tartışmalara yol açarken; İrlanda cephesinde gol pozisyonunda asisti yapan Thierry Henry'nin topu eliyle kontrol ettiği itirazları vardı ancak sonuçsuz kaldı. Karşılaşmanın hakemi İrlandalıların yoğun itirazlarına cevap vermezken, golün ardından kamera görüntüleriyle Henry'nin topu eliyle kontrol ettiği net şekilde ortaya çıktı.
Bu sonucun ardından Raymond Domenech'in çalıştırdığı Fransa, 2010'da Güney Afrika'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Giovanni Trappattoni'nin teknik direktörlüğünü yaptığı İrlanda ise, tüm çabalarına rağmen kupa vizesi alamadı.
Fransa, 1998'de kendi evinde düzenlenen Dünya Kupası'nı kazanmıştı. Horozlar, 2006'da Almanya'da düzenlenen kupada ise final maçında İtalya'ya penaltılarla kaybetmişti.
Takımların maça başladıkları ilk 11'ler şu şekilde:
FRANSA: Lloris; Sagna, Escude, Gallas, Evra; L Diarra, A Diarra, Henry, Gourcuff; Anelka, Gignac.
İRLANDA: Given; O'Shea, St Ledger, Dunne, Kilbane; Lawrence, Whelan, Andrews, Duff; Doyle, Keane.

19.11.2009

Kaynak : Sporx.com

-----

Benim bile içim gitti , resmen topu eliyle oyunda tuttu Henry gibi bi futbolcu hiç yakısmadı , İrlanda da müthiş direndi.

KaPaLı
19.Kasım.2009, 02:10
Yazık yahu nasıl aldı topu elle. Direk önüne attı topu. İrlanda'ya yazık oldu.

Aydin
19.Kasım.2009, 02:11
Hani nerde nike reklamları, nerde böyle futbolculara adam değilsin diye cantona?

SAİT71
19.Kasım.2009, 02:16
Katliam oldu maçta valla. O pozisyonu o kadar hakemin görmemesi bana çok tuhaf geldi. Allahtan ülkemizde atılmadı o kadar göstere göstere. Yoksa asmıştık. Ama Fransa hakem ile aldı maçı resmen..

Fernando Gago
19.Kasım.2009, 03:01
Çok yazık oldu İrlanda'ya...

sananes
19.Kasım.2009, 11:11
hem el var hem ofsayt henryden önce topa yukselip vuramayan fransız oyuncuda ofsayttı tamam dokunmadı ama aktif alan içindeydi.ayıp yahu cok istiyodum irlandanın gitmesini ama fransa işte bu cok bişey beklememek gerek

Melekovic
19.Kasım.2009, 11:31
Yine İrlanda yine talihsizlik. İrlanda'nın kara talihi var hep. Doyle'a yine yazık oldu. Ne yapalım Doyle hayranıyız :D :D :D

Bu arada belirtmek isterim hazır hakemin hatası konuşulurken güzel bir örnek olur, bundan daha azı için yok hakem size şöyle yaptı hayır size şöyle yaptı diye birbirinizi yiyorsunuz ama görüyorsunuz en büyük organizasyona bir kararla bir milli takım gidemeyip başka bir milli takım gidebiliyor.

Del Piero_10
19.Kasım.2009, 12:42
Yine İrlanda yine talihsizlik. İrlanda'nın kara talihi var hep. Doyle'a yine yazık oldu. Ne yapalım Doyle hayranıyız :D :D :D

Bu arada belirtmek isterim hazır hakemin hatası konuşulurken güzel bir örnek olur, bundan daha azı için yok hakem size şöyle yaptı hayır size şöyle yaptı diye birbirinizi yiyorsunuz ama görüyorsunuz en büyük organizasyona bir kararla bir milli takım gidemeyip başka bir milli takım gidebiliyor.

FIFA'nın Fransa'nın gitmesini istemesi durumu var gerçi.

http://i48.tinypic.com/24exhy8.gif

GeNç KaRTaL
19.Kasım.2009, 13:50
Hey maşallah..Direk önüne indirmiş hemde topu.Yazık olmuş gerçekten İrlanda'ya..

BaFraLı
19.Kasım.2009, 14:43
Henry bile bunu yapıyosa nerde sporcunun ahlaklısı,dürüstü.

İrlanda'ya gene yazık olduçBildiğim kadarı ile hep baraj maçlarında eleniyorlar.

eXcitinG
19.Kasım.2009, 16:09
Direk hakem kasti yaptı demek ne kadar doğru biLmiyorum. Hakem o pozisyonda hangi noktadaydı o da var tabi. Birde işin içinde Henry oLunca hakemin kafasında otomatik oLarak Henry yapmaz öyLe mantığıda yürümüş oLabiLir.

Ama yazık oLan bir İrLanda var ortada.

KanaKe
19.Kasım.2009, 16:47
Platini'nin elidir o.

ozaniel
20.Kasım.2009, 00:28
Yalnız Henry çıktıklarına sevinememiş. Maçın sonunda yaptığı hamlenin hatasını anlamış diyorlar. Gerçi yaptığı hareketi affettirmez ama...

scar face
20.Kasım.2009, 00:34
T.Henry hakkındaki tüm düşüncelerim değişti .çok üzüldüm İrlanda'ya.favori kalecim Given i bi daha dünya kupasında da göremememek çok kötü...

Bordo61Mavi
20.Kasım.2009, 04:21
henryde yazik etmeyin ordaki bi anlik refleks olabilir . ama hakemin bukadar kor olmasi na ne demeli. Platini cok istiyordu Fransayi kupada

KaPaLı
20.Kasım.2009, 09:55
''Evet elime değdi, ancak ben hakem değilim. Hakem düdük çalmadı ben de devam ettim'' dedi. Henry; “Dürüst olmak gerekirse, topu elle kontrol ettim. Ben hakem değilim ve bundan sonra yapabileceğim bir şey yok”

Domenech'i eleştirmiş fransızlar. Onlarda kabul edemiyolar böyle gitmeyi.

Alicanfmfan
20.Kasım.2009, 09:58
Henry'yi ıslıklıyordu , Fransa seyircisi...

El Barto
20.Kasım.2009, 10:08
O açıklamanın sonunda özür dilerim diyor, yapabileceğim birşey yok demiyor.

"i'm not the referee... but if i hurt some one i'm sorry"

Ben olayın biraz fakir edebiyatına dönüştüğünü düşünüyorum. Herkes mazlumun tarafında olur normaldir. Ya da buna haklı da denebilir. Ama bu ne ilk olay ne son olay. Sanki o gol olmasa İrlanda'nın tur atlayacağı garanti miydi? Değildi. Neden bukadar uzatıldı anlamadım. :)

KaPaLı
20.Kasım.2009, 10:18
Öyle Emre değildi ama en azından penaltılara gidecekti maç. Penaltılarda belki şansı gülecekti. Bu hareket olduğunda İrlanda bastırıyodu zaten. Koskoca uzatmada 1 tane Anelka'nın pozisyonu vardı. Ondada kaleciyi geçti kendini attı yemedi hakem. İrlanda golu bulabilirdi yani. Kesin birşey yoktuki Fransa adına.

El Barto
20.Kasım.2009, 10:29
Fransa adına kesin bir şey yoktu zaten ama İrlanda adına da kesin bir şey yoktu. Penaltılarda elenmeyeceği garanti değildi. Yani olayı dramatize etmek yanlış diyorum ben. Bugüne kadar ne takımlar ne hatalarla neler kazandı. Bir pozisyon için Henry'i harcamak yanlış diyorum. Mesela Euro 96'da Hırvatistan Türkiye maçında Alpay Suker'i gole giderken düşürmedi ve o golle yenildik falan. Alpay'a fair play verdiler. Orada Alpay'ın yaptığı aptallıktı bence. Takımının kazanması için her türlü şeyi yapacaksın eğer yedirebiliyorsan çünkü fair play şu bu yalan. Karşındaki takım bulunca affetmiyor sen fair play'den bahset. Bu aptallıktır. Orada 3 tane hakem var. Hiç biri görmüyorsa pozisyonu FİFA hakemlerini gözden geçirecek ozaman Henry'i okkanın altına atmak yerine.

Bir de zaten İrlandalıları günahım kadar sevmem :) Henry bu yaptığı hareket ile gözümdeki saygınlığına saygınlık kattı. :D Dünya kupasında İrlanda'yı seyretmektense Fransa'yı seyretmeyi tercih ederim ben. :p

sakary Ali
20.Kasım.2009, 11:20
Fransa 0 çeker gelir inşallah :)

Alicanfmfan
20.Kasım.2009, 11:34
Fransa'nın Zidane den sonra jenaresyonu cok iyi degil zaten , o Keane eger o golü atsaydı iş baştan bitecekti.

SAİT71
20.Kasım.2009, 12:11
henryde yazik etmeyin ordaki bi anlik refleks olabilir .

Refleksin 2 keresi olmaz. Adam bir kere topun hızını kesiyor, ikincisindede önüne itiyor :D

Nedvedmania
20.Kasım.2009, 14:18
Bu gibi durumlarda keşke maç tekrar edilse.

Kale arkasındaki hakemler olsa bu hata olmazdı. 4 ve 5. hakemlere bu yüzden gerek var işte.

SAİT71
20.Kasım.2009, 14:55
İrlanda başvurmuş tekrar için ama geçti borun pazarı sür eşşeği niğdeye olayı..

El Barto
20.Kasım.2009, 17:23
Buna çok güldüm. :D Tekrar için başvurmuşlar.

tarikko
20.Kasım.2009, 17:38
Barcelonalı yıldız futbolcu Thierry Henry, Dünya Kupası play-off mücadelesinde İrlanda'ya karşı oynadıkları maçın tekrar oynanması gerektiğini ifade etti.

Uzatma dakikalarında, Fransız yıldız, eliyle düzelttiği topu William Gallas'a çıkarmış, O da topu ağlara göndererek Fransa'yı Dünya Kupası finallerine taşımıştı. Daha adil bir final için Fransa Futbol Federesyonu, FIFA'ya maçı tekrar oynama önerisini götürdü.

Sky Sports News'e açıklama yapan golcü oyuncu, "Daha öncede söyledim. Şimdi de söylüyorum. Topu elimle kontrol ettim. Sahtekar filan değilim. Top o şekilde ceza sahası içinde önünüze düşünce refleks olarak topa müdahale ediyorsunuz" şeklinde konuştu.

İnsanların televizyonlarda yavaşlatılmış çekimde izlediği pozisyonları birebir yaşadıklarına dikkat çeken milli oyuncu, "Futbolcu olarak, televizyondaki gibi topu ağır çekimde takip edemiyoruz. Hızlı gelen bir topta bilinçli bir hamle şansınız olmuyor" diye belirtti.
Goal

Melekovic
20.Kasım.2009, 17:49
Fransa zaten durumu kendine yakıştıramaz da şöyle de bir durum var maç yine 90 dakika oynansa İrlanda o golü atabilir mi :D :D :D

O yüzden uzatmalar tekrar oynansın bence :p :p :p

SAİT71
20.Kasım.2009, 17:53
burada hakemin söylemi önemli raporda öyle gördüm yada görmedim golü verdim diye yazmışsa maç tekrar edilmez. Büyük olasılıkla çarptığını görmedim yada çarpmadı diye gördüm gibi bir şey yazmıştır. Dolayısı ile maç tekrarı olmaz. Hem zaten 2 gün konuşulur gider. Fransa katıldı organizasyona. Marka değeri biraz daha arttı.(Fıfa açısından)

Melekovic
20.Kasım.2009, 18:01
Abisi örnekleri var aslında. İki taraf da isterse tekrarlanır. Fransa da eğer gerçekten istemişse yok tekrarlayamayız diyemezler. Fair playlik bir durum. çünkü diğer açıdan bakacak olursak kural hatası yok, maçta hakeme yutturma var maç tekrarı olmaz, sadece fair play açısından olur.

Aynı seneler önceki Sheff Utd-Arsenal maçındaki olay gibi. Ve bunun gibi bir kaç örnek de var.

Hugo
20.Kasım.2009, 18:05
Bravo "Hand"ry. Sildim olm seni sildim.
Çıkma karşıma.. PES'te bile yedek bırakıcam bundan sonra.

BaFraLı
20.Kasım.2009, 18:09
Valla dramatize filan edilicek durum yok.Adamların hakkı yeniyor işte varmı daha ötesi ?.Henry eliyle alıcak topu gidicek asist yapıcak gol olucak Fransa tur atlicak filan İrlanda öle böm böm bakacak.Yapmayın =).Ben olsam bende sonuna kadar ararım Hakkımı.Hatta son dönemlerde berbat bir futbol oynayan Fransa'nın gitmesine bile gerek yoktu.Kaç kez baraj maçlarından dönen İrlanda gitseydi keşke.Hey gidi hey nerde bu Futbolun büyükleri.Bu maçı tekrar ettirsinler işte ama nerde o babalığı yapacak kişi.

scar face
20.Kasım.2009, 19:47
Yıllar önce Nedved de şampiyonluk macında hakemin kendi lehlerine haksız bi penaltı vermesine karşı cıkarak hakemi uyarmıstı hatırlatırım.Yazık Sana Henry

LadroN
20.Kasım.2009, 20:16
Tamam henry nin yaptığı çok kötü de düşünün 110 lu dakiklar oynanıcak Türkiye İrlanda maçı aynı pozisyon Semih eliyle aldı Servete verdi servet gol attı Türkiye Dünya kupasına gitti bence bu kadar tepki olmaz.Hatta çoğu kişi aynı pozisyonda aynısını yapar

nerazzuri
20.Kasım.2009, 20:47
Hakem görmedikçe;
*Her yol mübahır. bana göre :)

canavar20
20.Kasım.2009, 20:50
Henry'nin suçsuz olduğunu düşünüyorum ama bunun üzerinde fazla durmak istemiyorum.

Aslında Fransa gibi geçmişinde büyük başarıları olan bir miilli takımın özel olarak maçın tekrarını istemesini beklerdim açıkçası. İki takımda istiyorsa belki maçın tekrarı oynanabilir.

scar face
20.Kasım.2009, 20:51
De Guzman

Dürüstlük en büyük erdem bana göre karşıdaki milletin de emeği var,alın teri var...

Türkiye öyle bir golle finallere gitse ben tepkimi koyarım tabi herkes aynı olmak zorunda değil ama benım inanclarım bunu söylüyor...

gerrrard
20.Kasım.2009, 20:52
Henry'ye çok kızdım ama o kadarda suçlayamayız Henry'i. Böyle hareketleri tarihte hangi futbolcu yapmadıki? Maradona elle attığı bir golün ardından yüzsüzce "Tanrı'nın eli" demedi mi? Messi daha düdük çalınmadan frikik golü atınca çocuklar gibi sevinmedi mi? Gerrard herkesin önünde bağıra çağıra kendisini yere atmadı mı At.Madrid maçında?

Bunların olma sebepleri ahlaksızlıktan daha çok o anki "kazanma hırsları." Evet harket yanlıştır ama kimler yapmıyor ki?

El Barto
20.Kasım.2009, 21:02
İrlandalılar şey de diyorlar mı ben pek takip edemedim aynı pozisyon bize gelse bizim oyuncu eliyle almazdı, alsa bile golü atmazdı, atsa bile maçı tekrar ettirelim derdi, tekrar edilse bile maça çıkmazdı falan diye. :)

Melekovic
20.Kasım.2009, 22:27
İş iyicene karıştı işin içine Fransa başbakanı İrlanda başbakanı girdi, Fifa oynatmam diye tutturuyor ama bunu İrlanda'nın başvurusu ile ilgili yapıyor.Gerekçeleri de doğru bir gerekçe,hakem maç içinde kararını vermiş,teknik bir hata yok şeklinde. Fransa'da politik düzeydeki kişilerden çok üzgün olduklarına dair mesajlar gelmeye başladı. Hatta bir bakan aldatarak kazanmak çok üzücü dedi.

Fransa'nın Arsene Wenger'in yolunu takip etmesi gerektiği yönünde açıklamalar oldu Sheff-Arsenal maçına bakılarak. Arsene Wenger sazı eline aldı, sporda adalet istiyorum dedi. Bunun sadece iki imkanı var,biri Fransa tekrar talep edebilir ki bunu kişisel olarak destekliyorum ve ikinci Fifa'nın bu duruma bakarak karar vermesidir dedi.

Ortalık çok hareketli son 4-5 saatten beri.Bu hafta içinde değişik bir karar çıkabilir eğer Fransa direkt üzerine giderse konunun.

Sporda bir milat olur bu olay gerçekleşirse ama diğer yanda diyelim ki böyle bir olay gerçekleşti bunun sınırı nasıl çizilebilir, Fifa galiba bunuda düşünüyor.

ThersoN
20.Kasım.2009, 23:34
Eğer bu maç tekrar edilirse FIFA altından kalkamayacağı bir çok olayla karşılaşır ilerde, çünkü tekrar maçı böyle durumların emsali olacaktır.. Maradona'da eliyle atmıştır, o da söylemiştir ama tekrarı olmamıştır.. yani hemen maçtan sonra mı söyledi bilmiyorum tabi..
Henry'i 'yuh'layan arkadaşlardan bir de şunu düşünmelerini isterim..ciddi derecede stress altındayken öyle bir hareketin aşırı bilinçli yapılacağını düşünmüyorum açıkçası.. olayın bu kadar büyümesinden sonra Henry maçı tekrar edelim durumuna gelmiştir.. Ben de İrlanda gitsin isterdim.. ama olmayacak.. bu maçın tekrarının olması pek muhtemel değil.. 2010 dünya kupası denince fransa adına böyle bir anektod hatırlayacagız