View Full Version : Neden ?
C h A o S
25.Kasım.2009, 19:20
Neden Neden ve Neden ?
Neden bozulan otobüsün yolculari bizim otobüsümüze aktarildiginda onlara mültecilermis gibi bakariz?
Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak Dünya'da kaybolma kompleksimiz mi vardir? ))))))))
Neden insanlar birbirlerine sarilinca sag-sola sallanirlar?
Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sinifina kadar ögretmene "ögretmenim" diye seslenirken altinci sinifta bir anda "hocam" diye seslenmeye baslarlar?
Neden sinavlarda "4 yanlis bir dogruyu götürür" seklinde bir uygulama ile ögrenciler cezalandirilirlarda "4 dogru bil, bir dogru da bizden" seklinde bir kampanya baslatilip zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?
Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana çikinca kafalarini egerler? Yagmura duyulan saygidan midir yoksa ondan tirstigimiz içinmidir?
Neden dükkanini kapatip giden esnaf, kapiya "10 dakika sonra dönücem" yazar, ne zaman gittigini nasil anlariz?
Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanlarin izledigini sanirlar ? Örn: Su anda 70 milyon kisi bizi izliyor...
Neden gözlerinden öperim denir? Insan vücudunda öpülecek daha uygunsuz bir yer var midir? Kimse kimseyi gözünden öpmüs müdür?
Dügünlerde neden "Dom Dom Kursunu" ile göbek atilmaktadir. "Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi" gibi sözler esliginde kendinden geçen baska milletler var midir?
Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gördüklerinde"inanmiyorum!" derler, inanilmayacak olan nedir?
Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur?
Dolmuslardaki fiyat tarifesinde "en kisa mesafe" neden "indi-bindi" olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mi binilir? Bir terslik yok mudur?
Bir programi kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardir? O kadar parayi bayilip bir bilgisayar programi satin aldiktan sonra "kabul etmiyorum" seçenegini isaretleyen bir takim saf kisiler mevcut mudur?
Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep "ti"dir? Bulmacalari hazirlayan arkadaslar hiç "ti" diye ses çikaran boru görmüsler midir?
Ipana 7 reklamindaki kiza "Ne zamandan beri Ipana 7 kullaniyorsun?" diye soran doktor, Ipana 7'nin yeni bir ürün oldugunu ve reklamdan sadece bir kaç gün önce piyasaya çiktigini bilmemekte midir?
Neden futbol takimi olan Ajax "Ayaks" diye okunur da temizlik ürünü Ajax "Ajaks" diye okunur?
Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazilir? Hipokrat yemininde "arabami temiz kullanacagim" seklinde bir madde mi vardir?
Neden ?
Oghuse
25.Kasım.2009, 20:38
bilmiyorum neden? :D
Universal
26.Kasım.2009, 00:06
Bunu nedenlerini açıklayana Nobel ödülü verilir, yazıyorum buraya. =))
Doktordan temiz araba olayı şöyle olabilir: Doktor sigara içmez temiz kullanır babında :)
Oghuse
26.Kasım.2009, 02:43
Alakası yok yaa doktorlar bile fosur fosur götürüyor, bi çoğu sınav zamanı sıkıntısında başlıyor zaten.. :D
Yukarıda yazdığımın yanlış olduğunu okula başlayınca ben de fark ettim zaten :D Ders aralarında Amfiden çıkmıyorum, yoğun bir dumanla karşılaşıyorum çıkarsam. Resmen bulutun içinden geçmiş gibi :D
Oghuse
26.Kasım.2009, 02:51
Oranla bakalım kaç kişi başlayacak.. :D
El Barto
26.Kasım.2009, 09:23
Bir kısmı kural, bir kısmı klişe, bir kısmı uydurma şeyler. Çok takılmamak lazım içinden çıkılmaz bunların. :D
tombul taho
26.Kasım.2009, 16:03
Neden bozulan otobüsün yolculari bizim otobüsümüze aktarildiginda onlara mültecilermis gibi bakariz?
Cunku "ulan nerden cikti $imdi bunlar. zaten tiki$ tiki$ icerisi daha beter olacak" du$uncesi gecer kafamizdan. tipki multeciler geldiginde de "bi siz eksiktiniz" der gibi.
Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak Dünya'da kaybolma kompleksimiz mi vardir?
Turk toplumu olarak Orta Asya'li oldugumuz icin Anadolu'yu bulmak biraz zor olsa gerek. o yuzden hemen "dur ben kendi memleketimi bulayim da kimse goturmesin" havasindayizdir.
sarildiklarinda "vay anam, vay babam, abouuuv cok ozledim u.lan" gibi sesler cikardigimizdan o seslerin harekete dokulmesi saga ve sola sallanma olarak cevrilmi$tir. lakin ileri geri sallansaydik bu daha kotu olurdu. hele ki erkek ve kadin sariliyorsa. :n:
Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sinifina kadar ögretmene "ögretmenim" diye seslenirken altinci sinifta bir anda "hocam" diye seslenmeye baslarlar?
bu tamamiyle bir ergen psikolojisidir. yeni ergen olmaya ba$lami$ cocuk buyume gaziyla "hocam" demeye ve kafa tutmaya ba$lami$tir. bi artistlenme bi kabadayilik bi her$eye cevap verme falan...
Neden sinavlarda "4 yanlis bir dogruyu götürür" seklinde bir uygulama ile ögrenciler cezalandirilirlarda "4 dogru bil, bir dogru da bizden" seklinde bir kampanya baslatilip zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?
bu soruyu sevdim :zuhaha
Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana çikinca kafalarini egerler? Yagmura duyulan saygidan midir yoksa ondan tirstigimiz içinmidir?
tamamiyle bir reflekstir. nasil ki kafamizi bi yere vurmamak icin egiyorsak, yukaridan du$en yagmur damlalarina da degmemek icin kafa egilir. ancak yapilan sacma bi harekettir tabii ki..
Neden dükkanini kapatip giden esnaf, kapiya "10 dakika sonra dönücem" yazar, ne zaman gittigini nasil anlariz?
burada anla$ilacak olan tek adamin ne zaman gittigi degil, adamin safkan Turk oldugudur. kirma falan degildir yani... :n: :n:
Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanlarin izledigini sanirlar ? Örn: Su anda 70 milyon kisi bizi izliyor...
televizyon dedigimiz aletin kamera kar$isindaki etkisinden kaynaklanmaktadir. ulusal ya da yerel kanal farketmez bunu soylemek icin. televizyona cikiyoruz ya kesin 70 milyon seyreder. :D
Neden gözlerinden öperim denir? Insan vücudunda öpülecek daha uygunsuz bir yer var midir? Kimse kimseyi gözünden öpmüs müdür?
alindan opmek "namus", yanaklardan opmek "fazla samimiyet", dudaklardan opmek "cinsellik" cagri$tirdigindan ve opmek de sadece insanin yuzuyle yapildigindan bir tek "goz" kalmi$tir geriye opulecek... :n:
Dügünlerde neden "Dom Dom Kursunu" ile göbek atilmaktadir. "Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi" gibi sözler esliginde kendinden geçen baska milletler var midir?
guzel soru v2.0
Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gördüklerinde"inanmiyorum!" derler, inanilmayacak olan nedir?
tipik bir hatun tepkisidir. hatta bunlara "inanmiyorum hatunlari" da denilebilir. cunku her begenilen $eyde "inanmiyoruuuooomm" kelimesini kullanirlar. ba$ka kullanabilecekleri kelime henuz hafizalarinda geli$memi$tir.
cumartesi, muslumanlarin mubarek gunu olan cumadan; pazartesi de hristiyanlarin mubarek gunu olan pazardan sonra geldiginden kendi isimlerinin koyulmasina gerek duyulmami$tir.
Dolmuslardaki fiyat tarifesinde "en kisa mesafe" neden "indi-bindi" olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mi binilir? Bir terslik yok mudur?
turk mantigi v2.0
Bir programi kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardir? O kadar parayi bayilip bir bilgisayar programi satin aldiktan sonra "kabul etmiyorum" seçenegini isaretleyen bir takim saf kisiler mevcut mudur?
bu saf insanlar mevcuttur. hatta ilk ba$ta "u.lan kabul etmesek ne olur acaba?" diyip "kabul etmiyorum" tu$una basarlar. ama sonra gorurler ki yuklenmiyor mecbur "kabul ediyorum" tu$una basip "haaa bak kabul etmeden yuklenmiyormu$" diyip programi yuklerler..
Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep "ti"dir? Bulmacalari hazirlayan arkadaslar hiç "ti" diye ses çikaran boru görmüsler midir?
tek eksik hangi boru oldugudur?? eger bildigimiz boruysa tabii ki de kar$iligi "ti" degildir. lakin boru ce$idi onemlidir. :D
Ipana 7 reklamindaki kiza "Ne zamandan beri Ipana 7 kullaniyorsun?" diye soran doktor, Ipana 7'nin yeni bir ürün oldugunu ve reklamdan sadece bir kaç gün önce piyasaya çiktigini bilmemekte midir?
dikkat edilirse kizin da cevap verilmedigi goruluyor zaten. veremiyor cunku bilmiyor. kafasinda tartiyor "doktorcum bu urun yeni cikmadi ve biz de onun tanitimini yapmiyomuyuz burada" diye... :n:
Neden futbol takimi olan Ajax "Ayaks" diye okunur da temizlik ürünü Ajax "Ajaks" diye okunur?
her zaman batiyi ornek aldigimizdan dolayidir. onlar neyi nasi okursa biz de oyle yapariz.
Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazilir? Hipokrat yemininde "arabami temiz kullanacagim" seklinde bir madde mi vardir?
tamamiyle bir guven belirtisidir. "bak ben o kadar ki$iyi duzeltiyorum doktorum, insan sagligi benden sorulur, bi gun ba$ina bi$ey gelirse bana ihtiyacin olur bana guvenmelisin" gibi bir mantik vardir orda...
C h A o S
26.Kasım.2009, 16:12
"Jigsaw" üşenmedin mi yahu bunları yazarken.:icon_razz:
tombul taho
26.Kasım.2009, 16:17
"Jigsaw" üşenmedin mi yahu bunları yazarken.:icon_razz:
yok yahu.. insanin yapacak bi$eyi olmayinca mecbur bi me$gale bulman gerekiyor. ben de forumda dola$irken kar$ima bu cikti. hem baksana batuhan nobel odulu verecekmi$. :p :D :icon_wink:
Universal
26.Kasım.2009, 19:56
Çağrı söyleyeyimde sana nobeli versinler. :n:
Ama birkaç sorunun yanıtını verememişsin. =)))
tombul taho
26.Kasım.2009, 20:08
Çağrı söyleyeyimde sana nobeli versinler. :n:
Ama birkaç sorunun yanıtını verememişsin. =)))
olm onlar hakikaten guzel soru ama. onlara verilebilecek bi cevap yok yanii.. :D
yoksa her$eye verilecek bi cevabimiz vardir elbet :0:
Addolorato
26.Kasım.2009, 20:28
Kaldırımdan inip Minibüs'e binmiştir belki :D
Bu soruyuda cevaplayamamışsın onuda ben veriyim bari :D
nerazzuri
27.Kasım.2009, 10:15
Neden Neden ve Neden ?
kaplumbağa deden. ( güzel cevap bence :n:)
rahat rahat yayıla yayıla gitmek varken kim ister tıkış tıkış gitmeyi? hatta önce bir sorulmalı bence, demokrasi var bu ülkede.
Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak Dünya'da kaybolma kompleksimiz mi vardir? ))))))))
ve bulunca ülkemizle gurur duyarız. vay be varmı böylesi vs. bunun nedenini bende bilmiyorum yahu. aşırı ülke sevgisi olsa gerek :p
bu zaten her insan ile aynı olmaz dikkat ederseniz, insan kendini kaybeder sevdiği birini görünce, istek dışı diye düşünüyorum. =D
afedersiniz fakat hiç alınmayın, insan kendini bir b*k zannettiği için :n: bkz: liseye geçince sigara,alkol içmesi gibi.
ömürlerinden ömür gider.
tamamen refleks:D
bu en zor soru yahu. burası türkiye.:icon_smile:
ego ego ego ego. (Y) :icon_smile:
öpmüştür. bir rivayette; Alıntı:
şefkatli öpücük. öpende, öpülen de şefkati hisseder ve güveni ve sıcaklığı ve ve ve....
yoktur ya,evet.
-
onlara isim bulamamışlardır.
bindi-indi, söylerken tuhaf oluyor yahu. bu haliyle seviyoruz.
tamamen formalite :n:
kafası güzelin teki ti diye üflemiş sanıyorum. öyle kalmış sonrasında =D
o kadar iş güç içinde birde onu mu takip edecek. çok şey istiyorsunuz.
Neden ?
kaplumbağa deden.