PDA

View Full Version : Iverson'dan Hüzünlü Veda

vego
26.Kasım.2009, 13:31
Iverson'ın veda mektubu şöyle:
"NBA’den emekliliğimi açıklıyorum. Hayatım boyunca basketboldan ancak takımıma alıştığım şekilde yardım edemeyeceğim zaman emekli olacağımı düşünürdüm. Ancak durum böyle olmadı.
Hâlâ basketbolu çok seviyorum, oynama isteğim var ve çok iyi de oynayabilirim. En üst seviyede oynayabileceğimden eminim.
Emekliliğim sayesinde eşim ve çocuklarımla daha çok vakit geçirme şansım olacak. Bu parkede kazandığım her şeyden daha da büyük bir ödül. Hep bugün için dua etmiştim ve bu anı hayatımın en büyük hediyesi olarak görüyorum.
Reebok çalışanlarına iniş çıkışlara dolu kariyerimin her döneminde beni destekledikleri için çok teşekkür ediyorum. NBA’de 13 harika sezon geçirdim ve buna minnettarım.
Dünyanın her yerindeki taraftarlarıma, tüm kariyerim boyunca benimle oldukları için teşekkür ediyorum. Siz olmasaydınız ben de olmazdım. Bana verdiğiniz desteği kalbimin derinliklerinde hissettiğimi bilmeniz gerekiyor. Teşekkür ederim.
Michael Jordan, Magic Johnson, Isiah Thomas, Charles Barkley ve Larry Bird... Sizler bana vizyon ve sonsuza dek kalbimde yer alacak basketbol sevgisini kazandırdınız.
Her gün basketbol oynamam için beni cesaretlendiren ve bana ilham veren annem, tüm ailem ve en başından bu yana yanımda olan arkadaşlarım. Teşekkür ederim.
Lisedeki antrenörüm Michael Bailey, Georgetown Üniversitesi’ndeki antrenörüm John Thompson, Larry Brown ve diğer antrenörlerim, takım arkadaşlarım, yöneticilerim, patronlarım ve kariyerimin bir parçası olan tüm çalışanlar. Sizlere de teşekkür ederim.
Memphis halkına da özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Grizzlies’teyken iç sahada hiç maç yapamadım, ancak muhteşem takım sahibiniz Michael Heisley’nin bana verdiği fırsatı ve şehrin desteğini unutmam mümkün değil. Memphis Grizzlies organizasyonuna başarılar diliyorum.
Ve son olarak Philadelphia şehri... Sixers formasıyla harika anılarım var. Tüm Philly taraftarları, sizlere teşekkür ediyorum. Sesiniz kulağımda bir müzik gibi yankılanacak...
Tanrı hepinizi korusun;
ALLEN IVERSON"

NTV Spor

Oghuse
26.Kasım.2009, 13:57
Ayrıntılı bir haber olmuş... :n:

scar face
26.Kasım.2009, 14:02
Iverson da bıraktı ha vay be...Büyüdüm galiba..

KaPaLı
26.Kasım.2009, 14:12
The Answer yok artık pff.

Bursa'ya gittiğimde görmüştür herkes IVERSON yazıyo sırt çantamda o kadar hastalık derecesinde seviyodum. Ama artık oda bıraktı. Hakkaten kanka biz büyüyoruz be.

vego
26.Kasım.2009, 14:24
bu kodları bir yönetici silebilrmi acaba :n: :D

Iversona gelince birakması için daha erkendi of offffff...

scar face
26.Kasım.2009, 14:27
The Answer yok artık pff.

Bursa'ya gittiğimde görmüştür herkes IVERSON yazıyo sırt çantamda o kadar hastalık derecesinde seviyodum. Ama artık oda bıraktı. Hakkaten kanka biz büyüyoruz be.

gördüm kanki hatta terminalde bi Iverson zirvesi yapmıstık galiba :)

Sırada Sak,Duncan,Garnett var.Bu oyuncularla 2000lere girerken NBA çok daha güzeldi .Hayat işte...

sananes
26.Kasım.2009, 15:29
jason kidd 2 yas büyük iversondan hala oynuyo kimse kidd iversondan yeteneklidir diyemez bence yazık oldu pes etmemeliydi

KaPaLı
26.Kasım.2009, 15:31
Kidd konusunda tartışmam Kidd ayrı fenomendir : )

Tamam The Answer ayrıydı ama Kidd bambaşka. Onun gibi boş pozisyon bulabilen koşmasada rakibi yıldıran adam kolay kolay bulunmaz. Nash - Kidd her zaman oyun kurucu olarak yazacağım tek adamlardır .

garydelgadov
26.Kasım.2009, 15:36
Şuan ağLamamak için zor tutuyorum kendimi.YaLan desin biri inanırım kesinLikLe.OLamaz ya,bırakamzsın.Hem de bu şekiLde.Sezona da iyi girmişken.Formdayken.OLmamaLı böyLe bir şey.Bu şekiLde oLmaz Ivy.OLmaz theanswer.Hani bu duruma karşı cevabın?Yakıştı mı sana cevap vermeden pes etmek...

PesimiSTyLa
26.Kasım.2009, 15:58
Benimde Philly'i NBA'i sevmemde en büyük pay sahibidir İverson. NBA'de hep en sevdiğim oyuncu olmuştur. Philly'den ayrıldıktan sonra hem 76ers tutar, hemde onun gittiği takıma sempati duyardım. Keşke hiç ayrılmasaydı Phillyden. Efsaneler arasına adını yazdırmıştır The Answer.

Nocna Mora
26.Kasım.2009, 18:33
Nba'de tek sevdiğim,crossoverlarını özellikle ezberlediğim. Şut tarzını örnek aldığım adam da bıraktı ya artık vay be ....

Estranged
27.Kasım.2009, 13:12
jason kidd 2 yas büyük iversondan hala oynuyo kimse kidd iversondan yeteneklidir diyemez bence yazık oldu pes etmemeliydi
Kidd ve Iverson farklı oyuncular,Kidd tam bir oyun kurucu,oyunu çok iyi açan,içeriyi iyi gören,oyunları çok iyi oynayan bir oyuncu,Iverson'ın ise bireysel yetenekleri daha üst seviyede,şutör gard olarak da oynayabiliyor[du].
İsmail'in de dediği gibi Kidd ve Nash apayrı oyuncular,oyun kurucu diyince akla gelen ilk 2 oyuncu benim için.Iverson taraftarı coşturmayı bilen yetenekli bir oyuncu.Bırakması eminim ki tüm NBA takipçilerini üzmüştür.

Aydin
29.Kasım.2009, 03:09
Kidd en iyi savunmacı guarddır. Nash ise en iyi hücumcu.

sakary Ali
29.Kasım.2009, 15:36
Yeniden 76ers'e dönebilirmiş.Dönerse bence harika olur.Kendini bulur.Igoudala ile harika olurlar.zaten bir sene mi ne beraber oynamışlardı.

Sheriff
01.Aralık.2009, 01:52
Boru değil Iverson bırakıyorum dedi. Doğal olarak olay oldu açıklamaları. Kesin bırakmışmı, net birşey varmı?

PesimiSTyLa
02.Aralık.2009, 01:30
Kidd-Nash ile Iverson kıyaslanamaz zaten. Iverson Point Guard değildir, Shooting(skorer) guarddır.
Kendine has Crossoverları ile belini kırmadığı oyuncu yoktur Iverson'un NBA'de. MJ'de buna dahil :icon_smile: Bu yüzden rakibinden kolaylıkla sıyrılıp boş şutu buluyor. Savunması da zor oluyor.
Hatta Hido'nun bununla ilgili bir sözü var(mış): "Kobe'yi savunmak çok zor ama Iverson'u savunmak imkansız"

Bu arada Aslan yuvasına dönüyor. Çarşamba sözleşme imzalayacağı, pazartesi günü de Denver maçında sahada olacağı söyleniyor. Lou'nun 2 aylık sakatlığı olduğu bu dönemde takımda kendisine ihtiyaç vardı. Yuvasında eski formuna kavuşur inşallah :)

PesimiSTyLa
02.Aralık.2009, 01:32
Kidd-Nash ile Iverson kıyaslanamaz zaten. Iverson Point Guard değildir, Shooting(skorer) guarddır.
Kendine has Crossoverları ile belini kırmadığı oyuncu yoktur Iverson'un NBA'de. MJ'de buna dahil :icon_smile: Bu yüzden rakibinden kolaylıkla sıyrılıp boş şutu buluyor. Savunması da zor oluyor.
Hatta Hido'nun bununla ilgili bir sözü var(mış): "Kobe'yi savunmak çok zor ama Iverson'u savunmak imkansız"

Bu arada Aslan yuvasına dönüyor. Bu hafta içi sözleşme imzalayacağı, pazartesi günü de Denver maçında sahada olacağı söyleniyor. Lou'nun 2 aylık sakatlığı olduğu bu dönemde takımda kendisine ihtiyaç vardı. Yuvasında eski formuna kavuşur inşallah :)

Düzeltme....

yaman76hakanFB
03.Aralık.2009, 12:01
Tüm zamanların en büyük üç skorerinden birisiydi..

Tüm zamanların en yetenekli 10 oyuncusundan biriydi..

Tüm zamanların en büyük ve en değerli 30 oyuncusundan biriydi..

-4 defa sayı kralı..

-3 defa top çalma kralı

-2001 yılının MVP'si..

-11 defa all-star..

-Tüm zamanların play off tarihinde majestelerinden sonra en yüksek sayı ortalamasına sahip 2.oyuncusu..

-Tüm zamanların yine Jordan ve Chamberlain'den sonra en çok sayı kralı olan 3.oyuncusu../George Gervin'le birlikte..)

Defalarca hem sayı,hem asist,hem top çalma liderliğinde aynı sezon ilk 10 içinde yer alma başarısı..

Ve bütün bunları yapan,devlerin hüküm sürdüğü ligde 1:80'lik boyuyla küçücük ama dev gibi bir yüreğe sahip Alen Iverson..Seni hep 2001 final serisinin ilk maçında Staples Center'ı susturan performansınla hatırlayacağım isyankar efsane..Ah keşke yeteneklerinin değerini bilseydin ve mesela Kobe'nin yarısı kadar antreman yapsaydın;LeBron'un yarısı kadar özel yaşamına dikkat etseydin..Bugün bambaşka biri olur omuzlarda terkederdin parkeleri..

Ben yine de bu kadar kolay kopabileceğine inanmıyorum..Bu masal böyle bitmemeli..

El Barto
03.Aralık.2009, 13:01
Masalın bittiği yok zaten yahu. nba.com'u takip edeniniz yok anlaşılan. Adam 76ers ile anlaştı tekrar. :)

http://www.nba.com/sixers/news/091202_iverson.html

yaman76hakanFB
03.Aralık.2009, 13:23
Masalın bittiği yok zaten yahu. nba.com'u takip edeniniz yok anlaşılan. Adam 76ers ile anlaştı tekrar. :)

http://www.nba.com/sixers/news/091202_iverson.html

Evet;eski takımı Sixers'ın ilgilendiğini duymuş ama ciddiye almamıştım..Doğruymuş..

Benim "bu masal böyle bitmemeliydi" derken asıl kastetmek istediğim,Iverson bu şekilde değil,gözyaşları arasında ve törenlerle uğurlanmalıydı..Onun etrafında en az 8-10 takım kadrosuna katmak için dolaşmalı ve o nazlanmalıydı..Majestelerinin 2003 all-star vedasını hatırlayın..Elbette hiç kimse majestelerinin yanına yaklaşamaz ama sonuçta bahsettiğimiz adam Alen Iverson..Aslında bütün bu olanları görünce Iverson'a kızıyorum..Bir insanın kendi kendine ettiğini cümle alem toplansa edemezmiş..

eXcitinG
03.Aralık.2009, 14:52
Bu sezondan sonra rahat 2 sezon daha oynar. Hatta son sezonunda bir de NBA finaLi yapar.

Aha buraya yazıyorum.

gerrrard
03.Aralık.2009, 18:23
Iverson'a yakışmadı Memphis'e kazık atmak.

anil luque
03.Aralık.2009, 23:52
İvy siz bi NBA düşünemiyorum .. İyi ki döndü geri

Universal
07.Aralık.2009, 00:01
Bu gün fanatikte haber okudum, Fenerbahçe'ye transferi bu transfer yüzünden iptal oldu yazıyordu. Gülme krizine girdim. :) Bir antu üyesi antuda konu açtım. Iverson Fenerbahçe'ye gelsin diye hemen haber yapmışlar. =))))

Sheriff
08.Aralık.2009, 17:44
Geri döndüğü için sanırım artık konu rafa kalkabilir..