View Full Version : Kazım Kazım'a 4 maç ceza!
NTVSpor son dk. verdi.Aşırı ağır bir ceza.Artniyetli olduğunu düşünüyorum.
IcedEarth
26.Kasım.2009, 20:16
Daha önce de aynı hareketleri yaptığından dolayı olabilir. Ceza dediğin böyle caydırıcı olmalı, ama ligimizin standardındaki cezalara göre gerçekten çok ağır olmuş...
Addolorato
26.Kasım.2009, 20:21
Keita'ya sanırım 2 yada 3 maç verilmişti onda rakibe fiziki müdahalede vardı. Sadece hakaretten fazla olmuş.. Tahkimden inebilir ama.
LaigLeNoiR
26.Kasım.2009, 20:22
Bazı arkadaşlar neden kırmızı kart gördüğünü anlayamamıştı. Herhalde boş bir sebep olsa 4 maç ceza vermezlerdi.
Universal
26.Kasım.2009, 20:28
Ben hala anlamıyorum, neden gördüğünü kamuoyuna bildirmeleri gerek.
Kazım açıkladı, Türk hakemleri ingilizce bilmiyor, biz bişi söylüyoruz anlamıyorlar, el kol hareketi yapıncada kırmızı kart yiyoruz. Burada tamamen haklı. Ben açıklama bekliyorum, orada ne dediyse tek tek yazsınlar.
Bu arada Beşiktaş'a para cezası gelmiş.
Yumruk atan Keita ile Bilica 3 maç ceza alıyor Kazım 4 maç.Sadece Fenerbahçe'li oyuncular mı caydırılmalı?
Addolorato
26.Kasım.2009, 20:32
Ben hala anlamıyorum, neden gördüğünü kamaoyuna bildirmeleri gerek.
Kazım açıkladı, Türk hakemleri ingilizce bilmiyor, biz bişi söylüyoruz anlamıyorlar, el kol hareketi yapıncada kırmızı kart yiyoruz. Burada tamamen haklı. Ben açıklama bekliyorum, orada ne dediyse tek tek yazsınlar.
Bu arada Beşiktaş'a para cezası gelmiş.
Tamamen insanlara özgü bir psikoloji. Hani bizdede biri anlamadıgımız bir şey söyleyince bende seni falan deriz , aynı şey. Hatta bizim okuldaki italyan hocalardada var.. Hakemlerin ingilizce ögrenmesi şart.
Fernando Gago
26.Kasım.2009, 20:35
Sonuna kadar hak ediyor Bu kacıncı ???
ForCimbom
26.Kasım.2009, 20:38
Yumruk atan Keita ile Bilica 3 maç ceza alıyor Kazım 4 maç.Sadece Fenerbahçe'li oyuncular mı caydırılmalı?
kazım'ın neden kırmızı gördüğünü ve bu cezayı aldığını biliyor musun?
kazım'ın neden kırmızı gördüğünü ve bu cezayı aldığını biliyor musun?
Küfür ettiği için olabilir mi acaba ?Yoksa başka bir şey mi var merak ettim :u:
footballer33
26.Kasım.2009, 20:44
Geçmişte de yaptıklarına bakılarak bir karar verilmiş anlaşılan. Ama, bu ceza tahkimde 3 maça iner gibi geliyor.
ForCimbom
26.Kasım.2009, 20:45
Küfür ettiği için olabilir mi acaba ?Yoksa başka bir şey mi var merak ettim :u:
küfür etmek, yumruk atmaktan daha ağır ceza gerektirecek bir hareket olamaz mı??? veya kazım'ın önceki hareketleriyle de bir bağlantısı olabilir mi bu cezanın? onun için sordum...
küfür etmek, yumruk atmaktan daha ağır ceza gerektirecek bir hareket olamaz mı??? veya kazım'ın önceki hareketleriyle de bir bağlantısı olabilir mi bu cezanın? onun için sordum...
Bana göre ağırdır sana göre değildir.Ama önümüzde yumruk atmanın cezasının örneği varken 4 maç da neyin nesi oluyor?
ForCimbom
26.Kasım.2009, 20:51
Bana göre ağırdır sana göre değildir.Ama önümüzde yumruk atmanın cezasının örneği varken 4 maç da neyin nesi oluyor?
ben ağır veya değil demedim zaten. ayrıca bu cezanın altındaki başka nedenlere bakabilirsin diyorum işte, yumruk cezasıyla karşılaştıracak olursan...
Sekopej
26.Kasım.2009, 20:53
Rakibe yumruk atmak, küfür etmekten daha ağır cezalandırılması gerek aslında ama burası Türkiye.
Fenerbahçe yönetiminin de ayrıca para cezası vermesini bekliyorum eğer vermedilerse.
Crocodile1963
26.Kasım.2009, 20:57
Hakemin İngilizce bilmemesinden daha vahim olan 2 yıldır Türkiye'de forma giyen ve milli takım oyuncusu olan Kazım'ın, Türkçe bilmemesidir. . .
Yataghan
26.Kasım.2009, 21:06
Aynı müsabakada FENERBAHÇE SPOR Kulübü sporcusu KAZIM KAZIM'ın, müsabaka hakemine yönelik hakareti ve ihraç sonrası sportmenliğe aykırı eylemleri nedeniyle takdiren 4 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
kaynak (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.ntvmsnbc.com%2 Fid%2F25025582%2F)
İngilizce bilmeyen bir hakem nasıl oluyorda Kazım'ın hakaret ettiğini anlıyor çok ilginç.
Yataghan
26.Kasım.2009, 21:11
Aynı müsabakada FENERBAHÇE SPOR Kulübü sporcusu KAZIM KAZIM'ın, müsabaka hakemine yönelik hakareti ve ihraç sonrası sportmenliğe aykırı eylemleri nedeniyle takdiren 4 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
kaynak (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.ntvmsnbc.com%2 Fid%2F25025582%2F)
İngilizce bilmeyen bir hakem nasıl oluyorda Kazım'ın hakaret ettiğini anlıyor çok ilginç.
QaaN-07
26.Kasım.2009, 21:22
Dünyanın hangi ülkesinde bir futbolcunun geçmişine bakarak ceza veriliyor?
TR.CaPTaiN
27.Kasım.2009, 01:30
Yönetimimizin bu kararlar karşısında susma alışkanlığını acilen terketmesi gerekiyor. Muhtemelen Aziz Başkan'ın Kulüpler Birliği başkanlığından dolayı yönetimimiz ilginç kararlar karşısında dahi konuşmama politikasını sürdürüyor; ama şu cezadan anlaşılacağı üzre bu susma politikası artık kulübümüze zarar veriyor.
ESKİŞEHİRSPOR Kulübü sporcusu DOĞA KAYA'nın, 22.11.2009 tarihinde oynanan ESKİŞEHİRSPOR - MKE ANKARAGÜCÜ Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik hakareti ve müsabaka sonrası sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
Ahmet Göktaş
27.Kasım.2009, 01:37
Kendin yazıyorsun Bilica diye ...
Sonra fenerbahçeli oyuncular diyorsun...
Bilica tekirdağsporlu sanırım...
SAİT71
27.Kasım.2009, 02:45
Acaba yan hakemin kaç akrabasına ingilizce olarak sövdüde bu kadar ceza aldı? Ağır olmuş hemde çok ağır.
brotha
27.Kasım.2009, 03:35
Keitaya gore bakilirsa agir ama hakeme karsi olan bir davranis var. DEmekki kirmizi karttan sonrada bazi seyler soyledi.
Hatirlarsaniz cok olmadi 2 sene once bobo da haksiz kirmizi karttan atildiktan sonra IBB macinda hakemi ittirmisti ve hakeme yonelik hareketten dolayi 4 mac aldi.
Universal
27.Kasım.2009, 09:28
Bu arada bu hafta Eskişehir'li Doğa küfür ettiği için üç maç ceza alırken, küfür ettiği bile garanti olmayan bir oyuncu, kaldıki sözde kullandığı kelime ingilizcede küfür değildir. Bir çok anlamı mevcuttur, Kazım'a niye dört maç ceza veriliyor?
Hakemin İngilizce bilmemesinden daha vahim olan 2 yıldır Türkiye'de forma giyen ve milli takım oyuncusu olan Kazım'ın, Türkçe bilmemesidir. . .
Buda vahimdir, ama; eğer hakemler Avrupa'da maç yönetmek istiyorsa bu dili bilmek zorundalar.
LaigLeNoiR
27.Kasım.2009, 09:37
Neyini savunuyorsunuz durumun anlam veremiyorum. Adam bariz birşekilde küfür ediyor hala savunuyorsunuz yok o küfür değil diye. Yazın o kelimeyi bakalım buraya silinecek mi ? Veya türkçesini yazın bakalım ceza alıyormusunuz.
Kazım daha önceden bu nedenlerden dolayı ceza aldığı için bu aldığı cezada diğer aldıklarının da etkisi olmuş ve cezası normal küfür cezasından ekstra olmuş. Zaten 3 maça düşürür bunu tahkim.
Bence acilen Fenerbahçe yönetiminin Kazım'a el atması lazım. Böyle büyük kulüplerin bu tarz oyunculara ihtiyacı yoktur bence. Kimse bulunmaz hint kumaşı değil.
El Barto
27.Kasım.2009, 09:47
Zaten 2 ya da 3 maça düşürülür bu kadar uzatmayın yahu. :) Bir standardımız olmadığı için böyle her verilen karar tartışılıyor. Ama futbolun başındakiler bundan en ufak bir rahatsızlık duymuyor. Garip bir ülkede yaşıyoruz vesselam.
Tabii şu da var Fenerbahçe bence cezaya itiraz etmek yerine Kazım'a daha ağır yaptırımlar uygulamalı. Zira başka türlü adam olmaz.
Universal
27.Kasım.2009, 09:47
Hadi diyelim küfür etti, peki Doğa üç maç ceza alırken Kazım niye dört maç ceza alıyor? Burada nasıl adaleti bir adalet var. Küfüre göre mi ceza verilyor? Şu küfür dört maç şu küfür üç maç mı olsun. Yoksa üstünde ki formaya göremi ceza veriliyor?
xxvolkan09xx
27.Kasım.2009, 09:49
kazimin twitter sayfasindan:
"Hakemler kötü" demiyorum. Ama neden Avrupa Kupaları'nda bir tane bile Türk hakemi yok? Onlarla iletişim kurarken çok zorlanıyorum. Bana "Nasıl olur da Türkçe konuşamazsın?" diye soruyorlar. Türkçe biliyorum ama maç esnasında o anlık sinirle ağzımdan sözler İngilizce olarak çıkıyor.
Bu 4mac cezasinin inecegini düsünüyorum. bu hakem nasil anlamis o "küfürü" bilinmez ama önemli olan artik bizim hakemlerimizinde ingilizce ögrenmesi
El Barto
27.Kasım.2009, 09:53
Hakem olmak için aranan niteliklerde dil bilmesi maddesi yoksa hakemlerin böyle bir sorumluluğu yok. Haa buradan nereye geliyoruz. MHK, TFF. :) Haydin gençler göreve.
xxvolkan09xx
27.Kasım.2009, 10:00
benim kardesim hakemlik icin basvurdugunda en az bir yabanci dil sartti, tabi bu almanyada böyle türkiyede sartmi degilmi bilmiyorum. ayrica hakemlerimizin yabanci dil bilmesinin bi zarari olmicagini düsünüyorum.
El Barto
27.Kasım.2009, 10:22
Bir zararı tabii ki olmaz ama şart değil. FİFA kokartı almak istiyorsan şart sanıyorum. Olsa bile kesin bir bilgim yok basit bir sınavla geçiyorsundur.
http://www.tffhgd.org.tr/hakemOlmaSartlari.aspx
RasAnt
27.Kasım.2009, 10:39
bir Fenerli olarak Kazım bu takımdan defolmalı bu kadar şımarık,kendini beğenmiş,artist,bencil bir insan görmedim
sananes
27.Kasım.2009, 10:39
adın çıkmayacak bu ülkede
LaigLeNoiR
27.Kasım.2009, 10:44
Neyini savunuyorsunuz durumun anlam veremiyorum. Adam bariz birşekilde küfür ediyor hala savunuyorsunuz yok o küfür değil diye. Yazın o kelimeyi bakalım buraya silinecek mi ? Veya türkçesini yazın bakalım ceza alıyormusunuz.
Kazım daha önceden bu nedenlerden dolayı ceza aldığı için bu aldığı cezada diğer aldıklarının da etkisi olmuş ve cezası normal küfür cezasından ekstra olmuş. Zaten 3 maça düşürür bunu tahkim.
Bence acilen Fenerbahçe yönetiminin Kazım'a el atması lazım. Böyle büyük kulüplerin bu tarz oyunculara ihtiyacı yoktur bence. Kimse bulunmaz hint kumaşı değil.
Hadi diyelim küfür etti, peki Doğa üç maç ceza alırken Kazım niye dört maç ceza alıyor? Burada nasıl adaleti bir adalet var. Küfüre göre mi ceza verilyor? Şu küfür dört maç şu küfür üç maç mı olsun. Yoksa üstünde ki formaya göremi ceza veriliyor?
Bunun açıklamasını yapmıştım.Görmedin galiba.
BeeTLeJuiCe
27.Kasım.2009, 11:20
Saçma bir ceza, itiraz gelirse 2 yada 3 maça düşecektir.
Benim ülkemin hakemi Kazım'ın konuştuğu uluslararası bir dili bilmiyor diye 4 maç ceza almamalı. 3-5 kelimelik ingilizcesi ile oyuncu ihraç ediyor. Yahu dilini bilmediğiniz oyuncular zaten maç boyunca neler diyor. Bknz Güiza; canlı yayında duydum yahu İspanyolca küfürü. Ha Kazım niye Türkçe konuşmuyor diyenlere, sen yurt dışında yaşasan tepkini ooops diyemi söylersin oha diyemi söylersin sorarım...
Ayrıca geçmişe göre ceza verildiğinede ilk defa şahit oldum. Zaten burası Türkiye yok öle...
Birde, Haydi hakemler kursa diye kampanya başlatmak lazım...
LaigLeNoiR
27.Kasım.2009, 11:25
Mustafa, cezalar verilirken aynı cezadan dolayı bir oyuncu veya bir kulüp tekrar ceza yerse daha da katlanarak yiyor o cezayı sende biliyorsun bunu.
O küfürü ne amaçla söylediğine de bakmak lazım. Hakemin üstüne yürüyerek sert bir şekilde bu lafı söylüyorsa bu küfürdür. Ama bir posizyonda kensine kızsa topu hatalı kaybetse de kendi kendine bu lafı söylese tamam derim ama hakemin üstüne yürüyüp böyle davranması bence cezayı fazlasıyla hakettiğinin göstergesidir.
NisRoc
27.Kasım.2009, 11:37
Eskişehirsporlu Doğa hakeme küfrediyor ve saldırıyor 3 maç! Kazım'ın küfür bile nitelendirilemeyecek sözü 4 maç :) Galatasaray maçından sonra cezalar ile başlayan artniyetli cezalara Fenerbahçe yönetiminin artık daha ne kadar tepkisiz kalacağını merak ediyorum doğrusu.
BeeTLeJuiCe
27.Kasım.2009, 11:57
Mustafa, cezalar verilirken aynı cezadan dolayı bir oyuncu veya bir kulüp tekrar ceza yerse daha da katlanarak yiyor o cezayı sende biliyorsun bunu.
O küfürü ne amaçla söylediğine de bakmak lazım. Hakemin üstüne yürüyerek sert bir şekilde bu lafı söylüyorsa bu küfürdür. Ama bir posizyonda kensine kızsa topu hatalı kaybetse de kendi kendine bu lafı söylese tamam derim ama hakemin üstüne yürüyüp böyle davranması bence cezayı fazlasıyla hakettiğinin göstergesidir.
Birde Hakemlerin insan davranışı üzerine bir kursa gitmesi gerekiyor o halde :)
Üstüne yürüyerek söyleyince küfür denmez tabiki. İtirazda bulunuyor, o anki ruh hali ile üstüne yürüyerek what the 4 harfli kelime, çıkmadı top., diyebilir yani buda ihtimaller arasında. :)
LaigLeNoiR
27.Kasım.2009, 12:35
Tabi canım hakemde topun çıkmadığını gördü ya Kazım bana küfretsin diye taç verdi :)
BeeTLeJuiCe
27.Kasım.2009, 12:40
Yazdığımı dönüp bir daha okurmusun, hakem bilerek mi taç verdi dedim?
Kazım maç içindeki ruh hali ile top çıkmadı diye itiraz edebilir, ediş şekli vs vs.
LaigLeNoiR
27.Kasım.2009, 12:55
Mustafa sende dönüp neyi savunduğuna bakarmısın. Adam küfür etmiş. Federasyonda buna 4 maç ceza vermiş sen hala küfür değil o arga falan diyorsun. Hangi ruh halinde olursa olsun bir hakemin üzerine yürüyüp küfür edemez hiçbir oyuncu.
BeeTLeJuiCe
27.Kasım.2009, 13:26
İhtimaller denizinde... :)
İhtimaller dahilinde olan şeylerden bahsediyorum. Kazım'ın küfür etmemiş olabileceğinden, hakemlerimizin düzeyinden vs vs. Bunuda konuşmayacak isek, maç sonrasında TV'lerde yayınlanan 121. dakika gibi programlarada ihtiyaç yok :)
LaigLeNoiR
27.Kasım.2009, 13:32
Bu savunduğun şeyler o kadar saçma ve (ç)alıntı geliyor ki bana inan itibar etmiyorum.
Zaten hakem yanlış anladığı için 4 maça kadar gidiyor ceza.Her neyse...
BeeTLeJuiCe
27.Kasım.2009, 13:38
Nerden çalmışım?
Antu'da bunu ilk savunanlardan biri olduğumu belirteyim.
O kadar ilk ki Kazım kırmızı gördüğünde gelip yazdım.
İtibar etmemen senin bileceğin iş. Cevap yazmaya bilirsin...
garydelgadov
27.Kasım.2009, 13:51
Ceza inecektir 3 maça,ama burda önemLi oLan bu değiL.AsLında caydırıcı oLması iin iyi bir ceza,ama maaLesef bizim üLkemizde kimse bu fedakarLığı gösterip kabuLLenemiyor..:)
LaigLeNoiR
27.Kasım.2009, 14:07
Nerden çalmışım?
Antu'da bunu ilk savunanlardan biri olduğumu belirteyim.
O kadar ilk ki Kazım kırmızı gördüğünde gelip yazdım.
İtibar etmemen senin bileceğin iş. Cevap yazmaya bilirsin...
Başka yerlerde onaylanıp veya ortak bir karar olarak ortaya çıkan bir fikri burada savunmana itibar etmiyorum.
Ayrıca yönetici olan birisinin edilen küfürü savunmasına da anlam veremiyorum. Bundan sonra da zaten bu konuya yorum yazmayacağım.
KaF KeF
27.Kasım.2009, 14:10
Küfüre ilk kez 4 maç
Kazım'a kesilen 4 maçlık fatura, PFDK'nın daha önceki kararları ile çelişti.
rofesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçeli futbolcu Kazım'ı, Beşiktaş maçında yardımcı hakeme küfür ettiği gerekçesiyle 4 resmi müsabakadan men cezasına çarptırdı. Ancak kural kitapçığına göre kesilen faturanın, benzer olaylara verilen cezalar ile aynı olmaması dikkati çekti.Süper Lig'de bu sezon rakibine yumruk atan futbolcular (Bilica, keita) ile hakeme küfür eden oyuncu ve teknik direktörler en fazla 3'er maç ceza alırken, Kazım'ın 4 maçla cezalandırılması Fenerbahçe camiasında tepkiyle karşılandı.
Disiplin Kurulu'nun son kararı daha önceki 'hakeme küfür' olayları ile çelişti. Süper Lig'de yaşanan benzer olaylar ve alınan kararlar şöyle:
* Fenerbahçe-Manisaspor maçında, rakip takım oyuncusuna hakareti ve hakeme sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Emre Belözoğlu 3 maçla cezalandırdı.
* Süper Kupa finalinde hakeme küfür ettiği gerekçesiyle PFDK'ya sevkedilen Beşiktaşlı kaleci Rüştü Reçber, 3 maç ceza aldı.
* Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ın, Galatasaray maçında hakeme yönelik hakaretinin faturası 3 maç oldu.
* Disiplin Kurulu, Diyarbakırspor Teknik Direktörü Ziya Doğan'ı, Bursaspor maçında hakeme yönelik hakareti nedeniyle 3 maç cezaya çarptırdı.
* Beşiktaş maçında yan hakeme küfür ettiği için 4 maçla cezalandırılan Fenerbahçeli Kazım, geçtiğimiz sezon ise Ankaragücü ile oynanan Türkiye Kupası mücadelesinde hakeme yönelik hakaretinden dolayı 2 maç ceza almıştı.
* Geçen sezonki Sivasspor-Galatasaray maçında kırmızı kart gören Ümit Karan 2 maç ceza aldı. Karşılaşmanın yardımcı hakemi Erdinç Sezertam, sarı-kırmızılı takımın kaptanının kendisine küfür ettiğini rapor etmişti.
* Yine geçen sezonun 17. haftasında oynanan Beşiktaş-Denizlispor maçında, siyah-beyazlı futbolcu Tomas Zapotocny kızardı. Hakem Selçuk Dereli, Zapotocny'nin küfür ettiğini açıklamasına rağmen Zapo'ya 2 maç ceza verildi.
NTVSPOR
BeeTLeJuiCe
27.Kasım.2009, 14:28
Başka yerlerde onaylanıp veya ortak bir karar olarak ortaya çıkan bir fikri burada savunmana itibar etmiyorum.
Ayrıca yönetici olan birisinin edilen küfürü savunmasına da anlam veremiyorum. Bundan sonra da zaten bu konuya yorum yazmayacağım.
Ortak karar neymiş benim niye haberim yok, nereden çıkarıp uyduruyosun?
Yok öyle bişi hayal ürünü ben kendi fikrimi beyan ediyorum. Başkaları ne demiş, beni onaylamış, beni reddetmiş banane. Forum yahu burası başkasının onayını napıcan, napıcam. Kendim düşünemiyomuyum ben, kendinizle karıştırmayın!
Yöneticiler Diyanet başkanımı küfürü savunmayacak diye bişi mi var? Ayrıca ben küfürümü savundum yahu anlamıyomusunuz, anlamakmı istemiyosunuz, anlamamış gibimi yapıyosunuz vallahi pes.
Yazmayın arkadaşım anlamıyosanız yazmayın.
LaigLeNoiR
27.Kasım.2009, 15:35
Ben bu forumdan başka bir forumda bu şekilde yorumlar yapmıyorum.Benim üstüme birşey atmana gerek yok. Hem kendinde kabul ediyorsun başka forumlarda da bu yorumların olduğunu.
Doğru Diyanet başkanı değil. Küfürü sonuna kadar savunun.
Anlamadığım için değil. Gereksiz yere konunun uzadığını düşündüğüm için yazmıyordum ama dayanamadım yine. Hem sen istedin diye de değil.
scar face
27.Kasım.2009, 15:37
Aparkata 3 maç ceza,hakeme dalmaya calısan Doğa ya 3 maç ceza,disiplin kurulunca Doğa ile aynı hükümden yargılanan Kazıma 4 maç ceza.lige renk getirin,heyecan getirin....
BeeTLeJuiCe
27.Kasım.2009, 15:41
Ben bu forumdan başka bir forumda bu şekilde yorumlar yapmıyorum.Benim üstüme birşey atmana gerek yok. Hem kendinde kabul ediyorsun başka forumlarda da bu yorumların olduğunu.
Doğru Diyanet başkanı değil. Küfürü sonuna kadar savunun.
Anlamadığım için değil. Gereksiz yere konunun uzadığını düşündüğüm için yazmıyordum ama dayanamadım yine. Hem sen istedin diye de değil.
Doğru bildiğim şeyi tabi savunurum.
Ayrıca küfürü savunduğumu hiç bir yerde söylemedim, aksine karşı olduğumu bu başlıkta olmasa da söyledim. Sadece bu platforma değil, başka hiç bir yerde de küfür kullanmadığımı belirteyim. Ha sen hiç mi kullanmıyorsun dersen her insan gibi evet söylerim derim.
Başka bir yerde de bunları yazıyor olmam nasıl beni hatalı yaptı hala anlamadım :)
Neyse takılın siz ;)
KaPaLı
27.Kasım.2009, 15:56
Kazım'ın yaptığı 4 maçsa aynı hafta kırmızı gören Doğa 5-6 maç almalıydı. Saçmalık. Fener'e gelince bütün cezalar uçuyo başka takımlara gelince herşey toz pembe gösterilmeye çalışılıyo.
Sekopej
27.Kasım.2009, 16:05
Zaten itiraz edilen neden kırmızı çıktığı değil, 4 maçlık ceza. Madem ceza veriyorsun herkese eşit ver, yumruk atan 3 maç ver, hakeme Türkçe saydırana 3 maç ver, ingilizce olunca 4 maç, üstelik Kazım ile hakem arasında kaç metre var, hakeme fiili müdahale de yok.
Yönetim 2-3 senedir hep sessiz, her kararı saygıyla karşılıyor ve kabulleniyor. Bu da bir yere kadar, bu ülkede ne kadar çok konuşursan, isyan edersen o kadar hak kazanırsın maalesef ki bunu da futbolu yöneten acizler bu duruma getirdi.
Tahkim'de indirim olacağını sanmıyorum, üstelik nasılsa tahkim indirir diye ceza mı verilir yahu? Bu sezon tahkim genelde indirim uygulamıyor, o nedenle 4 maçlık ceza onaylanacaktır. Ama ben yönetimden tam olarak neye dayanarak Kazım'ın atıldığının duyurulmasını ve bundan sonra bu olayların takibinde olmasını istiyorum, hakeme her hakaret, küfür eden böyle cezalandırılmalı ki bizler de evet adelet, hak varmış diyelim, susalım.
Nedvedmania
27.Kasım.2009, 16:14
Hazır konusu açılmışken birşey demek istiyorum. Kazım ın adı resmi olarak Kazım Kazım değilmi ? Son maçlardan birinde arkasında Colin Kazım yazıyordu. Formaya istediği şekilde yazdırmak serbestmi ?
LaigLeNoiR
27.Kasım.2009, 16:27
Formaya istediği gibi yazdırmak serbest.
Bobo'nun adının içinde de mesela Bobo geçmiyor ama formasında Bobo yazıyor.
Colin Kazım Richards.
scar face
27.Kasım.2009, 17:02
Manisasporda Nizamettin in arkasında Nizo yazıyor...Yani serbest
anilton
27.Kasım.2009, 17:18
Çok fazla olmuş bu ceza...
Maksimum 3 olmalıydı...
Hatta 2'de olsa birşey söylenmez...
BaFraLı
27.Kasım.2009, 20:22
Valla bu ceza çok filan değil bence.Hatta tam tersine çok yerinde olmuş.Top zaten taça çıkmış daha neyin hesabını yapıyor Kazım ?.Boşa hakeme laf yapıyo yani bence kendi etti kendi buldu gibi bişi oldu.Çünkü itiraz ettiği şey doğru değil.Top zaten taça çıkmıştı.Yani boşa çenesi yordu ve 4 maç ceza aldı.Yok bu ceza çok fazla yok bu azı yok bence.
SAİT71
27.Kasım.2009, 21:06
Bana göre küfür ettiyse 4 maç alacak ama sadece Kazım almayacak. Eğerki bu başlangıç olacaksa bu tür eylemlere ben razıyım alsın fakat sadece Kazım alacaksa orda dursunlar.
Universal
27.Kasım.2009, 21:30
Bunun açıklamasını yapmıştım.Görmedin galiba.
Daha öncede yapınca cezasında artış mı oluyor? Türk adalet sisteminde artış sadece şartlı tahliyede olup herhangibi birisi ceza işlerse artış olur başka hiçbir şekilde daha önce bu suçu işlediği için cezası artmaz.
Kazım'a verilen bu ceza fazladır.
MaTRaKaN
27.Kasım.2009, 21:44
Kazım'a 4 maçta versen veya 10 maçta versen takmaz bile.
Bu ceza bence Kazım'ı değil Fener'i olumsuz etkileyecek.
Maç cezası yerine PaRa cezası verilmeli.
Yoksa akıllanmaz...
GeNç KaRTaL
27.Kasım.2009, 21:48
Pfdk'nın artık bir standart oturtması gerekiyor.Bunu yapmadıkları sürece eşitliği sağlayamazlar.Bu durumda saygınlıklarının azalmasına neden olur.
LaigLeNoiR
28.Kasım.2009, 13:30
Sadece küfürden almadığını eğer dün akşam maraton'u takip ettiyseniz anlarsınız.
Soyunma odasına giderken koridorlarda her tarafa tekme savurup küfürler saçmış bu sebepten dolayı da cezası 4 maça çıkartılmış.
Öte yandan Gökhan Gönül'de tribünlere orta parmağını göstererek bir hareket yapmış ancak gözlemci raporlarına eklenmediği için ceza almamış.
Kendin yazıyorsun Bilica diye ...
Sonra fenerbahçeli oyuncular diyorsun...
Bilica tekirdağsporlu sanırım...
O ikinci cümle ayrıydı,bir cevapdı.Açıklama ihtiyacı hissetmedim ama bir dahakine sana ayrı bi açıklama yazarım.Çünkü ya işine geleni çekeni alıp tartışma çıkarıyorsun,başka bir ihtimal daha var ki o daha muhtemel gözüküyor.
BaFraLı
28.Kasım.2009, 13:36
Hayır o değilde itiraz ettiği şey çok boş.Zaten top çıkmış sen bi daha ne küfür ediyorsun ne tekme atıyon tünelde filan.Boşu boşuna kendini yakıyo.