PDA

View Full Version : Forum neden sürekli kapanıyor.

KaRaBükLü KraL
27.Kasım.2009, 13:21
Sayın yöneticiler başlıktada belirttiğim üzere siteye özellikle akşam 7 ile 12 arası giremiyorum.Sürekli kapalı olarak gösteriyor.Acaba sitede bir çalışma mı var.Yoksa başka bir neden mi? Yönetici arkadaşlar bu soruna bi açıklık getirebilirse sevinirim

C h A o S
27.Kasım.2009, 17:42
Bende merak ediyorum.Akşam saatlerinde siteye girilmiyor.

sakary Ali
27.Kasım.2009, 18:45
Yeni siteye bazı bölümler aktarılıyormuş sorun ondan kaynaklanıyormuş sanırsam.

KaRaBükLü KraL
27.Kasım.2009, 20:05
Olabilir belkide

GeNç KaRTaL
27.Kasım.2009, 20:26
Şöyle bir durumda var.Ara sıra dikkatimi çekiyordu ama az önce benim konumada denk gelince daha bir dikkatimi çekti haliyle.:icon_smile:Neyse sorun şu.Açılan konuların ilk mesajları siliniyor ve konunun ilk mesajı konu açıldıktan sonra atılan mesajlardan birisi oluyor.Haliylede konuyu açan o mesajın sahibi olarak gözüküyor.Konuyla pek alakalı değil ama benzer sorundan kaynaklanıyor olabilir diye düşündüm.

Bekq
27.Kasım.2009, 23:40
Galiba sorun hosttan dolayı. -ki eğer öyle ise gerçekten yazık. Koskoca Turksportal'ın kendine ait sunucusu yokmu?

Vieri
28.Kasım.2009, 00:56
hostla alakalı bir problem değil. 2 tane farklı colocation fiziksel sunucumuz var birisi linux diğeri windows. forum bunlardan linux olan üzerinde çalışıyor. windowsta bu linux üzerinden data beslemesi alıyor.. sunucuda aşırı yüklenmeden problem oluyor, scriptsel bir saldırıyada maruz kalıyor olabiliriz, çok irdelemedim neden kaynaklanıdığı şu sıralar özel yaşamımdaki hareketlilik ve yeni site çalışmalarından dolayı... bayram döneminde enine boyuna kurcalayıp neden kaynaklandığına bakarız

Bekq
28.Kasım.2009, 11:23
hostla alakalı bir problem değil. 2 tane farklı colocation fiziksel sunucumuz var birisi linux diğeri windows. forum bunlardan linux olan üzerinde çalışıyor. windowsta bu linux üzerinden data beslemesi alıyor.. sunucuda aşırı yüklenmeden problem oluyor, scriptsel bir saldırıyada maruz kalıyor olabiliriz, çok irdelemedim neden kaynaklanıdığı şu sıralar özel yaşamımdaki hareketlilik ve yeni site çalışmalarından dolayı... bayram döneminde enine boyuna kurcalayıp neden kaynaklandığına bakarız
Bilgilendirme için teşekkürler, bekliyoruz. :)

GeNç KaRTaL
28.Kasım.2009, 14:55
Şöyle bir durumda var.Ara sıra dikkatimi çekiyordu ama az önce benim konumada denk gelince daha bir dikkatimi çekti haliyle.:icon_smile:Neyse sorun şu.Açılan konuların ilk mesajları siliniyor ve konunun ilk mesajı konu açıldıktan sonra atılan mesajlardan birisi oluyor.Haliylede konuyu açan o mesajın sahibi olarak gözüküyor.Konuyla pek alakalı değil ama benzer sorundan kaynaklanıyor olabilir diye düşündüm.

Mustafa abi bu durumun sebebide aynı olay olabilir mi yoksa başka bir problemden mi kaynaklanıyor?

Vieri
05.Aralık.2009, 01:11
sebep bu değil başka birşeyden kaynaklanıyormuş..

KaRaBükLü KraL
22.Ocak.2010, 23:22
Konuyu hortlatalım.Bugün bakım mı vardı uzun süre giremedim siteye?

Oghuse
23.Ocak.2010, 01:27
ben uzunca bir süre giremedim

BeeTLeJuiCe
23.Ocak.2010, 01:32
Yeni site mi geliyor yoksa?
Bir gün kitlensin site, kimse giremesin, herkes evinde sıkılsın, sonraki gün yeni siteyi görsün fenamı olur :D

Bursaspor
23.Ocak.2010, 01:33
Ben girdim, :D:D:D

Sizde girin.

Şaka maka, vardır bir sürprizler.

Bekq
23.Ocak.2010, 03:15
Tsi'de meb'in sitesi gibi oldu. Artık birbirimize msn'den haber veriyoruz site açıldı, dalııın diye. :D

Flawless Victory
23.Ocak.2010, 03:46
Eski konuların bazıları tarumar olmuş. Şemsi'nin dediği sorun ciddi anlamda var.

sakary Ali
23.Ocak.2010, 09:29
Bende girdim..Sitede sadece 3-5 kiş vardı. :D

DenizlispoR
23.Ocak.2010, 09:31
Ayg. yumul demese bende girmicektim :zuhaha.

CeNTeR_TR
23.Ocak.2010, 19:01
Belki halen daha yenileme yapılıyordur.

Bekq
23.Ocak.2010, 19:18
Yenileme yapılsa localhostta denenip buraya atılır. Turksportal deneme tahtası değilki. :)

Yenileme falan yok. Acaba Turksportal Ddos saldırısı falanmı alıyor?

Nocna Mora
25.Ocak.2010, 01:03
Sitenin database sistemleri eskiye göre oldukça değişmedi mi?. Forum kapatılacak hatta saldırı olacagını sanmıyorum zaten ağır yaralı bi foruma kim daha neden saldırı yapsın ki :D Yeni siteyi çok merak ediyorum forumu kapatmayın ya :(

Vieri
27.Ocak.2010, 21:30
Saldırı falan olduğu yok, arka tarafta forumun işlevini yürüten ve belli vakitlerde tetiklenen bir sistem job devre dışı bırakmışım. Şimdi sorunsuz çalışması lazım.

Siteyi baştan sonra yeniliyorduk ama hem benim evlilik telaşım hemde yoğun iş hayatım nedeniyle kod yazmaya yeterli vakit ayıramamam site işleri gibi başka işlerimdede sıkıntı yaşamama neden oldu. Artık idare edin :D

IcedEarth
27.Ocak.2010, 21:35
Saldırı falan olduğu yok, arka tarafta forumun işlevini yürüten ve belli vakitlerde tetiklenen bir sistem job devre dışı bırakmışım. Şimdi sorunsuz çalışması lazım.

Siteyi baştan sonra yeniliyorduk ama hem benim evlilik telaşım hemde yoğun iş hayatım nedeniyle kod yazmaya yeterli vakit ayıramamam site işleri gibi başka işlerimdede sıkıntı yaşamama neden oldu. Artık idare edin :D

Allah bir yastıkta kocatsın...

Bekq
28.Ocak.2010, 00:48

Allah bir yastıkta kocatsın abi. :)

Peki hiç yardımcı almayı düşünmedinmi abi. Ne bileyim mesela profesyonel şirketlerle görüşüp yardımcı eleman veya tüm işlerle ilgilenecek bir kişi.

Ahmet Göktaş
28.Ocak.2010, 02:28
Forum kapanacak deniliyordu , farklı bir sistem olacakmış forum yerine.

Bekq
28.Ocak.2010, 03:00
Forum kapanacak deniliyordu , farklı bir sistem olacakmış forum yerine.
Evet bu doğru Mustafa abide onu yazıyor işte.

Flawless Victory
28.Ocak.2010, 03:45

Abi beni hem üzdün hem sevindirdin. Seni kıskandığım için üzülürken, mutluluğundan dolayı sevindim. :p

Bu durumda evlenmen de sitede olman için yeterli olmayacak. Uzun-ca bir süre yoksun anlaşılan. Kış günü virüs mü kapıyor site bilmem de senin gibi bir C vitamininde yoksun kalacak.

gs1905ua
30.Ocak.2010, 02:39
Siteye giriyorum adresten sonra google toolbar çıkıyor ooopss diyor açılmıyor açılınca bakıyorum.Günün 18 saati yaklaşık öyle oluyor Yardımlarınızı bekliyorum...

Ahmet Göktaş
30.Ocak.2010, 02:49
Ooopss mu diyor ? nası hata o öyle o biraz ayar vermek gibi oluyor daha çok....

gs1905ua
30.Ocak.2010, 02:57
Yaa uyarıyor yani opps nereye olum nereye gidiyon gibisinden sende yane :s

Flawless Victory
30.Ocak.2010, 09:26
Eskiden Kaygısızlar'da Kültigin diyordu oopss diye.. :)

nerazzuri
30.Ocak.2010, 09:34
bende konu açıcam. forum neden sürekli açık diye.

yunusgs
30.Ocak.2010, 11:40

Başka tarayıcılar kullanmanı öneririm.Opera,Mozilla gibi.

Nedvedmania
30.Ocak.2010, 15:02
Bayadır düzgün çalışıyor :)

:n: :n:

CeNTeR_TR
30.Ocak.2010, 15:03
Bendede açılmıyordu.

Dns ayarlarını 8.8.8.8 --- 8.8.4.4 olarak ayarladım takır tukur giriyorum.