Log in

View Full Version : Fenerbahçe - Kasımpaşa [14. Hafta]

DisCo
27.Kasım.2009, 20:08
http://i48.tinypic.com/20z4nc9.png

Universal
27.Kasım.2009, 21:53
Sıkıntılı maç, yarın eski Salı Pazar'ın orada unifebliler ile destek vermeye gidebilirim. Fenerbahçe umarım bu maçı kazanır. Kasımpaşa ciddi bir yükselişte.

Sekopej
27.Kasım.2009, 23:14
Seyircili olsaydı maç hiç şüphe duymazdım, gerçi Kasımpaşa Trabzon'u yendiği için baya havalarda, bunu atlatabildilerse sıkıntı olur ama atlatamadılarsa kendilerine sıkıntı olur.

Bilica, Kazım ve Emre yok. Emre yerine Özer, Kazım yerine de Semih oynayacak muhtemelen. Eğer şampiyonluk istiyorsak içeride Kasımpaşa'ya puan kaybetmemeliyiz, Galatasaray'ın kaybettiği haftada kazanarak farkı en azından ileride 1 mağlubiyetlik avantaj sağlayacak şekilde açmak gerek.

BeeTLeJuiCe
27.Kasım.2009, 23:17
Yılmaz Vural ilk defa dikiş tutturmuş gibi, umarım ilmekleri yanlış atmıştırda kazanırız. 1-0 olsun bizim olsun diyorum...

Özer'in kendini muhakkak göstermesi gereken bir maç. Bunun bilincinde oynar ise sazı eline alabilir.

RasAnt
27.Kasım.2009, 23:18
kazımın olmaması buyuk avantaj emre nin olmaması dezavantaj umarım paşaları yeneriz ki yenmeliyiz kadrosunu hiç beğenmiorm kanaryamın FM nnin etkisindemi kaldım bilmiorm ama :D oyuncularımız kalitesiz brezilya ekolüden vazgeçmeliyiz artık

barahir
27.Kasım.2009, 23:20
Bu maç bugünden sonra daha da anlam ve değer kazandı.. Umarım Yeneriz ve yolumuza devam ederiz..

Universal
27.Kasım.2009, 23:33
Artık bu maç çok önemli oldu. Kazanmak zorundayız. Kazanırsak büyük bir avantaj yakalayacağız. Kaybettiklerimizi toplayacağız. Haydi Kanarya'm yen Paşa Paşa...

SAİT71
27.Kasım.2009, 23:41
Yeneriz yener.. 4-1 diyorum..

Neron_FB
28.Kasım.2009, 12:58
amacımız şampiyon olmaksa, bu seneki en büyük rakibimizin puan kaybında kazanmaktan başka şansımız yok..

scar face
28.Kasım.2009, 14:33
Büyük hedeflerimiz için bu maçı mutlaka almalıyız.Alırız da...

fm26mer
28.Kasım.2009, 14:39
Yeneceğimizi düşünüyorum fakat çok zevksiz bir maç olacak.Seyirci olmaması çok kötü bir durum. Kazım'ın yerine Ali Bilgin oynar herhalde santraforda:)

Alicanfmfan
28.Kasım.2009, 14:39
Duran toptan Fener 2-3 gol atar , Vural'ın ofsayt taktigi işe yaramaz.

Cengo
28.Kasım.2009, 19:14
Muhtemelen Volkan, Carlos - Önder - Lugano - Gökhan, Andre Santos - Özer - Cristian - Mehmet, Alex, Semih şeklinde çıkacağız.

Özer şansı iyi kullanırsa pek eksik hissetmeyiz, kazanırız ama alt biter, kapanan Kasımpaşa gol kalelerinde bulana kadar beraberliği zorlar.

TraKya
28.Kasım.2009, 19:37
Stadın içine ceza nedeni ile giremeyen taraftarlar, stad çevresinde takımı destekliceklermiş. bu doğru mu :)

Rsa
28.Kasım.2009, 19:55
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Önder, Roberto Carlos, Mehmet Topuz, Selçuk, Alex, Özer, Güiza, Semih

KaF KeF
28.Kasım.2009, 19:59
Özer yok..

FENERBAHÇE
Volkan Demirel
Gökhan
Lugano
Önder
Roberto Carlos
Mehmet
Selçuk
Cristian
Alex
Semih
Güiza

fm26mer
28.Kasım.2009, 20:20
Özer yok..

FENERBAHÇE
Volkan Demirel
Gökhan
Lugano
Önder
Roberto Carlos
Mehmet
Selçuk
Cristian
Alex
Semih
Güiza

Evet biraz önce cep telefonuma gelen kesinleşen 11. Semihi nasıl ilk 11 e koydu şaşırdım:)

enforcer
28.Kasım.2009, 20:22
4-3-1-2 umarım tutar bu taktik. en azından anadolu takımlarına karşı çift forvet oynarız... haa mehmet topuz'u sola kaydırır semih'i ise sağ kanat oynatırsa, buna diyecek lafım olmaz...

Sekopej
28.Kasım.2009, 20:27
Aslında normal Daum hareketi. Ama bu sezon pek göremiyorduk. Böyle daha önce oynatmadığı şekilde takımı oynatıyordu eskiden, bakalım şimdi nasıl olacak? Gerçekten 4-3-1-2 mi olacak yoksa oyuncular farklı yerlerde oynayıp 4-4-1-1 gibi mi olacak merak ediyorum.

Özer'i hep sol kanatta denemiş ama ilk 11'de yok. İnşallah Güiza ya da Semih kanada kaymaz da çift forvet izleriz takımı.

xxvolkan09xx
28.Kasım.2009, 20:29
eger 4-3-1-2 taktigi ile oynatirsa cok sacma olacak, ne yapmayi planliyor bu daum? selcuku soldami oynatacak yada cristiani

Universal
28.Kasım.2009, 20:33
Stadın içine ceza nedeni ile giremeyen taraftarlar, stad çevresinde takımı destekliceklermiş. bu doğru mu :)

Evet doğru ben gidecektim rahatsızlandım gidemedim.

Lucas Neill
28.Kasım.2009, 20:57
gol oldu 1-0 Volkanın hatası büyükmüş golde..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
5.dk 1-1 Guzia:D

Universal
28.Kasım.2009, 21:03
Güiza gol attı, ben daha da bu maçı izlemem. Kanal D'de Maskeli Beşler var onu izleyecem. :)

bursa_mc
28.Kasım.2009, 21:15
Saldır Kasımpaşa..(:

TraKya
28.Kasım.2009, 21:46
takımda sağ kanat yok :D bu ne biçim taktik. hem güiza hem semih hem de alex oynuıyor. mehmet topuz solda alex nerde oynuyor belli değil :S ilk yarı 1-1 bitti de kasımpaşa tarihi fark kaçırdı

Cengo
28.Kasım.2009, 21:52
takımda sağ kanat yok :D bu ne biçim taktik. hem güiza hem semih hem de alex oynuıyor. mehmet topuz solda alex nerde oynuyor belli değil :S ilk yarı 1-1 bitti de kasımpaşa tarihi fark kaçırdı

mehmeti sağa koyup carlosu öne çıkarda daha doğru olacaktı.

nerazzuri
28.Kasım.2009, 22:02
cenk işler. 2-1 oldu.

sananes
28.Kasım.2009, 22:30
maç dönmez artık tebrikler kasımpaşa

Universal
28.Kasım.2009, 22:34
Şu maçı kazanıp puan farkını açacağımıza öyle izliyoruz. Ben bu kadar sıkıcı maç görmedim. Tebrikler Kasımpaşa, Fenerbahçe 3'üde yer.

Universal
28.Kasım.2009, 22:35
3'de yer dedim yedi.

DenizlispoR
28.Kasım.2009, 22:37
Helal olsun Kasımpaşa'ya adam gibi top oynayıp yeniyorlar :).

nerazzuri
28.Kasım.2009, 22:40
maç bitti sanırım. 1-3. tebrikler kasımpaşa

Alicanfmfan
28.Kasım.2009, 22:42
Helal olsun Paşa'ya sonuna kadar hak ettiler.

ForCimbom
28.Kasım.2009, 22:44
tebrikler bravo helal olsun KASIMPAŞA'YA...

3-1...

fm26mer
28.Kasım.2009, 22:46
3.golden sonra geçtim odama.Şuan hala devam ediyor içeriden sesler geliyor.Atak yapan taraf hala Kasımpaşa.Bizimkiler ayakta uyuyor.

Universal
28.Kasım.2009, 22:46
Ne diyeyim geçen hafta Beşiktaş bu hafta Kasımpaşa 3 gol, söylenecek söz yok. Kırk yılın başında çift forvet oynadık ondada yenildik, bundan sonra hayatta oynamayız. Tek tesellim bu haftada liderlikden olmadık.

Crocodile1963
28.Kasım.2009, 22:48
Helal olsun Yılmaz Vural'a. Bakalım maç sonu ne açıklama yapıcak merakla bekliyorum. . .

C h A o S
28.Kasım.2009, 22:49
Ligimiz git gide ilginç bir hal almaya başladı.Yarın Kayseri'nin alıcağı bir galibiyet onu üst sıralarda iyi bir konuma getirecek.

Tebrikler K.Paşa..

fm26mer
28.Kasım.2009, 22:49
Ruh gibi oynadık resmen.Ne diyelim Helal olsun.

BaFraLı
28.Kasım.2009, 22:51
Yılmaz Vural çok iddalı konuşmuştu.Helal olsun.Tebrikler Paşa.:)

Eray Dengiz
28.Kasım.2009, 22:52
hem bizde hem fener'de ciddi bir form düşüklüğü var. iki takım iyi başladı kötü götürüyor, bjk kötü başladı iyi götürüyor.

biri bana bunu açıklasın.
sevgiler

Universal
28.Kasım.2009, 22:53
hem bizde hem fener'de ciddi bir form düşüklüğü var. iki takım iyi başladı kötü götürüyor, bjk kötü başladı iyi götürüyor.

biri bana bunu açıklasın.
sevgiler

Çok basit, Fenerbahçe ile Galatasaray sezonu erken açtı ve ligde çok rahat form tuttular. Beşiktaş ise geç başladı bu nedenle geç form tuttu. Fenerbahçe ve Galatasaray tekrar yükselişe geçtiğinde bu sefer Beşiktaş düşüşe geçecek.

Eray Dengiz
28.Kasım.2009, 22:54
Çok basit, Fenerbahçe ile Galatasaray sezonu erken açtı ve ligde çok rahat form tuttular. Beşiktaş ise geç başladı bu nedenle geç form tuttu. Fenerbahçe ve Galatasaray tekrar yükselişe geçtiğinde bu sefer Beşiktaş düşüşe geçecek.

eyvallah batucum.
işte bunun adı futbol. o yüzden ona buna kızmaya gerek yok. bugün barca'da, liverpool'da yenilebiliyorsa işte bunun adı bu yüzden futbol.

fenerli arkadaşlar fazla sinir yapmasınlar maalesef bunlar futbolun doğasında var.

Universal
28.Kasım.2009, 22:57
Ne demek Eraycım. ;)

Bu arada Yılmaz Vural çoştu, Fenerbahçe'yi 16. defa yendi. Hala aklımda bir sözü vardır, Fenerbahçe'nin başına geleyim üç yıl üst üste şampiyon yaparım diye, adam daha ne kadar mesaj gönderecek merak ediyorum. Böyle bir yetenek söndü gitti. Kasımpaşa ile 8 maçtır mağlubiyet yüzü görmüyor. İnanılmaz bir dikiş tutturdu. Helal olsun.

TR.CaPTaiN
28.Kasım.2009, 22:59
Maçın son 25 dakikasını izleme fırsatım oldu, keşke olmasaydı. Son 25 dakikadan çıkardığım sonuç; Emre'nin sezon boyuncu hiçbir maçı kaçırmaması gerekir, aksi takdirde durum ortada. Maçı kazanıp puan farkını arttırmak varken, saçma sapan puan kayıplarıyla ligi tekrar kızıştırıyoruz. Kasımpaşa'nın bizden daha fazla olumlu pas yapması ise enteresan. Muhtemelen Daum maçtan sonra dersimizi aldık diyecek. Eğer Daum dersimizi aldık dediği maçlardan sonra gerçekten ders alsaydı şuan Real Madrid'in teknik direktör adayı olurdu. Son olarak; yan hakemin 3. golü maçın bitiş düdüğü oldu. Yan hakemlere ya göz muayenesi ya da niyet muayenesi yapılmalı. Her hafta 2 metrelik ofsayttan gol yemek zorunda değiliz.

Büyük zaferin için tebrikler Kasımpaşa.

DisCo
28.Kasım.2009, 22:59
Benim bildiğim büyük takımlar yene yene ligde yarışır. Bizimkiler kaybede kaybede yarışıyor. Bakalım kim kimi geçecek.

BaFraLı
28.Kasım.2009, 23:03
Şimdi önümüzdeki haftada Kasımpaşa bi takımdan 3-4 tane yerse şaşmayın :D

Raten
28.Kasım.2009, 23:03
Alex-Cristian-Selçuk üçlüsüyle başlayıp Mehmet'i solda oynatmak hataydı.Berbat futbol..Hayal kırıklığından başka birşey değil..

BaFraLı
28.Kasım.2009, 23:07
Sahanın zemininde bir problem mi vardı acaba ?.Rıdvan Dilmen milyon dolarlık kulübün zemini bu olamaz diyorda.

DenizlispoR
28.Kasım.2009, 23:18
Benim bildiğim büyük takımlar yene yene ligde yarışır. Bizimkiler kaybede kaybede yarışıyor. Bakalım kim kimi geçecek.
Çok güzel söylemişsin Burak abi :D.

Crocodile1963
28.Kasım.2009, 23:20

Aradan başkaları gelmesin de :icon_wink:

Oghuse
28.Kasım.2009, 23:24
İnşallah aradan başkaları gelir de ligimize keyif gelir, yeni şampiyonlar gerek lige..

Corpus
28.Kasım.2009, 23:26
Hatta ve hatta inşallah aradan başkaları gelirde birilerinin aklı başına gelir ayrıca diğer Anadolu takımlarının da kendine güveni gelir.

DisCo
28.Kasım.2009, 23:27
Aradan başkasıda gelir. Başkasıda şampiyon olur. Büyük takım olmak büyük takım mantalitesi ayrı bir konudur. Tek maçlık galibiyetlerle,1 sene ligi zorlamakla yada 5 sene şampiyon olmakla olunmaz.

O nedenle büyük takımların kimliklerinden uzaklığını anlatmaya çalışıyorum. Dediğimden başkası yoktur anlamı çıkmıyor.

Krusty
28.Kasım.2009, 23:34
Fenerbahçe ve Galatasaray tekrar yükselişe geçtiğinde bu sefer Beşiktaş düşüşe geçecek.Şu an Beşiktaş yükselişte, Fenerbahçe ve Galatasaray ise düşüşte. Senin mantıkla bakıldığında Fenerbahçe ve Galatasaray'ın düşüşte olmasının sebebi Beşiktaş mı? Yoksa?..

HooijDonk07
28.Kasım.2009, 23:36
Yılmaz Vural'ın gazına gelip 4-1-5 gibi bir taktikle çıkan Daum'a sevgiler.Hakkıyla yenen Kaşımpaşaya helal olsun

Universal
28.Kasım.2009, 23:37
Şu an Beşiktaş yükselişte, Fenerbahçe ve Galatasaray ise düşüşte. Senin mantıkla bakıldığında Fenerbahçe ve Galatasaray'ın düşüşte olmasının sebebi Beşiktaş mı? Yoksa?..

Keşke bütün cümleye altıntı yapsaydında nedenini görseydin. Nasıl okuyorsunuz anlamıyorum. Bundan önce yazdıklarımı okursan nedenini anlarsın. Okumadan sadece bir cümleye odaklanmayın. Bütün mesajı okuyun. Tekrar nedenini yazmayacam.

HooijDonk07
28.Kasım.2009, 23:54
Şu an Beşiktaş yükselişte, Fenerbahçe ve Galatasaray ise düşüşte. Senin mantıkla bakıldığında Fenerbahçe ve Galatasaray'ın düşüşte olmasının sebebi Beşiktaş mı? Yoksa?..

Garip bişiler demişşin iyi okumamışşın galiba:icon_razz:

BeeTLeJuiCe
28.Kasım.2009, 23:55
Rıdvan Dilmen'de demiş berbat bir zemin vardı, Devre arası yaklaşıyor bunu düzelteceklerdir. Aslında hazır cezamız var Olimpiyatta falan oynasakda o sırada tadilata alınsa stad. Yanlız bu berbat zeminde sadece bizm topçular kontrolde zorlandı. Murat Erdoğan falan her topu alıp gitti maşallah :)

Maç ile ilgili yorumuma mükemmel kadro seçimi ile başlayacağım. Geçen hafta Selçuk'un Özer'den daha çok ilk 11'de olma şansı var dedim bunda da yanılmadım. Prensimiz Selçuk yine oynadı, üzüntü verecek şekilde iyi oynadı üstelik. Bu formundan dolayı Özer haftayada oynayamaz. Sevindirici kısım M.Topuz'daki iki hatalık tutukluk bundan dolayı belki Özer forma şansı bulur. Bu Özer'in devamlı 11'de olması gerekiyor girer girmez farkını ortaya koydu. Maçın sonlarına doğru 4 kişi arasında faul ile durdurulduğu yerdeki hareketleri falan yok böyle birşey ya. Bu maçta Daum'da Aragonesleşti, yaşlılık pek etkilemiş garibimi, Cristian'ı sağ kanatta neden deniyorsa? Daha önceden sol kanatta oynayan Selçuğu orada oynatsa bu kadar şaşırmazdım.

Yine şaşırtıcı şekilde çift forvet olarak başladı sanki bizlere bu takım çift forvet oynamaz, bu şekilde konuşanları şu maçta bir göstereyim der gibi. Tabi birde Kazım'ın neden 4 haftadır ilk 11 oynadığını anlamış olduk bu maç sayesinde. Güiza gol bile atsa yaranamaz bana artık forvet olamaz ya bırakın kenerda su taşısın. Oyuncularımızın susamak gibi bir sorunu kalmaz canla başla koşar dicem ama diyemiyorum bu maçta her zaman yaptığı presi bile yapmadı.

Ayrıca hiç sevmediğim Deivid'in giderayak böyle iyi oynamasıda beni şaşırttı. Semihte ısrarcı olarak, Güiza yerine ilk 11'deki yabancı kontenjanını Deivid ile doldurabiliriz. Sol taraftada 2 haftadır formsuz Mehmet yerine Özer oynayabilir. Ayrıca Carlos'un gönderilmesi için devre arasının beklenilmesine gerek yok. Tüm verdiği hizmetler için teşekkür edilip yolların ayrılması lazım. Santos ve Vederson da, Carlos'un şu anki katkılarını fazlasıyla yerine getirebilir.

Kasımpaşa'ya gelirsek son derece güzel top oynadılar. Yılmaz Vural'ın yürüyün aslanlarım sözü baya iyi gelmiş oyunculara devamlı üstümüze yürüdüler bununda meyvesini 3-1 lik skor ile aldılar. Bu sene kolay kolay ligden düşmezler. Hani futbol bu belli olmaz, hele takımda Yılmaz Vural var ise hiç belli olmaz ama bu sene Diyar, Denizli ve Ankaraspor veda eder gibi ama bakalım.

Hakeme gelir isek sarı kartlarında standartı çoğu hakemimizde olduğu gibi tutturamadı. Ayrıca üst taraftaki yardımcıyıda tebrik ediyorum, alt taraftaki yardımcıdan ofsaytlar nasıl milimetrik çözülür öğrensin diyorum. İki haftadır 3. gollerimiz ofsayt yahu. Birde o değil 31 puanda kaldık paso 3-1 3-1 yeniliyoruz hayra alamet değil ama hadi bakalım.

Bu maçtan sonra bence fatura artık birine kesilmeli, bence bu isimler Carlos, Güiza başta olmak üzere tüm takımda hissedilmeli. Ayrıca Volkan gene rakipsizim havasına mı girdi bilmiyorum ama 3 goldede bu kadar komik hatalar yapılmaz. Sen Fenerbahçe'nin ve Milli Takımın kalecisisin böyle hatalar yapmaman gerekiyor. 38'lik Rüştüden örnek al yahu biraz.

Sonuç olarak, eğer yazdıklarımı okuduysanız anlamışsınızdır, benim için çok şaşırtıcı bir maç oldu. Herr Daum'un dediği gibi " Hatalarımızdan ders çıkarmaya bakacağız." Umarım bunu yapabiliriz, çünkü hala Şampiyonluk için inancım var...

MaTRaKaN
28.Kasım.2009, 23:58
Kasımpaşa tarihi bir farkı kaçırdı diyor arkadaşlar.Gerçekten böyle ise Fener'de değil,Daum'da büyük bir sorun var.Sağ kanat yol geçen hanına dönmüş resmen.Bunu kahvedeki bir çaycı bile görebilirken,Daum nasıl göremez?Bu soruyu tüm Fenerbahçeli'lerin Daum'a sorması gerek.

nannar
29.Kasım.2009, 01:05
Kasımpaşa neleri kaçırmış öyle yaww :) Dumur oldum resmen özete bakarken..Valla FB dua etsin daha bu skora yalnız maçtan sonra daum seyircimiz olmayınca böyle oldu diyor ama aziz yıldırım o takıma o kadar para verdi..Sadece seyirciyle olacaksa ve onlar olmadan maç kazanılamayacaksa seneye tribüne 30-40 bin kombine alsın ,dağıtsın aziz başkan :) şaka bir yana da cidden FB resmen dökülmüş ama Yılmaz hocayı da takdir etmek lazım... Ligde kopma olmayacak bu gidişle...Bursa da gümbür gümbür zaten :)

garydelgadov
29.Kasım.2009, 01:11
Bu nasıL bir oLay yahu resmen LiderLiğe doğru geLiyoruz.:D
AsLında bu rekabet Ligi zevkLi haLe getirir diyoruz da ben git gide hem Ligimizden hemde futboLdan soğuyorum.Nedendir biLmiyorum...

nannar
29.Kasım.2009, 01:19
Bu nasıL bir oLay yahu resmen LiderLiğe doğru geLiyoruz.:D
AsLında bu rekabet Ligi zevkLi haLe getirir diyoruz da ben git gide hem Ligimizden hemde futboLdan soğuyorum.Nedendir biLmiyorum...

ligden sogunacak bir durum yok :) çatır çatır topunu oynayan kazanıyor..FB kadıköy'de GS maçında topunu oynadı kazandı, bjk inönü'de topunu oynadı kazandı, Bursa oynadı GS'yi devirdi, kasımpaşa oynadı kazandı...Yok öyle artık eskisi gibi gelene gidene büyüklerin 5 salladıgı dönemler...Mücadele etmeyen takıma puan bırakmıyor anadolu takımları :) her maçı alınca zevki olmuyordu zaten :D bence böylesi daha iyi

garydelgadov
29.Kasım.2009, 01:33
İyi hoş da ne biLiyim,eski tadı yok.Eskiden gazeteden sürekLi puan durumunu takip ederdim.Hatta hafta içi biLe bakardım beLki değişir diye.:DAma artık bırakın diğer maçLarı Beşiktaşın maçını biLe taraftarLık görevimden doLayı izLiyorum.Hatta geçen Trabzon maçında uyukLadığımı farkedince gidip ders çaLıştım.:)
Bence ne futboL ne de Ligimiz eskş tadını vermiyor.BeLki de endüstrüyeLLeştiğindendir.:)(KeLimeye bak:D)

TraKya
29.Kasım.2009, 01:37
Fenerbahçeli oyuncularının çoğuna radikal cezalar verilmeli. Kendilerine bu rahatlığı kim veriyor çok merak ediyorum. Kimse elini taşın altına koymuyor. Herkes banane diyor. Elinden geldiğini yaptığna inanılıyor.

Volkan kadar bi hantal kaleciye sezon başında niye yalvardılar ki sanki, ne olur gel imzala diye.
Bugün ile beraber 2 haftada 6 gol yiyor. Püff yani. Kasımpaşa maçının bileti Volkan'a kesilse kimse itiraz etmemeli. Bir milli kaleci 50 . saniyede topu elinden kaçırıyorsa o kalecide gerçekten konsantirasyon eksikliği vardır, yanlış mıyım? daha maçın ilk dakkasında aynı golü kasımpaşanın kalecisi yese durum daha farklı olmaz mıydı? kısaca hakikaten biraz düşününce Volkanın bu akşamki sorumlunun olduğu kanısına varılabilir. tabiki de tek sorumlu değil. ancak en büyük payın sahibi.

indie
29.Kasım.2009, 01:45

Futbolun bu kadar basit olduğunu sanmıyorum. Bahsedilen dalgalanmalar kondüsyon ile ilgilidir. Futbol mentalitesi, oyuncuların yetenekleri, hatta moral ve motivasyonları sezonun ne vakit açıldığına göre değişmez. Beşiktaş mesela sezon başında da şimdiki kadar koşuyordu, ancak gol atamıyordu. Galatasaray sezon başında da gol pozisyonu veriyordu, ancak bu kadar yemiyordu, Baroş sayesinde yediğinin fazlasını atıyordu. Aynı durum Fenerbahçe için de geçerli. Sakatlık ve cezalar son dönemde Galatasaray ve Fenerbahçenin kadrolarını bozarken Beşiktaşın kadrosunu sene başından beri hoca bozuyordu, şimdi oturdu. Sakat ve cezalılar iyileşince Gs ve Fbnin formunun artmasını beklemek normal, ancak hoca Bjknin kadrosunu bilerek bozmazsa oradan düşüş beklemek için hiçbir sebep yok.

TraKya
29.Kasım.2009, 01:49
ligden sogunacak bir durum yok :) çatır çatır topunu oynayan kazanıyor..FB kadıköy'de GS maçında topunu oynadı kazandı, bjk inönü'de topunu oynadı kazandı, Bursa oynadı GS'yi devirdi, kasımpaşa oynadı kazandı...Yok öyle artık eskisi gibi gelene gidene büyüklerin 5 salladıgı dönemler...Mücadele etmeyen takıma puan bırakmıyor anadolu takımları :) her maçı alınca zevki olmuyordu zaten :D bence böylesi daha iyi

sizin forvetinize ödenen transfer ücreti kasımpaşa takımını satın alıyorsa, kötü mücadele etmeye hakkınız yok. bakın kötü oynayabilirsiniz, kötü pas, kötü çalım atabilirsiniz. ama kötü mücadele edemezsiniz. eskiden fenerde beşiktaşta galatasarayda oynayan topçular bunun bilinceydi, o yüzden her anadolu takımına 5 tane atıyorlardı. ama şimdi bu takımlarda oynayan futbolcular (özellikle fenerbahçedikiler) elinden gelenin fazlasını yapmıyorlar. çaba sarfetmiyorlar.

BeeTLeJuiCe
29.Kasım.2009, 01:51
Futbolun bu kadar basit olduğunu sanmıyorum. Bahsedilen dalgalanmalar kondüsyon ile ilgilidir. Futbol mentalitesi, oyuncuların yetenekleri, hatta moral ve motivasyonları sezonun ne vakit açıldığına göre değişmez. Beşiktaş mesela sezon başında da şimdiki kadar koşuyordu, ancak gol atamıyordu. Galatasaray sezon başında da gol pozisyonu veriyordu, ancak bu kadar yemiyordu, Baroş sayesinde yediğinin fazlasını atıyordu. Aynı durum Fenerbahçe için de geçerli. Sakatlık ve cezalar son dönemde Galatasaray ve Fenerbahçenin kadrolarını bozarken Beşiktaşın kadrosunu sene başından beri hoca bozuyordu, şimdi oturdu. Sakat ve cezalılar iyileşince Gs ve Fbnin formunun artmasını beklemek normal, ancak hoca Bjknin kadrosunu bilerek bozmazsa oradan düşüş beklemek için hiçbir sebep yok.

Aslında ikisininde katkısı var. Sezon başı erken açtıkları için transferleri çabuk oturan takımlar kadrolar bozulana kadar gayet iyiydi. FB-GS derbisi iki takım içinde kötü oldu. GS Baros'u kaybetti biz Bilicayı zaten dananın kuyruğuda öyle kopmaya başladı

BJK'de de sezon biraz daha geç açıldı, transferlerin uyum sorunu, Denizli'nin akıllanması falan anca rayına oturdu şimdi aldı başını gitti.

Neyse GS'de, FB'de çabuk akıllanıp, toparlanır inşallahta geçen senekinin kopyası bir lig izlemeyiz, sonuna kadar heyecan dolu birde şampiyon olan bir Fener olur :D

TraKya
29.Kasım.2009, 02:07
yahu şampiyon zatn olacağız da, şu kötü mücadele taraftarı üzüyor. özellikle gaziantep deplasmanından sonra.

DisCo
29.Kasım.2009, 02:25
Bir çok konu dile getirelebilir. Hiçbirinede hayır bu kesinle olmaz diyemeyiz.

Erken kalkan yol alır hesabı sporda da erken form tutma vardır. Yani bu öyle bir şekilde dengelenmelidir ki kopma yaşanmasın. Şuan herkes form tuttu ve kimin kimi yeneceği belli olmuyor.

Bununla beraber Fenerbahçe - Galatasaray maçı iki takımıda olumsuz etkiledi. Saha kapanması, oyuncu eksiklikleri, oluşturduğu psikoloji vs. Bu tarz durumların hepsi ligde bulunan tüm takımları etkiler. Bazen halı sahada bir adamımız gelmiyor ve yenilmeyeceğimiz takıma yeniliyoruz. Bir kişi bile bu kadar etkilidir.

Oyuncuların mücadele etmemesi vardır. Kasımpaşalı oyuncu topu sürüyor. Arkadan Lugano'nun takibini izlerseniz zaten Fenerbahçe'nin niye kaybettiği orada yatıyor. Volkan'da bugün bir anormallik vardı çözemedim.

Bunlara eklenebilecek onlarca sebeple beraber biriken bu şartlar yenilgiyi getiriyor. Bunlardan bir yada ikisini bertaraf eden takım galip geliyor.

Bordo61Mavi
29.Kasım.2009, 05:56
Daumun aciklamasini okudumda yeni sistem islememis. Ben o adama sorarimki yeni sistem son haftalarin formda ekibi Kasimpasaya karsimi denenir :)

KaPaLı
29.Kasım.2009, 09:59
http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs111.snc3/15858_185546414885_795984885_2724565_2255623_n.jpg ,

Daha söze gerek yok. Şampiyonluk peşinde değil Arma peşindeyiz (::)

Sağlık olsun. Dün kötü oynadık. Bu takımın kötü oynamayada hakkı var. 2 haftada 6 gol yememizin sebebide Bilica'nın olmayışı. Önder Lugano'yla bir türlü anlaşamıyo. Helal olsun Ali Koç'a. Geçen günlerde Roberto Carlos giderse gitsin dedi. Kimse Fenerbahçe'den büyük değil.

Universal
29.Kasım.2009, 09:59

Bunların hepsi form düzeyi ile alakalı. Kondisyonlar azalınca sakatlıklar artar, üstüne cezalılar gelir ve form düzeyi düşer. Ama Beşiktaş Kondisyonu rakiplerine göre geç toplayınca düzeldi. Tabii buna bide taktiksel değişikliklerde sebep oldu. Ama ben genel olarak basit bir yorum yaptım.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan kaybetti bu form düzeyi ile alakalı. Bakın bu hafta ikisininde Avrupa'da çok önemli maçları var ve ikiside çok değişik bir futbol oynayacaklar. Belki bu galibiyet ile tekrar toparlanacaklar.

Universal
29.Kasım.2009, 10:01
http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs111.snc3/15858_185546414885_795984885_2724565_2255623_n.jpg ,

Daha söze gerek yok. Şampiyonluk peşinde değil Arma peşindeyiz (::)

Sağlık olsun. Dün kötü oynadık. Bu takımın kötü oynamayada hakkı var. 2 haftada 6 gol yememizin sebebide Bilica'nın olmayışı. Önder Lugano'yla bir türlü anlaşamıyo. Helal olsun Ali Koç'a. Geçen günlerde Roberto Carlos giderse gitsin dedi. Kimse Fenerbahçe'den büyük değil.

Vazifesini gelerek zaten yaptı, R.C3 gider yeni R.C3'ler gelir. Ama ismi büyüktür, severim ama; bize faydası olmayan gider. Bu kadar basit. Santos beke gider, yerine sol açık alınır. Hiç birini bulamadın mı Pandev gibi adam çok fazla var gider alırsın. Olur biter.

Ali Koç umarım bir gün başkanımız olur. :rolleyes:

Bekq
29.Kasım.2009, 10:16
Yılmaz Vural maçtan önce oyunlarını nasıl motive etti acaba. :D

Addolorato
29.Kasım.2009, 10:26
Yılmaz Vural maçtan önce oyunlarını nasıl motive etti acaba. :D

For The Fans ! :icon_biggrin:

TraKya
29.Kasım.2009, 11:47
neyse haftaya Es - Es deplasmanında görüşmek üzre :D

GeNç KaRTaL
29.Kasım.2009, 11:51
Geçen sezon Galatasaray ne zaman puan kaybetse Fenerbahçe'de kaybediyordu,Fenerbahçe ne zaman kaybetse Galatasaray kaybediyordu.Şu sıralar geçen sezonun yörüngesine tekrar girmişlerken Bursa maçından sonra acaba Fenerbahçe'de puan kaybedermi diye kendi kendime sordum ve kimle oynuyorlarmış diye baktığımda Kasımpaşa ile evlerinde oynadıklarını görünce herhalde kazanırlar dedim ilk başta ama maçın seyircisiz olduğunu öğrendiğimde Kasımpaşa'nın formda olduğunuda göz önünde bulundurunca umutlanmıştım azda olsa.Akşam Tv'yi açtığımda Kasımpaşa'nın 3-1 önde olması bu yüzden beni pek şaşırtmadı doğrusu.Ama baya sevindim.

Maçın özetini seyrettim.Kasımpaşa acayip gol pozisyonu kaçırmış.Biraz daha akıllı oynasalar dün akşamki Fenerbahçe'ye tarihi bir fark yaşatabilirlermiş.Fenerbahçe'de gözlemleyebildiğim kadarıyla acayip bir konsantrasyon eksikliği var.Bunun üstüne cezalı ve sakatlarda eklenince acayip kötü duruma düşmüşler.Üstüne birde teknik hatalar eklenince üst üste bozgun niteliğindeki sonuçlar ortaya çıktı.Bu gidişat düzelir herhalde diye düşünüyorum.Aksi takdirde geçen seneden çok farlı bir son olmayacaktır..

Son olarak Kasımpaşa'yı bu galibiyetinden dolayı kutluyorum..

Sekopej
29.Kasım.2009, 13:21
ÇAKMA DAUM

Aylardır bir Daum izliyoruz ama izlediğimiz bu Daum’un 3 sene izlediğimiz Daum olduğu konusunda artık ciddi ciddi şüphelenmeye başladım. Bir ara Daum’un ikiziyim diye ortaya çıkan bir vatandaşımız vardı, bu sarışın, maçları kulübeden Dede gibi izleyen o olmasın?!!

Ne yaptıkları, ne tavrı ne de tepkileri eski Daum değil. Dün maçtan önce işte çılgın Daum, işler kötü gidiyor ve bir değişiklik yapmış dedim ama keşke yapmasaymış. Geçen sene yaşanan Kayseri faciasını Dede nasıl izlediyse Daum da dün gece ucuz kurtulduğu Kasımpaşa faciasını öyle izledi. Yan yana oynayan Selçuk ve Baroni acaba birleşse tek kişilik oynayabilecekleri şüpheli ve bu durumu 45 dakika gören Daum, dikine gitme çabasında olan tek oyuncu Mehmet’i kenara alıyor ve ilk 11 çıkmasını herkesin beklediği Özer’i 45. dakikada sahaya sürüyordu.

Yeni bir sistem denemesine elbette lafım yok ama Appiah-Aurelio-Tuıncay ile yapmış olduğu orta sahayı Mehmet-Selçuk-Baroni ile yapmaya kalkarsan evinde böyle durumlara düşersin. Eski Daum değil derken, yeri geldiğinde Hooijdonk’u silen, Anelka’yı yanında oturtan Daum, Carlos’a hala nasıl tahammül ediyor anlamıyorum. Tüm Fenerbahçelilerin kalbinde yer edinmiş Carlos’un da artık bir an önce gönderilmesi ve yaptığı açıklamalarla taraftarın gönlündeki yerini kaybetmemesi gerekiyor, kalmak istemeyeni zorla tutmazsın.

İleride 2 forvet, arkalarında Alex, mücadeleci bir orta saha ve alanı kısaltan bir defans. Söylemesi çok hoş, tabi uygulanabilirse daha da hoş olur. Orta saha hep rakibin peşinden koşunca, defans arkasına atılan her topu kaçırınca, 3 gol yediği için sevinmeli takım. Volkan’ın hatası olmasa da dünkü maçı kazanamazdı bu takım çünkü inanmamışlar, mücadele etmediler.

Bu haftanın tek olumlu yanı hala liderliğin devam ediyor olması. Tabi bu kafayla nereye kadar devam eder kestiremiyorum. Şimdi önümüzde 2 zorlu deplasman var, o maçlarda ortaya çıkacak tablo, gelecek adına daha sağlıklı tahminler yapmamızı sağlayacaktır muhtemelen. Bu takım hala ligde ve avrupada lider, bunu da unutmadan yorumlarımızı yapalım, bu çöküş nasıl durdurulacak onu görmek gerekiyor, geçen sene olduğu gibi izlenmeye devam ederse Daum ile 3 sezon şampiyonluk rüyası devre arasında sona erer ve Daum Almanya’nın yolunu tutar. Aziz Yıldırım artık, göre göre 1 senenin daha yok olmasını izlemez istikrar uğruna.

Takımın motive olamamasını anlıyorum ama son bölümlerde çok maçı çeviren Daum’un takımının bu sezon fiziksel olarak da istenen seviyeye çıkmamış olması acaba Koch yerine de çakması getirildiğinde mi?

Tüm bu şartlara rağmen ofsayt olan 3. Kasımpaşa golü verilmese maçtan 1 puan belki de 3 puan çıkarabilirdik. Oynanan oyun bunu göstermese de, ters top, duran top, karambol bir şekilde maç 2-2 olabilirdi. 2 haftadır bariz ofsaytlardan yenen goller ortada, takım kötü gittiği için buna ne oyuncular ne de yönetim isyan etmiyor. Takım kötü de olsa, hakkının yenmesine izin verilmemeli, nizami olmayan 2 gol yedi Fenerbahçe ve bunun etkisi elbette olacaktır.

Diğer yandan Kasımpaşa’nın ve Yılmaz Vural’ın da hakkını teslim etmek gerekir. Geçen hafta alınan galibiyet onları şımartmamış ve aynı ciddiyetle maça hazırlanmışlar. İstedikleri gibi oynayıp, istediği puanları alıp döndüler. Bunu, Daum’un ve futbolcuların da katkısıyla çok kolay gerçekleştirdiler. Yılmaz Vural küçük maçlara da takımı iyi hazırlarsa ligde kalacaklardır.

Daum’a reçete yazmak bizim işimiz değil ama sanki Daum 3 sene önce gönderilmesinin intikamını alıyor gibi, sanki takımı sabote etmek için yeniden gelmiş gibi. Hem Daum’un hem de oyuncuların yeniden eski heyecanlarına kavuşmaları bir şekilde sağlanmalı, hala liderlik devam ederken bu kaybedilmemeli, taraftar “Hep Destek Tam Destek” sloganını her zaman söyler yeter ki tünelin ucunda ışık görelim. Twente ve Eskişehir maçları, tünelin açık tarafına mı yoksa içeriye, karanlığa doğru mu gideceğimizi bizlere gösterecek. Benim içimdeki umut ölmedi, bu takımı buraya getiren bu oyuncular, buradan yollarına devam edeceklerdir.

LaigLeNoiR
29.Kasım.2009, 13:38
Fenerbahçe yürüyerek oynamaya devam etti dün akşam da. Çok çok çok kötülerdi. Posizyona girmekte zorlandılar.

Kasımpaşa da bir o kadar istekli ve arzuluydu. Maçın özet görüntülerinde posizyonları saydım çoğu da gol olabilecek posizyondu. 13 tane Kasımpaşa posizyonu 4 tane de Fenerbahçe posizyonu vardı özetlerde.

Fark olabilecek bir maçtı Kasımpaşa adına ama olmadı.

Fenerbahçe de artık birşeylerin değişmesi gerekli ve bu da bence Aziz Yıldırım. Yada ağırlığını koyup takım üstüne gerekeni yapmalı.

CeNTeR_TR
29.Kasım.2009, 14:46
Rakip Kasımpaşa yenilen 3 gol var ek olarak verdiğimiz 9 pozisyon var.Normal litaretürde Kasımpaşa'nın 3 gol yiyerek 9 pozisyon vermesi lazımdı.Onun için hiçbir bahaneye sığınmamamız lazım ne sakat oyuncular ne cezalı oyuncular nede taraftarın olmaması.

Lige verilen arada idman yapmayıp yatan takım elbette form düşüklüğü yaşar.Sezon başından beri oynamayan bir iki oyuncu maç içinde süre alırsa elbette sorun yaşanır.

Haftaya telafiyi yapmamız lazım ama ligin en zor deplesmanına gidecez hadi hayırlısı bakalım.

Tebrikler Kasımpaşa Tebrikler Yılmaz Vural.

sergennnn
29.Kasım.2009, 14:56
Fenerbahce dün gerçekten çok kötüydü.
Maçı 2-1den sonra izledim antremanda gibi pozisyon buldu kasımpaşa. İşi daha sıkı tutsalar cidden farka giderlerdi.

2hafta öncesine kadar toplam 7gol yiyen takım, 2haftada 6 gol yiyorsa ciddi bir sorun vardır o takımda.

Kasımpaşaya da tebrikler, trabzonla fenerbahçeyi yendiler, galatasaray ile berabere kaldılar sanırım.

ogcj_me
29.Kasım.2009, 16:21
Takım takım olsa uzun uzun yazacağım ama takım değilki ...
Şampiyon olsa bile affedilemeyecek rezil bir futbol ...

SAİT71
29.Kasım.2009, 18:55
Bu nasıl bir futbol daumm.. Ne biçim hocasın sen. Ligindibindeki takım rezil etti. Bu nasıl bir savunma böyle. Her uzun top kaledeydi. 3.5 milyon € luk bir hoca olmadığını bir kez daha gösterdi.

Yine aynı son 3. gol bariz ofsayt. Her hafta hakem kontenjanından extra ofsayt golü yiyoruz. İnşalah iş averaja felan kalmaz.

tarikko
29.Kasım.2009, 23:22
Bu mağlubiyeti sonuna kadar hakettik.İnanılmaz kötü bir hoca ve inanılmaz kötü bir takım vardı dün sahada.Kasımpaşa farkı kaçırdı desek yalan olmaz.Takım acilen toparlanmalı bu böyle gitmez.Başkan'ın birşeyler yapması lazım bence.GS maçından sonra inanılmaz bir düşüş var.

Haftaya işimiz çok zor Eskişehir deplasmanında.Bu futbolla oynarsak haftaya kötü bir sonuç çıkabilir...