PDA

View Full Version : TBBL 2009-10 Sezonu

barahir
30.Kasım.2009, 18:33
Fenerbahçe unvanı ve liderliği korudu

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2009-11-30_gs2.jpg

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin 6. haftasında Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray ile karşılaştı.

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray’ı 84-77 mağlup etti.

Böylece Fenerbahçe hem namağlup unvanını hem de liderliğini korudu.

Karşılaşmayı izleyenler arasında Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da vardı.

Sarı-lacivertli kulübün başkanı Yıldırım'ın salona girdiği sırada büyük protestoların olmaması ise dikkat çekti.

NTVSpor

KaF KeF
30.Kasım.2009, 18:39
Bu senede durdurulamayacağız galiba..(: Tebrikler Potanın Kraliçeleri..

Universal
30.Kasım.2009, 23:23
Bu sene gene bir numarayız. Çok doğru yatırım yaptık ve ödülünü arıyoruz ama; artık Avrupa'da bir numarayı hedeflememiz lazım. :)

tarikko
01.Aralık.2009, 00:41
Tebrikler takımımıza..Önemli bir derbi galibiyeti aldık..

Seriye Devam ;)

KaPaLı
01.Aralık.2009, 09:50
Resimdekide bizde 1 sezon forma giyen sonra Panküp Kayseri'ye postaladığımz geri döndüğünde beğenilmeyip gönderilen Esra Şencebe : )

Seriye devam (::)

Sekopej
01.Aralık.2009, 13:28
Zaten Türkiye Ligi'ni almak artık sorun değil, önemli olan Avrupa Ligi'nde başarı, bu istikrarlı yapı bozulmadığı sürece de başarı geleceğine inanıyorum.

DisCo
01.Aralık.2009, 14:40
Nevin Nevlin’in üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu iki isabetle ilk dakikada skor bulan Fenerbahçe karşısında ev sahibi takım, Yasemin Horasan ile rakibine karşılık verdi. Boyalı alana topu indirerek hücum eden Sarı Kırmızılılar, Yelena Leuchanka’nın turnikesiyle skorda eşitliği yakaladı (6-6). Tammy Sutton-Brown ve Nevriye Yılmaz ile pota altından skor üreten Fenerbahçe, Penny Taylor’ın da dış atışlardaki isabeti ile farkı 5.dakikada 6 sayıya çıkarttı (9-15). Kathryn Douglas ile hücumdaki suskunluğunu bozan Galatasaray, Leuchanka’nın da basketleriyle durumu 14-15 yaptı. Ancak Nicole Powell ile hücumları iyi değerlendiren Fenerbahçe, Esra Şencebe’nin serbest atışlarına rağmen ilk çeyreği 20-22 önde tamamladı.

Penny Taylor ile Yelena Leuchanka’nın karşılıklı basketleriyle ikinci periyodun ilk iki dakikası geride kaldı. Kathryn Douglas’ın turnikesiyle skorda eşitliği yakalayan Galatasaray, savunmasını da sertleştirerek 13.dakikada 28-26 ile öne geçti. Bir hücum sonrasında Yasemin Horasan ile basket bulan Sarı Kırmızılılar, 14.dakikada farkı 4 sayıya çıkarttı ve konuk ekip de mola aldı (30-26). Aranın ardından Penny Taylor’ın turnikesiyle Sarı Lacivertliler durumu 30-28’e getirdi. Mola sonrası savunmasını toparlayan Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk yarısını da 35-39 önde tamamladı.

Üçüncü çeyreğin ilk dakikası içerisinde skor üretilmezken, Galatasaray pota altından Sophia Young’ın turnikesiyle durumu 37-39 yaptı. Nicole Powell ve Tammy Sutton-Brown’ın isabetsiz atışlarını Yelena Leuchanka ile iyi değerlendiren Sarı Kırmızılılar, 22.dakikada 41-39 ile öne geçti. Penny Taylor ile yeniden dengeyi yakalayan Fenerbahçe, Tammy Sutton-Brown’ın turnikesiyle de 42-46’lık skorla farkı 4 sayıya çıkarttı. Douglas ve Tuğba Palazoğlu ile hücumları değerlendiren ve pota altı savunmasını da sertleştiren Galatasaray, 28.dakikada skoru 56-54 yaptı. Rakibinin top kayıplarını iyi değerlendiren Sarı Kırmızılılar, Nilay Yiğit’in üç sayılık basketiyle periyodu 61-54 önde tamamladı.

Esmeral Tunçluer ve Esra Şencebe’nin karşılıklı basketleriyle başlayan dördüncü çeyrekte Fenerbahçe, Nicole Powell’ın basketiyle durumu 64-58’e getirdi. Sophia Young’ın turnikesine Penny Taylor’ın üç sayılık basketiyle karşılık veren konuk ekip, Powell’ın da üç sayı isabetiyle farkı 35.dakikada 2 sayıya indirdi (66-64). Tuğba Palazoğlu’nun pasını pota altında bitiren Sophia Young ile rakibinin serisine son veren Galatasaray, buna karşın rakibini savunmada durdurmakta sıkıntı yaşadı. Nevriye Yılmaz ile hücumları iyi değerlendiren Sarı Lacivertliler, 36.dakikaya girilirken 69-71 ile öne geçti. Esmeral Tunçluer ve Nicole Powell ile skor bulan Fenerbahçe, son dakikaya 73-79 üstün girdi. Son bölümde taktik faulleri iyi değerlendiren Sarı Lacivertliler, salondan 77-84 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Ahmet Cömert Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar – Ozan Çakar – Çetin Artan

GALATASARAY ( 77): Tuğba Palazoğlu 8 (1 ribaund- 3 asist), Ivana Vecerova (1 ribaund), Nilay Yiğit 9 (3 ribaund- 2 asist), Yelena Leuchanka 15 (6 ribaund- 1 asist), Yasemin Horasan 6 (4 ribaund- 2 asist), Kathryn Douglas 18 (5 ribaund- 7 asist), Sophia Young 16 (8 ribaund- 1 asist), Esra Şencebe 5 (4 ribaund- 1 asist)

FENERBAHÇE (84): Birsel Vardarlı 3 (3 ribaund- 1 asist), Esmeral Tunçluer 7 (1 asist), Nicole Powell 15 (7 ribaund- 1 asist), Nevriye Yılmaz 15 (6 ribaund- 3 asist), Matee Ajavon (1 asist), Penny Taylor 25 (7 ribaund- 6 asist), Tammy Sutton-Brown 6 (7 ribaund), Nevin Nevlin 13 (4 asist)

1.PERİYOT: 20-22
2.PERİYOT: 15-17
3.PERİYOT: 26-15
4.PERİYOT: 16-30

MeMo
01.Aralık.2009, 14:46
Yavaş yavaş rakipsiz kalıyoruz...

PesimiSTyLa
02.Aralık.2009, 01:44
Resimdekide bizde 1 sezon forma giyen sonra Panküp Kayseri'ye postaladığımz geri döndüğünde beğenilmeyip gönderilen Esra Şencebe : )

Seriye devam (::)

Çok gerekli bir bilgiydi sağolasın. Konuya girip yorum yapan userlar zaten bayan basketle ilgili olduğundan bunu da bilirlerdi elbet. aa bak şencebe diye arkasında da yazıyormuş.

Elimizde olan maçı "istenmeyen koç" sağolsun eski takımına altın tepside sundu. 7-8 sayı öndeyken alan savunması yapmanın mantığını sabaha kadar anlatsa açıklayamaz. Maçı mecburen FB TV den izledim ve Baturalp'in maç boyu söylediklerine en iyi dileklerimi yolladım ama bu söylediği doğruydu, belkide tek doğruydu. Hele ki rakibin Powell, Penny vs. gibi keskin şutörleri varken yaptırdı alan savunmasını.

Bir de Vecerova diye bi bayan var. Mübarek safi zarar. 13 dakika süre alıp 1 tane olumlu iş yapmaz mı bi insan yahu? Guard konusunda da zaten var olan sıkıntımız maçtan bir gün önce takımın en skorer ismi Jia'nın sakatlanmasıyla had safhaya ulaştı. Maç içinde sakatlanan Nilay ile de Guardsız kaldık. Işıl zaten sezonu kapattı. Maçta da genellikle bütün setler Ketie'nin önderliğinde oynandı ki kendisi de 3 numara. Yelena, Ketie, Sophia(2. devrede), biraz da Nilay iyilerimizdi ama galibiyete yetmedi.

Fenerbahcede Penny müthiş bir maç çıkardı, takımını galibiyete taşıdı. Zevkli, çekişmeli maç oldu. Tebrikler Fenerbahçe.

SAİT71
02.Aralık.2009, 13:31
Şu dönemde en sevdiğim takım Fenerbahçe Bayan basketbol takımı helal olsun altın kızlar... :)

barahir
02.Aralık.2009, 20:12
Arkadaşlar gereksiz yere kişisel polemiklere girmeyin..

yaman76hakanFB
03.Aralık.2009, 10:21
İki takımında adına yakışır,nefis bir mücadele oldu..Maçı izlemeyenler basketbol adına birçok güzelliği kaçırdı..Kabul etmek gerekiyor ki;bayan basketbolu son yıllarda çok büyük gelişme gösterdi..

İki sezon önce o zaman Ayhan Şahenk deplasmanında oynanan deplasman maçımızı Cappie Phondexter'ın 30 küsur sayılık harika performansıyla kazanmıştık..Bu sene onun boşluğunu WNBA'den takım arkadaşı Penny Taylor doldurdu ve Fenerbahçe'yi maçın büyük bölümünde hücumda adeta tek başına sırtladı..Bu gidişle trübünlerin yeni sevgilisi olması kaçınılmaz..

Mesela geçen yıl onun yerine oynayan Kattie Smith daha kariyerli bir oyuncu olmasına rağmen,Taylor gibi takımı sahiplenmemiş,idareten oynamıştı..Taylor yürekten oynuyor..Nazar değmesin..

Son periyot 8 sayı geriye düştüğümüz dakikalarda Galatasaray koçu Kalaycıoğlu'nun savunma tercihleri ve oyuncu değişiklikleri maçın bize dönmesini sağladı..İyi ki senden kurtulduk Zafer..

Maç boyunca sahaya yabancı madde atmak yerine takımını destekleyen Galatasaray taraftarının da kutluyorum..(Sözel küfür olup olmadığını duymadım..)

Güzel bir maçtı..Kazanmak daha güzel..İnşallah devamı sezon sonunda da gelir..

MeMo
07.Mart.2010, 18:19
Galatasaray'ın 10 yıllık kabusu

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin 17. haftasında Fenerbahçe sahasında Galatasaray'ı 76-62 mağlup etti.

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, rakibini 9 yıldır her maçta mağlup etmeyi başarmıştı. Bu maçı da kazanan sarı-lacivertli ekip bu seriyi 10 yıla çıkardı.

Maçın ilk çeyreğinde Galatasaray 16 sayı öne geçmişti ama Fenerbahçe geriden gelerek rakibini 14 sayı fark ile mağlup etmeyi başardı.

http://www.hurriyet.com.tr/_np/5162/10065162.jpg

el.nino
07.Mart.2010, 18:26
aramızda 4 şampiyonluk varya onun içi bırakıyoruz yetişin diye.

yaman76hakanFB
07.Mart.2010, 18:28
Önce taraftarımızı kutluyorum.. Basketbol taraftarı nasıl olur gösterdiler; tek kelimeyle muhteşemdiler.. Küfür etmeden, sövmeden rakip koçun ve oyuncuların beynine girdiler.. Zekice, içten ve coşkuluydu.. Öyle ki, bir ara "sen oyna Zafer, sen oyna" tezahüratlarına dayanamayan rakip koç, bir molada taktik tahtasını bırakıp trübüne döndü ve hakemden uyarıyı yedi.. Küfür etmedikleri için, maçla ilgisi olmayan şarkılar söylemek yerine oyunu bire bir yaşadıkları ve nerede,ne zaman, nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davrandıkları için bu taraftara kocaman bir teşekkür.. Basketbol taraftarı böyle olur.. Takım böyle tutulur.. Ama bizim deplasmanlarımızda maç izlemeye, basketbolu yaşamaya değil, sadece bize küfür etmeye geliyorlar ve tabii bu durum kazanmalarına yetmiyor..

Çok ama çok önemli bir galibiyetti.. Namağlup devam ediyor kraliçeler.. Maça çok kötü başladık.. Daha ilk periyodun ortasında 12-13 sayı geriye düştük.. Ama bu dakikadan sonra toparlandık ve savunmayı oturtmaya başladık.. İlk periyot 23 sayı yiyen takımımız, ikinci periyotta rakibini sadece 2, evet yanlış duymadınız, sadece İKİ sayıda tuttu.. Keza bu savunma üçüncü periyotta da devam etti ve ilk 4-5 dakika yine çemberi göstermedik..

Maçın yıldızı -yorumcu Batur abinin de ifade ettiği gibi-kesinlikle HOFFMAN'dı.. Oyuna girmesiyle birlikte dengeleri değiştirdi, çember altı hakimiyeti tamamen bize geçti..

Yabancı kontenjanı nedeniyle Ajavon trübündeydi ama onun yerine tercih edilen Hoffman ne kadar isabetli bir seçim olduğunu gösterdi.. Belki Ajavon gibi delici ve Galatasaray maçlarını her zaman iyi oynayan bir oyuncu Powel'ın yerine tercih edilebilirdi.. Elbette Powel'ın kalitesi tartışılmaz ama bu maçta Ajavon penetreleriyle rakibin çok başını ağrıtabilirdi.. Gerçi Powel'da üçüncü periyoda kadar tutuk olduğu oyunda, rakibin alan savunmasına geçtiği dakikalarda üst üste sayılar bularak -belli bir bölümde- iyi iş çıkardı.. Takımın yıldızı Taylor'da üçüncü periyot açıldı..

Nevriye her zamanki gibi harikaydı.. Hele ikinci periyot eşitliği yakaladığımız dakikada yüksek post'tan üst üste bulduğu üç isabetli şut dengeleri bizim lehimize değiştirdi..

Birsel'in şut performansı nefisti.. Sutton-Brown blok show yaptı.. Ah bir de şu hücum ribauntlarına çare bulabilsek..

Teşekkürler kraliçeler.. Teşekkürler Fenerbahçem.. Böyle güçlü ve iyi oyunculara sahip bir rakibi bu kadar sürklase ederek yenmek sadece ayakta alkışlanır..

GodfatheR
07.Mart.2010, 18:31

Böyle çocukca bi yorum görmemiştim :n: İlkokulda söylüoduk biz bunları hediyemiz olsun filan ahh ne günlerdi :D Eski günlerimi hatırlattığın için sana minnettarım : )

MeMo
07.Mart.2010, 18:31

Başlığı ben değil Hürriyet atmış.Ben de suç bulma yani :)

fenerbahce_1907
07.Mart.2010, 18:32
16 yaşına gelmiş koca adam olmuşsun hala böyle basit espriler böyle saçma yorumlar yapıyorsun gerçekten seni anlamak güç.

E.Cartman
07.Mart.2010, 18:35
nedir bu çektiğimiz arkadaş futbolda 10 yıl baskette 10 yıl var mı daha 10 yıllık başka seri :n::n:

Sekopej
07.Mart.2010, 18:39
İlk periyodun sonundaki mükemmel baskı, 2. devre mükemmel savunma sadece 1 isbetli atış vermeleri, işi ciddiye aldıklarında neler yapabileceklerinin göstergesiydi. Ben pek rastlamadım basket maçlarında koca periyotta sadece 2 sayı yiyen bir savunmaya.

Zafer hoca ile olan sorunlardan sonra ilk defa deplasmana geldi. Belki yabancı madde, ağır küfürler bekliyordu ama öyle olmadı. Bugün görmüştür sanırım bu takımla iyi bir şekilde giderken Galatasaray ile görüşmenin yanlışlığını. Ve koç değişiminden sonra da değişen bir şey olmaması da, istikrarın sağlandığının göstergesi.

Ligi yine namağlup bitireceğimizi düşünüyorum, lig şampiyonluğundan şüphem yok, şimdi kupa maçları var, onu da almalıyız ve artık daha büyük düşünmeli takımımız. 2 senedir çeyrek finalden dönüyoruz, seneye Final Four'a ulaşmak olmalı hedef. Benim inancım tam, Sarı Melekler gibi, avrupayı sallayacak bir takım olma yolunda ilerliyoruz, eğer bu isrikrar sürdürülürse tabi.

el.nino
07.Mart.2010, 18:42
Böyle çocukca bi yorum görmemiştim :n: İlkokulda söylüoduk biz bunları hediyemiz olsun filan ahh ne günlerdi :D Eski günlerimi hatırlattığın için sana minnettarım : )

Başlığı ben değil Hürriyet atmış.Ben de suç bulma yani :)

16 yaşına gelmiş koca adam olmuşsun hala böyle basit espriler böyle saçma yorumlar yapıyorsun gerçekten seni anlamak güç.

kusura bakmayın sizin anlamanız için smiley koymayı unuttum ben böle espriler yapanlara gülerken kendim aynı şeyi yapmam merak etmeyin:)

William Rookwood
07.Mart.2010, 18:54
Futbolda basketbol da 10 yıl üst üste yenene Fifa kupa vermiyor.Yada başarı olarak göstermiyor.Yani 10 yıl yenmek bir marifet değil. :)

Sekopej
07.Mart.2010, 19:02
Futbolda basketbol da 10 yıl üst üste yenene Fifa kupa vermiyor.Yada başarı olarak göstermiyor.Yani 10 yıl yenmek bir marifet değil. :)

10 sene yenmek zaten marifet değil, başlık ilgi çeksin diye koyulmuş. Asıl marifet ligi namağlup tamamlayıp şampiyonluğa ulaşabilmek, Euroleague'de istikrarlı şekilde yükselişte olmak, her sene artan kalite, 1 periyotta sadece 1 isbetli atışa izin verebilecek şekilde savunma yapabilmeyi becermek.

Maçtan sonra koç, bizim sadece tek çeşit savunma önlemimiz yok, çok çeşitli şekilde çalışıyoruz ve maçlarda da bunu yaptığımızda başarıya ulaşıyoruz demişti. Ayrıca başarı oyuncularındır, ben ne kadar iyi taktik verirsem vereyim, onlar uygulamadıktan sonra işe yaramaz ama oyuncularımız o kadar iyi ki, her türlü oynamayı başarabiliyoruz dedi.

İşte marifet budur, Fenerbahçe'yi çok iyi yerlere getirdi, başarının mimarı denilen Zafer Kalaycıoğlu takımdan ayrıldıktan sonra aynı şekilde hiç sorun ytaşamadan devam edebilmektir marifet. Yoksa Galatasaray'ı 10 sene yen ama ligde şampiyon olama, bunu pek bir anlamı olmaz, anlamlı olan Galatasaray'ı yenerken kupaları da kazanmak.

tarikko
07.Mart.2010, 22:01
Beklenildigi gibi yine yendik.Ilk periyot fark 14 olmustu bir ara.Ama kalitemizle maci cevirdik ve farkli kazandik..

Tebrikler takimimiza..

Alicanfmfan
07.Mart.2010, 22:43
Farkı arttırınca ilk çeyrekte rehavete kapıldık rakibi küçümsedik ama sonucuna katlandık , yinede canınz sagolsun dişi Aslanlar.

KaPaLı
08.Mart.2010, 09:54

Ulan Taha :n:

Demekki iş koçu almakla olmuyomuş :j: RUH olması gerekiyomuş (::)

Alicanfmfan
08.Mart.2010, 11:00
Biz Ruh suz muyuz böyle anlamsız laf sokusların olmuyor İsmail

KaPaLı
08.Mart.2010, 11:32
TAMAM Alican anlamak istediğin gibi anla.

MeMo
08.Mart.2010, 17:29
Farkı arttırınca ilk çeyrekte rehavete kapıldık rakibi küçümsedik ama sonucuna katlandık , yinede canınz sagolsun dişi Aslanlar.

Fenerbahçe'yi küçümseyecek oyuncular varsa zaten yenilmek normal gibi geliyor bana...

yaman76hakanFB
08.Mart.2010, 19:27
İki takım arasında oynanan son 30 maçın 25.galibiyetini aldık.. Yani son 30 maç üzerinden yüzdeye vurursak 5/6 galibiyet oranına sahibiz.. sadece 6 maçın 1'inde mağlubiyet kontenjanımız var..

Bu arada şunu unutmayalım.. Türkiye'de bayan basketbolunun lokomatifliğini yıllarca Galatasaray tek başına üstlendi.. Bayan basketbolu bu noktalara geldiyse rakibimizin bu branşa bir zamanlar verdiği önem sayesindedir.. Ama artık son 10 yıldır bu branşın tek patronu biziz.. Onların katkılarını bir basketbolsever olarak saygıyla hatırlamakla birlikte son 30 maçın 25'ini kazanarak gösterdik ki, artık buralar Fenerbahçe'den sorulur.. Bundan sonrası için Allah mahcup etmesin..

Galatasaray'ın son üç sezondur yeniden bayan basketbol şubesini hatırlayıp önem vermesine en çok sevinenlerden birisiyim.. Keşke Beşiktaş'ta 3-5 yıl öncesi el üstünde tuttuğu bu branşı yeniden iddialı bir seviyeye getirse.. O zaman lig yarışı tadından yenilmezdi.. Türkiye'de bir spor halkla bütünleşecekse mutlaka üç büyük kulübümüz o branşın içinde ciddi anlamda yarışmacı olarak yer almalı..

RaSenGan
08.Mart.2010, 19:41
16 sayı öne geçip 14 sayı fark yiyen takımızı kutluyorum zoru başarmışlar.

Melekovic
09.Mart.2010, 00:30
İki takım arasında oynanan son 30 maçın 25.galibiyetini aldık.. Yani son 30 maç üzerinden yüzdeye vurursak 5/6 galibiyet oranına sahibiz.. sadece 6 maçın 1'inde mağlubiyet kontenjanımız var..

Bu arada şunu unutmayalım.. Türkiye'de bayan basketbolunun lokomatifliğini yıllarca Galatasaray tek başına üstlendi.. Bayan basketbolu bu noktalara geldiyse rakibimizin bu branşa bir zamanlar verdiği önem sayesindedir.. Ama artık son 10 yıldır bu branşın tek patronu biziz.. Onların katkılarını bir basketbolsever olarak saygıyla hatırlamakla birlikte son 30 maçın 25'ini kazanarak gösterdik ki, artık buralar Fenerbahçe'den sorulur.. Bundan sonrası için Allah mahcup etmesin..

Galatasaray'ın son üç sezondur yeniden bayan basketbol şubesini hatırlayıp önem vermesine en çok sevinenlerden birisiyim.. Keşke Beşiktaş'ta 3-5 yıl öncesi el üstünde tuttuğu bu branşı yeniden iddialı bir seviyeye getirse.. O zaman lig yarışı tadından yenilmezdi.. Türkiye'de bir spor halkla bütünleşecekse mutlaka üç büyük kulübümüz o branşın içinde ciddi anlamda yarışmacı olarak yer almalı..

Gördüğüm en güzel en objektif yorum,gerçekten tebrik ederim.Dilerim bu arkadaşlarınada örnek olur fanatizm ortadan kalkar ve yerini sadece tatlı bir rekabet alır.

Neron_FB
09.Mart.2010, 03:03
1.

2.

Bu arada şunu unutmayalım.. Türkiye'de bayan basketbolunun lokomatifliğini yıllarca Galatasaray tek başına üstlendi.. Bayan basketbolu bu noktalara geldiyse rakibimizin bu branşa bir zamanlar verdiği önem sayesindedir..

işte bu sebeple de

Gördüğüm en güzel en objektif yorum,gerçekten tebrik ederim.Dilerim bu arkadaşlarınada örnek olur fanatizm ortadan kalkar ve yerini sadece tatlı bir rekabet alır.

sözüne katılıyorum arkadaşın :)

CeNTeR_TR
09.Mart.2010, 21:56

Sen hangi branşta Galatasarayın Fenerbahçeye maç bıraktığını veya Fenerbahçenin Galatasaraya maç bıraktığını gördün ..

Basitleştirme istersen konuyu ;) Çok boş bi yorum olmuş ama bize bunlar kaybedenlerin acı veren sesleri gibi geliyor ;)

el.nino
10.Mart.2010, 17:44
Sen hangi branşta Galatasarayın Fenerbahçeye maç bıraktığını veya Fenerbahçenin Galatasaraya maç bıraktığını gördün ..

Basitleştirme istersen konuyu ;) Çok boş bi yorum olmuş ama bize bunlar kaybedenlerin acı veren sesleri gibi geliyor ;)

ben yukarıda gerekli açıklamayı yaptığım için sana da ayriyetten açıklama yapamayacağım yukarıdaki mesajlara bak gör sorunun cevabını

CeNTeR_TR
10.Mart.2010, 23:50
ben yukarıda gerekli açıklamayı yaptığım için sana da ayriyetten açıklama yapamayacağım yukarıdaki mesajlara bak gör sorunun cevabını

Hehehehe :)) Tmm unutuluan bir smileymiş demekki (::)

yaman76hakanFB
14.Mart.2010, 20:50
Kayseri Panküp Şekerspor:68 Fenerbahçe:74

Bayanlar Ligi'nin yenilgisiz lideri Fenerbahçe, Kayseri'de Panküp Şekerspor'u yenerek, 17'de 17 yaptı: (68-74). Esmeral ve Powell'ın sayılarıyla maça hızlı giren Sarı-Lacivertliler, 2-5 öne geçti. Pringle ile oyundan kopmayan ev sahibi Panküp, Powell'ın üçlüğüyle son 5:53'e 7-10 geride girdi. Nihan Anaz'a çalınan sportmenlik dışı faulün ardından Taylor'un 2 serbest atışı ve Nevriye'nin basketleriyle 5.dakikayı 7-14 üstün geçen Fenerbahçe, Taylor'un turnikesiyle farkı 9 sayıya çıkardı: (7-16). Pringle ve Taylor'un karşılıklı basketlerinin ardından yaklaşık 1 dakika skor üretilemedi: (9-18). Nevriye ve Taylor ile oyunu domine eden konuk ekip, son 2 dakikaya 11-22 geride girdi. Nevlin ile son dakikalarda etkilş olan Fenerbahçe, ilk çeyreği 14-26 üstün kapattı. Konuk ekipte Taylor 8 sayıyla sahanın en skorer isimi oldu.

İkinci periyota Mc Bride, Johnson (3) ve Esra'nın basketleriyle başlayan Panküp Şekerspor, farkı 5 sayıya indirdi: (21-26). İlk 2 dakikayı skorsuz geçen Fenerbahçe, Nevriye'nin basketiyle kendine gelirken, son 7:56'ya 21-29 üstün girdi. Johnson'un basketleriyle farkı 4'e (25-29) indiren Kayseri ekibi, Sutton Brown ve Nevriye'yi kontrol edemedi: (27-33). Hülya ile farkı 2 sayıya çeken ev sahibi ekip, Taylor ve Sutton Brown'un sayılarıyla 15.dakikayı 29-36 geride kapattı. Pringle'ın sayılarıyla ayakta duran Kayseri Şekerspor, son 3:45'e 34-39 yenik girerken, Sutton Brown, Ajavon ve Powell ile etkili olan 18.dakikayı da 38-45 üstün tamamladı. Kalan sürede Sutton Brown ve Ajavon ile skor bulan Fenerbahçe devreyi 40-49 önde bitirdi.

Maçın ikinci yarısına Sutton Brown basketleriyle giren Fenerbahçe, son 7:14'de farkı 11 sayıya çıkardı: (42-53). Ancak skorer oyuncusu Pringle’ın performansıyla maçı bırakmayan ev sahibi son 3:531'de skoru 52-58'e getirdi. Üçüncü çeyreği son bölümünde Melike ve Nevriye ile etkili olan konuk ekip final periyotuna 57-63 üstün girdi.

Dördüncü periyotun ilk 2 dakikasında skor üretilemezken, Powell ve Ajavon ile sayı bulan Feberbahçe, Nevriye'nin de skora katılımıyla farkı 12 sayıya çıkardı: (59-71). Ev sahibinin aldığı molanın ardından pivotu Nevriye ile skoru 59-73 yapan Sarı-Lacivertliler, ev sabinin 9-0’lık serisine rağmen sahadan galip ayrılmasını bildi: (68-74).

PANKÜP KAYSERİ ŞEKERSPOR (14-26-17-11): 68 Hülya Özkan 4 (1 rib, 1 as), Nihan Anaz 0, Tuğçe Canbaz 0, Julie Ann Mc Bride 3 (3 rib, 5 as), Pınar Demirok 0, Bengü Arseven 9 (2 rib), Latoya Antoinette Pringle 31 (13 rib, 1 as), Esra Ural 3 (5 rib), Tangela Nicole Smith 4 (7 rib), Vickie Annette Johnson 14 (1 rib, 3 as).

FENERBAHÇE (26-23-14-11): 74 Melike Bakırcıoğlu 4 (1 rib), Birsel Vardarlı 0 (6 rib, 5 as), Esmeral Tunçluer 5 (2 rib, 1 as), Nicole Kristen Powell 17 (2 rib, 2 as), Nevriye Yılmaz 10 (9 rib, 1 as), Matee Ajavon 7 (2 as), Penelope Jane Taylor 13 (1 rib, 3 as), Tamara Kim Sutton Brown 14 (6 rib, 1 as), Nevin Kristen Nevlin 4 (3 rib).
Kaynak: turkbasket.com

yaman76hakanFB
14.Mart.2010, 20:51
Malesef maçı izleme şansımız olmadı; çünkü yayınlanmadı.. Hafta içi lig liderini belli edecek Mersin maçı öncesi iyi bir galibiyet.. Zor olmuş ama önemli olan kazanmak..

Geçen hafta Galatasaray maçının yıldızı Hoffman bu defa yabancı kontenjanına takılan isim olmuş.. Bugün Ajavon süre almış.. Koç, her hafta bir yabancıyı dinlendiriyor.. Sanırım Perşembe Mersin maçında yine Hoffman'ı kullanır..

Nevriye 40 dakika süre almış sanırım.. Bu kıza bu kadar yüklenmek iyi değil.. Neyse ki Nevin iyileşiyor..

Takımın ana silahı Penny Taylor'daki düşüş sürüyor.. Yine çok kötü bir şut yüzdesiyle oynamış.. Dilerim Perşembe günü yeniden patlama yapar.. Ona o gün çok ihtiyacımız olacak.. Birsel ve Esmeral ikilisinden toplam 5 sayı bulduğumuz günde Nicol Powel'ın iyi bir yüzdeyle hücum etmesi galibiyette anahtar rolü oynamış..

Haydi kızlar.. Sıra son iki sezonun flash ekibi Mersin'de.. O maçtan sonra bizim için normal sezon fiilen bitecek..Kazanırsak tabii..

yaman76hakanFB
18.Mart.2010, 13:30
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Fenerbahçe arasındaki erteleme maçı yarın yapılacak.

Sarı-Lacivertliler’in Euroleague mücadelesi nedeniyle TBBL'nin 13. haftasında oynanamayan Mersin BŞB - Fenerbahçe karşılaşması, bugün Edip Buran Spor Salonu'nda saat 18:00'da başlayacak.

Sarı-Lacivertliler’in 17 maçını da kazanarak namağlup liderliği koruduğu ligin ikinci sırasındaki Mersin ekibi ise tek mağlubiyetini deplasmanda Fenerbahçe karşısında aldı.
Kaynak: tbl.org.tr

Karşılaşma aynı saatte hem D-Spor hemde FB Tv.den canlı olarak yayınlanacak. TBBL'de normal sezonu kimin lider bitireceği büyük bir ihtimalle bu maçın sonucuna bağlı... Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin liderliği Fenerbahçe'den devralabilmesi için en az 10 sayı üzeri bir farkla kazanması gerekiyor. Çünkü ligin ilk yarısındaki karşılaşmayı Fenerbahçe 71-61 kazanmıştı.

yaman76hakanFB
18.Mart.2010, 13:32
Not: Maç bugün 18.03.2010 tarihinde oynanacak. Ligin resmi sitesine haber dün girdiği için aynen aktardım oradan..

yaman76hakanFB
18.Mart.2010, 20:21
Mersin Büyükşehir Belediyesi: 68 Fenerbahçe: 84

Bayanlar Birinci Ligi'nde zirvedekileri karşı karşıya getiren karşılaşmada Fenerbahçe deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 84-68'lik skorla yenip hem liderliğini sürdürdü hem de 18'de 18 yaptı.

Maça Penny Taylor ve Nicole Powell 'ın üstüste sayıları ile çok iyi başlayan Fenerbahçe ilk 2 dakikada skoru 8-0 yaptı. Penny Taylor ve Sutton Brown 'un katkılar ile 6.55 kala fark 10 sayıya (12-2) çıktı. Latta 'nın basketine 8'ni sayısını kaydeden Penny Taylor 'ın üçlüğü ve Esmeral Tunçluer 'in serbest atışları ile yanıt veren Fenerbahçe, 4.37 kala 17-4'lük skora ulaştı.1.51'e Powell 'ın sayıları ile 22-8 önde giren Sarı-Lacivertliler, 52 saniye kala farkı 18 sayıya çıkardı (28-10) Şaziye İvegin ve Ivory Latta 'nın sayılarına rağmen Fenerbahçe ilk periyotu 28-15 önde bitirdi.

2.PERİYOT

2.çeyreğe Erlana Larkins ve Barbara Turner 'ın sayıları ile başlayan Mersin BŞB, 8.54 kala farkı 8 sayıya (28-20) düşürdü. Larkins ile üstüste sayılar bulan Mersin BŞB, 6.34 kala farkı 4 sayıya indirdi (30-26) Esmeral ve Penny Taylor 'ın sayıları ile 5.23 kala skoru 36-26'a getiren Fenerbahçe, son 3.50'ya 38-31'lik üstünlükle girdi. 2.31 kala skor 39-33 olurken 1.34 kala Penny Taylor 'ın üçlüğüyle fark 9 sayı oldu (44-35). Latta 'nın sayılarına rağmen Fenerbahçe devreyi 44-39 önde tamamladı.İlk yarıda Penny Taylor 19 sayı üretti.

3.PERİYOT

2.yarıya Penny Taylor ve Ivory Latta 'nın sayıları ile başlarken Fenerbahçe alan savunmasına geçti. Barbara Turner ve Larkins 'in sayıları ile 8.08 kala skor eşitlendi (46-46) Esmeral Tunçluer 'in üstüste 4 sayısı ile Fenerbahçe 50-46 öne geçti. Penny Taylor 'ın basketiyle skor 52-46 olurken Larkins ve Latta ile yanıt veren Mersin BŞB, 5.35 kala farkı 1'e indirdi (52-51) Powell ile hücumdan boş dönen Fenerbahçe, 4.52 kala Barbara Turner 'ın üçlüğüne engel olamayınca Mersin BŞB maçta ilk kez öne geçti (54-52). Bu dakikada da Fenerbahçe mola aldı. 2.12 kala Penny Taylor 'ın üçlüğüyle skoru 55-54 lehine çeviren Fenerbahçe, Esmeral Tunçluer 'in basket faulüyle skoru 58-54 yaptı. Deniz Boz 'un basketi sonrasında Penny Taylor 'ın 14 saniye kala dip çizgiden attığı üçlük Fenerbahçe'nin 3.periyotu 61-56 önde bitirmesini sağladı.

4.PERİYOT

4.çeyreğe Ivor Latta 'nın sayıları ile başlayan Mersin BŞB, farkı 8.44 kala 1 sayıya (61-60) indirdi. Nicole Powell 'ın üstüste 5 sayısı ile Fenerbahçe 7.27 kala 66-60'lık üstünlük sağladı. Bu dakikalarda sert savunma yapan Mersin BŞB, hücumda sıkıntı yaşayınca coach Ceyhun Yıldızoğlu 6.59 kala mola aldı. Moladan sonra Powell 'ın sayıları ile oyuna dönen Fenerbahçe, son 6 dakikaya 70-60 önde girdi. Birsel Vardarlı ve Korel Engin 'in karşılıklı sayıları ile 4.52'ye 72-62'lik skorla girildi. Sutton Brown ve Nevriye'nin sayıları ile son 4.5 dakikaya Fenerbahçe 75-62 önde girdi. Son 2.5 dakikaya 77-63 üstünlükle giren Fenerbahçe aldığı hücum ribauntları ile ikinci sayı şansları yakaladı. Latta 'nın sayıları ile 1.5 dakika kala fark 11 sayıya (79-68) düştü. 1.09 kala Birsel Vardarlı 'nın üçlüğüyle skor 82-68 olurken Fenerbahçe maçı da 84-68'lik skorla kazandı.

Kaynak: Turkbasket.com

yaman76hakanFB
18.Mart.2010, 20:35
Çok ama gerçekten çok sert ve kaliteli bir maç oynandı... Kimse aradaki 16 sayılık farka aldanmasın... Mersin çok iyi ve sert basketbol oynayan bir takım...

15-16 sayı kadar öne geçtiğimiz maçta bir ara geriye düşmemize rağmen, o anda koç alan savunmasına geçti ve bu kumar tuttu... Çünkü alan savunmaları her zaman bir risktir...

Çember altında uzunlarımız hücumda çok verimsizdi... Nevriye ve Hoffman ofansta döküldü adeta... Sutton Brown'da onlardan farklı değildi... Mersin baskı yaparak oraya düzgün pas inmesine engel oluyor... Uzunlar çember altında topla buluşamıyor ve verimsiz oluyor... Çok top kaybı yaptık...

Ama sahada öyle bir Penny Taylor vardı ki, bu maçı istiyorum dedi ve aldı. Mersin savunması ne yapsa, ne etse ona engel olamadı. Ona Esmeral ve bazı bölümlerde Powel eşlik etti. Penny son birkaç haftadır durgundu; enerjisini bu kritik maça saklamış. İyi ki... Yoksa halimiz perişandı.

Çok üst düzey bir mücadele oldu sahada. Mesela dün Darüşşafaka-Fenerbahçe maçı, erkek basketbolu olduğu halde bu maçın yarısı kadar olsun sertliğe sahne olmadı. Çoğu erkek maçından kat kat kaliteli bir mücadele oldu. Her iki takımı kutluyorum. Artık %99 bir ihtimal normal sezonu lider bitirmeyi garantiledik. Sırada önce haftaya oynanacak Türkiye Kupası var; daha sonra ise playofflara motive olma zamanı.. Gerçi bu arada normal sezonun bitmesine daha dört maç var ama bir problem olacağını sanmıyorum. Zaten iki galibiyet halinde resmen liderliğimiz tescillenecek. Bu arada bir Beşiktaş deplasmanımız var...

Tabii; normal sezonu nerde bitirirsen bitir, basketbolda aslolan playofflar... İnşallah oyuncularımız bu şuurla playofflara her maçta vites yükselterek girecek ve sonunu getirecektir.

yaman76hakanFB
21.Mart.2010, 18:11
21.03.2010 17:18
Fenerbahçe: 76 Tarsus Belediye: 66

TBBL’de 19.hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, Caferağa Spor Salonu’nda Tarsus Belediyesi’yi 76-66’lık skorla geçti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan konuk ekip, Seda Erdoğan ve Marina Kress ile üçer sayılık basketler bulunca, Fenerbahçe mola aldı. Nevriye Yılmaz ile maçtaki ilk sayılarını kaydeden Sarı Lacivertliler, Sutton-Brown ve Penny Taylor ile de etkili oldu. Fenerbahçe, Taylor’ın basket faulünden bulduğu üç sayıyla ilk çeyreği 20-19 önde tamamladı.

İkinci periyotun ilk 3 dakikasında iki takımda hücumda skor bulamazken, Seda Erdoğan ve Kübra Siyahdemir’in üçer sayılık basketleriyle Tarsus Belediyesi 16.dakikada durumu 20-25 yaptı. Periyottaki ilk sayısını 18.dakikaya girilirken bulan Fenerbahçe, devre sonunda soyunma odasına ise 28-35 geride gitti.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Sarı Lacivertliler, Nicole Powell ve Birsel Vardarlı’nın sayılarıyla rakibini yakaladı. Seda Erdoğan’ın serbest atışlarına Powell ve Nevriye ikilisiyle karşılık veren Fenerbahçe, savunmadaki gayretli oyunu sonrasında periyotu 58-49 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyotunda Penny Taylor’ı hücumlarda etkili kullanan Fenerbahçe, 34.dakikasını 15 sayı farkla 67-52 önde geçtiği karşılaşmadan 76-66 galibiyetle ayrıldı.

SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: Serkan Emlek – Ayşe Nur Yazıcı – İbrahim Altıntaş

FENERBAHÇE (76): Birsel Vardarlı 19 (4 ribaund- 3 asist), Esmeral Tunçluer 5 (3 ribaund- 1 asist), Nicole Powell 9 (2 ribaund), Nevriye Yılmaz 20 (12 ribaund- 3 asist), Penny Taylor 14 (4 ribaund- 3 asist), Tammy Sutton-Brown 5 (2 ribaund- 1 asist), Ebony Hoffman 4 (4 ribaund)

TARSUS BELEDİYESİ (66): Briann Jolie January 12 (2 ribaund- 4 asist), Kübra Siyandemir 13 (3 ribaund), Chantel Black 8 (18 ribaund), Seda Erdoğan 16 (1 ribaund- 2 asist), Betty Lennox 6 (1 ribaund- 4 asist), Gökçe Doğan 2 (1 ribaund), Marina Kress 9 (4 ribaund)

1.PERİYOT: 20-19
2.PERİYOT: 8 -16
3.PERİYOT: 30-14
4.PERİYOT: 18-17
Kaynak: basketbolseverler.com

Maçın ilk yarısını izleyemedim. Açtığımda üçüncü periyot oynanıyordu ve iki sayı gerideydik. Meğer ilk yarı çok kötü oynamış ve koskoca 20 dakikada 28 sayı üretebildiğimiz bu bölümü 7 sayı geride kapatmışız. Ama kızlar benim izlediğim bölümde kendileri gibi oynadı ve maçı kopardı. Sadece -tıpkı Mersin maçında olduğu gibi- Sutton Brown çok kötüydü. Bu maçta koçun Ajavon'u tercih etmesini beklerdim. Malum; her hafta bir yabancımız kontenjan gereği trübüne gönderiliyor. Mersin maçında trübüne gönderilen Ajavon en azından bu maçta tercih edilmeliydi. Onu da sıcak tutmak gerek. Türkiye kupasında geniş bir rotasyona ihtiyaç olacak. (Tabii Ajavon'la ilgili bir sorun mu var; yahut bir hastalığı mı var; duymadım..)

Sırada hafta sonu oynanacak Türkiye Kupası... Tam 6 yıldır biz kazanıyoruz. İnşallah bu sene seriyi 7'leriz.

Universal
21.Mart.2010, 21:11
Fenerbahçe emin adımlarla ilerliyor, bir türlü bu amatör'de yakaldığımız başarıyı futbolda yakalayamadık. Başkan Aziz'in emekleri çok büyük. =)

yaman76hakanFB
27.Mart.2010, 00:18
Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe Adını Yarı Finale Yazdırdı
26 Mart 2010 Cuma

Fenerbahçe, Teknosa Türkiye Kupası’nın üçüncü çeyrek final maçında karşılaştığı İstanbul Üniversitesi’ni üçüncü periyottaki etkili oyunuyla 83-61 mağlup etti.

Taraftar desteğiyle çıktığı maçta ilk basketini Esmeral Tunçluer ile bulan Fenerbahçe, Matee B Ajavon’un turnikesiyle 4-0 öne geçti. Rakibine Natasha Ledorien Humphrey ile yanıt veren İstanbul Üniversitesi, Nevriye Yılmaz’ın ikinci şans sayısına engel olamasa da Natasha Ledorien Humphrey (2) ve Danielle Nicole Gant’ın (4) basketleriyle 9-6 öne geçti. Ancak bu bölümde oyuna ağırlığını koyan Matee B Ajavon asistleri ve basket faulüyle takımını öne taşıdı. Gizem Yavuz’un üçlüğüyle farkı azaltan İstanbul Üniversitesi, pota altında Nevriye Yılmaz’ı durduramadı. Karşılıklı basketlerle süren ilk çeyrek, Gizem Yavuz’un son saniyedeki uzun mesafeli isabetiyle 21-21 tamamlandı.

İkinci periyotta Danielle Nicole Gant’ın serbest atışlarıyla öne geçen İstanbul Üniversitesi’nin kaptırdığı topu sayıya çeviren Matee B Ajavon skora denge getirdi. Yelda Kavazoğlu’nun turnikesine basket faulle karşılık veren Esmeral Tunçluer, Sarı-Lacivertlileri öne geçirdi. Karşılıklı basketlerle süren çeyreğin bitimine 2 dakika 17 saniye kala Natasha Ledorien Humphrey’nin üçlüğüyle 6 sayılık fark yakalayan İstanbul Üniversitesi, Fenerbahçe’den Penelope Jane Taylor’un devreye girmesiyle ilk yarıyı 42-44 geride kapattı.

Üçüncü periyoda 13-3’lük seriyle giren Sarı-Lacivertliler, Tamara Kim Sutton-brown’un başarılı isabetli serbest atışları ve Esmeral Tunçluer’in basketiyle skoru 57-45’e getirdi. Bu bölümde sol omzundan sakatlanan Danielle Nicole Gant maça devam edemedi. Yaşadığı şanssızlıktan bir süre sonra toparlanmaya başlayan İstanbul Üniversitesi; Deniz Çolakoğlu, Doneeka Danyell Hodges, Tülay Hızal ve Natasha Ledorien Humphrey’nin sayılarıyla farkı azalttı. Ancak çeyreğin sonunu iyi oynayan Fenerbahçe; Ebony Vernice Hoffman (4) ve Matee B Ajavon’un (2) sayılarıyla final periyoduna 67-53 önde girdi.

İlk 4 dakikası karşılıklı basketlerle geçilen dördüncü çeyrekte Melike Bakırcıoğlu’nun başarılı turnikesiyle 18 sayılık fark yakalayan Fenerbahçe, bu avantajını maç sonuna kadar korumasını bildi. İstanbul Üniversitesi’nin farkı azaltma çabaları sonuçsuz kalırken Sarı-Lacivertliler karşılaşmadan 83-61’lik galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe’den Nevriye Yılmaz da Teknosa Maçın Yıldızı seçildi.

SALON: Banvit Kara Ali Acar

HAKEMLER: Zafer Yılmaz- Ziya Özorhun- Önder Yılmaz

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ (61): Doneeka Danyell Hodges 12 (2 ribaund- 4 asist), Bahar Yapar (1 asist), Aylin Hacıoğlu, Safiye Simay Karaman, Gizem Yavuz 8 (3 ribaund- 1 asist), Deniz Çolakoğlu 4 (2 ribaund), Mehtap Gezer 4 (4 ribaund), Jocelyn Maurice Penn 6 (6 ribaund), Natasha Ledorien Humphrey 14 (6 ribanud- 1 asist), Yelda Kavazoğlu 2, Tülay Hizal 4, Danielle Nicole Gant 7 (4 ribaund- 4 asist)

FENERBAHÇE (83): Melike Bakırcıoğlu 4 (1 asist), Ayşe İpek Derici (2 ribaund), Birsel Vardarlı (5 ribaund- 2 asist), Yasemin Begüm Dalgalar (1 ribaund- 1 asist), Esmeral Tunçluer 14 (3 ribaund- 1 asist), Nevriye Yılmaz 18 (7 ribaund- 1 asist), Matee B Ajavon 17 (3 ribaund- 4 asist), Devran Tanaçan 2 (1 ribaund), Penelope Jane Taylor 12 (2 ribaund), Tamara Kim Sutton-brown 10 (9 ribaund- 2 asist), Ebony Vernice Hoffman 6 (9 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 21-21
2.PERİYOT: 21-23
3.PERİYOT: 11-23
4.PERİYOT: 8-1

Türkiye Basketbol Ligleri http://www.tbl.org.tr

yaman76hakanFB
27.Mart.2010, 00:30
Yarı final eşleşmeleri:

Galatasaray - Mersin Büyükşehir Belediyesi / Saat:18:30

Fenerbahçe - Beşiktaş Cola Turka / Saat: 20:45

Özellikle lig 2.si Mersin ile üçüncü Galatasaray arasındaki eşleşme kıran kırana ve çok keyifli geçecektir. İzleme imkanı olan basketbolseverlere tavsiye ederim.

Biz ise Beşiktaş karşısında favori olmamıza rağmen, bugün İstanbul Üniversitesi maçının ilk yarısında görüldüğü gibi kimse kolay teslim olmayacak, bir direnç ortaya koyacaktır. Hele bu takım Beşiktaş'sa... Dikkatli olmak zorundayız..

Maçları D-Spor yayınlıyor.. Ben şahsen iki maçı da izlemeyi düşünüyorum...

yaman76hakanFB
27.Mart.2010, 23:08
2010 Teknosa Türkiye Kupasında finalistler belli oldu. Günün ilk karşılaşmasında Mersin BüyükŞehir Belediyesi'ni 74-64 yenen Galatasaray ile biraz önce sona eren maçta Beşiktaş'ı 72-61'lik sonuçla eleyen Fenerbahçe finale yükseldi.

Bilindiği gibi yarın 19:00'da her iki takım futbolda da çok önemli bir derby maçına çıkıyor. Futbol maçından evvel saat 16:30'da başlayacak Teknosa Türkiye Kupası finalini D-Spor canlı yayınlayacak.

Fenerbahçe son altı yılın kupa şampiyonu ve bu şampiyonluklardan son ikisinde finalde Galatasarayı yenerek kupaya sahip oldu. Yarın bu iki takım üçüncü defa üst üste kupa finali oynayacak.

Fenerbahçe geçen sezonda aynı şekilde yarı finalde Beşiktaş'ı eleyerek finale yürümüştü... Tarih tekerrürden mi ibaret olacak; yoksa Galatasaray bu üst üste üçüncü finalinde en büyük rakibi Fenerbahçe'ye "yeter artık" diyebilecek mi?

Güzel ve heyecanlı bir maç bizleri bekliyor. Futbol maçı öncesi ilk heyecan Bandırma'da yaşanacak... İnşallah çifte zaferle kapatırız yarını...

Bugün Fenerbahçe sadece bayan basketbolunda değil, bayan voleybolunda da Beşiktaş'la karşılaştı ve o maçı da 3-1 kazandı... Bugün olduğu gibi yarın da çifte derbi zaferi bekliyoruz inşallah... Ama hiç kolay olmayacak.. Her iki maçta...

uAburak89
28.Mart.2010, 18:43
Bayanlarda Teknosa Türkiye Kupası sahibini buldu. Bandırma'da düzenlenen final maçları sonrası Galatasaray ve Fenerbahçe kupanın sahibi olabilmek için karşılaştı. Müthiş bir heyecana sahne olan maçı Galatasaray 59-55 kazandı ve kupanın sahibi oldu.

uAburak89
28.Mart.2010, 18:46
Bayanlarda Teknosa Türkiye Kupası sahibini buldu. Bandırma'da düzenlenen final maçları sonrası Galatasaray ve Fenerbahçe kupanın sahibi olabilmek için karşılaştı. Müthiş bir heyecana sahne olan maçı Galatasaray 59-55 kazandı ve kupanın sahibi oldu.

57-55 olacak skor.

Tebrikler Aslanlara...

yaman76hakanFB
28.Mart.2010, 18:52
Altı yıllık serimiz sona erdi... 55-55'ti maçın bitimine üç dakika kala... Gerisini izleyemedim heyecandan... Çok sert bir maç oldu... Bizim adımıza üç gün üst üste 7 kişilik bir rotasyonla oynamak kolay değildi... Galatasarayı tebrik ediyorum...

yaman76hakanFB
01.Nisan.2010, 21:04
KEMAL HAYDAR ATEŞ İSTİFA ETTİ

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı koçu Kemal Haydar Ateş'in görevinden ayrıldığı öğrenildi. Bugün resmi siteden yapılan açıklama aşağıda:

Fenerbahçe Spor Kulübü Bayan Basketbol Takımı'nın antrenörü Haydar Kemal Ateş, 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren sağlık nedenlerinden dolayı görevinden istifa etmiştir.

Sayın Haydar Kemal Ateş 24 Ocak 2009 tarihinden itibaren Fenerbahçe Bayan Basketbol takımımızda görev yapmaktaydı.

Sayın Ateş'e Bayan Basketbol Takımımıza verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

yaman76hakanFB
01.Nisan.2010, 21:06
Haberi ilk resmi sitede gördüm ve gözlerime inanamadım... Madem "sağlık" nedeniyle; niye bir "geçmiş olsun" dileği yok... Eğer kaybedilen Türkiye Kupası dolayısıyla böyle bir tasarrufa gidildiyse FACİA... Ama Aydın Örs bile gözünün yaşına bakılmadan gönderildiyse bu yönetimden her çılgınlığı beklerim... Birde kurumsallık derler... Geçsinler bu masalları...

Fenerbahçe Bayan Basketbol takımı adına olabilecek en kötü senaryo... Zafer Kalaycıoğlu'na zerre kadar üzülmemiştim... Ros Casares maçında faul hakkımız dolmadığı halde nasıl son salise tipiyle bizi final-four'dan ettiğini bilen,bunun acısını yaşayan birisi olarak... Zaten oynattığı basketbol hiçbir zaman keyif vermedi; özellikle defans anlayışı, uzunları dışa çıkarıp pick and rol'lerden kolay turnikeler yememize sebep fantazileri vs.

Kemal Haydar hoca kısa zamanda takımın çehresini değiştirdi... Son yılların en disiplinli basketbolunu oynattı... Özellikle savunmada muazzam bir takıma dönüştük... Türkiye kupasını kaybettik ama siz hocanın eline sadece 7 oyuncu verir ve onlara bonus olarak Devran,Melike,İpek gibi topu üç kere yere vurup sürmekten aciz altyapı ürünlerini teslm ederseniz hoca ne yapsın? Üç gün üst üste 7 kişiyle oynamak zorunda kaldı... Buna rağmen kupayı son saniyeye kadar kovaladı.. Playofflara Nevin'de iyileşecek,üstelik üç gün üst üste maçlar olmayacağı için geniş rotasyona gerek olmayacak ve Allahın izniyle üst üste 5.lig şampiyonluğumuzu kazanacaktık...

Onun ne kadar değerli bir hoca olduğunu görmek için çeyrek finalde uzatmaya giden Spartak Moskova maçına bakın... Kimse, hiçbir savunma Spartak'ı biz kadar zorlayamadı...

Türkiye Kupasını bu şartlarda kaybetmeyi bekliyor ama tecrübelerime dayanarak ligi kazanma şansımızı %90'lık bir ihtimalle garanti görüyordum... ŞOKTAYIM... ÇOK ÜZGÜNÜM... BAYAN BASKETBOL ŞUBESİ ADINA KARAMSARIM... Aydın Örs'ten vazgeçildiği günü anımsatan bir karamsarlık... Açıklamalar beni tatmin etmiyor... Yıllar sonra gerçekten basketbol gibi basketbol oynatan bir hoca bulmuştuk... (Önceki şampiyonluklar muazzam bütçenin ürünü... Doğru basketbol felsefesinin değil...)

Hasta olduğuna inanmıyorum ama geçmiş olsun sevgili koç!.. Bu işin ardında bir "aziz"lik var diye şüpheleniyorum... Fenerbahçe taraftarı seni gerçekten çok sevdi. hem beyefendiliğin, hem basketbol bilginle örnektin...

KaF KeF
17.Nisan.2010, 19:50
Beşiktaş'ı deplasmanda 82-70 yenerek Ligi Namağlup bitirdik..

yaman76hakanFB
18.Nisan.2010, 16:41
TBBL'de normal sezon dün oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçıyla sona erdi. Beşiktaş'ın ev sahipliğinde oynanan karşılaşmayı 82-70 ile kazanmayı bildik ve normal sezonu namağlup kapattık... Maça Beşiktaş fırtına gibi başlamış ve bir ara 10 sayılık fark yakalamıştı ama Nevriye, Ajavon ve Powel'ın etkili oyunuyla gerçek gücümüzü ortaya çıkardık ve son periyot maçı kopardık...

Tabii; basketbolda aslolan playofflar... Bu arada TBBL'de playoff eşleşmeleri de belli oldu:

Fenerbahçe-Ceyhan Belediyesi
Mersin B.Ş.B.-Beşiktaş
Galatasaray-Tarsus Bld.
BOTAŞ-PanküpTed Kayseri

yaman76hakanFB
18.Nisan.2010, 16:43
Not: Powel değil; Penny Taylor olacak... Yanlışlıkla Powel yazdım. Powel dün oynamadı; yabancı kontenjanına takıldı. Malum; her maç bir oyuncu trübüne gidiyor. Düzeltirseniz sevinirim.

yaman76hakanFB
24.Nisan.2010, 22:32
Normal sezonu namağlup lider olarak tamamlayan Fenerbahçe Bayan basketbol takımı çeyrek finalde eşleştiği Ceyhan Belediyesi'ni bugün deplasmanda 72-60'la geçerek seriyi 3-0'a getirdi ve yarı finale yükseldi.

Sarı lacivertli ekip yarı finalde Panküp Ted Kayseri-Botaş eşleşmesinden gelecek takımla karşılaşacak. O seri ise bugün Kayseri ekibinin uzatmada 112-110 kazanmasıyla 2-1'e geldi. Botaş hala avantajlı...

yaman76hakanFB
29.Nisan.2010, 21:06
Playoff yarı Final Serisi-1.maç:

FENERBAHÇE: 89 BOTAŞ: 70

Uzun süredir formsuz görünen Sutton-Brown nefis oynadı: 9/11 şut yüzdesiyle 20 sayı...

Nevriye her zamanki gibi harikaydı:

24 sayı, 10 ribaunt, 4 asist...

Nevriye'ye sahip olan takım fazladan bir yabancıyla oynuyor sayılır... Şu yukarıdaki rakamlara bakın yaaa... Harika...

Birsel asistleriyle maça damga vurdu. Özellikle 3.periyot çok beğendim...

Koç değişikliğinden sonra taşlar yerine oturuyor. Özellikle hücum tıkır tıkır işledi. Sadece ufak bir zaman diliminde rakibin alan savunmasına karşı zorlandık ama onu da hemen aştık...

Umarım finale kadar sakatlarımız iyileşir ve form grafiğimiz tavan yapar...